Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram » 2013.06.24. 10:22

-OJ- írta:Ettől persze nem lesz komolyabb a történet, csak a nézők előtt hencegnek vele, hogy mi ezt is meg mertük lépni, aztán minden megy tovább a régiben :thumb:

Biztosan nem egy sorozatot nézünk :shock:
Szerintem a világ sokkal komolytalanabb és logikátlanabb, mint amit a Valvravében felépítettek, a rémesen fantáziátlan karakterekről nem is beszélve. A sztori most került csak elő, 10rész(!) után, aminek a nagy részét át is ugorhatták volna és nem maradunk le semmiről. A sorozat humora pedig legtöbbször a gyökérség szintjén mozog :drop:
Oké, a következő rész után már én is aggódom emiatt, de ezekután hogy mondhatod, hogy komolyabb és logikusabb, mint a Majestic Prince? A leánykérésen is jót röhögtem, ilyen "Ó, Haruto, te..." szinten. A Japán a hidegháboróban téma sem igazán húsos csont, ennél a Wulgaruk génaratása számomra érdekesebb, és Jiarték pozőrködése is van oly szórakoztató, mint a Kraftwerk intézetisek ökörködései. Az tény, hogy lassabban mennek a dolgok, de itt még nem zavar.
Helyes, helyes!! Nem kell kétségek közt őrlődni. A pántos ikrek mág ígéretesek, és a srác is remélem Seirei. Poén lenne, ha vele is kellene randizni. Az Efreettel kapcsolatos titkok is kiderülhetnek végre.
Kép

Avatar
novalisk
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2006.03.22. 04:58
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: novalisk » 2013.06.24. 14:51

DokiDoki Precure 21. rész:
Bravó Toei! Láthattunk egy remek részt kíváló rendezéssel.
Azt hiszem az egyik legjobb Precure sorozatot láthatjuk.

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.06.24. 17:42

Nerawareta Gakuen

A sok lehúzó külföldi kritika után már nem sok jóra számítottam ezzel a filmmel kapcsolatban, azonban én lepődtem meg a leginkább, milyen kellemeset csalódtam a végén. De nem mintha a negatív kritikák alaptalanok lennének, itt egész egyszerűen tényleg a néző hozzáállásán és felfogásán múlik, mennyire tudja élvezni a filmet.
Ha teljesen komolyan vesszük a történetet, és ennek megfelelően egy logikusan felépített és levezényelt konfliktust várunk, amiben ismét a Föld jövője a tét és ennek ezúttal is a fantasztikus képességekkel bíró tinédzserek a kulcsai (lásd pl Suzumiya Haruhi), akkor orbitálisan nagyot fogunk csalódni, mert a cselekmény ezen szálának alig van valami értelme, befejezést pedig ne is várjunk hozzá. Ugyanígy kifognak borulni az önjelölt fizikusok, akik védhető tudományos magyarázatokat várnak a látottakra, de a filmben az égvilágon semmit nem árulnak el a jövőbeli technikákkal kapcsolatban, vagy hogy egyáltalán milyen képességeik vannak a karaktereknek. A karakterfejlődést szintén el lehet felejteni, a rajzolás pedig olyan szinten giccs kategóriába hajlik, hogy pl a tonnaszámra hulló cseresznyevirágok minden vizuális rajongó gyomrát megfekszi majd, vagy a tükröződés effektek mennyiségétől még J.J.Abrams is elszégyellné magát :drop:
Tehát ha teljesen komolyan vesszük, mint sci-fit vagy szerelmi történetet még a 3/10-es értékelés is sok neki! :wwall:

DE

Bár nem egyértelmű, de a film védhetően felfogható több műfaj kifigurázásaként is. Ott van a négy főszereplő, akik a legalapvetőbb sztereotípiák képviselői. Kenji az abszolút gyermeteg balek és az osztály bohóca, mellette ott van Natsuki, a tsundere szomszédlány aki azért veri és alázza meg folyton, mert a srác magától nem veszi észre a lány érzéseit iránta. Kahori a teljesen tipikus szende japán szépség (Hanazawa Kana tökéletes erre a szerepre) akinél szintén beüt a nagy könnyes szerelem, míg Kyogoku a rejtélyes újdiák aki ennél misztikusabb már nem is lehetne (Daisuke Ono megintcsak tökéletes választás a Haruhiban játszott, hasonló szerepe miatt). És mindegyik otthonosan mozog az adott szerepkörben, olyannyira hogy egy pillanatig sem lépnek ki belőle. A köztük kialakuló nagy románcok pedig tényleg megmaradnak egy aranyos, gyermeki szinten, rengeteg felesleges angsttal és túlbonyolított melodrámával kiegészítve, a készítők azonban számos humoros résszel töltik ki az ezek között lévő időt, így a film egy pillanatig sem tud lehangoló, vontatott vagy vérkomoly szerelmi történet lenni. Erre a kedvenc jelenetem, mikor Kenji végre összeszedi minden bátorságát, hogy szerelmet valljon Kahonak, erre (ismét) nyitva van a slicce, ami az egész jelenetet hazavágja, a srác szerelmével együtt. De a tűzijátékos visszaemlékezés is haláli, ahogy vagy 20x nem hallja meg a lány szerelmi vallomásait :lol:
A főszereplő Kenji az, aki a film utolsó negyedében a sci-fi műfajnak is beint egy hatalmasat. Natsuki tárgyalása egyértelműen a konfliktus tetőpontja lett volna, ahol összecsapnak végre az ideológiák és győzzön a jobbik. Erre beszambázik a srác egy szál fecskében, a maga bugyuta módján rendesen odateszi magát, majd magasról lesajnálja és kiröhögi az egész, túljátszott konfliktust, végül kicipeli a lányt. Az ajtóban még összefut Kyogokuval, aki máris készen áll a kettejük végső nagy párbajára, de Kenji őt is leállítja és felajánlja, hogy tartsanak inkább egy 'beach epizódot'. Ezzel pedig többet nem is hallunk a normál vs gondolatolvasók ellentétéről.
Mi ez, ha nem az általános sci-fi anime recept kiparodizálása, ahol mindig a tinédzserek mentik meg a világot? Az itteniek viszont mindebből nem kérnek, ők csak élvezni szeretnék a fiatalságukat, a bolondságukat, valamint a mindennapjaikat is csak a gyermeteg románcaik határozzák meg, a világot pedig mentsék meg a felnőttek :cool:

És ilyen tekintetben máris érthetőbbé válik a film, mégha a történetnek ugyanúgy nincs se füle se farka.

Mégis azért van két nagyobb negatívuma is: az utolsó 10percben (előtte hellyel-közzel végig érthető a dolog) annyira nagy a ködösítés a látottakkal és az elhangzottakkal kapcsolatban, hogy azt jóformán képtelenség megérteni. Csak a stáblista utáni jelenet az, ami egyértelmű és konkrét befejezést ad a romantikus szálnak, a történetnek viszont még az sem. A másik a két srác felmenőinek a szerepe, akiknek a kapcsolatát, tetteit és motivációt ugyancsak képtelenség megérteni az előzmény regény ismerete nélkül, ami nem túl igazságos az egyszeri nézőkkel szemben. Igaz, azt a regényt már annyiszor feldolgozták film vagy TV-sorozat formájában, hogy Japánban már mindenki láthatta, de rajtunk ez nem sokat segít.

A látványban akadnak az említett giccses részek, de emellett láthatunk pár igazán gyönyörű hátteret is. Ugyan a karakterrajzok nem valami különlegesek, az animáció azonban valami fantasztikus, ahogy egyfolytában mozgásban vannak a karakterek, gyakran még a háttérben lévők is. Ez különösen Natsukinál szembetűnő, akire látszólag még a gravitáció sem hat - ennek lehet valami történeti oka, de az is lehet hogy csak a készítők akarták még elevenebbé tenni vele.
A zene nem túl jellegzetes, jobbára csak a megszokott zongoradarabokból áll, a nyitó és záródalok azonban kifejezetten szépek, és a szinkronszínészek is kifogástalanul teljesítettek :D

Összegezve, nem mindennapi alkotás lett a Nerawareta Gakuen legújabb feldolgozása. Lehet szeretni, lehet gyűlölni, mindez csak felfogás kérdése. Én valahová a kettő közé teszem magam, és mivel nekem inkább tetszett, ezért egy gyengébb 8/10-et kap tőlem.

Előzetes

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.07.08. 14:37

Les 2 reines / The 2 Queens (ANN) francia-japán animációs film-trilógia.

Tiszta Berserk, csak démonok :thumb:

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.07.08. 17:03

Wow, marha jól néz ki! :thumb: De hány év múlva lesz a bemutató? :(
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5973
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.07.15. 18:22

-OJ- írta:Les 2 reines / The 2 Queens (ANN) francia-japán animációs film-trilógia.

Tiszta Berserk, csak démonok :thumb:
Ha a sztorija, meg szereplői felérnek majd a Golden Age archoz, még lehet meg is nézem. :)

Más: A Blood Lad-ről mi a véleményetek? Karakterdizájn/látványvilág okés, opening egész jó, lapozgattam a manga elejét és az alapötlet is egész fun, csak aztán az ilyenek szoktak nagyon hamar elsikkadni és beállni valami monoton és önismétlő történetvezetésre. Meg azt néztem, hogy mintha még a manga sem járna túl messze, most akkor csinálnak 12 részt aztán jóccakát, vagy lehet arról tudni, hogy mit terveznek?
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2257
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.07.15. 19:03

Titkos írta:Más: A Blood Lad-ről mi a véleményetek? Karakterdizájn/látványvilág okés, opening egész jó, lapozgattam a manga elejét és az alapötlet is egész fun, csak aztán az ilyenek szoktak nagyon hamar elsikkadni és beállni valami monoton és önismétlő történetvezetésre. Meg azt néztem, hogy mintha még a manga sem járna túl messze, most akkor csinálnak 12 részt aztán jóccakát, vagy lehet arról tudni, hogy mit terveznek?
IMHO szar. Pedig hogy várta mindenki (= többség)... Anno a mangájába belelapoztam, de ez így, animében már-már elviselhetetlen volt. Borzalmasan túljátszott, fájdalmasan erőltetett és ilyen "bele a pofádba" stílusú az egész. Egyedül a design volt jó, de csak ezért nem fogom nézni.

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2013.07.15. 20:47

Junchi írta:Borzalmasan túljátszott, fájdalmasan erőltetett és ilyen "bele a pofádba" stílusú az egész. Egyedül a design volt jó...
Én ezt már a manga első néhány fejezete alapján megállapítottam. ^^'
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5973
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.07.15. 22:31

Na, köszi a véleményeket, közben lenyomtam két részt és akkor pro, illetve kontra:

Negatív dolgok:

-A már általatok említett túljátszás. Még a mangánál nem is annyira éreztem ezt, az anime viszont már tényleg baromira olyan. Pl. a sztori legelején, amikor a vámpírokról mesél kedvenc bandavezérünk, a mangában csak említi a dolgokat, viszont az animében ilyen túljátszott, gagyi Drakulás artokkal magyarázzák el a dolgokat, amik már rohadtul túlzásnak érződnek. ^^" Vagy ott vannak a random képernyőre beúszó szövegek. ^^"

-Emellett mintha nem is mindig tudná, hogy az adott jelenetet hogy kell előadni. Amikor a mangában kinyírja a növényes srácot (az első kihívóját), akkor az marhára nincs vicces jelenetnek szánva, legalábbis nekem nem úgy jött le. Az egy relatíve komoly/cool jelenet, ahol pont azt mutatják be, hogy lehet, hogy egy szerencsétlen ember-otakunak tűnik a srác, de attól még igenis tápos vámpír. Erre az animében lejátszódik ugyanez, de ilyen idióta körítéssel, hogy még az áldozat ordítja be vicces stílusban, miközben elhalálozik, hogy "jajjistenem, hiszen ez az XY halálos támadás!". ^^" Ott a gagyiság-faktor már kb. a Rosario to Vampire animéjét súrolta. ^^"

-Valahogy mintha az egész sorozat jóval "rózsaszínebb" lenne, mint a manga.

Pozitívumok:

-Tetszik a látványvilág. Oké, írtam, hogy rózsaszínebb, ergo nem teljesen a manga feelingje köszön róla vissza, de ettől még egész tetszetős.

-A seiyuuk! Rohadt jók! Nem minden sorozatban érzi azt az ember, amikor a manga után nézi az animét, hogy mindenki olyan hangot kapott, mintha tényleg maga a karakter szólna a lapokról, ez viszont teljesen úgy sikerült. :D

-A zene is bejövős, bár bevallom, a háttérzenékre nem különösebben emlékszem, ergo ott még semmi kiemelkedőbbet nem hallottam, de az OP/ED páros viszont szvsz egész jó lett. :)

Illetve észrevettem egy érdekes dolgot. Az első rész (aminek még olvastam a manga-verzióját is) nem fogott meg túlzottan, ellenben a másodiknál több jeleneten szakadtam. XD Nem tudom, hogy ez azért volt-e így, mert a manga jobb és azt olvasva ugyanaz animében már nem ütött akkorát, vagy mert a második rész már animében is jobban sikerült, de ott valahogy nem egy olyan poénnal találkoztam, amit szerintem a seiyuuk dobtak fel ennyire és mangában olvasva fele ennyire sem röhögtem volna rajta.

