Oldal: 1 / 3

Te milyen történetet látnál szívesen animében?

Elküldve: 2008.05.16. 16:06
Szerző: Aqualuna
Biztos volt már másokkal is, nem csak velem, hogy egy könyv olvastán, film láttán stb. elképzelte, milyen jó is lenne, ha ezt megcsinálnák anime-változatban!

Ti mivel voltatok így?

Számomra az első ilyent még nem is animében képzeltem el (de abban is szívesen látnám), mert akkor még nem is igen voltam tisztában vele, hogy mi az, de ezt a történetet konkrétan egy egész estés rajz mozifilmben úúúgy el tudtam volna képzelni. ::daisuki:: A történet Jókai Mór egy novellája, Az istenhegyi székely leány. Arról szól, hogy egy erdélyi vajda a félig elárvult leányát kettős személyiségként neveli föl. Mert ha szelídnek, gyöngédnek neveli, akkor az ő halála után a kapzsi főurak majd elveszik a leány vagyonát, ha viszont szilajnak, férfimód harciasnak, nem találkozik kérője. Ezért hát "csinált" az egy lányából kettőt, kitanította, hogy különbözőképpen viselkedjék, ha az "idősebbik" vadócnak (aki férfiként lovagolt, vívott, lőtt), vagy a "fiatalabbik" gyöngéd virágszálnak adja ki magát, és a leány is olyan ügyes volt, hogy még a hangját is felismerhetetlenségig el tudta változtatni.
Jöttek a kérők a vajda halála után, de mind csak a fiatalabbat akarta, ám az idősebbtől kellett elnyerniük a kezét, az pedig olyan feladatok elé állította őket, hogy rendre megfutamodtak. Ám aztán egy Adorján nevű pásztorlegényt megszeretett a "fiatalabbik", és hogy szerelmét próbára tegye, az "idősebbiknek" kellett szolgáljon egy évig. Ez pont a tatárjárás idejére esett, úgyhogy kalandban, ostromban is bővelkedett a történet, és a legvégén az idősebb lány magamagát ajánlotta a "húga" helyett feleségül.
Nem fejezem be, de happy end lett a vége.

Most ti jöttök! :wink:

Elküldve: 2008.05.16. 17:15
Szerző: Hikari
Bűn és bűnhődés (ebből manga van is :wink: ), Anna Karenina.

Elküldve: 2008.05.16. 17:49
Szerző: Gensou
Kb. minden XIX. sz-ban íródott regényt szívesen látnék animeként, de jelen pillanatban legszívesebben talán a Félkegyelműt (ha már Dosztojevszkij) =D

Elküldve: 2008.05.16. 18:28
Szerző: Cleetus
Hát én a könyvemet animésíteném,mert amikor szövöm a történetét,a fejemben folytatódik a film.Ha tudnám,akkor rajzolnék is hozzá,de nem tudok.A bal kezem nem mindíg azt a formát rajzolja mint a jobb. :?
A története jó hosszú,azt elmesélem ha valakit érdekel.

Elküldve: 2008.05.16. 18:38
Szerző: Jaaku
Most olvasom Clive Barkertől a Weaveworldt (magyarul "Korbács" néven kapható), nagyon jó kis könyv, és animének is kellemes lenne.

Egyébként ami érdekes lenne még az Orwelltől az 1984 (nem kérdés miért), bár én személyszerint bármilyen Poe vagy Loveraft novellát szivesen látnék
(Mystery of the Necronomicon címmel van egy 4 részes hentai, bár nem tudom hogy az minőségileg milyen lehet...)

Most jut eszembe, egy több száz részes shounent megnéznék Drizzt kalandjaiból is. :D

Elküldve: 2008.05.16. 18:42
Szerző: Cruel Angel
papapammm... én a megatokyo webcomicot látnám szívesen animeként. egyedül vagyok ezzel a véleményemmel?

Elküldve: 2008.05.16. 22:27
Szerző: Surci
Bármiféle Dumas-anime-adaptációra kapható lennék (Gankutsuou ugye :cool: ). Ezenkívül így hirtelen... Battle Royale --> az új EL XD

Elküldve: 2008.05.16. 23:30
Szerző: Rage
Aniemből természetesen semmilyet, ellenben néhány kiváló gengszter- illetve horrortörténet film változatát szívesen megtekinteném.
Egyébként azokból, amiket felsoroltatok, sajnos könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy lesz aniem-bastardized verzió. :/

Elküldve: 2008.05.17. 11:21
Szerző: Shin
Én azt imádnám, ha az Anne Rice könyvekből (Interjú, Lestat a vámpír, Kárhozottak királynője, Armand, satöbbi...) csinálnának animét!!!

