Általános anime társalgó

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2020.12.31. 10:20

Catrin írta:
2020.12.29. 20:31
(komolyan gondolkodtam egyébként közben rajta, hogy 2021-ben vagy legalábbis az évtizedbenXDD szépen pótolgatni fogom az általam még nem látott kedvenceiteket, just for fun :vigyor: ).
Ilyen címek nekem is voltak, pl. a kihívásról jutott eszembe, hogy a Shikit még fel sem vettem a listámra, pedig már futásakor sokan dicsérték itt és ahogy látom, azóta sem kopott meg a nimbusza. :D
Junchi írta:
2020.12.30. 11:13
(Amit sajnálok kicsit, hogy az adminok [Hikari, paTKany, stb.] nem vettek benne részt, pedig kíváncsi lettem volna az ő kedvenceikre is.)
Most hogy mondod, az ő listájukra én is kíváncsi lettem volna, dehát ez van... ^^"
SaiyaGin írta:
2020.12.30. 22:02
Az elején engem is megfogott, de ahogy jöttek ki a részek egymás után, úgy éreztem egyre inkább erőltetett szájbarágásnak azt, hogy minden részben hosszú percek mennek el az emberek halálfélelmének ábrázolásával (ha jól emlékszem, születtek is mémek a szereplők szemeire zoomoló jelenetekből) – részenként fél perc bőven elég lett volna ezekből a jelenetekből, egy idő inkább a nézők hülyének nézésének, mint hangulatteremtő fogásnak tartottam őket, emiatt, és Eren meg Mikasa egydimenzióssága miatt lassacskán csökkenni kezdett a lelkesedésem. A mélypontot a sziklacipelős részekkel érték el, azután már végig „megnézem, oszt annyi” hangulatban néztem a cuccot, amin még a fordulatok és a hangsúly harcokról való eltolódása sem segített.
Na igen, a kőcipelős rész ott a közepe körül nagyon nyújtotta a sztorit, mondjuk ennyiből jobb volt, hogy pl. Rui már akkor is olvasta a mangát, így ő "közvetítette" a hozzám hasonló "anime-only pleb" (XD) nézők felé, hogy a mangában ez sokkal rövidebb volt, nem tartott 2-3 részig. XD De igen, emlékszem, ott sokan "feladták", aztán vagy dobták is a francba, vagy hozzád hasonlóan ilyen "végignézem, ha már elkezdtem, de hogy a többi szezonját ennek be nem vállalom, az is biztos" szellemben szenvedték végig. XD Viszont utána pörgött csak fel igazán, nőstény titán, stb., a második felében azért elkezdett szépen haladni a sztori, persze szvsz. Amúgy a hülye fejek vágása, a "drámázás", a halálfélelem túltolása, nekem is mind feltűntek, de valahogy különösebben nem zavart egyik sem, ez is a postomban említett "Zacksnyderkedés" része volt, legalábbis én így fogtam fel. XD Van amúgy, ahol zavarni szokott az ilyesmi, de itt valahogy még hozzátett az élményhez, az egész cucc egyszerűen annyira túljátszós és hatásvadász, de pont ettől lesz grandiózus számomra. :D Néhány "szenvedő katonák" jelenetet meg egyszerűen csak "igazinak" éreztem, pl. amikor az eleje körül "random baka #254" szájbalövi magát, mert nem lát kiutat a titánok által megszállt városból és azt mondja, hogy inkább ez, mint hogy megegyék. Számomra az pl. unironikusan ütött, át tudtam érezni, más meg nyilván olcsó hatásvadász drámázást látott bele, ezt is el tudom fogadni. XD Meg ha már az atmoszférateremtést hoztam fel: ugye főleg az első OP-ot méltattam csak a postomban, de majdnem mindegyiket mellé lehetne rakni, ezt pl. újranéztem, amolyan "lássuk, más megvilágításba kerül-e S4 után" módon és az első képsortól az utolsóig egyszerűen csak ÜT számomra az egész. Az összes "amcsi húzásával", mint a slow motion, a robbanások, a láng, aminek egyszerre van sárgás és kékes színe, stb... XD Egyszerűen pont ez a túljátszós látványvilág, pofavágások, stb. az, ami miatt ránéz az ember egy képkockára és már meg tudja róla mondani, hogy "ez a Shingekiből van, nem mondjuk valamelyik tucat iszekájból, ahol a még a szereplők is tök ugyanúgy néznek ki, noha öt különböző sorozat screenshotjait raktuk egymás mellé". :dirr: XD Szóval leginkább tényleg olyan, mintha fognád az ilyen Zack Synder, Michael Bay, stb. rendezők külsőségeit, látványvilágát, amik önmagukban még semmi extrát nem adnak, viszont hozzácsapnál egy olyan mangakát, aki képest érdekes, fordulatos sztorit is írni és a kettő nászából születik meg a Shingeki. XD Engem a hatásvadászat amúgy különösebben nem szokott zavarni, csak legyen is valami mögötte. :D

Amúgy eléggé megosztó a sorozat, szóval nem is csodálom, hogy jellemzően a "a 2010-es évek egyik meghatározó címe!" hozzáállás áll szemben a "hatásvadász, sónen gagyiság!" véleménnyel, mert ez a két "tábor" már akkoriban kikristályosodott, amikor még 2013-ban futott az első széria. Inkább az "aggaszt" picit (ha fogalmazhatok így XD), hogy még azoknak sem láttam a listáján ezt a címet, akik pedig elég erősen fanolták anno, sőt, folytatták mangában, amíg vártak a szezonokra (Rui, Catrin, Risa, stb.) és nem is úgy értem, hogy mindenkinek ez legyen a No #1 helyén (valszeg még nekem sem ez lenne, mert lehet egy Kőkapu lenyomta volna, bár ki tudja... XD), de hogy 10 hely közül egybe sem fért be, az legalábbis furcsa. Most itt vagy az van, hogy tényleg annyira elkurvul az egész sorozat sztorija idővel, hogy már a legnagyobb fanjai sem tudnak jó szájízzel kiállni mellette (Trónok Harc effektus XD), vagy pedig szimplán az első szériát félig-meddig a hype éltette, aztán ahogy jöttek ki az újabb és újabb szezonok, meg haladt a sztori, valahogy alábbhagyott a lelkesedésük. Ez pedig amiatt aggaszt, mert így előfordulhat, hogy bizony mire én is eljutok mondjuk S4-ig, ugyanígy fogok érezni, ami elég szomorú lenne, mivel így S2-3 között járva félúton nekem még kifejezetten tetszik a cucc és igazából az itt-ott bekapott spoilerek sem úgy hatottak rám, hogy "Ehh, mi ez a baromság? :/", hanem inkább: "FÚÚÚÚ, ÚRISTEN, NA EBBŐL MI LESZ??? :D" XDDD Ami nyilván jó jel, meg amíg végig nem nézem, én is direkt jegelem ezt a témát, vagy legalábbis nem megyek bele bővebben (nem akarnék még több spoilert kapni XD), de na, ez a fenti tendencia számomra picit fura volt. ^^"
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2020.12.31. 11:12

