Új magyarnyelvű "mangák"

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.

Melyik képregény keltette fel az érdeklődésed?

Mail Order Ninja
0
0 szavazat
Earth Light
3
7%
Midnight Opera
2
5%
Bizenghast
8
19%
DramaCon
22
52%
Boys of Summer
7
17%
 
Szavazatok száma: 42

D_D
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2007.01.30. 16:54

Új magyarnyelvű "mangák"

Hozzászólás Szerző: D_D » 2007.02.13. 11:56

Mint az tegnap kiderült, 6 új - Tokyopop által - mangának nyilvánított, zömében amerimangával bővül a magyar képregénypiac. Aki esetleg nem tud még róla, a hat cím:
Mail Order Ninja
Eath Light
Midnight Opera
Bizenghast
DramaCon
Boys of Summer

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.13. 13:23

A DramaCon aranyos, legalábbis az alapján, amit láttam belőle, sz'al az felőlem jöhet, de... a Bizenghast és a Midnight Opera rettenetesek. Borzasztó artwork (a borítók megtévesztőek), fájdalmas pozőrség, és mindkettő kb. annyira kreatív és originál, mint egy pár fekete zokni. (Az ANN-en lehet mindkettőről review-t olvasni, én speciel egyetértek velük.)

Kíváncsi vagyok, hogy mikor fognak (ha egyáltalán) rendes, japán cuccot kiadni... a Tokyopop oké, hogy nyomatja az OEL dolgait, és a kiadónak biztos jobban megéri ezeket megvenni (gondolom olcsóbbak), de azért a kiadó tehetne pár lépést afelé, hogy egy tényleg tisztán japán alkotás is eljusson kis hazánkba... :roll: És ezt nem azért mondom, mert attól jobb lesz valami, hogy japán, hanem azért, mert ezek a cuccok... gázok. Kész. (Tisztelet a nagyon ritka kivételnek.) Lehet ideologizálni meg magyarázni, de ettől még nem lesznek jobbak...
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Szacsi
Profi
Profi
Hozzászólások: 238
Csatlakozott: 2006.09.12. 14:44
Tartózkodási hely: Buon Viaggio
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Szacsi » 2007.02.13. 16:59

Őszintén szólva engem egyik sem hoz lázba, így első ránézésre. A borítók tipikus gagyi Tokyopop-os borítók, a rajzok meg...
Hát majd meglátjuk. Majd azért megnézegetem őket, hátha változik a véleményem :neutral:

Avatar
Sister Tenshi
Loli Mod
Loli Mod
Hozzászólások: 1464
Csatlakozott: 2004.01.07. 11:24
Nem:
Tartózkodási hely: Sky Temple családi étterem
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sister Tenshi » 2007.02.13. 17:03

Majd kiderül, ha valamelyik elő tud rukkolni olyan történettel, ami még érdekel is, akkor venni fogom.
Kép

D_D
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2007.01.30. 16:54

Hozzászólás Szerző: D_D » 2007.02.13. 17:47

Hát sztem az OEL-ek közül legalább a jobbakat választották. Ha a japánok nem állnak szóba a magyar kiadókkal, nincs mit tenni. De végülis nem nekünk kell tetszenie. A műsorban mondták, hogy igazából nem a hardcore mangafanok a fő közönség ezzel az eresztéssel. Ezzel inkább bővíteni akarják a tábort.
Ami szerintem sikerülhet. Jó, nem a legeredetibb történetek, nem is a legszebbek, de "beetetésnek" jó. Hátha rákapnak ezektől.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.13. 18:14

Nem tudom, nem ismerem mindegyiket, de a Bizenghast minden, csak nem jó, még OEL mércével sem. O_o Sz'al csekkdisz: http://www.tokyopop.com/mangaonline/ima ... nghast.jpg O_o
Sz'al ez egy átlag középkategóriás fanart szint, és ha jól emlékszem, az art tud ennél sokkal rosszabb is lenni. (Kár, hogy letöröltem már a scaneket...)

