Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5835
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.07.05. 17:56

annarancs írta:
2018.07.05. 17:31
Bejelentették az októberben kezdődő JoJo no Kimyō na Bōken: Ōgon no Kaze (JoJo's Bizarre Adventure: Golden Wind vagy Vento Aureo) főszereplőinek szinkronhangjait, illetve egy rövid teaser videót is kaptunk. :D
Várjuk! :D Btw:

"Yasuhiro Kimura (Three Leaves, Three Colors) and Hideya Takahashi (Keijo!!!!!!!!, Anonymous Noise) will direct the anime..."

Ez már jó jel, lehet a japánok is látták ezt a videót? :lol:
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1524
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.07.05. 19:03

Rui-chan írta:
2018.06.03. 18:23
Lord of Vermillion: Egy kezemen meg tudom számolni eddig hány olyan játékon alapuló animét láttam, ami jól sikerült, mégis adok ennek egy esélyt.
Annyiban módosítanám a korábbi hozzászólásomat, hogy a Lord of Vermilliont parkolópályára teszem és megpróbálom helyette a Hataraku Saibout. :D Az a fehérvérsejt megvett kilóra. XD Emellett kéne valami lazaság, aztán ezt találtam az ízlésemhez legközelebb állónak. Az Egyszer volt... az élet francia rajzfilmet nem hiszem, hogy überelni fogja, de még bármi kisülhet belőle.

Uchuu Senkan Tiramisu
Hű, erről muszáj írnom, mert egy kezemen meg tudom számolni, eddig hány anime vígjátékon tudtam tényleg röhögni! Ez pedig pont ilyen volt. XD Szerintem akkor jön át igazán a poénok nagy többsége, ha az ember tisztában van a mecha cuccok sablonosságaival, vagyis tudja, mikor mit parodizálnak éppen. Persze anélkül is ütnek a dolgok a rendesen, csak akkor jobban. Amcsi vígjáték vonalon is olyanok jönnek be, mint a Csupasz pisztoly, Airplane, Nagy durranás, stb. A Tiramisu pedig ehhez hasonlót adott elő, szóval minden epizódon majdnem beestem az asztal alá a röhögéstől. Oké, itt is volt 1-2 olyan dolog, ami nem igazán volt kompatibilis a humorérzékemmel, de annyi baj legyen. A rövid részeknek köszönhetően pörögtek a poénok, egyik epizódot sem mondanám unalmasnak. Az OP-ED páros nekem felejthetőre sikerült és az aláfestő zenéket sem fogom nagyon hallgatni. Grafika szempontjából átlagos, hozza a 2018-ban elvért szintet. Bár itt pont nem kellett annyi mindent meganimálni, újabb plusz pont a 7 perces részeknek.
Itt még az sem zavart, hogy kvázi alig tudtunk meg valamit a világról és az epizódok sem függtek össze annyira.
Simán 8/10, egy esetleges folytatást tuti nézni fogok.
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.07.05. 19:37

Nekem elég lesz a Shingeki S3 a nyári felhozatalból, azt viszont rohadtul várom! :cool: A Tonegawán még gondolkodom, de annyira most nem érzem a késztetést, főleg hogy a tavasziakkal is el vagyok maradva.

Konkrétan egyet se fejeztem be a téli szezonból sem, a Kokkoku kukázásra került, a FranXXX-ot lenyomom ha már a kétharmadáig elvacakoltam vele, de egyre inkább MEH -__- A Sors/Szaft is talonba került, bár az még a könnyebbik fajta, attól csak a Szaftkodást várom, a többi része úgyis a szokásos hülyeség. :D Kőkapu Nulla meg akkor, ha kijött az egész.

Yaigen, ez a hír eléggé elsikkadt. A mangának vége, remélhetőleg itt is megkapjuk a zárást. Ha Cruel nincs is most, Ruival akkor is elnézegetjük.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2158
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.07.07. 06:41

Na, és akkor a szezon engem érintő másik fele: Chio-chan.

Hátt... Nem mondom, hogy unatkoztam volna alatta, de azért a nevettetés vádjával sem lehet éppen illetni. /a/-n találkoztam amúgy össze nem is olyan rég a mangájával, egy-két fejezetet végigkövettem az ottani threadekben, és az alapján egész fogyasztható volt, viszont ugyanazt érzem most az animéjével, mint télen a Takagi-sannal: Ez is egy olyan gag cucc, ami mangában mintha jobban szuperálna, ráadásul ugyanazt a low-budget grafikát tolja, mint a Takagi.

Ergo tényleg az lesz, amit pedzegettem itt fentebb is: párbajozni fognak a Tonegawával, és amelyik kellemesebben dorombol, azt tartom meg. A másik repül.

A Banana Fishbe még lehet belenézek, ha kijött már legalább 3-4 rész, bár azt már most látom, hogy a karakterdesignjának nem én leszek a célközönsége...
Ricz írta:
2018.07.04. 15:37
ha bejön 2-3 rész után is, akkor holt ziher előkapom a Kaijit.
Elhiheted, azzal már most jobban járnál.

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.07. 09:40

Belelestem én is néhány nyári sorozatba.

Hanebado!: Remekül animált tollaslabda + yuri(?) ANGST. Az egyébként nem rossz OP alapján abban reménykedek, hogy ez a nagy világfájdalom az elején csak kontrasztnak kell, hogy látványos legyen, mikor a régi ellenfelek immár csapattársként újra felfedezik a játék örömét.

Banana Fish: A japán srác (Eiji) olyan ártatlan és kíváncsi, akár egy kismacska. :3 A másik főszereplő, Ash nagyon vagány fiatal bandavezér, de már az első részből sejthető, hogy rengeteg borzalmas dolog történt vele. Vajon mit hoznak ki egymásból? Pörgős, érdekes kezdés, várom a folytatást.

Back Street Girls: Gokudolls: Kissé ijesztő, de egészen vicces jelenetei is voltak (pl. párhuzamok az idol szakma és a yakuza lét között). Nem lenne rossz anime, ha lenne benne animáció... Oké, mozognak a szájak beszéd közben, meg néhány egyszerűbb mozdulatot is meganimáltak, de ez akkor is kevés, szinte már diavetítés megy. A találó szinkronszínészi játék ellenére is inkább majd a mangát kezdem el olvasni valamikor.

