Animés havi kihívások

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2020.02.04. 23:08

Február: Sequence

Ilyen lagymatag cuccot is rég láttam. A felesleges időzés nekem nem tűnt fel (mondjuk mostanában sok koreai drámát nézek, azokban pedig aztán tényleg hosszasan húzzák az időt a nagy semmivel), de a véleményed többi részével egyetértek, higashikata. Valószínűleg feldobta volna a sztorit, ha picit jobban kifejtik, hogy ez a kis "kiruccanás" milyen következményekkel jár az exbarátnő számára (a téridő manipulálása ugyebár nem túl törvényes, már csak abból kiindulva, hogy le akarták tartóztatni miatta Seiráékat). Egyébként szép kis barátnő Kara: ha a pasija nem akar vele egy iskolába járni, inkább lecsukatja? :'D Akár valamilyen veszélyt is jelenthetett volna a jövőbeli hatóság vagy az exbarátnő a jelenkori főszereplőre (hiszen időutazó szökevény), de ilyesmiről szó sem volt, és itt vált számomra világossá a mű legnagyobb gyengesége: semminek nincs tétje. A legjobb barátot picit sajnáltam, túl komolyan vette a "bros before hoes" dolgot, így a rivalizálásból származó feszültség is könnyedén feledésbe merült. A Baoh-hoz hasonlóan ezt is valahol 4 és 5 pont körül tudom értékelni, de ha már ott is lefelé billentettem végül a mérleget, ez az OVA is csak 4/10-et kap.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.02.16. 09:01

Havi: Sequence

Ennek az animének egyetlen erénye van, a technikai kivitelezés, máskülönben meg kolosszális időpocsékolás.

A recept egyszerű: Vedd a legkínosabb shoujo-mázban úszó szerelmi háromszöget, adj hozzá egy kis extra tartalmat (itt most előző életekre való visszaemlékezés + némi sci-fi) és voilá, kész is a nagy mű. Szóval itt nem csak a kivitelezés, de az elgondolás szféráján is csúnyák a buktatók, arról már nem is beszélve, hogy nem tudja még a saját idejét sem normálisan beosztani. Őszintén szólva semmilyen íve nincs az egész cuccnak, mintha mindent egy lapra szerettek volna feltenni a klimaxszal, amit meg addigra bőségesen túlforeshadowingoltak, hogy még időnap előtt rájöjjön mindenki, mire megy ki a játék.

Hab a tortán a saját rövidsége, ami még arra sem volt elég, hogy normálisan bemutassa a szereplőket vagy a világot:
SPOILER
Mi ez a jövőbeli hely? És az időgép? Miért olyan fontos mindenkinek Seira? Kara karakterét is nagyon "bírtam", ahogy szépen elintézi, hogy Seira ne követhesse az álmait, de persze az időgépet később ő is használja ÉS a végén még mindenki neki hálálkodik, csak, hogy jól eltűnjön, nehogy az a másik csaj jelenlétben tök fölösleges legyen. Mmm~, peak writing!
Mehh... komolyan mondom, jobb lett volna, ha ezt az egész "emlékek a jövőből" sci-fi-vonalat nem is erőltetik, és csak a múltbéli életükből lett volna valami sztori. Úgy sem lett volna valami ambiciózus darab, de legalább több értelme lett volna és a saját logikájában azért hihetőbb, de ez a jövős dolog inkább csak plot hole-okat és zavarosságot adott.

3/10, és az biztos, hogy nem ez az az anime lesz a shoujo demográfia új hidden gemje.

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 305
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2020.03.01. 00:18

Éééééés túlcsúsztam ismét, mert már március elseje, hogy elküldöm a postot. Mindegy :drop:

Sequence

Nagyon nem firtatnám a szót, majdnem mindent elmondtatok róla. A meglepően szép külsőn kívül semmi érdekes nem volt benne, pocsék időutazásos sztori, végtelenségig ismételt osananajimi love-story ócska szerelmi háromszöggel megszórva, mindenféle izgalomtól mentes, lackluster tetőpont és befejezés. Egy plusz fél óra jót tett volna neki, hogy a hiányosságait bepótolja és akkor nem lett volna ilyen kínosan üres az egész. Ennek ellenére nem a legrosszabb cucc a világon, bőven nézhető, de így nem több, mint időpocsékolás. Amúgy azon nevettem nagyot, hogy csávókám neve konkrétan Sailor Moon (Seira Mun) XD

4/10

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2020.03.01. 01:16

Kösz mindenkinek, aki rávette magát a februári shoujo csodára. :D Még mielőtt megfeledkezek a topicról: márciusban Junchi kápráztat el bennünket a választásával.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.03.01. 09:27

^De még úgy elkápráztat, hogy eredetileg a Tenki no Kót választotta volna, de ahhoz még csak eye-rape kamerás verzió van, úgyhogy Shinkai legújabb mesterművéről egyelőre lemarad a kollektíva.

Cserébe itt egy másik shoujo cucc, a Koko wa Green Wood. Mondjuk ez kicsit hosszabb menet lesz, mert hat epizódos, úgyhogy szerintem nem sokan vállaljuk be (pláne az előző Sequence után), de engem úgy minimálisan még érdekel is. (Mondjuk nagy előnye, hogy MAL szerint SENKI nem látta még innen.)

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2020.03.01. 10:49

Kicsit elkésve ugyan de csak megnéztem, hogy ne maradjak már ki ennyiből. Nem nagyon tudok mit hozzátenni a korábban leírtakhoz, most így hirtelen 4-et adtam neki.