És akkor most ezek után kell majd eldöntenem, hogy ha folytatom is, akkor a mangát, vagy az animét folytassam-e. XD Lehet egyelőre maradok az animénél, valahogy bejön ez a hülye-feeling. XD Persze határozottan a gyengébb shounenek kategóriájába tartozik, de legalább eddig nem akarja komolyan venni magát, ha maradna ezen a LOL-szinten, még talán élvezhető is lenne végig. :D Persze gondolom mint a legtöbb shounenben, csak a banda összeállásáig ennyire lightos a dolog, aztán majd jön a világot elfoglalni akaró főgonosz, a szerelmi szál a vámpír bandavezér és a sétáló onahole között (bocs, Sankakun hívták így, de szvsz teljesen lefedi a csaj szerepét a sztoriban :lol: ), meg a hasonló klisék, és persze majd ennek megfelelően a történet is "szükségszerűen" bedarkul, de nem baj, max ott fogom majd dropolni. ^^" (Több ilyen Gintama-szerű verekedős shounen sorozat kéne, úgy értem hangulatra olyanok, amik 300+ chapter fölött sem érzik szükségét, hogy feltétlenül egyre darkosabbra vegyék a figurát.)
Kép

Moon Breaker
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2011.07.08. 06:32
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Moon Breaker » 2013.07.20. 08:26

mmm új Rozen Maiden szép, az animátorok kitettek magukért ahogy szoktak :)

ali project op szokás szerint random dallamú, összevissza hegedűs nemtommi, nekem nem igen jön be az ilyen... (aki ilyesmi ali project számot el tud karaokézni annak riszpekt :shock: ).

de az ED nagyon szép ! :thumb:

Moon Breaker
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2011.07.08. 06:32
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Moon Breaker » 2013.07.20. 10:51

Servant x Service - kiváló lájtos, humoros anime. szeressük az ilyen gyöngyszemet :D

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.07.21. 11:26

Moon Breaker írta:mmm új Rozen Maiden szép, az animátorok kitettek magukért ahogy szoktak :)
Egy sorozatot nézünk? :o_O:
Elképesztő ronda és igénytelen az egész, még a DEENhez képest is. Röhej, hogy a majd 10éves első évad sokkal részletesebb animációval és színesebb képi világgal rendelkezik. A rotoszkópos hátterek pedig egyenesen borzalmasak, emellett az arányokat is totálisan elbacták. Régen egy baba volt vagy 70-80cm magas, most meg 40-50cm max :wwall:

Moon Breaker
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 177
Csatlakozott: 2011.07.08. 06:32
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Moon Breaker » 2013.07.21. 17:16

nekem speciál tetszik. ez van. :wink:

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.10.09. 13:04

Már majdnem mindenbe belenéztem, amibe terveztem a szezonból. Egy rész után semmit nem dobtam, mindegyik sorozatnak adok még 1-2 rész bizonyítási lehetőséget.

Coppelion
Nem egészen erre számítottam. Ahhoz képest, hogy mennyire vártam, az első rész nem nyűgözött le, a grafika pedig pocsék. A hátterek szépek, de a karakterek nagyon elütnek a környezettől. A főszereplő lányok úgy viselkednek, mintha osztálykiránduláson lennének, nem pedig egy atomkatasztrófától sújtott terepen. Az állandóan pattogó csajszi már most az idegeimre ment, szóval őt valószínűleg később sem fogom megkedvelni. Adok még egy esélyt a második résznek, de nem voltam elragadtatva.

Kyoukai no Kanata
Újabb moe KyoAni anime, ezúttal szörnyekkel és a Deadman Wonderland-ből nyúlt vérmanipulálási képességgel. Nem tudom, hogyan szándékozzák a cuki karakterdizájnt és a komoly, véresebb témát összehozni, viszont kíváncsivá tettek a világgal kapcsolatban. Egy picivel jobban tetszett, mint a Coppelion, ami engem lepett meg a legjobban.

Strike the Blood
Egy nagy adag klisé rendel. XD Legjobban így tudnám jellemezni az újabb vámpíros próbálkozást. A fanservice egyelőre kimerül a bugyivillantásban, szóval annyira nem volt durva, mint amire számítottam. Nem egy nagy eresztés, de szórakozásnak tökéletesen megfelel, heti egyszer bőven vállalható és ha jó csaták lesznek benne, akár még meg is kedvelhetem.

Aoki Hagane no Arpeggio - Ars Nova
Ezt vártam a legjobban a szezonból, de egy kicsit csalódott vagyok. Őszintén, ebből simán kinézem, hogy military fagoknak készült, csak éppen a haditengerészet lesz a központban. Olvastam, hogy a mangához mellékeltek valami plusz kötetet, amiben megmagyarázták a szakzsargont. >__> Maga az első rész jól indult, bár nekem a Michael Bay-féle torpedóból készült Csatahajó jutott az eszembe, csak némileg jobb karakterekkel. A csaták látványosak, de ezúttal nem az űrben, hanem a tengeren vívják. Azon mondjuk kiakadtam, hogy az ellenség hajóit női testben lévő mesterséges intelligenciák irányítják, mert kell valamire nyáladzani a férfi közönségnek.

Log Horizon
Ebbe csak poénból néztem bele, szóval nem vártam tőle sokat. Mondjuk attól még nem lett jobb, plusz nagyon úgy néz ki, hogy a karakterek felét utálni fogom, szóval esélyes, hogy ez lesz az első kukázott animém a szezonból. Egyedül a macska kinézetű játékos érdekel, de ő még nem debütált az első részben. A főszereplő egészen kedvelhető, csak az állandó szemüveg igazgatása zavart. Bugyis és perverz poént pedig muszáj volt elsütni. -__- A kiindulásról semmit nem tudunk, itt mindenki csak úgy bekerült a játékba, aztán kilépni nem tudnak. Azt is csak sejtik, hogy ha a játékban meghalnak, akkor a való életben is. A környezet szép, van mágia, fegyverhasználat és különböző állatfajok. A legrosszabb opening díjra pedig jelölni kéne, többet tuti nem fogom meghallgatni. :dirr:

Gingitsune
Natsume pótlék, kissé rosszabb rajzolással, egyébként a felállás hasonló. Az első része nagyon tetszett, szerintem aranyos volt. Ez sem lesz egy világmegváltó anime, de ez olyan "jót tesz a léleknek" típusú sorozat, amiből néha nem árt nézni egy párat. Ezt mindenképpen folytatni fogom, kedvelhető szereplők vannak benne, szóval első rész alapján az egyik legjobb a szezonból.

Kill la Kill
Ez még pont abba a kategóriába esett, hogy elborult, de nem annyira, hogy az első rész után landoljon a kukában. Érződik rajta a TTGL stílus, úgyhogy nagyon remélem a készítők ebbe az irányba fognak haladni és nem olyan random marhulás lesz, mint a FLCL vagy a PSG. A harcok tetszettek, bár eléggé eltúloztak benne mindent, a pozőrség maximálisan jelen van. A fanservice kicsit olyan "bele a pofádba" típusú, de ameddig nem ezen lesz a hangsúly, addig elnézem. A főszereplő csaj nekem nagyon szimpatikus, remélem mindenkit jól le fog alázni a későbbiekben. XD

Infinite Stratos S2
Az első évad sem tetszett már annyira, de mégis bevállaltam a következőt. Érdekesen indult, már az első részben lezavarták a fürdőruha és yukata bemutatót. Kíváncsi vagyok, vajon ebből mit fognak kihozni. A foreshadowing alapján lehet, hogy valami érdemi történetet hoznak össze, bár a műfaja miatt ebben erősen kételkedem. Majd meglátjuk ebből mi lesz. Ha más nem, jó kis csöcsfest és akkor dobom az egészet. ^^"

Magi S2
Nagyon jó volt az első rész, a Kill la Kill után szerintem ennek volt a második legerősebb kezdése a szezonban. Azt hallottam, hogy ki fognak vágni néhány átvezető részt a mangából, szóval kíváncsi leszek, hogyan fog alakulni a történet. Kaji Yuuki egészen összekapta magát, először fel se tűnt, hogy őt hallom. Ezúttal inkább a komolytalanabb irányba mentek el, de jó kis felvezető volt, még fesztivált is rendeztek. Nagyon úgy tűnik, hogy a következő résztől a három főszereplő külön fog válni és újabb karakterek kerülnek be a képbe. Ez is helyet kapott a "biztosan nézem" listámon.

Ezeken kívül a Galilei Donna, a Samurai Flamenco, a Pupa és a BlazBlue érdekel még.
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2013.10.09. 14:12

Rui-chan írta:Már majdnem mindenbe belenéztem, amibe terveztem a szezonból...
Átfutván posztod ismét megállapítom, hogy hát jah, ismét egy szezon, ismét nem érdekel egyik cucc sem különösebben. (A véres kardos moe cuccot jelöltem csak be plan to watchra a múlt héten, de még nem nyúltam hozzá. BTW vérkontroll nem feltétlenül Deadman Wonderland lopás, lásd még pl. határozottan régebbről a Get Backers Dr. Jackal-ját.) ... Aztán egyszerrecsak homlokomra csapok. De. Van valami amit szerettem volna nézni. Kb. fél-háromnegyed éve még írtam is valahova a fórumra, hogy lesz. Egy-két hónapja néztem is, hogy mikor indul. Hogy is felejthettem el. (Talán mert kb. mindenhonnan csak a vérkardmoeről és a killakillről szól az internet ahol járok.) Szóval gyorsan utána néz, első rész ki is jött a múlt héten. Letölt, megnéz.

Tehát Golden Time első rész:
Gyors ismétlés mindenkinek, hogy miért is akartam ezt nézni: Toradora! írójának következő light novel sorozatából készült anime a Toradora! anime stúdiója által, mely ismét egy slice-of-like romantikus cucc ám ezúttal egyetem a környezet a százezerszer lerágott középsulis csont helyett.
Első benyomások:
- Az opening. Omg. Amikor néztem eltöprengtem rajta, hogy jó helyen járok-e. XD Mármint oly mértékben ocsmányan nyálas szívecskés cucc, hogy kiráz tőle a hideg.
- Kicsit lassan indult a rész (a rész első harmadáig anno valamikor olvastam a light novelt, egy igen fontosnak tűnő dolgot úgy tűnik az anime elnyelt, vagy legalábbis későbbre tolt, az utolsó jelenet utalt csak rá haloványan, lehet h egyébként így lesz jobb), de a csaj feltűnésétől kezdve kifejezetten jól szórakoztam.
- Amikor az enyhén tsundere viselkedése miatt barátja számára elviselhetetlen csaj szótagolva közli főhősünkkel, hogy barátja valójában nem azért menekül előle mert fájdalmasan elnyomó személyiség, hanem mert a barátja így fejezi ki a szeretetét, ergo ő a tsun-de-re hangosan felröhögtem. :dirr: Well played. Well played.
- A klubbok önreklámai kicsit fájdalmasak voltak, a böngyös sambázókat tartottam talán kicsit soknak. (Aztán persze rájöttem, hogy egyetem. Ahhoz képest miket hallani manapság egy átlag itthoni egyetemi gólyatáborról, némi alul öltözött szambások nem is olyan sok. XD)
- A plusz két csaj behozása ilyetén módon furcsa volt számomra. Így ilyen szabvány visual novel/dating sim adaptáció szagot adott a történetnek a dolog. Toradorában messze jobb volt, hogy egyrészt első körben is csak két hölgyet ismertünk meg a "kvázi háremből", másrészt meg rögtön volt viszonyuk egyéb nevesített szereplőkkel, így inkább volt nagy baráti társaság szaga a dolognak, mint itt.
Mindenesetre egyelőre izgatottan várom, hogy mi lesz szereplőink útja, amit bejárnak majd a történet alatt. (Még úgy is, hogy sejthető azért mi lesz a vége.)

ps. Jó hogy BlazBlue-t is eszembe juttatad Rui, azt is akartam nézni. Vagy legalábbis belenézni, hogy mennyire csinálnak belőle random fanservice cuccot. (A játék sztorija rejt magában elég fantáziát, kíváncsi lennék egy kifejtett elmesélésre, mert fájtok közötti 3-3 mondatos dialógok hagynak azért még bőven kifejteni valót.)

