Vinland Saga

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1622
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Kapcsolat:

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Rui-chan »

:goodpost:

Elintézhetném annyival, hogy +1 arra, amit Junchi írt, de azért 1-2 gondolatot még hozzátennék.

Kezdeném azzal, az utolsó részben nálam Thorfinn azért feljebb tornászta magát kicsit a szimpatikussági létrán, szóval azért ott látszott, a bosszúnál több is munkálkodik a háttérben.
SPOILER
Lehet félreértettem valamit, de úgy láttam a düh mellett a bánat is megjelent nála. Hiába vágyott bosszúra, Askeladd valamilyen apa figura szerepet töltött be az életében.
Sajnos még az anime első felénél elspoilereztem magamnak, mi lesz Askeladd sorsa, bár így egyben azért ütött rendesen. A múltját szintén remekül összehozták, tetszett, ahogy egyre több minden tudtunk meg róla. Néhány résszel ezelőtt Canute gyors személyiségváltozása zavart kissé, viszont jobban belegondolva, tényleg hamar kellett felnőnie. Ez csak egy apróság, annyira nem szólt bele a végső értékelésbe.
Alapvetően egyébként nem igazán kedvelem, ha az eseményeknek rendelik alá a karaktereket és úgy mozognak a történetben, de mivel itt a történelem részesei voltak, ezt egyáltalán nem bántam. A mangaka jó pár dolognak utána olvasott a viking korral kapcsolatban, látszott hogy simán belesimultak a történetbe.

Ezek alapján akár a látványt, a zenét és minden egyebet félre lehetne tenni, csakhogy szerintem muszáj erről is szót ejteni. A Wit Studio igazán kitett magáért, a tájak gyönyörűen sikerültek, mintha festményeket néztem volna. Az akciójelenetekre sem lehetett panasz. Néhány helyen észrevettem spórolást és állóképeket, amiket utána gyorsan kárpótoltak a csatákkal, vagy párbajokkal. Az utolsó részben pedig valami zseniális lett a tőrön végigpörgő történet, mintegy keretbe foglalva az egész évadot.
Az openingek nem győztek meg, az első kifejezetten idegesített. Cserébe mindkét endinget rongyosra hallgattam és a részek végén sem kapcsoltam le. Instrumentális fronton se szégyenkezhetnek, mindig a hangulathoz illő muzsikát választottak.

Értékelés: 9/10
Mikor jön a következő évad? (Utaltak pár új szereplőre, pl. Hildet kifejezetten várom.)
Kép
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Most néztem meg az utolsó részt, így nekem már csak az előttem szólókhoz való csatlakozás marad. Askeladd számomra is az elmúlt évek talán legemlékezetesebb karaktere, Thorfinn háttérbe szorulását pedig én sem bántam. Alapvetően értem, hogy miért olyan, amilyen,
SPOILER
végtére is az eddigi életének a nagyobbik részét a családja helyett az apja gyilkosaival töltötte
de ettől nézőként még nem éreztem szórakoztató/jó karakternek. A dühkitörései és a saját sorozatában való háttérbe szorulás miatt sokáig a Gundam SEED Destiny Shinn Asukáját juttatta az eszembe, de ennyire még ő se volt durva (igaz, neki nem is kellett hosszabb időt a családja gyilkosaival töltenie, viszont általában a berserk üzemmódot sikeresen alkalmazta), az utolsó részben az arckifejezései és a viselkedése inkább már Death Note végi Lightra emlékeztettek (a "Mit csinálsz, Matsuda?!" című jelenetből).

Askeladd karaktere mellett az is tetszett, hogy az anime (ill. nyilván a manga) érezhetően próbált ügyelni arra, hogy ne legyen történelmietlen az egész. Emellett a grafika is tett arról, hogy minél élvezetesebb legyen a cucc.
SPOILER
Apró megjegyzés a Gundam fandomban kevésbé otthon lévők számára: Shinn egy nem éppen közkedvelt karakter, azt leírni, hogy "há' enné' a tagná' még Shinn is jobb vót" elég durva dolog.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 560
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Leara »

