Emule

Számítógép, programok, és minden ami ide sorolható

Ismered az Emule-t? Szoktad használni?

Igen
81
59%
Nem
56
41%
 
Szavazatok száma: 137

szaki58
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2004.02.24. 21:20

Hozzászólás Szerző: szaki58 » 2005.06.29. 00:21

Hát, nagyon jót tett a T-Online ezzel az emeléssel, mert az Invitelnek is kellet követnie, így nálam is emeltek! Igen jótékonyan hatott az emule letöltési sebességére a 2 mega, mert bizony elértem már 190 kilós letöltést is! Így azért már nem olyan unalmas.

-----

A "Beállítások" menüpont legalján levő "Speciális beállítások" -on egyszer valki hozzáértő átfuthatna, és elmesélhetné, hogy mi micsoda, és mire érdemes állítani!
Köszi előre is!
szaki58

Avatar
Chronos
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 557
Csatlakozott: 2003.07.15. 08:20

Hozzászólás Szerző: Chronos » 2005.06.29. 13:26

szaki58 írta: A "Beállítások" menüpont legalján levő "Speciális beállítások" -on egyszer valki hozzáértő átfuthatna, és elmesélhetné, hogy mi micsoda, és mire érdemes állítani!
Köszi előre is!
Csillagokkal jelöltem a fontosságot, és 0-ast raktam a "fölösleges" dolgokhoz...

Új kapcsolat max. száma 5 másodpercenként, ez az érték nálam 20...
[0]

Max half open connections: ez nálam 9 mert ez a legbiztonságosabb érték XP alatt
[*]

Fast connection reject
[0]

Kiszolgáló kapcsolat blablabla
[0]

ED2K linkek blablabla - érdemes bekapcsolni
[**]

Kreditrendszer - egyértelmű
[***]

Helyi hálózati blablabla
[0]

További beállítások
[*]

Disable A4AF - processzorkimélő dolog, ha lassú a processzor érdemes bekapcsolni
[****]

Gazdanév ED2K blablabla
[0]

Disable downloading from Peercache - nekünk magyaroknak fölösleges
[0]

Create new part file as 'sparse'
[0]

Szabad hely ellenőrzése - érdemes bekapcsolni
[*****]

Biztonságos .met/.dat fájlírás - érdemes "mindig"-re kapcsolni
[*****]

Extract meta data
[0]

Save log to disk
[0]

Log File name in date
[0]

Részletes (további programinfó)
[0]

Feltöltési érzékenység - itt érdemes megadni a "megengedett legkisebb feltöltési sebesség"-et
[**]

Fájl bufferméret - érdemes 256 kb-on lennie
[***]

Sorméret - ha nem bírja el a processzor vagy a net a sok kapcsolatot akkor érdemes alacsonyabb értéket megadni
[****]


Készen is vagyunk...:)

CHRONOS

szaki58
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2004.02.24. 21:20

Hozzászólás Szerző: szaki58 » 2005.07.09. 08:14

Sziasztok!

Valaki próbálta már közületek a Shareaza-t?
Kipróbáltam , és azt tapasztaltam, hogy mintha kevesebb találata lenne, mint az eMule-nek, pedig ez ellent mond a működésének!
Tudom, hogy ez az eMule-fórum, de Ti tudtok legalább valamihez hasonlítani.
Nagyon dícséri magát! Mármint a Shareaza.
szaki58

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2005.07.09. 09:38

én két nappal ezelőtt tértem átt shareazaról emulera, ugyanezen okok miatt... lehet h hülyeség, de nekem az a tippem, hogy ugye pontozással kerülnek be az emberek a sorba, amit ki kell állniuk, és gyanítom hogy az eMule alkotói beraktak egy olyat, hogy eMule felhasználóknak előny.
Kép

Avatar
Chronos
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 557
Csatlakozott: 2003.07.15. 08:20

Hozzászólás Szerző: Chronos » 2005.07.09. 12:22

A ShareAZA-t 1 ember programozza, és ezt az embert nem érdekli hogy az Emule devek mit mondanak neki, semmi nem érdekli...

Erről volt régen egy nagy vita, hogy a ShareAZA alkotója nem hajlandó betartani a szabályokat amiket az Emule készítői írtak elő...
Emiatt az Emule készítői elhatározták hogy egyes Emule modok bannolhatják a ShareAZA felhasználókat...

Emiatt van ez a jelenség, a ShareAZA fejlesztője máig nem hajlandó együttműködni az Emule készítőivel...