Titkos írta:
2020.12.31. 10:20
Inkább az "aggaszt" picit (ha fogalmazhatok így XD), hogy még azoknak sem láttam a listáján ezt a címet, akik pedig elég erősen fanolták anno, sőt, folytatták mangában, amíg vártak a szezonokra (Rui, Catrin, Risa, stb.) és nem is úgy értem, hogy mindenkinek ez legyen a No #1 helyén (valszeg még nekem sem ez lenne, mert lehet egy Kőkapu lenyomta volna, bár ki tudja... XD), de hogy 10 hely közül egybe sem fért be, az legalábbis furcsa. Most itt vagy az van, hogy tényleg annyira elkurvul az egész sorozat sztorija idővel, hogy már a legnagyobb fanjai sem tudnak jó szájízzel kiállni mellette (Trónok Harc effektus XD), vagy pedig szimplán az első szériát félig-meddig a hype éltette, aztán ahogy jöttek ki az újabb és újabb szezonok, meg haladt a sztori, valahogy alábbhagyott a lelkesedésük.
Hehehe, van itt még fontosabb ok is, de előbb:
Ohh, a magam részéről tisztázva egy kis félreértést, magát a sorozatot én sosem fanoltam, kizárólag az Eruri shipet, de azt most is.XD (Btw, azért "maradtál még le" a sorozatban erről, mert a legfontosabb ErwinxLevi momenteknél még nem tartasz.......XD Lásd 3. évad, szóval amúgy is hajrá!)
Ettől függetlenül számomra szórakoztató sorozat, még mindig, minden fassága és erőltetett húzása ellenére, a vége is érdekel. Sőt, szerintem te pl. tuti nem leszel később sem elégedetlen a cselekményével. Ötletes, csak a legnagyobb baj vele az nálam, amit a kihívásnál te is kiemeltél: a karaktereit egyszerűen nem lehet igazán megszeretni (ErwinxLevi + Hange kedvelésem azért nyomába sem ér más kedvenc karaktereim iránti érzéseimnek, illetve Erurinál is csak úgy, hogy hozzáolvastam egy baromi jó fanfictiontXDDD), mert nem igazán időzik rajtuk, nem mélyíti el őket kellően, nem mutat belőlük sokat, illetve, ha mégis, akkor azt kizárólag a háborús helyzetnek és egyéb sztorielemeknek alárendelve teszi. Nekem ez kevés.
Eren pedig kifejezetten irritáló figura, ami most így a végére ilyen-olyan okokból kettős érzéseket kelt bennem... és nagyon sok függ attól is, ebben az utolsó néhány fejezetben Isayama hogy tálalja a dolgait.

Szóval én ezt a sorozatot inkább erős közepesnek tartom (minden remek ötlete és íve ellenére), néha már-már jónak, sőt nagyon is szórakoztatónak (néha pedig borzasztónakXD). Lényegében nagy kár, hogy szeretett volna egy "új FMA" lenni, de nem igazán jött össze neki, azt viszont nem vitatom, hogy meghatározó lett az évtizedben (de ugye a kihívás nem az objektív hatásfok-mérésről szólXD).

De akkor, ami szerintem még fontosabb: ha tegyük fel, el is nézném a sok-sok hibáját, és őszintén kedvelném ezt a sorozatot, még akkor is ott van 10-20 másik anime (egyébként többXD), ami ennél sokkal-sokkal jobb a szememben, jobban működnek, összetettebbek, ügyesebbek, szerethetőbbek, elképesztőbbek stb-stb, karakterfronton simán alázzák az egész SnK gárdát... igen, pl a top10-emben említett címek nálam mind ilyenek... és ha még azoknak is elnézném a hibáit?! Akkor naná, hogy a Shingeki sehogy sem fér bele az ilyen listákba.
Szóval nálam nem igaz sem az, hogy "elkurvult volna annyira a sorozat, hogy utáljam a folytatását", mert alapból sem voltam teljes mértékben elájulva tőle, a folytatása pedig lejtmeneteivel és jó ötleteivel együtt szerintem továbbra is illik hozzá (bár van 1-2 moment, amit ha nem úgy lép meg Isayama, ahogy.., az sokkal jobban tetszett volna - nem csak a shipem miatt xddd). És azt sem mondhatnám, hogy "alábbhagyott" az alapból sem olyan magas lelkesedésem (ami az eruri ship kiélésekor volt nyilván a csúcson, az is miattuk), mivel most is ugyanúgy lesem minden hónap elején a manga spoiler infókat és a raw fejezetet, amint lehet.XDD Veled ellentétben a sorozatot is hétről-hétre követem, de bízom benne, hogy egyben majd pótolod, és te továbbra is szeretni fogod. XD talán némi erurit is meglátsz majd benne, szóval, HAJRÁ!!!! XPPPP
Szimplán van Titkos egy 3. opció is (meg amúgy még ki tudja, mennyiXDD) azoknál, akik régi "fanok", most mégsem emlegették: kellő mennyiségű JOBB CUCC tévedt eléjük!!!!!!