Chio-chan no Tsuugakuro: Annyira szerettem volna nevetni rajta, de elég ritkán találták el a poénok időzítését. Már az opening sem jött be, a lobogó keblek benne rögtön az elején letörték a lelkesedésemet. Nem volt így sem bődületesen rossz az első rész, de valószínűleg tényleg jobban működik a humor a mangában.

Yume Oukoku to Nemureru 100 Nin no Ouji-sama: Szerezd meg hát mind, szerezd meg hát mind! Hercegek! Kíváncsiságból belenéztem, egynek elmegy kategória. Egy fiatal OL-t megidéznek az álmok világába, hogy ébressze fel a gyűrű formájában elzárt hercegeket, hogy azok aztán majd leszámoljanak az álomfaló szörnyetegekkel. A főhősnő (aki valójában az álmok világának hercegnője, csak a mi világunkban rejtették el a szörnyek elől) rögtön az első részben két hercegre is szert tesz, akiknek egész jó a kémiája (az egyikük komolyabb, morgós fazon, a másik pedig nagyon laza, szinte már túl könnyelmű alak), de ennek ellenére nem hiszem, hogy folytatom az animét.

Avatar
Akosss
Profi
Profi
Hozzászólások: 279
Csatlakozott: 2016.10.22. 00:54
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Akosss » 2018.07.07. 13:58

A Chio-chan engem sem nyűgözött le, PV alapján sokkal erősebb kezdésre számítottam, de biztos lesz ez még jobb is később. Talán jobb is, ha a legpoénosabb sztorikat későbbre tartogatja és nem fullad ki rögtön a legelején.

A Banana Fish is tetszett, de baromira kapkodtak, semmi átvezető két párbeszéd között, egyszer ezen a helyszínen vagyunk, aztán már tök máshol, rögtön megismertünk vagy 10 karaktert... nem volt követhetetlen, de a rendezése nagyon fura volt nekem. Remélem ez nem amiatt van, mert szeretnének 19 kötetet 22 részbe belesűríteni.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2158
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.07.11. 07:32

Junchi írta:
2018.07.04. 08:20
Chuukan Kanriroku Tonegawa
Ep2

Eh... hiába akarna ez a cucc humoros és önparodisztikus lenni, ha egyszer egy jó poénra jut négy másik fárasztó/erőltetett/idegesítő, a narrátort meg lője már le valaki, kérem szépen!

A másik dolog, amibe az első rész után bele sem gondoltam, de most igen, hogy itt azok a fószerek vannak tulajdonképpen főszerepre szerződtetve és próbálnak humorosak lenni, akik az eredeti Kaiji sorozatban emberek százait tették tönkre, húzták őket le ott, ahol csak tudták, némelyeket
SPOILER
még halálba is küldtek, akár egyetlen éjszaka alatt (rúdon járás, ugye).
Szóval amellett, hogy vígjátéknak meglehetősen kétes, még illúzióromboló is, legalábbis nehezen tudok elvonatkoztatni, hogy Hyoudo, a pszichopata, elmebeteg öreg itt most a komikus főnök, akinek legfőbb beosztotta, Tonegawa, mindenáron meg akar felelni.

Nagy valószínűséggel a következő részt még megnézem, de akkor már inkább a Chio-chant tartom meg a szezonból, főleg, hogy ezt 24 epizódosra tervezik, te jó ég...

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 909
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.07.11. 13:56

One Room S2 - ep. 00-01

Már maga az első sorozat sem volt egy hatalmas megfejtés a belső POV megoldású és kivitelezésű "beleéléses mindennapokba", mint egy eyecandy léleksimogatás a magányosak számára. Viszont ez a legnagyobb baja is, mert az animált "hétköznapi szerepjáték" nem működik, mivel nagyon egy megoldásra lyukaszt ki, nem hagy igazán időt reagálni se, hogy valamit mondanál ott viszont, vagy megkommentelnéd, mert a csaj máris válaszol vagy valami másra terel. Eyecandy-nek továbbra is az, habkönnyűnek megmaradt, csak a megvalósítás nem az igazi még mindig. De még legalább a hasonszőrű hentai-oknál messzemenően élvezhetőbb. Azoknál ugyanis ritka kevés ciki dolog van.

Tonegawa ep. 2
Junchi írta:
2018.07.11. 07:32
Szóval amellett, hogy vígjátéknak meglehetősen kétes, még illúzióromboló is, legalábbis nehezen tudok elvonatkoztatni, hogy Hyoudo, a pszichopata, elmebeteg öreg itt most a komikus főnök, akinek legfőbb beosztotta, Tonegawa, mindenáron meg akar felelni.
Ha belegondolsz, ez tulajdonképpen a japán belső vállalati struktúra, a karrierizmus, törtetés kifigurázása is, hogy a bürokraták és a középvezetők élete milyen. A humor elég abszurd alapjáraton, hogy a pszichopata cégvezetőnek minden bélrezdülését kénytelenek követni, aki voltaképp élet-halál feje a cégen belül, mert csak az állásukat is így tarthatják meg, mivel annak elvesztése a japán közfelfogásban az elképzelhető egyik legnagyobb szégyen. A középvezető meg egy sor egyívású ember, "szürke senki" felett dolgozik, akikért felelősséggel tartozik (pl. megjegyezni a nevüket, ismerni őket), illetve irányítja őket. Erre meg a legjobb alanyok a fekete ruhások, hiszen alig van pofára is különbség köztük a dresszkód miatt. Valamint a középvezető számára röhejes, hogy mit kell megtennie azért, hogy a cégvezető kegyét minimum megtarthassa.