CHRONOS

Csontikka
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2004.05.27. 11:50

Hozzászólás Szerző: Csontikka » 2005.07.21. 00:28

Sziasztok!

Emulém a napolban a következőt játssza:

elinditom (jelenleg 0.46a/MorphXT 7.1), (a sima 46a is ugyanezt csinálta...)

Pár hete együtt futtatom emulét bitcomettel, eddig nagyon nem volt bajuk egymással, pár napja viszont észrevettem, hogy emuléval valami baj van, alig jön róla a cucc

Kikapcsoltam a bitcometet, restrart, stb, gondoltam majd magához tér, eltelt 1-2 nap óránként lecsordogál 50-60 mega, ami semmi! Mert lenne forrás ahonnan tölthetné! Amikor végre valahol sorrakerülök, akkor ilyen 500-600 B/S -el csordogál a cucc, ha olyanja van végig se megy a szelet, hanem megszakad.

Nyomtam a cfosnak egy clear calibration data-t hátha ez a gond, bár az annyit nem jelenthet...

Szóval eltelt 1 nap, nincs változás, mignem ma du 5-kor egyszercsak meglódulnak a letöltések, bármerre nézek 5-6Kb/s, életbe nem volt még ilyen, 120K felett jött, kihasználva a teljes sávszélességet!!!
pár órával később pici visszaesés... belefér...
és most megint, egyik pillanatról a másikra, megint csak 500-1000 B/S
összesen 5K val jön a cucc!!!

A vicc az egészben, hogy NEM szakadt meg közben a net, NEM csatlakozott le se a racorback 2-ről, se KAD-ról!

Mitől lehet ez az óriási ingadozás? Más is tapasztalt már hasonlót?

(Csak mert itt valami nagyon nem kerek, és azt nem hiszem el, hogy pont mindenkinél ugyanakkor kerültem sorra és most meg senkinél...)

ja és amikor a letöltések "megszakadnak", akkor pont úgy viselkedik, mint annó a DC, hogy szépen elkezd a letöltés sebessége menni lejjebb lejjebb, aztán egyszercsak paff.. 0

Kapcsolatok max száma 5000 , szigorú korlát:300

Tűzfal nyitva, portokat már próbáltam változtatgatni, bár sok értelmét nem látom, ígyis mindig HighID-m van!

Emule sávszélje nincs fogva semmilyen progival...

Szóval akinek van valami ötlete, ki vele!

Előre is köszi!

iu: ezt már régóta szeretném tudni:...
hogy lehet szótöredékre keresni? (ha lehet)
Üdv
Csontikka

Avatar
Chronos
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 557
Csatlakozott: 2003.07.15. 08:20

Hozzászólás Szerző: Chronos » 2005.07.21. 14:13

Csontikka írta: Mitől lehet ez az óriási ingadozás? Más is tapasztalt már hasonlót?
Igen, én is tapasztaltam már...:)
Sajnos fogalmam sincs mi okozza a dolgot, de van egy tippem, hogy a szerver tehet róla...

CHRONOS

Csontikka
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2004.05.27. 11:50

Hozzászólás Szerző: Csontikka » 2005.07.21. 15:54

éljen, nem vagyok egyedül :-P

ez azért némileg megnyugtat...
akkor asszem nem esek neki a gépnek újratelepíteni :)

-----

de azért ez így baromira nem OK

ez a mai adatátvitele emulémnak:

folyamatorsan ment egész nap, újrainditás nélkül, mellette folyamatosan futott

bitcomet (lekorlátozva 8K le és 4K fel)

ennek ellenére mostis van 1 csomó kapcsolat ahova csatlakozva vagyok,de mindenhonnan csak pár 100 b/s os sebességekkel jön!

A bitcomet forglama stabilnak mondható, sebbeségének minimális ingadozása sehogy sem egyeztethető emule hirtelen sebességugrásával, ill lassulásával. Tehát biztos hogy nem az okozza, főleg mivel tegnap anélkül teszteltem, hogy emule mellett bármi is futott volna.

De ez igy siralmas...
próbáltam külföldi fórumokon nézelődni de nem igazán találtam semmi használhatót...


-----------Emule mai adatforgalma---------------
http://invitel.hu/csonti1/emule.JPG
-----------Emule mai adatforgalma---------------

-----------A szupergyors letöltés------------------
http://invitel.hu/csonti1/emule2.JPG
-----------A szupergyors letöltés------------------
Üdv
Csontikka

vagans
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2005.07.12. 09:35

Hozzászólás Szerző: vagans » 2005.07.27. 15:21

Sziasztok!