Szerk.: Te, figyi, Rui-chan még nem is írt első helyezettet, még simán lehet az az SnK nála!! Risa pedig nem vett részt a kihívásban, persze úgy emlékszem, neki sem férne bele a top10-be a shingeki.XDDD Mindegy, értem a problémádat, és nyilván nem csak rólunk van szó (pl. Surci mintha sütögetésnél azt mondta volna, hogy ő írna róla, ha nem hagyja félbe a kihívást!!XDDD). Nézd végig, és meglátod!! Szvsz szeretni fogod!! De semmi furcsa nincs abban, hogy nálam pl. sokkal hátrébb van.XDD

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 482
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Leara » 2020.12.31. 12:21

Fú, Shingeki... én a mangáját még akkor kezdtem el, amikor annyira a fandomban nem is volt annyira felkapva, csak a japán eladási listákon láttam, hogy mindig benne van a TOP-ban :D. Egyébként nekem a mangában (a fura rajzolás ellenére) is valahogy sokkal jobban átjött a titánoktól való rettegés, mint az animében (bár az meg jobb volt abból a szempontból, hogy időrendben haladt, szóval az elején a mangában hiába hullottak az emberek, azt se tudtam, hogy kik azok XD). Nálam is ott volt a jelölt listán, de sok olyan sorozat volt, ami végül kiszorította. De mivel próbáltam úgy hozzáállni az egészhez, hogy azokat rakjam rá, amik tényleg a legnagyobb rajongást/függést váltották ki nálam, így végül olyan sorozatok is kiestek nálam, amiknek tudom, hogy amúgy jobban helyet kellett volna kapniuk. Ilyen pl. a Steins;Gate (ahol még újrázásnál is rendkívül idegesített a legtöbb karakter), vagy a Madoka, amit szintén nagyon jó sorozatnak tartok, de közel sem váltott ki belőlem akkora rajongást, mint pl. egy Hoozuki :D. Viszont ha a pl. konkrét akció listát kellene állítani, akkor a Shingeki biztos benne lenne legalább az első 5-ben, mert akciójelenetekben szerintem továbbra is nagyon erős, azt a részét továbbra is imádom, bármilyen is legyen mellette a sztori :D. Amúgy egyetértek Catrinnal, az egész sorozat megítélésében sokat fog számítani az, hogy a végén mire fut ki az egész.

Avatar
SaiyaGin
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.10.25. 19:50
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: SaiyaGin » 2020.12.31. 18:41

Titkos írta: emlékszem, ott sokan "feladták", aztán vagy dobták is a francba, vagy hozzád hasonlóan ilyen "végignézem, ha már elkezdtem, de hogy a többi szezonját ennek be nem vállalom, az is biztos" szellemben szenvedték végig.
Annyira azért nem lettem ideges miatta (végtére is DBZ-n nőttem fel, szokva vagyok az időhúzáshoz XD), és mivel alapvetően azért érdekel a történet, megnéztem az összes eddig befejezett szezont (a mostanit majd akkor nézem meg, ha már véget ért), csak éppen már nem rajongtam érte annyira, mint az első részek alatt.
A hatásvadászattal amúgy alapvetően nincs bajom, csak azzal, ha úgy érzem, hogy mellette még hülyének vagyok nézve.

Avatar
dresthar
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 145
Csatlakozott: 2019.03.09. 16:22
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Miskolc
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: dresthar » 2020.12.31. 23:37

Ha a 2010-es kihívásba, a Decemberi jelöltetemről Januárban írok, az még ér?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2021.01.01. 14:44

Catrin írta:
2020.12.31. 11:12
Ohh, a magam részéről tisztázva egy kis félreértést, magát a sorozatot én sosem fanoltam, kizárólag az Eruri shipet, de azt most is.XD (Btw, azért "maradtál még le" a sorozatban erről, mert a legfontosabb ErwinxLevi momenteknél még nem tartasz.......XD Lásd 3. évad, szóval amúgy is hajrá!)
Zárójeles részhez: igen, emlékszem, hogy ezt mondtátok legutóbb is, amikor rákérdeztem erre a részre és készséggel el is hiszem, hogy nektek itt Aoin főleg úgy S3-tól felfelé "indult be" ez a ship, viszont netszerte volt rengeteg olyan fangirl, akik már akkor állították, hogy márpedig az Eruri mennyire canon, mennyire "ott vannak a ráutaló jelek" stb., amikor még animében csak az első szezon jött ki és a manga sem járt sokkal messzebb, talán úgy S2 vége felé. XD Én meg csak pislogtam, hogy "wtf, ennyi erővel a Hange x Levi is canon lehetne, sőt, Eren teljes tárgyalótermes jelenete messze masszívabb "fangirl fic alapanyag", mint akármilyen Erwin x Levi jelenet, mert utóbbiakkal kb. annyi történt S1 alatt, hogy...egymáshoz szóltak párszor". XD Persze ezt már sosem fogjuk megtudni, mert ahhoz az említett "netes fangirlöket" kéne egyenként kikérdezni, illetve nyilván mindenki azt shipel azzal, akiket akar, csak Shingekiben tényleg soha nem éreztem ezt, szemben mondjuk egy Yuri on Ice-al, vagy egy Free!-vel, akkor kb. kérdeznem sem kellett, hogy mit esznek rajtuk a fangirlök. XD De kíváncsian várom az S3-at... XD (De tényleg, a többi "Shingeki-shipet" még úgy-ahogy értettem, szóval pl. a Connie x Sasha egy tök cuki ship, mert ők két hülye dork voltak, már amennyire "hülye dork" lehetsz egy ilyen animében, aztán a Bertholdt-Reiner kb. alapból egy seme-uke kapcsolat, Christa x Ymirt szintén nem kell magyarázni, az ugyanez, csak női fronton, sőt, még a Jean x Erennél is el tudtam hinni, hogy a folyamatos egymás iránti cseszekedésük egyes fangirlöknek úgy jön le, hogy igazából ez "unresolved sexual tension", stb... XDDDD Szóval kb. egyedül ezt az Erurit nem értettem soha, de hátha majd a későbbi szezonok valóban meggyőznek. XD)