Nem tudom, írtam már máskor is, hogy én sem a mangában, sem az animében nem éreztem úgy, hogy Thorfinn itt főszereplő lenne. Megvan a háttérben, sodródik az eseményekkel és ennyi. Ebben az arcban Askeladd a főszereplő, nem véletlenül érzi mindenki így. Egyébként az utolsó rész címe (The End of Prologue) ezt tökéletesen össze is foglalja, Thorfinn csak most fogja elfoglalni a helyét a történetben, kellett ennyi ahhoz, hogy eljussunk a fő irányvonalhoz. Remélem lesz második évad, ha már így belengették az új szereplőket. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a következő arc kinek mennyire tetszene, az talán még hosszabb is és teljesen más irányú/hangulatú :D.
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Ezzel csak az a probléma, hogy ha félre is tesszük, hogy nem Thorfinn az első arc főszereplője, hanem Askeladd, még akkor is egy underwhelming pont marad, tekintve, hogy Canute, de még Thorkell is messze több írói figyelmet és műsoridőt kaptak, tehát sorban ő max negyedik.
Leara írta: 2019.12.30. 23:01 Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy a következő arc kinek mennyire tetszene, az talán még hosszabb is és teljesen más irányú/hangulatú
Az a híres-hírhedt farmland arc? Nekem nem jelentene nagy gondot, tekintve, hogy a Vagabondban is volt egy teljesen hasonló ív, és bár eleinte nem jött be, de aztán egyre jobban és jobban megkedveltem, és ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a Vinlandban is hasonló filozófiát húznak köré.
Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 431
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: pintergreg »

Nyilván jön a folytatás, nagyon erre utaltak a záró képsorok. Mondjuk kíváncsi leszek, hogy a „farmland” ívet hogy adaptálják valamint, hogy milyen lesz a fogadtatása. Lehet azt kicsit összébbhúzzák, utána meg van eseménydúsabb anyag is. Ugyanakkor túlzottan nem szabadna elnagyolni sem
SPOILER
, mert Thorfinn ott kezd felnőni
. Legjobb lenne ha ugyanúgy adaptálnák tovább, ahogy eddig, mert szerintem remek az adaptáció.

Rui-chan írta: 2019.12.30. 17:21 Az utolsó részben pedig valami zseniális lett a tőrön végigpörgő történet, mintegy keretbe foglalva az egész évadot.
Igen, az egyszerűen zseniális, és ahogy írod a zene is nagyon eltalált.

Nálam amúgy erős 8-as, de ha egyben nézem akkor lehet 9-et is adtam volna, még úgy is, hogy Thorkell száját időnként siralmasra sikerült animálni. Viszont a Thorkell-Thorfinn harc, főleg az OP-be is bekerült képsorok nagyon jók lettek. Remélem valaki összevágja YT-on egybe azt a harcot. :D
Junchi írta: 2019.12.30. 08:35 Nem érte el végül az ebben a körben legmagasabb szinten mozgó Griffith szintjét, de tetszőlegesen közel járt hozzá.
Nekem Askeladd jobban bejön. :D
Junchi írta: 2019.12.30. 08:35 a Vinland Saga egy kivételes próbálkozás és csakis remélni tudom, hogy valami irányvonalat is kijelöl végre az anime-ipar számára, ami másoknak is követendő példa lesz
Én idesorolom a Kimetsu no Yaiba-t is, szerintem az is egy remek adaptáció (bár oda még kell a film, hogy történetileg kerek legyen az első adaptációs kör), scineram meg egyenesen a shounen virágkoráról beszélt a múltkori talin ezek kapcsán (plusz idevéve pár korábbi adaptációt). Az Enen no Shouboutait-t nálam megölte a rendezés és az idétlen ecchi fanservise. Ezt Anna és Leara szépen összefoglalta a másik topikban.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Risa »

Nálam is szezonkedvenc az anime, talán az év legjobbja. Méltó adaptálása a mangának, még az apró változtatásokkal együtt is. Sőt az az epizód, amelyikben Askeladd csapata
SPOILER
lemészárolja azt a kis falut,
hangulatában talán még a mangán is túltett. Szinte tapintani lehetett a téli hideget, érezni a metsző, jeges szelet.

Imádom a jellemrajzokat. Askeladd karaktere egyértelműen viszi a pálmát, korához méltó módon érett, komplex, céltudatos figura, és a cselekmény fő mozgatórugója. Óriási ötlet és fordulat szerintem, hogy
SPOILER
pont ott hal meg, ahol - amikor kíváncsian várnánk, hogy a királyi udvarban miket fog vajon még mesterkedni, és milyen embert fog faragni Knut hercegből, esetleg Thorfinnből. A manga olvasásakor féltem is, hogy hogyan lesz innen tovább, de a következő nagy ív is abszolút hozza a színvonalat, minden más jellege ellenére.
Knut felnőtté válása talán kicsit gyorsan megy végbe, de ezt a korszak kényszere és a saját származása valamelyest hihetőbbé teszi. Hiszen a szükséges tudást és nevelést megkapta, csak el kellett jönnie annak a sorsdöntő pillanatnak, amikor élni is kezd a megszerzett skillekkel. Külön dicséretet érdemel a kis filozófiai eszmefuttatása Istennel kapcsolatban -- sasuga Japán, imádom, amikor a szerzőik úgy gondolkoznak el a kereszténységen, ami nyugaton szentségtörés lenne.