Szerk.: BlazBlue első rész megnézve. Hát öö... szines. Játékból ismert karakter háttérzenék megfelelő helyekre be vannak téve. és öö... Láttunk jeleneteket szereplőkkel, amik többnyire pár perces kis karakter bemutató szkecsek voltak némi bunyóval. (Jó, nem teljesen összefüggéstelenül. De elég sok expozícióval.) ömm... Jó. Hát itt is kíváncsian várom mi lesz ebből.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5973
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.10.09. 17:01

Rui-chan írta:Coppelion
Nem egészen erre számítottam. Ahhoz képest, hogy mennyire vártam, az első rész nem nyűgözött le, a grafika pedig pocsék. A hátterek szépek, de a karakterek nagyon elütnek a környezettől. A főszereplő lányok úgy viselkednek, mintha osztálykiránduláson lennének, nem pedig egy atomkatasztrófától sújtott terepen. Az állandóan pattogó csajszi már most az idegeimre ment, szóval őt valószínűleg később sem fogom megkedvelni. Adok még egy esélyt a második résznek, de nem voltam elragadtatva.
Ebbe valamilyen számomra is megmagyarázhatatlan oknál fogva lestem bele (talán mert annyira abszurd az alaphelyzet, hogy felkeltette a kíváncsiságomat), de az a helyzet, hogy már az első részt is halálra untam, néhányszor meg erősen felvontam a szemöldökömet, szóval nem valószínű, hogy folytatni fogom. Igazából csak két zavaró dolog van az egészben, de azok eléggé megölik az élményt. Az egyik a karakterek és a háttér viszonya. Ennél ocsmányabb, hanyagabb összedolgozást én még nem láttam. Péter szokta asszem mondani, hogy "a KyoAni és az ő fake 3D háttereik, amik elütnek az előtértől", de szerintem pont ilyenkor látszik, hogy ha másban nem is, legalább látványban ott vannak, mert náluk speciel én még sosem éreztem azt, hogy nagyon elütne egymástól a kettő. Ellenben a Coppelionban iszonyú volt. Egyrészt baromira látszik hogy valóban csak úgy "oda vannak rakva" a karakterek a háttér elé (tényleg mintha két külön dimenzió/világ lenne... XD), másrészt mert nem tudom, hogy ez szándékos-e vagy véletlen, de még a körvonalaik is annyira vastagok, mintha direkt ki szerették volna hangsúlyozni, hogy ők oda vannak rajzolva egy álló háttér elé. XD ^^"

A másik zavaró dolog pedig a lányok viselkedése. Nem érdekel, hogy milyen mágikus képességek révén immunisak a sugárzásra (ez ugyanis még nem derült ki), azt akkor sem magyarázzák be nekem, hogy kiküldik őket Csernobil japán verziójához (ráadásul elvileg ez egy komoly akció akarna lenni...) és akkor tényleg úgy viselkednek, mint akik osztálykiránduláson vannak, röhögcsélnek, nyafognak, stb. Még ha nincs is félnivalójuk a sugárzástól, akkor sem hiszem el, hogy az egész kihalt környék és nyomasztó hangulat lelkileg sincs rájuk hatással. Ez nagyon valószerűtlen volt számomra. (És akkor abba már bele sem megyek, hogy ha ez egy katonai akció és farkasok támadhatnak a csajokra, meg ilyesmi, akkor miért iskolai egyenruhában vannak...) Azért még valamilyen szinten lehet nyomon követem majd a sorozatot, hátha kialakul egy ütősebb sztori, vagy akármi, de eddig nem túl meggyőző.
Rui-chan írta:Kyoukai no Kanata
Újabb moe KyoAni anime, ezúttal szörnyekkel és a Deadman Wonderland-ből nyúlt vérmanipulálási képességgel. Nem tudom, hogyan szándékozzák a cuki karakterdizájnt és a komoly, véresebb témát összehozni, viszont kíváncsivá tettek a világgal kapcsolatban. Egy picivel jobban tetszett, mint a Coppelion, ami engem lepett meg a legjobban.
Ebből csak képeket láttam, de bevallom, meglepődtem. XD "Véres jelenet egy KyoAni animében? Fiúk, még a végén történetet is írtok hozzá, vagy mi? XDDD" Mondjuk lehet valami Madoka-koppintásra készülnek, persze nem a sztorira értem, hanem a stílusra, hogy a moét próbálják a komoly/véres jelenetekkel kombinálni.
Rui-chan írta:Log Horizon
Ebbe csak poénból néztem bele, szóval nem vártam tőle sokat. Mondjuk attól még nem lett jobb, plusz nagyon úgy néz ki, hogy a karakterek felét utálni fogom, szóval esélyes, hogy ez lesz az első kukázott animém a szezonból. Egyedül a macska kinézetű játékos érdekel, de ő még nem debütált az első részben. A főszereplő egészen kedvelhető, csak az állandó szemüveg igazgatása zavart. Bugyis és perverz poént pedig muszáj volt elsütni. -__- A kiindulásról semmit nem tudunk, itt mindenki csak úgy bekerült a játékba, aztán kilépni nem tudnak. Azt is csak sejtik, hogy ha a játékban meghalnak, akkor a való életben is. A környezet szép, van mágia, fegyverhasználat és különböző állatfajok. A legrosszabb opening díjra pedig jelölni kéne, többet tuti nem fogom meghallgatni. :dirr:
A leírásod alapján csak én érzem úgy, hogy ez meg az aktuális Sword Art Online koppintás akarna lenni, vagy tényleg az? XD
Rui-chan írta:Kill la Kill
Ez még pont abba a kategóriába esett, hogy elborult, de nem annyira, hogy az első rész után landoljon a kukában. Érződik rajta a TTGL stílus, úgyhogy nagyon remélem a készítők ebbe az irányba fognak haladni és nem olyan random marhulás lesz, mint a FLCL vagy a PSG. A harcok tetszettek, bár eléggé eltúloztak benne mindent, a pozőrség maximálisan jelen van. A fanservice kicsit olyan "bele a pofádba" típusú, de ameddig nem ezen lesz a hangsúly, addig elnézem. A főszereplő csaj nekem nagyon szimpatikus, remélem mindenkit jól le fog alázni a későbbiekben. XD
És elérkeztünk az idei szezon első olyan címéhez, amit én is már jóelőre kinéztem magamnak és kifejezetten vártam. (Btw, honnan jön az a mém, hogy "ANIME IS SAVED!"? Folyton felbukkan az olyan helyeken, ahol szóba kerül a Kill la Kill. Még egy Shingekinél érteném, hogy ezzel jönnek, mert az eléggé szembement a mai trendekkel, de a Kill egyelőre a szokásos Gainax marháskodás, fanservice-el nyakonöntve, csak ezúttal egy másik stúdiótól, szal nem igazán értem ezt... XD) Ez a cucc első körben teljesen beteg. Az epizód első felénél még azon gondolkodtam, hogy nem hogy folytatni fogom-e, de egyáltalán ezt a 25 percet végig bírom-e majd nézni. Rettenetesen irritáló karaktergárda (szinte mindenki ellenszenves volt, aki a rész első felében szerepelt), "beleapofádba" stílusú poénok in Gainax-style (ráadásul ezek fele nem is poén, csak idióta vizuális túlzás, pl. stadion méretű iskolaudvar, vagy titán méretű diákverő faszalegény XD) Ezt az egészet csak súlyosbította, hogy a Gurren Lagann "örökség" (amivel ugye úgy reklámozták a cuccot), egyáltalán nem hangulatban vagy sztoriban köszönt vissza, pusztán karakterdizájn/vizualitás tekintetében. Így az ember kb. végigröhögte kínjában a szereplők fejeit, hiszen a mindenki által körberajongott és imádott "ojou-sama" valóban egy cross-dresser Rossiunak felel meg (lány létére iszonyú ronda szegény... ^^"), aztán ott van Gimmy, akinek úgy tűnik, nem jött be a Gurren Lagann pilótameló, mivel ebben a sorozatban bandázó és az utcán embereket meglopó kölyökként látjuk viszont. (De sajnos ugyanolyan idegesítő, mint a TTGL-ben volt. XD)

A rész fele körül azonban megjelenik Simon nővé operált változata és itt kezd el jó irányba haladni az egész anime. Egyrészt ő is úgy reagál, mint a néző: az egész várost egy rakás dilis idiótának tartja (mert azok :D), később pedig kiderül, hogy elsősorban a diákelnök csajt akarja megagyalni, másodsorban pedig mindenkit, aki ennek a célnak az útjába áll. (Vagyis szinte a teljes iskolát, akikért nem lesz kár, ritka idegesítő bagázs ők is, remélem tényleg hülyére...pardon, még hülyébbre veri mindet. XD) Persze ő is csinál 1-2 érthetetlen hülyeséget (héjastól eszi a citromot!!!444), de még így is az egyetlen szerethető karakter ebben a diliházban. A rész második felében feltűnik Kamina, aki (amikor nem épp Hitlerről tart órát tanárbőrben) szintén a mindent irányító diáktanács oszlopos tagja, ám valamiért ügy dönt, hogy segít Simonnak (szerintem érzi még az előző inkarnációjuk bátyus-öcsi kapcsolatát a TTGL világából XD), ugyanis ő juttatja le abba a verembe, ahol a vérivó iskolai egyenruha leledzik, aki miután megrapeli Simont, egyesül vele, így már jó eséllyel mehet Rossiu ellen, hogy megbosszulja előző dimenzióbeli sittre vágását. XD (Igaz, ő valami meggyilkolt apáról hadovál, de ez senkit nem érdekel a nézők közül, tudjuk, hogy mindkét szülője úgy halt meg, hogy rájuk omlott a barlang a gunmenek miatt. XD) Ezután még láthatunk egy olyan egyedi ruhadizájnt, amit öröm lesz majd Conokon bevállalós csajokon viszontlátni (XD), meg egy idióta bokszolót, akinek rekordidő alatt keni el Simon a száját. Ja igen: az elmúlt öt-tíz év animetermése megtanította nekünk, hogy japán diáklánynak csakis olló lehet a fegyvere, ez halálosabb, mint egy vipera, egy gázspray, vagy egy pisztoly, ezért természetesen Simon is ezzel nyomja, viszont mivel ez mégis csak egy TTGL-utángyártás, ezért neki embermagasságú ollója van, vagyis csak fél ollója, de még így is előadnak az ellenfelével vegyesen vagy három Giga Drill Breaker-t. XD

Oké, kissé visszatérve a normalitás talajára (ami ennél a sorozatnál baromi nehéz), elmondható róla, hogy a második fele határozottan felfelé húzta a cuccot a szememben. Persze még mindig rohadt messze van a TTGL-től és valszeg megközelíteni sem fogja (pláne nem 12 epizód alatt, phö...), viszont legalább az ilyen Gainax-stílusú őrültségekből még a "jó oldalon" áll, vagyis egyelőre még túlsúlyban vannak a szórakoztató poénok és kevesebb az idegesítően erőltetett marháskodás. Ha ezt az arányt tartani tudják, akár még jó is lehet, egyelőre heti 25 percnyi agykikapcsolásnak tökéletes lesz és még mindig nézem százszor inkább ezt, mint egy FLCL-t, vagy Panty & Stockingot. Az főleg tetszett, hogy még enyhe öniróniát is éreztem benne, pl. amikor a csaj a végső harcnál arról beszél, hogy "az én páncélom így meg úgy...", miközben melltől vagináig meztelen, vagy amikor az idegesítő hülye kis barátnőpótlék nyafog, hogy "jaaaj, meg fogják látni a bugyimat", de közben pont nem látni semmit, mert a fizikára fittyet hányva akkor is normálisan áll a szoknyája, ha épp fejjel lefelé lóg. XD Apropó: a barátnőnek szánt moe kiscsaj messze az egész szereplőgárda legidegesítőbb tagja, ne tudjátok meg, mennyire szurkoltam, hogy sikerüljön kisütniük olajban. XD Olyan az egész csaj, mint valami elcseszett, teljesen narkós Pinkie Pie. XD Persze 1% esély van rá, hogy a végére megkedveljem, de akkor nagyon jó jelenetekbe kell beleírni, meg dobhatná ezt a "24 órában speeden pörgök" stílust. (Ráadásul a következő rész preview-jából azt vettem ki, hogy megismerjük a hasonlóan kattant szüleit, már előre félek. ^^") Összességében viszont még így is pozitív irányba billen a mérleg, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire fajul el, vagy lesz Gurren Lagann 2, mire elérünk a végére. :)
Rui-chan írta:a Pupa
Kissé ijesztő, hogy még rawot sem találok belőle és hogy TokyoToshón nulla találat van rá, mert amúgy a Kill la Kill mellett ez volt a másik cím, amit kifejezetten kinéztem magamnak. Lehet tudni, pontosan melyik nap adják le az első részt? (Bár mivel már egy hét eltelt októberből, elvileg minden őszi animéből ki kellett jönnie legalább egy epizódnak. Vagy ez a hónap végén indul?)
Cruel Angel írta:Golden Time
Amúgy ez fenn volt az őszi anime charton és csak én nem figyeltem, vagy pedig annyira nulla a marketingje, hogy még a fanok is tesznek rá? ^^" Már csak azért, mert tekintettel a "Toradorás múltjára", engem sem hagyna hidegen, csak pont emiatt fura ez az érdektelenség, ami eddig a sorozatot övezi. (Kb. ha te nem reklámoztad volna ott, azt sem tudnám, hogy létezik.) Mondjuk lehet az lesz, hogy megvárom amíg végig kijön, aztán max utána kezdek bele (főleg, ha olyan visszajelzéseket kapok majd, hogy ez is jól sikerült).
Kép

Avatar
paTKany
A 8. Aasu
A 8. Aasu
Hozzászólások: 800
Csatlakozott: 2003.07.16. 18:19
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Aasu residence

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: paTKany » 2013.10.09. 19:39

Titkos írta:Kill la Kill (Btw, honnan jön az a mém, hogy "ANIME IS SAVED!"?
Tulajdonképpen csak ez az egy baj van a Kill la Kill-el, hogy rászabadult a Gurren Lagann fandom legalja, a torkaszakadtából üvöltő mémpapagáj brancs. Úgyhogy inkább kerülöm a fórumok olvasását, hogy ne rontsa az élvezeti értékét a sok capslockolt visszhang.