A többi részével egyetértünk, mármint hogy a karik sajnos nem annyira kidolgozottak, mint amennyire azok lehetnének, vagy hogy történetileg némileg ilyen "FMA kistesója" feelinget sugároz a sorozat, csak nálam ezek a hibák nem árnyékolták be annyira az összképet, mint másoknál. XD Abban is igazatok van Learával, hogy valóban hülyeség volt felhoznom érvnek, hogy "dehát mekkora korszakmeghatározó cím!", mivel a játék még mindig az adott személy teljesen szubjektív fanboy/fangirlködéséről szól. XD (Mondjuk engem Eren változatlanul nem idegesít, pedig emlékszem, hogy sokan már S1 alatt agyvérzést kaptak tőle. XD Az más kérdés, hogy ahogy nézem, minimum így a végére lesz egy vagy több "érdekes" húzása...)
Catrin írta:
2020.12.31. 11:12
Szerk.: Te, figyi, Rui-chan még nem is írt első helyezettet, még simán lehet az az SnK nála!! Risa pedig nem vett részt a kihívásban, persze úgy emlékszem, neki sem férne bele a top10-be a shingeki.XDDD Mindegy, értem a problémádat, és nyilván nem csak rólunk van szó (pl. Surci mintha sütögetésnél azt mondta volna, hogy ő írna róla, ha nem hagyja félbe a kihívást!!XDDD). Nézd végig, és meglátod!! Szvsz szeretni fogod!! De semmi furcsa nincs abban, hogy nálam pl. sokkal hátrébb van.XDD
Lebuktam, lusta voltam visszanézni, hogy kik azok, akik eleve el sem kezdték a kihívást, kik azok, akik elkezdték, de kiszálltak félúton, stb... ^^" Szóval szimplán felsoroltam a legtöbb olyan nevet, akikről beugrott, hogy a leginkább "életben tartották" a Shingeki anime, illetve manga topicját, apellálva arra, hogy akkor biztosan ők a sorozat nagy fanjai. XD (Learát pl. elfelejtettem megemlíteni, de ő magától is reagált. XD) Ruinál vártam, de igazából amikor eljutottunk úgy a TOP 3 címig, akkor úgy voltam magamban, hogy "ha bronz vagy ezüst helyen nem lesz a Shingeki, akkor már kizárt, hogy arany legyen", rémlett, hogy bár fanja a sorozatnak (vagy legalábbis S1 idején még az volt XD), viszont arra is emlékeztem, hogy bőven vannak neki is kedveltebb címei az évtizedből. (Ezek egyike volt a Kőkapu és amikor láttam, hogy az előző 9 helyen nem szerepel, akkor már kezdtem sejteni, hogy ez lesz nála a nyertes, de persze mivel azóta ezt már kipostolta, így most utólag én is könnyen vagyok okos. XD) Surci már egy érdekesebb kérdés, tőle igazából még várom, hogy ha nem is No #1 helyen, de minimum a 10 cím között valahol ott lesz a Shingeki. :D (Pláne, hogy írta már itt párszor, hogy hozzám hasonlóan őt is főleg a cucc grandiózus epicsége ragadta meg, ergo lehet ő is hajlamosabb lesz a sorozat karakteri és/vagy történeti hiányosságait elnézni, amíg Colossal Titan áll a város közepén és a Felderítők úgy húzzák ki kardjukat a hüvelyéből, hogy az szikrákat vet, ahogy a két fém egymáson végighúzódik. :3 XD) Csak nála meg az van, hogy: 1. Egyenlőre kérdéses, hogy egyáltalán be fogja-e fejezni ezt a játékot, mikor lesz rá ideje, stb. ^^" XD 2. Pont ő volt az egyik, aki jelezte már S2 vége/S3 eleje körül, hogy erősen "kiszeretett" az egész franchiseból, konkrétan valahogy úgy fogalmazott, hogy "S1 elején még minden részt vártam, mint az állat, aztán ez a rajongás mostanra olyan szinten megcsappant, hogy már majdhogynem totál nem érdekel, hogy épp mi történik a sztoriban, vagy hogy ez az egész végül hová fog kifutni, stb." Na most ennek fényében még simán megtörténhet, hogy végül nála is lecsúszik a sorozat a TOP 10-es listáról. XD

Na mindegy, igyekszem túl sokat nem pörögni már ezen a témán, csak szerintem a Shingeki S1 óta nem volt olyan animesorozat, amit egyszerre annyian követtünk, hogy szinte mindenki nézte innen, ha kijött az aktuális heti rész, akkor már másnap jöttek róla 4-5 embertől is a fanolós/hater postok, hogy "Fú, láttátok, OMG!!!", mire a másik oldal: "Ja, láttam, jó gagyi volt megint...." XDDDD És oké, hogy ez már 7-8 éve volt, meg hogy közben valóban jöhettek ki olyan sorozatok, amik beelőzték náluk a Shingekit, de arra tényleg nem számítottam, hogy én leszek a játék egyetlen olyan részvevője, akinél listás lesz ez a cím. ^^" XD
dresthar írta:
2020.12.31. 23:37
Ha a 2010-es kihívásba, a Decemberi jelöltetemről Januárban írok, az még ér?
Rövid válasz: szerintem simán. :) Valamivel hosszabb válasz: ez az egész játék a kezdeti "merev szabályokhoz" (jó, relatíve "merev:" írd oda az évszámát a sorozatnak és lehetőleg az adott hónapon belül írd meg róla a postot XD) képest eléggé elment amolyan "szabadfoglalkozás" irányba már a fele körül. XD Volt, aki valamiért cseszett évszámokat írni a címeihez, más többhavi lemaradásban van, volt, aki amolyan "pengeélen táncoló faszagyerekként" nem hogy az utolsó napig, de az utolsó percig várt mindig, mire elküldte az aktuális havi postját (aztán sokszor emiatt pont átcsúszott a következő hónapba, sőt, most a következő évbe is... :dirr:), ergo annyi "szabályszegés" történt itt már a játék kezdete óta, hogy nem hinném, hogy neked ez az egy darab átcsúszó címed lenne az, ami úgymond "megtöri" az egész játékot. :D (És slusszpoén egyébként, hogy én, aki általában késik, nem egyszer félbehagy animéket, meg nehezen tud szabályokhoz alkalmazkodni, most eminens diákként olyan szépen tartottam magam egész végig, hogy csak na... :lol: Mégis csak tízévente egyszer van ilyen lehetőség, ráérek trehány lenni bármi másban... XD)
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Surci » 2021.01.01. 17:56

Titkos írta:
2021.01.01. 14:44
Surci már egy érdekesebb kérdés, tőle igazából még várom, hogy ha nem is No #1 helyen, de minimum a 10 cím között valahol ott lesz a Shingeki. (Pláne, hogy írta már itt párszor, hogy hozzám hasonlóan őt is főleg a cucc grandiózus epicsége ragadta meg, ergo lehet ő is hajlamosabb lesz a sorozat karakteri és/vagy történeti hiányosságait elnézni, amíg Colossal Titan áll a város közepén és a Felderítők úgy húzzák ki kardjukat a hüvelyéből, hogy az szikrákat vet, ahogy a két fém egymáson végighúzódik. :3 XD)