A mentálisan felnőtté válás egyébként szerintem a mű egyik legfontosabb motívuma. Thorfinn ezen a ponton még nem tart ott. Akármennyire is bosszantja az olvasót/nézőt a bosszúszomjas üvöltözése, igazából tök érthető, hogy miért nem, szó sincs itt bad writingról. Pici kora óta úgy él, mint egy ösztönlény, mint egy kis vadállat. Nem tanítja senki, se jó modorra, se bármiféle nemes eszmére. Csak a harcot és a gyilkolást látja maga körül, csak ezt ismeri, hiszen büszkeségből nem közösködik a többiekkel, ezért még véletlenül sem ragadnak rá más, esetlegesen akár pozitív gondolatok is. A maga útját járja, és csak magára számíthat. Minden gyűlölete ellenére valószínűleg Askeladd egyfajta apafigurává válik számára, és gyanítható, hogy azért hájpolja magát ellene olyan hangosan és idegesítően, hogy ne felejtse el, ne bocsássa meg, mit tett az apjával, és nehogy véletlenül megszeresse, ragaszkodni kezdjen hozzá. Ez az egyetlen érzés munkál benne folyamatosan, és a végén látszik az arcán a kétségbeesés, amikor ez a végső talaj is kicsúszik a lába alól, amibe eddig kapaszkodott. Remélem, hogy meg fogjuk kapni a második évadot, mert Thorfinn szempontjából ez csak a prológ, és hihetetlenül érdekes végignézni, hogy honnan hová jut. Ritka az olyan történet, amelyik ilyen szinten teret ad a karakternek a fejlődésre, ráadásul pozitív irányban. Szóval csak jelezném, hogy pl. ez is Thorfinn: manga spoiler.
Aki még mentálisan szintén egy gyerek szintjén van, az Thorkell -- és ő már valószínűleg így is marad. Csak az érdekli, hogy játszhasson (háború) és jókat ehessen, és ha ezeket nem kapja meg, durcás, hisztizik. Ő is érzi, hogy annak idején
SPOILER
Thorshoz kellett volna csatlakoznia
ahhoz, hogy megváltozhasson, felnőhessen.

Ami a történelmi hűséget illeti, bizonyára vannak a műben pontatlanságok, de talán nagyon bántó hibák sincsenek. Kelet-ázsiai szerzőtől már ez is szép teljesítmény, a karakterdizájn meg fantasztikusan jó. A manga olvasása közben többször megálltam megcsodálni az arckifejezéseket, amik teljesen europid jellegűek, különösen az anime által is bemutatott első nagy ívben.

A vizuál legtöbbször pazar, és nekem a zenék is bejöttek (a második OP-ED mindenképp). A seiyuuk is remekelnek, bár Thorfinn szerepére én nem Uemura Yuutót választottam volna. 9/10.
Avatar
matta
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2017.02.16. 15:20
Nem:
Tartózkodási hely: Sp-Bp-Db vonal

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: matta »

Összességében nagyon tetszett, de azért kiragadnék pár negatívumot.
Thorkell-t nem tudtam megkedvelni. Nekem teljes mértékben komolyan vehetetlen volt. Az egyetlen jobb pillanata a Thors flashback. Thorfinnal vett kapcsolata is rettentő gyerekes, pedig pont a visszaemlékezésből kiindulva akár "észheztérítő" szerepe is lehetett volna.

Iszákos szerzetes: a "kereszténység japán szemmel" témakör nekem itt kicsit túlzás. A Samurai champloo remekelt abban, hogy az európaitól igazán eltérő nézőpontból beszéljen a kereszténységről. Nekem aktuálisan ez a mércém, a Vinland itt alulmaradt. Egyébként nem bánnám, ha komolyabban előjönne a téma a későbbiekben.

