Mondocon(ok)

Animés találkozók, programok, rendezvények.
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2011.05.16. 01:39

Gondoltam nyitok egy ilyet, mert fogalmam sem volt, hova írjak....

szal a legutolsó Mondocon, az a tavaszi volt május 14-15-én.

Én elmentem szombatra, majd csodák csodájára vasárnapra is :)

fem!Doitsu voltam a Hetaliábl :D

Részletes beszámolómat itt olvashatjátok: http://runningrame.deviantart.com/journal/ (szólok van benne lelkizés)

A con szerzett dolgaim: 4-es Hellsing kötet, és egy csokor felejthetetlen emlék. : )

Találkoztam továbbá Jim Raynorral, innen a fórumról, akitől elfordultam vagy 3 perce és utána többet nem láttam, és váh, pedig kerestem, jó lett volna még dumálni. Vasárnap pedig Titkosba botlottam :D

És ki volt még? Ti mi jót csináltatok? Szerintetek milyen volt a con?

Én amúgy a conról nemtudok véleményt mondani, mert mindkét nap a cépésekkel lógtam, kinn a ződben ^^
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2011.05.16. 09:25

Sziasztok Nekem volt rossz a mostani con-se

Ayla: elmentem sushit venni de mire vissza értem addigra már nem találtalak sehol pedig benéztem a kerekasztalhoz is többször hátha ott vagy de sajnos nem találtam egy egyenruhás lányt se. :(

AMV rettenetből viszont alig hallottam valamit mert állandóan belesikoltoztak sajnos.

De amúgy nem összességében én spec élveztem az ott létet de kevés volt most az ismerős arc igy fél 6 fele haza indultam.

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.05.21. 22:21

Az ideiről spec most nem azért maradtam le, mert semmi kedvem nem volt menni. XD
Épp Prágában voltunk, ezzel meg is kezdtük az idei üdülések sorát (remélem, még jó sok lesz).
Azért a hét elején gyorsan felkukkantottam a Mangafan oladára, hogy lássam, milyen csodákkal lepték meg a rajongókat a agy nap alkalmából, de csalódnom kellett. Se új bejelentések, se túl sok újonnan megjelent kötet. (Ha jól láttam, csak a Túrósbukta-kalandjai újabb kötetét hozták ki...)
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.05.22. 00:21

anubys írta:(Ha jól láttam, csak a Túrósbukta-kalandjai újabb kötetét hozták ki...)
XDDDDDDDDDD KÉSZ, NYERTÉL! XD (Bár volt azért Kenshin és DN 10-es kötet is, tudtommal azok is a Conon debütáltak. :wink: )

Btw, nekem az egész egy hatalmas pozitív csalódás volt. Lehet, hogy az is benne van, hogy kb. két éve nem voltam ezt megelőzően Conon, de szinte minden klappolt. A biztonságiak újak, ezúttal nem kell tartanunk a testnyílásokra is kiterjedő motozás miatt (ami egyébként is általában egy k*rva fél liternyi vízért folyt...), a helyszín végre akkora, amekkorának már évekkel korábban lennie kellett volna, és külön jó pont, hogy szinte mindig közel van 1-1 ajtó, ami a szabadba vezet, így ha valaki nem született tanknak, és a tömeg + levegőtlenség miatt elkezdődik nála az eszméletvesztés, még nem késő kirohannia. XD Bár pont a nagyobb helyszín miatt szerencsére a tömeg is teljesen elviselhető volt, az épületeken belül is egész jól lehetett közlekedni, már közvetlenül a szombat délelőtti nyitás után is. Az árusok is rendben vannak, nincs többé "kínai ócójátékosz", meg jamaikai rasztás eladó, igyekeztek az összes "hamiskártyást" kipurgálni a rendezvényről. (Ne értsétek félre, velük semmi bajom nem volt, ellenben az áruik általános minőségével már annál több. Kedvencem a fém helyett műanyag FMA óra, amiben persze nem lehet elemet cserélni, mert nehogy már tovább működjön fél évnél. :dirr: De a hamis "büdöstáska" is ott volt, amikor fehér alapra valami olyan fekete festékkel mázoltak fel Code Geass/Bleach/stb. figurákat, aminek utána még hónapokig a teraszon szellőztetve is érződött a szaga. XD Vagy esetleg maga a táska anyaga volt olyan szagos, passz.) Egyébként nagyon helyesen az árusok egy teljesen külön épületben kaptak helyet, így nem alakult ki az, ami a PeCsa-ban rendszeres volt, hogy aki mondjuk csak a nagyterembe szeretne bejutni, annak is át kell magát verekedni az őrjöngő vásárlók tömegén a folyosókon.

