Forma-1

Már nem aktuális, lezárt, és régóta nem frissülő témák gyűjtőhelye.
Avatar
Hanon
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 150
Csatlakozott: 2007.09.15. 14:55
Tartózkodási hely: At pinball

Hozzászólás Szerző: Hanon » 2007.10.22. 18:20

Urzu7 írta:Őszintén mikor Hamilton belassúlt szakadtunk a röhögéstől a többiekkel. :oops: :D
Én meg valami érzelemkitörés gyanánt elkezdtem üvölteni, hogy "neee", de ezt olyan jó hangosan, hogy 8 hónapos hugom felkelt és üvöltött ő is... :lol:

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.10.23. 13:13

Nem tudom miért kell nevetni Hamin, nem jó ha valaki örül más ember pechének. Milyen lenne ha rajtad nevetnének. Biztos nem örülnél neki.

-------------------------

Hamilton megnyerhetné a VBt , hiszen kiderült futam után, hogy 3 pilóta csalt, de Hamilton nagyon sportszerűen nyilatkozott. Nem hiába kedvelem nagyon.A McLaren-Mercedes pilótája, Lewis Hamilton azt mondta hétfőn Brazíliában, ő a pályán akar világbajnoki címet nyerni és nem hetekkel az utolsó futam után, egy fellebbezést követően.Hamilton, aki hétpontos előnnyel érkezett a szezonzáró Brazil Nagydíjra, a futamon csak a hetedik lett műszaki hiba miatt, míg a ferraris Kimi Räikkönen nyert, és mivel Fernando Alonso is csak harmadik helyen ért célba, a finn lett a világbajnok.

A Jégember győzelmét azonban beárnyékolta három, Hamilton előtt végző pilóta ellen kezdeményezett eljárás, ugyanis felmerült a gyanú, hogy autóikban a megengedettnél hidegebb üzemanyagot használtak a futam alatt. A versenybíróság hosszasan vizsgálta az esetet, ám a büntetés, elégtelen bizonyíték hiányában, elmaradt. A McLaren azonban jelezte, fellebbezést nyújt be a döntés ellen. Ha ugyanis kizárnák a három érintett pilótát, és Hamilton előreléphetne, illetve megkaphatná a negyedik helyért járó pontokat, akkor a brit lenne a világbajnok.

Hamilton azonban újságíróknak azt mondta a hotelben, nem örül csapata beadványának: "Rossz lenne ilyen módon megszerezni a címet. Ami engem illet, én a pályán akarok nyerni. Az ember ugyanis stílusosan akarja megszerezni a győzelmet, a futamon akar első lenni, és csatázni akar a vezetésért. Én nem úgy akarok nyerni, hogy a futam után néhány pilótát kizárnak."

A 22 éves tehetség debütáló évében négy futamgyőzelmet szerzett a Forma-1-ben, és elárulta, kényelmetlenül érezné magát, ha utólag, a pályán kívül dőlne el számára a világbajnoki cím.


"Furcsa érzés lenne világbajnoknak lenni azok után, hogy Kimi milyen fantasztikus munkát végzett az utolsó két versenyen"- mondta Hamilton. "Vasárnap ő nyert, és kegyetlen dolog lenne, ha elvennék tőle a címet. Ez valószínűleg nem tenne jót a sportnak sem."

"Elképesztően büszke vagyok rájuk, a családomra és mindenkire, aki támogatott engem abban, hogy idáig eljussak"- folytatta a 22 éves pilóta. "Később, az este folyamán úgy éreztem, a vereség mindenkit keményen érintett, de mindig van egy következő év és így egy újabb lehetőség is. Még csak 22 éves vagyok, rengeteg alkalmam lesz még világbajnokságot nyerni, és semmi kétségem sincs afelől, hogy győzni fogok valamikor a jövőben."

--------------
Rendes tőle, hogy nem akar úgy nyerni, hogy átgázol másokon. Azt hiszem mindig ő lesz a kedvencem és számomra így is ővé a VB trófea, hisz ha mások nem csalnak, vagy ha a csapat nem állít fel hibás stratégiát, ő nyert volna.

Bár azért jó lenne ha megbüntetnék a többi csapatot is(párral sajnos eléggé kivételeznek), de úgy, hogy ne változzon a VB állása, hisz az nem lenne jó senkinek.