A legérdekesebb kérdés számomra, hogy hogyan sikerült pont ez a történetet kiválasztani adaptálásra...
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.03.18. 11:47

Koko wa Greenwood

Még a hónap elején megnéztem, csak aztán elfelejtettem értekezni róla. Mondjuk nem igényel hosszas esszét pont ez a cucc, méghozzá azért, mert ez volt talán a legközépszerűbb anime, amit valaha láttam - de tényleg, olyannyira, hogy sem különösebb bűne, sem határozottabb bája nincs. Nem emelkedik ki semmiben, de úgy igazán haragudni sem lehet rá.

A maga hat epizódját érdekesen ossza be: Az első rész a szokásos expozíció + némi előre vetítés, hogy nagyjából mit várhatunk ettől a cucctól. A második, harmadik és negyedik többnyire epizodikus helyzetkomikumok, a ténylegi plot pedig az utolsó két epizódra marad, bár az is csak egy random szerelmi történet. A karaktergárda nem volt különösebben vészes, bár érdekes, hogy Mitsuru és Shun messze több írói figyelmet és műsoridőt kaptak, mint a tényleges protagonistának kijelölt Kazuya, szóval ezen max csak az utolsó két részt változtatott valamelyest.
A helyzetkomikumokra építő epizódok meglehetősen felejthetőek (kivéve a negyedik részt, mert azt nagyon eltalálták), Shun shemale-ségének sok értelmét nem láttam, ahogy a BL-baitingnek sem, illetve elég kínos volt a második epizód azon lépése, hogy az egész konfliktust Shinobu és a nővére között kihagyták (amire épít az epizód!!), majd viccesen közölték, hogy ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor olvasd el a manga adekvát fejezeteit. Kösz szépen. Mondjuk ez valamelyest igaz az egész OVA-ra, szóval nagyon érződik, hogy innen-onnan adaptálgatták csak a mangát, emiatt ez sem több egy közepes manga-reklámnál, a hangulatváltás az utolsó előtti részre pedig teljességgel hiteltelen és túl gyorsan érkezik. Ergo hidegen hagy.

Technikai oldalról nekem tetszett ez a retrós-minimalista design, ahogy több akkoriban igencsak népszerű seiyuu is felbukkan, viszont a zenékkel megint csak nem erőltették meg magukat...

Összességében véve a legtisztességesebb 5/10, amit valaha is kiosztottam. Egyszer meglehetett nézni, de csodákat ettől se várjon senki.

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2020.03.24. 23:57

Március: Koko wa Green Wood

Sokat nem tudok hozzátenni Junchi véleményéhez. Az első rész csak felvezetés, a második hiányos, de legalább már kicsit érdekesebb (főleg, ha sikerül túltenni magunkat azon, hogy Shinobu nővére mit művelt a gyerekkel). A harmadik és a negyedik epizód tetszett, ráadásul végre kontextusba helyezve is találkozhattam ezzel az eddig csak anélkül ismert klasszikus képkockával. :D Az utolsó két rész nyálas szerelmi szála nem hatott meg, de legalább végre túltette magát az első szerelmén Hasukawa. A négy főszereplő közül Shinobut bírtam, nekem bejött a kissé önelégült stílusa (I mean how could you not like a jerk like him), illetve a szinkronszínészének is kellemes a hangja. :3 5/10

Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2020.03.25. 16:00

Koko wa Greenwood

Mondtam már, hogy nem szeretem a shoujo animéket? :drop: Na mindegy, ebbe most ne menjünk bele...

Szögezzük le: Ez az OVA inkább a saját mangájának pofátlan promója. Miután Junchi lelőtte ezt a poént, félve mertem belevágni. Elsősorban azért volt ez, mert nem tudtam, mennyire lesz pofátlan vállalkozás. Bizonyos eseményeket kozmetikázó és a kor "szabványaihoz" igazított, rajongóktól rajongóknak szóló kiherélés lesz, mint a 93-as és 2000-es JoJo OVA-k? Vagy elkezdi úgy-ahogy és félbehagyja úgy-ahogy, mint a 92-es Ushio to Tora esetében? A mangára nem vetemedtem rá és nem is fogok. Ahhoz nem győzött meg eléggé az OVA. Azonban milyen lett?

Nagyon változó színvonalat biztosítanak az egyes epizódok. Hol a Need for Speedet is megszégyenítő tempóban zavarják le a bevezetést és a környezetre hangolódást, hol szemétláda módon hivatkozik vissza az alapanyagra, hol pedig felesleges történeteket emel epizódnyi hosszúságúra.

Az ismert okok miatt nagyon hamar a magamévá tettem az általa prezentálni kívánt kolis közeget, mégha az bántóan is túlzó. A magam tapasztalataiból kiindulva vitatkoznék, hogy egy kétszáz fős koleszban hogy lehetne olyan aktív klubéletet teremteni, hogy tengernyi csoport várjon epekedve egy késve beköltözőt... :drop:
Hiányzik a kolim... ::jtears::

Időnként a klasszikus shoujo elemek ráncfelvarrásával igyekszik hű lenni a műfajához (pl. ímmel-ámmal mutatott "No homo"-tartalmakkal, cringe "csajozós" pillanatokkal, stb.), néha pedig vígjáték szeretne lenni akkoriban nagyhírű animék (pl. City Hunter, Lupin, Hokuto no Ken, stb.) vagy kultfilmek (pl. Terminátor, talán még a Casperre is van valamilyen utalás...) megidézésével. Mindkét vállalással kudarcot vall, mert az előbbihez nagyon nincs ötlete a tempó miatt, az utóbbit pedig túlságosan random időközönként alkalmazza. (Bár aki nincs képben a 80-as/90-es évek mainstream animés felhozatalával, annak aztán édes mindegy.)

