Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.02.23. 12:29

Ééés hivatalos: Valóban lesz Nier Automata anime.

Csak nem nekem, kizáró okaim a következők:
1. A-1 stúdió
2. Mi a frászt akarnak eleve ezzel a cuccal, mikor echte a videójátékos médiumra lett szánva, annak minden húzásával együtt?!
3. A-1 stúdió
4. Mivel ez a sztori az egyik legfontosabb fiction ever lett számomra, így nagyon háklis lennék (értsd: az átlagnál is jobban), ha valamit átírnak benne, elvesznek belőle, hozzáköltenek, újraértelmeznek, stb., amire bizonyosan sor fog kerülni, lásd 2-es pont.
5. Azt említettem már, hogy A-1 Pictures? Na most ha van anime stúdió, akiknek semmilyen módon nem vagyok kíváncsi a produkcióira, akkor azok ők. Valamiért az egyetlen szem Uchuu Kyoudai éppen összejött nekik, de egyébként kontár, a minőségre semmit nem adó banda, és nem tartom valószínűnek, hogy ehhez a projekthez máshogy állnának majd.

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1114
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2022.02.23. 12:37

Junchi írta:
2022.02.23. 12:29
Ééés hivatalos: Valóban lesz Nier Automata anime.
6. A-1 stúdió.
7. Átírni se kell, el se kell venni, hozzákölteni sem, vagy újraértelmezni, elég ha csak túltömörítenek. Minden ott van, de nincs elég idő kifejteni. Lásd Sors/Apokripta második fele. Tetézzük ezt 12, azaz tizenkettő, vagyis egy tucat résszel, de a 24 sem jobb, lásd megint, Sors/Apokripta.
8. A-1 stúdió.
9. Vagy ha az alapstúdió másik stúdiót kezd el imitálni, lásd Sors/Apokripta első fele, ahol az A-1 stúdió "E.T. - A földönkívüli asztal"-nak képzelte magát.
10. És azt mondtam már, hogy A-1 stúdió? Nem? Akkor...
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Biblioteca

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2022.02.23. 14:54

Junchi írta:
2022.02.23. 12:29
A-1 stúdió
Ez még egyelőre nem megerősített infó. De ha A-1 is akkor ha hozzák a 86 színvonalát nem lesz gond.
Junchi írta:
2022.02.23. 12:29
Mi a frászt akarnak eleve ezzel a cuccal, mikor echte a videójátékos médiumra lett szánva, annak minden húzásával együtt?!
Na igen azért a játék élményét nehezen adják majd vissza. De én nem tartom lehetetlen feladatnak. Ha hozza a játék hangulatát, vissza köszönnek a jól ismert dallamok, megkapjuk az eredeti szinkront mindezt egy jó sztorival nyakon öntve akkor már elégedett leszek.
Amúgy van manga adaptáció is ami nem a játék sztoriját dolgozza föl és mégis az első egy-két fejezetet olvasva nem rossz (igaz távol áll a kiemelkedőtől).
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.02.25. 09:17

ZeroProcess írta:
2022.02.23. 14:54
Ez még egyelőre nem megerősített infó. De ha A-1 is akkor ha hozzák a 86 színvonalát nem lesz gond.
Nem megerősített, épp csak 99%. Az A-1 az ő legfontosabb leányvállalatuk, a projekt mögött pedig egyértelműen a könnyű haszon húzódik, szóval hülyék lennének nem házon belül intézni.
Btw meglátásom szerint az a legnagyobb baj, hogy a játék jóval népszerűbb lett, mint azt remélték, mert legyünk őszinték, a Nier Automata egy rétegcucc, mégis képes volt olyan tömegeket megmozgatni és olyan számokat produkálni, amit a main streamebb vonal slágertermékei szoktak. Lassan nincs olyan játék, ahol 2B ne vendégszerepelt volna.

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2022.02.25. 19:44

Tribe Nine 1-2.: eddig pont az a gondolkodást nem igénylő agyatlan coolság, amire egy fárasztó munkanap után szükségem van.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6088
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2022.04.10. 07:12

Az Urusei Yatsura és a Bastard "erősen várós" címek mellett akad még idén számomra egy "közepesen várós" cím is, ez pedig a RWBY: Ice Queendom lesz. Eddig kb. leginkább az tartott vissza az RWBY franchise abszolválásától, hogy sajnos úgy néz ki, ahogy. Ezek a 3D modellek sosem voltak a kedvenceim, pláne akkor nem, ha ezekkel próbálnak animét csinálni. Persze szemeztem vele már mióta, mert a hatalmas fandom, a conokon rendre felbukkanó cosplayerek, a neten lévő kismillió fanfic/fanart és egyéb hasonló dolgok éreztették velem, hogy ez valami olyasmi lenne, amit látni kell, plusz a sztori is szimpi volt, ahogyan az amúgy is sajátos extremitással kezelt school life settinget egyre inkább elvitték tápshounen irányba, ahol természetesen így a nyolcadik szezon környékén (mert az eredeti show már ott tart) már nem kevesebb a tét, mint a világ megmentése és a Nagy Gonosz + csatlósai lenyomása. XD

Ezzel pedig el is érkeztünk a jelenbe, ahol Shafték megkapták a jogokat, hogy végre hivatalos japán animét készítsenek abból a címből, amit a fanok már eddig is "nemhivatalos animeként" kezeltek. XD Az alapcucc fő problémáját máris orvosolták, ezúttal ugyanis 2D-s animációval fog menni a móka. :D (Mondjuk nekem még mindig bőven műanyaghatású sajnos az egész, de tekintve az alapanyagot, nem tudom, hogy ez csak "így sikerült", vagy direkt nem mertek túlzottan eltávolodni az eredeti sorozat látványvilágától.) A trailer alatt hallott dal elvileg az ending lesz, szvsz gyönyörű, kellett is már valami hasonló, mert az eredeti sorozatban mindig csak az ilyen upbeat rock, techno, pop, stb. számokat erőltették, amikkel amúgy semmi bajom, de nem árt néha mást is bejátszani, plusz a sok yuri áthallásos dráma, meg hasonlók alá az utóbbi sokkal inkább passzol. XD Ja igen, az eredeti sorozat egyik fő "lényege" a shipping volt, remélem azért az alkotók elküldték a Shaftnak a "készítési chartot", amire valami olyasmi volt írva, hogy: "Azt csináltok a sztorival, amit akartok, de Blake x Yang, valamint Ruby x Weiss legyen, különben ti lesztek a következő Gainax..." XDDD Viccen kívül: eddig igazából semmit nem tudunk a sztoriról, lehet, hogy remakelve kvázi végigmegyünk ugyanazon a ploton, csak most szebb grafikával, lehet, hogy valami spin-off lesz, esetleg FMA: Brotherhood stílusban egy ponton túl kettéválik a két történet, stb. (Mondjuk ahogy hallottam, a fanok állítása szerint úgy S3 után annyira gallyra ment az eredeti sorozat finoman szólva, hogy ők kifejezetten örülnének, ha onnantól más irányt venne az anime. ^^" XD) A szinkronhangok eddig mindenesetre biztatóak, szal Ruby a cuki imouto, akinek a mindig genki Yang az onee-sanja, mindezt pedig megfejelték az ojou-sama Weissal és az emós Blake-el, úgyhogy eddig kb. remekül lefedték mindenkinek a kezdőszemélyiségét. :lol: A Shaft stúdió hallatán elsőre ugyan be kellett nyugtatóznom magam, afféle "Oh Sh*(f)t, here we go again!"-stílusban, de a trailer egyenlőre biztató, nem láttam villódzó epilepsziaképernyőt, kitört nyakkal beszélő karikat, meg szereplők orrába az orrmanduláig feldugott kameraszögeket, szóval ha ez végig így marad, nem lesz okom aggodalomra. XD

Persze ez így már három animesorozat egyazon évben, ami nálam mint tudjuk, már bőven a "bőség zavara" kategória, ha pedig még ezek közül legalább kettő egyazon szezonban is fog majd futni, akkor végképp meg leszek lőve, szóval nem kizárt, hogy valamelyiket egy az egyben későbbre kell majd halasztanom és mondjuk egyben megnéznem, márpedig igen valószínű, hogy ezen "verseny" vesztese a három cím közül bizony az RWBY lesz, de majd kiderül, kezdésnek kellene a három sorozat premieridőpontja. (Plusz pl. az UY-ről ugye azt nyilatkozták Dávid Produkcióék, hogy az valami "egy egész éven át futó kaland" lesz, amolyan "egy éven át legyen minden napod Karácsony Rumikós!", amivel én csak egyetérteni tudok, épp csak azt nem mondták még el, hogy ez a "vidám esztendő" pontosan melyik napon kezdődik majd el. XD)
Kép

Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2033
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2022.04.14. 14:47

annarancs megmondta 2020 márciusában: Spy x Family!