A programok tetszettek, igazából egy ilyen után már tényleg nem értem azokat a fanokat, akiknek azon sír a szája, hogy "miért nincs még több program a Conon?", mivel ennél több már szerintem nem nagyon lehetne, esetleg még mangakák meghívása ugrik be, de az tudtommal külföldön sem túl gyakori esemény. Nekem így is azt kellett néznem, hogy a 2-3 jó programból, ami pont egy időben van, melyikről mondjak le a legjobb javára.

Ezen kívül mintha a társaság is kezdene "felnőni", már egyre több helyről hallottam, hogy tele van a tökük azzal, hogy minden második ember Bleach vagy Naruto karakternek öltözik, és nem azzal volt a gond, hogy népszerű a cucc, de ha 20-ből 18 a fenti kettőből cosplayel, azt már nem csak én unom. Ez szerencsére meglátszott a cosplayereken is, egyre nagyobb a változatosság, speciel most filmekből is akadt pár jó karakter, pl. Joker (aki még röhögni is nagyon állatul tudott XD) vagy Ollókezű Edward. És ha már cosplay: egy olyan beszélgetést is elcsíptem, ahol épp azt tárgyalták, hogy ha valaki beöltözik, igenis csinálja rendesen, attól még nem leszel XY karakter, hogy felveszel egy vele azonos színű pólót. Erre most mit mondjak, jól mondták. :D A fejlődő igényesség egyébként abban is megnyilvánult, hogy lassan már egyre több a "sima" látogatók között is az olyan ember, akinél tökre meglepődtem, hogy nem indultak a versenyen, mert egyik-másik cosplay hihetetlen volt. Alapból láttam két TTGL-es Yokónak öltözött csajt is, és mindkettő eléggé hozta a karaktert (XDD), de pl. voltak D.Gray-man-ből Noah-családtagok (ráadásul a viszonylag új fejezetes formájuk, szóval naprakészek voltak az illetők XD), és még sorolhatnám a jobbnál-jobb karikat. Craftmanship terén pedig aztán tényleg bedobta magát pár ember, egy Lineage 2 cosplayer, egy Queen's Blade-es Elina, és egy teljes Trinity Blood társulat maradt meg a leginkább. :)

A szervezés is jobb volt, kb. mindent sikerült időben kezdeni/befejezni, talán a nap vége felé volt csak csúszás, de akkor is inkább csak vasárnap, amikor a "nagyobb" programok fele már amúgy is lement, szóval nem kellett félni, hogy az ember lemarad bármiről. Igazából csak pár negatívum maradt meg, ezekről azért szólnom kell:

-A Mondo Conon nem lehetett kapni Mondo magazint, pedig szombat délelőtt egyből az árusoknál kezdtem. :dirr: Persze nem azt mondom, hogy semmilyet nem lehetett, fel voltak ők pakolva rendesen, de speciel vicces volt, hogy pont az aktuális szám nem volt meg nekik, miközben már a vidéki újságárusokhoz is kivitték. XD Persze ez tényleg huszadrangú dolog, de meglepődtem, mondjuk úgy, hogy erre számítottam a legkevésbé. XD

-A segítőkre/szervezőkre kéne valami egyenpóló/világító dzseki/messziről látható névtábla/akármi. ^^" Nekem mindegy, mivel jelzik, de idegesítő volt, hogy akármikor kérdésem lett volna (akár a programmal kapcsolatban, akár csak annyi, hogy "hol találom XY épületet?" nem tudtam, hogy kihez mehetnék oda, mivel abszolút nem tűntek ki a tömegből, meg sem tudtam állapítani, hogy ki a vendég, és ki a VIP tag, vagy éppen a szervező. Néha láttam 1-1 embert táblával a nyakában, de arról sem mindig lehetett eldönteni, hogy ő most csak úgy random hordja, vagy segítő, ráadásul láttam belőle mondjuk két nap alatt kettőt, szóval nem mondhatni, hogy tobzódtak. XD