És akkor ez csak az artwork.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.02.13. 18:19

mufurc írta:Kíváncsi vagyok, hogy mikor fognak (ha egyáltalán) rendes, japán cuccot kiadni... a Tokyopop oké, hogy nyomatja az OEL dolgait, és a kiadónak biztos jobban megéri ezeket megvenni (gondolom olcsóbbak), de azért a kiadó tehetne pár lépést afelé, hogy egy tényleg tisztán japán alkotás is eljusson kis hazánkba... :roll: És ezt nem azért mondom, mert attól jobb lesz valami, hogy japán, hanem azért, mert ezek a cuccok... gázok. Kész. (Tisztelet a nagyon ritka kivételnek.) Lehet ideologizálni meg magyarázni, de ettől még nem lesznek jobbak...
Maximálisan egyetértek.
D_D írta:Hát sztem az OEL-ek közül legalább a jobbakat választották. Ha a japánok nem állnak szóba a magyar kiadókkal, nincs mit tenni. De végülis nem nekünk kell tetszenie. A műsorban mondták, hogy igazából nem a hardcore mangafanok a fő közönség ezzel az eresztéssel. Ezzel inkább bővíteni akarják a tábort.
Szóbaállni szóbaállnak (lásd Inu Yasha), az más kérdés, hogy nem tudtak azzal kapcsolatban sem megegyezni. (nagyobb példányszámot akartak a japánok, vagy mi volt a vita tárgya... remélem azért még megérem, hogy kiadják) Ezekről meg az a véleményem, mint mufurcnak: már baromira unom. Az elején még érthető volt, hogy nyilván nem a legsikeresebb 50 kötetes japán mangákkal fognak kezdeni (bár akkor az IY-be hogy mertek belevágni? :D) viszont most már nagyon zavar, hogy kóreai és amcsi rajzolók próbálkozásait velünk vetetik meg. (ezért most lehet kövezni XD) Egyedül a Warcraft mangát vettem meg, azt sem azért, mintha olyan eredeti lenne, csak "Blizzardtard" vagyok, és az tetszett is, de a többi... Talán a Tarot Café-t fogom venni, bár még gondolkodom, hogy mennyire van kedvem egy Petshop of horrors koppintást olvasgatni. (Lehet lőni megint.)
Ebbe a hat újdonságba majd belenézek, jelenleg addig jutottam, hogy megláttam a Mail Order Ninja "annyira cool vagyok, hogy összecsinálom magam" stílusú borítóját, aztán egyelőre mentem pihenni. Amúgy szerintem a későbbi japán mangák pont ezért lesznek nálunk kevésbé népszerűek. Ha a legtöbb shoujo és shounen mangát megnézi az ember, SD-k vannak benne, sokszor idióta a szereplők megrajzolása, de épp ezért hangulatosak, és szerethetőek (szvsz). Viszont Zsuzsika szerintetek mikor fog egy "nyálas" Fushigi Yuugi-t, vagy Pistike egy "dedós" FMA-t a kezébe venni, amikor ott van nekik az "übercool" Árnybíró és "postásninja"? Ezen szerintem érdemes elgondolkodni. (Lehet nem ártana néha a "hardcore" fanokra is gondolni, és kiadni más műveket, akkor talán a kezdők is meglátnák, hogy amik most mennek nálunk, az nem a manga műfaj csúcsa.)
Kép

D_D
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2007.01.30. 16:54

Hozzászólás Szerző: D_D » 2007.02.13. 18:30

Már alig várom, hogy az általad kiadott mangákat olvassam :lol: (ők sem idióták, nem azért nem az 50. legnépszerűbb japán művel rukkolnak elő). Hadd mondjam el mégegyszer, hogy nem is nekünk, neked, nektek szánták. És ebben az országban nem csak fogyatékos pestikék, meg zsuzsikák vannak, akik nem ismerik a műfajt.
Ne légy olyan pesszimista.
A környező országokban EGYETLEN saját nyelven kiadott mangaféléjük sincs. És nem is próbálkoznak. Ezért szerintem nem annak kéne lennie az első reakciónak, hogy ezt a szrt akarják megetetni velünk...
Ja és @mufurc: Már láttam... borzasztó... a többi azért szebb(azt hiszem)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.02.13. 18:42

A "Pistike & Zsuzsika" hasonlattal nem a népet akartam ledegradálni, csupán arra céloztam, hogy az első élmény a meghatározó, és ha a "laikusok" először ilyen stílusú amcsi képregényekkel (mangának hadd ne hívjam már...) kerülnek kapcsolatba, akkor utána a kiadó felkötheti a gatyáját, hogy hasonló übercool és pozőr cuccokat tudjon majd szerezni, mert a "normál" japán mangák nem biztos, hogy lekötik majd őket. Bár ilyen cuccokból valószínű nem lesz hiány, csak mi fogunk majd sírni, hogy továbbra sem olvashatunk japán mangákat magyarul, mivel nincs rájuk igény, de ez legyen az én (mi) gondunk... (Csak mondjuk ennek a 6 új "mangának" az árából valószínűleg simán meg tudtak volna venni egy igényesebb japán sorozatot is.)
Pesszimista nem annyira vagyok, csak félek, hogy igazam lesz, végülis van rá esély. De alig várom, hogy megcáfoljon a kiadó és az olvasóközönség. :D Amúgy a "nem eszem meg ezt a sz*rt" hozzállásom onnan jön, hogy ha jól számolom, tavaly ősz óta ezt eszem, és most már kezdi megfeküdni a gyomrom. :wink:
Ettől persze még vegye akinek tetszik (olyannal is találkoztam már, aki kifejezetten örült, hogy "noname" cuccokat veszünk), de engem messze nem fogtak meg annyira, hogy pénzt áldozzak rájuk.
Kép