Szóval imho, a sorozatot nem egészen csak egy Kaiji spin-offként kell értelmezni, hanem a japán munkamorál, vállalati világ paródiájaként is. Aminek feltehetően további éle is lesz, mert azért 24 részben alapjáraton sem valami érdekes Tonegawa elősztorija, de legalábbis nem annyira, mint Kaiji pachinko előtti szenvedése egy fél évadon keresztül, mert abban már a függőség, valószínűségek, lehetőségek, a körítése miatt érdekesebb kérdéseket vonultat fel, minthogy honnan jött és ki ez a krumpliképű uzsorás.
Na meg, "az éremnek mindig két oldala van". A Kaiji őket kívülről mutatta meg, most pedig belülről látod részleteiben.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.16. 07:56

Vége az álmatlan éjszakáknak, végre megvan, mikor indul a Gakuen Basara! A napokban megjelent PV-ből nem csupán az októberi kezdés derül ki, de az openingből is hallhatunk egy kis részletet. Are you ready guys? Let's do it!!!4 :dirr:

A Natsume Yuujinchou filmhez is érkezett egy ízelítő videó. A japán mozik szeptember végétől vetítik, szóval a netre hozzánk gondolom valamikor jövőre jut el.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.07.16. 19:23

annarancs írta:
2018.07.16. 07:56
Vége az álmatlan éjszakáknak, végre megvan, mikor indul a Gakuen Basara! A napokban megjelent PV-ből nem csupán az októberi kezdés derül ki, de az openingből is hallhatunk egy kis részletet. Are you ready guys? Let's do it!!!4 :dirr:
De jó hogy kihírezted, megvan az őszi szezonom egyik stabil darabja :D Eleve bírom a spin-offokat, kíváncsi leszek mennyire fog működni gimis környezetben :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 434
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2018.07.17. 10:20

Belenéztem ebbe a Grand Blue-ba, ha már az Amanchu olyan lett, amilyen, gondoltam ez talán majd jobban/érdekesebben körbejárja a búvárkodás témáját. Elég jókat hallottam róla, ráadásul MAL-on a manga értékelése is meggyőző. Plusz vonzerő volt, hogy 20 év körüliek a szereplők, de aztán elég hamar kiderült, hogy ez nem jelent semmit. Szóval ja, eddig a humoron bukik az egész (pedig az lenne a lényege), a főszereplő pofavágásai hamar unalmasak lettek (jó, volt benne 1-2 értékelhető poén, a tea pl. tetszett XD). De nemcsak a főszereplővel volt gond, a többiek sem jobbak, egyelőre ott van a két unokatesó, az egyik egy fapofa csaj, a nővére pedig egy siscon csaj + van egy otaku egyetemista csoptárs. Ryuujirou és Shinji még elég jók, de van egy olyan érzésem, hogy az első részben már láttuk is a legtöbbet, amit a karakterük rejt. Na mindegy, még azért adok neki pár rész esélyt, hátha jobb lesz, miután elkezdenek komolyabban foglalkozni a búvárkodással. (Azért azóta meglestem, hogy milyen címszavak vannak Baka-Updatesen, szóval az elvárásaim eléggé lecsökkentek a "Misunderstanding/s"-et látva, mert ez már az első részben sem működött jól.)

Avatar
Jucuky
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 65
Csatlakozott: 2017.10.24. 11:56
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Jucuky » 2018.07.17. 10:59

Én egy darabig olvastam a mangáját, több okból is, és az az igazság, hogy több kötet után sem jöttem rá, miért istenítik olyan sokan ezt a mangát. Úgy értem, nekem az volt a benyomásom, hogy a szereplők nagy része kedvelhetetlen kretén, egyfolytában üvöltöznek, piálnak és hiába meztelenkednek a pasik, az sem túl vonzó (mert volt, aki azt mondta, hogy a lányoknak is kedvez a mű ezzel az elemmel). A főhősnő egy morcos liba marad még jó sokáig -ameddig én olvastam, nem sokat változott- a főhős idegbeteg, mindenki más körülöttük meg abnomárlisan hülye. Egyedül a "siscon" unokatesót kedveltem meg egy pár fejezet alatt, mert ő egyébként kifejezetten aranyos szerintem, főleg ebben a gárdában, meg egy másik csajt, meg a Saezuru poénon jót nevettem (A Saezuru egy nagyon híres BL manga Japánban Yoneda Kou tollából, amire egyszer elég hangsúlyosan utaltak)

Csakhogy az animét Takamatsu Shinji rendezi, akit meg imádok és nem csak a Boueibu miatt. Szóval egy esélyt mindenképpen akarok adni neki, hátha jobban működik az egész animében, de még nem tudtam rászánni magam az első részre.

Androsama
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 195
Csatlakozott: 2014.07.12. 09:14
Nem:
Tartózkodási hely: Amestris
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Androsama » 2018.07.17. 11:59

Island

Két részen vagyok túl - a harmadikra ma este fog sor kerülni -, és bár a játékot nem ismerem, de nekem tetszik. Izgalmas az alapszituáció, tetszenek a karakterek, szép a grafika és jó az opening. A helyszínválasztás is kifejezetten üdítő a sok nagyvárosi, meg kisvárosi hely után. Alapvetően nem szoktam ilyen tinikislányos animéket nézni, de ennek megfogott mind az ismertetője, mind az előzetese. Szóval ezt végig fogom nézni, akármit hoznak is ki belőle.
"Az élethez életet kell áldozni"

(Envy - Fullmetal Alchemist)

Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5835
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.07.17. 19:43

Jucuky írta:
2018.07.17. 10:59
Én egy darabig olvastam a mangáját, több okból is, és az az igazság, hogy több kötet után sem jöttem rá, miért istenítik olyan sokan ezt a mangát. Úgy értem, nekem az volt a benyomásom, hogy a szereplők nagy része kedvelhetetlen kretén, egyfolytában üvöltöznek, piálnak és hiába meztelenkednek a pasik, az sem túl vonzó (mert volt, aki azt mondta, hogy a lányoknak is kedvez a mű ezzel az elemmel).
A hype miatt leszedtem én is az első részét, de ja, valami ilyesmi... :D Amúgy lol, mert én is ezen agyaltam, hogy "ez most próbál mindkét nemnek kedvezni?" XD Mert egyszerre voltak benne ilyen "a búvárruha cipzárját épp csak felhúzó" csajok, illetve meztelenül pózoló, JoJo-szinten kigyúrt pasasok. :lol: Apropó, nem tudom, ez korábban gyakori volt-e, de (legalábbis az én HorribleSubs-os verzióimban) a rész elején egy képernyőnyi szöveg fogadott azzal a dumával, hogy "Ez a történet pusztán fikció. Kiskorúaknak alkoholizálni tilos és elítélendő. A készítők ezektől a jelenetektől elhatárolódnak. Ez csak egy vígjáték. Minden szereplő elmúlt 18." Jesszus, Japán, hát mi történt veled? XD 20 éve még olyan animéket csináltál, ahol a szereplők egymás gerincét tépték ki és nem kértek előtte bocsánatot a nézőtől, most meg egy kis sörivós-pucérkodós anime előtt olyan szöveget írtok ki a képernyőre, mintha minimum a South Park japán változatát készítettétek volna el? How the mighty have fallen. :P (Ráadásul nem is értem, ha minden szereplő elmúlt 18, akkor mi ez a "kiskorúak isznak"? XD Mintha a szöveg első és második fele saját magával keveredne ellentmondásba. XD) Ja, viszont az OP kifejezetten tetszett. :)