Pont ő volt az egyik, aki jelezte már S2 vége/S3 eleje körül, hogy erősen "kiszeretett" az egész franchiseból, konkrétan valahogy úgy fogalmazott, hogy "S1 elején még minden részt vártam, mint az állat, aztán ez a rajongás mostanra olyan szinten megcsappant, hogy már majdhogynem totál nem érdekel, hogy épp mi történik a sztoriban, vagy hogy ez az egész végül hová fog kifutni, stb."
Ezúton jelezném hogy nem tévedtél, ugyanis minden hibája ellenére a szerintem legtöbbször rohadtul működő epikkk hatásvadászatával engem a mai napig le tud venni a lábamról. Amikor összeírtam tavaly ilyenkor a listámat a kihívásra, evidencia volt hogy a Shingeki nem maradhat le róla, függetlenül attól mennyire (nem) sikerült eltalálni sok mindent a folytatásokban. Igen, kissé elfáradt már a 10 év alatt ez a frencsájz és épp ideje lesz lezárni, szerintem így is túl hosszúra nyúlt, egyszerűen egy 60-70 részes animét nem lehet tíz évig húzni, nem egy Nuczuró ez. Viszont az évtizedet nálam igencsak meghatározta ez a CUCC, mivel az első évad epikussága hozott vissza az animuvilágba a nagy szünetem után, úgyhogy már csak eliatt sem maradhatna le a listáról. Annyira azért jelenleg is fanja vagyok, hogy a mostani évad epizódjai az egyetlenek amit nézek a szezonból.

Amúgy a listám, csak címszavakban:

1. Madoka
2. Psycho-Pass
3. Kőkapu
4. Chihayafuru - Rakugo
5. Shingeki
6. Pingvindob
7. Durarararara!!!
8. Kill la Kill
9. Katanagatari - Ben-to
10. Illya - Kara no Kyoukai Mirai Fukuin
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 254
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Risa » 2021.01.01. 18:23

Na jó, ezt most már én se tudom szó nélkül hagyni, sorry. XD

First of all: Catrinnek igaza van, biztos, hogy nem fért volna be nekem az évtized TOP10-ébe az SnK, hiszen eddig egyik évada vagy OVA-ja sem ért el nálam 7/10-nél többet, sőt a nagy részük 5-6 körül mozog. Én sokszor csak azért keltem a védelmére, mert zavart, hogy sokan kizárólag az első évad alapján értékelték mind a történetet, mind a karaktereket, ami a manga ismeretében kicsit frusztráló volt, hiszen annál azért jóval mélyebben belement a témába Isayama, és időnként igencsak váratlan fordulatokkal rukkolt elő.

De nekem is inkább az eruri ship volt az, ami életben tartotta a lelkesedésemet.

Viszont Titkos: jesszus. X"DD Hogy te milyen fujoshi sztereotípiákban gondolkozol, ez valami elképesztő. XD Engem mindig rohadtul zavartak az eren×levi shipperek, mert mindig abból a szadista tárgyalótermi jelenetből indultak ki (ami eleve nem kenyerem, de persze kinek mi), és tökéletesen figyelmen kívül hagyták a karakterek jellemét, miszerint Levi inkább meghalna, mint hogy az ágyába engedjen egy Erenhez hasonló taknyos, büdös kölyköt, több vagy kevesebb interakció ide vagy oda. Nem az interakciók mennyisége a fontos, hanem a minősége. XD Hange amúgy dettó. Mivel ugyebár canon, hogy ritkán mosdik. :'D És bevallom, azok közé tartozom, akik az S1 óta shippelték az erurit, méghozzá attól a jelenettől kezdve, amikor a big-ass (XD) fán állnak, és Levi minden meggyőződése ellenére azt mondja Erwinnek, hogy "I trust your decision". Illetve a canon leírása már az S1 után az volt az Erwin-Levi viszonynak, hogy "deep, mutual trust". Na nekem az ilyeneknél csillan fel a szemem, nem a tárgyalótermi rugdosásnál. :drop: De mindegy. XD
Hozzáteszem, hogy a shipperek azért is mondogatták annyira a ráutaló jeleket, mert interjúk és egyéb extra kontent, Shingeki-játék párbeszédei, drama cd részletek alapján valóban rengeteg utalás volt rá, már az S1 után is. De ezeket nyilván csak azok ismerik, akik jobban belemennek, és direkt keresgélik az alapanyagot a shipjeikez. Ez casual nézők számára nyilván nem fog átjönni. De akkor most összeszedtem neked egy párat. :lol:
szerk.: Ó, és még hadd linkeljem be az egyik legfrissebb official artot róluk. :')

De ha már mindenáron sztereotípiákban szeretnél gondolkozni, akkor sem értem, hogy miért pont az erurit nem érted? Hát nézz már rájuk. XD Egy magas, szőke, mosolygós (a magánéletben láthatólag az lenne, ha parancsnokként nem is az) meg egy alacsony, fekete, morcos. Esztétikailag is gyönyörűen kiegészítik egymást, emellett felnőttek, munkatársak, rengeteg mindenen mentek át együtt, láthatóan bizalmas a kapcsolatuk. Ez már az S1-ben is látszik.

És részemről pont, hogy az ilyen reibert és jeaneren-féle shipek nem komolyanvehetők. Nem mondom, hogy nem örülök egy-egy csinosabb fanartnak róluk, de szerintem pont ezekhez nincs elég canon content.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Risa 2021.01.01. 22:51-kor.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1577
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2021.01.01. 20:26

Befutottam én is, jövök magyarázni azt a bizonyos bizonyítványt, vagyis miért nem szerepelt nálam a Top 10-ben a Shingeki. XD Röviden és tömören arról van szó, hogy bár még mindig fanja a vagyok, az új évad miatt ráadásul fellángolt a lelkesedésem, egyszerűen az történt, befurakodott elé pár cím, ami lejjebb lökte a ranglétrán.
Azok a régi szép idők! ^^ Bevallom visszasírom a 2013-as állapotokat, amikor indult az S1, fősulisként jóval több időm volt bármiről is írni, néha előbb jöttem el, később mentem be, inkább animét néztem és a fórumon pötyögtem az aktuális részekről. Amúgy, ha már így szóba került, igaz az S1-ről születtek wall of text posztok, mégis később kezdtem el jobban kedvelni az egészet, amikor beleszőtték a politikát, a lassabb részeknél kicsivel több idő jutott a karakterekre, stb. Az elejétől behúzott a cucc, viszont jó volt látni, ahogy az óriásgyakáson túlléptek. S2 megvalósítása lehetett volna jobb is, talán az animében ott csalódtam kicsit, nagyon vártam azokat a részeket, viszont másképp képzeltem el. Amíg pl. a kőcipelésnél húzták az időt, később pár dolgot kivágtak, ami pedig fontos lett volna.
Az ErenxLevi shipet sose értettem, bár gondolom tényleg van olyan, aki a rugdosásra gerjed. ^^"""""" Az S1-ben még én is észrevettem Erwin és Levi kapcsolatát, pedig nem erre fókuszáltam. XD

