Offtopic

Minden, ami nem illik máshova. A szabályok itt is érvényesek.
Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2015.08.16. 09:35

Titkos írta:... vagy legalábbis megérdemelnének némi "promót" a magyar fandomban, de mivel csak egyet lehetett választani, végül az Umineko mellett döntöttem. Ez a cikk be is került az újságba...
Mivel magam részéről nem olvasok Mondót, meg tudod osztani a cikket valahol? (Umineko fanénemet kiváncsivá tette, milyen cikk került be a "nagy magyar" animés újságba róla XD)

Btw a Luggi, Vasutas kollega, Magyar Youtube hősök témához nem véletlenül nem szóltam nagyon hozzá. Egyrészt Luggival kb. nulla összetűzésem volt eddig, tekintve, hogy az első MAR-ba küldtem be és azt nem vágta meg, a többi MARt nem is láttam, Mondot mint írtam nem olvasok, és hát őszintén szólva a teljes magyar animés társadalmat ezen fórum szűrőjén keresztül fogyasztom már az elmúlt pár évben. Másrészt magyar youtuberek közül egyedül a fent említett Szírmait követem, úgy fél évente egyszer. Dancsó nevével viszont eskü most találkoztam itt az offtopicsban. XD (Szirmai Gergő nevével úgy 15 évvel ezelőtt, amikor bemutatkozott az angol külön órán. :v Ezzel persze nem azt akarom mondani, h hű de mekkora haverok vagyunk, mert nyílván nem vagyunk azok, mert utoljára 13 éve ha beszéltem vele személyesen XD)
Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1963
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2015.08.16. 12:20

Én így a végére muszáj hozzátegyem, hogy érdekes, ahogyan ugyanúgy "nem" foglalkoznak itt páran a bulvár celebekkel meg a tévével ahogyan "nem" fogalalkoznak a youtube szennyel se :dirr: Asszem Surci említette feljebb, hogy szórakozásforrás ez és nem több. Nálam az kb. egy jó agytalan ecchi vagy egy Once Upon a Time, de soha nem lesz semmilyen ún. nevetséges youtuber (én főleg sajnálom, de őszintén az ilyen emberekt : ( )vagy fenékriszálós valóságsó hős. Kinek, mi.

Azt is el kell mondanom, hogy érdekesen lendült lépcsőről lépcsőre a magyar jútuberek lehúzása, minden egyes hozzászólás után :"D
Talán a ti szemeteknek én már Szirmai-fan vagyok, de én nem tartom magam annak. És nem is értek vele mindig egyet, ettől még nem tartom se többre se kevesebbre. Sokan beszólnak az előadásmódjára, nekem soha nem tűnt fel, pont azért mert sok esetben én is éppen ilyen túlartikulálva ésatöbbiként fejezem ki magam.

Nem kötelező meghallgatni.

És végül de nem utolsó sorban (itt már lehet engem vödör jégbe dobni, meg is köszönném a 37 fokos lakásban), nagyjából ugyanazt gondolja itt mindig mindenki mindenről: senki sem jó mindig, valaki mondjon le, mert lejárt az ideje, az is rossz mert csakazért és ez sem lett jó, pedig hát. :dirr:
Egyetértek azzal, hogy a filmkritikus vagy legyen brmilyen más kritikus nem lesz okosabb nálad, talán csak tájékozottabb a témában (vagy jókor volt jó helyen? egy youtuber mégis, hogyan? Inkább soha nem színésznek készülő befutott színészekről mondanám ezt), azaz tapasztaltabban hamarabb kiszúr egy-egy olyasmit a műben, amit te is kiszúrnál az alkotás mégegyszeri megtekintése után. DE HÁNYNAK VAN EREJE NÉZHETŐ/OLVASHATÓ ÉS IGENIS ELFOGADHATÓ cikket vagy videót kreálni? Ugyanaz a duma sokadjára: beszélni midnenki tud, de megfelelve az elvárásoknak/előírásoknak/szabályoknak, azt megfoghatóba önteni már nem mindenki.

Ugyan ezért nincsen annyi jó alapanyag egy MARhoz sem. Mert IGENIS NAGYON FONTOS egy nagyfelbontás, és ezt addig a szuperhumorral rendelkező ember nem fogja elismerni amíg nem ülteti oda valaki moziminőségű videót vágni... satöbbi. :D

*védőangyal out*
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2015.08.16. 20:44

Surci írta:Na erre nem számítottam, én is azt hittem mint Titkos, hogy már régen bekakukkolt :D Melyik szerveren vagytok? Eltéről, extráról, sotéról és atw-ről nem tudok bejelentkezni, asszem ezeken volt régen. Benéznék kik járnak még fel.
A megfelelő szerver az
irc.atw-inter.net
ha külföldről vagy.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5803
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.08.16. 21:55