Sajna minden gond forrása a mögöttes szándék mellett a tempó volt, mert bár szemrevalóan klisés karaktereket kapunk, nem igazán tudja kibontakoztatni egyiket sem. Főleg nem Hasukawát, aki főszereplőként és a nagyja események katalizátoraként egész végig nagyon limonádé hatást keltett. Még a befejező epizódoknál is, ahol az ő állítólagos szerelmének kellene kibontakoznia. :(

Az egyetlen dolog, amit nem vitathatok el, az a grafikája. Az a kor mércéjével mérve is szépre sikerült; egy ponton valamiért a vasutak kidolgozása különösen tetszett. (Ne kérdezzétek miért, a MÁV-ot békeidőben se szerettem. :drop: )

Mint ahogy említettem, a koleszos közeg volt számomra a legerősebb pont, egyben a legkihasználatlanabb is.
Hogy mi volt ennek az oka:
- Alig kaptunk a fontosabb szereplők hátteréből, ami indokolná a Greenwoodhoz való ragaszkodásukat. Pedig ha valamivel, ezzel bőven ki tudott volna emelkedni az átlag shoujo közegből, ha a készítők hajlandók lettek volna gondolkozni rajta.
- Alig kaptunk egyáltalán más szereplőt, akik révén jobban elhihetnénk, hogy ez a koli nemcsak Mitsuruék játszótere. A mellékszereplők nem is lehetnének ennél mellékesebbek, ami egy koli-központú sztorinál nem éppen szerencsés...
- A harmadik epizódban tettek a készítők egyfajta kísérletet a közösség erejének a bemutatására, azonban ezt a törekvést szépen elnyomta az állítólagos film és a belehazudott CG... (Eleve problémás, hogy lehetett volna a kilencvenes évek elején a fiúknak CG-kreáló programja, amikor a profiknak is elég szegényes eszköztáruk volt hozzá, de ez már a "kákán is csomó"-kategória...)
- Még az én kolimban is hárman váltják egymást egy-egy napra a portaszolgálaton (pedig mi alig vagyunk 200-nál kevesebben), anno a kilencvenes évek Japánjában miért csak egy kis nénikére futotta?

Összességében a Koko wa Greenwood le tudott kötni, de a legnagyobb jóindulattal sem értékelném többre 4/10-nél. Sokáig 3-at akartam neki adni, de az utolsó két rész volt talán a legösszeszedettebb és a legkoherensebb mind közül, ezért kapott egy plusz pontot.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2020.04.01. 21:06

Erről meg meg is feledkeztem...

Katáé az április.

Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2020.04.01. 22:29

Junchi írta:
2020.04.01. 21:06
Katáé az április.
Hálás köszönetem érte! :D

Mivel most különösen szükség lenne valami "vidámabb" cuccra (és megérzésem szerint kezdünk megcsömörleni a sok OVA-tól), azt javaslom, olvasszuk le közösen az agyunkat egy kis Dumbbell Nan Kilo Moteru?-val! :dirr:

A MAL szerint a topic rendszeres résztvevői közül egyedül Ricz látta, bízom benne az ő 6/10-e a dolog jó értelmében fogant...

Jó szórakozást kívánok hozzá! :thumb:

(Nem ígérem, hogy fogok én is reagálni az ehavi alanyra, mert jelen állás szerint a kari vezetés ragaszkodik az április 30-i szakdoga-leadási határidőhöz és ha interjúim nem is lesznek hozzá, a statisztikával bőven szopok, mint a torkos borz.)

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 990
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2020.04.02. 03:26

Akkor kapásból véleményezem is, mert meg nem nézem újfent. Kezdjük azzal, hogy a 6/10 amolyan kegyelempont, amúgy igencsak átlagosan teljesít. Vígjátékként nagyon hézagosan találnak be a poénjai (noha van minden gyúróhobbit-archetípusból egy karakter), illetve eléggé az ecchi felé tendál, abból is a kidolgozott és a kidolgozhatatlan idomok (ahol ugye nincsenek izmok, csak "párnák"). Vagyis 5 alá/10 alapból, de volt két dolog, ami miatt jutalmat kapott egyetlen egész pont személyében (kerekítve).

1) A testábrázolás. Nem az első és egész biztos, hogy nem is az utolsó cucc, ami a testmozgás és a fittség fontosságára akarja valami "szexepillel" rávenni az embert. Ilyen volt a Issho ni Training OVA a jailbait kislánnyal, akinek már 14 évesen akkora melle volt, mint némelyik pornósztárnak, vagy az Anitore!, amiben inkább a realistább test vegyült a lolijelöltekkel. Mindkettő egy-egy ideális testállapotot mutat, de valamit csúnyán elfelejtenek. A Dumbbell viszont ezt pótolja és noha ennek is a testábrázolása az ideális állapotot mutatja, de azért nem rest elmondani és emlékeztetni, hogy ezekért azért a csajok megszenvedtek. Szóval itt az egyik jutalom félpont.

2) Mindkettő közvetlenül próbálta megszólítani a nézőt, hogy "gyere és csináld velem együtt a mozdulatokat", csak épp értékelhető műnek felejtett el lenni mellette. Gyakorlatilag változtatott a recepten, hogy a témát inkább felönti egy szabványsorozat formájába. Oké, ezzel a "Stahl Judit konyhája" műsort vetjük össze a Shokugeki no Soumával, de a kutya ott van elásva, hogy ha más csinálja és instruál, akkor nem igazán vagy hajlandó a passzív szórakozásodból aktívat csinálni, és követni. Mert esetleg olyat látsz, amin elkalandozol. Mint a korábban említett Hinako OVA bontógolyóként lengő csöcsei. Helyette a témát mutatja be úgy, hogy az lehet szórakoztató is nekünk, ha aktivizáljuk magunkat, meg a plusz jutalomjáték. Itt egy negyedpont ajándék. (Bár ettől még nem vett rá a sportra, a nyújtómozdulatoknál messzebb tekintő mozgásra.)