Első rész megnézve, de körülbelül majdnem 40 percembe került végignézni, annyiszor állítottam meg, mert
1. a kilencedik perc körül megállítottam, hogy írjak izibe minden kedves animés ismerősömnek egy üzit, hogy ezt mostazonnalderögtön kezdjék el nézni!
2. valahol a rész felénél megállítottam, mert nem láttam a könnyeimtől és majd leestem a székről nevettemben
3. pár perccel a rész vége előtt, pedig meg kellett állítanom, hogy keressek gyorsan papírzsepit, mert taknyom nyálam folyt az érzelgősségtől.

Majd ezek után hagytam felhívást fbn az animés csopiban is :"D

Egyszóval 10/10 nekem, pörgős, érdekes, intelligens, aranyos! Adott egy nagyon higgadt, nagyon menő kémhapsi akinek a legújabb megbízatása szerint családapának kell lennie. Örökbe fogad egy pöttömkét és már indul is a hajsza!

Nem tudom ezen mi tesz túl idén!
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.04.19. 09:42

Ayla írta:
2022.04.14. 14:47
Spy x Family
Eddig kémiai pontossággal adagolt aranyos-kreatív-szerethető elegy, csak ne fulladjon ki már a szezon közepére. A kislány fejeivel pedig meglehetne tölteni egy egész reaction foldert.

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 613
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2022.04.19. 20:52

Ayla írta:annarancs megmondta 2020 márciusában: Spy x Family!
Örülök, hogy ennyire tetszik. :D A mangát már bő egy éve nem követem (a kínai pokolra jutás óta alig olvasok japán képregényeket/nézek animéket), így nem tudom, hogy jelenleg mi a helyzet vele, de az eddig elolvasott fejezetek, illetve az első két epizód alapján még mindig bizakodok. :D
Junchi írta:A kislány fejeivel pedig meglehetne tölteni egy egész reaction foldert.
Egy éve szavazni is lehetett Anya arckifejezéseire (a nyertes fej). :D

Szerintem legkorábban jövőre érkezik csak a Tongari Boushi no Atelier animéje (egyelőre csak egy rövid bejelentő jött ki belőle), de a mangás tapasztalatok alapján ez lehet az egyik következő cím, amire az ittenieknek is érdemes lesz majd odafigyelni. :)

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2022.05.13. 16:32

Paripi Koumei: a három királyság korának stratégája/hadvezére halálakor azt kívánja, hogy ha újjászülethet, akkor szeretne egy békés korban újjászületni - és bumm, máris napjaink Tokiójában találja magát, annak is egy bulinegyedében. Az egyik bárba betérvén Koumeit magával ragadja egy fiatal énekesnő, Eiko, hangja, és elhatározza, hogy új életét a lány sikeressé tételének fogja szentelni.

Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening*) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok.

*igen, ez az a bizonyos, magyar mulatós zenén alapuló opening

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2022.05.13. 19:48

SaiyaGin írta:
2022.05.13. 16:32
Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening*) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok.
Ezzel valahogy így vagyok én is. Az op miatt kezdtem el nézni és ahhoz képest többször visszafogottabb. Többet majd a végén írnék róla, de annyit érdemes megjegyezni még, h egész jó számok vannak benne, op-n kívül nekem még pl a Be Crazy For Me is bejött. Úgy nézem ezeket a jó nép is kajálja op már túl van 7 milliós megtekintésen és az előbb említett szám is már alulról karcolja a 4 milliót a hivatalos csatornán.
Kép

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2022.05.14. 13:57

ZeroProcess írta:
2022.05.13. 19:48
SaiyaGin írta:
2022.05.13. 16:32
Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening*) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok.
Ezzel valahogy így vagyok én is. Az op miatt kezdtem el nézni és ahhoz képest többször visszafogottabb. Többet majd a végén írnék róla, de annyit érdemes megjegyezni még, h egész jó számok vannak benne, op-n kívül nekem még pl a Be Crazy For Me is bejött. Úgy nézem ezeket a jó nép is kajálja op már túl van 7 milliós megtekintésen és az előbb említett szám is már alulról karcolja a 4 milliót a hivatalos csatornán.
Ó igen, a zenét meg se említettem, pedig az is nagyon jó!

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2022.05.15. 14:10

Non Non Biyori Nonstop OVA

Meg is feledkeztem róla, hogy néhány hete ki jött, de végül a minap bepótoltam. Az előzmények fényében nem raktam olyan magasra a lécet, de végül meglepődtem, ugyanis az utóbbi évad jobb epizódjai közé tartozik ez a rész. Bár a poén források nem hordoztak magukban semmi újat, hiszen hasonlót már korábban láthattunk, de még így is meg tudott nevettetni. Továbbá plusz pont, hogy újfent kaptunk egy részletet Kaede múltjából és én még mindig azt mondom, hogy ebből az időszakból kellene egy teljes évadot összehozni. Bár az epizód végi telefonhívást egyfajta utalásnak értettem, h az esetleges folytatásban újfent az Okinawa-i lány is képbe kerül.

Aki látta az eddigi részeket annak érdemes ezt is megnéznie.


Na de nem csak a Non Non Biyori-ról feledkeztem meg egy kicsit, hanem egy másik anime nemrégiben megjelent folytatásáról is, amit most pótoltam:
Fate/kaleid liner Prisma☆Illya Movie: Licht - Namae no Nai Shoujo

Illya széria számomra a legjobb a Fate animék közül, amit eddig láttam, pedig nem vagyok sem nagy loli sem nagy mahou shoujo fan. A jelenlegi párhuzamos világos történet ív pedig kifejezetten érdekesre és izgalmasra sikeredett eddig, mely miatt az utolsó évadot már egynél többször láttam. Mindezek után nem lepek meg senkit ha azt írom már vártam erre a folytatásra. Igaz az emlékeim kicsit megkoptak így újra néztem az utolsó 3 részt meg a Sekka no Chikai filmet, hogy újra felvehessem a fonalat.

A sztori ott folytatódik ahol abbamaradt, azaz Illya-ék Shirou-éknál húzódtak meg és készülnek a visszavágóra, amire a film utolsó két harmadában sor kerül. Számomra úgy tűnt az utolsó évad alapján, hogy ebből a történetívből igazából már csak a végső összecsapás van hátra, így azt feltételeztem, ez a film lezárja ezt. Nos enyhe spoiler de nem. Pedig az utolsó 1 óra a kb 90 perces filmből szinte nem szól másról, mint hogy Illya-ék Julian-nékkal harcolnak. És ez a része az a filmnek ami nekem kevésbé tetszett, ugyanis számomra az első fél óra sokkal jobban bejött. Ennek oka, hogy a harc nagyon el van húzva, igaz ezt ilyen-olyan visszaemlékezésekkel meg-meg szakítják, amit érdekesek és tetszettek is, de nem tudták kompenzálni a hosszúra nyújtott küzdelmet. Továbbá az sem tetszett, hogy Illya-ék igazából
SPOILER
lebeszélték, naiv és közhelyes érvekkel Julian-nékat a tervükről.
Azért ennél valami frappánsabb megoldást vártam volna a legyőzésükre.