Cruel Angel írta:Mivel magam részéről nem olvasok Mondót, meg tudod osztani a cikket valahol? (Umineko fanénemet kiváncsivá tette, milyen cikk került be a "nagy magyar" animés újságba róla XD)
Itt van a gépemen a cikk pdf-ben, szóval PM-ben írd meg a mailcímed és máris átküldöm. :) (Természetesen bárki másnak is, akit még érdekel, de eddig csak Cruelről tudtam, hogy különösebben érdekli az Umi, illetve általában a Ryukishi07 munkák.)
Cruel Angel írta:az első MAR-ba küldtem be
És azt meg szabad kérdezni, hogy a tiéd melyik jelenet volt a videóban? :D
Cruel Angel írta:(Szirmai Gergő nevével úgy 15 évvel ezelőtt, amikor bemutatkozott az angol külön órán. :v Ezzel persze nem azt akarom mondani, h hű de mekkora haverok vagyunk, mert nyílván nem vagyunk azok, mert utoljára 13 éve ha beszéltem vele személyesen XD)
Azért érdekességnek, meg poénnak jó volt. :D
Ayla írta:És végül de nem utolsó sorban (itt már lehet engem vödör jégbe dobni, meg is köszönném a 37 fokos lakásban), nagyjából ugyanazt gondolja itt mindig mindenki mindenről: senki sem jó mindig, valaki mondjon le, mert lejárt az ideje, az is rossz mert csakazért és ez sem lett jó, pedig hát. :dirr:
Jó, mondjuk ez a mentaliás amiatt is lehet, mert ahogy egyszer haverom megjegyezte: "Figyeld meg, minden magyar rendezvény olyan, hogy jellemzően a legelső a legjobb, utána évről évre egyre inkább "tönkremegy", míg végül eléri a majdnem értékelhetetlen színvonalat." Ezt azzal egészíteném ki, hogy természetesen nem csak rendezvények és nem csak magyarok dolgai járhatnak így, de ettől meg ugyanígy igaz lehet ez pl. egy YouTube csatornára is. Mert idővel valóban elszállhat a készítő agya, bejöhet a dologba az, hogy a lelkesedést felváltja a pénz és a nézettségvadászat (ugye YouTube-partnerség, miegymás...), stb-stb. Persze azt nem mondanám, hogy mindenről ezt állítottuk itt az elmúlt oldalon, pl. ha megnézed, abban kivétel nélkül egyetértettünk, hogy FreddyD volt az, aki szinte az elejétől a végéig jó volt és azt is tudta, hogy mikor kell befejezni. Ez a YouTubozás is olyan dolog, mint egy TV sorozat, vagy egy több részes, folytatásos film. Eljön az a pont, amikor már elfogy az ötlet, elfogy a lelkesedés, vagy csak nincs ideje/energiája az illetőnek tovább csinálnia a dolgot. Ilyenkor le lehet állni, de sokan nem teszik, mert "a fanjaim, a pénz, én YT sztár vagyok!" stb-stb. Ilyenkor lesz az egész szezonról szezonra gázabb és izzadtságszagúbb.
Ayla írta:DE HÁNYNAK VAN EREJE NÉZHETŐ/OLVASHATÓ ÉS IGENIS ELFOGADHATÓ cikket vagy videót kreálni? Ugyanaz a duma sokadjára: beszélni midnenki tud, de megfelelve az elvárásoknak/előírásoknak/szabályoknak, azt megfoghatóba önteni már nem mindenki.
Ez igaz, sőt, amikor mondtam Surcinak, hogy én még mindig elnézőbb vagyok mondjuk Dancsóval és Szirmaival szemben, mert lehetnének mondjuk Member-színvonalú "kritikusok" is, akkor igazából valami hasonlót kívántam megfogalmazni. XD
Ayla írta:Ugyan ezért nincsen annyi jó alapanyag egy MARhoz sem. Mert IGENIS NAGYON FONTOS egy nagyfelbontás, és ezt addig a szuperhumorral rendelkező ember nem fogja elismerni amíg nem ülteti oda valaki moziminőségű videót vágni... satöbbi. :D
Ööö...tehát azért küldenek be az emberek humortalan poénvideókat a MAR-ba, mert ami vicces lenne, abból nem találnak megfelelő felbontású rawot? :D Vagy mi? XD Bocs, ezt nem veszem be, itt mintha kissé félrevitted volna a témát. XD Amúgy a "szuperhumorral rendelkező bátor ember" elismeri, hogy fontos a felbontás is, nyilván nem 800x600-as képaránnyal szeretnék én sem AMV-t nézni, de ez még mindig nem zárja ki azt, hogy a végeredmény vicces is legyen. :) (Főleg ma már, amikor a régi klasszikus animék jó részét is elkezdték BD-n újra kiadogatni.) Itt is csak annyi kéne, hogy ne izzadtságszagúan, max féléves/éves időhatárokkal dolgozva, "rohanva" dobálják össze a MAR-t (vagy akármilyen videót), hanem komolyabban összedolgozva, hosszabb "munkaidővel". Vagy ha meg tényleg ennyire nehéz, hogy úgy kell kimazsoláznia Luggernek a teljes beküldött anyagból azt a 10% vállalható videót, akkor lehet, hogy inkább megérné az egésszel leállni. Még az AMV Hellből sem volt ennyi rész, pedig ők azért jobban ráfeküdtek erre az amúgy sem könnyű AMV-műfajra, amit mintha Luggiék jóval könnyelműbben kezelnének. Btw, én ezt eleve úgy csinálnám (mivel AMV-t vágni láthatóan úgyis jóval többen tudnak, mint jó poénokat összeírni... XD), hogy mondjuk 2-3 olyan embert "alkalmaznék", akik csak ötletelgetnének, hogy mit mixeljünk össze mivel. Lehetnek tök hülyék is a technikához, mert nekik nem összeállítani lenne a feladatuk (arra ott az egész "Lugger csapat" XD), hanem csak minél elmésebb variációkat kitalálniuk, hogy ne kelljen Mónika Show-n, meg hasonlókon tengődnünk. :D
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2015.08.17. 07:18

