Neon Genesis Evangelion bakik és rejtélyek

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Avatar
Gendo
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2004.11.17. 18:39
Tartózkodási hely: Pápa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gendo » 2005.04.15. 15:05

Ok megnéztem az nem hiba. Az usteam-ról letölthető mkv-s verzióban újradolgozták. Amikor Reit behívják előtte mondják hogy akkor konfigurálják át a rendszert. Egyébként ez még a simában is benne van. És gondolom azért csukódott be a szeme, mert elkezdték a folyamatot.
Kép
Akkor...hol van az álmom? - Az a valóság folytatása.
És hol van a valóság? - Az álmod végén.

nadjp
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 167
Csatlakozott: 2003.10.01. 18:31
Tartózkodási hely: s00pRONE
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: nadjp » 2005.06.27. 13:02

Tonic írta:Persze kinyitotta és becsukta...akkor már miért nem ugrik le egy kávéra Ritsukohoz? Szerintem egyszerűen csak véletlenül befestették a szemét és nem vették észre. Amúgy meg minden nap kb 4 órát töltök evangelionnal. Most már. Régebben többet. És szerintem meg pont az utolsó részek a jók és az eleje felé komolytalanok.
Szerintem is a vége az ütős. Nekm igazán Kaworu feltűnésétől kezdett igazán naggyá lenni ez az anime :D És az utolsó két rész pedig egyszerűen fergeteges. Ugyanakkor úgy érzem, hogy azokat vagy 18év felett nézze meg az ember, vagy ha fiatalabbn, akkor legalább 3szor :) Régen láttam a sorozatot, és az uccsó két rész nem volt teljesen érthető. Most hogy újranéztem már teljesen már volt. (Bár lehet, hogy azért, mert toál befordult voltam)
The last Angel...

Avatar
Gendo
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2004.11.17. 18:39
Tartózkodási hely: Pápa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gendo » 2005.06.27. 19:41

Igen a korhatár szerintem mindenképpen fontos. Bár ez megint relatív, mert lehet valaki fiatalabbnak ugyan úgy átjön a mondanivaló, vagy ugyanúgy tetszik neki a sorozat, mint egy érettebb embernek. Viszont a lelkiállapot vagy hangulat is mindenképpen fontos. Az biztos hogy erre rá kell hangolódni. Örülök hogy neked is az utolsó részek tetszenek. Az első részekről még annyit, hogy természetesen valahogy indítani is kell, és hát azok sem rosszak. Sőt végül is az egész sztori és cselekmény frankó lett.
Kép
Akkor...hol van az álmom? - Az a valóság folytatása.
És hol van a valóság? - Az álmod végén.

Avatar
Minerva
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2005.06.03. 09:59
Tartózkodási hely: Álomföld
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Minerva » 2005.07.11. 14:24

Számomra első nézéskor (cca öt éve) az első négy rész volt kibírhatatlanul lassú. Másodszorra már jobb volt, harmadszorra meg már imádtam :D
De az End Of Evangelion az igazi. A Végső Magyarázat. (42... hihi :D)

Avatar
Luminas
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 155
Csatlakozott: 2004.06.06. 20:17
Tartózkodási hely: Everywhere but not anywhere

Hozzászólás Szerző: Luminas » 2005.07.11. 15:35

Nekem pont fordítva volt. :) Elsőre minden másodpercét élveztem, de másodszorra már nem bírtam megnézni az egészet, csak részeket :neutral:

Avatar
DinkaMailer
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 539
Csatlakozott: 2005.07.31. 19:21
Tartózkodási hely: In da' land of pulykakakas :) [Debrecen rulez!]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DinkaMailer » 2005.08.02. 23:23

Zelmor írta:
---kezdő--- írta:Nono.
1.Nem tudjuk, hogy az EVA-kra milyen fizikai törvények igazak (ki tudja lehet, sőt szerinrtem biztos), hogy a 2nd impact után változtak a földi fizikai törvények
A fizika mindenhol ugyanaz, max legures terben es foldi korulmenyek kozott van kulonbseg. Nomeg szelsoseges helyzetek korul (csillagok, fekete lyukak, i dunno). Attol meg hogy egy vacak kinott a foldbol es picit odebb lokte azt, nem fog megvaltozni az egyetemes fizika.
Az simán meglehet, hogy a 2nd Impact változtatott a Földi korülményeken (nem a fizikán!)... [OFF] Tény például, hogy X (x = sok) éve ellentétes volt a Földön a mágneses polaritás; északon és délen más irányba folyik le a lötyi a lefolyón; vagy hogy a Hold lassú távolosásával a Föld kezd kibillenni az egyensúlyából, ami hosszú távon éghajlati katasztrófákhoz vezethet... [ON] Ráadásul nekem úgy rémlik, hogy a 2nd Impact kibillentette a Földet a rendes forgásából és részben ez okazta a közvetlen katasztrófát, de ebben már nem vagyok teljesen biztos (még nem láttam a sorozatot elégszer)...