Illetve ami még negatívumként felhozható, hogy látvány tekintetében bizony néha kilóg a lóláb. Az Illya sorozat lehet nem a leglátványosabb Fate anime, de eddig sose volt problémám a látvánnyal. Ennél a filmnél tűntek föl először szemet szúró csúfságok. Ami a film harcorientáltsága miatt kifejezetten el vettek az élményből.

Mindezek ellenére végül is le tudott kötni, illetve a végén lévő cliffhanger miatt várom a folytatást. Szinte biztos vagyok benne, hogy az alkotók nem merik majd meglépni annak a karakternek a halálát, de ha mégis akkor emelem kalapom előttük.

Összességében nem rossz a film, de igazából jó sem. Azoknak mindenképp érdemes megnézni, akik kíváncsiak a folytatásra. Csak fel kell készülniük, hogy ez a történetív még nem ér véget ebben a filmben, bármennyire is tűnik először az ellenkezője ennek.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.06.21. 17:26

(De nagyon inaktívak vagyunk mostanság...)

Szóval július 4-én az Anime Expón infó-dömping várható a Chainsaw Man animéről, ahol talán kapunk végre konkrét időpontot, illetve szándék-deklarációt, hogy hány fejezetet is kívánnak feldogozni hány epizódban. (Mondanám, hogy reménykedek egy megszakításmentes 39 epizódos turnéban, á la Jojo, de szerintem szétfogják kapni 320 szezonra...)

Mindenesetre itt egy utolsó seiyuu-predikció a részemről, amit ugyan Twitterre kicsicseregtem korábban, de mindegy:
Denji - Uchiyama Kouki
Makima - Hayami Saori
Power - Tano Asami
Reze - Yuuki Aoi
Kobeni - Hanazawa Kana
Aki - Sakurai Takahiro (Csak könyörgök NE Miyano legyen!)
Kishibe - Tsuda Kenjirou
Angel - Fukuyama Jun
Himeno - Asakawa Yuu
Quanxi - Ogata Megumi

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6088
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2022.06.21. 21:16

Junchi írta:
2022.06.21. 17:26
(De nagyon inaktívak vagyunk mostanság...)
Biztos mindenki nyaral, vagy nem tudom... :D De hogy ontopic is legyek: ez a Bastard egyre várósabb, amikor a trailer közepe körül felcsendült a (gondolom) opening, fú... *____* Max annyi félelmem van vele kapcsolatban, hogy egyrészt a gore/fanservice kombót érzésem szerint vissza fogják vágni a mangához, vagy akár a klasszikus OVA-hoz képest, illetve az a fránya Netflix logó sosem jó jel... :? De ettől a két "apróságtól" eltekintve eddig nagyon biztatónak néz ki, azért meg külön pirospont, hogy a Berszarkban és más sorozatokban mostanság előszeretettel alkalmazott gagyi 3D-nek egyenlőre nyomát sem látni.
Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2022.07.01. 08:44

Tavaszi szezonos benyomások (sajnos a téli szezonos animékről nem volt időm anno véleményt írni, pedig lett volna mondanivalóm, de a nagy részét elfelejtettem azóta :'D majd lehet, hogy megpróbálok azért pár sort egyszer):

Dance Dance Danseur

Pontosan ezt várom egy táncos sorozattól. Félúton elolvastam a manga elérhető fejezeteit, és ilyet se mondok gyakran, de az anime jobb. Annyit dobnak rajta a színek, a fantasztikus animáció, a zene, a zene, a ZENE, hogy még a mangában melodrámainak érzett rész (az évadzáró két epizód) is működött nekem animeformában. Olyan hihetetlen műgonddal van kivitelezve a sorozat, annyi alázattal és tisztelettel a balett iránt, hogy egyszerűen öröm nézni (nekem amúgy is gyengém ez a műfaj, borzasztóan csodálom a balett-táncosokat). Minden apró részletre odafigyeltek, még arra is, hogy egy évek óta balettozó tini már akkor is kifordított bokával áll, ha nem muszáj. A mű remekül ábrázolja a balett csodálatos, de könyörtelen világát. És az a dráma, ami egy sima slice of life vagy romantikus történetben túlzásnak érződne három tizennégy éves között, ebben a kontextusban működik, mert olyan, mintha ez is tisztelgés lenne a professzionális balett világának kegyetlensége és a balettművek által ábrázolt történetek eltúlzott romantikája előtt.

Junpei önző, öntörvényű karaktere biztos nem jön be mindenkinek, de én nagyon frissnek és érdekesnek találtam ezt az "igazi művészlélek" típusú főszereplőt, akinek bőven vannak leküzdendő jellemhibái. A manga fordítása nem jár sokkal előrébb, de bízom benne, hogy jól döntött, amikor az ösztöneire hallgatott, és
SPOILER
otthagyta a Godai Stúdiót. A Miyakóval való (egyelőre?) megfeneklett románc sem rázott meg különösebben, mert végig olyan kiskamaszos "de helyes ez a lány, nem lenne rossz járni vele" vibe-ot éreztem csak Junpei részéről, nem azt, hogy Miyako élete szerelme lenne. Miyako sokkal inkább bele volt esve, mint ő Miyakóba. Nem tudom, hogy a Luou-Miyako vonallal mit tervez a mangaka, de ezen a ponton Luou-nak valóban szüksége volt Miyako szeretetére és melegségére. Az őt ért mentális sérülések miatt gyakorlatilag létszükséglet ez most neki. Annyira labilis, hogy nem lepődtem volna meg, ha kárt tesz magában vagy megöli magát. De így végre elindulhat a gyógyulás útján. Ráadásul igazából ő az, akinek meg kell tanulnia, hogy hogyan mutassa meg az egyéniségét és a saját hangját a táncán keresztül, így ő jó helyen is van Chizuru-sannál. Az őstehetség Junpei ezt már magától is tudja, neki a szigorú alapok hiányoznak, és ha úgy érzi, hogy ezt is meg akarja tanulni, és csattogó ostorra van ehhez szüksége, jól teszi, hogy átmegy az Oikawába.
És imádtam, ahogy az anime érzékeltette Junpei tánc közbeni átszellemültségét, valóságos "átlényegülését". Minden eszközt megragadtak ahhoz, hogy a laikus néző is észrevehesse Junpei tehetségét, de tapasztalatlanságát, hibázásait is. Azt, hogy a srác egy igazi csiszolatlan gyémánt. (A Ballroom pl. anno ezt nem tudta jól átadni számomra, teljesen esetlegesnek éreztem, hogy a főszereplő hol tud, hol nem.)

Külön kiemelném még az opening elképesztő vizuálját (és szerintem a Sakamichi no Apollon óta nem hallottam Yukit, így a zene is nagyon nosztalgikusnak érződött), de az ending is nagyon kreatív.

All in all nem nagyon tudok rajta mit kritizálni, tényleg nagyon élveztem, főleg amikor rájöttem, hogy mennyi pluszt ad az anime a mangához képest. Számomra a Ballroom óriási csalódás volt, így ahhoz viszonyítva meg különösen nagy élmény és minőségi változás volt a gondos, látványos animáció, a jóval érdekesebb karakterek és a megalapozottabb dráma. Részemről 9/10.


Deaimon

Kedves, szívmelengető, emberközeli sorozat. Az ember egész megkívánja tőle a wagashit. 🍡 ::^_^::

Kicsit zavart, hogy Itsuka szinte végig elég tsun-tsun volt Nagomuval szemben, pedig szerencsétlen annyira tepert, hogy kiérdemelje a ragaszkodását (bár tény, hogy volt néhány ciki momentje is a srácnak). Aztán Itsuka apja egy dolog, mert ő és az ő motivációi végig homályban maradtak, így viszont nekem inkább az anya volt a furcsa, aki megbékélt azzal, hogy a távolból küldözgessen a kislányának ajándékokat, holott szívesen lenne vele. És kár, hogy a Kanoko-vonal nem haladt, pedig lehetett volna vele mit kezdeni -- persze látványosan befejezetlen az anime, nyilván későbbre tartogatja ezt a szerző.