Btw, én továbbra is úgy vagyok vele, hogy az idei a második legjobb anime év a 2004-es után, az őszi szezonból is kb. 23-24 sorozatot fogok nézni. Nem kell itt semmit megmenteni. :)
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2013.10.09. 20:21

Titkos írta:Btw, honnan jön az a mém, hogy "ANIME IS SAVED!"? Folyton felbukkan az olyan helyeken, ahol szóba kerül a Kill la Kill.
Erről, most ő jutott eszembe. :lol: De a Kill la Kill-hez tudtommal semmi köze, úgyhogy nem tudom miért pont az fogja megmenteni az animéket.
Titkos írta:Kissé ijesztő, hogy még rawot sem találok belőle és hogy TokyoToshón nulla találat van rá, mert amúgy a Kill la Kill mellett ez volt a másik cím, amit kifejezetten kinéztem magamnak. Lehet tudni, pontosan melyik nap adják le az első részt? (Bár mivel már egy hét eltelt októberből, elvileg minden őszi animéből ki kellett jönnie legalább egy epizódnak. Vagy ez a hónap végén indul?)
Elvileg a Pupa még nem indult el, és ami a legaggasztóbb, hogy nem is tudni, hogy pontosan mikor fog. Egyébként beteg cuccnak tűnik, úgyhogy mindenképpen belenézek én is. :D

Én egyelőre a Kuroko no Basuke második szezonját kezdtem el, és az hozza a korábban megszokott színvonalat. Az OP meg ütős. ^^

A Coppeliont meg mén már az első prómóképek alapján dobtam. Sugártűrő tinilányok iskolai egyenruhában (a kötelező miniszoknyával természetesen) mennek feltérképezni, egy veszélyes, lakhatatlanná vált területet. Okéééé..... ^^'
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.10.09. 21:55

Közben találtam még pár címet, amit felvettem a megnézendők listájára, szóval hétvégén jön egy újabb adag írás, amint kijött minden, amit kiszemeltem. A Valvrave S2-t ki is felejtettem, pedig azt már komolyan várom. XDDD Pár napja visszakerestem a "Call me Moses." jelenetet. :lol:
Cruel Angel írta:BTW vérkontroll nem feltétlenül Deadman Wonderland lopás, lásd még pl. határozottan régebbről a Get Backers Dr. Jackal-ját.
Ezt az animét nem ismerem, a Deadman Wonderland-et viszont igen, úgyhogy azért hoztam fel azt példának.
Titkos írta:Az egyik a karakterek és a háttér viszonya. Ennél ocsmányabb, hanyagabb összedolgozást én még nem láttam. Péter szokta asszem mondani, hogy "a KyoAni és az ő fake 3D háttereik, amik elütnek az előtértől", de szerintem pont ilyenkor látszik, hogy ha másban nem is, legalább látványban ott vannak, mert náluk speciel én még sosem éreztem azt, hogy nagyon elütne egymástól a kettő. Ellenben a Coppelionban iszonyú volt. Egyrészt baromira látszik hogy valóban csak úgy "oda vannak rakva" a karakterek a háttér elé (tényleg mintha két külön dimenzió/világ lenne... XD), másrészt mert nem tudom, hogy ez szándékos-e vagy véletlen, de még a körvonalaik is annyira vastagok, mintha direkt ki szerették volna hangsúlyozni, hogy ők oda vannak rajzolva egy álló háttér elé. XD ^^"
A vastag körvonalak engem nem zavartak, azt valahogy még be tudta venni a gyomrom. Egyébként kicsit olyan volt, mintha a lányokat kihipózták volna, hiszen inkább tűntek fekete-fehér mangaalakoknak, mint színes karaktereknek. Plusz az arcukon a pír olyan volt, mintha egy mangából léptek volna elő és úgy mozognának a színes, kidolgozott háttér előtt.
Titkos írta:(És akkor abba már bele sem megyek, hogy ha ez egy katonai akció és farkasok támadhatnak a csajokra, meg ilyesmi, akkor miért iskolai egyenruhában vannak...)
Azért, hogy legyen mit bámulni a csajokon. Előbb találsz olyasvalakit, akinek egyenruha fétise van, mint aki a katonai védőöltözetekre bukik. A farkas pedig megint más téma. Most lehet én vagyok biológiából túlképzett, de nekem már elsőre leesett, hogy az egy farkas és nem kutya, vagy esetleg a kettő keveréke.
Titkos írta:Ebből csak képeket láttam, de bevallom, meglepődtem. XD "Véres jelenet egy KyoAni animében? Fiúk, még a végén történetet is írtok hozzá, vagy mi? XDDD" Mondjuk lehet valami Madoka-koppintásra készülnek, persze nem a sztorira értem, hanem a stílusra, hogy a moét próbálják a komoly/véres jelenetekkel kombinálni.
A történet egyelőre nem túl bonyolult, de akár még valami jó is kisülhet belőle. Mondjuk nekem azért keltette fel az érdeklődésemet, mert szeretem a különleges képességeket bemutató cuccokat. Lehet, hogy a további részek megnézésével változni fog a véleményem és most is csak olyan közepesnek lőném be az első epizód alapján.
Titkos írta:A leírásod alapján csak én érzem úgy, hogy ez meg az aktuális Sword Art Online koppintás akarna lenni, vagy tényleg az? XD
Van némi hasonlóság, de ebben több a humor és a karakterek más sztereotípiák. XD Majd meglátjuk mi lesz belőle, egyelőre még érdekel és kíváncsi vagyok, miért kerültek bele a játékba. Aztán max. megszívom, mert nem derül ki. Mondjuk a poénok nem annyira viccesek, legalább is én csak néha mosolyodtam el. Remélem nem megy el nagyon kockaképzőbe, mert akkor dobni fogom.
Titkos írta:Rettenetesen irritáló karaktergárda (szinte mindenki ellenszenves volt, aki a rész első felében szerepelt), "beleapofádba" stílusú poénok in Gainax-style (ráadásul ezek fele nem is poén, csak idióta vizuális túlzás, pl. stadion méretű iskolaudvar, vagy titán méretű diákverő faszalegény XD) Ezt az egészet csak súlyosbította, hogy a Gurren Lagann "örökség" (amivel ugye úgy reklámozták a cuccot), egyáltalán nem hangulatban vagy sztoriban köszönt vissza, pusztán karakterdizájn/vizualitás tekintetében. Így az ember kb. végigröhögte kínjában a szereplők fejeit, hiszen a mindenki által körberajongott és imádott "ojou-sama" valóban egy cross-dresser Rossiunak felel meg (lány létére iszonyú ronda szegény... ^^")
Ezek a túlzások még éppen elmentek, főleg mivel amikor elkezdett a kamera kizoomolni az iskolából, már azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon csak bolygó vagy éppenséggel galaxis méretű lesz-e az iskola és környéke. XDDD (A titán méretű faszalegényen mondjuk néztem, de legalább kapunk valami Shingekis emlékeztetőt. XD A legjobban mégis a tökéletesen összehajtogatott ruha fájt, ami lerepült a srácról, miután kipörgették az ostorból.) Jaj, a csajsziról először lazán azt hittem, hogy srác! A képekről totál úgy tűnt, hogy a főellenség csávó lesz, szóval nem kicsit pislogtam, amikor mélyebb, de női hangon szólalt meg és "ojou-samának" szólították. Egyelőre az óriási piros feliratokat még szoknom kell, egyébként a rajzstílussal különösebb bajom nincs. Egy elborult animéhez hasonlóan érdekes karakterdizájn dukál.
Titkos írta:Persze ő is csinál 1-2 érthetetlen hülyeséget (héjastól eszi a citromot!!!444), de még így is az egyetlen szerethető karakter ebben a diliházban.
Ha már az evésnél tartunk, nem csak Ryuko eszi héjastól a citromot, hanem az idegesítő kiscsaj is hámozatlanul akarja megenni a banánt. XDDD
Titkos írta:Oké, kissé visszatérve a normalitás talajára (ami ennél a sorozatnál baromi nehéz), elmondható róla, hogy a második fele határozottan felfelé húzta a cuccot a szememben. Persze még mindig rohadt messze van a TTGL-től és valszeg megközelíteni sem fogja (pláne nem 12 epizód alatt, phö...), viszont legalább az ilyen Gainax-stílusú őrültségekből még a "jó oldalon" áll, vagyis egyelőre még túlsúlyban vannak a szórakoztató poénok és kevesebb az idegesítően erőltetett marháskodás. Ha ezt az arányt tartani tudják, akár még jó is lehet, egyelőre heti 25 percnyi agykikapcsolásnak tökéletes lesz és még mindig nézem százszor inkább ezt, mint egy FLCL-t, vagy Panty & Stockingot.
A legújabb infok szerint 24 részes lesz, szóval készülhetünk a maratoni agymenésre. Mondjuk nem bánom, ha hosszabb, legalább normálisabb történetet tudnak kerekíteni, már ha akarnak. A TTGL első epizódjához képest ez tényleg nem volt olyan jó, viszont ahogy írtad, még mindig viselhetőbb ez a fajta agymenés, mint az FLCL vagy PSG. (Btw, azt tudtam, hogy PSG-vel milyen viszonyban vagy, de ezek szerint az FLCL-t sem kedveled. Jó, hogy ezzel sem vagyok egyedül. ^^) Az openingje (ami most a végén volt) pedig tetszik, bár Aoi Eir-től eddig csak jó számokat hallottam.
Mariko írta:
Titkos írta:Kissé ijesztő, hogy még rawot sem találok belőle és hogy TokyoToshón nulla találat van rá, mert amúgy a Kill la Kill mellett ez volt a másik cím, amit kifejezetten kinéztem magamnak. Lehet tudni, pontosan melyik nap adják le az első részt? (Bár mivel már egy hét eltelt októberből, elvileg minden őszi animéből ki kellett jönnie legalább egy epizódnak. Vagy ez a hónap végén indul?)
Elvileg a Pupa még nem indult el, és ami a legaggasztóbb, hogy nem is tudni, hogy pontosan mikor fog. Egyébként beteg cuccnak tűnik, úgyhogy mindenképpen belenézek én is. :D
Olvastam olyat, hogy csak 5 perces részek lesznek, de úgy tűnik, ez szimplán pletyka. A mangaka azt írta, hogy októberben mindenképpen elindul az anime, bár pontos dátumot még nem adtak meg.

