Oldal: 1 / 2

Mi(k) volt(ak) számodra a 2005. év animéje(i)

Elküldve: 2005.12.03. 15:11
Szerző: paTKany
Elérkezett ismét a december, ideje mérleget vonni a 2005. év anime terméséről. Idén is nagyon sok anime készült volt miből válogatni mindenkinek bőven.

---
Részemről a következőek számítanak az idei TOP-nak:
My-HiME - még 2004-ben kezdődött, de a legizgalmasabb része erre az évre jutott.

AIR - a Kyoto Animation magasra rakta a lécet a többi stúdió számára, hogy ilyen lenyűgöző animációt készített ehhez a csodálatos történethez.

He is My Master - Mattsu és Tsubaki Asu humora maradéktalanul visszajött az egyik kedvenc mangám anime változatából.

Glass Mask - az eddigi legjobb feldolgozása az egyik legrégebb óta futó shoujo mangának.

SHUFFLE! - szinte a semmiből duzzadt hatalmasra a rajongótábora ennek az első ránézésre szokványos ecchi/hárem sorozatnak tűnő animének. Hogy miért lett mégis ennyire népszerű? Nem tudom megmondani, de minden bizonnyal egyszerre van benne szerepe az érdekes történetnek, a szép lányoknak, a megfelelően adagolt humornak illetve drámának.

Külön kiemelés nélkül még az alábbi animék is nagyon teszettek/tetszenek ebben az évben: Mahoraba ~Heartful Days~, Kamichu!, Rozen Maiden Träumend, Magical Girl Lyrical Nanoha A's

Elküldve: 2005.12.03. 15:57
Szerző: Sister Tenshi
Nálam az év animéje az AIR volt. Nagyon szép volt a történet, a szereplők és a befejezés. Idén mindenképp ez volt a legemlékezetesebb anime számomra. ^^

Elküldve: 2005.12.03. 16:25
Szerző: mufurc
Hát, számomra az év egyelőre nem sok emlékezetes animét hozott, bár amik jók voltak, azok nagyon jók voltak, és most ősszel indult kettő, amiknek minden esélyük megvan rá, hogy igazán kiemelkedő animék legyenek.

Honey & Clover - az elmúlt évek egyik legjobb alkotása, talán az első igazi "josei" anime.
Victorian Romance Emma - szintén egy különleges, nagyon szép kis anime, tipikus "hidden gem". A relatív befejezetlensége ellenére.
Az őszi szezonból pedig:
Noein - azt hiszem, már éppen eleget reklámoztam... egy különleges látványvilágú és hangulatú, érdekes történetű anime. Remélem, továbbra is tartja majd a magas színvonalat.
Mushishi - szintén különleges hangulatú, elgondolkodtató, szép anime.

A 2005-ben befejeződött animék közül pedig egyértelműen a Gankutsuou az, ami minden hibája ellenére egy minden szempontból lenyűgöző (szó szerint), felkavaró, csodálatos anime.

Elküldve: 2005.12.03. 17:01
Szerző: Raisu
Nekem a Suzuka (igaz, még nincs vége) és a Tsubasa Chronicle volt az év animéje. A Suzuka szerintem egy nagyon jó romantikus anime, kiváncsian várom a befejézést. Bár igaz ami igaz, Honoka-chan eszméletlenül idegesítő az állandó féltékenykedéseivel. Suzuka-ban viszont tetszik ez a "Nem vallom be, hogy szeretlek, de azért..." hozzáállás.

A Tsubasa Chronicle mangáját nem olvastam, úgyhogy nem igazán tudom, miket hagytak ki. Az animáció tényleg nem a legjobb, de a történet nagyon magával ragadó. A zene megy ugye egy kétélű penge a sorozatban: vagy nagyon összhangban van a képpel, és egy szuper jelenetet produkálnak, vagy épp ellenkezőleg.