Titkos írta:És azt meg szabad kérdezni, hogy a tiéd melyik jelenet volt a videóban? :D
Ekszörszájzbúk, higurashi verzió. ("Jön felém az a szarvasember" Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem az évszázad poénja, és masszívan csak az tudja értékelni, aki látta a higut. :dirr: )
Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1963
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2015.08.17. 07:27

Titkos írta:
Ayla írta:Ugyan ezért nincsen annyi jó alapanyag egy MARhoz sem. Mert IGENIS NAGYON FONTOS egy nagyfelbontás, és ezt addig a szuperhumorral rendelkező ember nem fogja elismerni amíg nem ülteti oda valaki moziminőségű videót vágni... satöbbi. :D
Ööö...tehát azért küldenek be az emberek humortalan poénvideókat a MAR-ba, mert ami vicces lenne, abból nem találnak megfelelő felbontású rawot? :D Vagy mi? XD Bocs, ezt nem veszem be, itt mintha kissé félrevitted volna a témát. XD
Nem, dehogy. Inkább azt akartam mondani, hogy valószínűleg van sok jó poénú beküldött anyag is, de rossz felbontásban és a) nem a vágó dolga videóminőségeket ásni a neten b) a beküldő happenz to be olyan valaki akinek/akitől hiába kérik aztán, hogy légyszi rakd már ezt össze újra mert ez meg ez, az illető lusta/nemérdekli/meg van győzödve róla, hogy a a műve kész van és te, mint vágó vagy a hülye, hogy ez neked nem jó :D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1790
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Surci » 2015.08.17. 12:21

paTKany írta:A megfelelő szerver az irc.atw-inter.net ha külföldről vagy.
Köszi, estefelé ha több időm lesz, ránézek.

Egyébként nem hiszem hogy Luggert bárki "lehúzta" volna itt a fentebbiekben, én is csak annyit mondtam hogy a MAR nekem nagyon nem jön be, mert nem vicces, meg elég igénytelen is sokszor. De emellett csinált ő olyan AMV-ket, amik nagyon tetszettek - meg persze olyanokat is amik nem, mert szét vannak effektezve, de erről is volt már szó itt., szal nem mennék bele megint. Szvsz a Mondo-ban sem végez rossz munkát, bár mostanában nem nagyon került a kezembe a magazin, de a 2012-13-as számok messze jobban össze voltak rakva mint a Danci-korszakban.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2015.08.17. 17:32

Na mivel az Ayla+Titkos beszélgetésben előjött, ezért annyit hozzátennék még, hogy a MAR, technikai oldalról nézve azért nem volt annyira komolyan véve. =) Persze voltak olyan kritériumok, hogy ne vízjeles, beégetett feliratos, TV logós ripek legyenek, hanem RAW-ok, de azon kívül, nem nagyon vettek figyelembe mást. Elvileg 720p volt a szabvány, ami ugye 1280×720 lenne, de szép számmal kerültek be, ettől eltérő képmérettel, illetve képaránnyal rendelkező videók. A széles vászon mondjuk 1-2 kivételtől eltekintve, mindnél megvolt, lévén a MAR-ba, jellemzően olyan animékből készült videókat küldtek be, amik 2005-nél, nem régebbiek.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5803
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.08.17. 21:48

