Edit: Mondjuk a Hinamatsuri poszterét meglátva röhögtem egy jót, Amblin Entertainment anyone?

Én ugyan ezt már kb. az eleje körül kaszáltam (értsd: első epizód, az is inkább csak tekergetve, utána max így bele-belenézegettem a későbbi részekbe), de szerintem egyetlen fő baj volt vele, az viszont megmérgezte az egészet és már a legelején megölte: az, hogy ez igazából egy idolanime. Nincs ennek köze sem a szörnylányos, de még csak a kemonomimis sorozatokhoz sem, ez egy Idolmaster lóversenybe bújtatva. Amikor megjelent a "menedzser fazon" (megint csak kb. így átemelve egy az egyben az Idolmasterből és hasonszőrű "testvérsorozataiból", ő ugye az a "self-insert" karakter, akivel a nézőnek kellene azonosulnia, mint amikor egy fanficbe valaki saját magát írja bele főszereplőnek, ergo nálam ettől csak gagyibb lesz), akkor már éreztem, hogy ez a cucc végleg meghalt a számomra. Én ugyanis jellemzően azért nézek ilyen sorozatokat, mert elvárom, hogy a bioszos poénokat nyomassák bennük és vagy a Killing Bites vonalán elindulva a valóságban is létező állati képességeket szőjék bele a karakterek jellemébe (ehhez nem is kell valami rohadt nagy ecchinek lennie, lásd kodomo kategóriában a Kemono Friends-et pl.), vagy ha már valamilyen kitalált lényeket hoznak be, akkor kellően dolgozzák ki azok képességeit úgy, hogy elhiggyem, hogy ilyesmi létezhetne (lásd MonMusu, ahol ugye fele-fele arányban voltak valódi, illetve mitológiai lények, de utóbbiakat is tök fantáziadúsan oldották meg). Na most az alapján, amennyit én ebből láttam, itt semmi ilyesmi nem történt, lófarkuk/fülük van a csajoknak, meg patkót raknak a cipőjükre és...kb. ennyi. Ez így elég kevés, a lóverseny meg önmagában engem sem érdekel, szóval ja, ez inkább erősen miss volt most, mint hit.Ricz írta: ↑2018.06.26. 08:45 Uma Musume: Pretty Derby - 5/10 - Ezt egy kis kamarakabaréban adom elő.
Koncepció: "Egy a mienkhez hasonló világban a múlt versenylovai paripalányokként újjászülethetnek."
Ricz (unottan, halkan): "Meh."
Koncepció: "Ecchiznek, cukiskodnak és aranyosak."
Ricz: (unottan, hangosan) "MEH."
Koncepció: "Egy csomó valósággal való áthallás van benne a tényleges versenylóról, a versenyeiről, a vele történtekről, meg minden."
Ricz (hangosan ásítva): "MEEEEEH."
Koncepció: "Mi bajod van? Hiszen jó lett, 7 pont felett zárt, majdnem 8-on a MAL-on!"
Ricz (Puzsér Robis tekintettel és hangvételben): "Nem szeretem a lóversenyeket, és nem is érdekelnek. Ez inkább szól Farkasházi Tivadarnak, mint nekem. Én ha lovat akarok b***ni, akkor kimegyek a tanyára. De addig is: *hanyatt szegi teljesen a fejét és unottan hangosan* MEEEEEEEEEH."
Hát ezzel azért valamennyire sikerült meglepniük. Egyrészt nem számítottam, hogy már idén debütál a 3 sorozat. Gondolom ez az őszt jelenti konkrétan. Másrészről viszont marad a Spica, de nem úgy, ahogy én vártam volna. Szóval Kita×Sato lettek a főszereplők, ami azért is furcsa, mert az ő érájukból eddig nem nagyon van másik karakter. Márpedig a kortárs, nem anime-originál riválisok tábora óriási szerepet játszott a 2. évad sikerében. Esetleg ez azt vetítheti előre, hogy a következő hónapokban fognak még újabb fiatalabb karaktereket debütáltatni? Nem mondom, az nagyon hatásos meglepetés lenne, ha mondjuk nem jelentenék be Duramentét új szereplőként előre, hanem egyszer csak feltűnne az anime első részében.scineram írta: ↑2022.11.07. 15:36 Nos megtörtént, aminek meg kellett. Kíváncsi leszek ezúttal milyen történetekhez nyúlnak. Remélem nem maradnak továbbra is a Spicánál, bár az sem lepne meg. Végülis a maradék trió elég népszerű, és gondolom jó sztorit tudnának összehozni. De szívesen látnék más karaktereket a középpontban. Úgy tűnik az animációs produkció is marad a jól bevált csapatnál.
Nos, a reményeim megvalósulni látszanak. In CygamesPictures We Trust. Ha a PV reprezentatív, akkor eddig ez lehet az egész franchise legjobban meganimált darabja. A poén, hogy én eleinte valami sorozat féleségre számítottam, de úgy tűnik egyetlen részes lesz az ONA. Cserébe viszont a hosszáról sem tudni semmit.* Azért bízok bennük, hogy a trió története méltó adaptációt kap. Különösen arra vagyok kíváncsi, mit kezdene majd Ayabe sztorijával. Ideje már megint kisírni magamat, na! Egyetlen szopás jöhet még közbe, hogy honnan kapunk majd feliratot. Az Umayon ugyanis egyetlen fansubber érdeklődését sem keltette fel. Remélem nem maradunk majd hoppon a ROAD TO THE TOP esetén is.
Szerencse, hogy legalább a producerek olvassák a hozzászólásaimat ebben a témában.