Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 427
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2020.02.04. 23:08

Február: Sequence

Ilyen lagymatag cuccot is rég láttam. A felesleges időzés nekem nem tűnt fel (mondjuk mostanában sok koreai drámát nézek, azokban pedig aztán tényleg hosszasan húzzák az időt a nagy semmivel), de a véleményed többi részével egyetértek, higashikata. Valószínűleg feldobta volna a sztorit, ha picit jobban kifejtik, hogy ez a kis "kiruccanás" milyen következményekkel jár az exbarátnő számára (a téridő manipulálása ugyebár nem túl törvényes, már csak abból kiindulva, hogy le akarták tartóztatni miatta Seiráékat). Egyébként szép kis barátnő Kara: ha a pasija nem akar vele egy iskolába járni, inkább lecsukatja? :'D Akár valamilyen veszélyt is jelenthetett volna a jövőbeli hatóság vagy az exbarátnő a jelenkori főszereplőre (hiszen időutazó szökevény), de ilyesmiről szó sem volt, és itt vált számomra világossá a mű legnagyobb gyengesége: semminek nincs tétje. A legjobb barátot picit sajnáltam, túl komolyan vette a "bros before hoes" dolgot, így a rivalizálásból származó feszültség is könnyedén feledésbe merült. A Baoh-hoz hasonlóan ezt is valahol 4 és 5 pont körül tudom értékelni, de ha már ott is lefelé billentettem végül a mérleget, ez az OVA is csak 4/10-et kap.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2108
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.02.16. 09:01

Havi: Sequence

Ennek az animének egyetlen erénye van, a technikai kivitelezés, máskülönben meg kolosszális időpocsékolás.

A recept egyszerű: Vedd a legkínosabb shoujo-mázban úszó szerelmi háromszöget, adj hozzá egy kis extra tartalmat (itt most előző életekre való visszaemlékezés + némi sci-fi) és voilá, kész is a nagy mű. Szóval itt nem csak a kivitelezés, de az elgondolás szféráján is csúnyák a buktatók, arról már nem is beszélve, hogy nem tudja még a saját idejét sem normálisan beosztani. Őszintén szólva semmilyen íve nincs az egész cuccnak, mintha mindent egy lapra szerettek volna feltenni a klimaxszal, amit meg addigra bőségesen túlforeshadowingoltak, hogy még időnap előtt rájöjjön mindenki, mire megy ki a játék.

Hab a tortán a saját rövidsége, ami még arra sem volt elég, hogy normálisan bemutassa a szereplőket vagy a világot:
SPOILER
Mi ez a jövőbeli hely? És az időgép? Miért olyan fontos mindenkinek Seira? Kara karakterét is nagyon "bírtam", ahogy szépen elintézi, hogy Seira ne követhesse az álmait, de persze az időgépet később ő is használja ÉS a végén még mindenki neki hálálkodik, csak, hogy jól eltűnjön, nehogy az a másik csaj jelenlétben tök fölösleges legyen. Mmm~, peak writing!
Mehh... komolyan mondom, jobb lett volna, ha ezt az egész "emlékek a jövőből" sci-fi-vonalat nem is erőltetik, és csak a múltbéli életükből lett volna valami sztori. Úgy sem lett volna valami ambiciózus darab, de legalább több értelme lett volna és a saját logikájában azért hihetőbb, de ez a jövős dolog inkább csak plot hole-okat és zavarosságot adott.

3/10, és az biztos, hogy nem ez az az anime lesz a shoujo demográfia új hidden gemje.

Válasz küldése