Kb. 3 hónapja használom az Emule-t. Eddig nem volt bajom vele, minden fasza volt. Az utóbbi 2 hétben nem, vagy csak nagyon ritkán tudok a KAD-ra kapcsolódni. Ha benyomom, hogy kapcsolódás, akkor megjelenik egy pár sárga pont, majd azok is pirossá válnak, végül eltűnnek. Próbáltam nyomni a rendszertöltő gombot, ugyanaz történt. Pedig régebben nem volt ilyen, egy csomó zöld pont volt az egész, és tele voltam találatokkal, most meg nagyon gyenge. Szóval mi a probléma? Lehet, hogy nagyon láma a kérdés, de nagy segítség lenne. Kösz

Avatar
Chronos
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 557
Csatlakozott: 2003.07.15. 08:20

Hozzászólás Szerző: Chronos » 2005.07.29. 08:18

vagans írta:Sziasztok!

Kb. 3 hónapja használom az Emule-t. Eddig nem volt bajom vele, minden fasza volt. Az utóbbi 2 hétben nem, vagy csak nagyon ritkán tudok a KAD-ra kapcsolódni. Ha benyomom, hogy kapcsolódás, akkor megjelenik egy pár sárga pont, majd azok is pirossá válnak, végül eltűnnek. Próbáltam nyomni a rendszertöltő gombot, ugyanaz történt. Pedig régebben nem volt ilyen, egy csomó zöld pont volt az egész, és tele voltam találatokkal, most meg nagyon gyenge. Szóval mi a probléma? Lehet, hogy nagyon láma a kérdés, de nagy segítség lenne. Kösz
Porthiba...
Nézd meg a tűzfalad, routered, stb... hogy vannak beállítva a portok...

CHRONOS

Csontikka
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2004.05.27. 11:50

Hozzászólás Szerző: Csontikka » 2005.08.05. 12:03

Halihó!

Beállítok 1 filet letölteni... (megvan mondjuk 10 embernek)

persze emule először csak 1-et lát, majd amikor ugy gondolja megkeresi a többit is... mondjuk fél óra mulva...

Nem lehet neki valahogy manuálisan megmondani, hogy csacsikám már pedig most keressél erre a file-ra forrásokat, de gyorsan!
Üdv
Csontikka

Avatar
Chronos
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 557
Csatlakozott: 2003.07.15. 08:20

Hozzászólás Szerző: Chronos » 2005.08.05. 12:54

Csontikka írta:Halihó!

Beállítok 1 filet letölteni... (megvan mondjuk 10 embernek)

persze emule először csak 1-et lát, majd amikor ugy gondolja megkeresi a többit is... mondjuk fél óra mulva...

Nem lehet neki valahogy manuálisan megmondani, hogy csacsikám már pedig most keressél erre a file-ra forrásokat, de gyorsan!
Valószinűleg a többi 9 user más szervereken van, és emiatt több időbe telik mire megtalálja az Emule...
Ezt a folyamatot nem lehet gyorsítani, ugyanis a szerverek vannak úgy beállítva, hogy ez a keresés milyen gyorsaságú legyen...
Több 100 szerveren keres folyamatosan az Emule, megállás nélkül...

Ráadásul rengetegszer előfordul, hogy a usert éppen megtalálja az Emule, de akkor az illetővel nem bírja felvenni a kapcsolatot különböző okok miatt, és ilyenkor meg kell várni míg újra megtalálja...

Szóval a szerverek minőségén kéne javítani a jobb keresés érdekében, a kliens nem tehet róla...

CHRONOS

Csontikka
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2004.05.27. 11:50

Hozzászólás Szerző: Csontikka » 2005.08.05. 18:01

Értem!

Köszi szépen!
Üdv
Csontikka

Avatar
BadAss
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2005.05.21. 17:04
Tartózkodási hely: Bp

Hozzászólás Szerző: BadAss » 2005.08.11. 11:44

HI!
Na nagy gáz van!!
PLZ help....

Mi a franc van a Kaddal???
Eddig semmi baja nem volt, azt tegnap este elszállt, és a nyíl sárgára váltott, de csak a kadé....
A portok tuti jók, eddig is azok voltak, meg vannak nyitva a routeren és a tűzfalon is...
Ráadásul olyan, mintha fel sem lenne kapcsolódva, alig talál forrásokat...