Még a két noitaminás anime sem jött ki, azok pénteken fognak megjelenni, szóval nem feltétlenül kőbe vésett szabály, hogy azonnal indul minden friss szezonos sorozat.
Mariko írta:A Coppeliont meg mén már az első prómóképek alapján dobtam. Sugártűrő tinilányok iskolai egyenruhában (a kötelező miniszoknyával természetesen) mennek feltérképezni, egy veszélyes, lakhatatlanná vált területet. Okéééé..... ^^'
Ráadásul az opening felénél tűnt csak fel, hogy ez egy Angela szám. ^^" A K openingje se tetszett annyira, szóval azt hiszem a csapattal lesz valami, akik mindkettőn dolgoztak.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5973
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.10.11. 01:36

paTKany írta:
Titkos írta:Kill la Kill (Btw, honnan jön az a mém, hogy "ANIME IS SAVED!"?
Tulajdonképpen csak ez az egy baj van a Kill la Kill-el, hogy rászabadult a Gurren Lagann fandom legalja, a torkaszakadtából üvöltő mémpapagáj brancs. Úgyhogy inkább kerülöm a fórumok olvasását, hogy ne rontsa az élvezeti értékét a sok capslockolt visszhang.
Én azért még tudnék neki negatívumokat sorolni, ha kellene (lásd feljebb... :lol: ), de amúgy igen, megértelek, ahogy öregszem, én is egyre kevésbé tolerálom sajnos a szélsőséges fanboy/fangirl kirohanásokat. ^^" (Bár amúgy én Aoin meg Mangazinon kívül más animés fórumra már nem is járok, de így sem tudtam elkerülni őket, konkrétan a torrentfájlnál lévő kommentekben is elkezdték ezt a capslockos dumát nyomatni.)
paTKany írta:Btw, én továbbra is úgy vagyok vele, hogy az idei a második legjobb anime év a 2004-es után, az őszi szezonból is kb. 23-24 sorozatot fogok nézni. Nem kell itt semmit megmenteni. :)
Szó se róla, nagyon epic volt az idei év, de azért az ilyesmiből szvsz még mindig jóval több készül, mint amennyit tolerálni képes az átlagember, ha még ezekből is "visszavágnának" valamennyire, akkor már elhinném, hogy van jövője a műfajnak. :)
Mariko írta:
Titkos írta:Btw, honnan jön az a mém, hogy "ANIME IS SAVED!"? Folyton felbukkan az olyan helyeken, ahol szóba kerül a Kill la Kill.
Erről, most ő jutott eszembe. :lol: De a Kill la Kill-hez tudtommal semmi köze, úgyhogy nem tudom miért pont az fogja megmenteni az animéket.
Sajnos fogalmam sincs, ki ez a fazon, így ezt a poént sem értettem. ^^" Ja, viszont ezt a "az anime, ami meg fogja menteni az animéket!" szöveget azóta már nem csak a Kill la Kill-nél, de egy totál másik sorozatnál is láttam, szóval lehet szimplán csak valami idióta random mém. ^^"
Rui-chan írta:Közben találtam még pár címet, amit felvettem a megnézendők listájára, szóval hétvégén jön egy újabb adag írás, amint kijött minden, amit kiszemeltem.
1-2 cím még nekem is ott van a listámon, de csak azokat írom ide, amikből már legalább az első részt megnéztem. (Mert pl. érdekes ez a "Sailor Moon - 20. évfordulós remake", de amíg azon kívül, hogy "lesz" semmi egyebet nem tudni róla, addig írni sem nagyon lehet mit. XD)
Rui-chan írta:Azért, hogy legyen mit bámulni a csajokon. Előbb találsz olyasvalakit, akinek egyenruha fétise van, mint aki a katonai védőöltözetekre bukik.
Persze, értem én, csak jó lenne, ha legalább az olyan animéknél nem a fanservice járna a történet előtt, hanem esetleg fordítva, amik még próbálnak is komolyak lenni, vagy legalábbis annak látszani. ^^" Egy Kill la Kill-ben még belefér, hogy a csajon szinte nincs ruha és úgy harcol, mert egy súlyos agybetegség az egész, de itt, ahol zóna van, meg sugárzás (sőt, a második részben már az első halott mellékszereplőnket is megkaptuk), meg miegyéb, iszonyúan rontja a sorozat "hitelét" egy ilyen húzás.
Rui-chan írta:Ezek a túlzások még éppen elmentek, főleg mivel amikor elkezdett a kamera kizoomolni az iskolából, már azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon csak bolygó vagy éppenséggel galaxis méretű lesz-e az iskola és környéke. XDDD (A titán méretű faszalegényen mondjuk néztem, de legalább kapunk valami Shingekis emlékeztetőt. XD A legjobban mégis a tökéletesen összehajtogatott ruha fájt, ami lerepült a srácról, miután kipörgették az ostorból.) Jaj, a csajsziról először lazán azt hittem, hogy srác! A képekről totál úgy tűnt, hogy a főellenség csávó lesz, szóval nem kicsit pislogtam, amikor mélyebb, de női hangon szólalt meg és "ojou-samának" szólították. Egyelőre az óriási piros feliratokat még szoknom kell, egyébként a rajzstílussal különösebb bajom nincs. Egy elborult animéhez hasonlóan érdekes karakterdizájn dukál.
Amúgy ez akkor lenne nagyon epic, ha úgy csinálnák meg, mint a TTGL-ben, hogy a kezdetben teljesen random agymenésnek tűnő elemekről a sorozat felén túl kiderült, hogy logikailag megmagyarázhatóak. XD (Gondolok itt pl. Kamina baromságaira, aki azzal jött, hogy akaraterővel mindent el lehet intézni és eléggé WTF volt, amikor ezt rendszeresen demonstrálta is mechavezetés közben, aztán úgy a sorozat fele körül ugye előjön a Spirál Erő/Energia, amiről kiderül, hogy kb. pontosan így működik, a pilóta elszántságát/akaraterejét alakítja energiává. XD) Btw, kép alapján lehet én is férfinak hittem volna az ojou-samát, csak minden leírás úgy szólt, hogy "két lány párharcra", ergo az alapján már gondoltam, hogy valszeg ő lesz az. XD (Ja, egyébként azért kell a főgonosznak is lánynak lennie, hogy catfigh-feelinge legyen a dolognak, ez is fanservice. XD Más kérdés, hogy egy ilyen fejű hölggyel nem hiszem, hogy túl sok élvezetét lelné benne a fanboy közönség, bár elég sokat láttam már ahhoz, hogy az ellenkezőjét is elhiggyem. ^^")
Rui-chan írta:Ha már az evésnél tartunk, nem csak Ryuko eszi héjastól a citromot, hanem az idegesítő kiscsaj is hámozatlanul akarja megenni a banánt. XDDD
Az fel sem tűnt, csak azt láttam, hogy az egyik jelenetben még mikrofonnak használja, majd utána mintha nyomtalanul eltűnt volna, de most visszanézve tényleg olyan, mintha fénysebességgel lenyelte volna. XD Mondjuk a kiscsaj esetében ez azért nem volt nekem fura, mert jelenleg kb. szellemi fogyatékosként kezelem, így nem nagyon tud olyan random dolgot csinálni, amivel meglepne. XD
Rui-chan írta:A legújabb infok szerint 24 részes lesz, szóval készülhetünk a maratoni agymenésre. Mondjuk nem bánom, ha hosszabb, legalább normálisabb történetet tudnak kerekíteni, már ha akarnak. A TTGL első epizódjához képest ez tényleg nem volt olyan jó, viszont ahogy írtad, még mindig viselhetőbb ez a fajta agymenés, mint az FLCL vagy PSG. (Btw, azt tudtam, hogy PSG-vel milyen viszonyban vagy, de ezek szerint az FLCL-t sem kedveled. Jó, hogy ezzel sem vagyok egyedül. ^^) Az openingje (ami most a végén volt) pedig tetszik, bár Aoi Eir-től eddig csak jó számokat hallottam.
Na, ez viszont biztató, nem csak azért, mert akkor minden héten megkapjuk a röhögés-adagunkat, hanem azért is, mert így még esély is van rá, hogy valami értelmes háttérsztori is kisül a dologból, vagy akár arra is, hogy valóban méltó utódja legyen a TTGL-nek. (Csak aztán nehogy azt csinálja, mint a Star Driver, aminek szintén volt 20+ része rá, hogy valami maradandót alkosson, ehelyett nem ment a sztori semerre, majd az utolsó pár részre szinte random módon dobták be a végső fightot és lezárni is épp hogy csak lezárták a fősztorit, mire máris véget ért a sorozat. ^^" Ja és persze maradt egy rakás kérdés, amire nem kaptunk választ. Tényleg, abból is fel kéne már kutatnom a mozifilmet...) Az FLCL összességében talán rosszabb élmény volt, mint a PSG. ^^" Utóbbinál legalább pár dolgon tudtam nevetni, meg azért a legtöbb résznek volt valami cselekménye, az FLCL viszont a vegytiszta Gainax-féle random marháskodás, aminek nulla értelme van, a humora meg annyira debil és fárasztó, hogy még az sem mentette meg. Konkrétan a hat részből kettőt bírtam végignézni, aztán töröltem a francba az egészet egy 4/10-es értékeléssel. XD És igen, mondták a fanok, hogy mennyire vicces, micsoda szerelmi történet, illetve hogy a végére minden összeáll és értelmet nyer, viszont ha egészen a végéig ezt kell elszenvednem, akkor nincs az a pénz, hogy odáig eljussak, még akkor sem, ha felteszem, hogy ez mind igaz. (Btw, én is meglepődtem, hogy neked nem tetszett, mivel eddig csak olyan fanokkal találkoztam, akik "az FLCL-t a szádra ne vedd!" félisteni státuszban kezelték a sorozatot. XD) Persze nem kizárt, hogy majd egyszer valamikor újra nekiveselkedem (előtte jó sok koffeint, illetve nyugtatót magamba pumpálva, mivel ez a cucc egyszerre álmosított és idegesített, ami mondjuk teljesítmény, ezt mindenképp el kell ismernem XD), viszont hogy az nem az elkövetkezendő 5-10 évben lesz, az igen valószínű. :dirr: Még a Kill la Kill-re visszatérve: igen, az opening nekem is tetszett, persze majd az eheti részben lesz érdekesebb a dolog, ahol már lesz ending is, meg valszeg az OP-hoz kapunk normális animációt. :)
Rui-chan írta:Olvastam olyat, hogy csak 5 perces részek lesznek, de úgy tűnik, ez szimplán pletyka. A mangaka azt írta, hogy októberben mindenképpen elindul az anime, bár pontos dátumot még nem adtak meg.
Remélem ez az "5 perces részek" egy nagy kamu, mert az ritkán veszi ki jól magát, meg egyáltalán, miért kellene? A Hetaliánál még működött, mert ilyen rövid, négypaneles sztorikból áll a manga is, de speciel azt is azért néztem inkább úgy, hogy megvártam, amíg végig kijön (meg még inkább csak a mangát olvastam), mert nevetségesnek találtam, hogy 5 percnyi szórakozásra várjak hétről-hétre. Egy hosszabb, összefüggő sztorijú mangánál meg el sem tudnám képzelni, hogyan oldják meg a dolgot anélkül, hogy ne barmolódjon szét tőle az egész anime.
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2013.10.11. 18:48

Golden Time ep. 2: Még mindig nem néz senki? (Igen, feltett szándékom minden héten feltenni majd ezt a kérdést, hátha valaki elkezdi még. d: )
Továbbra is egész jó, nem tökéletes, de építkezik a dolog szereplő bemutatásokkal. Plusz, ami miatt igazából írni akartam róla, az a tea klub welcome estje a kocsmában. Meg van még, hogy fentebb írtam, hogy akartam volna szólni a szambázókért mint fölös fanszervíz aztán rájöttem, hogy egyetemi környezetbe belefér? Pláne amit hallani egy átlagos gólyatáborról. Nos ez a beavató parti úgy kb. ez az utóbbi kategória volt. :dirr: (Vagy legalábbis ahogy azt ábrázolni lehet nem 18 karikás módon.) Hát lol, határozottan szokatlan dolog ez az egyetemi környezetbe helyezett slice-of-life / romance. XD
Kép

Avatar
gilas
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2012.03.08. 04:43
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: gilas » 2013.10.11. 20:34

Jelentem, én nézem a Golden Time-ot, az elsö két rész zseniális volt szerintem.
Végre egyetemisták között játszódik, nem pedig középiskolában, ami nagy pozitívum.
A karakterek eddig szerethetöek (Tada Banri, Yana és Kaga egyaránt), jó egyensúlyban vannak a humoros és a komolyabb részek.
Mulatságos, hogy Yana hogy menekül Kaga elöl, aki meg van gyözödve arról, hogy ellenállhatatlan a fiú számára, de remélem, nem ismétlik el ezerszer ezt a poént, mert az már fárasztó volna.
Szegény Tadára csak úgy záporoztak a különbözö rámenös klubok (teaklub, szambaklub stb.) ajánlatai, semmilyen eszköztöl nem riadnak vissza, hogy új tagokat toborozzanak.
Amiért nem szívesen írok viszont erre a fórumra, az a sok álentellektüel duma, hogy ilyen meg olyan rossz a sorozat többsége, holott a legtöbb sorozatból még csak egy rész jött ki.
Vagy azért olyan negatívak egyesek, mert túl nagyok az elvárásaik egy alapvetöen szórakoztató müfajjal szemben, vagy mert már kiöregedtek belöle, és mindenbe belekötnek. (Nekem például tetszett a Log Horizon elsö része, a szereplök is semlegesek voltak eddig, a SAO-t nem láttam, bár tudom, hogy rossz kritikákat kapott. Adja Isten, hogy ez a cucc színvonalasabb legyen).
[
Btw, én továbbra is úgy vagyok vele, hogy az idei a második legjobb anime év a 2004-es után, az őszi szezonból is kb. 23-24 sorozatot fogok nézni. Nem kell itt semmit megmenteni. :)
Végre valaki kimondta helyettem! Maximálisan egyetértek.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.10.11. 21:46