Ja igen, a Boku no Hero Academiára kell "haragudni", ugyanis először 9. helyre a Shingekit terveztem írni, aztán rájöttem, kerek egészében előbbi sokkal jobban bejön.
Olyan szempontból amúgy nagyon nehéz volt ezt a Top 10-et így összerakni. Egy csomó cuccot sajnáltam, hogy ki kellett hagyjak. Pl. rögtön a Shingeki, vagy a Shinsekai Yori, aztán az Uchuu Senkan Yamato 2199, meg még sorolhatnám.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2021.01.02. 14:59

Risa írta:
2021.01.01. 18:23
Viszont Titkos: jesszus. X"DD Hogy te milyen fujoshi sztereotípiákban gondolkozol, ez valami elképesztő. XD
Mármint amikor itt írogattam a Reiner x Bertholdt, Jean x Eren, Christa x Ymir, stb. shipeket példának és hogy melyiket mi "táplálja"? XD Csak szimplán felsoroltam emlékezetből, hogy S1-S2 idején mik voltak a legnépszerűbb Shingeki-shipek. :D (Azóta lehet már nem ezek a népszerűek, mivel Isayamát ismerve mostanra már biztos kinyírta a fél gárdát, vagy ilyesmi... XD És még a teljesség igénye nélkül írtam őket, így pl. a "klasszikus" Eren x Armin, vagy a nálam már majdhogynem "LOL" kategóriás shipek, mint a Mikasa x Sasha vagy Annie x Armin ki is maradtak... XDDD Ja, vagy ugye a szintén "klasszikus" Marco x Jean. XD) Ha ez "fujoshi sztereotípia", akkor legyen, bár inkább mondanám akkor már szimpla "shipper sztereotípiának", mivel más fandomokban (pl. amik 90%-ban férfiakból álltak, értsd: nem fujoshik XD) is tapasztaltam hasonlókat, hogy ha két kari rivalizált, akkor a fanok szerint az már csalhatatlan jele volt az UST-nek, vagy ilyen "úristen, egyik válla hozzáért a másikéhoz, THE SHIP IS CANON!" jellegű "érvelésekkel" jöttek, stb. XD

Btw, Eren és Levi tárgyalótermes kalandját is pont azért hoztam fel, mert kb. az is ilyen "wtf?" élményként csapódott le nálam. XD Emlékszem, megnéztem az adott részt, felmentem Face-re, YT-re, stb., erre azt látom, hogy felrobbant az internet fangirl-része, ott írogatják, hogy ez a jelenet mennyire szexi, meg mit tudom én, míg én csak ott ültem és Saitamásan: "...okay". XD Most erre mit mondjak, úgy néz ki, van pár szadista shipper fangirl a fandomban, vagy pont egy ilyen "fogadat kirúgom" jelenetből szeretnek sokan hurt/comfort jellegű ficet írni... XD De amúgy tényleg nem a fangirlöket/shippereket akartam ezekkel a fenti dolgokkal oltogatni, vagy ha azt akarnám, nem a Shingekit venném elő, pl. a Yashahime fandom mostanság erre jóval alkalmasabb lenne. :dirr:)
Risa írta:
2021.01.01. 18:23
Hozzáteszem, hogy a shipperek azért is mondogatták annyira a ráutaló jeleket, mert interjúk és egyéb extra kontent, Shingeki-játék párbeszédei, drama cd részletek alapján valóban rengeteg utalás volt rá, már az S1 után is. De ezeket nyilván csak azok ismerik, akik jobban belemennek, és direkt keresgélik az alapanyagot a shipjeikez. Ez casual nézők számára nyilván nem fog átjönni. De akkor most összeszedtem neked egy párat. :lol:
szerk.: Ó, és még hadd linkeljem be az egyik legfrissebb official artot róluk. :')
Ezek fényében már számomra is mindjárt érthetőbb/átérezhetőbb/hihetőbb ez a ship, csak ahogy te is írod, ezek is főként vagy jóval az S1 utáni mangajelenetekből lettek összegyűjtve, vagy pedig eleve ilyen "átlag földi halandó nem is látja őket" források, mint "only in Japan" drama CD-k, fanbookok, stb. Szal így szerintem nem csoda, hogy S1 után (pusztán az anime 25 részét ismerve) én még csak a fejemet vakartam, hogy honnan jön sokaktól ez az "Eruri is the best ship, period!" hozzáállás. XD
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2021.01.04. 08:38

Surci írta:
2021.01.01. 17:56
Amúgy a listám, csak címszavakban:

1. Madoka
2. Psycho-Pass
3. Kőkapu
4. Chihayafuru - Rakugo
5. Shingeki
6. Pingvindob
7. Durarararara!!!
8. Kill la Kill
9. Katanagatari - Ben-to
10. Illya - Kara no Kyoukai Mirai Fukuin
Előzetesen azt hittem, veled lesz majd a legnagyobb átfedés a közös címekben, de csak kettő (Kőkapu, Madonna) lett végül, ami így is 20%, de többnek gondoltam. Csalódás vagyok.

Btw, ami kimaradt az enyémről, de honorábilis említést azért érdemel:
- Uchuu Kyoudai (lásd Learáék véleménye),
- Ping Pong (a második legjobb dolog, amit Yuasa valaha elkövetett),
- Mawaru Penguindrum (Ikuhara utolsó értékelhető animéje),
- Non Non Biyori (egyik legjobb iyashikei),
- Made in Abyss (2017 majdnem legjobbja).

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1845
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Surci » 2021.01.04. 10:59

Junchi írta:
2021.01.04. 08:38
Előzetesen azt hittem, veled lesz majd a legnagyobb átfedés a közös címekben, de csak kettő (Kőkapu, Madonna) lett végül, ami így is 20%, de többnek gondoltam. Csalódás vagyok.
Azért az árnyalja a képet hogy egyrészt jóval kevesebb 2010-es évekbeli animut fogyasztottam mint kend, másrészt meg azt azért tudom magamról, hogy különféle (főleg EPPIKKUSSSS és/vagy SRS-DARKOS) hatásvadászattal én sokszor hagyom magam megvezetni, és míg ez nálad legtöbbször mínuszpontot ér, nekem ugyanennyiszer az élményhez tesz hozzá.

