Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Filmek, sorozatok, animék a TV-ben, moziban.
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Nem: Férfi

Re: Avatár sorozatok - Aang, Korra és minden egyéb

Hozzászólás Szerző: iskariotes »

*Nagy lelkűen elengedi a füle mellett a Korra-s beszólást*

Na ja a Promise az jó fajta cucc. A The Search is egészen kellemes Azula Appas utazással meg miegymással. A The Rift szvsz a képregények "Nagy Szurdok" része, jó történik egy s más de azért lényegében nem ez a legerősebb story. A Smoke and Shadow OMG ez messze a legjobb képregény, de sajnos az istenért nem akarják tovább vinni a storyt helyette piszmogunk Kataraval meg a munkásosztály belharcaival. Where is Azula?

Egyébként van még pár kisebb képregény ahol olyan fontos eseményeket elevínetenek fel mint pl.: Bumi kontra Toph harc vagy milyen volt Mai és Zuko első randija még Ba Sing Se-ben. /Amit Azula rendezett meg, de csak azért mert úgy gondolta ezzel irtó kényelmetlen helyzetbe fogja hozni őket./
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

No a minap ki is olvastam Az Ígéretet. Érdekes volt ez a tűz gyarmatainak problémája, illetve a népek keveredése. Mondjuk egyből fel is merült bennem, hogy mintha még egyetlen olyan térképet se mutattak volna amin pontosan látszódnának az ország határok. Továbbá akkor hogy is van ez a idomítós képesség? Most akkor ha két különböző idomár összejön akkor a gyerekük mindkét elem idomítására képes lesz? Gondolom nem ilyen egyszerű a helyzet, mert akkor nem lenne értelme az avatárnak.
A két suli harcának szála nem igazán jött be, gondolom ez inkább a fiatalabb olvasók miatt került bele.

Mindent összegezve jó volt s várom a folytatásokat (ha már jönnek magyarul csak megvárom őket).
Kép
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő

ZeroProcess írta: 2021.09.29. 19:35 No a minap ki is olvastam Az Ígéretet. Érdekes volt ez a tűz gyarmatainak problémája, illetve a népek keveredése. Mondjuk egyből fel is merült bennem, hogy mintha még egyetlen olyan térképet se mutattak volna amin pontosan látszódnának az ország határok.
Egyrészt javaslom eme posztomat hajlítás kérdésében:
viewtopic.php?f=11&t=1729&p=173339#p173339

Másrészt tessék egy közigazgatási térkép
Itt pedig a sorozatban használt atlasz
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

iskariotes írta: 2021.09.30. 16:14 Egyrészt javaslom eme posztomat hajlítás kérdésében:
viewtopic.php?f=11&t=1729&p=173339#p173339
A korábbi posztokra csak egy pillantást vettettem, mert láttam h egy-kettő spoiler-es a későbbi eseményekre. De az alapján amit írtál akkor elég random, h ki lesz az és ki nem.
iskariotes írta: 2021.09.30. 16:14 Másrészt tessék egy közigazgatási térkép
Kösz.
Kép
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

Three animated Avatar films in development.

Ha Aang-ékról lesz, örülök neki.
Kép
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő

^^

Igen összesen három film fog készülni. Azt tudjuk már, hogy az egyik Aang előtti időkben fog játszódni. Így elég sok minden szóba kerülhet. Yang-chen és Kyoshi avatarok életéről készül/készült regény. Bár Kyoshi népszerű karakter nem hiszem, hogy kapna egy külön filmet. Roku avatar és vagy a 100 éves háború benne a Garsai csata érdekes lehet, Iroh Ba Sing Se elleni ostroma és fia Lu-ten halála is ide kerülhetne. Ez a korszak nincsen nagyon kifejtve a sorozatban. Vagy kapnánk egy még soha nem hallott avatarról egy filmet.