Egyébként ti hogy értelmezitek a filmeket? Kiegészítésként, vagy alternatív befejezésként? Van indoklás mindkettőre :wink: Nem tudom pl. feltűnt e nektek, hogy a 25. vagy 26. részben egy pillanatra felvillan a lelőtt Misato... Ugyanez a kép megjelenik a két filmben is, de nem pillanatszerűen, hanem egy kidolgozott jelenet részeként... Ez akár jelentheti a kapcsolatot a sorozat uccsó két epizódjával is... Szerintetek?
Kép

Avatar
Gendo
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2004.11.17. 18:39
Tartózkodási hely: Pápa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gendo » 2005.08.03. 09:24

DinkaMailer írta:Egyébként ti hogy értelmezitek a filmeket? Kiegészítésként, vagy alternatív befejezésként? Van indoklás mindkettőre :wink: Nem tudom pl. feltűnt e nektek, hogy a 25. vagy 26. részben egy pillanatra felvillan a lelőtt Misato... Ugyanez a kép megjelenik a két filmben is, de nem pillanatszerűen, hanem egy kidolgozott jelenet részeként... Ez akár jelentheti a kapcsolatot a sorozat uccsó két epizódjával is... Szerintetek?
Részemről Kiegészítésként, vagy alternatív befejezésként. :vigyor:
A lelőtt Misato a 25-ös részben volt. No meg az LCL-ben úszó lelőtt Ritsuko is. Ez egyértelműen kapcsolat a film és a sorozat között. Mivelhogy az EndofEva gyakorlatilag az utolsó két rész "mögé bújik be". Amúgy érdekes mert aki nem látta még a filmet, annak érdekes lehet a 25-ös részben hogy miért fekszik ott holtan Misato stb...és csak később látja hogy valójában mi történt. Ezért voltak azok a viták is hogy ki szerint melyiket kell hamarabb megnézni.
Kép
Akkor...hol van az álmom? - Az a valóság folytatása.
És hol van a valóság? - Az álmod végén.

Avatar
DinkaMailer
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 539
Csatlakozott: 2005.07.31. 19:21
Tartózkodási hely: In da' land of pulykakakas :) [Debrecen rulez!]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DinkaMailer » 2005.08.03. 09:52

Gendo írta:......

Ezért voltak azok a viták is hogy ki szerint melyiket kell hamarabb megnézni.
Szerintem a legjobb ha a 2 film marad utoljára... nem is baj, ha eleinte nem értjük a bevillanó képek nagy részét, legalább lehet min gondolkodni...
Nekem egyébként egy srác ajánlotta a sorozatot és azt mondta, hogy nyugodtan kezdhetem az egészet a "Death & Rebirth"-fel... Én meg nagy naivan hittem neki ::japsmil:: Ez azt eredményezte, hogy kb. 20 percen keresztül halvány lövésem nem volt, hogy mi zajlik a képernyőn, így ki is kapcsoltam és félretettem az egészet későbbre... Közben annyi embertől hallottam, hogy ilyen meg olyan jó, hogy úgy döntöttem, beszerzem és megnézem a legelejétől... Na ONNAN már érthető volt (többé-kevésbé :wink:)
A srác biztos úgy érezte, hogy a "Death" c. rész szépen összefoglalja a sorozat 24 részét, csak arra nem gondolt, hogy én egyetlen epizóddal sem találkoztam, és még a ki-kicsodával sem vagyok tisztában :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DinkaMailer 2005.08.03. 12:32-kor.
Kép

Avatar
Gendo
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2004.11.17. 18:39
Tartózkodási hely: Pápa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gendo » 2005.08.03. 10:00

Hát igen szerintem sem szerencsés a Death-el kezdeni. Én azt utólag néztem meg.
Kép
Akkor...hol van az álmom? - Az a valóság folytatása.
És hol van a valóság? - Az álmod végén.

Avatar
Yui
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 146
Csatlakozott: 2005.06.11. 17:30
Tartózkodási hely: Eva 01

Hozzászólás Szerző: Yui » 2005.08.21. 16:09

Szerintem is előbb a sorozat, aztán a filmek. (Bár máshogy nem próbáltam, egyvalaki csak egyféleképpen próbálhatja ki :) ) A Death and Rebirth inkább annak érdekes tényleg, aki látta már a sorozatot.. (az End of Evangelionról nem is beszélve :D )
IKARI YUI
1977-2004-?
(still alive..?)

Avatar
Beyond silence
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2005.09.08. 16:43
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Beyond silence » 2005.09.09. 23:12

Üdv!

Az EOE homokoz jelenete érdekelne kicsit mélyebben, ha tudna valaki
segíteni.

A jelenet formavilága szembetünnően rendezett, sok mindenen (lámpákon, hegyeken, a homokozon, a háromszögletű csuszdán stb.) hogy nagoyn is tudatosanan vannak beállítva. Valakinek vna valami elgondolása hogy ezek mit szimbolizálnak.

A piramis jelképében sem vagyok egészen biztos, amit aztán elrombol.