Mi a fenétől lehet ez?

Ja 0.46c-t használok...
NEW day SAME shit

Avatar
Chronos
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 557
Csatlakozott: 2003.07.15. 08:20

Hozzászólás Szerző: Chronos » 2005.08.12. 14:15

BadAss írta:HI!
Na nagy gáz van!!
PLZ help....

Mi a franc van a Kaddal???
Eddig semmi baja nem volt, azt tegnap este elszállt, és a nyíl sárgára váltott, de csak a kadé....
A portok tuti jók, eddig is azok voltak, meg vannak nyitva a routeren és a tűzfalon is...
Ráadásul olyan, mintha fel sem lenne kapcsolódva, alig talál forrásokat...

Mi a fenétől lehet ez?

Ja 0.46c-t használok...
Valószinűleg csak átmeneti hiba...
Próbálj meg más szerverre csatlakozni, illetve újraindítani az Emule-t...

Lowides Kadom minden nap van, elindul high id-el, majd pár óra múlva már ott figyel a szép sárga nyíl... :roll:
Amikor szervert váltottam, visszaállt zöldre... :)

CHRONOS

Avatar
BadAss
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2005.05.21. 17:04
Tartózkodási hely: Bp

Hozzászólás Szerző: BadAss » 2005.08.12. 16:02

Chronos írta:Valószinűleg csak átmeneti hiba...
Próbálj meg más szerverre csatlakozni, illetve újraindítani az Emule-t...

Lowides Kadom minden nap van, elindul high id-el, majd pár óra múlva már ott figyel a szép sárga nyíl... :roll:
Amikor szervert váltottam, visszaállt zöldre... :)
Basszus bármit csinálok nem segít :evil:
Már naon kész vagyok. Próbáltam az összes szervert, próbáltam újraindítani az emulét, szedtem új server.met fájlt....SEMMI
Két napja folyton lowIDs a kadom, ráadásul nekem eddig ilyenem sosem volt, amikor csatlakoztam egy két másodpercig sárga nyíl volt de aztán mindíg zöld folyamatosan....

Valami ötlet, mert én már kifogytam :(

Telepítsem esetleg újra?az segíthet :?:



Újratelepítettem, ez sem segített... :(

Könyörgöm valaki vmi brainstormingot nyomjon nekem, mert meg fogok kattanni :twisted:
NEW day SAME shit

Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor » 2005.08.12. 20:07

KAD nem lehet lowid-s, max firewalled vagy open. Próbáld ki hogy átállítod a kad ÉS ed2k portokat a kliensben, azokat engedélyezed a firewallon és a routeren. Hasonló nekem is volt, akkor echte nem engedett fel semmiféle szerver/hálózat, viszont 10 perc erejéig 3-ról 20 Mbitre nőtt a netkapcsolat. ENternet is teh :LOL:. Persze azután jó lett, emule visszaengedett, stabilan 3-at hozza sebességre a net.

Avatar
BadAss
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2005.05.21. 17:04
Tartózkodási hely: Bp

Hozzászólás Szerző: BadAss » 2005.08.13. 05:15

Zelmor írta:KAD nem lehet lowid-s, max firewalled vagy open. Próbáld ki hogy átállítod a kad ÉS ed2k portokat a kliensben, azokat engedélyezed a firewallon és a routeren. Hasonló nekem is volt, akkor echte nem engedett fel semmiféle szerver/hálózat, viszont 10 perc erejéig 3-ról 20 Mbitre nőtt a netkapcsolat. ENternet is teh :LOL:. Persze azután jó lett, emule visszaengedett, stabilan 3-at hozza sebességre a net.
Helyzet következő, megváltoztattam a portokat, működnek, megnyitottam őket, teszteltem, jók,DE SEMMI VÁLTOZÁS :!: :!: :!: :twisted:

Asszem kinyírom magam :knife:
Vagy az emulét :lol:
Ügyfélport
TCP: 4670
UDP: 4680