Akárhogy is, az anime kellemes, nyugis kikapcsolódást jelentett minden héten, és bőven elnézegetném még. A kansai dialektust is jó volt hallgatni. 7/10.
Az angol fordítóval viszont szívesen elbeszélgetnék, mert olyan indokolatlan kifejezéseket hagyott japánul a feliratban, hogy az according to keikaku mém ugrott be róluk (pl. jinja, shougatsu és otousan).


Paripi Koumei

Jópofa kis cucc, de szerintem ebben a műfajban a Carole és Tuesday izgalmasabb próbálkozás volt. Az ötlet mókás, a szereplők kedvelhetők (bár Koumei kicsit fárasztó néha), a zenék se rosszak (szvsz még a rap sem volt az -- minden tiszteletem érte a seiyuuknek), és becsülendő, hogy az anime végigvitt és lezárt egy történetszálat, de a könnyed szórakoztatáson kívül nekem úgy igazán semmi pluszt nem adott. 7/10-et azért megér. Eh, elég lesz neki a 6/10 is.

Az mondjuk őszintén érdekelne, hogy a japánok vajon honnan ásták elő Jolly örökbecsűjét az openinghez, de az biztos, hogy az ő verziójuk sokkal hallgathatóbb lett. :lol:


Spy × Family

Nagyon szórakoztató történet -- legalábbis addig, amíg Loid ténykedéseit kísérhetjük figyelemmel. Amikor áttérünk Yorra, és különösen Anya iskolai életére, ott már helyenként könnyen átcsúszik fárasztóba. (Az iskolai kidobós meccs volt az abszolút mélypont. :'D) Szóval értékelem, hogy Anya karaktere nem az animékben megszokott földre szállt angyal típusú hatévest hozza, hanem egy butuska, hisztire hajlamos kislányt, de néha azért örülnék egy kis jellemfejlődésnek.

Ennek ellenére ez volt az egyik kedvencem a szezonból, mert baromi hangulatos az európai atmoszférájával és a sokszor tényleg fergeteges humorával. 8/10. Szeretettel várom a sorozat második felét.


Baraou no Souretsu

Hát nem is tudom, mit mondjak... Nem ismerem az eredeti művet, de még ha jóindulatúan feltételezem is a rendezőről, hogy volt egy koncepciója, a sorozat első fele szinte értékelhetetlen volt számomra. Mégsem dobtam, mert úgy éreztem, hogy alapvetően volna benne potenciál, és érdekes lenne a Richard alakjával kapcsolatos nem mindennapi csavar, csak épp a megvalósítás miatt kis híján nézhetetlen.
Csak nyargaltunk át a különféle csatákon, a zavaros, nehezen követhető intrikákon és egyéb történelmi eseményeken, ráadásul mindezt minősíthetetlen, szinte nemlétező animációval, elnagyolt karakterrajzokkal és powerpoint-vetítéssel tettük. Én még Richard karakterével se nagyon tudtam mit kezdeni, pedig szegény az állandó narrációjával és belső vívódásaival tényleg nagyon igyekszik, hogy közel kerüljön a nézőhöz. Valahogy a rohanásban ez mégsem sikerült.
Na de ekkor jött a Buckingham-vonal, a megmentő! Lehet, hogy nincs ízlésem, de ez a vad, szenvedéllyel és árulásokkal teli, túldramatizált szerelmi szál sokkal érdekesebbé tette számomra a sorozatot, emberközelibbé a karaktereket, és az eseményeket is követhetőre lassította. A végére azt vettem észre, hogy a szívemhez nőtt némelyik figura, és egy-két megindítónak szánt jelenet el is érte nálam, hogy elpityeredjek rajta egy kicsit. Úgyhogy végül kapott egy gyenge 4/10-et, bár sokat vívódtam rajta, hogy megérdemli-e. :'D Saiga Mitsuki szokás szerint remekül hozta az androgün karaktert, és még egy kis Ishida Akirát is kaptam, szóval ezt mindenesetre jóváírom az animének. :'D


A Kawaii dake ja nai Shikimori-sannak még nincs vége, de nem nagyon váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Erős kezdés és jópofa alapötlet után szép lassan belefulladt a középszerűségbe. Nem szeretem az erőltetett konfliktusokat, de ez már nekem is túl wholesome, és inkább unalmas, mint nem. :'D Talán 5-6/10-et fog kapni.
Az Ao Ashi, a Love All Play és a Summertime Render folytatódik a következő szezonban, úgyhogy azokról majd később.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2022.07.01. 12:19

Risa írta:
2022.07.01. 08:44
Itsuka
SPOILER

Btw a Spy x Family bármennyire is volt szerethető, jópofa, meg szórakoztató, nálam 6/10-nél nem ér többet. Szerintem sokkal több van (azaz lenne) ebben a cuccban, mint amennyit eddig produkált, a három főszereplő meg együtt csont nélkül WIN, de külön-külön baromi gyengén muzsikáltak, főleg Yor, akit Loid és Anya azért látványosan elnyomott.

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Risa » 2022.07.01. 19:45

Basszus, végignéztem a szezont, és egyszer nem esett le, hogy ICUKA. :'DDD

Eh, csak másképp pontozunk. XD Értem, mire gondolsz a Spy × Familyvel kapcsolatban, de én az utóbbi pár évben már nem próbálok objektíven pontozni, hanem színtisztán az alapján, hogy tízes skálán mennyire élveztem az adott művet. Nálam a 6-os a "szívesen elnézegettem, nem kellett odarugdosni a képernyő elé, de nem fog különösebben hiányozni, és újranézni sem fogom" kategória (lásd Paripi Koumei). A Spy × Family nekem ennél azért szignifikánsan többet nyújtott. Meg hát még csak a sorozat fele ment le tulajdonképpen, úgyhogy remélhetőleg lesz még lehetősége villantani.

Ezt amúgy már megfigyeltem, hogy többször is hasonló tartalmú szöveges véleményt írunk egy-egy animéről, mondjuk leegyszerűsítve így, hogy "jó anime, x és y dolog annyira nem jött be, de azért érdemes megnézni", majd:
--> Risa: 7/10
--> Junchi: 5/10
:lol: Vagy neked van szőrös szíved, vagy az enyém van vajból. XD Vagy talán az is lehet az oka, hogy én mindig több szezonos animét nézek egyszerre, és egymáshoz viszonyítva máshogy látom őket.

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 175
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2022.07.01. 19:54

ZeroProcess írta:
2022.05.13. 19:48
SaiyaGin írta:
2022.05.13. 16:32
Az eddigi hat rész egyik kicsit komolyabb volt annál, amire az első rész (és az opening*) alapján számítottam (egy kissé elborult vígjátékot vártam), de így sem panaszkodhatok.
Ezzel valahogy így vagyok én is. Az op miatt kezdtem el nézni és ahhoz képest többször visszafogottabb. Többet majd a végén írnék róla, de annyit érdemes megjegyezni még, h egész jó számok vannak benne, op-n kívül nekem még pl a Be Crazy For Me is bejött. Úgy nézem ezeket a jó nép is kajálja op már túl van 7 milliós megtekintésen és az előbb említett szám is már alulról karcolja a 4 milliót a hivatalos csatornán.
A sorozatot befejezve nagyjából ugyanez maradt a véleményem. Kicsit több Koumei és kevesebb Kabe ugyan jó lett volna, de így is élveztem a sorozatot.

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » 2022.07.02. 15:26

Én 9 animét terveztem be a tavaszi szezonból, melyből végül 8-t végig is néztem, plusz egy olyat ami eredetileg nem volt a listámon. Szóval sikerült teljesítenem a kvótámat :D
Az alább láthatóak a véleményem szerintem a szezon legrosszabbjától a legjobbig:

Mahoutsukai Reimeiki

Számomra a tavaszi szezonból ez volt a mélypont, ugyanis csak a kezdeti érdeklődésem és a mert elkezdtem akkor már végig nézem mentalitásom miatt tudtam végig nézni, mert magától az anime egyáltalán nem tudta fenntartani az érdeklődésem.

