Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 200
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2018.09.07. 14:34

Ó, köszönöm a lehetőséget. :3 Akkor legyen a Glass no Usagi. Ami az elérhetőséget illeti, nyaa-n nincs fent, csak raw, de akinek van BakaBT-je, onnan letöltheti felirattal. Ha nincs, vagy nem akarja valaki onnan letölteni, akkor maradnak a borzalmas streamelős oldalak. Talán ez volt a legjobb amit találtam. A reklámok tiltásához használjatok uBlock Origin bővítményt, ne AdBlock-ot. :wink: Bár elvileg pop-up reklámok nincsenek ezen az oldalon.
Kép

Avatar
Ricz
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 560
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.09.13. 08:36

December: Wings of Honneamise

Igen, murvára elmaradtam vele, régóta adós vagyok (decemberben akartam megnézni, július lett belőle). Úgyhogy ennek kapcsán tömör leszek.

A film Romhányi "Tétova teve ódáját" idézi: van egy lendülete, de az is elég szakaszos, egészen a teve fohászáig, ami voltaképp az utolsó 15 perce a mozinak, ahol a sok "te" és "ve" szótag miatt pattog a ritmus, mint a megvadult EKG-tű. Azt se tudja, hogy mit kezdjen magával, mit kíván elmesélni, rengeteg az aprócska üresjárat, akármelyik oldalról nézed. Viszont, amiben vitathatatlanul nagyon erős, az a világépítés és a karakterfejlődés bemutatása. Előbbi főleg mintha a századeleji elképzelésekből és Verne Gyula fantáziájából született volna, némi korszerű beütéssel. Viszont olyan aprólékosan kidolgozták, hogy nem csak a nyelvek különböznek, vagy épp a világvallásokból és mítoszokból összegyúrt itteni vallás elég egyedi képet mutat, de még az evőeszközök is egyedire vannak megcsinálva. Utóbbinál meg ugye a főszereplő, Lhadatt karaktere, aki az apatikus nihilből kap motivációs erőre a cherchez le femme erejével, amivel végül is mozgásba és lendületbe hozza a társait az űrprogram sorsával. Mondjuk azért azt is megmutatják, hogy mennyire álságos ez, mert így is megpróbál rámászni a lányra egy ponton, ahol csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy ne fajuljon nemi erőszakká. De a vallás így is elkezd szerepet játszani a gondolataiban, és voltaképp emiatt egy komoly mondanivalót fogalmaz meg a film csattanójában. Csak ez nem viszi el teljesen a hátán a film 2 óráját. És a csattanó sem üt kellőképpen, és egy olyan kérdésre ad választ, amit igazából fel se tettünk, meg nem is nagyon merülhetett fel korábban.

Szeptember: Glass no Usagi (Üvegnyuszi)

Ezt rég láttam, de igyekszem összeszedni az emlékeimet, minimális gondolataimat róla. Merthogy nem igazán affinitást arra, hogy újranézzem. Bár annak idején 8 pontra értékeltem, az idő múlásával inkább 5-re vagy 4-re tenném le. Ugyanis háborúellenes mozifilmként baromi gyenge. Az első fele arányaiban nézve rendben is van, de aztán eléggé pfft... Merthogy a nagy háborúellenesség nem jön át, a konfliktus kegyetlensége abban kulminálódik, hogy halál meg árulás, illetve elfeledkezik a saját sztorijáról, céljáról, címének alanyáról is, ráadásul totálisan feloldoz a vége, amit nem szabadna (bár hozzátéve, hogy a szereplők eléggé mehek, és nem igazán tud kialakulni velük egyfajta ráhangolódás, hogy átérezzük a felszínesen prezentált bajaikat, valahogy nem meglepő, hogy kicsit elbizakodott abban, hogy muszáj egy lépést tennie). Ennyi. A nagy szenvedés háttere úgy van elnagyolva és azzal se kezdenek igazából semmit, hogy fájdalmassá teszi a második felét nézni. Az üzenet botegyszerű, amit akár a South Parkos Macky bácsi is elmondhatna: "A háború rossz, értem?"

Válasz küldése