Ezenkívül voltak itt címek amiket ha magam nem is említék, de szintén sokra tartok, pölö a Yojouhan vagy a Vinland Saga, illetve ha csináltam volna mozis listát akkor a Kaguyahime vagy a Farkasgyermekek is dobogósak lettek volna. Azon viszont meglepődtem úgy overall hogy a Rakugo-t senki nem említette (az elmúlt évtized IMHO egyik legigényesebb és legfelnőttebb animéje), vagy hogy a Made in Abyss vagy az Uchouten Kazoku is ennyire kimaradt.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2021.01.04. 11:23

Surci írta:
2021.01.04. 10:59
Azon viszont meglepődtem úgy overall hogy a Rakugo-t senki nem említette (az elmúlt évtized IMHO egyik legigényesebb és legfelnőttebb animéje), vagy hogy a Made in Abyss vagy az Uchouten Kazoku is ennyire kimaradt.
Hé! XD A Rakugót a 10. helyezettnél én igenis megemlítettem!!!XDD Az tényleg kár, hogy előrébb másoknál sem igazán jutott (talán ha Risa is játszott volna), de a Made in vagy az Uchouten nálam ennyire már nem rúgnak labdába, bár utóbbit élvezetes volt tavaly pótolni.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2021.01.04. 12:09

Surci írta:
2021.01.04. 10:59
Azon viszont meglepődtem úgy overall hogy a Rakugo-t senki nem említette (az elmúlt évtized IMHO egyik legigényesebb és legfelnőttebb animéje), vagy hogy a Made in Abyss vagy az Uchouten Kazoku is ennyire kimaradt.
Az Abyss nálam majdnem a 10. lett, csak hát a zombi idoloknak végül elsőbbségük lett. : )

Az Uchouten helyett meg nekem ott volt a Kyousougiga, ami a maga túlpörgetett módján, de sokkal hatásosabban tálalta mind az üzenetét, mind a sztoriját, úgyhogy ott nem volt nálam valami sok kétely.

Engem inkább a Sangatsu no Lion hiánya lep meg, szóval az egy dolog, hogy nekem nem jött be túlzottan, de azt tudom, hogy volt azért valamennyi pozitív visszhangja nálunk is.

Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Jucuky » 2021.01.04. 17:35

Catrin írta:
2021.01.04. 11:23
Surci írta:
2021.01.04. 10:59
Azon viszont meglepődtem úgy overall hogy a Rakugo-t senki nem említette (az elmúlt évtized IMHO egyik legigényesebb és legfelnőttebb animéje), vagy hogy a Made in Abyss vagy az Uchouten Kazoku is ennyire kimaradt.
Hé! XD A Rakugót a 10. helyezettnél én igenis megemlítettem!!!XDD Az tényleg kár, hogy előrébb másoknál sem igazán jutott (talán ha Risa is játszott volna), de a Made in vagy az Uchouten nálam ennyire már nem rúgnak labdába, bár utóbbit élvezetes volt tavaly pótolni.

Én is xD A 10. helyen nagyon agyaltam aközött és a Gekkan Shoujo Nozaki-kun között, ahogy írtam, de végül azért, mert a Rakugo kicsit keserű szájízt hagyott hátra nekem, a Gekkan Shoujo Nozaki-kun mellett döntöttem.

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2021.01.05. 12:23

Surci írta:
2021.01.04. 10:59
Azon viszont meglepődtem úgy overall hogy a Rakugo-t senki nem említette (az elmúlt évtized IMHO egyik legigényesebb és legfelnőttebb animéje), vagy hogy a Made in Abyss vagy az Uchouten Kazoku is ennyire kimaradt.
Rakugónak és Uchoutennek csak az első évadát láttam, de pont ezek miatt hangsúlyoztam ki nagyon, hogy a listám über módon szubjektív lesz - mind a két cím olyasmi, aminek az erényeit nem vitatom egy percig se, de nem érzek személyes lelkesedést irántuk. Szimplán "csak" jók, de úgy igazán nyomot nem hagytak bennem, és nem is azért, mert felejthető cuccok, hanem mert... dunno, nem landoltak a személyes ballparkban olyan keményen.

Ettől függetlenül persze berakhattam volna ezeket, mert objektíve hótziher, hogy jobbak mint egy Manyuu Hikenchou vagy egy Keijo, de személyes lelkesedés hiányában inkább lett volna amolyan "bele teszem, mert elvárt egy ilyen listától" dolog. Ez meg nem lett volna elég őszinte a részemről, így maradt a kevésbé profi/komoly, de legalább tényleg személyes lista.
Kép Kép

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 310
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2021.01.06. 00:30

Nekem ez a listám:

10. Lupin III: Mine Fujiko to Iu Onna (erről írtam)
9. Fune wo Amu (erről is)
8. Sakamichi no Apollon (ééééés erről már nem...)
7. Yuri!!!! on ICE
6. Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
5. Mahou Shoujo Madoka Magica
4. Hunter x Hunter (2011)
3. Shiki (erről sikerült pötyögni, itt próbáltam volna visszacsatlakozni)
2. Steins;Gate
1. Sangatsu no Lion

Szóval ja, nálam szerepel a Surci által említett Rakugo, meg a Junchi által említett Sangatsu is, ráadásul nem is akárhol, de hát megírva nem lett. Sajnálom tényleg, hogy így alakult. Egyszer talán nekiülök és bepötyögöm a kimaradtakat egy hosszú postban, mint Ricz tette a Fate univerzummal, ha valakit érdekelne. :drop:

Avatar
pintergreg
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 363
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2021.01.07. 21:20

Rajtam továbbra is teljes motiválatlanság ül az évtizedes listával kapcsolatban, de összeállítottam egyet a tavaly nézettek közül. Ez a versenyszám sokkal kényelmesebb számomra ugyanis ebben az összetételben tulajdonképpen rajtam kívül más nem tud indulni. X'D De komolyabbra fordítva a szót, mivel nem szezonban animézek, a fejemben egyáltalán nem úgy maradnak meg a címek, hogy de jók voltak egy adott évből, hanem egy adott időszakban én miket néztem. Például tavaly nyáron több romantikus cuccot is néztem egymás után, amik szinte egy külön ívet képeznek a tavalyi évben (egymást is erősítve), de mivel ezek különböző évekből valók így ebben a formában nyilván csak nekem adnak extrát.