Elküldve: 2005.12.03. 17:08
Szerző: K@e-chan
Raisu írta:és a Tsubasa Chronicle volt az év animéje.
yepp^^ nekem is :P az nagyon jó volt ^^ meg a noein... annak csak az első rédzét láttam de az egész jó volt

Elküldve: 2005.12.03. 17:35
Szerző: Zelmor
Honey & Clover, Victorian Romance Emma, Mushishi, Gankutsuou. Mufurc már elmondta miért is, kisebb-nagyobb eltérésekkel ugyanezen a véleményen vagyok.

Állatságok terén: Damekko Doubutsu (nem tudom hogy nem említették eddig ezt a hihetetlen agyromboló alkotást), valamint a még futó Animal Yokochou. Ezutóbbi aranyosság terén is vitte nálam idén a pálmát. A Captain Harlock paródia az openingben pedig no comment. xD

Elküldve: 2005.12.03. 17:57
Szerző: Cruel Angel
Tsubasa Chronicle egész jó volt... persze kicsit filleres, de kellemes szereplők lightos fantasy történet, kikapcsolódásnak bárkinek tudom ajánlani.

Noein: bár még nem tudom mi lesz belőle... őszintén szólva nem is hívnám az év animéjének hiszen csak épp hogy elindult


számomra ugyanis az év animéje amit megnéztem az a Gundam Seed. Azzal indult a dolog, hogy kiváncsiságból megnéztem a Gundam Winget. Vajon milyen lehet egy Gundam sorozat? tettem fel magamban a kérdést... a Wing egész jó volt, de messze nem az igazi, annyira viszont épp elég, hogy kiváncsivá tegyen, mi van még? Így kerültem a Gundam Seedhez... végig néztem, gondoltam elevenítsük fel az első pár részt... és egyszer csak azon kaptam magam, hogy egy hét alatt még egyszer megnétem mind az 50 részt. Mi az ami megfogott? Ki leszek röhögve, de Kira angst-ja. Ő valahogy máshogy ángsztol mint az eddigi anime hősök akit láttam ángsztolni (XD). Ő olyan hihető. Nem olyan szélsőséges mint Shinji az Evangelionból... ugyanakkor viszont hihető a szerepe, tehát nem is olyan, mint mondjuk Heero a gundam wingből, szóval nem annyira "na én kemény vagyok mert megöllek húú de cool" tipusú arc.

Elküldve: 2005.12.03. 17:58
Szerző: Konomi
Honey & Clover
Victorian Romance Emma
Kamichu!
MaiHime
MaiOtome
Kore ga watashi no goshujinsama
Damekko Doubutsu
Mahoraba
Konjiki no Gash Bell

Tudom, hogy nem mindegyik 2005-ben kezdődött, de nekem ezek tetszettek nagyon ebben az évben. Igen, még mindig Gasshuchan-fangirl vagyok v_v Damekko Doubutsu és Mahoraba is remek kikapcsolódás volt... a Hachikurot azért írtam előre, mert ez hatott meg a legjobban, annak ellenére, hogy eleinte kicsit furcsának tartottam a lágy vonalakat és a furcsa mimikát.

Elküldve: 2005.12.04. 02:56
Szerző: IloveRenji
Nekem is a Mai Hime tetszett a legjobban, abban a kategoriaban ami 2004 ben indult de 2005 ben fejezodott be..
es az a kategoria ami 2004 ben indult, de meg mindig megy az a Bleach..
de 2005 legjobbja nalam is az Air, amit telleg nehez tulszarnyalni kepi vilagban es zsebkendofogyasztasban :D

Elküldve: 2005.12.04. 11:21
Szerző: Midoo
A 2004-ben indultak közül egyértelműen Mai HiME: komplex, határozott és nagyon színvonalas volt.

A 2005-ben adott darabok közül nem láttam oly sokat, de egyelőre a Trinity Blood volt az, ami megintcsak nagyon érdekesre sikeredett, nekem nagyon tetszett. Illetve a Damekko Doubutsu is bejött.

A jelenleg futó sorozatok közül is több érdekel, de azokról majd csak később tudnék véleményt alkotni.