Cruel Angel írta:Ekszörszájzbúk, higurashi verzió. ("Jön felém az a szarvasember" Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem az évszázad poénja, és masszívan csak az tudja értékelni, aki látta a higut. :dirr: )
Az még a tűrhetőbbek közül való volt, bár ez úgy az egész MAR 1-re igaz, később kezdett egyre gázabb lenni. :dirr:
Surci írta:Egyébként nem hiszem hogy Luggert bárki "lehúzta" volna itt a fentebbiekben, én is csak annyit mondtam hogy a MAR nekem nagyon nem jön be, mert nem vicces, meg elég igénytelen is sokszor. De emellett csinált ő olyan AMV-ket, amik nagyon tetszettek - meg persze olyanokat is amik nem, mert szét vannak effektezve, de erről is volt már szó itt., szal nem mennék bele megint. Szvsz a Mondo-ban sem végez rossz munkát, bár mostanában nem nagyon került a kezembe a magazin, de a 2012-13-as számok messze jobban össze voltak rakva mint a Danci-korszakban.
Jó, azt a "Lugger már így is be fog perelni minket" szöveget nagyrészt én is viccnek szántam. XD Amúgy hasonlóképpen vagyok a személyével én is, sőt, a Mondót speciel ő kezdte el "kihúzni a mocsárból", miután Danci körülbelül már nyakig elmerítette benne. :dirr: (Btw, a mostani Mondóban újdonságként már anime DVD is van, kíváncsi vagyok, hogy ez rendszeres lesz-e és milyen címeket kapunk. :) )
Kép

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2015.08.18. 09:15

Titkos írta:(Btw, a mostani Mondóban újdonságként már anime DVD is van, kíváncsi vagyok, hogy ez rendszeres lesz-e és milyen címeket kapunk. :) )
Addig lesz rendszeres, amíg el nem fogy a Bleach-DN-FMA raktárkészlet, ugyanis ezek DVD-i vannak mellékelve, teljesen random módon (szerezd meg hát mind). Nekem egy Bleach 9. jutott, még fogalmam sincs, mit kezdjek vele.

MAR: semennyire nem értek a videóvágáshoz, ezért egy ismerősöm valósította meg pár éve egy régi ötletemet (Dragon Half kalapácsos jelenete a "Paff, a bűvös sárkány senkitől se félt" sorra, ráadásul a klubunknak - PAF, értitek XD - a chibi vörös sárkány a kabalája), de nem került be az akkori MAR-ba, mert Luggi pont akkor vágott szintén a Dragon Half-ból egy Hobbit szövegre. Ééés a visszautasított videókat nem lehet újra beküldeni, úgyhogy end of story.

Avatar
Ryder93
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2015.06.13. 18:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Decs
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ryder93 » 2015.08.18. 09:53

Nem tudom, én a MAR-ra olyan szemmel nézek, mint egy olyan projektre, ami jól indult, de egyre rosszabb lett. Igaz, csak egy párat láttam abból, de amit észrevettem, hogy sokszor olyan rossz volt egy-egy beküldött AMV, mert a zene sehogyan se illett hozzá. Erre felhozom a Bomba című "szerzeményt", amit aut hiszem három alkalommal használtak fel, de csak azért, mert akkoriban divat volt, így aztán páran úgy gondoltak mekkora muri lenne erre AMV-t vágni.

Régebben gondolkoztam azon, hogy elődizetek a Mondóra, de pár nap után elvetettem, révén úgy voltam vele, nem érné meg arra pénzt költeni, főleg amilyen a magazin színvonala.

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2015.08.18. 10:40

Péter írta:Többek között, ezért is rosszabb a mostani "face éra" mivel most már még annyira sem kell alkalmazkodni a másikhoz, mint anno. Lévén pár gombnyomással, bárki létre tudja hozni az N+1. Anime Imádók klubot, ahol írogathatja a saját hülyeségeit, és bármilyen kretén is legyen, 2-3 haverja biztos akad, akik bátorítják.
Pont mostanában gondolkodtam ezen, hogy régen hogy lenéztük a G-portalos oldalakat, de a lájkgyűjtős szarokhoz képest komoly munkák.

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2015.08.19. 19:18

Yuriko-chan írta:Pont mostanában gondolkodtam ezen, hogy régen hogy lenéztük a G-portalos oldalakat, de a lájkgyűjtős szarokhoz képest komoly munkák.
Jaj, ne is mond, a jó öreg Gay-Portál, hát igen, az az éra se volt semmi. :vigyor: Öröm volt nézni, hogy a 14 éves fangörcsök, miket tudtak össze bűvészkedni. :mosoly:

Ugye ez elvileg arról szólt volna, hogy akik semmiféle HTML, PHP ismerettel sem rendelkeztek, azok is össze tudjanak maguknak dobni egy fan oldalt. Ami nem volt egy rossz gondolat, csak hát mivel főleg a 16 év alatti korosztály kapott rá, ezért 30 oldalból, ha 1-2 volt olyan, ami ért is valamit. Az összes többi, általában merő katasztrófa volt, főleg mert jó szokásuk volt, egymásról lemásolni, ugyanazt a hülyeséget.