Ja és totál más, de fanként kötelességem megemlíteni: emlékeztek, amikor a Keijót fikázták azzal, hogy pedó, meg szexista, meg gagyi, meg mit tudom én mi és egyébként is, micsoda röhej ez a "verekedjünk seggel" ? Közben meg akik megnézték, mondták, hogy még kellemes csalódás volt, a fightok poénosak, jók az egyéb animékre tett utalások is, stb. Nos, Japán is beállt mögénk és úgy döntött, hogy megmutatja, milyen az, amikor tényleg mindenféle fantáziát nélkülöző, gagyi, run of the mill moe fanservice sportanimét csinál, ahol még a csajok dizájnja is jóval kislányosabb. Ezért megcsinálták a Harukana Receive-et, avagy a röplabdás moék kalandjait, mindenféle generic és/vagy fárasztó jelenettel, "élvezzétek"... :dirr:
Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 434
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2018.07.17. 20:18

Titkos írta:
2018.07.17. 19:43
(Ráadásul nem is értem, ha minden szereplő elmúlt 18, akkor mi ez a "kiskorúak isznak"? XD Mintha a szöveg első és második fele saját magával keveredne ellentmondásba. XD)
Lehet, hogy csak az első részben mutatják a korukat, így ha valaki később csatlakozik be, a viselkedésük alapján tuti fiatalkorúnak fogja nézni őket :dirr: (legalábbis meglátjuk, hogy később is kiírják-e majd ezt a szöveget :DD)

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.07.18. 06:07

Addig nem akartam belekezdeni a nyári szezonba, amíg a tavaszival nagyjából nem végeztem, és mivel múlt hétvége fele erre sor is került, a hétvége alkalmas volt arra, hogy a kinézett címek egy részével bepróbálkozzak, a többiről (konkrétan: Yama no Susume S3, Revue Starlight, Hanebado, Shinya! Tensai Bakabon) pedig egy külön hozzászólás formájában később ejtek szót:

- Grand Blue: /a/ által inspirálva, nagyon felszínesen lehetne azt mondani, hogy a GB egy Amanchu egy adag, 96%-os alkoholtartalommal bíró itóka után, vagy azt, hogy inkább egy animésített Amerikai Pitéről van szó, de szerintem ez a két címke egyszerre fedi is meg nem is a cuccot, legalábbis a nyitányt illetően. Az alkoholtartalom mértéke mindenképpen jobban fedi, mert egyetemistákról szóló cuccokhoz jó-rossz értelemben méltó módon itt is rendszeresek a marha nagy italozások és az abból jövő marhaságok, méghozzá olyan formában, ami szerintem egy fokig hasonlít a 2000-es évek vígjáték stílusára, vagyis az attitűd pörög ezerrel, a szereplők között pedig legalább olyan egyszerűen szövődik szövetség mint egymás szivatására szándék. Ehhez mondjuk kell egy közepes adag ízlés-ráhajlás, mert itt tényleg (egyébként búvárkodással foglalkozó) egyetemistákról szól a sztori, ergo egy bizonyos fokú-jellegű taplóság megvan a stílusban, és ebből jöhetne az Amerikai Pités párhuzam, ha egy szinten lenne a két stuffban a szereplőket érintő kémia nem csak egymás, de a humor irányába is, viszont szerintem erről nincs szó. Pontosabban szólva a Grand Blue esetében két-három fokkal elvontabb jellegről van szó, amibe pölö nem egyszer a GTO-s Onizukát idéző pofavágások is beleférnek, és ezen még az se ront nálam, hogy a vizualitás néha inkább hajaz egy olcsóbb hentai-ra a néha kissé túl hirtelen jelenetváltásokkal pluszként megfejelve. Meg egyébként az se, hogy tudtommal a School Rumble rendezője tölt be hasonló beosztást ennél a cuccnál is, szóval vannak reményeim a cucc irányába.


- Hatarako Saibou: Na ez az a cucc, amit a szezon kezdete előtt ugyan kinéztem magamnak (annak köszönhetően, hogy az emberi test "lakóiról" szól, ami nem rossz téma tekintve, hogy az Egyszer Volt... az Élet című, pölö a Minimaxon is adott rajzfilmsorozat irányába van egy kis nosztalgiám), de különösebben sokat nem vártam tőle, mígnem kezdtek feltűnni az első vélemények a nyitánnyal kapcsolatban, amik alapján a vártnál aranyosabb/szórakoztatóbb cucc képe látszott derengeni, és a személyes próba után csak aláírni tudom. Tipikusan az a fajta cucc, amivel vígan el lehet lenni a nap végén a könnyed, viszonylag jópofa stílusa és a kedvelhető szereplői miatt (első részben az ijedős, újonc futárlányka vörösvértest, és a sztoikus, de nem 100%-os mértékben az fehérvérsejt párosa nem is lehetett volna ideillőbb), és az csak segít, hogy a David Production nem aprózta el se a rendezést, de a gegek időzítését, se a hanghatásokat, úgyhogy lesz mit remélni ettől a cucctól. Azt mondjuk furcsálom, hogy állítólag egy késő esti sávban futó sorozatról van szó, mert szerintem elég családbarát cuccról van szó, és az emberi testtel kapcsolatos tudnivalókat is szórakoztatóan képes tálalni, ami kapcsán egyébként díjazom, hogy az infómorzsák nem "tanmese" jelleggel vannak előadva, hanem általában az említett kezdő futárlánykának adják tudtára, akit egyébként Hanazawa Kana szólaltat meg, és akármennyire szokás lebecsülni a "moésabb" szerepeit, ezt a fajta hiper-aggódó, ügyetlenke karaktert nagyon jól hozza.