A másik film pedig Zukora fog összpontosítani, de még az sincsen elárulva, hogy Zuko melyik életkorára kerülne a reflektorfény. Akár a képregényeket is füzhetnék kicsit szorosabbra is azt elmesélhetnék. Így azt miképpen tudta hatalmát megszilárdítani, a gyarmatokat felosztani,
SPOILER
Azula szökését és összeesküvését ellene, ahogyan May-jel való szakítását és tán újbóli egymásra találását.
De persze lehet valami tök random sztori is (hogyan szerezte meg a sárkányát) vagy miképpen harcolt a Vörös Lótusz ellen (fiatal Zaheer :taps: ) Aztán meg kitudja.
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Nem:
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

ZeroProcess írta: 2022.06.16. 07:12 Three animated Avatar films in development.

Ha Aang-ékról lesz, örülök neki.
Én is, plusz elvileg idén, vagy jövő év elején végre az élőszereplős sorozatot is kapjuk majd.
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

Az első film Aang-ról és barátairól fog szólni. Csak nem a képregényeket fogja adaptálni?

Amúgy ha már képregényt szóba hoztam, a Szukits oldaláról eltűntek a A Keresés és Repedés adatlapjai. Remélem csak ideiglenesen.
Kép
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Nem:
Kapcsolat:

ZeroProcess írta: 2022.07.23. 14:09 Az első film Aang-ról és barátairól fog szólni. Csak nem a képregényeket fogja adaptálni?

Amúgy ha már képregényt szóba hoztam, a Szukits oldaláról eltűntek a A Keresés és Repedés adatlapjai. Remélem csak ideiglenesen.
A képregényeket nem annyira ismerem. De a filmet várom. Elvileg lesz egy a felnőtt korszakukból is.
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

GentleRain írta: 2022.08.25. 13:12 Elvileg lesz egy a felnőtt korszakukból is.
Erről a mondatról most ez jutott eszembe :D
ZeroProcess írta: 2022.07.23. 14:09Amúgy ha már képregényt szóba hoztam, a Szukits oldaláról eltűntek a A Keresés és Repedés adatlapjai. Remélem csak ideiglenesen.
Már újra elérhető az adatlapjuk a szukits-nál.

Mellesleg én még a konzolos avatar játékra vagyok kíváncsi. Sztem jó játékot össze lehetne hozni ebben a világban, akár olyat is ami a sorozat történetét követi végig.
Kép
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

A semmit mondó teaser után kiraktak pár képet a karakterekről. Így arcra egész jól eltalálták őket.
Kép
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Nem:
Kapcsolat:

ZeroProcess írta: 2023.06.18. 20:16 A semmit mondó teaser után kiraktak pár képet a karakterekről. Így arcra egész jól eltalálták őket.
Igen, én is láttam. Ha ilyen lesz a sorozat, már megéri megnézni. De állítólag összesen 8 epizód lesz. Ez mennyire lehet igaz? Meg hogy 20 perces részek lesznek. Remélem, nem ennyivel akarják kiszúrni az emberek szemét!
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

GentleRain írta: 2023.06.26. 15:12Igen, én is láttam. Ha ilyen lesz a sorozat, már megéri megnézni. De állítólag összesen 8 epizód lesz. Ez mennyire lehet igaz?
Valid lehet. Netflix élőszereplős sorozatok 10 rész körüliek szoktak lenni per évad. Illetve nemrég az epizód címek listája is kiszivárgott. A 20 perces epizód hosszban erősen kételkedek. Úgy nem lenne sok értelme akkor a sorozatnak.
Kép
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő

Nyolc rész lesz egyesével 60 percesek lesznek: 8 x 60 = 480 az eredeti sorozat pedig 20 x 24 = 480. Tehát percre ugyan annyi lesz.

Zuko egyenruháját megváltoztatták, domináns színe a fekete lett a vörös helyett. És ez már a negyedik szettje lesz az első részben. A pilotban viselt páncélja, majd a klasszikus utána a MNS fajta variáns ami közelebb van a mostani Netflixes verzióhoz.

Sokkanak az első évadban gyakorlatilag két ruhája volt a téli és a mondjuk nyári(?). Szerintem a movieban egészen vállalható volt a kinézete. A Netflixes verziója pedig egészen barokkos legalábbis a korábbi megjelenéséhez képest.