Elküldve: 2005.12.04. 16:55
Szerző: Pal-chan
IloveRenji írta:2005 legjobbja nalam is az Air, amit telleg nehez tulszarnyalni kepi vilagban es zsebkendofogyasztasban
Drámai témában nálam is magasan kiemelkedő, de én jobban örültem szintén az év elején vetített Sukisyo-nak és szinte a rögtön utána induló Loveless-nek.
Zelmor írta:Állatságok terén: Damekko Doubutsu
Nálam szintén. :lol:
Továbbá tetszik még Tsubasa Chronicle is és kíváncsi vagyok hogy fog folytatódni, milyen dimenziókat fognak meglátogatni kedvenc Clamp karaktereink. :)
A 2004-ben indult és 2005-ben még mindig futó kategóriában pedig Kyou Kara Maou a kedvencem.

Elküldve: 2005.12.05. 09:02
Szerző: zline
Látom sokak számára is, csakúgy mint számomra is az AIR és Mai Hime volt az többek között a nagy kedvencem. :D
Azért én is még Tsubasa Chronicle-t ami inkább érdekes volt számomra, a maga fantáziavilágával hmm.. tetszett.

Elküldve: 2005.12.05. 11:25
Szerző: Surci
A 2005-ben befejeződött sorozatok közül nálam az első 3 helyezett: Mai-HiME, Gankutsuou és az Air. Sorrendet nem tudnék felállítani közöttük, nagyon tetszett mind a három ^^ Az év végéig bekerülhet még ide néhány cím, pl. a Mai-Otoméhez nagy reményeket fűzök (bár eddig nem kifejezetten abba az irányba halad, amerre szeretném, de reménykedünk^^)

Elküldve: 2005.12.05. 11:37
Szerző: Riddick
Igaz még nem értem a végére de a tuti befutó az AIR.
Ezen kívül még az Ah! My Goddess-t láttam ami 2005-ös, és az is nagyon tetszett.

Elküldve: 2005.12.07. 12:04
Szerző: doser
Full Metal Panic! - TSR ... ahogy wow barátom mondta:
"amikor a végén elkezdődik a főcímdal..." hmmm

Elküldve: 2005.12.19. 14:19
Szerző: IchiGo
Hmmm... Ebben az évben én nem láttam túlságosan sok olyan animét, ami különösen lekötötte volna a figyelmemet, vagy hosszú távon elragadott volna. Talán az egyik még nyáron az AIR volt, illetve most decemberben a Vándorló Palota, imádom Myazaki-t. *___* Tegnap láttam moziba! Weeeeee~~~ ^__^
Még hozzá teszem a Full Moon wo Sagashite-t is, mert az szintén nagyon tetszett. ^^

Elküldve: 2005.12.23. 01:29
Szerző: ttbocx
Ez év anime-i közül én leginkább a MSG seed destinyt emelném ki de ott van még a tsubasa chronicle, bleach, Yakitate Japan!!, FMP? TSR, ichigo 100%, kore ga watashi no goshujin sama, shuffle!, suzuka, stb. ja és a school rumble first season.

Elküldve: 2005.12.23. 10:35
Szerző: Pata
School Rumble, Samurai Champloo (asszem idén fejeződött be), Damekko Doubutsu, Naruto. Lényegében ezek. :)
Kiváncsi vagyok hogy a 2006-os év milyen animéket hoz.