Imádtam az olyan remek dizájneri megoldásokat, mint amikor egy anime ismertető, az úgy nézett ki, hogy az illető, gyorsan átmásolta, jellemzően ugyanazt, és ugyan onnét, mint a többi hasonszőrű társa. (Mert hát ugye, nehogy már olyanokkal fárasszam magam, hogy majd én, saját magam írok ismertetőt arról, amiért elvileg rajongok.) Majd fogta, átrakta az egészet 24-es betűméretre, középre rendezte, arra rá az összes kiemelő eszközt (félkövéren, dőltve, aláhúzva), és végül, mindezt megfejelte azzal, hogy a szöveget, átszínezte neonrózsaszínre, a hátteret meg libafos zöldre. Hagy égjen ki az olvasó retinája. :D Viszont ennél is jobb volt, amikor bélyegző méretű, 160x120-as animált gifet tettek be háttérnek, mozaikban, hagy fagyjon be a böngésző. :D

Ja és persze el ne felejtsem, a másik nagy kedvencemet, a háttérzenét, abból is lehetőleg kettőt egyszerre. :D Amúgy is tiszta öröm volt, hogy valahányszor megnyitotta az ember az oldalt, valami kitudja hányadik blokkba elrejtett kis playerről, megindult valami mp3. Viszont amikor még ezen felül, maga az oldal alá is be volt nyomva egy midi, na az volt csak az igazi élvezet! :D Főleg, hogy azt csak úgy lehetett elkussoltatni, hogy mielőtt elindult volna, gyorsan le kellett tiltani a betöltést, minden alkalommal.

Persze ezen felül még felhozhatnék olyan okosságokat, mint a "Ne lopj!" tábla, a hét/hónap animációja, a hét/hónap képe, szavazz arra, hogy legyen újra DBZ az RTL-en, "Fogadd örökbe Shippot!", de ezek már csak apróságok. :mosoly:
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5803
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.08.20. 03:38

Túl sok G-portal élményem ugyan nem volt, mert a már említett amatőr kidolgozás miatt ezeket a legtöbbször kerültem, mint a pestist, viszont Péter postja így is tökéletesen összefoglalta azt a hamisítatlan "Gay Portal feelinget", amit az a 4-5 oldal adott számomra, amikre valamiért mégis elvetődtem. :dirr: XD
Péter írta:...a "Ne lopj!" tábla...
Basszus, tényleg, azt már el is felejtettem! XDDDDDD (Ez akkor volt a legjobb, amikor valaki olyan honlapján virított, aki az oldala tartalmának 90%-át szintén mástól lopta össze. :dirr: )
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2015.08.20. 11:12

Titkos írta:Túl sok G-portal élményem ugyan nem volt, mert a már említett amatőr kidolgozás miatt ezeket a legtöbbször kerültem, mint a pestist, viszont Péter postja így is tökéletesen összefoglalta azt a hamisítatlan "Gay Portal feelinget", amit az a 4-5 oldal adott számomra, amikre valamiért mégis elvetődtem. :dirr: XD
Sajnos, mivel én pont akkor kezdtem el fanoldalt vezetni, amikor gombamód nőttek ki a g-portálos oldalak, ezért nem tudtam őket elkerülni, és sokszor bizony muszáj volt velük megküzdeni. :mosoly:

Sokan emlékezhetnek még rá, hogy akkoriban, 2005-2006 között, az olyan új címek mellett, mint az InuYasha, Tokyo Mew Mew, stb, a DB+SM duó is akkor élte a másodvirágzását, ami egyfelől szép volt, meg jó volt. Másfelől viszont, hozta magával azt a sok komolytalan fangörcsöt, akik rém irritálóak tudtak lenni.

Például az SM-nél, ez a dolog, nagyjából úgy nézett ki, hogy a sok kis, frissen a netre szabadult tacskó, beírta azt a keresőbe, hogy Sailor Moon, amire 3 dolgot dobott neki a gép. Setike oldalát, ahonnét ezerrel tölthették a magyar TV ripeket, rapidshareről. Kis millió g-portálos oldalt, ahonnét vehették a mintát, a hamarosan megnyíló N+1. fanoldalhoz. Valamint, a "legendás" sailormoon.hu-t, avagy JackD elcseszett oldalát, ami legalább egy tucat tévinfó elterjesztéséért volt felelős. (Ennek elsődleges oka amúgy az volt, hogy JackD koma, az ezredforduló környéki, amcsi fan oldalakról nyúlta le az infót, csak azt nem vette figyelembe, hogy azok, az ottani DiC szinkron alapján készültek, ami meg olyan volt, mint ha egy teljesen más animét nézett volna az ember.)