Na de ne rohanjak ennyire előre. A boszorkányos mivolta miatt vágtam bele és először nem tudtam, hogy ez kapcsolódik a Grimoire of Zero-hoz, amíg nyilvánvalóvá nem vált néhány rész elteltével. Nos a Grimoire of Zero-val kapcsolatban megkoptak az emlékeim, de annyi megmaradt, hogy egy jó anime, ami képes 12 részben egy kerek, egész történetet elmesélni, mely egy érdekes és emlékezetes fordulatra épül. Mindez viszont egyáltalán nem mondható el a Mahoutsukai Reimeiki-re.

A történet a Grimoire eseményei után pár évvel veszi kezdetét is, amikor a boszorkánysuliból pár problémás diákot egy vidéki faluban élő boszihoz küld az igazgató, hogy ott tanuljanak. Őket kíséri el a hajnal boszorkány. A faluba vezető úton néhány diák lemorzsolódik és csak három éri el a célt közülük: az amnéziás Sable, a bögyös Holt és a gyíkember Kudd. Nos e hármas és a hajnal boszi falubeli napjaikat követhetjük nyomon, melyeket néha megzavar az egyház ármánykodása, ami a földdel egyenlővé akarja tenni a települést. Ééés ennyi.

Igazából szinte semmiről nem szól az anime. Egy piszkosul érdektelen és unalmas sol csak fantasyvilágba helyezve. Arról már nem is beszélve, hogy nincs is vége a sztorinak, bár ugye el sem kezdődött.

Maga a világ érdekes lenne, de arról meg alig kapunk valami infót, hiszen az isten háta mögött tengetik napjaikat a karakterek.

Aztán a mű egyik lényeges problémája, hogy nehezen eldönthető ki vagy kik a főszereplők. Lehet azt mondani, hogy Sable, de azt is hogy mind a három diák vagy akár a három diák plusz a hajnal boszi. Én arra hajlok a három kölök együtt, viszont az a baj, h valójában egyáltalán nem funkcionálnak úgy mint főszereplők és nem is nagyon vannak hatással az eseményekre. Inkább olyanok mint a gyengébb mellékszereplők és ha valaki olyannak mutatnám meg a középső részt aki még nem látta az animét, valószínű ő se tudná eldönteni ezt. Mivel a tényleges mellékszereplők is annyi fókuszt kapnak, mint akiket én a főszereplőnek sejtek.

Az se segít a helyzeten, hogy a másodlagos karakterek egy némelyike jobban kedvelhető, sőt érdekesebb, mint az előbb említett trió. Ilyen pl hajnal boszi, a pap, vagy Grimoire-ból felbukkanó karakterek.

Az egyetlen dolog amibe nem tudok belekötni az a megvalósítás. Szépen meg van animálva és az aláfestések se rosszak (igaz nem is kiemelkedők).

Aki egy érdektelen fantasy SOL-t akar látni az tehet vele egy próbát, mindenki másnak viszont kerülendő.


Tate no Yuusha no Nariagari 2

Az első évad nagy vonzereje abban áll, hogy adott egy jólelkű, ártatlan főhős, kivel rögtön az első részben, a fantasy világban való megidézése után csúnyán elbánnak és bemocskolják a jó hírnevét. Ez után az ő megpróbáltatásait követhetjük nyomon, hogyan válik erőssé, miként ismeri ki az új világot, milyen módon győzi le a hullámokban támadó szörnyeket és miképp mossa tisztára a nevét és vesz elégtételt azokon, akik keresztbe tettek neki. Utóbbiakon van a hangsúly, ugyanis azokat az első évad végére sikerül elérnie a főszereplő Naofumi-nak. Vagyis az alapvető konfliktus forrásra pont kerül, mely véget a sorozatnak oda lesz a legfontosabb mozgatórugója. Azonban a másodlagos szálat a hullámok és hozzá kapcsolódó más fantasy világok mibenlétét övező rejtélyeket kellően érdekessé tudta tenni a zárásra, ami miatt én vártam a folytatást. Legfőbb képen az érdekelt milyen lehet a másik világ, mik történtek ott, ami miatt arra vetemedtek annak hősei, hogy megpróbálják az általunk megismert világot elpusztítani.

Hát az első rész ebből a szempontból nem sok bizalomra adott okot, hiszen azzal kezd a folytatás, hogy a hullámok valamiért nem következnek be. Jön is a hír, hogy egy bazi teknős bukkant fel a kontinensen és írtja a jónépet, amire Naofumi kompániája útra kell, hogy részt vegyen a megfékezésében. Ez alapján én azt gondoltam, hogy az elkövetkezendő részek során szép fokozatosan megismerjük jobban e világot, más kultúrákat stb, hiszen ugye az első évadban nem nagyon hagytuk el a kiinduló országot. Illetve, hogy az utazás során lassacskán rájönnek mi miatt kelt föl a teki és hogyan állíthatják meg. Na ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Ugyanis e helyett az történik, hogy a 2. részben lezavarják az érdekes háttérinfókat, majd utána 4 részen keresztül csak a csihi-puhi megy. Basszus ezen epizódok a nézhetetlenség határát súrolják. Érdektelenek, mellőznek minden nemű feszültséget, izgalmat és fájóan bugyuták. Plusz még behoznak egy új karaktert akihez köthetően a küldetés végekor a fölösleges műdrámázás megy. De ha ez még nem lett volna elég bemutatkozik az évad főgonosza is, aki rettenetesen irritáló és béna motivációval rendelkezik.

Viszont a teknős harc után fordulatot vesz az anime és bizalomra adott okot ugyanis végre azzal foglakozik ami engem érdekelt. Nagyon ígéretesen indul az új történet szál (7.rész az évad legjobbja), hogy aztán az ég világon ne hozzanak ki belőle semmit. De azért új karakterekkel akikről szinte semmi nem derül ki, folyton előrukkol az anime, h alig szerepeljenek és feltartsák Naofumi-ékat kb 2 perce. A finálé pocsék, összecsapott és dühítő, h az irritáló főgonosszal kapcsolatban lehetett volna érdekességet közölni:
SPOILER
miként tudott egy hullámot előidézni vagy, hogy egyáltalán mit tud azokról.
De nem.

Amúgy az évad második felében kicsit újrázzák az első évadot -kis spoiler- lévén Naofumi-nak megint a nulláról kell megerősödni és társakra lelnie. Sőt még a gonosz pajzzsal való vívódást is újra ellövik, aminél már azért eléggé betelt a pohár.

A sztorihoz még annyit, hogy az véget ér a 12. részben és az utolsó epizód csak egy nagyon gyenge filler, aminek egyetlen pozitívuma a Számkivetett filmre való utalás.

Magukról a karakterekről nem lehet mit írni, mert semmit sem fejlődnek. Na jó kivétel a zöld hajú csaj, ki csak úgy random lesz erősebb.

A megvalósítás az egyetlen amire nem panaszkodom. Mellesleg az OP-ED nem rossz, de nem tetszettek annyira, mint az előző évadnál lévőek.

Borzasztó nagy csalódás ez a folytatás, ami miatt erősen elgondolkozok még azon, hogy a továbbiakra is szánjak időt.


Yuusha, Yamemasu

Az előzetesek alapján nem számítottam semmi jóra, egy gyenge Maoyuu Maou Yuusha rip-offnak tűnt, viszont pont ezért kezdtem bele. És az első részek alapján úgy látszott nem is fogom ezt megbánni, ugyanis azok szórakoztatóak voltak.

A történet pofon egyszerű, adott a hős ki legyőzi az emberek világát megtámadó démonokat, majd győzelme után csatlakozni akar hozzájuk. Ez sikerül is neki még ha nem is úgy ahogy elsőre gondolta és neki lát, h helyre rakja a szétzilált, diszfunkcionálisan működő sereget. Na meg, hogy kicsit ugrassa a többieket. Nem egy erős alap, de mivel poénosra vették a figurát az alkotók, az első fele az animének kifejezetten szórakoztató.