Titkos írta:Persze, értem én, csak jó lenne, ha legalább az olyan animéknél nem a fanservice járna a történet előtt, hanem esetleg fordítva, amik még próbálnak is komolyak lenni, vagy legalábbis annak látszani. ^^" Egy Kill la Kill-ben még belefér, hogy a csajon szinte nincs ruha és úgy harcol, mert egy súlyos agybetegség az egész, de itt, ahol zóna van, meg sugárzás (sőt, a második részben már az első halott mellékszereplőnket is megkaptuk), meg miegyéb, iszonyúan rontja a sorozat "hitelét" egy ilyen húzás.
Szerintem ezt már elégszer megtárgyaltuk. ^^" Manapság erre van igény és bár jönnek ki olyan sorozatok, amik szembemennek a mai trendekkel, azért még mindig a fanservice orientált animék vannak a többségben. Közben megnéztem a második részt is és adok egy esélyt a sorozatnak, folytatom tovább, mert bármennyire is zavar az iskolai egyenruha és a furcsa grafika, kezd érdekessé válni a történet. Nevezzetek túlságosan lágyszívűnek, de engem meghatott az új epizód, ráadásul a lányok múltjára is kíváncsi vagyok. Aoi sem idegesített annyira, mint az első részben, szóval szép lassan csak megkedvelem a karaktergárdát.
Titkos írta:Amúgy ez akkor lenne nagyon epic, ha úgy csinálnák meg, mint a TTGL-ben, hogy a kezdetben teljesen random agymenésnek tűnő elemekről a sorozat felén túl kiderült, hogy logikailag megmagyarázhatóak. XD (Gondolok itt pl. Kamina baromságaira, aki azzal jött, hogy akaraterővel mindent el lehet intézni és eléggé WTF volt, amikor ezt rendszeresen demonstrálta is mechavezetés közben, aztán úgy a sorozat fele körül ugye előjön a Spirál Erő/Energia, amiről kiderül, hogy kb. pontosan így működik, a pilóta elszántságát/akaraterejét alakítja energiává. XD) Btw, kép alapján lehet én is férfinak hittem volna az ojou-samát, csak minden leírás úgy szólt, hogy "két lány párharcra", ergo az alapján már gondoltam, hogy valszeg ő lesz az. XD (Ja, egyébként azért kell a főgonosznak is lánynak lennie, hogy catfigh-feelinge legyen a dolognak, ez is fanservice. XD Más kérdés, hogy egy ilyen fejű hölggyel nem hiszem, hogy túl sok élvezetét lelné benne a fanboy közönség, bár elég sokat láttam már ahhoz, hogy az ellenkezőjét is elhiggyem. ^^")
Akkor bízzunk benne, hogy így lesz és szép lassan mindent meg fognak magyarázni. Nem kell már mindent az első részben a nyakamba önteni, szeretem a lassabban adagolt információkat, de nagyon örülnék, ha a randomkodás mellett valami érdemi magyarázatot is adnának. (Azon én is néztem, hogy Kamina mindig magyarázta az akaraterőt, erre kiderült, hogy mindvégig igaza volt. XD) Lol és tényleg benne volt a leírásban, hogy két lány párharcáról fog szólni! Ennyit a memóriámról. :dirr: Ezt a catfight dolgot sose értettem, szerintem nyugodtan lehetett volna férfi az ellenfele. Bár átvitt értelemben tényleg férfi ellenfele van, mert eltartott egy darabig, mire rávettem magam, hogy nőnek kezeljem. (Erről eszembe jutott, hogy a Free kapcsán láttam egy képet, ahol dagadtnak voltak megrajzolva a srácok és valami olyasmi szöveg volt, hogy legalább a "plot" miatt nézhetik a lányok. Nos, szerintem ha a legtöbb fanservice animében ilyen ojou-sama kinézetű lányok rohangálnának, nem élveznék annyira a fiúk. XDDD)
Titkos írta:Na, ez viszont biztató, nem csak azért, mert akkor minden héten megkapjuk a röhögés-adagunkat, hanem azért is, mert így még esély is van rá, hogy valami értelmes háttérsztori is kisül a dologból, vagy akár arra is, hogy valóban méltó utódja legyen a TTGL-nek. (Csak aztán nehogy azt csinálja, mint a Star Driver, aminek szintén volt 20+ része rá, hogy valami maradandót alkosson, ehelyett nem ment a sztori semerre, majd az utolsó pár részre szinte random módon dobták be a végső fightot és lezárni is épp hogy csak lezárták a fősztorit, mire máris véget ért a sorozat. ^^" Ja és persze maradt egy rakás kérdés, amire nem kaptunk választ. Tényleg, abból is fel kéne már kutatnom a mozifilmet...) Az FLCL összességében talán rosszabb élmény volt, mint a PSG. ^^" Utóbbinál legalább pár dolgon tudtam nevetni, meg azért a legtöbb résznek volt valami cselekménye, az FLCL viszont a vegytiszta Gainax-féle random marháskodás, aminek nulla értelme van, a humora meg annyira debil és fárasztó, hogy még az sem mentette meg. Konkrétan a hat részből kettőt bírtam végignézni, aztán töröltem a francba az egészet egy 4/10-es értékeléssel. XD És igen, mondták a fanok, hogy mennyire vicces, micsoda szerelmi történet, illetve hogy a végére minden összeáll és értelmet nyer, viszont ha egészen a végéig ezt kell elszenvednem, akkor nincs az a pénz, hogy odáig eljussak, még akkor sem, ha felteszem, hogy ez mind igaz. (Btw, én is meglepődtem, hogy neked nem tetszett, mivel eddig csak olyan fanokkal találkoztam, akik "az FLCL-t a szádra ne vedd!" félisteni státuszban kezelték a sorozatot. XD) Persze nem kizárt, hogy majd egyszer valamikor újra nekiveselkedem (előtte jó sok koffeint, illetve nyugtatót magamba pumpálva, mivel ez a cucc egyszerre álmosított és idegesített, ami mondjuk teljesítmény, ezt mindenképp el kell ismernem XD), viszont hogy az nem az elkövetkezendő 5-10 évben lesz, az igen valószínű. :dirr: Még a Kill la Kill-re visszatérve: igen, az opening nekem is tetszett, persze majd az eheti részben lesz érdekesebb a dolog, ahol már lesz ending is, meg valszeg az OP-hoz kapunk normális animációt. :)
Meg kéne néznem már a Star Driver-t, mert a Valvrave kapcsán is előjött, aztán most te is említetted, szóval kíváncsivá tett. Nem mintha kínozni akarnám magam, de valamilyen szinten mindig is érdekelt. Plusz mecha, azokból meg sosem elég, úgyhogy valamikor sort fogok keríteni erre is. ^^ (Ahogy látom a mozifilm megjelenését nem kapkodták el.) Érdekes, nálam a PSG vitte a pálmát, az FLCL-re megadtam a 4 pontot, mert tényleg nagyon random volt, viszont mégse érintett annyira érzékenyen a humora, mint a másiké. Talán az is közrejátszhatott, hogy azt még korábban néztem, amikor jobban bírtam az ilyeneket. Az Excel Sagát még valamennyire bírtam, bár az sem lett a kedvencem, de az ilyen típusú sorozatok közül az tetszett a legjobban. Amúgy mondanám, hogy valamennyire összeállt a történet a végére, viszont már alig emlékszem egy-két jeleneten kívül másra, szóval a félrevezetés elkerülése végett nem mondok semmit. (Nem kell meglepődnöd, néha egészen kifacsart ízlésem van, már ami bizonyos animéket illet. XD Most még írnék ide valamit, de ezt majd inkább PM-ben. ^^)
Abban is reménykedek, hogy a TTGL-ből kiindulva elhagyják az iskola területét és végül más helyszínekre is eljutnak a szereplők. A speckó ruhákban is rejlik egy csomó lehetőség, azoknak a keletkezését meg kéne magyarázni. Illetve ott még Ryuko különleges felszerelése, ami mintha elnyelné a legyőzött ruhákat. Úgy tűnik, hogy apuci keze benne van a dologban, szóval már az első két részben érdekes rejtélyeket dobtak be. Az idegesítő csaj családja is éppen olyan kattant, akárcsak a két lány. Azt a kutyaszerű valamit meg Guts-nak hívják. Na, ezen hangosan felröhögtem! XDDD Magyaráztak valamit, hogy miért az lett a neve, de nekem mindig a Berserk főszereplőjét fogja eszembe juttatni. Az opening jó lett és már van hozzá Shingekis paródia, természetesen a Guren-re. ^^ Az ending is kellemes, csak mintha a képi világ lógna ki egy kicsit a koncepcióból.
Titkos írta:Remélem ez az "5 perces részek" egy nagy kamu, mert az ritkán veszi ki jól magát, meg egyáltalán, miért kellene? A Hetaliánál még működött, mert ilyen rövid, négypaneles sztorikból áll a manga is, de speciel azt is azért néztem inkább úgy, hogy megvártam, amíg végig kijön (meg még inkább csak a mangát olvastam), mert nevetségesnek találtam, hogy 5 percnyi szórakozásra várjak hétről-hétre. Egy hosszabb, összefüggő sztorijú mangánál meg el sem tudnám képzelni, hogyan oldják meg a dolgot anélkül, hogy ne barmolódjon szét tőle az egész anime.
Megjelenési dátum még mindig nincs, viszont kijött egy PV. Azt írják, hogy 2013 ősz, szóval valószínűleg ki fog jönni ebben a hónapban, majd valamikor. Az előzetes egy kicsit elriasztott, mert a mangába beleolvastam, de fekete-fehéren valahogy nem tűnt ennyire brutálisnak. :shock: *elmegy a sarokba hányni* Most már, ha ennyit hajtogattam belenézek, de lehet az első rész után kukázom és cuki kiskutya képeket fogok utána keresgélni a neten. XD ^^" Az öt perces részeket szerintem csak kitalálta valaki és mivel nem volt hivatalos információ, a legtöbben bekajálták.
Cruel Angel írta:Golden Time ep. 2: Még mindig nem néz senki?
Nem is tervezem nézni, most valahogy nincs kedvem slice of life-hoz. ^^"

Közben a Pupán kívül már tényleg mindenbe belenéztem, amibe akartam, szóval következzen az újabb adag.

Vavrave S2
Legalább olyan erősen nyitott, mint anno az első évad, ami biztató lenne, de ennél az animénél ugye semmi nem biztos. Tetszett, hogy a félbehagyott csatát még lezavarták, aztán ugrottak egy kicsit az időben. Kiderült, hogy Haruto-nak miért kell embereket harapdálnia, szóval nem fogja megúszni a dolgot, mert tényleg fontos. Viszont talált megfelelő alanyt L-Elf személyében. Még szerencse, hogy azt nem mutatták, kicsit érdekesen nézett volna ki. :dirr: Az első évad végén megismert szervezettel kapcsolatban kelleni fog a magyarázat, remélem később rájuk is kitérnek. Kivételesen Shoko sem volt idegesítő és Saki-val szintén nem volt gondom. Sajnos a vörös hajú gyerek, aki Kaji Yuuki hangján nyivákol, még mindig életben van, mínusz egy pont erre a részre. Az új opening jó lett, de annyira nem tetszik, mint az első. Az endingre már nagyon kíváncsi vagyok, de arra sajnos jövő hétig várhatok.

Nagi no Asukara
Megvan az első dobott animém a szezonból. (Közben már az Aoki Haganét is kukáztam, de azt csak később.) A háttérrajzok gyönyörűek voltak, a zenék nagyon tetszettek, de a karakterekkel és az egész történettel nem sikerült kibékülnöm. Ráadásul láttam, hogy 26 részes lesz, úgyhogy megkíméltem magam ettől. Az egész egyébként egy szerelmi sokszög, némi misztikummal megbolondítva, viszont most nagyon nem volt kedvem ilyen jellegű sorozathoz. Arról nem is beszélve, hogy a SpongyaBob óta nem láttam ilyen "fuck logic" megvalósítást. A főszereplők egy tengeri néphez tartoznak, de ugyan úgy élnek, mintha a szárazföldön lennének, tehát rendesen főznek, még a tűz is égett. Oké, magyaráztak valamit egy különleges lángról, de kérlek...

BlazBlue - Alter Memory
Érdekesen indult, kicsit kapkodósnak éreztem, de bízom benne, hogy később szépen helyretesznek mindent. A grafikára nincs panaszom és végre megtanultak szép nőket rajzolni, már mióta vártam erre. Bár nem igazán mutatták be a karaktereket, úgy gondolom nem lesz velük probléma. A macska hangja kicsit idegesítő, viszont őt egyből megkedveltem, az idiótaságával együtt. ^^ A főszereplőnek kicsit más hangot képzeltem volna el, nem ennyire mélyet. Kíváncsi leszek a történetre, mert van egy tippem, hogy mi akart lenni az elején az a kis közjáték. Az openingje nagyon tetszik, szerintem a szezon egyik legjobbja.