Szóval, a 13 éves random-chan, aki utoljára 6-7 évesen látta az animét, gyorsan megnézte az első évad, első 5-6 részét, és nagyon megörült neki. Újra gyereknek érezhette magát (holott még mindig az volt), volt mit elmesélni a suliban a barátnőinek, stb. Ám sajnos, ezzel egy időben, az a zseniális ötlete támadt, hogy ő is fanoldalt fog készíteni, régi-új kedvenc animéjének, aminek másnap, neki is látott. Gyorsan összemásolt mindent amit tudott a google képkeresőből, JackD oldaláról, meg féltucat random g-portálos oldalról, és ha ügyes volt, délutánra, már kész is volt.

A fanoldal azonban, mit sem ér látogatók nélkül, úgyhogy kezdődött a második fázis, a reklámozás. Először azt a féltucat oldalt találta be vele, akiktől másolt, majd azok linkjei kerültek sorra, és aznap este, még a barátnőinek is eldicsekedett vele MSN-en. A baj ott kezdődött, amikor végül eljutott az oldala híre, mondjuk egy Silver Moon fórumra, ahová persze csak azért regisztrált, hogy az oldalát reklámozza. Ilyenkor pedig mindig akadt egy Tenshi, Mariko, Yuriko, vagy Péter, akik vették arra a fáradtságot, hogy átnézzék az oldalt, és közöljék vele a rossz hírt, miszerint az oldala, tele van hibával.

A Random-chanok azonban, köztudottan rosszul viselik a kritikát. Így 10-ből, ha 1 megfogadta a kapott tanácsokat, és elkezdett fejlődni. A többi viszont, hisztizett, megsértődött, majd durcásan távozott. Így születtek hát, a g-portálos oldalak. :mosoly:
Titkos írta:Basszus, tényleg, azt már el is felejtettem! XDDDDDD (Ez akkor volt a legjobb, amikor valaki olyan honlapján virított, aki az oldala tartalmának 90%-át szintén mástól lopta össze. :dirr: )
Vagyis 100 esetből, 99-szer. :vigyor: Ja, és az volt a legjobb, amikor azért ment a balhé, mert az egyik, ellopta a másik "Ne lopj!" tábláját. :D

Apropó, majd el felejtettem a másik hasonoló okosságot, az "Oldal védelmezője" táblákat. Ilyenkor nekem mindig, az a klasszikus Szalacsi idézet jutott eszembe, hogy: "Mitől véd? Atomtámadástól? Igen, nem, vagy nem tudom... Kérem kapcsolja ki!" :D
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2130
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2015.08.20. 11:36

Ó, g-portal-éra... :D Erre én is tisztán emlékszem, lévén 2005-ben kezdtem én is aktívabban animálódni és nagyjából a Péter által emlegetett jelenségek mindegyikével találkoztam.

A csúcs mondjuk szerintem a vendégkönyv és társai voltak, ahol rendszerint csak a pofátlan reklámozás ment, sokszor olyan oldalak is árulták ott magukat, amiknek 1) köze nem volt az oldal profiljához (jelen esetben animék), 2) bár az illető reklámozta a portálját, azon valójában szinte semmi nem volt, max egy fejléc, meg egy mondat, hogy miről kíván majd szólni a site-ja a jövőben, ha egyszer majd tényleg elkezdi.

Egyébként ezt mind onnan tudom, hogy voltam társszerkesztő az egyiken, bár sok lehengerlő pillanatot nem okozott, főleg, hogy meglehetősen crappy volt a kezelői felülete és sokszor egyáltalán nem úgy nézett ki a dolog, ahogy azt az előzetesek alapján várta volna az ember.

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2015.08.20. 12:25

Péter írta:Szóval, a 13 éves random-chan, aki utoljára 6-7 évesen látta az animét, gyorsan megnézte az első évad, első 5-6 részét, és nagyon megörült neki. Újra gyereknek érezhette magát (holott még mindig az volt), volt mit elmesélni a suliban a barátnőinek, stb. Ám sajnos, ezzel egy időben, az a zseniális ötlete támadt, hogy ő is fanoldalt fog készíteni, régi-új kedvenc animéjének, aminek másnap, neki is látott. Gyorsan összemásolt mindent amit tudott a google képkeresőből, JackD oldaláról, meg féltucat random g-portálos oldalról, és ha ügyes volt, délutánra, már kész is volt.

A fanoldal azonban, mit sem ér látogatók nélkül, úgyhogy kezdődött a második fázis, a reklámozás. Először azt a féltucat oldalt találta be vele, akiktől másolt, majd azok linkjei kerültek sorra, és aznap este, még a barátnőinek is eldicsekedett vele MSN-en. A baj ott kezdődött, amikor végül eljutott az oldala híre, mondjuk egy Silver Moon fórumra, ahová persze csak azért regisztrált, hogy az oldalát reklámozza. Ilyenkor pedig mindig akadt egy Tenshi, Mariko, Yuriko, vagy Péter, akik vették arra a fáradtságot, hogy átnézzék az oldalt, és közöljék vele a rossz hírt, miszerint az oldala, tele van hibával.