- Harukana Receive: Avagy a szezon Kirara adaptációja, ami a (tapasztalataim szerint) kisebbséget erősítve inkább egy központi témára épít semmint a tiszta karaktercentrikusságra, azonban teszem azt a New Game videojáték fejlesztési hátterétől eltérően itt a strandröplabda van a figyelem középpontjában, ráadásul annak is a profi sportként űzött formájában. Ettől persze a Kirarára jellemző aranyosabb, a lelkesedésre épülő hangnem itt is megvan, azonban ezen a téren is inkább a "komolyabb" tartalommal bíró sztorikra hajaz a maga kis kategóriájában, azaz teszem azt a Kiniro Mosaic S1, vagy a Gochuumon-nal ellentétben itt van hová ténylegesen belesimulnia, és az idő túlnyomó többségében ezt sikerrel is veszi. Mondjuk ennek lehet még böjtje, mert pölö a főszereplő Haruka magassága ellenére meglévő ügyetlenkébb sportújonc jelleg jól működik és szvsz nincs is mit tovább tárgyalni rajta, ellenben az előrevetített dráma még félresiklást csinálhat, mert már az első rész alapján lesz mit később taglalnia a sztorinak, és egyelőre bizony jó kérdés, hogy a később valószínű lecsóba csapás miként fog egyet alkotni a Kirara általános stílusával. De ellenben a "morcos/sportot túl komolyan vevő emberkének csak egy igazán lelkes, és őt egyenlő, a jó játékért hálával megköszönő ellenfélre volt szüksége" húzás szerintem jól vette ki magát ebben a részben, szóval lesz még minek alakulnia a továbbiakban. Az adaptálást végső Kinema Citrus kapcsán nincs is nagyon kétségem, hiszen akármennyire lehet ízlésfüggű a szemek dizájnja, a színvilág nagyon jól adja vissza az okinawai nyár hangulatát, és zenei szempontból is érdekes a salsa, mint részleges stílus nem egyszer feltűnő használata, arról nem is szólva, hogy az epizódbeli kis meccs kimondottan tisztességesen lett kivitelezve. Természetesen nem veri a Keijo marhasági faktorát, de nyilván nem abba az irányba akar elmenni a sztori, és a Kirara-eredet ellenére a sport-sakuga ott lesz a szeren.


- Planet With: Nem tudom, hogy a fórumból mennyien vannak képben Mizukami Satoshi munkásságával, mert őszintén szólva addig nem is hallottam róla míg egy általam látogatott anime-blogger oldalon az író nem dícsérte volna Mizukami mangakai munkásságát a PW kapcsán, ugyanis a J.C.Staff által készített, direktbe animének szánt sorozatnak nem csak a sztoriját írta meg és a karaktereit írta meg, de a hozzá társuló mangán is ő dolgozik, és ha csak az első részt veszem alapul, akkor hellyel-közzel értem mire gondolhatott a blogger, amikor azt írja hogy Mizukami-nak van egy sajátos stílusa. Ezt pölö olyan értelemben veszem, hogy a PW-t simán lehetne nézni egy 2000-es évek közepi, akció-vígjáték-dráma-rejtély kavalkádnak már csak a humor attidűdje miatt is, ami már rögtön az első részben nem csinál zsákbamacskát arról hogy mivel akarna dolgozni: direkt expozíció nem sok volt, ellenben hangsúlyos utalások a főszereplő srác múltjára annál inkább, megfejelve egy olyan rejtély-faktorral ami már a nyitányban nem akar olyannak látszani mint amilyennek elsőre tűnne, és a rész végére még a jó-rossz oldal kérdése is indirektbe kérdésbe kerül, vagyis tényleg látszik hogy egy anime original valamiről van szó. Abszolút MUST HAVE-nek még nem mondanám, mert egy rész önmagában még nem volt olyan horderejű, hogy konkrétabb benyomást lehessen leszűrni belőle, de szvsz mindenképpen a szezon egyik érdekesebb címéről van szó, és nagyon remélem, hogy nem jut egy tipikus Trigger project sorsára, már csak azért is mert az elmúlt pár évben eléggé összeszedte magát a J.C. mint stúdió, és már rég nem csak a "KugiRie tsundere stuffok + Raildex" bűvkörben mozognak.


- Asobi Asobase: Direkt ezt hagytam a komment (első verziójának) végére, mert ez késztetett Buddha-módra üldögélésére a benyomások összeszedése érdekében. Voltaképpen arról lenne szó, hogy itt van ez a cucc, ami első látásra egy totálisan bolyhos shoujo is lehetne a színhasználatokkal és a karadizájnokkal, aztán elkezdenek jönni a gegek, és kiderül hogy marhára nem erről van szó: egymás után jönnek az eltúlzott és groteszk pofavágások, a szereplők kvázi egyenlő mértékben tudnak népművészeti agyageszközök lenni egymás irányába, és a gegek között is vannak elszáltabb húzások, közben pedig belengi az egészet egy sajátos tempó, ami egyszerre nyugisan lassú és a humortól mégis bizarr jelleggel bír, és az epizód végére *mintha* meglenne a késztetés egy plusz epizód képében történő esélyadásra. Ami már csak azért is furcsa, mert a rész többsége nem nyert meg túlzottan egy-két mosolygósabb reakciót leszámítva, tökéletesen kiváltva egy "hmm, eh, nem tudom, bocsi, jön a buszom" érzést, pedig én aztán kapható vagyok az elvontabb hülyeségekre. Aztán persze jó kérdés, hogy mi lesz az AA-val, de nem mernék fogadást kötni arra, hogy ez lesz nálam a szezon egyik maradó címe, de na, valami mégiscsak rávesz arra, hogy plusz huszonx perc esélyt még kapjon.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dodgers 2018.07.26. 20:51-kor.
Kép Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1093
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.07.22. 10:29

Tudom, baromira elkéstem vele (csak épp írtam a magazinba a tavaszról egy kis összefoglalót, így beugrott, hogy ezekre mindenképp reagálni akartamXD), de a Wotakoi és a Hoozuki mellé ez volt a harmadik nagy kedvencem tavasszal, annyira betalált a humora ennek is (a Gonzo feltámadt poraiból^^).
Risa írta:
2018.07.01. 15:29
Uchuu Senkan Tiramisu