Galilei Donna
A PV-k alapján nem egészen erre számítottam. Amikor elkezdődött az első rész, azt hittem rossz animét töltöttem le. XD A világ nagyon érdekes, nem gondoltam, hogy ennyire a jövőben fog játszódni, kicsit olyan poszt-apokaliptikus hatása van. A lányok közül a legidősebbet bírom, igazi egyetemista, alig jár be órára, helyette a barátaival megy el kocsmázni. A középsőről egyelőre nem sok mindent tudok, csak annyit, hogy utálja a csoportmunkákat az iskolában és elég jó a harcművészetekben. A legkisebb, vagyis az ügyeletes loli a zseni, aki mindenféle szerkezetet össze tud rakni. Kíváncsi vagyok, vajon miért kell néhány embernek a három testvér, akik egyébként Galileo Galilei leszármazottai, innen az anime címe. Az külön tetszett, hogy szó sincs hányatott sorsú gyerekkorról, vagy halott szülőkről, ami ilyenkor "megszokott" klisé. Az opening és az ending is nagyon tetszik, külön kiemelném az előbbiben, a néhány pillanatra féltűnő gépfegyveres aranyhalat. XD

Samurai Flamenco
Sok helyen írták, hogy ez a Kick Ass, the anime. Tulajdonképpen nem tévedtek túl sokat, hiszen ez nem egy szokásos szuperhősös sorozat. Nagyon tetszett ez a megközelítés, mindenképpen nézni fogom az animét. A két főszereplő könnyen és gyorsan megkedvelhető, pedig azt hittem, hogy több idő fog kelleni, amíg megszokom őket. Akik aggódtak, hogy esetleg shounen ai anime lesz, azoknak mondom, semmi ilyen nem volt az első részben és szerintem később sem lesz. Remélem, hogy vicces helyzeteket továbbra is bele fognak tenni, valamint a komolyabb témák szintén nem lógtak ki a történetből. Szurkolok, hogy végig megőrizze a kellemes hangulatát és normális történetet hozzanak ki belőle.

Tokyo Ravens
Ezt nem terveztem nézni, de aztán valahogy mégis kikötöttem előtte. Kellemes csalódás volt az első rész és bár a CG néhány helyen eléggé kilóg az összképből, már most lepipált egy csomó más animét, amit nézek. Mondjuk lehet, hogy később más lesz a véleményem, de ez is tuti nézős. Már az alap téma is érdekel, kicsit emlékeztet a Ga-Rei: Zero-ra, itt is démonokat kell levadászni. Az külön érdekesség, hogy a főszereplőnek nincs meg a megfelelő képessége és nem is akar részt venni az egészben. Valószínűleg mégis ki fog kötni a démonvadászatnál, de nagyon érdekel, vajon hogy hozzák ezt össze. Az openingje a BlazBlue-éval vetekszik a szezon kedvence címért, de még döntöttem el, hogy melyik fog nyerni, mivel utóbbinak kell a hivatalos animációja, ami nem csak az első részből van összevágva.
gilas írta:(Nekem például tetszett a Log Horizon elsö része, a szereplök is semlegesek voltak eddig, a SAO-t nem láttam, bár tudom, hogy rossz kritikákat kapott. Adja Isten, hogy ez a cucc színvonalasabb legyen).
Bár tényleg elég sok negatív kritikát kapott a SAO, de szerintem bőven van rosszabb anime annál. A Log Horizon pedig nem a koppintása, bármennyire is próbálják úgy beállítani. Miután olvastam róla néhány plusz információt, eldöntöttem, hogy nézni fogom, mert érdekel a világ, amiben játszódik.
gilas írta:
Btw, én továbbra is úgy vagyok vele, hogy az idei a második legjobb anime év a 2004-es után, az őszi szezonból is kb. 23-24 sorozatot fogok nézni. Nem kell itt semmit megmenteni. :)
Végre valaki kimondta helyettem! Maximálisan egyetértek.
Ha azt vesszük, hogy ebben az évben majdnem több animét néztem, mint az előző kettőben együttvéve, elmondhatom, hogy nekem is elég jó évem volt. Tavasszal sikerült átlépnem a bűvös 10-es határt, eddig sosem volt olyan szezon, ahol 4-5-nél többet néztem volna, most pedig kettőben is megvolt a 14-15 darab. Ráadásul ezek közül több szakított az elmúlt évek divatjával, úgyhogy nincs veszve semmi. :vigyor:
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5973
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.10.13. 22:13

Cruel Angel írta:Golden Time ep. 2: Még mindig nem néz senki? (Igen, feltett szándékom minden héten feltenni majd ezt a kérdést, hátha valaki elkezdi még. d: )
Szedem sorban a részeket, a beavató partis jeleneten szakadtam és határozottan jót tesz a sorozatnak, hogy egy olyan slice of life-ról van szó, ami ezúttal egyetemi környezetben játszódik. :) Igazából eddig határozottan érződik a "Toradora-feeling", vagyis hogy így az elején még csak egy kellemes kis romantikus vígjáték, amiben viszont ott van a potenciál, hogy a sorozat második felében ennél majd több legyen, meglátjuk, sikerül-e neki. :) (Azt nem ígérem, hogy részről-részre nézni fogom, de ha végig kijön, esélyes, hogy felveszem a megnézendők listámra.) Btw, igazad volt, hogy cukormázasan romantikus az OP (meg talán az ending is, max nem annyira... XD), viszont nekem így is bejött. XD
gilas írta:Amiért nem szívesen írok viszont erre a fórumra, az a sok álentellektüel duma, hogy ilyen meg olyan rossz a sorozat többsége, holott a legtöbb sorozatból még csak egy rész jött ki.
Vagy azért olyan negatívak egyesek, mert túl nagyok az elvárásaik egy alapvetöen szórakoztató müfajjal szemben, vagy mert már kiöregedtek belöle, és mindenbe belekötnek. (Nekem például tetszett a Log Horizon elsö része, a szereplök is semlegesek voltak eddig, a SAO-t nem láttam, bár tudom, hogy rossz kritikákat kapott. Adja Isten, hogy ez a cucc színvonalasabb legyen).
Igazából én mindkét oldalt megértem. Egyfelől igazad van, rengeteg kiöregedett, besavanyodott vén fant is kitermelt mostanra a magyar animefandom, akik kb. szőrszálhasogatva keresik a hibákat egy sorozatban, mondvacsinált hülyeségekkel húzzák le az adott cuccot, illetve minden második cuccnak olyan elvárásokkal ülnek neki, mintha minimum a spanyolviasz feltalálása lenne a rendező úr feladata és minden apró kis hiba miatt rögtön sorban vonják le a pontokat a 10-ből. (És nem tagadom, hogy bizony előfordulhat, hogy én is beleesek ebbe a kategóriába.)

Ugyanakkor tény, hogy az anime, mint műfaj, folyamatosan alakul, változik, és az elmúlt 10-15 évben most egy olyan irányba ment el, ami sok embernek nem igazán tetszik és értelemszerűen ezt inkább a "vén fanok" érzik, hiszen aki csak pár éve kezdett animézni, az a mai standardokat szokta meg és csak néz, hogy "mit ugat itt romlásról ez a sok vén f*sz?" XD Aki viszont a kilencvenes években kezdte el ezt, az mostanra már eléggé átérzi sok esetben, hogy nagyon más lett ez az egész műfaj, mint amilyen akkor volt, amikor az illető animézni kezdett mondjuk úgy 10-20 éve. Ez persze minden műfajra igaz (film, zene, számítógépes játékok, stb.), de az animénél mintha erősebb, gyorsabb és nem utolsósorban hülyébb irányt vett volna a dolog. ^^" Konkrétan egyre kevesebb olyan sorozatot találni, amikben a szórakoztatás és a pénzszerzés mellett valamilyen mondanivaló, ha úgy tetszik "alkotni vágyás", értékátadás" is megfigyelhető lenne. A régebbi sorozatok esetében mintha még több olyan rendező, illetve mangaka lett volna, aki úgy ült le megcsinálni valamit, hogy a pénzért cserébe adni is akart, nem pedig hideg matematikával összeadta, hogy "csöcsök + csajok = profit!", mint manapság. Mondhatnám úgy is, hogy némileg a lelkesedés, a "szív" veszett ki az alkotókból. (Elég nyálas már? XD) Persze ez nem azt jelenti, hogy a régebbi darabok közül mindegyik mestermű, vagy hogy nem voltak olyan agyonhasznált klisék már a nyolcvanas évek animéiben, amitől a falat lehetett kaparni, ahogy azt sem, hogy manapság már nem készülnek értelmes darabok (ez utóbbira legjobb cáfolat épp az idei év :D), csak ugye az arányok... És ezt nem úgy mondom, mint "álintellektüel" médiakutató, vagy bármi ilyesmi, ezek szimplán csak egy fan tapasztalatai, aki már legalább tíz éve animézik. Ugyanakkor nem elhanyagolható, hogy a fanok mellett olyan emberek is osztják ezt a nézetet, akik keményen benne vannak az iparban, alig két éve pl. Mamoru Oshii fakadt ki a témában és gondolom abban egyetértünk, hogy ő azért letett valamit az asztalra és nem tegnap kezdett animéket rendezni, ergo van némi rálátása a műfajra. Persze mindezzel nem muszáj egyetérteni, meg lehet, hogy tényleg csak mi vagyunk már túl besavanyodott vén fanok, de attól még az sem járja, hogy minden mai fan megsértődik, ha mondjuk valaki el meri nekik mondani, hogy "te figyi, azt tudod, hogy amit te most itt halálra istenítesz, az igazából semmi extra és évenként kihoznak egy hasonló darabot?".

Ja, meg még annyit, hogy lehet, hogy 1-2 hozzászólás erős pofon ennek vagy annak a sorozatnak, főleg, ha még most indult, de hidd el, itt még egyáltalán nem olyan durva a helyzet, mint más fórumokon. Egyrészt én sokkal durvább lehúzásokat is láttam már, mint amiket itt Aoin írnak az emberek 1-1 animéről, másrészt meg itt legalább még megkapod annak a lehetőségét, hogy leállhatsz vitázni az illetővel, ha szerinted túl szőrösszívű volt. Addictson vagy Usteamen erre jóval kevesebb esélyed van, mivel ott konkrétan "előre el van döntve", hogy melyik sorozat az isten és melyik a szutyok, aztán ha te ezzel nem értesz egyet, helyből az egész fórum rádugrik, vagy csak lazán kimoderálják a postodat. Azért itt még ilyet nem láttam. (Illetve szerintem örülj, hogy nem tíz éve kezdtél fórumokra járni, ha az itteni postokat már "álintellektülnek" érzed, az ég óvjon meg mondjuk egy mufurc-féle eszmefuttatástól. XDDD)