A probléma az, hogy félidőnél behoztak a főszereplő hős hátterével kapcsolatban egy alapvetően jó és érdekes fordulatot, ami azonban egyáltalán nem illet az anime addigi tónusába. Egyrészt elpazaroltak az alkotók egy jó ötletet egy gyenge sztorira másrészt, mert így dobták az egyetlen jól működő elemét a sorozatnak a vígjátékot. Túlságosan komollyá válik, csakhogy az előzmények tükrében sem feszültséget, sem drámát se semmit nem tud kihoznia ebből. Mindezt még tetézi a történetív kiszámítható és suta zárása, mely miatt ha valaki a 6.rész után egyből az utolsó végére ugrik, fel se fog tűnni, kihagyta a felét az animének.

Megvalósítás terén nem erőltették meg magukat a készítők, az animáció hol átlagos, hol az alatti, az aláfestésekre meg már most nem emlékszem, hogy voltak.

Bátran ajánlani egyáltalán nem tudom, de nem is nézhetetlen. Eléggé egyszer nézhető darab, aminek az első fele meglepően szórakoztató. Kár, hogy a másik fele nem.Paripi Koumei

Eredetileg nem terveztem bele vágni, viszont miután szembekerült velem az opening úgy határoztam, hogy belekezdek. Egyrészt azért mert OP szám kifejezetten tetszik és emelem a kalapom a japánok tehetsége előtt, h egy fos magyar számból ki tudtak hozni egy ilyen jót. Bár a képet az árnyalja, h a szám azon része csak a jó ami az animében hallható. Másrészt nemcsak maga a szám fogott meg az openingben, hanem számomra az egy olyan animét ígért, ami kellően elborult és rettentően szórakoztató jó kis zenékkel karöltve. Sajnos azonban csalódnom kellet, mert ehhez az elváráshoz nem tudott felérni az anime.

Pedig az elején még közel állt hozzá és eléggé szórakoztató volt minden hülyeségével együtt azonban a második felére eléggé zuhanni kezdett az anime. Ha számokban kéne kifejeznem magam akkor első fele egy gyenge 7/10-es míg a második már csak gyenge 5/10.

Az első fele még azért működött mert itt még az alkotók tisztában voltak azzal, hogy teljesen komolyan vehetetlen az egész és csak tényleg a zenére és poénokra fókuszáltak. Hiszen pontosan nem derül ki miként került át Koumei a jelen Japánjába és nem is lényeg, csak az, h itt legyen mint Eiko felkarolója. Ezért is kap röhejesen egyszerűen munkát és illeszkedik be. Amúgy nem az a fantasztikus, h a jelenből a jövőben került, hanem h egy kb 20 éves singli csaj (Eiko), csak úgy felvisz a lakására, holott egy részeg beöltözött vadidegen a lány számára. Látszik, hogy a találkozásuk is alibi szinten van megírva, mert ez sem számít. Lehetne még folytatni a sort az ilyen bugyuta elemekről, viszont nem teszem, mert az anime képes vmelyest kompenzálni a szórakoztató részeivel.

Csakhogy a sorozat második felére megborul az addigi egyensúly és túlságosan komollyá válik. Nem azzal van a probléma, hogy komoly részei is vannak egy vígjátéknak, mert kellenek ezek is bele, hanem ha túlságosan is olyanná válik, mikor amúgy egy blődség az egész. Arról nem is beszélve, h Koumei eléggé a háttérbe szorul és alig szerepel már a vége felé. Mindezt még tovább rontja a rapperes szál, ami totálisan fölösleges, ráadásul még borzasztóan cringe.

A két főszereplőn kívül nincs senki említésre méltó, de legalább ők ketten üde foltjai az animének. Azonban a mérleg pozitív oldalán ami igazán sokat nyom, azok az elhangzó számok. Ugyanis meglepően jók lettek és igazából azok adják el a sorozatot.

Megvalósítás korrekt lett, ennél rosszabbra számítottam.

Összességében inkább tűnt ez egy pár igencsak hosszú klippnek nevetséges sztorival, hol humoros, hol kínos részekkel. Csak az ilyen kaliberű címek kedvelői tehetnek vele egy próbát, de mindenki másnak érdemesebb kihagyni vagy max a zeneszámokat meghallgatni YouTube-on.


Kyoukai Senki 2

Az első évad egy egész korrekt, de egyszer nézhető háborús mecha animét vezet fel, mely híján van kedvelhető karaktereknek. Nos a folytatásban sincs másképp, viszont azért történt némi fejlődés a jó irányba.

A sztori 8 hónappal az első évad vége után veszi fel a fonalat és látjuk a japánok pokla tovább folytatódik. Az ország még mindig megszállás alatt áll a különböző nemzetek által és az ellenállók egyre elkeseredettebb harcot folytatnak. Azonban most a főszereplő srác nélkül, hiszen az első évad “nagy” cliffhanger-rel zárult és úgy tűnt a srác a mecha-jával együtt odaveszett. Szerintem senkinek nem volt kétsége afelől, hogy Amou megússza, a kérdés igazából csak az volt hogyan és mikor tér vissza.

A válaszra pedig nem kell sokat várni lévén az évad első részének végén megkapjuk. Meg kell hagyni rövid, egész badass belépővel bukkan fel Amou és csatlakozik a többiekhez. Azonban kissé megváltozott a srác és ennek az okának a kiderítéséről szól igazából az évad első fele. Engem is érdekelt és valójában ez volt az egyetlen ok amiért tovább néztem. Persze a miért kitalálható volt. Egész merész jellemfejlődésen ment keresztül Amou, amit örömmel fogadtam, mivel
SPOILER
már nem kíméli az ellenfeleit, így akik nem adják meg magukat harcközben (még ha már harcképtelenek is) azokkal végez.
Az évad maradék részei pedig újfent Japán és az ellenállás helyzetéről és küzdelméről szól, melyre végül pont kerül. Már a sorozat elején is pozitívan fogadtam, hogy a politikai szálat nem hanyagolják el és nem minden a harc. Persze a finálé ami elég összecsapott lett nem áll másból, mint harcból.

Az előbb többnyire a történet azon aspektusait említettem amik jók, viszont összességében még mindig nem tudom azt mindeni rá, hogy jó lenne. Az anime sokszor küzd azért, hogy fenntartsa a figyelmet és sajnos képes érdektelenné és unalmassá válni.

Mindezen nem segít, hogy a karakterek továbbra is unszimpatikusak. Tetszett ahogyan Amou változott, de még mindig nem tudtam megkedvelni, ahogyan a többieket se. Pedig az anime próbálja Amou és a másik két tini pilóta lelki őrlődéseit bemutatni, de egyáltalán nem tudtam semmilyen módon kötődni hozzájuk. Sőt az ellenfél táborában lévő mellékszereplők közül volt olyan akihez ha nem is kötődtem, de kicsit érdekelt mi lesz velük.

A megvalósításra továbbra sem lehet panasz a látvány jó, az aláfestések még mindig pöpecek (A The Night Before című szám is tetszett). Sőt most már az opening és ending szám is bejött. Itt jegyezném meg, hogy utóbbit Sawano mester szerezte.

A fejlődés tetten érhető a folytatásban, de még mindig nem tudnám azt mondani, hogy ez egy jó anime. Persze nem is rossz. Továbbra is egyszer nézhető kategória. Akit kicsit érdekelt a folytatás annak érdemes megnézni, mert lezárásra kerül a történet.


Spy x Family

Még jó hogy nem a hype, hanem a saját érdeklődésem miatt kezdtem bele, mert így legalább nem emeltem feleslegesen magasra az elvárásaimat, amit nem tudott volna megugrani az anime.

A történet annyi, hogy adott egy kém akinek küldetése miatt szerezni kell egy családot, melynek gyerekének az egyik elit suliba kell járnia. A kölköt az árvaházból szerzi be, annyi csavarral, hogy az titkon képes mások gondolatai olvasni, míg feleséget egy véletlen folytán talál, aki szintén rejteget valamit, méghozzá azt, hogy bérgyilkos. Eme hármas megjátszott idilli családjáról és a küldetésről szól az anime.
Nos ennél több sztori terén nincs az animében, igazából csak alibi szinten van jelen, hogy kellő alapot szolgáltasson a sorozat fő aspektusának a humornak. És ezzel nincs is gond, lévén egy vígjátéktól nem várja el az ember, hogy érdekes, összetett vagy éppen fordulatos történetet szolgáltasson.

