Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2020.11.01. 11:56

Catrin írta:
2020.11.01. 10:05

Az a baj, hogy sokan talán arra törekszünk, hogy a tagok által még nem látott cuccot ajánljuk...
Pedig ezen a ponton és annyi gyenge új japó cucc és régi fasság között most lehetne inkább a revaccsokra koncentrálni. Talán sokkal többen írnának ide, ha sokak által látott pl. klasszikus moviekat néznénk újra. Most hogy tetszenének stb.
Persze a sorozatajánlásban is van lehetőség, csak egy hónapra itt nagyon nehéz belőni, lesz-e érdeklődő...
Igen, az nekem is problémát jelentett, hogy olyat válasszak, amit nem láttam még, vagy nem látott rajtam kívül kb mindenki. Azok közt pedig ez volt az egyik, amiből kinéztem, hogy nem dobom 3 rész után.XD Ha nincs ilyen megkötés, tudnék más sorozatot, vagy akár filmet is ajánlani akár.
Ha a mai estig nem érkezik be egy komment sem arról, hogy szeretné megnézni ezt a sorozatot, akkor - ha lehetséges -, egy új címet dobnék be erre a hónapra. Egy Wolf Children-re, vagy Tonari no Totoro-ra lenne jelentkező?

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2020.11.01. 22:06

Oké, ezt úgy veszem, hogy senki sem érdekel a Kujira no Kora wa Sajou ni Utau, szóval nem tolom ki a határidőt. Mivel rajtam kívül senki nem nézte meg, és senkit sem igazán érdekel, ezért most röviden – tömören leírom a véleményem róla.
Hát, mit ne mondjak, nem volt valami nagy szám. Nem volt rossz, azért egy 5/10-t elért nálam. Voltak benne jó ötletek, és akár egy kellemes kis disztópikus fantasy is kijöhetett volna belőle, de sajnos nem lett. Bizonyos dolgokat vagy nem gondoltak át rendesen (pl.: Kokalo), vagy nem magyaráztak el (pl.: a nousok, vagy egyes szereplők motivációit…), emiatt sem tudtam élvezni. De számomra is zavaró volt az is, hogy dacára annak, mennyire fontos részét képezte a történetnek a romantika, ezek többnyire nem igazán voltak érthetőek, vagy átélhetőek.
Mivel rajtam kívül senki sem teljesítette a kihívást, ezért kizárólag csak magamat tudom kinevezni, ezért a novemberi kihívás házigazdája is én vagyok. A jelöltem pedig a Tonari no Totoro. Ha erre sem jelentkezik senki, akkor a továbbiakban nem erőltetem ezt a kihívást.

Avatar
ZeroProcess
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2020.11.01. 22:58

dresthar írta:
2020.11.01. 11:56
egy új címet dobnék be erre a hónapra. Egy Wolf Children-re, vagy Tonari no Totoro-ra lenne jelentkező?
dresthar írta:
2020.11.01. 22:06
A jelöltem pedig a Tonari no Totoro. Ha erre sem jelentkezik senki, akkor én feladom ezt az egészet. Mármint, ebbe a topikba nem írok ide többet. Majd ajánl valamit valaki, aki épp kedvet érez hozzá.
Mindkettőt a nyáron pótoltam be és egyrészt még friss az élmény, másrészt a Totoro annyira nem nyerte el a tetszésemet, hogy újra neki fussak. Így csak bemásolom. amit már egyszer AA-ra is leírtam a műről:

Nos én azon véleményen vagyok, hogy ez a leggyengébb Ghibli film amit eddig láttam. Jópofa, hangulatos, de nem igazán szól semmiről. Rendben lehet azt mondani, hogy arról szól minként képesek a gyerekek anyjuk távollétét megélni, de ez elég érdektelenre sikerült. 1-2 pillanatot tekintve, könnyen megbirkóznak a dologgal a lányok, vihorásznak és Totoroval játszadoznak. Valójában Totoro lénye viszi el a hátán a filmet, igazából olyan mintha csak azért készült a film, hogy aztán el lehessen adni a különféle vele kapcsolatos termékeket. Érdemi bonyodalom is csak a film utolsó negyed órájában volt, mikor eltűnt Mei.