Örök életet, vagy szabadságot, egyenlőséget...? (az amerikai dolláron is van egy ilyen, aminek a csúcs egy szemből van...)

Hááttt... :oops: valami ilyesmirre gondoltam, nem tudom lehet hogy van aki az ilyenekkelmár nagyon tisztábna van :roll: (remélem) :D .

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2005.09.10. 08:49

Lehet ellentétet a jelen világával: minden szimmetrikus, rendezett. Shinji is mosolyog először... A hinta hangja meg a gyermekdal nosztalgikus élményt nyújthat az idősebbeknek, nyugalmat áraszt. Mondjuk a hinta nyikorgásában valami fenyegető üzenet is benn foglaltatik, főleg amikor újra-meg újra feltűnik. Fokozódik a "fenyegetettség" azzal, hogy megjelennek azok a nagyszemű gyerekek, akik szerintem tök félelmetesek ^^'. Egy csomó üres szék, de csak egy anyuka ül rajtuk, Shinjié nincs ott, a következő képen csak az ő boldogságukat látni, Shinji háttérbe szorul. It végleg megváltozik a hangulatvilág: megáll a hinta végleg Shinji számára, és a felépített, szabályos piramist (amúgy ez a NERVre emlékeztet) lerombolja. Ezek a képek valóságosan visszajönnek a "Jesus bleibt meine Freude" zene alatt realjelenetekben, tehát a rendező gyerekkori emlékeire építhetnek a szimbólumok.
Nem vagyok jó elemző, én ennyit tudtam leszűrni így pizsiben "kora" reggel ^^'''
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2005.09.10. 08:54

a piramis egyértelműen a Nerv, Shinjinek szokász szerint nagyon elege van
Kép

Avatar
Beyond silence
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2005.09.08. 16:43
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Beyond silence » 2005.09.10. 09:20

Ez nagyon jó volt kösz! :)

Avatar
Gendo
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2004.11.17. 18:39
Tartózkodási hely: Pápa
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gendo » 2005.09.12. 12:40

Még a hinta jelenetekhez annyit: gondolom mindenkinek feltűnt, hogy Shinji játszótársai nem életszerű emberek, inkább valami babák vagy bábuk. És ráadásul nem is mozognak, csak mintha oda lennének ültetve. Az én következtetésem szerint Shinjinek nagyon barátai sem lehettek...
Kép
Akkor...hol van az álmom? - Az a valóság folytatása.
És hol van a valóság? - Az álmod végén.

Avatar
Beyond silence
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2005.09.08. 16:43
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Beyond silence » 2005.09.14. 00:30

na igen jó gonldolat!

Csak úgy kiváncsiságból (mindig eszembe jutt ha DinkaMailer avatarját láttom... :) ), ki mit gondol eme jelenetről Misato megcsókolja Shinjit...?

És a következő mondatokkal (ez éfrifiaknak való csók volt, a többit utána...), hát értem hogy ez meg az, de azért nekem kicsit fura ez a jelenet, mit kéne most evvel kezdennem hová rakjtam stb.

(tudom hülye vagyok)
"Temet nose - Ismerd meg önmagad"

(http://beyondsilence.uw.hu)

Avatar
Yuri
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2005.09.07. 15:30
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Yuri » 2005.09.14. 20:52

Hehe, ti aztán el tudtok filózni ezen a sorozaton. :)

A csókos jelenet: ha már úgy is meghal, csináljon valami meglepőt. :) Meg valamivel rá kellett venni a srácot, hogy vezesse az evát. :cool:
War... War never changes.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Hozzászólás Szerző: Surci » 2005.09.15. 11:37

A "csókos jelenethez": Sztem valami olyasmit jelenthet, hogy mivel ez egy felnőtteknek való csók, Misato ezzel "ösztönzi" (jobb szó most nem jutott eszembe XD) Shinjit, hogy viselkedjen felnőtt módjára, azaz nézzen szembe a sorsával, és szálljon be az EVA-ba.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
DinkaMailer
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 539
Csatlakozott: 2005.07.31. 19:21
Tartózkodási hely: In da' land of pulykakakas :) [Debrecen rulez!]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DinkaMailer » 2005.09.16. 20:55

Surci írta:A "csókos jelenethez": Sztem valami olyasmit jelenthet, hogy mivel ez egy felnőtteknek való csók, Misato ezzel "ösztönzi" (jobb szó most nem jutott eszembe XD) Shinjit, hogy viselkedjen felnőtt módjára, azaz nézzen szembe a sorsával, és szálljon be az EVA-ba.
Én is valami hasonlóra jutottam...

Jut eszembe! Nem tudom ti milyen sub-bal láttátok a sorozat végét és az End of EVA-t, de az enyémben feltűnt valami: Az utolsó epizód címe Take Care of Yourself, míg az EoE-ban mikor Misato (tulajdonképpen) haldoklik és győzködi Shinji-t akkor azt mondja, hogy "Right now, taking care of yourself is not the priority"... Nem érdekes? :osnani:
Kép

Lezárt