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.13. 19:05

D_D írta:Hadd mondjam el mégegyszer, hogy nem is nekünk, neked, nektek szánták.
Az a gond, hogy ettől még rossz ami rossz. Most képzeld el, hogy valaki kezébe veszi mondjuk a Bizenghastot, hogy "lássuk, mi ez a manga dolog". Nem kell hardcore "mangásnak" lenni ahhoz, hogy az ember lemondjon tőle a műfajról.

Mellékesen pedig undorítónak tartom a Tokyopopnak ezt a hozzáállását, hogy az OEL cuccait nyomatja még a friss piacokra is. Üzleti szempontból nagyonis értem, miért teszik, de ettől még taszító az a cinizmus, ahogy az egészhez hozzáállnak (és ahogy az egész "manga" dologhoz hozzáállnak, de az már más kérdés).
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Misu
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1234
Csatlakozott: 2005.10.27. 23:18
Nem:
Tartózkodási hely: Budapöst
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Misu » 2007.02.13. 20:59

Most mondta nekem valaki hogy olvasta animestarsban hogy lesz Death Note magyarul.. Mennyi valóságalap van ebben az állításban? :dirr:
Kép trolololo lolllolo loolllolo loooo~

Avatar
Tonya
Japanimánia Staff
Japanimánia Staff
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2004.02.18. 11:21
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Tonya » 2007.02.13. 22:05

Semennyi.

A témához további infók: http://www.japanimania.hu/index.php?file=news2&nid=487

Avatar
shearer
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2006.05.31. 11:39
Tartózkodási hely: Arcadia parancsnoki hídja
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: shearer » 2007.02.14. 10:55

D_D:
Az a nagy helyzet hogy NEM fognak tudni új rétegeket bevonni a mangásdiba. Vannak akik szeretik a képregényeket és nyitottak egy kicsit a manákra is, vannak akik imádják a mangákat és van egy rakás animefan aki esetleg megvesz néhány mangát is. Ezen a három kategórián kivül szinte teljesen esélytelen, hogy másnak el lehessen adni komoly tételben ezeket az OEL cuccokat, vagy egyáltalán bármilyen mangát. Más réteg csak iszonyatosan nagy hype-al nyerhető meg szvsz, de az meg már megint nem érné meg és gyanitom, hogy nem is fogok a Barátok Közt reklámblokkjában Mail Order Ninja hirdetést látni.

A hat "mangáról" meg annyit, hogy beléjüklesek aztán majd meglátom. Pozitivum, hogy relative olcsók, negativum, hogy ténylegesen még egyiknek sincs vége, vagyis mind futó sorozat még a tengerentúlon is. További nagy negativum, hogy elég rondácskára sikeredett egyik-másik. Mindegy, nem irom le őket teljesen, hiszen mindegyikről csak képeket láttam + valamicskét olvastam a tartalomból.

raz86
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.11.08. 07:30
Tartózkodási hely: a monitor előtt

Hozzászólás Szerző: raz86 » 2007.02.14. 18:12

Az meg egy másik kérdés hogy vidéken honnan tudom majd esetleg beszerezni őket,gyanítom sehogy. :neutral:

D_D
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2007.01.30. 16:54

Hozzászólás Szerző: D_D » 2007.02.14. 19:32

Ebben én egyáltalán nem lennék olyan biztos. Ha az Árnybírót lehetett/lehet kapni vidéken, akkor egy nagycég által kinyomott cuccot kizárt, hogy ne lehetne vidéken kapni majd.

Avatar
Rorimack
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2005.07.31. 05:02

Hozzászólás Szerző: Rorimack » 2007.02.15. 05:50

Az a nagy helyzet hogy NEM fognak tudni új rétegeket bevonni a mangásdiba.
Miért ne tudnának? Óriási különbség, hogy valamit úgy kell keresni a könyvesboltokban vagy az arcodba tolják.
Mellékesen pedig undorítónak tartom a Tokyopopnak ezt a hozzáállását, hogy az OEL cuccait nyomatja még a friss piacokra is.
Hát, a Tokyopopnak nincs is nagyon más, mit nyomasson? :)