Mellesleg a vígjáték a legjobban működő része az animének, aminek jópofa poénjain bár hangosan hahotázni nem tudtam, viszont nem egyszer meg tudott mosolyogtatni, feledtetve a történet hiányosságait.

Amiben még egész jó az anime, ahogyan karaktereink eljátsszák az idillikus családot. Ez az oldala az animének kifejezetten aranyos, illetve jól bemutatja milyen lenne egy családi összetartás. Azonban ha családról szóló animét kellene ajánlanom, biztos nem ez lenne az első gondolatom, ugyanis mégiscsak megjátszott családról van szó, melynek következtében a családhoz kapcsolódó két fontos elem: az egymás iránti feltétlen törődés, illetve a belső ellentétek hiányzanak. Röviden az animében maga a látszat fontosabb, mint a tényleges család. De ettől függetlenül a családi aspektust a mérleg pozitív oldalára rakom, hiszen amely részét mutatja azt jól teszi, csak nem teljes képet fest egy családról.

Maguk a karakterek sajnos nem a mű erőssége és ez kifejezetten akkor látszik, mikor nem együtt kell eljátszaniuk a családot, hanem külön-külön szerepelnek. Eléggé egysíkúak és kimértek. Könnyen feltűnik, hogy a főszereplő Loid nem a sztori, hanem a női nézők megfogása miatt lett olyan amilyen. És ugyan ez a helyzet Yor-ral csak a férfi nézők esetében. Igazából ha valaki látta az előzeteseket akkor a családi hátterükön kívül mindent látott róluk. Szinte semmit nem fejlődnek a sorozat során és azt ne nevezzük már karakterfejlődésnek, mikor a karakter számára teljesen új helyzetben a szokásostól eltérően viselkedik. Ez nem jelenti azt, hogy megváltozott, hanem csak megmutatkozott az énje egy olyan oldala, amely korábban helyzet hiányában még nem. Ilyen pl Loid és Anya-hoz való viszonyulása.
Szóval Loid és Yor nem lett valami mély karakter és nem is tudtam kötődni hozzájuk. Ellenben Anya-val, kinek bár voltak irritáló megnyilvánulásai, az anime el tudta hitetni velem, hogy tényleg egy gyereket látok. Persze ő sem esik át semmilyen fejlődésen, de legalább emberi karakter.

Még kitérnék röviden arra, hogy amikor nem humoros vagy aranyos az anime, akkor hajlamos kissé unalmassá válni. Illetve szót ejtenék az utolsó részről, aminek első negyede recap, mellyel látványosan húzták az időt. Továbbá nem értem miért nem a 11. epizódban felvezetett kutyás dolgot folytatták a végén.

A megvalósításra nem lehet panasz, minőségi munkát végeztek az alkotók.

Nálam a Spy x Family igazából azonos szinten van a szezon másik nevelő szülős animéjével a Deaimon-nal, mindkettő egy 7/10-et ér a számomra. Igaz utóbbi kicsit jobban bejött.

Megérdemli a hype-ot? Nem. Kiemelkedő anime? Nem. Hibátlan? Nem. Szimplán jó és szórakoztató? Igen. Evégett pedig aki egy könnyed vígjátékra vágyik annak ajánlom.


Deaimon

Az előzetesek alapján egy a Barakamon-hoz hasonló animét vártam és végül nem is csalódtam. Persze az említett műtől kicsit elmarad, de elég hamar ezt vártam jobban szerdánként, mint a pajzsos hős kalandjait. Igaz ehhez hozzátartozik, hogy az borzasztóan alul teljesített.

A történet szerint az általános iskolás lányt, Itsuka-t egyedül nevelte apja egészen addig míg ott nem hagyta egy másik családnál, hogy vigyázzanak rá. (Hogy hol van ilyenkor a japán gyámügy azt a fene tudja.) Az anime ez után 1 évvel veszi föl a fonalat amikor a befogadó család valódi gyermeke, a felnőtt Nagomu egy kis félreértés követően hazaköltözik, hogy felkészülhessen a családi biznisz átvételére. Ami azonban egyelőre nem esedékes, de ettől függetlenül Nagomi besegít az édesség készítésbe (ezzel foglalkozik a család), miközben szép lassan megismeri a befogadott Itsuka-t és egyfajta apa pótlóvá válik számára.

Ha már szóba hoztam korábban a Barakamon-t akkor érdemes megjegyezni egy alapvető eltérést a két mű között. Ugyanis míg a Barakamon-ban (ha emlékeim nem csalnak) a kisgyerek az aki elfogadja az új helyzetet és a főszereplő srác az, aki fejlődésen megy keresztül, hogy beilleszkedjen és apapótlóvá váljon, addig a Deaimon ez pont fordítva van. Nagomu az elejétől kezdve szívesen megismerné Itsuka-t, illetve válna fontos személyé számára és Itsuka lesz az aki fejlődésen megy keresztül, hogy megbékéljen a jelenlegi helyzettel, beilleszkedjen és elfogadja Nagomu-t.

Kettőjük kapcsolatát egész jól felépíti az anime és látjuk hogyan ismerik meg és válnak fontossá egymás számára. Itsuka rájön Nagomu nem csak egy felelőtlen szerencsétlenség, hanem megbízható támasz is, míg Nagomu tisztában lesz Itsuka érzéseivel.
Bár azt az animének nem sikerül átadnia, hogy Nagomu miért is akar Itsuka számára apapótló lenni. Egyszerűen ezt a kérdést úgy kezeli a sorozat, hogy ez egy huszonéves/kora harmincas? sráctól természetes viselkedés és kész. Illetve Itsuka vér szerinti szüleivel kapcsolatban is hagy némi homályt:
SPOILER
Itsuka apja miért nem az anyjához küldte a lányukat? Anyuka miért nem költözött vissza Japánba miután megtalálta Itsuka-t és engedte, hogy az ott maradjon? Az mondjuk szerintem helyes lépés volt az anya részéről, hogy Itsuka-t nem szakította ki a környezetéből és hagyta, hogy Nagomu-éknál legyen.

Visszatérve még kicsit a sztorira képes a humor mellett feszültséget és kedves pillanatokat felmutatni, de a végén én hiányoltam egy komolyabb konfliktust, egy drámaibb részt, melynek feloldása hozhatott volna egy kis katarzist zárásként.

Viszont az tetszett, hogy nem magának az édességeknek az elkészítését mutatták be, hanem a hagyomány szerint milyen történetek és jelentések kapcsolódnak azokhoz.

Karakterek rendben voltak, mindenkinek megvolt a maga ügyes bajos dolga. Legfőképpen Nagomu exét kedveltem, jó pofa volt az ő megnyilvánulásai. Nagomu-t azonban a többiekhez képest kevésbé csíptem.
Itt jegyezném meg, hogy érdekes volt hallgatni, ahogyan a helyi nyelvjárás szerint beszélnek. Szerintem aki már látott jó pár animét annak ez könnyedén fel fog tűnni.

A megvalósításra nem lehet panasz az aláfestések kellemesek, az animáció és leginkább a hátterek gyönyörűek.

Hangulatos autentikus mű, mely kellemes kikapcsolódás.


Shokei Shoujo no Virgin Road

Isekai animéből ritkán van hiány egy szezonban és most sem volt másképp. Arról nem is beszélve, hogy egy jó részük eléggé egy kaptafára készülnek, azonban jelen írás alapját képző mű esetében ez nem így van. Ugyanis újfent olyan isekai címet láthattunk, mely képes kellő megújulással szolgálni a témában. Hiszen egy olyan fantasy világ adott, melyre a mi világunkból (igazából csak Japánból) érkezettek jelentős nyomot hagytak rajta, akár a kultúrát, akár a technológiai fejlettséget nézzük. Azonban napjainkban e világban egy vallási szervezet könyörtelenül levadászik mindenkit, aki a szigetországból lett megidézve.