Elküldve: 2008.05.17. 11:28
Szerző: madfist
Cruel Angel írta:papapammm... én a megatokyo webcomicot látnám szívesen animeként. egyedül vagyok ezzel a véleményemmel?
Nem vagy egyedül :D

Elküldve: 2008.05.17. 12:12
Szerző: AyaDid
Anne Rice könyvekből jó anime születhetne, attól függetlenül hogy kár volt folytatnia az írónőnek 1 könyv után... de animében spec. jól mutatna az, ami könyvben már röhejes :D
Hát amúgy meg ha nem könyvben gondolkodok, akkor talán a törtélemi filmeknek a pártján állnék... (2.vh; mitológia; Európa közékori története...stb.)

Elküldve: 2008.05.18. 10:31
Szerző: Sister Tenshi
Hikari írta:Bűn és bűnhődés (ebből manga van is :wink: ), Anna Karenina.
Anna Kareninához is van, Igarashi Yumiko (Candy Candy) készített egyet.

Had legyek én a sablonos, Harry Potter (csak ne 60 éves kinézetű Pitonnal, mint az egyik mangaka rajzain, akinek most nem jut eszembe a neve... ne a filmeket vegyék alapul az átlag életkorhoz). Vagy hamár a film úgyis a tavalyi év bukása volt, akkor a His Dark Materials-ból esetleg.
Esetleg egy Váratlan utazás anime...? Hamár Anne és Emily is van mostmár.

Elküldve: 2008.05.18. 11:42
Szerző: Narumi
Büszkeség és balítélet ::daisuki::

(Igen, most olvastam el megint a könyvet, de annyira imádom! XD)

*lesi a könyvespolcát*

Hmm... Egykét Verne-regényt el tudnék még képelni animében (pl. Kétévi vakáció).

Ja, és persze: Quo Vadis

Elküldve: 2008.05.19. 14:03
Szerző: matsuo-chan
esetleg egy LotR anime? :D kiváncsi lennék. az elfeket bishiknek kéne rajzolni

Elküldve: 2008.05.19. 15:33
Szerző: Shin
AyaDid írta:Anne Rice könyvekből jó anime születhetne, attól függetlenül hogy kár volt folytatnia az írónőnek 1 könyv után... de animében spec. jól mutatna az, ami könyvben már röhejes :D
Szerintem nagyon is jó ötlet lenne csinálni belőlük egy animét. (persze nem sok esély van, sőt mondhatnám hogy nincs.) Sokkal könnyebb lenne átlátni néhány dolgot, persze ha jól meg van csinálva. Amúgy nem tudom mi bajod a többi kötettel, nekem a Lestat nagyon nagyon tetszett.
Kiváncsi lennék, hogy hogyan formálnák meg az ő karakterét. Biztos egy csodaszép bishi lenne
::jhihi:: ::daisuki::

Elküldve: 2008.05.19. 18:32
Szerző: Aqualuna
Cleetus írta:Hát én a könyvemet animésíteném,mert amikor szövöm a történetét,a fejemben folytatódik a film.Ha tudnám,akkor rajzolnék is hozzá,de nem tudok.A bal kezem nem mindíg azt a formát rajzolja mint a jobb. :?
A története jó hosszú,azt elmesélem ha valakit érdekel.
Engem pl. érdekelne, de azért kicsit zanzásítsd. :wink:
És ha valami olyan könyvet szeretne valaki animében viszontlátni, ami azért valószínű nem egyértelmű mindenkinek, miről szól, arról sem ártana pár szót elejteni, hogy a többiek is elképzelhessék...netalán kedvet kapjanak az olvasásához.
Jaaku írta:Most jut eszembe, egy több száz részes shounent megnéznék Drizzt kalandjaiból is.
Ezen már én is gondolkoztam, de piszook nehéz lenne úgy megcsinálni, hogy ne rontsák el egészen a megírt karaktereket, meg hangulatot. Legalább 1000:1 az arány. :cry:

matsuo-chan: LotR-ből valamilyen rajzfilmet (mozifilm hosszú) készítettek, de nem tudom, anime volt-e

Elküldve: 2008.05.19. 20:24
Szerző: shizu
Quo vadis anime? ::jhuh:: Valahogy el nem tudnám képzelni... De mondjuk Bűn és bűhődést minden további nélkül. Meg pl. a Holt költők társaságát.