A Random-chanok azonban, köztudottan rosszul viselik a kritikát. Így 10-ből, ha 1 megfogadta a kapott tanácsokat, és elkezdett fejlődni. A többi viszont, hisztizett, megsértődött, majd durcásan távozott. Így születtek hát, a g-portálos oldalak. :mosoly:
:thumb:

És a http://varazslatosallmok.gportal.hu még elérhető! "Első számú rajongó oldal!" LOL. Emlékszel, hogy amikor beszóltunk, hogy az álom nem két l, akkor a kiscsaj közölte, hogy de igen, mert a nővére azt mondta?! :wwall: És ezek azóta már 20+ évesek... Innen érzem, hogy öregszem.

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2015.08.20. 14:50

Junchi írta:A csúcs mondjuk szerintem a vendégkönyv és társai voltak, ahol rendszerint csak a pofátlan reklámozás ment, sokszor olyan oldalak is árulták ott magukat, amiknek 1) köze nem volt az oldal profiljához (jelen esetben animék), 2) bár az illető reklámozta a portálját, azon valójában szinte semmi nem volt, max egy fejléc, meg egy mondat, hogy miről kíván majd szólni a site-ja a jövőben, ha egyszer majd tényleg elkezdi.
Ne is mond, az ilyen nyílt reklámokat egy ponton túl, már nem győztem napi szinten irtani, a saját vendégkönyvemből. A végén, ezt úgy küszöböltem ki, hogy a "http://" tiltott lett, így nem tudtak linkeket beszúrni. :D
Yuriko-chan írta:És a http://varazslatosallmok.gportal.hu még elérhető! "Első számú rajongó oldal!" LOL. Emlékszel, hogy amikor beszóltunk, hogy az álom nem két l, akkor a kiscsaj közölte, hogy de igen, mert a nővére azt mondta?! :wwall: És ezek azóta már 20+ évesek... Innen érzem, hogy öregszem.
Áh igen, ez az oldal, egyfajta mementója lehetne, a régi g-portálos anime fan oldalaknak. :) Egyszerűen minden benne van, ami rossz volt bennük. Nem véletlen, hogy még az egykori g-portálos bejegyzésemben is, ezt az oldalt használtam fel prezentálásra. :D
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5803
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2015.08.20. 17:26

Péter írta:
Yuriko-chan írta:És a http://varazslatosallmok.gportal.hu még elérhető! "Első számú rajongó oldal!" LOL. Emlékszel, hogy amikor beszóltunk, hogy az álom nem két l, akkor a kiscsaj közölte, hogy de igen, mert a nővére azt mondta?! :wwall: És ezek azóta már 20+ évesek... Innen érzem, hogy öregszem.
Áh igen, ez az oldal, egyfajta mementója lehetne, a régi g-portálos anime fan oldalaknak. :) Egyszerűen minden benne van, ami rossz volt bennük. Nem véletlen, hogy még az egykori g-portálos bejegyzésemben is, ezt az oldalt használtam fel prezentálásra. :D
Valami "netmúzeumban" ezt meg kéne őrizni az utókor számára, hogy ők is lássák, milyen is volt egy "igazi" G-portalos oldal. :D Egy már kihalt faj utolsó példánya... :D
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2015.08.21. 22:22

Annyira azért nem kihalt még ez a faj, bár tény, hogy ennyire szörnyűvel, mint ez, már nem nagyon lehet találkozni. :D Hála annak, hogy 95%-uk, azóta sikeresen megszűnt. :mosoly:
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1514
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2015.08.24. 20:16

Amint rendeztem egy kicsit a magánéletemet és újra össze tudom szedni magamat, nagy valószínűséggel újra aktív leszek. Addig is csak megfigyelőként vagyok jelen az oldalon, de nagyon jó olvasni a hozzászólásokat, úgyhogy ne haljon ki itt nekem a fórum! ::^_^::
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2130
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2015.08.28. 10:08

Asszem, hogy az animés társadalom egy fullretard ága ismét jeleskedett. MAL színvonala az utóbbi időkben erősen a béka segge felé tendál (köszönhetően az arckaparó "fejlesztéseiknek"), de ez a legújabb húzásuk, hogy mindenféle agyhalott blogbejegyzéseket spotlightoznak, az már túlontúl sok. Az egyik legfrissebb próbálkozásukat egyszerűen muszáj linkelnem, mert ez már nevettetően szánalmas: http://myanimelist.net/featured/65

Tudom, valsz én vagyok a fórumon az egyetlen, aki ki nem állhatja ezt a címet, de most ettől eltekintve is azt mondom... nem, kérdezem: MIÉRT? Úgy az egészre. Nem is ragadok ki külön részleteket belőle, mert nem érdemes.

