Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ricz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 744
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2019.07.06. 22:42

Pedig egész korrekt darab. A jövő hétvégén megnézem újra, mert kicsit rég volt.
"Két jó dolog van a világon: a depresszió és az Alzheimer-kór."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
higashikata
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2019.07.07. 23:30

Oké, visszaszívom az előbbit. Ez baromi jó film volt! :D

Hashire Melos

Megmondom őszintén, a címet olvasva valami Forrest Gump-szerű valamire készültem és furcsamód nem álltam túl messze a valóságtól. ^^"
SPOILER
Szóval van egy eléggé együgyű, de annál melegszívűbb melák, Melos, aki - miután bajba keveredik az uralkodónál - felelőtlen mód megígéri, hogy 3 napon belül hazamegy a húga esküvőjére, majd visszajön a saját kivégzésére. Az uralkodó, II. Dionüszosz cserébe egy "helyettest" kér, de senki sem akar cserélni. Az ifjút egy bizonyos Celine segíti ki szorult helyzetéből. Celine ugyan nem túl régen ismerte meg őt, de mindenképp bízik benne.
Első gondolataim a film láttán, hogy túlságosan barna... Mármint nem úgy értem, hanem hogy miért kell a letűnt korokba illesztett történeteknek ilyen barnás tónusokat bejátszani? Értem én, pórnép-sztori meg minden, de szerintem el tudott volna viselni pár élénkebb színt is (és nemcsak a női szereplők ábrázolásakor).

Ez a film elmehetne egy kötelező tanmesének is. Kellőképpen átitatja a bizalom-elfogadás-barátság szenthármassága, de nem annyira, hogy undorodjak tőle. Tetszettek a művészeti áthallások is; kevésbé műértő lelkemet még így is meg tudták simogatni.

Nem mennék el odáig, hogy tökéletesnek nevezzem, mert nem az.
SPOILER
Miért volt olyan fontos Melosnak szertartásbeli kardért elmenni, ha a csajnak szemlátomást egyre ment, mikor marhul meg?
Miért nem akartak a sajátjai se bízni Melosban? Egy dolog, hogy béna szegénykém, de nem tudtak volna valami különösebb okot is kitalálni?
A városbelieknek hogy nem tűnt fel, hogy Lyra és a kisöreg sosem tértek vissza? Vagy az, hogy Melos lóháton érkezett be a város határához? Ha már ennyit szőröztek azon, hogy a retkembe tér vissza, ez hogy kerülte ki ennyi mindenki figyelmét?
Celine motivációját végképp nem értettem, inkább azt nem boncolgatnám...
Összességében tényleg egy korrekt film lett. Nem hibátlan, de főhőséhez hasonlóan kellően bárgyú, mégis aranyos, így nem sajnálom tőle a 8/10 -et.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2022
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2019.07.08. 17:53

higashikata írta:
2019.07.07. 23:30
Oké, visszaszívom az előbbit. Ez baromi jó film volt! :D
Látod-látod! :D

Mondjuk én még nem néztem meg (talán majd hétvégén), de nekem ránézésre azért nem tűnt olyan rossznak, meg mondom, az Aoi Bungaku adekvát epizódjai hoztak annyi decensséget, hogy be merjem dobni ezt a filmet a közösbe.

Válasz küldése