Pl új év futamán kezdjenek hátrányból vagy bármi.

----------

Csapatsorrendet is bekéne szüntetni, mert így nagyon nem jó, meg csalásnak érzem. Ha Kimi pályán előzte volna le Massát sokkal jobban megérdemelné a VB címet mint így. Így csak Massa ajándéka.

Bár Kimit sem bírom az ital mániája miatt, de legalább nem Alo nyert.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
madfist
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 597
Csatlakozott: 2006.01.12. 13:42
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: The Vast Nothingness of Space
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: madfist » 2007.10.23. 14:33

Elhaym írta:Nem tudom miért kell nevetni Hamin, nem jó ha valaki örül más ember pechének. Milyen lenne ha rajtad nevetnének. Biztos nem örülnél neki.
Kit érdekel. Van akinek a szurkolásba ez is belefér. Ami azt illeti én is földöntúli sátáni kacajt hallattam, annyira nem akartam, hogy Hamilton nyerjen.
A nyilatkozatról annyit, hogy igen, így kéne minden sportolónak nyilatkoznia, és erről kéne szólnia a sportnak, de sajnaos nem erről szól, hanem a pénzről. A mclaren nem heccből óvott, hanem milliókért, ahogy a Ferrari-nak is milliókat jelentett volna ha Massa viszi pálmát, mondjuk őt azért sajnáltam. Egyrészt mert igazából végig neki szurkoltam, másrészt meg, hogy pont brazilíában kell eljátszania ezt a szerepet. Ennek én sem örültem, de Hamiltont nem bírom, ahogy Alonso-t sem.
A csapatsorrenddel kapcsolatban megintcsak a pénzt tudom felhozni. Alonso sztem nem véletlenül lett az utóbbi futamokon lassab Hamiltonnál, angol versenyző, angol csapat, angol szponzorok.

Ugyanez zajlik csak sokkal egyértelműbben a MotoGP 125cc-ben és csak abban reménykedem, hogy Valenciában Talmácsinak ne legyen semmi baja, merthogy szar lesz a motorja az igencsak valószínű.
Kép

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2007.10.23. 19:14

Igazából sztem a McLaren azért rontotta el az idényét, mert túlságosan is nyerni akart. Én szurkoltam Kiminek és Hamiltonnak is, bármelyikük győz, örültem volna neki. Legalább elmondhatjuk, hogy izgalmas idény volt az idei, és reméljük, hogy a jövő évi is legalább ennyire jó lesz. :D
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.10.24. 12:28

Én nem kedvelem Alot és Kimit, de ha kiesnek akkor sem szoktam nevetni rajta, mert nem illik mást kinevetni.

Meg Hami egy kedves, sportszerű pilóta, így nem értem azokat akik utálják. Miért? Nem csinált semmi ellenszenves dolgot.
Alonál egyértelmű miért nem kedvelik sokan, Kiminél is, de nála? Sokszor úgy érzem, hogy azért mert irigyek rá, hogy ujonc létére ilyen jó pilóta. De már olvastam olyat is, hogy valaki azért nem kedveli, mert sötétbörű, ezen mégjobban kiakadtam.

Vagy azért mert Ecclestone kedvence? 8 évig Shumi volt az, akkor őt is utálni kéne ha Hamit ezmiatt.

Vagy azért mert Mclarenes? Nem a csapatot kell nézni hanem az embert.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

raz86
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.11.08. 07:30
Tartózkodási hely: a monitor előtt

Hozzászólás Szerző: raz86 » 2007.10.24. 12:31

Elhaym írta: Hamilton megnyerhetné a VBt , hiszen kiderült futam után, hogy 3 pilóta csalt, de Hamilton nagyon sportszerűen nyilatkozott. Nem hiába kedvelem nagyon.
95-ben volt hasonló eset az üzemanyag hőmérséklettel, de akkor sem büntették meg a pilótákat csak a csapatot.
Hamilton meg már így is megúszott pár jogos büntetés(Alonso feltartása,miatta ütközött Vettel és Webber)mégse büntették meg mert Ő az új kedvence Berninek...
Ráadásul egy álszent alak,azért is értik meg jól egymást Dennis papával...