-A fentihez kapcsolódik még, hogy mintha a tájékoztatás is eléggé elmaradt volna. ^^" Korábbi Conokon a bejáratnál alapból kezedbe nyomtak egy halom papírt, rajta a programtervvel, szavazócédulával, stb-vel. Elvileg itt is volt az összes ilyen, de a főbejáratnál kellett volna elvenni, vagy mit mondtak nekem... (Btw, én inkább nem nyúlkálok szervezők pultjához. XD) Cosplaynél sem tudtam sajnos rájönni, hogy a szavazócédulákat kitől kéne kérni, így ez is kimaradt. Vagy pl. ha az egyik árus nem mondja, hogy a jegy árát le lehet vásárolni, a büdös életben meg nem tudom, és más is onnan tudta meg, hogy utána én adtam neki tovább. ^^" (Bár mintha ezt írták volna a honlapon, de nem esküdnék meg rá.) Ja, és a Conos busz rohadtul nem volt "Conos", valami feliratot ígértek, de csak onnan lettem biztos benne, hogy odavisz, hogy megkérdeztem a sofőrt, mert amúgy simán "Cora ingyenjárat" néven futott. XD

Ezeken az apróságokon még csiszolni kellene, és akkor közel tökéletes lesz a rendezvény, de persze értékelem az eddigieket is, mert tényleg baromira érződik a pozitív fejlődés a két évvel korábbi állapotokhoz képest. :)

Ja, és ez már nem a szervezéshez tartozik, de még apró üröm volt az örömben, hogy sajnos sok ember pénz-, illetve kedvhiány miatt nem jött a mostani Conra. Gyakorlatilag csak két Mangazinos meetes, meg Ayláék ugranak be, akiket korábbról ismertem, és nem eladók vagy szervezők voltak. ^^" Pl. azért reménykedtem, hogy ha egy Aois találka nem is szerveződött, legalább pár ember rámköszön majd (én kiraktam a szokásos nickneves táblámat XD), de csalódnom kellett, bár nem is tudom, hogy végülis hány ember volt ott "rajtunk" kívül. (Jimet most látom, kár, hogy vele sem találkoztam.) Amúgy mindkét nap kinn voltam, de jól mondja Jim, kevés volt most az ismerős arc.

Viszont hála a baromi jó programoknak, egyedül is egész jól elszórakoztam, úgyhogy várom a következőt. :D
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.05.22. 07:52

Én is ott voltam, bár csak szombaton és jah, jó volt, jól éreztem magam. :3

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.05.22. 14:35

anubys írta:Azért a hét elején gyorsan felkukkantottam a Mangafan oladára, hogy lássam, milyen csodákkal lepték meg a rajongókat a agy nap alkalmából, de csalódnom kellett. Se új bejelentések, se túl sok újonnan megjelent kötet. (Ha jól láttam, csak a Túrósbukta-kalandjai újabb kötetét hozták ki...)
Azért ennyire nem szomorú a helyzet, én úgy tudom a Naturo mellett volt még DN, Kenshin, Crono Crusade, LoveCom is az újdonságok között, bár nem voltam ott, hogy ezt megerősítsem. Ami engem jobban aggaszt, hogy nem nagyon akarják kiadni a decemberben beharangozott új sorozatokat, eddig kijött a VK első kötetet, aztán ennyi. :weh:
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.05.22. 17:49

Ja, jut eszembe: a Hetalia 3 is a Conon jelent meg először. :)
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.05.22. 22:41

Ősszel mindenképpen tolunk Aois találkozót is megint. Jó lett volna most is menni.