Vizuális téren nincs mit szégyellnie az animének, ahogy azt egy Miyazaki filmtől elvárja az ember, szép.

Egyszer nézhető hangulatos és jópofa mese, melyet Totoro visz el a hátán hasán.

Mellesleg Totoro-t simán el tudnám képzelni horror sztoriként:
SPOILER
Egy apa lányaival egy olyan házba költözik, mely a szóbeszéd szerint kísértetek lakják. A család boldogan éli mindennapjait, azonban a gyermekek egy nap furcsa hangokra lesznek figyelmesek a padlás felöl, tovább különös lények sziluetjét kezdik el látni éjszakánként a kertben. Az idilli napoknak vége szakad, amikor a kisebbik lány Mei eltűnik és csak a kalapját találják meg a kert melletti erdő szélén. A helybéliek nagy erőkkel keresik napokon át reménytelenül. Közben Mei nővére, Satsuki tudomására jut egy ősi monda a rejtélyes szomszéd öregasszonytól, mely szerint egykor nagy erejű aranyosnak tűnő teremtmények vadásztak a vidéken élőkre. Azonban a papoknak sikerült őket elzárni az erdőbe, de nem teljesen, így a lények képesek becsalogatni a gyermekeket az erdőbe, hogy aztán ott végezzenek velük. Satsuki nyomozni kezd a hallottak után, hogy ha húgát már nem is, de másét még meg tudja védeni...Mondjuk nem tudom, mennyire követeli meg a topik, hogy újra nézzek valamit ha már láttam vagy elég ha írok róla valamit, ahogy azt az előbb is tettem (még ha csak magamat idézem máshonnan).

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.11.01. 23:20

dresthar írta:
2020.10.31. 16:36
Illetve, ilyenkor mi van, ha senki sem ír?
Btw, én a magam részéről szimplán a dolog "kötelező" jellege miatt mondtam már az elején, hogy én ebből az egész játékból kimaradnék. Ezt anno vagy Surcival, vagy Junchival (vagy mindkettőjükkel XD) le is dumáltuk, csak nem emlékszem, hogy nyilvánosan vagy privátban, plusz közben eltelt pár év, jöttek új tagok is, stb-stb., szóval gondoltam kiírom már újra, mert fura lehet, hogy az amúgy grafomán fazon ehhez a topichoz kvázi soha hozzá sem nyúl. XD Szal én vagyok az az ember, akinek úgy 5 éve feladták házi feladatnak az NGE-Steins;Gate-Madoka hármast és ebből csak az utóbbit volt képes azóta abszolválni, amit mondjuk nem bánt meg (sőt :D), de jól mutatja, hogy még a TOP címeket is meddig halogatom, pusztán azért, mert "de nem akaroooom, mert ez "kötelezőőőő"...@____@". :dirr: (Paradox módon ez még olyankor is előjön, amikor amúgy élvezem csinálni a dolgot, szal pl. a 2010-es évek TOP 10-ével tök jól elvagyok, gondolom ez látszik is a fanboy jellegű postjaimon, pláne most, hogy már tényleg a nagy kedvencek TOP 3-a jön, viszont ott sem véletlen, hogy kb. mindig a hónap utolsó napjáig halogatom a megírást, mert egyszerűen ott is beugrik ez a hülye szokásom, hogy "miért kell ezt "kötelezően" megírni?" :dirr: De értitek, közben meg lehet, hogy valami random izéről, amit néztem/olvastam, képes vagyok háromszor annyit összeírni, mert az meg "nem kötelező"... XDDD Agyrém, tudom. XD De ha már itt. tartunk, pl. WoW-ban is azért nem jutottam el még soha a komoly raidelés szintjére, mert amikor megláttam, hogy itt kötelező megjelenés van mondjuk minden második nap este nyolctól közel éjfélig, akkor reflexből úgy reagáltam, hogy "nekem ne rabolja el senki minden második estémet, pláne ne egy hülye MMO miatt"', de mondom ezt úgy, hogy közben imádom és ha szabad akaratomból játszom, simán képes vagyok reggelig tolni... XDDDDD Szal ja, a "logika"... XDDDD) Na, szóval erre a játékra visszatérve: én részt venni ugyan nem vettem benne, de "nézőként" szívesen olvasgattam, amikor még pörgött a topic és 5-6-an is beírtátok, hogy épp hogy tetszett/nem tetszett a havi cucc, sőt, annak dacára, hogy ugye "kötelező" (XD), még azt is sikerül elérnetek, hogy 1-2 cuccba minimum belelessek, pl. abba a "zseniális" amcsi szinkronú OVA-ba (Angel Cop vagy mi a jóélet volt a címe? XD), vagy a stop motion vagy milyen gyurmafilmbe, ami majdnem maides hentaiként indít, csak aztán Walking Dead lesz belőle igen hamar... :lol: Na mindegy, csak gondoltam beírom, mint bátorítás a többiek felé, bizonyítvány magyarázása az én részemről, stb-stb., hogy én okkal nem játszom ezt a kihívást, viszont olvasni tök fun volt nem egy esetben, szóval ha a többieknek van ideje/kedve, én sem bánnám, ha visszatérne. :)
Kép

Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 111
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2020.11.02. 19:09

Nagyon sajnálnám, ha ez a topic végképp kihalna, viszont a kimaradozásaim oka sokkal prózaibb: OTDK

Egészen pontosan a napokban kellene befejeznem az odaszánt dolgozatomat és kvalifikálni az őszi házi TDK-n (mert tavasszal Señor Korona miatt itt Debrecenben elmaradt). November 9-ig kell nevezni, 13-ig magát a dolgozatot leadni, de ez a félévem a mesterszakon rogyásig tele van olyan beadandókkal, aminek a felét legszívesebben máglyára vetném a kitalálójával együtt. Szóval a mehh-kategóriás címek még hagyján, ha meghalni sincs időm. :drop: :drop: :drop:

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2020.11.27. 10:03

Jöttem szólni, hogy - ezzel együtt - 4 nap van hátra a kihívásból. Ha valaki ZeroProcess-en kívül be akar szállni, ennyi ideje van rá.

Avatar
Nightbird
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2019.04.17. 07:12
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Nightbird » 2020.11.29. 15:22

Tonari no Totoro

Hát magáról a Totororól nem tudok sokat mondani, főleg úgy, hogy leginkább egy slice of life movie volt, de azért még élvezhető volt. Ebből kifolyólag volt az, hogy az utolsó 15 percben történt valami valami érdemleges, azon kívül az előbb említett dolog volt csak.
Karakterekkel sem volt semmi bajom, egész aranyosak voltak. Főleg Totoro.

7/10

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2020.11.29. 18:27

Tonari no Totoro

Kezdésnek, mielőtt nekiálltam körmölni, visszanéztem, hogy hány pontot adtam rá, illetve annak idején mi volt vele a bajom. Szerintem, azokon nincs mit változtatni. Egy gyenge 6 pontos mű, mivel semmi egyéb, mint egy közönséges családi film. Ezzel még nem lenne baj, simán lehetne feljebb pontozni, hiszen a célját beteljesíti, bájos, de megveszekedetten üres és idegesítőek a gyerekszereplők (az első negyedóra kifejezetten ear rape-ként hat azzal, hogy visítoznak jobbra-balra felfedezve az új házat és környéket). Annak idején a plusz tartalmat hiányoltam belőle, és ez mostanra se változott. Alapból lehetett volna kezdeni valamit az anya távollétével. aktívabbá tenni az apakaraktert (különösen ha már egyedül maradt hosszú időre a két lányával)... ha nem is lélektani bányászat szintjén, de legalább valamit a felszínen tehettek volna érte. Mert így csak untam az egészet és vártam a huszadik perc után, hogy vége legyen ennek a közel másfél órás izének. Ha valami érdeme van, akkor kétség felett az a zene és az animáció - de van, amihez elég kevés ez a kettő.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2020.12.01. 18:50