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.10.25. 13:12

raz86 írta: 95-ben volt hasonló eset az üzemanyag hőmérséklettel, de akkor sem büntették meg a pilótákat csak a csapatot.
...
Pont ez az, ott volt büntetés, ezért itt is kéne.
Ezért írtam , hogy olyan büntetés kéne, hogy a sorrend ne változzon, Hami úgysem akarna úgy nyerni.
raz86 írta: Hamilton meg már így is megúszott pár jogos büntetés(Alonso feltartása,miatta ütközött Vettel és Webber)mégse büntették meg mert Ő az új kedvence Berninek......
Esőben könnyű hibázni, ezért nem büntették meg. Más lett volna ha száraz időben történik. Pl régen Montoya Shumi is járt így ott sem volt büntetés.

Ott Alo is feltartotta Hamit. Csapat megis volt büntetve.

Shumi után várható volt, hogy lesz új kedvence, ő is megúszott azért jópár büntetést, akkor gondolom őt is utálod.

Meg egyértelmű, hogy egy újonc hibázik, nincs hibátlan ember. majd jövőre jobban belejön és remélem nyer is. Bár erre csak akkor van esélye, ha Alo nem lesz ott.
raz86 írta: Ráadásul egy álszent alak,azért is értik meg jól egymást Dennis papával...
Ezért miért lenne álszent? Alo az, zsarolás, rengeteg aljas lépés, erről volt is egy hosszú index cikk. Egész veszekedés abból indult, hogy Alo nem bírta elviselni, hogy egy újonc jobb lehet nála. Ha évelején is engedik, hogy Hami nyerjen, akkor ővé lett volna a VB, csak akkor rászóltak ne előzze le Alot, pedig sikerült volna neki. Meg durva, hogy azért utálni valakit, mert jóban van a főnőkével. Így a helyes.

Eléggé jó emberísmerő vagyok, tudom, hogy neki is vannak hibái, de sokkal kevesebb mint Alonak, vagy Kiminek.

Ha Hami hibázik be is vallja, nem próbálja másra kenni a hibát, nem nevet ki másokat.

De erről kár vitázni, majd pár év múlva amikor már ő is nyert pár VBt, mindenki látni fogja, hogy milyen jó.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2007.10.25. 14:03

Én amúgy ezt az egész üzemanyag hőmérsékletes izét nem értem. Egyik cikkben olvastam, hogy az üzemanyag hőmérséklete max. 10 °C-kal lehet hidegebb a levegő hőmérsékleténél. Vagy valami, lehet, hogy rosszul emlékszem. Most ha odakint tombol a 40 fokos hőség, akkor a benzin min. 30 fokos legyen? Meg még több? Azért felforralni sem kéne...
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.10.26. 13:42

Bár nekem Hami a kedvenc, de végülis mindenkinek drokkolok, csak győzzék le a ferrarit, unalmas hogy sokszor ők nyernek. Vagy ha már ferrari akkor inkább Massa, olyan elnyomott pilóta
szegény. :( Megérdemelne egy VBt.

Narumi írta:Most ha odakint tombol a 40 fokos hőség, akkor a benzin min. 30 fokos legyen? Meg még több? Azért felforralni sem kéne...
Úgy tudom a kocsikban van egy hűtő berendezés. Aminek kb egy adott hőmérsékleten kell, hogy tartsa, hisz az sem jó ha túl meleg vagy hideg.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
ecoban
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 116
Csatlakozott: 2006.03.29. 18:55
Tartózkodási hely: Iserlohn

Hozzászólás Szerző: ecoban » 2007.10.26. 15:01

Elhaym írta:Rendes tőle, hogy nem akar úgy nyerni, hogy átgázol másokon. Azt hiszem mindig ő lesz a kedvencem és számomra így is ővé a VB trófea, hisz ha mások nem csalnak, vagy ha a csapat nem állít fel hibás stratégiát, ő nyert volna.

Bár azért jó lenne ha megbüntetnék a többi csapatot is(párral sajnos eléggé kivételeznek), de úgy, hogy ne változzon a VB állása, hisz az nem lenne jó senkinek.
tetszika kettős mércéd :) Az gondolom senkit nem zavar h a mclarent elítélték a kém ügyben, furcsamód a pilótákat meg nem (ami abszurd hiszen még jó h ők is profitálnak a jobb autóból, stratégiából). Ráadásul "szent" hamilton volt az, aki nem nagyon törte magát, hogy tanuskodjon a csapata ellen (fair-play ugye?). Szóval az a világ vicce lett volna, ha bármelyik mclarenes nyeri a vb-t.
If you are falling off a cliff, you may as well try to fly, you have got nothing to lose.