Elküldve: 2008.05.19. 23:02
Szerző: outsyder
Aqualuna írta:
Jaaku írta:Most jut eszembe, egy több száz részes shounent megnéznék Drizzt kalandjaiból is.
Ezen már én is gondolkoztam, de piszook nehéz lenne úgy megcsinálni, hogy ne rontsák el egészen a megírt karaktereket, meg hangulatot.
szerintem meg pont a klasszikusokkal van így. Drizzt esetében pl megoldható lenne, hogy egy modult vesznek alapul a sztorihoz, nem regényt és akkor már csak a karakterekre kell figyelni, meg arra, hogy a sztori vezetése közben ne nagyon rúgjanak fel pár alapvető szabályt. szerintem.
ugyanezen az alapon szívesen látnék pár M* modult, akár kevésbé ismert szereplőkkel (de Alyr Arkhon vagy Mogorva Chei vagy Tier sztorikat is el tudnék nézegetni^^ de a Renegát-ot mindenképpXD)

Vavyan Fable sorozatai (Vis major vagy a Halkirálynő) közül látnék szívesen animét. nagyon kellemes akció-vígjáték lenne :)

Elküldve: 2008.05.20. 10:59
Szerző: Cruel Angel
áh én barom, hogy felejtkezhettem meg róla? szóval Asimov bácsi utsó két Alapítvány kötetét (Alapítvány Peremén, Alapítvány és Föld) kifejezetten szívesen megnézném. De bármely egyéb Asimov művet feldolgozhatnának.

Elküldve: 2008.05.20. 16:24
Szerző: Titkos
Stephen King-fan lévén szívesen megnéznék a könyveiből 1-2 animés feldolgozást. :) (Főleg, hogy a japánok amúgy is szeretnek horrorozni, és egyes cuccokban, pl. a Higurashi no naku koro ni-ban vagy a Mermaid Saga-ban, mintha fel lehetne fedezni egy enyhe King-ízt.)

Elküldve: 2008.05.20. 17:28
Szerző: Khaos
Nálam a fantasy uralkodik.

Szivesen látnék középfölde animét, bármelyik éráról, azonban például M*-et soha nem adnék japán kézbe, mert szíroham lenne a vége. (Alyr Arkhon, az emós bishi fekete outfitben medzsik ápgréddel. Persze...)
Vavyan Fable - Álmok Tengere érdekelne még. Kedvenc modern epic fantazim.

Elküldve: 2008.05.21. 11:42
Szerző: anubys
Huh, jó kis téma, már sokat gondolkoztam rajta. :)


Jaaku írta:Most olvasom Clive Barkertől a Weaveworldt (magyarul "Korbács" néven kapható), nagyon jó kis könyv, és animének is kellemes lenne.
Ezzel maximálisan egyetértek, egyik nagy kedvencem, elképesztően kreatív az író. Most épp az Everville-t olvasom tőle.

Potter könyveket szívesen megnézném, simán kijönne belőlük 200 rész és ráadásul fillerekre sem lenne szükség. :dirr:

És aminek a leginkább örülnék, az a Katedrális trilógia. (Aminek sajna valószínüleg soha nem fog elkészülni a befejező kötete. :cry: )

Elküldve: 2008.05.21. 23:06
Szerző: outsyder
Khaos írta:Alyr Arkhon, az emós bishi fekete outfitben medzsik ápgréddel. Persze...
rotflol!! :lol:
szvsz, meg lehetne csinálni normálisan, max nem lenne "trendi" :roll:
a Álmok Tengerét nehezebb lenne, meg úgy általában a Fable fantasykat. túl élénk és túl színes a fantáziája a hölgynek^^ (bár az új könyve enyhén nyomasztóT_T legalábbis az eleje)

Elküldve: 2008.05.25. 18:13
Szerző: Aqualuna
Ha már valaki filmeket emlegetett... Komédiában a Neveletlen hercegnő? ::hehe::