Ezektől függetlenül eléggé szedett-vetett, és gyakran éreztem azt, hogy kezd ez a vonal elveszni az ecchi-vígjáték-SOL triumvirátus klasszikus rákfenéiben. Nézhető, de csak egyszer, túl sok nyomot nem fog maga után hagyni.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1140
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2020.04.08. 14:56

Dumbbbbbelllllll:

Ohh, nem hittem, hogy sorozat vesz majd rá a havi kihívásra..., de a dumbbell azért is jött jókor, mert épp terveztem a hímem listájáról is pótolni valamilyen címet, ez pedig most jó szórakozásnak tűnt.

Ez egy egész korrekt kis mókás cucc. A humora elsőre simán megvett (Machio-san és egyéb izomhegyek, színpadias túlzások, Putyin és Schwarzenegger paródiák, hobbiját titkoló cosplayer tanárnő, kajás-függések stb.), kb. minden eleme szórakoztató, csak aztán nyilván önismétlésbe fullad. (Mondjuk Machión majdnem mindig ki lehet égni.XD)

Az OP-ED LOL, de nem lettek kedvencek, a látvány korrekt, nekem az ecchi mértéke és ábrázolása is bejövős. Jó volt nézni a lányok testét, az izomhegyek viccesek.

Az edzés része tetszett, az ending utáni gyakorlatok külön jól jönnek az otthoni tornához.X'D Az egyéb sol témák már jóval érdektelenebbre sikerültek. Az idolos mondjuk fájdalmas marhaság volt, de a kirándulásokat vagy a strandos részt ezerszer láttuk már, a szkanderezés vagy a testépítős verseny mókás volt... Szóval nem rosszak az epizódok, de nem is dobom el az agyam tőlük. Tényleg középszerűek, időnként unalmasak, egyébként pedig kellemesen kikapcsolnak. (Szerintem hétről hétre, adagokban ez fogyaszthatóbb cucc lehet, nekem így 4-esével fárasztónak érződött, de le akartam tudni, amíg még van egy kis kedvem hozzá.xd)

Egynek jó, a témát lehetne jobban tálalni, de ez a laza móka is illik hozzá. És tessék, egy gif, ami az egyik legjobb példa a humorára:
SPOILER
Kép

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2020.04.29. 19:30

Április: Dumbbell Nan Kilo Moteru?

Szórakoztatóbb cucc, mint amire számítottam, és az ecchi is inkább vicces, mint zavaró benne. Az orosz csaj talán túl sztereotip lett, és azt is sajnáltam, hogy a szereplőknek csak az izmai fejlődtek, a személyiségük nem. A céljához viszont végig hű maradt a sorozat: laikusok számára is érthetően, ösztönzően mutatta be a testépítés alapjait. Kicsit sajnálom, hogy nem szőttek bele bár egy kis romantikát (legalább a tanárnőt vagy Machiót megpróbálhatták volna összehozni valakivel), de az végül úgyis az edzés kárára ment volna. Az utolsó 4 epizódot egyben daráltam le, előtte viszont egyesével néztem a részeket, így nem volt túl fárasztó. Ha már belecsempésztek néhány utalást híres izmos emberekre, akkor szerintem az azték fitneszistenek is belefértek volna [vagy csak én maradtam le róluk?]. :D 6/10

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 462
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2020.04.30. 19:04

Dumbbell Nan Kilo Moteru?

Olvasva az eddigi véleményeket, azt hiszem, én teljesen máshogy közelítem meg ezt a sorozatot, egyszerűen azért, mert engem kifejezetten érdekel ez a téma. No nem a Mashio-féle testépítés, az már sok, de maga a sport, alakformálás, valamint az egészséges életmód és táplálkozás témakör nagyon is. Eléggé beleástam magam ezekbe, bár nem állítom, hogy eddig sikerrel kivitelezném őket XD. Épp ezért meglepett, hogy eddig még csak nem is hallottam erről az animéről, szóval köszönöm a mostani kihívást :D.

Az biztos, hogy rengeteg hasznos információ, valamint jó tanács hangzik el, amiknek korábban nagy hasznát vettem volna, most viszont sokszor csak bólogattam (arra viszont rávilágított, hogy egész életemben rosszul túráztam, nem csoda, hogy mindig majd' meghalok a végére XD).

A szereplők kellően szórakoztatóak voltak ahhoz, hogy vigyék a hátukon a sorozatot, hisz sztori az amúgy nem igazán van. Hibiki nagyon jó arc, őt bírtam a legjobban, az orosz csajt viszont kicsit feleslegesnek éreztem. Machio-san "átalakulásait" pedig nem bírtam megunni. Most a fanservice sem zavart, mert lássuk be, hogy a való életben is szeretik az edzőtermek szexi (bár néha már talán túl izmos) csajokkal és pasikkal reklámozni magukat, csak rajtuk picivel több ruha van XD.