Ez egy kellően érdekes alap, azonban az első rész után rá kell jönnünk a történet ennek az alapnak valamelyest az ellentmondására épül. Ugyanis nem azt követhetjük nyomon, ahogyan az egyháznak dolgozó főszereplő Menou miként vadássza le az ilyen-olyan megidézetteket, hanem, hogy miként nem tudja ezt megtenni egy esetben. Mivel a másik főszereplő a megidézett egykori iskolás lány Akari, olyan képességgel rendelkezik, mely miatt nem lehet megölni. Így kezdődik kettőjük kalandjai e animében, ahol Menou Akari barátjának tetteti magát miközben annak meggyilkolásának módját keresi.
Mindezzel csak az a probléma, hogy eléggé prediktálhatónak tűnik a végkifejlet. Vagy egyikük vagy mindkettőjük meghal a végére, vagy mindketten túlélik vagy Akari hazajut Japánba. Így pedig felmerül a kérdés vajon az anime képes-e olyan történettel előállni, mely az előbb említettek tudatában érdekes és fordulatos tud maradni, mindvégig a képernyő elé szegezve? A válasz igen, még ha kissé döcögősen is.

A világról folyamatosan adagolja az információkat és tárja fele elénk annak titkai. A csavarok egy része ebből illetve a karakterekből leledzik. Persze nem találja fel a spanyol viaszt így egyes elemeit már máshol is láthattuk, de mivel jót vesz át és jól használja az anime így ezzel nincs problémám.

A főszereplő páros kellően összetett egyéniség, tetszett Menou kétszínűsége, továbbá Akari karakter is érdekessé vált, miután kiderült, hogy nem is egy idegesítő, naiv, tudatlan liba. Rajtuk kívül Menou társa Momo az aki valamelyest árnyaltabb jellem. Hármójukon felül még állandóan szereplő a hercegnő, akivel az a baj, hogy amikor valamelyest leülepszik a cselekmény az anime csak bedobja őt konfliktus kreáláshoz vagy meglévő konfliktushoz random megoldásként. Viszont ezen felül az ő létének nincs sok értelme ebben a kalandban.

Az anime kellő időt szán mindenre, néha még túlságosan is, így hajlamos meg-meg akadni. A vége lezárja a második történetívet, viszont erősen érződik, hogy a java még hátra van. Ez viszont nem baj, első évadtól mást nem vár az ember, minthogy jól felvezesse a sztorit.

Magvalósításra nem lehet panasz, nem kiemelkedő de minőségi munkát végeztek az alkotók.

Minden hibája ellenére meglepően jó anime, aminek szívesen megnézném a folytatását is.


Honzuki no Gekokujou 3

A tavaszi szezon legjobban várt és végül egyik legjobbja lett számomra. Main élete a megpróbáltatásaival továbbra is érdekesek és izgalmasak. Én nem ismerem az alapanyagot, viszont az animét nézve nem támadt bennem hiányérzet az esetlegesen nem adaptált dolgokért.

Ahogyan a sztori úgy a megvalósítása is hozza a korábban megszokott színvonalat.

Amit sajnálok, hogy most csak 10 epizódra futotta, illetve benne van a pakliban, hogy innen nem folytatják tovább, mert Main életének első mérföldkövének végén zárt az évad.

Én elégedett vagyok a folytatással és remélem lesz még majd tovább is.


---

Amúgy a nyári szezonban is lesz mit néznem. Az új címekből talán ezek valamelyikébe kezdek bele:

Isekai Ojisan: nem a történet hanem a remény egy jó vígjátékért fogott meg. Illetve a főszereplő hangját kölcsönző Takehito Koyasu is bizalomra add okot. Am neki lesz másik animéja a szezonban ami meg kifejezetten érdekel, de erről majd kicsit később.

Fuuto Tantei: az előzetes nem tűnt rossznak, remélem egy jó kis nyomozós anime lesz.

Bastard!!: egyáltalán nem ismerem a szériát, de az előzetes nem volt rossz.

Viszont inkább most a folytatások fognak jobban érdekelni:

Hataraku Maou-sama!!: az első évada az egyik kedvenc animém, fergeteges egy vígjáték. Örülök, hogy folytatást kap, bár annak nem, hogy a stúdió váltás miatt új karakter design-t használnak. Mellesleg Takehito Koyasu itt lesz még jelen, igaz csak mellékszerepben.

Shadows House 2nd season: az első évad tetszett, kifejezetten érdekes és rendhagyó történetet vezetett fel.

Made in Abyss: Retsujitsu no Ougonkyou: az első évad anno nagyon bejött. Lehet nem ártana ez előtt újra néznem, illetve bepótolnom a filmet. Érdemes megjegyezni, h a játék akkor fog megjelenni mire ez az évad végére ér.

Overlord IV: szinte hihetetlen, hogy már a 4. évad jön. A 3. évad szerintem volt olyan jó mint az első és a végére grandiózus irányt vett a történet. Egyetlen bajom vele csak annyi volt, hogy a megvalósítás egy párszor kritikán aluli volt. Remélem a folytatást nem fogja ez a probléma sújtani.

DanMachi 4th Season: sajnos az előző évadok elég hullámvölgyesre sikeredtek. A legutóbbi évad kifejezetten ígéretesen indult és volt is az egy darabig, csak a végére sikerült szétbarmolni mindazt amit felvezettek és eléggé az ember kedvét szegte attól, h folytassa tovább. De még adok egy utolsó esélyt a sorozatnak.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2382
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » Tegnap, 08:06

ZeroProcess írta:
2022.07.02. 15:26
Szinte semmit nem fejlődnek a sorozat során
Erm, nem ez a probléma. A sorozat/a teljes történet nagyjából negyede(?) lehetett az, ami most lement, egyfajta expozícióként, szóval milyen karakterfejlődést vártál? Nem, a probléma az, hogy a karakterek individuálisan lettek látványosan felszínesre vagy üresre véve. Loid még úgy ahogy rendben volt, mert nála láttuk, hogy honnan jött, merre tart, hogyan kerül apró mozzanatokkal közelebb mind érzelmileg, mind mentálisan a kreált családjához, nagyjából hogyan vélekedik a világról. Ergo van a karakterben tartalom (többnyire). Yor és Anya ezzel szemben viszont totál felszínesek. Utóbbi leginkább a vicces reakciófejeiből áll, aki mindig belekeveredik valamibe, míg Yorról gyak semmit nem tudtunk meg (ki ő, miért ilyen skilles bérgyilkos, kinek dolgozik és milyen célból, stb.), és itt már szerintem nem kifogás az, hogy még csak a sztori elején járunk.

Nem véletlenül írtam, hogy bőven nem mutatott még annyit ez a sorozat, ami valójában rejlik benne, ezért is remélem, hogy a folytatásban kissé felpörögnek, de minimum árnyalódnak a dolgok, főleg a karakterek. Ha ez megvan, utána lehet karakterfejlődni.

Avatar
ZeroProcess
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess » Tegnap, 11:40

Junchi írta:
Tegnap, 08:06
Erm, nem ez a probléma. A sorozat/a teljes történet nagyjából negyede(?) lehetett az, ami most lement, egyfajta expozícióként, szóval milyen karakterfejlődést vártál?
Máshol mások olyasmit emlegettek, h milyen mélyek a karakterek és milyen fejlődésen mennek keresztül így az a része az irományomnak arra reflektál, h szerintem ilyen még nincs. Vígjátéktól nem is várok nagy karakterfejlődést. Bár az összes felsorolt problémám olyan, h vígjáték tekintetében kevésbé súlyosak (ezért is ér el nálam 7/10-t).

Mondjuk azt elfelejtettem írni, van olyan félelmem, Loid-ot nem fogja döntés elé kényszeríteni az anime a küldetés után, h a munkáját vagy a családot válassza, hanem mindig lesz vmi újabb és újabb küldetés amihez pont kelleni fog a fedőcsalád.
Kép

Válasz küldése