Elküldve: 2008.05.26. 18:35
Szerző: Cleetus
Hát ha nem off,akkor Aqualuna kedvéért elmondom röviden a sztorit:
Első könyv: Egy srácról szól,akinek a szerelme a mennyben lakik,és néha meglátogatja odafenn.Aztán zajlik a srác élete,és megjelenik egy olyan lány,aki nagyon hasonlít a szerelmére.Össze is jönnek,lesz egy-két kaland,és furcsa történés.(pl amikor a srác számítógépet szerel,és a tápegység úgy megrázza,hogy kómába kerül,és egy hosszabb körútra indul az égi birodalmakba)Aztán a csajjal összeházasodnak,de ekkor a srác abba a dilemmába esik,hogy mindkét nőt szereti,ezért egy furcsa lépésre szánja el magát:kettévágja a lelkét,és a másik fele úgy lesz meg,hogy mint a baktériumok,osztódik. :dirr: De ez a művelet titokban zajlik,éppen a gyerekek nemzése közben(lesz ennek még jelentősége....)A srác egyik fele ugye lent marad a földön,és nem emlékszik az égi dolgokra,de a másik igen,csak a földön maradt csajt nem szereti többé.
Második könyv:Jönnek a gondok.A szétválasztás során Sátán barátunk belepiszkált a folyamatba,és a földi srác lelke megsérült,és hallja az emberek gondolatait.Ráadásul,ahogy a gyermekek nőnek,ez a probléma egyre növekszik,egyre hangosabban,majd kiabálásnak hall mindent,és nem tudja őket elhallgattatni.Otthon a légkör egyre feszültebb lesz, a gyermekei(ikerlányok) látják apjukat megőrülni.Ugye említettem,hogy a kettéválasztás épp "akkor" történt,így az egyik lány is hallja az emberek gondolatait,sőt,nem is a földi csávó lánya,hanem az égié,tehát nincs rokonságban húgával,sem anyjával,sőt senkivel.És bizony kezd együttérezni apjával, a családi vacsorán gondolati úton kommunikál a sráccal,majd lassan megkedvelik egymást,a csávó megútálja a feleségét,mert nem tud vele együttérezni.A csávó elkerül egy szanatóriumba.
Bekerül a sok őrült közé,és még jobban megzakkan.Otthon eközben kiderül a szörnyű igazság,és a lány tisztázza magát a csávó felesége előtt.Az kitagadja.
Ezután a lány megment apja fegyvertárából egy fejszét(régebben titokban kovácsolt),valahogy becsempészi a diliházba.A csávó kiszabadul,és mindenkit elintéz.Ez bekerül a hírekbe. Az igazi lánya amúgy is tönkrement lelkileg apja miatt,és ez még jobban sokkolja.A lány,és a srác hazamennek a holmijaikért.A lánya ajtót nyit,majd leplezi a belső idegösszeomlását,este pedig felakasztja magát.A srác és a lány elmenekül.
Harmadik könyv:Egy távoli falu melletti bányában találnak otthonra,a lány hord minden szükséges dolgot.(Azt elfelejtettem megemlíteni,hogy a hiányosságaik miatt halhatatlanok. :-P ) A srác elkezdi építeni a barlagrendszer belső elemeit,és vígan élnek a lánnyal egészen addíg,amíg a falubeliek közül el nem tűnik egy két tag,akik bemerészkedtek a barlangba.Kijönnek a kommandósok.Rettenetes harc,majd a lány ki akar vinni szerelme haragja elől egy kommandóst,amikor is a barlang berobban.A lányt elviszik.
Negyedik könyv:Mivel a srác a romok alatt van,és mindenki halottnak hiszi, a lányt veszik elő.Elítélik.Ki akarják végezni,de nem sikerül.Inkább börtönbe zárják.Itt egy rabtársának meséli a történeteket,amiket a srác mesélt neki mindíg,amiket az emberek fejéből hallott.
Miután eltelik 200 év,és több rabtárs kihalt mellőle,a lányt kiengedik,elmegy oda,ahol a bánya állt,és beszél egy keveset a betemetett férfivel,aki nem akar onnét kijönni,végre békében nyugodhat.A lány leborul a bejárat maradványai előtt,és sír.Itt ér véget a történet.
Ötödik könyv:Na ezen még gondolkodom... :lol:
Röviden ennyi. ::hehe::