Fogalmam sincs, mennyire tud egy ilyen sorozat rávenni valakit erre a fajta sportra. Szerintem ahhoz, hogy valakit ez motiváljon, már alapból kell egyfajta elhatározás, hogy akkor fogod magad és a nehézségek ellenére mész és csinálod. Talán ez volt az egyetlen, amit hiányoltam... Hibiki pl. tök kezdő, de nem nagyon láttuk, hogy néha rátörne, hogy "márpedig nekem ehhez most nincs kedvem", pedig ilyen biztos mindenkivel előfordul XD. Ilyen szempontból lehetett volna kicsit reálisabb, nekem sokszor tűnt úgy, hogy mindenki simán lenyomja az elvárt mennyiséget (az, hogy elfárad meg izomláza lesz, nem számít), néha jó lett volna látni, ahogy legalább 1-1 rosszabb napon nem úgy megy, ahogy kellene, mert igenis van ilyen.
Amúgy kicsit bánom, hogy csak lányokat láttunk edzeni, simán megnéznék valami mókás spinoffot arról, ahogy Machio izomheggyé formál valami kis termetű, vékonyka srácot XD.

Részemről simán megér egy 7/10-et, mert rendkívül informatív. Valóban nem érdemes maratonozni, akkor összefolyik a sok információ, elég belőle 1-1 rész.

(És a tanulság, amit levontam belőle: bármennyire is szeretnék életmód szempontjából Akemi lenni, továbbra is Hibiki vagyok ::bawl:: .)

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2020.04.30. 19:11

Benéztem a dátumot, és másba kezdtem bele... toljuk ki egy kicsit, pls! ::jtears::

szerk: Mindegy, tulajdonképpen úgy sem fogom tudni egy este megnézni, szóval ezt buktam...
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 305
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2020.05.01. 11:55

Nem terveztem ezt nézni, már csak a hossza miatt se, meg ilyen ecchiszarságnak tűnt, de a pozitív vélemények után (ráadásul lányoktól) komolyan megjött hozzá a kedvem. xD Májusban lehet, hogy megnézegetem apránként.

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1140
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2020.05.03. 11:40

Jah, kicsit meg is lepett, hogy csak lányokat vonzott a dolog. Greg pedig nézze meg utólag, ahogy minden más késő. XD

Amúgy már tűkön ültem, hogy higashikata mikor választ már, mert be akartam ajánlani a Promarét vagy a Nezhát.
De közben rájöttem, hogy Leara sokkal régebben ajánlott, mint én :D szóval Kata jöhetne már jelölni!! XD

Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2020.05.03. 16:59

Catrin írta:
2020.05.03. 11:40
szóval Kata jöhetne már jelölni!! XD
:woff: Pardon, kitolták a szakdoga leadási határidejét május 15-re, a hozzá tervezett interjúkat a megkeresettek ignoranciája/parasztvakítása miatt kénytelen vagyok elengedni, de a statisztikával még így is szenvedek... :woff:

Bár nekem se sikerült befejezni a fent említettek miatt, álszentségnek tartottam volna, ha szó nélkül hagynám a választottamat.

Szóval kedves Dumbbell...

Igen, ha felületes szigorral nézzük, a Dumbbell alig több egy sablonos, lányhisztis slice-of-life szerencsecsomagnál. A poénjai nagyrészt harmatgyenge helyzetkomikumok; a zenéje annyira emlékezetes, mint a hozzá hasonló 12-részes szezontöltelékek (semennyire); a szinkron felejthető; az ending utáni "Mit tanultunk ma?"-szegmensek pedig fájdalmasan gyerekesek. (Valamiért azokról a Varázslatos iskolabusz jutott eszembe, ahol a téves infókat a "producerekhez befutó hívásokkal" próbálták helyreigazítani. Ne kérdezzétek miért. :drop: )

De mi is az az alig több? Hát maga a testépítős/-edzős setting, amire hivatott felépíteni magát. Mert oké, hogy csakazértis beleerőltették a kötelező tehetségkutatós, tengerparti, "nagy rivális" epizódokat, amik sokat nem tettek hozzá az összképhez, de legalább vittek egy pici változatosságot a Dagashi Kashi-kaliberű szájbarágós ismeretterjesztéshez. A grafika ehhez mérten nem érdemel kifogást a részemről, a hozzá társított ecchi kivételesen nem zavart, a poénok egy része azért a megfáradt lelkemet is meg tudta érinteni a maga módján.
SPOILER
A JoJo-utalást én is hiányoltam, viszont a Hokuto no Ken-reference-ért jár a keksz. :D

Ami mégis megölte nálam az élményt, az Gina.
SPOILER
Hibiki riválisának halálosan idegesítő, ellenben semmi sem indokolja a jelenlétét számomra. Egy pillanatig se tudtam elhinni róla, hogy orosz volna, inkább egy éber kómában és random távol-keleti filmeken tartott random son-of-a-bicth. Alapjáraton annak vagyok a híve, ha egy sorozatnak van egy épkézláb története, de a Dumbbell volt az első, aminél az efféle törekvést bántam. Egyszerűen annyira belemagyarázósra sikerült ez a rész, hogy amíg Gina nem került a képbe, addig faszán elvoltam vele. Nélküle is hiányoltam volna a koherens történetet, de a jelenléte lényegesen többet ártott, mint használt.

Összességében egy minden hibája ellenére is szerethető darabnak tartom, ami egyszeri megnézésre ajánlott, de nem kötelező.

Ha utóvégre a komédiát nem is kaptam meg tőle, azért 7 rész távlatából megelőlegezem neki a 6/10-et.

És hogy a mulyaságom miatt ne csússzon a kellemetlennél is jobban a májusi kihívás (bocsi pintergreg :cry: ), Leara, téged választalak! (Bocsi Catrin. :cry: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára higashikata 2020.05.03. 17:46-kor.

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 462
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Leara » 2020.05.03. 17:15

Vegyük úgy, hogy akkor ezt most Catrinnal együtt adjuk fel, ugyanis az én májusra kinézett animém is a Promare :D.

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 357
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2020.05.03. 20:03

Dumbbell Nan Kilo Moteru?