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.10.27. 14:45

ecoban írta: Ráadásul "szent" hamilton volt az, aki nem nagyon törte magát, hogy tanuskodjon a csapata ellen (fair-play ugye?). Szóval az a világ vicce lett volna, ha bármelyik mclarenes nyeri a vb-t.
Pilótákat azért nem zárták ki, mert akkor már nem lett volna miért nézni, nem volna csata, ki nézne olyan műsort ahol nincs ellenfél.

Ebben a dologban meg valamit nagyon félrenéztél.

Olvasd el a cikket.

http://index.hu/sport/forma1/noalo0913/

Hami ott volt. És miért kellett volna a csapata ellen vallania? Normális ember nem kezd el vádaskodni, ártani másoknak és kitart a csapata mellett bajban is. Vagy ha jó ísmerősöd bajban lenne te ellene vallanál?

Az lett volna tőle csúnya, ha így tesz, árulás nagyon nagy bűn.

De erről felesleges vitázni, szerettem volna, ha egy újonc nyer, mert ilyen még soha nem volt, de van még ideje és akkor már nem mondhatják majd azt, hogy az adatok miatt nyert.

Egyébként ha lenne hibája Haminak azt látnám, de az évben csak ennyi volt:

Hamilton a két amerikai nagydíjon alkotott maradandót. amilyen borzalmas volt a kanadai nagydíj, minden nagy pilóta hibázott, Hami ott újonc létére hiba nélkül nyert.
Csak ugye addig úgy vezetett, hogy nem gondolta lenne esélye a VBre, csak a két futam után és mivel izgult, így előjöttek az újonci hibák is. Meg a csapat elrontott stratégiái. De a hibákból lehet tanúlni.

Meg Kimi fanoknak ajánlok egy cikket, ezután került Massa hátrányba.

"Áll a bál a Ferrarinál! Kimi Räikkönen (27) ugyanis azt akarja elérni, hogy első számú pilóta legyen a csapatnál."

Amíg a tavaly visszavonult Michael Schumacher (38) a Ferrarit erősítette, nem volt kérdéses, hogy ki köré épül a csapat. A hétszeres vébégyőztes német pilóta mindenkivel szemben elsőbbséget élvezett, a 2002-es Osztrák GP-n például azt is megtehette, hogy a végig vezető Rubens Barrichellót (35) az utolsó métereken előzze meg - természetesen csapatutasításra. Ám mostanra változott a helyzet. Az istálló nem tesz különbséget Massa és Räikkönen között. Az egyenlősdi” viszont nem váltott ki osztatlan sikert.

- Kimi már nem először jelezte, hogy különleges bánásmódot akar. Annak ellenére, hogy Felipe megelőzi a pontversenyben - árulta el az egyik Ferrari-alkalmazott, majd hozzátette, Massánál alaposan kiverte a biztosítékot” a finn követelőzése

Ő hibáit is látni kéne. És Massa szerintem is jobb, ha ő nyer örültem volna neki, pedig nem szeretem a Ferrarit.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

raz86
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.11.08. 07:30
Tartózkodási hely: a monitor előtt

Hozzászólás Szerző: raz86 » 2007.10.28. 15:44

Ehh,mondcsak Neked nem tűnt fel hogy Hamiltont nem bünteték meg semmiért?Ez miért nem zavar?Hm?
Arról meg nem a Ferrari tehet h a McLaren megverte saját magát...

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.10.30. 15:22

raz86 írta:Ehh,mondcsak Neked nem tűnt fel hogy Hamiltont nem bünteték meg semmiért?Ez miért nem zavar?Hm?
A semmiért miért kéne megbüntetni.? Csapat 3szor hibázott, volt is büntetés mindig. Egy újonci hibáért, ami egyébként esőben történt nem lenne igazságos a büntetés, főleg, hogy mások is követtek el ilyen hibát újoncként.

Régen Montoya és Shumi is Safety car mögött ütközött, ott sem büntették meg a két pilótát, pedig ők nem is voltak újoncok, Shumi már VB győztes is volt. Mégis lefékezett Montoya előtt.

Eset után ezt írták.