Thorfinn... az én ízlésemnek túlságosan szájbarágós. Értem, hogy nagyon lentről kell indulni a látványos karakterfejlődéshez. De ha jól értelmezem a történet idővonalát, akkor évekre beragadt az agyatlan-emo-bosszúálló szintre. Az ő részéről nincs semmilyen íve az Askeladdal vett kapcsolatának. Talán ez zavart a leginkább. Lehet, hogy manapság a 15-16 éves kor az emo-ság időszaka, de egy történelmi animében szerintem kicsit túlzás. Ráadásul kicsit ellentmondásos is, mert a harcban elvileg leleményes/figyelmes, nem értem, hogy a saját körülményeit miért képtelen felismerni/értékelni. Tarzan is a vadonban nevelkedett... Ennél azért mellékszereplőként is lehetett volna kidolgozottabb, főleg azzal a háttértörténettel, amit az elején kapott. (Szerető család, atyai jótanácsok és példák stb).

Canute: határozottan megkedveltem. Szerintem kisebb kontraszt mellett is hatásos maradt volna a szemléletváltása... (szájbarágás 2)

Az anime vége igazán jó lett, semmit sem változtatnék rajta. Most úgy gondolom, hogy Askeladd Thorfinnak bizonyos szempontból olyan, mint Ragnar Canutenak (értsétek jól :D). Annak külön örülök, hogy
SPOILER
Loki szerepe Thors megöletésével kapcsolatban rejtve maradt
. Szerintem ez egy igazán őszinte megnyilvánulás Askeladd részéről Thorfinnal kapcsolatban.

Askeladd vs. Griffith: mindkettőnek más az erőssége. Ami Askeladdban nagyon tetszett, hogy végig igazán emberi volt, ebből a szempontból szerintem teljes ellentéte Griffithnek. Emiatt jobban kedvelem, de általában véve nem tenném magasabbra Griffithnél.

Ezen kívül csak örömódákat tudnék zengeni, de azt már megtettétek :D
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Risa »

^ Ezek teljesen valid pontok, de azért szerintem nem Tarzan a realisztikus karakterépítés csimborasszója. XD Ami meg a szerető családi hátteret illeti: Thorfinnt hatéves korában fosztották meg ettől. Nekem hatéves korom előttről nem is nagyon vannak értékelhető emlékeim, és amik vannak, azok is olyan kaliberűek, hogy az oviban mérleghintáztam a Dóri nevű barátnőmmel, pedig engem nem ért totális sokk hatéves koromban, és nem vett az életem 180 fokos fordulatot. :D Nem nagyon rémlik, hogy ez az animében mennyire volt benne, de Thorfinn még később se lesz annyira lelkes a hazamenetelt illetően, valószínűleg nem emlékszik túl sok mindenre az akkori életéből. A szerző meg szerintem ebben az ívben azért nem foglalkozik annyit Thorfinn karakterével, mert nem ezt az oldalát akarja hangsúlyozni. A mangához kapcsolt megjegyzéseiben mesél arról, hogy milyen jellegű főszereplőt akart teremteni (ezt nem fejtem ki jobban, mert spoileres lenne), és lehet, hogy ez nehezebb lett volna, ha túlságosan belemélyed Thorfinn karakterébe ezen a ponton. Egyébként lesz még egy-két flashback ebből az időszakból, ami talán egy picit árnyalja.

Thorkell amúgy tényleg inkább csak comic relief, vagy kontraszt jellegű karakter, mást nem nagyon lehet vele kezdeni sajnos. A mangában még ilyen jelenetei is vannak (nem spoileres). :drop:
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

https://www.animenewsnetwork.com/review ... 24/.154887

"Once more, I cannot give enough props to Yūto Uemura's work as Thorfinn. The man continues to find new and novel ways to imbue Thorfinn's animalistic screaming with equal parts terror and pathos."

:D :lol:
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Risa írta: 2020.01.02. 19:22 A szerző meg szerintem ebben az ívben azért nem foglalkozik annyit Thorfinn karakterével, mert nem ezt az oldalát akarja hangsúlyozni.
És itt kezdődik az igazi probléma. Szóval ha félre is tesszük, hogy valóban nem kap senkitől igazi szeretetet és csak a bosszú élteti, még akkor is ott van egy igencsak támadható pont, amit viszont már nem lehet ezzel a szöveggel takargatni: a csávó írói részről szinte teljesen ki van rekesztve a sztoriból. Rendben, foglalkozzon a saját kis bosszújával, meg legyen egy edgelord a nap 24 órájában, DE, kérdezem én, miért nem vesz részt például szinte egyetlen dialógusban sem? Egy beszélgetés sokat tud ám árnyalni egy-egy karakteren, de őt valahogy ezekből is rendre kihagyják. Ezt csak tovább fokozza, hogy igazán róla sem beszél senki, tehát mások dialógusainak középpontjába sem tud kerülni. Ez pedig elég komoly és nagyon is valós hiba, szóval oké, hogy az ő gondolatai végig ugyanazon sémákra épülnek, de azért ilyen szinten ne rekesszünk már ki egy karaktert, főleg ne azt, aki elvileg a történet főszereplője, még ha az első arc-ot Askeladd vitte a hátán.
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Risa »