Felhasználó hash:
C4511B98600E721A39B4334B1F776FB3

eD2K Hálózat
Állapot: Kapcsolódva
Felhasználók: 9,712,917
Fájlok: 869,386,269
IP cím:Port: 217.197.187.255:4670
ID: 4290495961
Magas ID

eD2K Kiszolgáló
Név: Razorback 2.0
Leírás: www.razorback2.com - dual opteron 248 16gb
IP cím:Port: 195.245.244.243:4661
Verzió: 17.6 (lugdunum)
Felhasználók: 880,958
Fájlok: 114,305,636
Alacsony ID: 202,425
Ping: 297 ms

eD2K Kiszolgáló Features
Enyhe és szigorú fájlkorlát: 4,000/20,000

Kad Hálózat
Állapot: Tűzfal
IP cím:Port: 195.38.110.222:4680
ID: 3274075870
Buddy: None
Felhasználó hash: FE39280515FE9E75C679D01291429B6B
Felhasználók: 80
Fájlok: 11,280
Indexed:
Source: 0
Keyword: 0
Notes: 0
Load: 37

Webszrv.
Állapot: letiltva
ez a helyzet mégse jó...
még vmi ötlet???

Ja az elején amikor még csak bekapcsolom kiír egy ilyet, hogy failed to save AICH hashset ennek lehet vmi köze a dologhoz????






Nagy királyság van.... Újratelepítettem megint:eredmény=egyáltalán nem megy fel a kadra, a szerverre meg még mindíg rögtön......

Asszem én feladom :wwall: :whelp: :computer:
NEW day SAME shit

Avatar
Chronos
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 557
Csatlakozott: 2003.07.15. 08:20

Hozzászólás Szerző: Chronos » 2005.08.13. 09:48

Próbáld meg átállítani a portokat 1000-2000 közötti értékre, és ezt engedélyezd a tűzfalon/routeren, stb...

Más megoldás egyelőre nem jut eszembe...

CHRONOS

Avatar
BadAss
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2005.05.21. 17:04
Tartózkodási hely: Bp

Hozzászólás Szerző: BadAss » 2005.08.15. 12:27

Chronos írta:Próbáld meg átállítani a portokat 1000-2000 közötti értékre, és ezt engedélyezd a tűzfalon/routeren, stb...

Más megoldás egyelőre nem jut eszembe...

CHRONOS
Átállítottam, nem segített, már lassan egy hete nem műxik, behalok :cry: :hammer: :knife: ::argh:: :computer:

Asszem emulés karrieremnek vége :(
De mi a fenét használjak helyette???
NEW day SAME shit

Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor » 2005.08.15. 13:07

Előbb próbáld ki router nélkül. :P Lehet hogy ott a hiba.

Avatar
BadAss
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2005.05.21. 17:04
Tartózkodási hely: Bp

Hozzászólás Szerző: BadAss » 2005.08.16. 00:36

Zelmor írta:Előbb próbáld ki router nélkül. :P Lehet hogy ott a hiba.
Aztat nem lehet sajna, mer hugom azon keresztül netezik :? :?


Na nembaj, mostmár úgyis legyaktam az egészet a gépről, i went psycho :lol: :twisted:

Úgy is bekaptan csomó trójai szart, amíg használtam, pedig előtte soha nem volt vírusom..... :shock:
NEW day SAME shit

Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor » 2005.08.16. 03:31

1. kipróbálni mondtam
2. nem emule hibája
3. ha nincs konkrét problémád, folytasd valamelyik szakival privátban, mert ez már a topic nagyfokú spammelése.

szaki58
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2004.02.24. 21:20

Hozzászólás Szerző: szaki58 » 2005.08.28. 22:30

Sziasztok!

Ismerkedem a Linuxal. Feltettem az Ubuntuhoz való aMule-t. Sajnos, nem találtam rajta Kademliát, amit nagyon hiányoltam! Létezik-e olyan változat ismereteitek szerint, ami Kademliás is?
Még azt vettem észre, bár futólag próbáltam ki, hogy lényegesen kevesebb a találati arány, mint az eMulen. Létezhet ez, hiszen ugyanazokon a szervereken keres, mint az eMule!
szaki58

Avatar
Zelmor
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2003.10.14. 19:04
Tartózkodási hely: Árnyékmagyarország

Hozzászólás Szerző: Zelmor » 2005.08.29. 04:12

KAD nem is lesz. A készítőknek vagy büdös a munka, vagy fölösnek találták. Linux disztrók alá nincs jól működő Mule kliens. Pontosítok, énnem tudok egyről sem.. aMule gui-ja is hosszú távon fagyogat. Egy hatalmas bughalmaz az egész. Linux mellé egyszerű megoldás: 120-as vinyóval futtani egy 1Ghz-s XP-s celkát. 512 ram alá, és hetekig elfut restart nélkül. Linuxból proxyt futtani meg semeddig nem tart.

Válasz küldése