A "szabály mindenesetre az, hogy az elsõ autónak joga van diktálni a tempót ahogyan akarja, a mögötte haladóknak a kötelessége figyelni rá és tartani a biztonságos távolságot. A verseny után a Michael és Montoya mögött haladó Trullinak az volt a véleménye, hogy Montoya ezt nem tette meg. Hasonló véleményen volt a német RTL-en a verseny után elemzõ Niki Lauda és Coulthard is - utóbbi szerint JPM büntetést érdemelt volna...."

Ott is Shumi volt elől, úgy mint itt Hami, mégsem merült fel , hogy ő a hibás, hanem aki követte.

Ha szerinted Hamival ezek után is ott kivételeztek, akkor Shumival szint úgy.

Ezért felesleges erről vitázni, mivel ha Shumit nem büntették meg, mást ugyanezért igazságtalan lenne.

Meg egyébként nem csak Hami a kedvencem, hanem minden pilóta aki letudja győzni a ferrarit, de kedvelem Massát is, így remélem ő jövőre sokkal jobb lesz mint Kimi, ha engedik.

Egyébként Kimit főleg egy dolog miatt nem kedvelem, de ezt ide nem akarom leírni, mert nem akarok megbántani senkit, akit érdekel privátban leírom.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

raz86
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2005.11.08. 07:30
Tartózkodási hely: a monitor előtt

Hozzászólás Szerző: raz86 » 2007.10.30. 16:13

A Schumi-Montoya esett más volt.Schumi,hibázott ki is esett Monti viszont nem.Ellenben Lewis esetében ketten is kiestek miatta.... de oké,fogjuk rá hogy verseny baleset.
Ugyebár arra Te is emlékszel amikor Alonso feltartotta Lewist,azt viszont senki sem említi meg hogy előzőleg Hamilton is betartott a spanyolnak azonban a britet nem büntették meg.De ezen kár rágódni ez már a múlt csak azért jó lenne észrevenni az ilyeneket is.

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.10.31. 14:12

Magyar nagydíjra gondolsz?

Erről épp ma olvastam egy cikket.


A nemrég lezárult Forma-1-es szezon előtt a képlet meglehetősen egyszerűnek tűnt a McLaren csapatánál: érkezett a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso és egy újonc, a tehetségesnek tartott brit Lewis Hamilton.

Alighanem a csapatnál is mindenki azt várta, hogy a világbajnok megvédheti címét, amiben nagy segítséget kaphat az újonc brittől, aki az évad során megfelelő tapasztalatot szerezhet a Forma-1-ben.

Az idény kezdete előtt, januárban a csapat Finnországba utazott erőnléti edzésekre. "Mindenki ott volt - én, a tesztpilóta Pedro de la Rosa, a mérnökök és a szerelők - kivéve Fernandót. Neki is ott kellett volna lennie, de nem volt, így nem tudott igazán mély kapcsolatot kialakítani a csapattal" - emlékezett vissza Lewis Hamilton.

"A McLaren főnöke, Ron Dennis egy nap megkért, hogy próbáljam meg a szokásosnál is jobban megkönnyíteni Fernando beilleszkedését. Fernado nagyon csendes, csak futólag köszön az embernek és kész. Így hát elkezdtem bejárkálni hozzá, számítógépes játékokat játszani, hogy kialakítsunk valamilyen kapcsolatot" - mesélt a kezdetekről a brit pilóta.

Az első gondok a Monacói Nagydíjon jelentkeztek, amikor a csapat azt az utasítást adta a második helyen autózó Lewis Hamiltonnak, hogy legkevesebb öt másodperes különbséget tartson az élen álló spanyoltól. "'Meg akarom nyerni ezt a futamot. Amíg le nem intik, nincsen vége' - feleltem. 'Nem, tartsd az öt másodperces különbséget' - válaszolták a csapatból. Én viszont úgy gondoltam, megmutatom nekik, hogy van bennem lendület és végig Fernando nyomában voltam. A futam után egyértelmű volt, hogy a csapat nem boldog, ám én közöltem velük, hogy nem azért versenyzek, hogy második legyek" - emlékezett vissza Lewis Hamilton.

A brit pilóta szerint bár Fernando Alonso már Indianapolisban elkezdte mondogatni, hogy a McLaren csapattársát favorizálja, ő nem érezte ezt. "A francia nagydíj után a 7. helyen végző Fernando azt mondta valakinek, hogy boldog, hogy nem én nyertem és nem zsebeltem be a legtöbb megszerezhető pontot. Meg tudtam érteni. A B terve csődöt mondott és vigaszt keresett" - mondta.