Őszintén szólva én ezt jobban élveztem, mint a szezon másik paródiáját, a Mahou Shoujo Orét. Egyébként lehet, hogy ez engem minősít, mert az egyik kedvenc "poénom" az volt, ahogy Subaru kiejtette a száján, hogy COCKPIT. :'D Ja meg a nevek: Subaru és Isuzu Toyotavárosból :D (Vulgar hadnagyról nem is beszélve XD). Az idióta testvérpár nálam amúgy is nagyon betalált -- amikor az utolsó rész élet-halál szituációjának kellős közepén az egyik az elhasadt ruháját próbálta megvarrni, a másik meg a törésálló fólia buborékmentes felragasztásával volt elfoglalva, én szakadtam. XD
ÁHH, ezt így teljesen dettózom! A kokpittón mi is mindig röhögtünk, szóval nem vagy egyedül.XD
Rui-chan írta:
2018.07.05. 19:03
Az OP-ED páros nekem felejthetőre sikerült
Az openingről először én is ezt hittem, de még mindig hallom ahogy elindul a Breakthrough dallama! Az endinget, azaz Subaru Durandal himnuszátXD pedig sehogy se tudnám kiverni a fejemből.XDXDDD
Rui-chan írta:
2018.07.05. 19:03
Simán 8/10, egy esetleges folytatást tuti nézni fogok.
Szerencsére egyből utána bejelentették, hogy ősszel jön! :thumb: Addig érkezik 3 special is, ugyanígy 7 perces részekkel, YESS!

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1524
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.07.22. 14:31

Catrin írta:
2018.07.22. 10:29
Szerencsére egyből utána bejelentették, hogy ősszel jön! :thumb: Addig érkezik 3 special is, ugyanígy 7 perces részekkel, YESS!
Szuper, őszi szezonból eddig úgyis csak az Ingress, meg a Tokyo Ghoul:re volt eddig betervezve! :D

Mostani szezonból mégis bepróbáltam a Lord of Vermillion című csodát. Az első rész után úgy ment a kukába, hogy csak füstölt! A nézése közben éreztem, ahogy pusztulnak az agysejtjeim. Most nincs hangulatom ehhez, még ha csak 1 szezonos. Játékként biztos élvezetesebb, ahogy felfedezed, de animeként annyira nincs hangulatom a további epizódokhoz.

A Hataraku Saibou nagyon cuki, nem bántam meg, hogy elkezdtem. Le se tagadhatná, hogy a JoJo rendezője dolgozik ezen is. A harcok tényleg a JoJo-t idézik, és párszor előfordulnak kétajtós szekrény, izomkolosszus karakterek. Ezt persze nem negatívumként mondom, tökre élvezem, amikor a fehérvérsejtek ölik a baktériumokat, vírusokat. :D Azon mondjuk mindig hangosan felröhögök, amikor elkezdenek a támadók vérezni. Ez így kicsit furcsa. ^^" XD
Ismeretterjesztő szempontból is jónak találom, sok érdekességet osztanak meg a nézővel. Tudom, hogy az Egyszer volt... az élet már körbejárta ezt a témát, viszont az más stílusú. Senki ne várjon világmegváltó alkotást, ez tipikusan a szórakoztató animék közé tartozik. A 20 percet mindig végig vigyorgom. :D

A Sirius the Jaeger szokásos vámpíros sztori, ami kicsit különlegesebbé teszi, hogy a '30-as évek Japánjában játszódik és a csapat különböző nemzetiségű tagokból áll. Egyelőre nem tudom, meddig maradok, bár úgy láttam 1 szezonos, szóval 12-13 részt simán kibírok. Egyébként egyáltalán nem rossz, a P.A.Works grafikája pedig jól illik az akciójelenetekhez. A történet sem bot egyszerű, arra kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle végül.
Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 434
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2018.07.24. 14:10

Junchi írta:
2018.07.11. 07:32
Chuukan Kanriroku Tonegawa
Eh... hiába akarna ez a cucc humoros és önparodisztikus lenni, ha egyszer egy jó poénra jut négy másik fárasztó/erőltetett/idegesítő, a narrátort meg lője már le valaki, kérem szépen!
Egyetértek, valahogy az egész nem működik, én is félretettem 3 rész után. Inkább jött volna Kaiji folytatás.

A Grand Blue-tól is "könnyes" búcsút vettem, egyszerűen nem jön be a humora.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2158
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.07.25. 06:38

Leara írta:
2018.07.24. 14:10
Inkább jött volna Kaiji folytatás.
Nem to'om, de ha van valami, amiből szerintem nem szükséges további évad, akkor az a Kaiji. Az S2 befejezése annyira teljes, kerek egész, hogy azzal simán lezártnak tekinthető az egész eposz, a mah-jongos ötlettelenségre (ami ezután jön mangában) meg amúgy sem vagyok kíváncsi, I mean: Really? Arra már ott volt anno az Akagi. (Én a Kurosawából szeretnék egy szép napon animét, de félek, ez túlságosan is vad ábránd, nagyobb eséllyel kerülök be teljesen véletlenül az olimpiai úszócsapatba.)

Más: Elkezdtem én is a Banánhalat, teljes középszer az eddigi produkciója (a rendezés ennyi sincs), azért a bizonyos jelenetért nem rajongtam túlságosan (bár legalább nem fanservice céllal került oda, ezt az egyet díjaztam), viszont eskü, azon a seggre csapáson röhögtem egyet. :D Just didn't see that one coming.
(Egyébként kíváncsi vagyok, hány embernél borul ki a polkorrekt-bili, hogy az egyetlen fekete karaktert [aki egész véletlenül egy gyerkőc], rögtön le is lett durrantva a második részben...)

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.26. 13:39

Animét kap a Jump SQ magazinban futó Kono Oto Tomare! manga. Akinek tetszett a Chihayafuru, az bátran tegyen majd ezzel a sorozattal is egy próbát. Itt nem karutáznak, hanem kotón játszanak (kis ízelítő a mangában felbukkanó darabokból). Akadnak sablonosabb elemek is a történetben (iskolai klub, versenyek), de a szereplők jól kidolgozottak, szerethetőek. Ami nekem külön szimpatikus (a gyönyörű zene mellett), hogy szerelmi háromszögnek egyelőre nyoma sincs a műben. <3
A technikai részletek kicsit aggasztanak (egy relatív új stúdió készíti majd az animét, a rendező is kezdőnek tűnik), de kár lenne előre temetni az adaptációt. A szinkronszínészekről még nincs hír, de egy tippem már van az egyikükre. A manga olvasása közben már a kezdetektől Sakaguchi Daisuke hangját társítottam az egyik főszereplőhöz, Shinpachihoz Kurata Takezou-hoz. :D

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.07.26. 20:50

Mondottam volt, hogy egy post-szerkesztés formájában ejtek majd szót a szezon többi általam érdekelt részéről, viszont odakerülni egy kicsit tovább tartott mint vártam, úgyhogy inkább egy külön hozzászólás lesz szentelve neki.