Katara jelmezét nehéz megítélni mivel nagyon keveset lehet belőle látni.

Aang az nagyon eredeti hű lett a Netflixes verzióban, bár a mozi szerintem egyetlen igazán jó döntése pont Aang tetoválásának a megváltoztatása volt.
Leara
Sensei
Sensei
Nem:

Hozzászólás Szerző: Leara »

Némi fenntartással várom ezt a sorozatot, mert az eredeti készítők kiszálltak, de meglátjuk, hátha azért nem lesz rossz.
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

iskariotes írta: 2023.06.27. 23:08A Netflixes verziója pedig egészen barokkos legalábbis a korábbi megjelenéséhez képest.
Úgy tűnik a netflixes változatban szimplán kapott egy páncélt/mellvértet, de sztem alatta az az egyszerű hacukája lehet ami az eredeti sorozatban is van. Kinézetre sztem oké, viszont kicsit problémás az, hogy a csóró déli víztörzsnek egy ilyen páncélja van.
iskariotes írta: 2023.06.27. 23:08Aang az nagyon eredeti hű lett a Netflixes verzióban, bár a mozi szerintem egyetlen igazán jó döntése pont Aang tetoválásának a megváltoztatása volt.
Ez igaz a filmes tetkó jobb.
Mellesleg én a mozit láttam először és csak jóval később a sorozatot és bár én is osztom azt a véleményt, hogy az eredeti sorozat jobb, de sztem a film sem rossz. Csak a sorozathoz viszonyítva hagy egy kis keserűséget az emberben. Szal a netflixes változattól azt várom, h a film és a sorozat erősségeit kombinálja. Pl remélem a sorozat lesz olyan látványos (vagy legalább megközelíti) és rendelkezni fog olyan erős aláfestésekkel, mint a film. Lásd pl a fináléból ezt ami sztem még mindig ütős.
Kép
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Nem:
Kapcsolat:

Akkor megnyugodtam, hogy nem 8X20 perccel szúrják ki a szemünket. De az egy órás epizódok már jónak tűnnek. Abba lehet anyagot pakolni. Mellesleg, én a filmet a rajzfilm után láttam és hatalmas csalódás volt. Megértem, hogy bukás lett, mert nyomokban sem tartalmazta a rajzfilmet. Én bizakodó vagyok a Netflixes verzióval kapcsolatban annak ellenére, hogy tudnak ők rengeteg vadhajtást csinálni
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Kapcsolat:

Megjött a netflix-es sorozat első előzetese. Látvány terén nem lesz panasz. Mondjuk pont a elemek idomításáról/hajlításáról nem sokat mutatott, pedig ugye a filmnél anno azon voltak kiakadva sokan, hogy az miként lett átültetve. De egyelőre ígéretesnek tűnik.
Kép
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Nem:
Kapcsolat:

ZeroProcess írta: 2023.11.10. 10:39 Megjött a netflix-es sorozat első előzetese. Látvány terén nem lesz panasz. Mondjuk pont a elemek idomításáról/hajlításáról nem sokat mutatott, pedig ugye a filmnél anno azon voltak kiakadva sokan, hogy az miként lett átültetve. De egyelőre ígéretesnek tűnik.
Na, így kellett volna kinéznie a filmnek is! A színészek pont úgy néznek ki, mintha a rajzfilmből léptek volna elő. Ahogy látom, a Zukoékhoz ázsiai színészeket castingoltak, Katarához és Sokkához pedig inuit színészeket. Appa és Momo tökéletesen néz ki. Az idomítás sem olyan béna, mint a filmben. Ami a legjobb, Iroh bácsi végre nem úgy néz ki, mint egy elfuserált, kivénhedt, idegbeteg vénember. Zukón kívül ő volt a másik nagy csalódásom a filmben. Aangot és a többieket még lenyeltem úgy-ahogy.
Legyen már február! Még három hónap!
Válasz küldése