Illetve még az "egy rész után máris leszólják a sorozatokat" témához annyit, hogy ez is abból jön, hogy aki már ennyi éve animézik, az tudja azt (vagy legalábbis tudni véli), hogy mire számíthat 1-1 sorozattól az ismertető elolvasása, illetve az első 1-2 rész megtekintése után. Persze mindig vannak kivételek, de ez a mentalitás is amiatt alakult ki, mert ma már olyan szinten klisés a legtöbb cucc, hogy kis túlzással ha láttál 2-3 részt, láttad az egész sorozatot.
Rui-chan írta:Szerintem ezt már elégszer megtárgyaltuk. ^^" Manapság erre van igény és bár jönnek ki olyan sorozatok, amik szembemennek a mai trendekkel, azért még mindig a fanservice orientált animék vannak a többségben. Közben megnéztem a második részt is és adok egy esélyt a sorozatnak, folytatom tovább, mert bármennyire is zavar az iskolai egyenruha és a furcsa grafika, kezd érdekessé válni a történet. Nevezzetek túlságosan lágyszívűnek, de engem meghatott az új epizód, ráadásul a lányok múltjára is kíváncsi vagyok. Aoi sem idegesített annyira, mint az első részben, szóval szép lassan csak megkedvelem a karaktergárdát.
Ha arra gondolsz, hogy a fickó inkább azt kérte tőlük, hogy hagyják ott, az engem is meghatott.
Rui-chan írta:Ezt a catfight dolgot sose értettem, szerintem nyugodtan lehetett volna férfi az ellenfele. Bár átvitt értelemben tényleg férfi ellenfele van, mert eltartott egy darabig, mire rávettem magam, hogy nőnek kezeljem. (Erről eszembe jutott, hogy a Free kapcsán láttam egy képet, ahol dagadtnak voltak megrajzolva a srácok és valami olyasmi szöveg volt, hogy legalább a "plot" miatt nézhetik a lányok. Nos, szerintem ha a legtöbb fanservice animében ilyen ojou-sama kinézetű lányok rohangálnának, nem élveznék annyira a fiúk. XDDD)
Maga a catfight nekem sem a fétisem, csupán írtam, hogy valszeg azért kell a főgonosznak is nőnek lennie, mert ezt akarja a stúdió kihozni kettőjük harcából. XD (Főleg, hogy most már tudjuk, hogy a diákelnöknek is ugyanolyan ruhája van, mint a főhősnőnek, szóval még az sem kizárt, hogy ő is majd levág egy ilyen alulöltözött átváltozást. XD Amúgy nyugi, így is kap majd férfi ellenfelet, ott van még "Kamina", meg a háromcsillagos titánfazon is, akiket elvileg le kell verni, mielőtt összecsaphatna a csajjal. Bár én tényleg abban reménykedek, hogy ezt nem húzzák el a sorozat legvégéig, hanem csak úgy a 12-13. rész körülig, aztán ott majd "borítják az asztalt", mint a TTGL-ben Lordenome legyőzésekor és elindul egy új történeti szál. (És igen, igazad van, ilyen arcberendezésű csajokkal a legtöbb fanservice anime nem sokat érne, bár tegyük hozzá, hogy azért a külső nem minden, simán kinézem jópár fanboyból, hogy a Kill la Kill-es diákelnök is bejön nekik, pusztán a "führerista" domina stílusa miatt. XDDD)
Rui-chan írta:Meg kéne néznem már a Star Driver-t, mert a Valvrave kapcsán is előjött, aztán most te is említetted, szóval kíváncsivá tett. Nem mintha kínozni akarnám magam, de valamilyen szinten mindig is érdekelt. Plusz mecha, azokból meg sosem elég, úgyhogy valamikor sort fogok keríteni erre is. ^^ (Ahogy látom a mozifilm megjelenését nem kapkodták el.)
Amúgy ne értsd félre, én a Star Driver-t nem tartottam egy rossz sorozatnak, ha jól rémlik, nyolcast adtam rá. Csak tényleg eléggé zavaró, hogy úgy a fele körül reménykedni kezdett az ember, hogy "na, most majd jól beindul a sztori!", de nem, mert ugyanúgy "enemy of the week" stílusban zajlottak tovább az események, mint addig, majd a legvégére bedobtak valami hevenyészve megmagyarázott bossfightot, a sorozat végén pedig egy rakás kérdésre nem kaptunk választ, amik közül egy csomó már a sorozat eleje óta fúrta a nők oldalát, egy részük pedig a finálé közben jött elő, de azokról sem kaptunk plusz infókat. És ezek nem is ilyen "nézőre van bízva" szándékosan nyitott kérdések voltak, hanem szimpla kihagyások, mintha a készítők úgy álltak volna hozzá, hogy "nem fontos az, ne törődj vele, csak nézd a csillogó mecha-harcot!", ugyanakkor viszont hüyén jött ki, mert érződött, hogy pár ilyet ők is szándékos "nagy fordulatnak" szántak, viszont így, hogy nem voltak rendesen kifejtve, eléggé súlytalanul és "...what?" stílusban jöttek le a nézőknek.

Ugyanakkor a grafika tetszett, a zenék hihetetlenül jók voltak (nem csak a háttérzenék, komplett zenei betétekről beszélünk, illetve a 2-2 OP/ED is imádnivaló), a karakterek többsége szerethető (a főhős srácot pont azért bírtam, mert eléggé más volt, mint a legtöbb shounen cucc főszereplője, bár az is igaz, hogy ez inkább volt olyan Code Geass-es "uniszex" sorozat, mint shounen XD), a fanservice pedig még pont a jóízlés határán belül maradt. (Értsd úgy, hogy ha a Kill la Kill eddigi két epizódját kibírtad ebből a szempontból, akkor a Star Driverrel nemigen lesz bajod. XD) Illetve ki ne hagyjam a poénokat, amiknek egyik fele szándékos, másik fele pedig csak fabulous volt, de mindig baromira szórakoztatóan jöttek le. XDDD (Amúgy is, ezzel, hogy "Galactic Pretty Boy", nálam egy klasszikus karaktert teremtett a sorozat. XD) Szóval tényleg egyedül a történeti hiányosságok fájtak, illetve a repetitív harcrendszer, mert amúgy a többi fronton nekem bejött a sorozat. (Mondhatnám úgy is, hogy kb. olyan szinten magyarázták meg a végén a dolgokat, mint ahogy a Shingeki anime végén is, a különbség annyi, hogy ott tudjuk, hogy most vagyunk a sztori 1/3-a körül, a Star Driver meg egy original anime volt és elvileg nem is terveznek neki semmilyen folytatást.)
Rui-chan írta:Érdekes, nálam a PSG vitte a pálmát, az FLCL-re megadtam a 4 pontot, mert tényleg nagyon random volt, viszont mégse érintett annyira érzékenyen a humora, mint a másiké. Talán az is közrejátszhatott, hogy azt még korábban néztem, amikor jobban bírtam az ilyeneket. Az Excel Sagát még valamennyire bírtam, bár az sem lett a kedvencem, de az ilyen típusú sorozatok közül az tetszett a legjobban. Amúgy mondanám, hogy valamennyire összeállt a történet a végére, viszont már alig emlékszem egy-két jeleneten kívül másra, szóval a félrevezetés elkerülése végett nem mondok semmit. (Nem kell meglepődnöd, néha egészen kifacsart ízlésem van, már ami bizonyos animéket illet. XD Most még írnék ide valamit, de ezt majd inkább PM-ben. ^^)
Ó, az Excel Sagát én nagyon bírtam, az ott van a kedvenceim között! :D Talán pont azért, mert míg a Gainax cuccaira jellemzően a "randomkodás" a jellemző, addig az Excel gyakorlatilag fogta az anime múfajait, kliséit és szépen részről-részre menve kiparodizálta azokat. Ezzel ilyen formában semmi bajom nem volt, szeretem a paródiákat is, a Gainaxnál az zavar általában, hogy mintha a készítőknek nem lenne semmilyen célja azon túl, hogy legyen pár randomkodó, harsány, hülye karakter, akikkel történjenek randomkodó, harsány, hülye dolgok és akkor ez lenne a "poén". ^^"
Rui-chan írta:Abban is reménykedek, hogy a TTGL-ből kiindulva elhagyják az iskola területét és végül más helyszínekre is eljutnak a szereplők. A speckó ruhákban is rejlik egy csomó lehetőség, azoknak a keletkezését meg kéne magyarázni. Illetve ott még Ryuko különleges felszerelése, ami mintha elnyelné a legyőzött ruhákat. Úgy tűnik, hogy apuci keze benne van a dologban, szóval már az első két részben érdekes rejtélyeket dobtak be. Az idegesítő csaj családja is éppen olyan kattant, akárcsak a két lány. Azt a kutyaszerű valamit meg Guts-nak hívják. Na, ezen hangosan felröhögtem! XDDD Magyaráztak valamit, hogy miért az lett a neve, de nekem mindig a Berserk főszereplőjét fogja eszembe juttatni. Az opening jó lett és már van hozzá Shingekis paródia, természetesen a Guren-re. ^^ Az ending is kellemes, csak mintha a képi világ lógna ki egy kicsit a koncepcióból.
Persze, én is abban reménykedek, hogy ez az "enemy of the week" + iskolai sztori csak a sorozat első felére lesz érvényes. Ja, amúgy én is megnéztem közben a második részt és javuló tendenciát mutat a sorozat. A poénok már jobbak voltak (vagy legalábbis most kevésbé éreztem őket erőltetettnek), a háttérsztoriról is folyamatosan kapjuk az infókat (jelenlegi állás szerint én arra tippelek, hogy a csaj apja nem is halt meg, hanem "belerakta a lelkét a ruhába", csak éppen a ruha nem emlékszik rá, hogy ő az... XD), illetve ami nagyon feltűnt, hogy egész epic zenei aláfestéseket kaptunk a mostani részben nem egy jelenet alatt. :D (Plusz a mai epizódban a fangirlök is kaptak némi fanservice-t, gondolok itt a vetkőzős tanár úrra. XDDD) Volt pár nyerő beszólás is, pl. hogy "Apu több embert öl meg, mint ahányat megment", mire az öreg: "Semmi gond, a halottak már nem perelhetnek be." XDDD Vagy amikor átváltozás után hősnőnknek odaszól a teniszes csaj (aki meg "Viral" volt... XDDDD), hogy "Ez egyszerre néz ki fájdalmasnak és zavarbaejtőnek, te mazoichsta exhibicionista." XDDDDD Az OP/ED páros is teljesen jó lett.
Rui-chan írta:Az előzetes egy kicsit elriasztott, mert a mangába beleolvastam, de fekete-fehéren valahogy nem tűnt ennyire brutálisnak. :shock: *elmegy a sarokba hányni* Most már, ha ennyit hajtogattam belenézek, de lehet az első rész után kukázom és cuki kiskutya képeket fogok utána keresgélni a neten. XD ^^" Az öt perces részeket szerintem csak kitalálta valaki és mivel nem volt hivatalos információ, a legtöbben bekajálták.
Most már egyre jobban érdekel, hogy hogyan lesz ez az egész dolog megoldva. Eddig azt hittem, hogy a kislány csak akkor eszik ember, ha "molyemberré" változik, de itt emberként is kedélyesen fogyasztja a bátyja húsát, másrészt érdekelne, hogy a bátyus hogy fog életben maradni, ha ekkora darabokat vagdos kis magából rendszeresen, csak azért, hogy a kishúgát etesse. XD Amúgy mivel Deen anime, elvárom, hogy a Higuhoz és Umihoz hasonló OP/ED-eket, illetve azokra emlékeztető hangulatot kapjunk valamilyen szinten.

És ha már új animék: Magam sem tudom, miért, de elkezdtem nézni a Walkure Romanze című darabot. Átlagos erogame adaptáció, már az openingben is szinte hamarabb látjuk egyes csajok bugyiját, mint fejét, viszont néhány érdekes mozzanat azért volt benne, ami miatt megéri egyelőre folytatnom:

1. Lovagi tornás iskola! XD Ilyen még nemigen volt. XD

2. "Sakura = best female main character from this year" és kb. XDDD (Sakura a főhős srác lova... XDDDDD És a sorozatban is poénkodnak vele, hogy kb. a ló irányába több érzelmet mutat, mint akármelyik csak irányába. XD)

3. Nem is nagyon tudom elhinni, hogy végre ilyet látok, de egyelőre úgy néz ki, hogy igen: Ebben a sorozatban a diákelnök csaj (aki school life animékben mindig a helyi atyaúristen, mint tudjuk):

-Nem egy diktatórikus rohadék, aki vasmarokkal terrorizál mindenkit.

-Nem egy olyan ember, aki látszólag kedves és illedelmes, valójában azonban "le akarja igázni" az iskolát.

-Nem egy olyan csaj, akit látszólag a semmire fel sztárol az egész iskola.

-Sőt, még csak nem is olyan személy, akinek az az életcélja, hogy a főhősnő életét pokollá tegye.

Nem, itt végre egy olyan diákelnököt kaptunk, aki amellett, hogy nagyon jó lovagi tornában (ergo nem azért nyal neki mindenki, mert illedelmesen tartja a teáscsészét a kezében), képes emberi módon viselkedni. Just wow! O___O És most nem is arra gondolok, hogy "mindenkivel jégcsap, de két percig jófej volt", hanem olyan "reálisan jófej". Tényleg kedves és udvarias mindenkivel, a legyőzött csajt sem alázza meg a torna után, sőt, még megdicséri, hogy ugyan veszített, de látja, hogy fejlődött a múltkori összecsapásuk óta, illetve amikor a főhős srác kb. lekoptatja, annál sem kapja elő a szokásos klisés: "Hogy merészelsz engem ily szavakkal illetni, te paraszt???" mentalitást. Úgy is mondhatnám, hogy végre egy olyan diákelnök kari, aki nem kiköveteli/kierőszakolja, hanem tényleg kiérdemli a tiszteletet. Nem tudom hangsúlyozni, hogy ez mekkora felüdülés volt számomra, és vicces, hogy amúgy egy különösebben kliséktől nem éppen mentes sorozattól kaptam ezt meg. XD Remélhetőleg a sorozat végére sem változik hárpiává, örülnék, ha megmaradna ezen a "büszke és határozott, de nem paraszt" vonalon.

4. Ez már csak egy személyes "bónusz", de ez a sorozat rádöbbentett arra, hogy középkori stílusú lovagi páncélt hordó lányok is lehetnek legalább annyira szexik, mint amikor csipkés bugyiban/pizsamában/nekomimi cuccban/*ide írd be a saját fétised*-ben pózolnak. XDDD
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2257
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.10.14. 07:53

Akkor csak szerintem szar ez az év...

*tükörbe néz, hogy megvizsgálhassa a besavanyodás mértékét*

(Mondjuk most a Kill la Killre nagyon rá vagyok állva.)

Válasz küldése