Tonari no Totoro
Ez az a film, amit valószínűleg sokkal jobban élveztem volna, ha nem egy gyermektelen harmincas pasi lennék. Félreértések elkerülése véget, tisztában voltam vele, hogy egy családi filmet fogok megnézni, de ennél egy kicsit több cselekményre számítottam. Több, elsőre fontosnak tűnő szereplővel sem kezdtek úgy igazán semmit, és tényleg Totoro, meg a többi szőrmók viszi el a hátán az egészet. Azért volt benne egy-két jó jelenet, meg aranyos volt, szóval kap tőlem egy 7(alá)/10-t.
Miután kiszámolósdit játszottam.Átgondoltam, legyen a következő házigazda Ricz, ha vállalja.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2020.12.01. 19:09

Hm...Én egyszerű leszek most, és az évtizedes kihívásban pedzegetett 16 perces Shashinkant dobom be nektek. Ha valakit érdekel, van indán, van youtube-on, szóval senki sincs elveszve.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
ZeroProcess
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2020.12.05. 23:15

Este kerestem valami rövid nézni valót és végül úgy döntöttem, hogy megnézem e hónapra ajánlott művet.

Shashinkan

Hangulatos és érdekes kis alkotás. Percről percre egyre jobban érdekelt, hogy ugyan hová is akar kilyukadni a mű. Ugyanis ahogy a kislány úgy én sem értettem, hogy a fényképész mi véget tesz meg minden telhetőt, hogy mosollyal az arcukon örökítse meg az embereket. Eme tudatlanságot a kislány daca, hogy ő azért se mosolyog, mikor fényképezik ezt jól tükrözte. Persze a végére - egy kis szó játékkal élve - össze állt a kép, és ahogy a lány úgy én is rájöttem miért is fontos a mosoly a képen. E felismerés pedig a fényképész munkásságának betetőzése. Hiszen lehettek olyanok, akik mosolyogtak, de nem értették miért kell, viszont a lány amikor mosolygott tudatában volt ennek. Ezért is szerepel a végén a képen nemcsak a lány, hanem maga a fényképész is.
Mielőtt még valaki azt gondolná ezek után, hogy egy vidám és felhőtlen alkotás az téved.

Jómagam így értelmeztem a művet, de nem lepődök meg azon ha mások másképpen értelmezik. Mindent összegezve egyszer érdemes megnézni.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2021.01.13. 08:16

Csak szólok, januárra is kitolom az írási lehetőséget.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 111
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2021.01.13. 18:23

Jó is hogy mondod, mert tökéletesen megfeledkeztem erről (is). :drop:
SPOILER
Mennyire lehet elspoilerezni egy rövidfilmet, ami egy munkájának élő fényképészről és annak legmakacsabb klienséről szól, akinek csecsemő kora óta a kaka is keserű? Oké, a második világháború tájékán vesszük fel a vonalat, a nőcinek nyilván voltak olyan emberveszteségei, ami miatt nehezére esik egy fénykép kedvéért boldognak mutatkozni, de a rövidfilmben a rendező az egészségesnél mintha kicsit többször ki akarta volna hangsúlyozni ezt a jellemvonását, de ezt mindenki döntse el maga, mennyire veszi a lelkére...

A fényképész kínját átérzem (igaz, egy-két pillanatban felnevettem a próbálkozásain), mert rólam is igencsak művészet olyan képet készíteni, amin nem vágok cringe pofát. :drop:
Nem feltétlen tenném egy lapra a Forrest Gumppal, de egyszerű, rövid és párbeszédtől mentes történetvezetéséhez képest sokkal kifejezőbb, mondanivalója jól rétegelt. Ha nem is ríkatott meg, mint ahogy azt nemrég Az utazó macska krónikája tette, megható volt számomra.

Már csak azért is jól esett ezzel a darabbal találkozni, mert a maga 16 percével képes volt kizökkenteni a pillanatbeli gondjaimból. Ami szerintem a két és félórás látvány- és ízlés-megerőszakolások korában külön becsülendő.

Válasz küldése