Nem azt mondtam, hogy ez nem probléma, fel lehet annak is fogni. A szerző megfogta a könnyebbik végét a dolognak. De ha belegondolsz, ezt nem hagyja teljesen magyarázat nélkül. Az, hogy Thorfinn nem beszélget másokkal, a történet szerint annak köszönhető, hogy belefeledkezett/belefásult a saját kis gyűlölettel teli világába, és nem megy oda másokhoz társalogni, mert büszke, és mert ki nem állhatja az Askeladd-féle bandát.
Az meg, hogy mások nem beszélnek róla, illetve vele, szintén ezzel függ össze: megszokták, hogy ott van körülöttük, de csak úgy, mint egy kutya. Nem beszél, csak jár utánuk csendben morogva, teljesíti Askeladd parancsait, majd acsarkodva ráront. Tíz év után (ahol ugye a történet tart) nem csoda, hogy ennek már nincs hírértéke.

Lehet vitatni, hogy ez így oké-e vagy nem, de látványosan nem arról van szó, hogy Yukimura elfeledkezett Thorfinnről, hanem arról, hogy ez egy koncepció, miszerint Thorfinn ebben az ívben még nem főszereplő, hanem csak egy vonakodó megfigyelő.
Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Risa »

Laza egy fazon ez a Yukimura. :lol: 1 2 3
Avatar
Sheev Palpatine
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2019.05.07. 10:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Future Gadget Lab

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Sheev Palpatine »

Vinland Saga S2 januárban: https://www.youtube.com/watch?v=htW0sWLDNc0

A MAPPA ezt is átveszi a WIT-től, de úgy látom a rendező maradt a régi. Anno bírtam nagyon ezt az animét, jó rég volt :D a mangát nem kezdtem el, már nem is fogom szerintem
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Sheev Palpatine írta: 2022.06.08. 19:17 Vinland Saga S2 januárban: https://www.youtube.com/watch?v=htW0sWLDNc0

A MAPPA ezt is átveszi a WIT-től, de úgy látom a rendező maradt a régi. Anno bírtam nagyon ezt az animét, jó rég volt :D a mangát nem kezdtem el, már nem is fogom szerintem
Éljen! :thumb:
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 560
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Leara »

Azért így a 2. évad 18. része után kicsit "haragszom" a sorozatra. Kaptunk egy csomó plusz jelenetet (Einarról egy komplett részt), némelyik számomra még túl is lett tolva (pl. Gardar), erre
SPOILER
nem voltak képesek beletenni legalább egy rövidke Leif&Thorfinn reuniont :(.
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: Junchi »

^Igen, ezt én is nehezményeztem kicsit, főleg úgy, hogy tényleg
SPOILER
évek óta nem is találkoztak, ráadásul Leif nem is tudta előre, hogy a valódi Thorfinnt találja majd a farmon. Persze, értem, nem akartak a Gardar-Arnheid dolog éléből elvenni, de basszus, ebbe a részbe simán lehetett volna, akár flashbackben. Viszont ezek szerint az a mangában is így volt.
Avatar
SaiyaGin
Profi
Profi
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Vinland Saga

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin »

Májusban én is elkezdtem a második szezont, ma jutottam el a 18. részig. A találkozás kihagyása tényleg furcsán jött ki, de szerintem is annyi dolog történt abban a részben, hogy ha ezt is beleszuszakolják valahogy, akkor egyik fontos dolgot se tudtak volna rendesen kifejteni.
SPOILER
Az egy érdekes kérdés, hogy mennyire lett volna jó ötlet az, ha mondjuk van egy jelenet Thorfinn és Leif boldog találkozásáról, és közvetlenül utána látják meg az összevert Arnheidet - drámai lett volna, vagy már túl hatásvadász?
Szerk.: még valami: amikor először olvastam a Farmland Sagáról, akkor úgy tűnt, sokan nem kedvelik, de egyáltalán nem unatkoztam a történeten, kellett ennyi akciómentes rész ahhoz, hogy rendesen jusson idő Thorfinn jellemfejlődésére.
Válasz küldése