Már akkor szemeztem vele mikor futott, de tartottam tőle, hogy irritálni fog. Ezzel szemben sokkal jobban szórakoztatott mint vártam. :D Hármasával sem fárasztott. Kár, hogy elaludtam vele. XD
Nem látszik rajtam, de azért szoktam a testedzés témában olvasni és gyakorlatokat is „gyűjtögetni”. Sok hasznos információ hangzott el, bár nem mind volt új. Leginkább az otthon végezhetők érdekeltek, mert edzőterembe úgy sem fogok menni a gépek használni. Az epizód végi edzéseket is többnyire megcsináltam velük. XD

Ráadásul kicsit vissza is hozta a kedvem az edzésekhez, ami az utóbbi hetekben jelentősen alább hagyott. Csajokat nézni edzeni határozottan inspiráló. :D

Hibiki abszolút kedvenc, bár azért nyilván túl van picit tolva a zabálása. Az orosz csaj volt a legfárasztóbb, Machio meg mindig mókás. :D

A Leara által is említett motivációhanyatlás hiánya nálam is a legnagyobb negatívum, illetve a megrajzolt testalkatok. Hibiki elvileg bőven teltebb, de ez normál rajzolás mellett egyáltalán nem látható (bár szerintem pont jól néz ki). A többiek pedig extra véznák. Ayaka hasa kapott szerencsére egy kis tónust, a többi totál sablon anime csaj, viszont ha ő boxol, akkor izmosabb karokat is kaphatott volna. A férfi karakterek közül pedig mind izomhegy. Ezt pasiként nem tudom úgy megítélni, de szerintem az már nem szép. Simán megfért volna pár Free!-sen izmos srác is és a lányokat is lehetett volna jobban differenciálni.

7/10 lett, az erősebb fajta 7-esből.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 990
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2020.05.04. 07:38

Május: Promare

Ha őszinte akarok lenni, ezzel a filmmel a Triggernek sikerült stúdió szinten Shinkai Makotóvá válnia. Sokszor látványos, de elég parasztvakítás és zavaróak sokszor a re-hashelt beállítások, kameraszögek, a stáb korábbi munkáiból hommage-nak szánt újrahasznosítások (pl. Aina a repülőben egy az egyben Yoko a TTGL-ből). Szeretne egyedi lenni az elején azzal, hogy kontúrvonalakat nem vagy csak alig használ, ezzel viszont azt éri el, hogy a film első felén jobbára csak alakok és alakzatok vannak, az akciószegmensek alatt meg inkább csak egy kivehetetlen massza. A film második felére viszont legalább már lesz valami él, ami a közel hasonló árnyalatú színeket elválasztja valami, és nem folyik egybe egy arc mondjuk a háttér egy elemével. (SM esetében meg konvencionális az art, viszont úgy villog-csillog sokszor, mintha JJ Abrams élvezett volna rá a lens flare-rel.)

Történeti téren (koncként) bedob egész jó témákat, amikkel a legnagyobb bűn az, hogy csak Triggeresen meglegyint az elején, hogy van nesze, mélység is van ebben, de utána teljesen elfelejti, nem tér vissza hozzájuk az említés/emlékeztetés szintjén túl. Legalább egy suttyós, korai Guy Ritchie-filmeket (A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső; Blöff) idéző pattogós, ütemes, de laza szájalás lehetett volna ezekről, de inkább csak arra futotta, ami a későbbi plotot szolgálta. Ez a két főbb szereplő, Galo és Lio közt például rohadt jól működhetett is volna, akiknek az összes interakciója a film feléig annyi volt, hogy egyszer Galo előadta a nagymenőt, később meg Lio kioktatta a dolgok állásáról. A pacing is elég érdekes, mert a feléig elég lassú, utána meg 10-15 percenként plot twist és akció, ami egyfelől popcornnak agykikapcsolós, de minduntalan felteszi a kérdést, hogy akkor miért kellett ilyen komolykodós felvezetés és ilyenkorra feleslegessé váló témabelengetések?

És akkor még ide sietve teszem hozzá, hogy talán az egyik nagy szívfájdalmam az volt, hogy messziről lehetett látni, hogy mik lesznek a plot twistek.
SPOILER
Kray-ről az első pillanatban a kameraszögek elárulták, hogy van egy mocsok nagy titka, és az egész kedvessége megjátszott. Így aztán nem igazán ért meglepetésként az, hogy amit Galoval tett a Parnasszosz-projekt bemutatása után, sem az, amikor végképp elvesztette a fejét, vagy az árulását már annyira erősen sulykoták, hogy adta magát a csavar is, hogy ő felelős Galo gyerekkori tragédiájáért, amit aztán büszkén be is vall; és akkor még ne beszéljünk a tényleges nagy titkáról sem, amit még spoiler tag alatt is egy atombomba lenne felfedni... Ugyanilyen volt Lio dühének elszabadulása is,
amely ponton amúgy nagyot fordult a film mind tempóban, mind jellegre. De ezek a fordulatok beláthatósága is javarészt a már ismert formuláknak köszönhető, ami miatt a végére a mű majdhogynem érdektelenné vált, és csak azt vártam, hogy fedjék fel, hogyan akarják feloldani a problémákat. Amiben mondjuk nem csalódtam, a stúdió szokásos agymenési szintjét hozta az "egyszerűen, de nagyszerűen" elv mentén.

De kábé ennyiben ki is merül az SM-párhuzam, mert míg Shinkai karakterei olyan szinten földiek, hogy épp csak nem csúsznak a saját taknyukon, akkor a legszürkébb kisegerek, akik mire sorra kerültek jellemért a teremtésnél, bezárt a bazár. Illetve a zeneválasztásai is már inkább a "nyállal írt kotta". Ezzel szemben a Trigger legalább brillírozik, de még hogy.