- Yama no Susume S3: A szezon egyetlen folytatása a részemről, és azért is veszem előre, mert nagyjából hozta azt amit vártam: továbbra sem *annyira* erős karakterdinamika mint teszem azt a Yuru Camp esetében, de továbbra is egy csalókásan komolyabban (vagy inkább tisztességesebben) vett "[insert hobbi] BANZAI" jellegű cucc, aminek az új nyitánya jó példa volt a sorozat effektíve leglényegesebb karakterdinamikájára Aoi és Hinata között, ahol az utóbbi minden gyerekessége ellenére inspiráló erővel tud hatni az előbbire a hegymászást illetően.


- Shinya! Tensai Bakabon: Az Osomatsu-san elsöprő sikere után (az első évad a valaha készült legtöbb eladásokat generáló animék csoportjának lett) nem lepett meg, hogy a Pierrot, pontosabban a Pierrot Plus ismét megpróbálkozott egy másik Akatsuka manga reboot-olásával, viszont ennek ellenére is beismerem, hogy a szezon előtt nagyjából nulla érdeklődést tanúsítottam iránta, amolyan "eh, egyszer majd valamikor belenézek" alapon. Ez változott meg, mikor az első képek alapján elég határozottan tűnt úgy, hogy a vizuális stílust mindenképpen igyekeztek az Osomatsu-san mintájára kialakítani (egy valamivel vastagabb vonalvezetéssel megfejelve, de a lényegen nem sokat változtat), és ezt csak tetézte azt, hogy az Osomatsu-san kezdéséhez hasonlóan a Bakabon is egy paródia-áradattal kezdett, amit szándékosan hagytam ki, mert akármennyire volt hatásosan furcsa kezdés az "elődnek", ha egyszer nem mutatta meg teljes mértékben, hogy mire képes a sorozat. Ezért történt az, hogy direkt a második résszel kezdtem, mert egyrészt ebben az esetben is meg lett mutatta az, hogy milyen stílusban fog csordogálni a sorozat, másrészt azért, mert kiderült, hogy *annyira* azért nem majmolták az Osomatsu-san sikerét/stílusát, kezdve azzal hogy a reboot fogalma egy kissé erős is lehet erre a cuccra. Itt tényleg inkább arról van szó, hogy a szereplőgárdát a 21. századba helyezték, de csak azért hogy több humorforrást generáljanak, szemben az Osomatsu-sannal, ahol ezen felül maguk a karakterek is jóval másképpen lettek előadva. Ennél a pontnál is látszik meg egyébként, hogy annak idején az Osomatsu-san milyen merész újraélesztés volt, mert a mostani Bakabon anime jóval közelebb áll Akatsuka stílusához, itt is megtalálható az ő sajátosan furcsácska-bugyutácska-aranyos humora és karakterkreálási mentalitása, amibe néha-néha azért csak becsúszik egy 18+ közeli kikacsintás, és talán emiatt is érződik jobban rétegcuccnak mint az Osomatsu-san volt. Az ottani humoron érezni lehetett egy afféle "írói tökösséget" a bárminemű taplóság alatt (ami a későbbiek folyamán jobban kis is ütközött, mert az a cucc nem kímélte a szereplőit, ha személyes démonokról volt szó), míg eddig a Bakabon inkább egy animált sitcom-hoz hasonlítható, ami lehet hogy eddig kevésbé ambíciózusabb, de egyúttal talán könnyebben is fogyaszthatóbb mint az Osomatsu-san volt. Személy szerint annak az első évadát határozottan bírtam, és hiába másabb eddig a Bakabon, a maga módán eddig erre az újramelegítésre se lehet panasz, már csak az amiatt az aprópó miatt sem, hogy amíg az Osomatsu-san esetében Takahiro Sakurai alakította a hatosikrek leginkább segfejebb tagját, addig itt a "straight man" Unagi-inu szerepében határozottan aranyosan hozza a szociális környezetét rendben próbálni tartó, jóindulatú figurát.


- Shoujo Kageki Revue Starlight: "Ikuhara Ikuhara nélkül" - zanzásítva ez lenne a véleményem az első epizódról, de bővebb lére eresztve se tudnék jobb jelzőt ráaggasztani, maximum úgy, ha hozzáveszem, hogy egyrészt Ikuhara a cucc, másrészt pedig hagyományosabb shoujo, vagy akár kicsit Imas/Love Live is lehetne, mert az utóbbi jelleg leginkább az idézőjelesen nyugisabb, "mindennapi" jelenetekre jellemző vonás, ami a jelleghez mérten viszonylag jól mutatja be az egyes szereplők habitusát, azonban persze nem lenne revű a revű, ha nem lenne szó drámaibb előadásmódról, és itt jön a képbe a nem-Ikuhara vonás. Már a nyitányban is bőven leszűrhető, hogy nagyobb volumenű történésről van szó valójában mint ami első blikkre lejön, és ez inkább a rész második felében csúcsosodik ki, ahol nem csak a majdnem-yuri bukkan fel, de a vizualitásokat, és a dialógus egyelőre rejtélyesebb, a néző számára direkt nem túltárgyalt jellegét tekintve is, ami az előbb említett shoujo/kicsit-idolszerű hangnemmel párosítva ad a cuccnak egy picit régimódibb stílust, ezt megfejelve az Ikuharásabb jelleghez illő kicsit elvontabb "szemléltetéseket" és mozgalmasabb, színpadiasabb stílussal. Ez utóbbi kapcsán egyébként díjazandó a részemről, hogy amíg a Yuri Kuma Arashi-nál Ikuhara sokkal előrébb helyezte az ÜZENETET AKAROK KÖZVETÍTENI mentalitást, mint az azt a tényleges cselekménybe és szereplőábrázolásba való ágyazást, addig ezt a cuccot nem fenyegette a kezdés alapján, szóval kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogják majd elkerülni azokat a buktatókat, amik a YKA-t meghasaltatták.