Ennyi szöveg után íme a lista:
10. xxxHOLiC (itt egybe értem az egészet)
9. Tsurune
8. Eizouken ni wa Te wo Dasu na!
7. Chihayafuru 3
6. Shirokuma Cafe
5. Fukumenkei Noise
4. Haibane Renmei
3. Tanaka-kun wa Itsumo Kedaruge
2. Just Because!
1. Sakamichi no Apollon
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL | Snitt
Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1041
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2021.01.08. 10:15

pintergreg írta:
2021.01.07. 21:20
2. Just Because!
Őszintén, ezt nem vártam, hogy előkerülne bárki felhozatalában, pláne nem ilyen helyen.
pintergreg írta:
2021.01.07. 21:20
De komolyabbra fordítva a szót, mivel nem szezonban animézek, a fejemben egyáltalán nem úgy maradnak meg a címek, hogy de jók voltak egy adott évből, hanem egy adott időszakban én miket néztem.
Hát, a Tatami Galaxy-t én speciel tavaly nyáron néztem, pont azon hónap előtt, mikor megneveztem volna. De pár nünükét leszámítva, amit bármikor megneveznék, konkrétan pörgettem az évtizedes lista lekérdezését említhető és érdemes cím után, de még így is elsiklottam egyik-másik felett, lásd volt a Shiki, amit élveztem, jók róla az emlékeim, de amíg nem volt írva, hogy 2011-es, eszembe nem jutott volna, hogy akkor már szóvá tegyem. Így kapott az egy utólagos beszúrást a részemről. Szóval... no fret.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2021.02.17. 19:47

Catrin írta:
2021.02.17. 11:45
Valamit elmond a jelenlegi animékkel való viszonyomról.XDD Szeretem ofc a japán cuccokat, mint ahogy az az elmúlt hónapok hsz-eiből is látszik, de igazán újíthatnának valami működőt, alkothatnának/adaptálhatnának még tartalmasabb, színvonalasabb történeteket. Régi lemez. Hehe.
You, young lady, have officially and irreversibly joined our side. The dark side. The "modern anime sucks" side.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Junchi 2021.02.18. 08:07-kor.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2021.02.17. 20:16

Junchi írta:
2021.02.17. 19:47
Catrin írta:
2021.02.17. 11:45
Valamit elmond a jelenlegi animékkel való viszonyomról.XDD Szeretem ofc a japán cuccokat, mint ahogy az az elmúlt hónapok hsz-eiből is látszik, de igazán újíthatnának valami működőt, alkothatnának/adaptálhatnának még tartalmasabb, színvonalasabb történeteket. Régi lemez. Hehe.
You, young lady, has officially and irreversibly joined our side. The dark side. The "modern anime sucks" side.
EZ! :lol: (Főleg, hogy asszem pont Catrin, illetve néha még Dodgers szokta elővenni ezt az "elég már ebből a kiégett, "oldschool animés vagyok" vénfaszoskodó szövegből!" dumát, erre lám... XDDD Hiába, egyszer mindenki "oldschool" lesz... :D XD Btw, hozzá a zene. XDDD)
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1187
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2021.02.17. 20:33

Titkos írta:
2021.02.17. 20:16
Főleg, hogy asszem pont Catrin, illetve néha még Dodgers szokta elővenni ezt az "elég már ebből a kiégett, "oldschool animés vagyok" vénfaszoskodó szövegből!" dumát
Elő is fogom még, mikor úgy van kedvem, nem kell aggódni. Xd Az meg külön öröm, hogy addig is itt vannak ezek a modern kínai kedvencek. xddd

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2021.02.18. 07:25

Titkos írta:
2021.02.17. 20:16
Junchi írta:
2021.02.17. 19:47
Catrin írta:
2021.02.17. 11:45
Valamit elmond a jelenlegi animékkel való viszonyomról.XDD Szeretem ofc a japán cuccokat, mint ahogy az az elmúlt hónapok hsz-eiből is látszik, de igazán újíthatnának valami működőt, alkothatnának/adaptálhatnának még tartalmasabb, színvonalasabb történeteket. Régi lemez. Hehe.
You, young lady, has officially and irreversibly joined our side. The dark side. The "modern anime sucks" side.
EZ! :lol: (Főleg, hogy asszem pont Catrin, illetve néha még Dodgers szokta elővenni ezt az "elég már ebből a kiégett, "oldschool animés vagyok" vénfaszoskodó szövegből!" dumát, erre lám... XDDD Hiába, egyszer mindenki "oldschool" lesz... :D XD Btw, hozzá a zene. XDDD)
Tessék, egy ideig nem nézek fel fórumra, azt' máris cincognak az egerek.

Ez az "elővenni" jelző egyébként aranyos, de nem azért mert megsértődnék vagy akármi, csak scinerammal minden conon elrötyögünk egy kört azon, hogy úgy ágálsz lehet a legjobban a témával kapcsolatban a fórumon, hogy évenként max. ha 3-4 cuccal vagy konkrétan képben (általában a mainstreamebb/lármásabbjával-nem annyira szolidjával ráadásul), de ha jól rémlik a Dirty Pair is várat a sorára még mindig. :D
Kép Kép

Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1041
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2021.02.18. 09:03

Dodgers írta:
2021.02.18. 07:25
évenként max. ha 3-4 cuccal vagy konkrétan képben (általában a mainstreamebb/lármásabbjával-nem annyira szolidjával ráadásul),
Vagy fétiscímmel, mert ha van egy monster musume darab is, akkor csillogó szemekkel ugrik utána. :dirr:
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 573
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Általános anime társalgó

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2021.02.18. 09:30

A szótárban a kíméletesség címszó alatt sem a ti neveteket találjuk, az biztos. xDDDD

Újabban (a TGCF óta :3) én is a kínai regényekhez/animációkhoz pártoltam át. Túlfogyasztás esetén biztosan ezekre is rá lehet majd unni, de egyelőre még éppen elég sok újdonságot tartogatnak a karakterek, történetek, kulturális/történelmi/mitikus elemek ahhoz, hogy a kínai mesék képezzék a rajongásom aktuális tárgyát. :D (Az már csak bónusz, hogy sok donghua legálisan nézhető legalább ideiglenesen yt-on angol felirattal.)

Válasz küldése