Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2020.06.29. 16:29

Ohh, eszembe jutott, hogy pár hete én is megnéztem a kihívás kedvéért az újabb Shitkait. De ez most csak egy ilyen jelzés értékű hsz, mert sem ingerenciám, sem időt-szakítós kedvem nincs véleményezni.
Engem a végére pl. nem zavart, hogy a szerelmes gyerekek az esőszívást választják, csak azért, hogy a lány megmaradjon, és együtt legyenek. Korrekt medzsikmese plot (ok, jobb helyeken másképp oldanák meg, fél Tokió beáldozása helyett, de mindegy).XD Ellenben minden más bosszantó volt... pláne a tények, hogy a hülyegyerek el tudott futni a rendőrök elől. A rendőrőrsről. A rendőrök mellől. A rendőrök karjaiból. Bukdácsolva. De úgy minden más is legalább ennyire volt hiteles. Nekem meg többre tényleg nem futja... Lehet, hogy most is még faszább háttereket lehetne belőle screenshotolni... de ez minden.

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 929
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2020.06.29. 16:53

Az éjszaka folyamán én is abszolváltam, és próbáltam valamit rittyenteni róla, de már annyi minden szóba került vele kapcsolatban, hogy nem ismételnék meg senkit. Már a Kimi no Na wa is egy identitászavaros retkes hulladék volt, amely érdekes kérdéseket dob fel az elején, hitegetve, hogy a rendezőnek nőtt valami gondolkodásra alkalmas idegcsökevénye, hogy aztán brutálisan pofára is ejtse a nézőt, mert a szerelem meg az érzelmek, és minden ilyen szentimentalista lózung fontosabb, aminek pedig seggből előrántott módon képes érvényt szerezni... Nos, a Tenki no Ko ugyanezt követte el (legalábbis az utóbbi retardációt), csak itt nincs identitászavar, nincsenek érdekes kérdések, problémák, és már az alapfelállás is inkább egy Down-kórosra hasonlít, akin lobotómiát hajtottak végre. És most azt se lehet mondani, hogy ahova Shinkai ráélvezett a papírra, ott lettek az úszó felhők, a lensflare sugarak, hogy palástolják a rendező aberrációját... bár lehet most inkább esőcseppeknek palástolták ebben a megélhetési merényletben. Merthogy abból volt elég, ahogy érzelgős agysejt-holokausztból is. Szépnek szép a táj, egyes állóképek, hátterek irigylésre méltóan megoldottak, de ennyiben kifújt kivérzett megdöglött ... ... oké, nincs jobb kifejezés, össze is foglalható minden erénye. 2/10
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2020.06.29. 20:28

Június: Tenki no Ko

Röviden és tömören: Junchi írására megy a +1. Viszont arra még azt hiszem egyikőtök sem tért ki, hogy elvileg ez a csoda és a Kimi no Na wa. egy univerzumban játszódik. Nem csupán annak a két [timeskip utáni] főszereplőjét cameóztatja ez a film, de gondolom a teneved-főhím nagypapijának meg az itteni főcsaj anyjának egy napra eső halála is valami közös plot(?) point lehet, bár őszintén szólva annyira már nem érdekel az egész, hogy ennek jobban utánanézzek... 3/10

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1101
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2020.06.29. 21:16

Jó, hogy mondod, a cameo is külön fájó pont volt, mivel ezt is lehetett volna sokkal érdekesebben vagy jobb shinkaifanservice-ként tálalni. Hogy legyen a fanjainak valami tényleges love ajándék?? de ez sem jött össze... :drop:

Avatar
Nightbird
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2019.04.17. 07:12
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Nightbird » 2020.06.30. 22:54

Tenki no ko

Mi is volt a probléma Shinkai korábbi munkásságaival? Nála pont az volt a probléma, hogy nem nagyon tudott egy épkézláb történetet összehozni, de viszont a technikai megvalósításba mindent beleadott. Nekem pont emiatt nem tetszett a Byousoku 5 Centimeter.
Aztán a Kotonoha no Niwanál valahogy kezdte megtalálni az a kontrasztot, hogy a csodaszép látvány mellett sikerült egy épkézláb történetet is összehozni, ami azért nekem is valamennyire tetszett.
Utána jött a Kimi no na wa, ahol én úgy gondolom Shinkai megtalálta azt középutat, milyennek lennie kéne egy ilyen kaliberű mozifilmnek. Habár a movienak meg voltak a hibái, de nekem bejött és tetszett is. De ezt már láttam már 3 éve. (Ezt is újrázni kéne.)
És itt van a Tenki no ko ami Shinkai szempontjából egy visszafejlődés volt az előző két művéhez képest.
Megértem Junchit, hogy miért akadt ki ennyire.

Az a legnagyobb probléma az egésszel, hogy a technikai megvalósításába mindent beleadtak (aláírom, hogy nagyon szép volt), de a egyes karakterek, történet és egyes elemei kritikán aluliak.

Mellékkarakterekkel nem semmi bajom, de ők nem mentették meg az animét.
Hinával nem volt semmi bajom.
Honoka engem rendesem kiakasztott. Az movie során végig úgy viselkedett, mint valami szellemileg visszafejlődött retardált.

Szerintem Junchi mindent elmondott a történet problémáiról.
Engem ráadásul még az utolsó 20 perc rendesen kiakasztott. Itt konkrétan Shinkai nem hogy átesett, hanem átzuhant a ló másik oldalára.
SPOILER
Az egész rendőrség olyan gyökér, hogy nem tud elkapni egy 16 éves hülyegyereket, ráadásul a menekülése már paródiába illő volt.
Meg a végén. Visszahozni Hinát, mert logic. Ezzel meg konkrétan egész Tokyo víz alá került, aztán meg 3 évig nem látták egymást. De nagy szerelem volt köztük.

3/10

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1533
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2020.07.01. 20:47

Közben átgondoltam, a végső értékelésem 3/10.

Júliusra válasszon nekünk animét Grimlock. :)
Kép

Avatar
Grimlock
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2018.01.05. 21:45
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Grimlock » 2020.07.02. 11:54

Ebben az esetben az én választásom a Június 18-án kijött Nakitai watashi wa neko wo kaburu.
Jó szórakozást hozzá! :)

Válasz küldése