A zene viszont nagyon jó. Már-már túl jó. A betétdal meg aztán különösen, ami Galo témája egyébként (avagy az Inferno; a Nexus Lio témadala). Sawano Hiroyukitól nagyon megkapós, főleg a Pink Floyd-szerű felütésével (nekem nagyon az Another Brick In The Wall refrén és kórusszegmensét idézte fel, de azért megkérdeztem anyámat is, aki szereti az együttest, és konkrétan azt kérdezte meg erről a szakaszról, hogy "ez egy új PF-szám?"), amit aztán hirtelen megcsavarva átmegy egy kifejezetten kellemes és vérpezsdítő poprock-slágerbe, amihez érzésre leginkább Chuck Berry Johnny B. Goode-ját tudnám hasonlítani hirtelen.
Slusszpoén, hogy az elejéhez, a mentés megkezdéséig, akár alá lehetne vágni a Rammsteintól a Benzint is. A videóklip legemlékezetesebb kockái (ahogy indulnak el a járművel) előtt is tisztelegtek, amire őszintén szólva, nem számítottam.

A karakterek is azért pazarok. Tényleg érezni köztük a dinamikát, kémiát. Galo kicsit irritáló volt, de tudták, hogyan és mikor kell visszavenni belőle. Az Ainával közös jelenete, párbeszéde a jeges tónál meg kifejezetten üdítő volt, mert úgy tudta elmondani Aina érdeklődését Galo iránt, hogy nem volt izzadtságszagú a pillanat. Bár a kedvencem így is Ignis volt egyfelől, másfelől meg Lucia, akiknek sok szerep nem jutott, de abból mindent kihoztak. A higgadt, zablatartó főnök, meg a loliesque buherátor-operátor, aki vevő az őrültségekre.

Végső soron, ha már így megekéztem, tetszett? Nem, elég középszerű lett, mint popcorn mozi a fenti hibái miatt. Egyszer meg lehet nézni, de igencsak felejthető cím, a stúdió sajátos biztonsági játéka, aminek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Egy erős 6/10 pont, mert utólag kicsit olyan szájízt hagyott maga után még napokkal is, mintha az Inferno számnak lenne a mozifilmmé kihúzott videoklipje lenne. Valami hasonló a First Squad - Moment of Truth filmhez, ami Legalize, orosz rapper First Squad c. számához készült videoklip filmmé nyújtott változata. (Aki megnézte a linket, tessék, a MAL hozzá.)

Bónuszként akkor már a két ONA-ról is essen szó, amelyek 2x10 percben adnak elő egy egyidejű előzményt.
A Galo-hen azt mondja el, hogy miképp is került a Lánglovagokhoz a nagyszájú, de őszinte suttyó gyerek és az első bevetése. Őszintén szólva, ez a pont ébresztett rá, hogy a tűzoltóskodást szintúgy kicsit hiányoltam. Vagyis ha a Trigger hasonlóan készítene egy szimplán tűzoltókról szóló szériát, valami hasonlót a Yomigaeru Sora: Rescue Wings-hez a maguk stílusában, én abszolút vevő lennék rá. Pláne azért, mert a változatosság kedvéért már egy kicsit földhöz ragadtabb lenne, és nem lenne baj, hogy epizodikus, ha amúgy hasonlóan jók a karakterek és köztük a dinamika. Ami meglepő, hogy itt a csapat Galo kivételével milyen visszafogott, kimért. Lucia sótlanabb, inkább az érződik rajtuk, hogy "by the book" vagyis szakszerűbben próbáljanak meg oltani és menteni, ami érdekeltté tett egy csöppet abban, hogy végül is hogyan lettek a film elejére látott laza bagázs.

A Lio-hen azonban a háromnegyedében nem is róla szól, ő csak a végén tűnik fel. Az előzmény nagyja inkább állítja fókuszba a Vad Szikrák bandát, aminek végül Lio lesz a főnöke. Ezt követhetjük nyomon, és azért is érdekes, mert a film felvezetőjében, amikor még a múltat mutatják, a Vad Szikrákról, mint gyújtógató terroristákról beszélnek, akik a Föld felperzseléséért felelősek. Ehhez képest mi csak egy motoros bandát látunk már, akik ad hoc mennek randalírozni, és rajtuk üt a Fagyosztag, és Lionak kell a ványadt bokorugrók pucáját megmentenie. Nem mondom, hogy hiánypótló volt, de story wise érdekes adalékanyag, ha kicsit jobban érdekeltek a szikrák.

(Ezt a posztot is azért tudtam ilyen hamar abszolválni, mert 1-jén adtam ki a filmet magyar felirattal, a két ONA meg épp quality control alatt van.)
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2020.05.06. 22:14