"Aztán Magyarországon mindenkinél gyorsabb voltam. Biztos voltam benne, hogy előkelőbb helyet szerzek nála az időmérő edzésen. Ron Dennis az időmérő során többször is kérte, hogy engedjem el Fernandót. De én azt gondoltam: 'Hol van? Nem fogok azért lassabban menni, hogy lépést tudjon tartani velem.' Éreztem, hogy Ron mérges, de Fernando mérföldekre volt mögöttem. Így hát folytattam. Az utolsó kiálláskor és úgy tűnt, Fernando valami furcsát csinál, de nem tudtam, mi történik. Azt láttam, hogy a tükörben nézelődik. Még mindig állt a boxban, amikor én már megkaptam az engedélyt az indulásra. Meg kellett mögötte állnom, és üresbe tenni a kocsit. Először azt hittem, hogy ez Ron bosszúja, amiért nem tartottam be az utasítását, de nem így volt. Ezzel szemben Fernando vágott vissza azért, mert korábban nem engedtem el" - emlékezett vissza a hatalmas botrányt kavart esetre Lewis Hamilton.

Az ezután történtek ismertek: Fernando Alonsót a hatodik helyre sorolták vissza a rajtrácson, a wokingiakat pedig azzal büntették, hogy nem szerezhettek konstruktőri pontot a mogyoródi viadalon. "A legrosszabb rémálmom vált valóra" - mondta most a versenyen egyébként rajt-cél győzelmet arató brit pilóta..

Lewis Hamilton ennek ellenére állítja, hogy esze ágában sem volt összeveszni csapattársával, mi több, a magyar nagydíj után fel is hívta: "Nem kellene találkoznunk? Nézd, nekem nincs veled gondom, de tisztázzuk a felmerült kérdéseket!". Egyetértett, így Törökországban a szobájában le is ültünk.

"Azt mondtam: 'Nézd, nekem nincs veled bajom. Maximálisan tisztellek téged, le akarlak győzni, de ez nem állhat az irántad érzett tiszteletem útjába'. Nagyjából ő is ezt mondta, kezet fogtunk, majd kimentünk a pályára és mindenkinek elmeséltük, mi történt. Az a hétvége sokkal jobb volt, mint az előzőek, de a felszín alatt semmi sem változott" - elevenítette fel a történteket Lewis Hamilton.

"Kétségtelenül Magyarország volt a mélypont. Ezt követően hallottam, hogy Ron és Fernando összevitatkoztak - a veszekedés során Fernando kijelentette, hogy a birtokában vannak olyan e-mailek, melyek kellemetlen helyzetbe hozhatják a csapatot. Hihetetlen volt, hogy mindez egy verseny reggelén történik" - mondta Lewis Hamilton.

A Ferrarival kapcsolatos kémügy (melynek végül pénzbüntetés és a konstruktőri pontok elvétele lett a vége) végül Olaszországban robbant ki, majd kiderült, hogy Fernando milyen szerepet játszott az eseményekben.

"Nem volt egészséges a kialakult rivalizálás, de erősnek és agresszívnak éreztem magam, anélkül, hogy szükségtelen rizikót vállaltam volna. Igazán kár, hogy így alakultak a dolgok. Nehezen értettem meg az okait" - jelentette ki Lewis Hamilton.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: scineram » 2007.11.05. 02:38

Én azért kíváncsi vagyok, mit nem szeretsz a JÉGEMBEREN?

ISZIK ÉS VEZET, FAAAAACE!!!

A utolsó négy futamból hármon meg sehol nem volt a McLaren, a Ferrari megverte őket fair & square. Elbukták és kész, a pályán.
Kép

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.11.05. 13:25

Egyik pont az ital. Nagyon elitélem az alkoholt, és taszít ha arról írnak, hogy részeg. Régen kedveltem Kimit, de az első pár cikk után akkorát csalódtam benne.

Másik, hogy rideg, na meg Massa miatta nem nyerhetett.

Bár nem szeretem a ferrarit, és nem is örülök ha ferrari pilóta nyer, de Massa mégis szimpatikusabb.