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.19. 16:06

Rorimack írta:Hát, a Tokyopopnak nincs is nagyon más, mit nyomasson? :)
Hát azért vannak rendes mangáik, más kérdés, hogy nem tudom, mostanában licenszeltek-e egyáltalán valamit... De azért náluk van a Gravitation és a Paradise Kiss (amik mit ad isten, épp mennek a tévében), a Tokyo Mew Mew (ami dettó ment a tévében), a Fruits Basket, a Get Backers, a Cardcaptor Sakura, a Tokyo Babylon és még pár CLAMP cucc, a Saiyuuki és a Planetes, hogy csak az ismertebbeket említsem... Szóval azért lenne mit nyomatni, csak nem akarják.
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Meglivorn
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 376
Csatlakozott: 2003.07.27. 15:14
Tartózkodási hely: Jurai... (bárcsak. Magyarország)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Meglivorn » 2007.02.19. 16:13

A kiadási és a licencjog nem egészen ugyanaz :)

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.19. 16:27

Lehet, de lefogadom, hogy ha akarnának, azért tudnának mást is nyomatni, sőt. :3 Legalábbis elnézve, hogy a német Tokyopop miket ad ki...
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

D_D
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2007.01.30. 16:54

Hozzászólás Szerző: D_D » 2007.02.19. 17:16

De pont ezt mondta Meglivorn. Hiába adják ki a Fruits Basketet, nem az övék. Ők nekik csak arra van joguk, hogy kiadják. Arra nincs joguk, hogy értékesítsék.
Amire van értékesítési joguk, azok kb. ilyen címek. Ez van. Úgy tudom még van Gravitationük, de azt nem lenne szerencsés kiadni... Magyarországon:].

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.19. 17:21

De én is pont ezt mondtam, hogy lehet hogy pont a Fruits Basketet nem tudják ide eladni, de lefogadom, hogy van más, nem OEL cucc, amit el tudnának. (Ami a Gravitationt illeti, nem tudom, miért hiszi mindenki, hogy "nem lenne szerencsés" kiadni... a tévében is megy minden gond nélkül, a fanok és az "érdeklődők" felzabálnák, ráadásul hang nélkül még annyira sem férfiasak a karakterek, mint az animében. :3 Nem mintha annyira akarnám, hogy Gravit adjanak ki itthon, de nem hiszem, hogy félni kéne tőle vagy valami... o_O)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

D_D
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2007.01.30. 16:54

Hozzászólás Szerző: D_D » 2007.02.19. 17:34

Az A+ az más tészta. Oda csak egy-két szerencsétlen tudatlan téved :D . De ezeket, meg ha jól értem agyon akarják reklámozni. Az A+-on sztem kb. 90% tudja mi a Gravi, és akkor vagy megnézi vagy nem. De itt pont az a cél, hogy olyanokkal ismertessék meg a dolgok, akik még eddig nem is hallottak erről. Jó szerintem sem durva a Gravi, de ... szal ismeritek a Magyar mentalitást.
A többi címükről pedig annyit tudok, hogy hát azért nagy nevek nincsenek. Ami még valamennyire igényesebb azokat meg Vladi próbálja beszerválni. Itt van ez a Tarot Cafe. Ha hihetünk Vladinak, ez még a legnormálisabbak közé tartozik, és hát... ettől se mentem le hídba.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.02.19. 17:46

D_D írta:Itt van ez a Tarot Cafe. Ha hihetünk Vladinak, ez még a legnormálisabbak közé tartozik, és hát... ettől se mentem le hídba.
Akkor végül még megyezünk abban, hogy gázak ezek a "mangák"? XD Bár mondom, a Tarot Cafénak még sikerült is felkelteni az érdeklődésemet, illetve ez a Boys of Summer is érdekel. (Pontosabban az, hogy mi a fene ezen "18+"? XD)
Kép

Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage » 2007.02.20. 22:47

Na, flame törölve. Nem kívánok semmilyen "szankciót" alkalmazni, de kérek mindenkit, hogy gondolkodjon, mielőtt rákattint az "Elküld" gombra. Vannak fórumok, ahol lehet publikusan "beszólogatni" egymásnak, itt nem - szeretném, ha ezt figyelembe vennék az érintettek.

(Magánvélemény: Nem láttam semmi olyat, ami okot adott volna ilyen támadó jellegű komment megírására.)
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
whitenoise
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2005.03.11. 11:29

Hozzászólás Szerző: whitenoise » 2007.02.21. 09:13

Rage, ha a személyeskedésen túl is elolvasod a hszt, rájössz, hogy át van gondolva, ellentétben az ostoba locsogással, amit kritizál. A személyes részt meg vállalom, kevés dolog borít ki annyira, mint az emberi butaság.

Ennyi, leültem. :neutral:

Lezárt