Melyikőtök cosplayelt?
Kép

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2011.05.22. 22:53

Jó, jöjjön a reklám, mert nem bírok magammal XD

http://tv.gamestar.hu/video/gamestar-li ... episode-01

én vagyok a szöszi német katona zöldesben XD
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2011.05.23. 19:12

Ayla :thumb:

Kövin a szusit én állom ha addig még emlékezni fogok erre. :D

Ej de kár hogy ilyen hamar leléptem :(

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.05.24. 15:05

Hát ez nagyon komoly, KISZEL TÜNDE FIGURA!!!!!!!!!!!!!!! ::japhaha:: ::japhaha:: ::japhaha:: Minden valamirevaló figuragyűjtemény kötelező darabja! XDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ayla: nagyon jó Németország voltál :D
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.05.24. 15:22

A mordályos nyul írta:Hát ez nagyon komoly, KISZEL TÜNDE FIGURA!!!!!!!!!!!!!!! ::japhaha:: ::japhaha:: ::japhaha:: Minden valamirevaló figuragyűjtemény kötelező darabja! XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ja, azok hatalmasak, most csak azért nem lepődtem meg rajtuk, mert már a debreceni conra is hoztak belőlük áprilisban. XD Sajnos még csak négyféle van. XD
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.05.24. 16:30

Csini voltál Ayla! ^^

Most megyek és kiheverem a Kiszel Tünde figura okozta kultúrsokkot...
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: anubys » 2011.05.24. 20:48

scineram írta:Ősszel mindenképpen tolunk Aois találkozót is megint. Jó lett volna most is menni.

Melyikőtök cosplayelt?
Ez jó ötlet.
Én ugyan nem terveztem, hogy menjek con-ra, de egy aoi-s találkozó ürügyén szívesen benne lennék. :D
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2011.06.04. 16:29

JimRaynor írta:Ayla :thumb:

Kövin a szusit én állom ha addig még emlékezni fogok erre. :D

Ej de kár hogy ilyen hamar leléptem :(
Ezt felírom, vagy kinyomtatom a hozzászólásodat bizonyíték gyanánt XD

Kösziiii minden kedves bókolónak! : )
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2011.06.04. 21:39

Az az érzésem hogy kövi conon még keresnem se kell téged :) ....

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2011.06.08. 16:39

Ayla írta:Jó, jöjjön a reklám, mert nem bírok magammal XD

http://tv.gamestar.hu/video/gamestar-li ... episode-01

én vagyok a szöszi német katona zöldesben XD
Na, most már tudom, kit kell elvinni következő Walpurgisnachtra :LOL:

Jó volt az öltözeted :D

(Persze benne van a buliban, hogy 5..4..2..1.. aztán elver a jég a hegytetőn, ahogy idén sikerült :hammer:)

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2011.12.09. 20:20

Holnap megyek Animekarácsonyra, aki felismer, felismer. :) Vagy esetleg elviszem a névtáblám, aztán majd meglátom, kirakom-e.

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2012.07.12. 01:33

Jön valaki a jövő heti Nyári Mondoconra?
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2012.07.14. 16:59

Ayla írta:Jön valaki a jövő heti Nyári Mondoconra?
Azóta is gondolkodok rajta, hogy megkérdezted. Igazából egy con nekem elég egy évre, annyira nem vagyok ráindulva, de a társaság miatt lehet, hogy benézek/benézünk - mindenesetre szabit vettem ki a jövő hétre, szóval a munka éppen nem áll az utamba. Egyelőre, azt hiszem, nyitva hagyom a kérdést.

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: scineram » 2012.07.14. 19:21

Ayla írta:Jön valaki a jövő heti Nyári Mondoconra?
Én igen. Te igen? XD
Kép

Avatar
Doctor
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2011.05.29. 11:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Doctor » 2012.07.14. 19:27

Jövőhéten Con van? :O Úgylátszik túl rég nem követem ezt. xD

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2012.07.15. 19:22

Igen, én ott leszek, megint craft csak sikerüljön, mert az időhiány megöl ^^
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: scineram » 2012.07.15. 20:38

Te aztán messziről is jársz mindenhova. Nekem csak most lett biztos, pedig 4 kanyarra lakok az Expótól.
Kép

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Mondocon(ok)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2012.07.15. 22:10

A távolság nem kifogás. A pénz már annál inkább. De én most erre spóroltam (erre az évre) mert jövőre már nem igazán mászkálok, kb egy év szünet.... államvizsga meg mestrerire felvételi.... : / úgyhogy most animézem ki magam míg lehet.

Amúgy kicsit asszem ez lesz az első és utolsó alkalom, hogy egynapos Mondoconra megyek. 2500 Ft belépőért, rablás. 1000-ért meg nemtudok mit levásárolni már mindent megvettem ami abba belefér és rédekel.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Válasz küldése