Ferrarit azért nem szeretem, mert nagyon sokat nyertek már és unalmassá teszik a F1t. Így mindig szeretem ha más nyer.

2005 és 2006os év pl nagyon jó volt számomra.

De erről nem akarok vitázni, mindenki mást szeret. Legyen szó akár F1ről, Animéről, könyvről vagy bármiről. Nem lehetünk egyformák.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1051
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2007.11.12. 11:58

A hírek szerint a Ross Brawn lesz a Honda új fönőke. Remélhetőleg végre a Honda vissza szerzi régi dícsőségét:)
http://f1vilag.hu/cikk/20071112/Ross_Br ... apatfonoke
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.11.12. 14:12

Remélem tényleg igaz, nagyon jó lenne, ha Button végre VBt tudna nyerni.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
Fűbenalvó
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2006.01.03. 17:34
Tartózkodási hely: Where an other Sun Shines
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fűbenalvó » 2007.12.07. 19:04

Elhaym írta:Egyik pont az ital. Nagyon elitélem az alkoholt, és taszít ha arról írnak, hogy részeg. Régen kedveltem Kimit, de az első pár cikk után akkorát csalódtam benne.

Másik, hogy rideg, na meg Massa miatta nem nyerhetett.

Bár nem szeretem a ferrarit, és nem is örülök ha ferrari pilóta nyer, de Massa mégis szimpatikusabb.

Ferrarit azért nem szeretem, mert nagyon sokat nyertek már és unalmassá teszik a F1t. Így mindig szeretem ha más nyer.

2005 és 2006os év pl nagyon jó volt számomra.

De erről nem akarok vitázni, mindenki mást szeret. Legyen szó akár F1ről, Animéről, könyvről vagy bármiről. Nem lehetünk egyformák.
Az idei ferrarinak nem sok köze volt ahoz ami sorra nyerte a vb címeket, lássuk be ez nem ugynaz a csapat volt már, max a neve.
Mellesleg évekig a Mercinek szurkoltam, de az idei botrányok után nagyon meguntam őket... politizálni nem a forma1ben kéne... :/

Kimi ivászata meg... nos engem nem izgat, mikor bajnok lett mi is jót söröztünk haverokkal a győzelemre. :D
http://jgraph.extra.hu Sajátkészítésű anime wallpaper weboldalam. Nézzétek meg... járjatok vissza... töltsetek fel! ]=-
[/size]

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2007.12.08. 14:24

Fűbenalvó írta: Mellesleg évekig a Mercinek szurkoltam, de az idei botrányok után nagyon meguntam őket... politizálni nem a forma1ben kéne... :/

Kimi ivászata meg... nos engem nem izgat, mikor bajnok lett mi is jót söröztünk haverokkal a győzelemre. :D
Én előző években a Hondának, majd a Renaultnak.

OFF:Hát ha te is alkohol ellenes lennél és 27 év alatt egy korty alkoholt sem ittál volna, vagy láttad volna a rokonodat kevés ital miatt is meghalni, akkor te is elleneznéd. Mi családunk szilveszterkor sem alkohollal koccint.

Régen bírtam Kimit, de első részeg képe után rásem bírtam nézni. De ezzel nem akarlak megbántani, csak múltbeli események miatt az alkohol látványát sem bírom.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: scineram » 2008.03.15. 02:17

1H:43M TO GO. NYAMIIIII.
Kép

Avatar
Urzu7
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 733
Csatlakozott: 2006.03.09. 20:14
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Monor

Hozzászólás Szerző: Urzu7 » 2008.03.15. 09:02

Egységes Microsoft fedélzeti számítógépek :drop: :dirr: érdekes lesz, tankolsnál kékhalál...

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1472
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: scineram » 2008.03.15. 18:43

Nem hiszem el, hogy így elkúródik mindig valami a Jégembernek. Fogadok, éppen most cserélnek ki valamit, ami maga után vonja a 1278 helyes rajtbüntetést.
Kép

Avatar
Elhaym
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 926
Csatlakozott: 2005.02.11. 16:16
Nem:

Hozzászólás Szerző: Elhaym » 2008.03.16. 13:05

Hondásokat sajnáltam, de jó futam volt, első 3 helyen is olyan végzett akit kedvelek.
Kép
Olvasom: http://moly.hu/tagok/elhaym
Blogom szavazás augusztus 31.-ig.

Lezárt