Elküldve: 2005.12.26. 03:56
Szerző: Relunx
Nos ideje hogy én is hozzászoljak ehhez a topichoz.
Nos a 2005. év igen jó termés volt számomra! Jobbnál jobb animéket alkottak s dobtak piacra. Még sosem volt ennyire "jó" évem. Nos íme az animék amiket a 2005. évben néztem (és még nézni fogog, mivel párat még nem láttam közűlük, sajnos kevés az idő az animézésre...)
Erementar Gerad:
Vitathatatlanul az év legjobb animéje (sztem). Gyönyörű grafika, fantasztikus történet. Van benne minden ami kell: romatika, akció, kaland. Egyszóval: TÖKÉLETES!
Shakugan no Shana:
Egy igencsak érdekes, talán túlontúl is "beskatutyázott" történetű anime. Csodálatos grafika, fantasztikus szereplők, jó sztori.
Shuffle!:
Sajnos még ezt nem láttam, de már egy valag infót olvastam róla, s egy valag képet láttam már ról. Beszerzése folyamatban.
Karin:
Hogy necsak az akciók legyen íme egy kis vígjáték! Egyből feldobta a napom, egyszerűen fantasztikus.
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan:
Sajnos még ezt a remekbeszabott vígjátékot sem láttam, de beszerzése folyamatban van. A képei láttán is már döltem a röhögéstől. (Erősen keverve van benne a humor és a patakokban folyó vér...:D)
Tsubasa Chronicle:
Ismét egy nem mindennapi történetű anime. Grafika király, szereplők is jók benne (pláne hogy mindegyik egy másik anime főszereplője). Kellemes órákat töltöttem a nézésével, s még most is nézem, ugyanis most tartok a felénél...
School Rumble:
Ismét egy dölők a röhögéstől anime. Poénok egész garmadája...Remélem lesznek még ehhez hasonló kreációk a 2006. évben is.
He is My Master:
Hoppá, majdnem kimaradt...Csak hogy legyen egy ecchi is a sok remekmű között. :D Jó kis történet, jó csajok :D, s mindezt nagyszerű grafikával megvalósítva, kell ennél több?

Hát ennyi fért bele a 2005. évbe. Persze volt pár "névtelen" anime is, de azokat most nem említeném meg, mert annyira nem fogtak meg...

Relunx

Elküldve: 2005.12.26. 12:19
Szerző: CLS
Nekem a 2005. év legjobb animéje egyértelműen az Aa! Megamisama! TV sorozat volt. (A jövő évié meg valószínű az Aa! Megamisam 2. sorozat lesz. :-P)

Ezenkívül még megérdemel az idei termésből néhány szót az Air és a He is My Master. :) Szerintem mindkettő csodálatos, bár a He is My Master néha kicsit ezement. :-P Remélem jövőre is kapunk ilyen csodálatos animéket. :)

A magyarországi anime debütálásokról talán csak annyit mondhatok, hogy ennyi animénk eddig még egyetlen évben sem volt. :)

Elküldve: 2006.01.01. 13:22
Szerző: sobrijoska
Nekem abszolút Full Metal Panic és a Slayers-et is idén kezdtem el nézni. Az is nagyon jó. Na és persze Inuyasha.

Elküldve: 2006.01.15. 14:22
Szerző: madfist
A 2005ben is futó sorozatokból nekem is egyértelműen a Mai-HiME volt a kedvencem, aztán a GitS-SAC 2nd GIG és az Aa! Megamisama. És persze az FMA Movie, amit ahogy olvastam sokan lehúztak, és tény hogy több kisebb sebből vérzik, de nekem ez a befejezése a történetnek jobban tetszett mint az 51. rész. A school rumble nézése pedig folyamatban, de asszem az is ide tartozik.

Elküldve: 2006.01.15. 16:37
Szerző: Mimiru
Honey & Clover ::daisuki::
Suzuka-bár nem tetszett a vége...
Kaleido Star
De a TRC is jó volt de a mangát még mindig jobban szeretem!!

Elküldve: 2006.01.23. 09:53
Szerző: Endrosz
Tudom, 2002-es, de én tavaly láttam: Haibane Renmei. Második helyezett a Fullmetal Alchemist, utána GitS SAC 2nd GiG.

Elküldve: 2006.01.27. 20:18
Szerző: Xellosgirl
Mint mindig tavaly is SLAYERS!!!! :osgrin:
Meg akkor kezdtem el nézni az Inuyashat

DE AKKOR IS A SLAYERS A LEGJOBB!!!! ::jthrill::