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 509
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2015.08.28. 12:20

Ó, és akkor még nem is hoztad fel a Narutós leképződését a jelenségnek, mint amilyen például ez a cikk is az, amiben olyan nagy nevek kerülnek elő ilyen formában, mint teszem azt a Berserk, az Akira, vagy a Dragon Ball. Egy-két bejegyzést leszámítva nem igazán vetettem bele magam ezekbe a cikkekbe, de a címek alapján az egész jelenség kvázi lefedi a "leginkább sztereotíp módon mainstream animés" szóvirágot, és nem azért mert az SnK, Naruto, és a többi előkerülnek általánosságban, hanem azért, mert olyan formában kerülnek elő mint pölö az általad is linkelt idézetes lista. Függetlenül attól, hogy a jelek szerint csak a "szolgáltatás" indulásakor bukkantak fel gyakran ezek a gyöngyszemek, és mostanra visszaszorult a téma az epizódelemzésekre és interjúkra/satöbbikre.
Kép Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1963
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2015.08.28. 17:56

Junchi írta:Asszem, hogy az animés társadalom egy fullretard ága ismét jeleskedett. MAL színvonala az utóbbi időkben erősen a béka segge felé tendál (köszönhetően az arckaparó "fejlesztéseiknek"), de ez a legújabb húzásuk, hogy mindenféle agyhalott blogbejegyzéseket spotlightoznak, az már túlontúl sok. Az egyik legfrissebb próbálkozásukat egyszerűen muszáj linkelnem, mert ez már nevettetően szánalmas: http://myanimelist.net/featured/65

Tudom, valsz én vagyok a fórumon az egyetlen, aki ki nem állhatja ezt a címet, de most ettől eltekintve is azt mondom... nem, kérdezem: MIÉRT? Úgy az egészre. Nem is ragadok ki külön részleteket belőle, mert nem érdemes.

Én őszintén nem látom hol van ezzel a probléma. Nincs annál jobb, mint beköpni egy-egy ilyet és elkapni egy válaszmosolyt egy olyan embertől akiről nem is gondoltad, hogy animés.
ANNAK IDEJÉN még így ismerkedtünk. sőt. nemrégiben egy új társaságban Kampai!-al koccintottam és jóság lett :D
Aztán attól függetlenül, hogy az illető most fú pokol tüzében égjen mainstreames volt, vagy sem, mindig jól esett öt-hat szót váltani egymással :)

Ha pedig most azzal jösztök, hogy istenem, miért nem készít a MAL jobb kontentet, akkor ugyanazt kell mondanom mint korábban: csak tessék. Írjatok ti :) Ha egyszer nincs már olyan ember aki megfelelő színvonalat kreáljon (feltételezhetően ugyanaz a szerkesztőbrigád nyomja/nyomta ott is mint ami kb. mindenhol: közbejött az IRL) akkor ez van. Nem kell elolvasni. De a kőhajigálást sosem fogom megérteni. Ugyanezzel az energiával kéretik szép, új értelmes és okosító cikkeket írni ^^
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2130
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2015.08.28. 18:14

Ayla írta:Én őszintén nem látom hol van ezzel a probléma.
A probléma leginkább ott kezdődik, hogy szemmel láthatóan bele sem kukkantottál a linkelt bejegyzésbe. A másik probléma pedig ott van, hogy ezek a beköpések egyáltalán nem értem, hogy mitől Shingeki no Kyojinosak.

Vegyük például ezt: "I did it!" Most komolyan, ez így mi a rosseb? Szóval ha elkiáltom magam, hogy "Megcsináltam!", akkor egyből felfigyel rá a közelben megbúvó Eren1998, aki egy "Höö~, te akkor animés vagyol?!" kérdéssel úszik a képembe? Meg ez, hogy "We can still talk." és "Why?". Ezek? Szal magával a kezdeményezéssel nem lenne probléma, ha látnék is mögötte valami értelmet és nem ilyen naponta használatos kifejezéseket akarnának Shingeki no Kyojinos quote-oknak eladni.

Ha már animés idézetek, akkor mondjuk én biztos olyanokkal kezdtem volna, mint Yang szövege a LoGH-ból az alkoholt illetően: "Alcohol is humanity's friend. Can I abandon a friend?" Vagy Johan dobhártyákba égő "The only thing humans are equal in is death" szövege a Monsterből.

(De lehet csak én nem látom annak a bejegyzésnek a valódi értelmét.)

>Dodgers

LOL, ez kimaradt. Egy kaccantást mindenképpen megért. :3

Válasz küldése