Május: Promare

A mecha nem az én műfajom, és erre ez a film sem tudott rácáfolni. A hasonló tematika miatt végig akaratlanul is a Fire Force-hoz hasonlítgattam ezt a művet. Az az érzésem, hogy a movie + a 2 OVA bő 2 órája alatt nem tudták elmesélni a készítők azt a történetet, amit elterveztek. Talán egy kb. 11 részes sorozat szerencsésebb választás lett volna. Túlságosan kidolgozatlanok maradtak a karakterek, és itt most nem csak a "minek kaptak nevet, ha screen time-ot meg nem" tűzoltó csapattagokra gondolok, mert még a főszereplők háza táján is akadtak gondok. A második OVA azt meséli el szűkszavúan, hogy hogyan lett a Ghost Riderek vezetője Lio, de ez a kis előzmény több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol (túl homályos marad a származása; ha már megpiszkálták ezt a szálat, rendesen is kifejthették volna a motivációival együtt, illetve számomra hiteltelen, hogy ilyen könnyen beálltak mögé a bandatagok). Kicsit bővebben taglalhatták volna a Tüzeskék megítélését is a társadalomban. Az addig oké, hogy elvileg a törvény nem kedveskedik velük, meg sokan nem veszik őket emberszámba, de a tűzoltók és a pizzéria tulajának elfogadó hozzáállása nekem azt sugallta, hogy ennél azért jóval árnyaltabb a helyzet. A csaták kimenetelét az határozta meg, hogy ki ordít hangosabban. A bonyodalom nagyon férfias megoldására csak ennyit tudok mondani: ¯\_(ツ)_/¯ (azt mondjuk értékeltem, hogy az önirónia nem maradt el, és a találó Deus X Machina nevet kapta az egyik mecha xD). Tl;dr: több játékidővel (mondjuk sorozat formájában), kidolgozottabb szereplőkkel, világgal és történettel egy becsületes shounen mecha is lehetett volna, így viszont csak egy óbégatós Trigger-mix számomra. 5/10

Avatar
higashikata
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 109
Csatlakozott: 2019.01.06. 16:58
Nem:
Kapcsolat:

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: higashikata » 2020.05.17. 23:40

Promare

Szakdoga-leadás után és zv-felkészülés előtt ideje volt egy kis kikapcsolódás, és ha már egy film lett az ehavi alany, miért is ne szavaznék bizalmat neki? :drop:

A biztonság kedvéért lecsekkoltam, nem-e Michael Bay volt a rendező, mert bár voltak benne jó gondolatok és a design is mutatósnak hatott, sajna ezeket mind alárendelték a látványos akciónak, ami kétélű fegyverként kezdte ki ezt a nem éppen túlgondolt alapsztorit és a papírmaséként szétégő karaktervonásokat.

A MAL szerint qvasok kulcskocka-animátor és storyboard készítő (meg a CACANi 2D-animációs és in-between szoftver, amit nem mellesleg a Sunrise és a David Pro is használ ) dolgozott a cuccon, de az akciójelenetek még az ő gondos munkájuk mellett is valahogy túlzottan elnagyoltra és zavaros mozgásúra sikeredett, ami miatt időnként követhetetlennek éreztem. (Hát mit mondjon az, aki moziban látta ezt... Remélem a vetítés után osztottak valami inzulint, mert ez a cukorbeteg színvilág az első 20 percre engem pl kapásból triggerelt. Ba-dumm-tsss)

A koncepció kellően őrült volt ahhoz, hogy kedvemet leljem benne, de sajna túl töménynek éreztem egy szűk kétórás filmbe gyömöszölve, amit némileg sajnálok. Ebben a formában nem akart kipárzani a mű. Személy szerint szívesen kettévettem volna, így minimális önismétléssel és kevés üresjárattal szerintem bőven belefért volna legrosszabb esetben 2*90 perces játékidőbe az egész. (Maguk is megspórolták volna az utólagos magyarázkodást és ONA-machinálást...)

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Triggertől nem nagyon szoktam animéket nézni, így nincs összehasonlítási alapom, hogy végülis mennyivel több vagy kevesebb a korábbi munkáiknál. Ettől függetlenül egy ígéretes alapanyagnak tartom, amivel jobban is bánhattak volna. 6/10.

Avatar
Nightbird
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2019.04.17. 07:12
Nem: Férfi

Re: Animés havi kihívások

Hozzászólás Szerző: Nightbird » 2020.05.20. 21:00

Promare

Olyan érzésem van ennek a movienak az elkészülése körül, mintha fogták volna az En'en no Shouboutai alapkoncepcióját, raktak bele valamennyi Tengen Toppa Gurren-Lagannt (főleg egyes karaktereknél mutatkozik meg), egy csipetnyi Kill la Kill-t és még más dolgokat is összedobáltak volna. Ezeket bedobták egy randomgenerátorba és így ezek alapján megszületett a Promare.
Már előre leszögezem, hogy ebben a movieban kettő pozitívum volt. A zenék és a grafika. Azon kívül minden más kritikán aluli volt.

Kezdeném a karakterekkel.
Itt van a főszereplő Galo, aki lényegében Gurren Lagannból Kamina hiperaktív és idióta verziója. Utána ott van a barátnője Aina, aki Yoko a Gurren Lagannból.
LIo, aki lényegében az egyetlen karakter, akinél nem volt semmi bajom.
Azért kitérnék karakterek terén a mélypontra Kray Foresightra. Annyira egy szánalmas figura volt.
SPOILER
A motivációi egyszerűen nincsenek rendesen kibontva. Egyszerűen csak a saját idióta feje után ment és ennyi.
Már a Galoval való viszonya is kész röhej volt. Most komolyan. Az volt a nagy cselekedete, hogy nem bírt az erejével, ezért tett egy 90 fokos fordulót és kezébe vette az éppen ott álló Galót, miközben azt az épületet porig égette és ezzel csinált magának karriert.
A többi szereplő meg lényegében tucatkarakter.

A történet terén is annyi probléma volt.
SPOILER
Miként függ össze az, hogy a tüzesek megjelenése a földön beindította a föld magmájának a hőmérsékletét? Ennek semmi értelme nincsen.
Meg random párhuzamos univerzum.
Őszintén szólva, engem nem nyűgözött le. Oké rendben szép a grafika, de ez nem menti meg a többi problémától.
Majdnem ugyanazok a problémák, mint a Kokoro ga Sakebitagatterundanal. Közel 2 órába túl sok mindent raktak bele és valamire jutott kellő idő, de másra meg nem.

5/10

Válasz küldése