- Hanebado!: Az első hsz végére biggyesztett Asobi Asobase-hez hasonlóan nem véletlenül hagytam ezt a cuccot a végére, mert az eddig bepróbált nyári cuccok közül ez hagyta a legkeserűbb ízt a számban, sajnos. Sajnos azért is, mert ha csak a vizualitásokat nézném, akkor egy top kategóriás cuccról van szó, ahol a tollaslabda, mint sport ellenére is példaértékű kidolgozásról van szó nem csak a karadizájnok, és nem csak az általános, de a meccsek alatti koreográfiát nézve is, egyszerűen látszik rajta, hogy az animációs stáb a szívügyeként kezeli a cuccot, és nem véletlenül a sakugát, mint jelenséget méltató kommentek és blogírások üdvöskéje is. Azonban a vizualitások nyilván nem tudnak egyedül egy cuccot elvinni a hátukon, a Hanebado esetében pedig ez hatványozottan igaz, mert hirtelen nem is tudom felidézni, hogy mikor láttam ennyire túldramatizált sport cuccot. Itt körülbelül olyan, mintha a tollaslabda okozta volna a Third Impactot a két főszereplő(nek tűnő) csajszi számára, de olyan szinten hogy az egyik esetében még a "szanaszét vagyok törve érzelmileg" üres szemek is befigyelnek párszor, míg a másik kvázi terrorban tartja a saját csapatát és zavar el csatlakozni potenciálisan kívánó elsőéveseket csak azért, mert anno elvesztett egy meccset. Egyszerűen túl komolyan veszi magát a sztori eddig, amin nem segít sokat az sem, hogy a szereplők múltjából még nem sok volt meglibbentve eddig, ami amúgy nem lenne egyáltalán probléma, ha nem lenne ennyire a hangsúly azon, hogy a Tollaslabda Impact mennyire megnyomorította őket a jelek szerint. Aztán a rész vége fele a terrorizáló csajszinak végre kezd leesni a tantusz, és ez az EGYETLEN pont, ami miatt még hajlandó vagyok adni egy esélyt a cuccnak: egy ilyen túldramatizált kezdés után szinte katarzis értékű lesz az, ha végre elkezdik élvezni a játékot és a sztori is reflektálja ezt, ami kapcsán egyébként nem tudom megállni, hogy ne hozzam fel a Harukana Receive-t, amiről az előző kommentemben írtam. Hiába Kirara adaptáció, hiába van olyan aranyosabb stílusa amit esetleg taszíthat egyeseket, ott egyrészt tényleg élvezik a sportot (hogy az Isten verné meg, mert kész röhej volt a Hanebado első része után berakni a HR másodikját, és érezni, hogy nem tévedésből egy elcseszettebb NGE-t raktam be a VLC-be), másrészt hiába van karakterek közötti, múltból eredő dráma, már a második részben történik valami előrelépés és "pozitívum-beleinjektálás", ami megint csak a Hanebado ellen fog szúlni durvára (vagy inkább annak k-val kezdődő változatára, mert tényleg nehéz körbeírni, hogy mennyire "gyógyító" élmény a HR ehhez képest) ha nem lesz hozzáállásbeli javulás. Nem tartozik szervesen a sorozathoz, de egy külföldi oldal -ha jól emlékszem a Kotaku, de lehet rosszul rémlik- kinyilvánította, hogy végre itt van egy sport anime sorozat ami erős lányokról szól, miközben csak arról feledkezett meg, hogy az Aim for the Ace lassacskán öt évtizede tűnt fel először animált formában, a Mila a Szupersztár sem egy túlzottan mai termés, és személyes vélemény, de a két évvel ezelőtti Keijo-ban sem egy óvódás csoport volt a főszereplő.
Kép Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1524
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.07.29. 10:49

Hataraku Saibou ep. 4.

Ettől az animétől teljesen kész vagyok! XD Persze a jó értelemben, mert eddig minden epizódot végig röhögtem. Az ismeretterjesztő része is rendben van, sok olyan információt beletettek, amire ha jól emlékszem az Egyszer volt... az élet francia rajzfilmben nem tértek ki. Ehhez hozzátartozik az is, hogy azóta sokkal több mindent megtudtak az emberi testről.
Na, azt viszont nem tudom eldönteni, hogy kinek szánták. Eleve valahol a tizenéves korosztály lehet a célközönség, kisebbeknek nem igazán ajánlanám az ilyen jelenetek miatt. Utána viszont beraknak ilyet is a részbe.
Basophil pedig a legjobb sejt evör! :lol: Az egész epizód tele volt a szövegelésével. Utána olvastam, IRL se tudják igazán, mi is a szerepe.

Ha ez nem lenne elég, feltűnt egy mazochista baktérium. :D

Az új Shingeki rész is jó volt. XDDD
Kép

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 457
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.07.29. 11:15

Fate/Grand Order TV anime (Babylonia történetszál a CloverWorks stúdiótól; teaser PV) és 2 film (Camelot a Production I.G prezentálásában) bejelentve.

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 909
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.07.29. 14:14

annarancs írta:
2018.07.29. 11:15
Fate/Grand Order TV anime (Babylonia történetszál a CloverWorks stúdiótól; teaser PV) és 2 film (Camelot a Production I.G prezentálásában) bejelentve.
Ezt épp beszélgettük ezen a végen. Nagyon szar választás. Babilónia a játék a első szériájának 7. fejezete, és egyetlen érdeme, hogy dark. Sztori röviden: Gilgamesh uralkodása idején az istenek úgy döntenek, hogy kipusztítják az embereket. Ezért rájuk küldenek egy Beast osztályú ellenfelet, Tiámatot (ha valakit érdekel, Tiámat nem tud beszélni, csak "aaaaaaaa"-zni különböző hangmagasságokban, amitől a föld reng és sebződnek). Ezért Ritsuka és Mash elmennek Istárhoz, Ereshkigálhoz és Quetzacoatlhöz is segítség reményében. Közben Enkidu is színre lép (a hosszú zöld hajú a teaser elején).
Eddig is olyan GFO naiék jöttek, amelyekhez nélkülözhetetlen volt a játék, talán a First Order kivételével (de az meg azért volt vacak, mert sokat akartak egyszerre ölelni és felesleges változtatások voltak, pl. Medusa Alter, aki amúgy az Avenger osztályú Gorgó...), szóval ez is tutira az lesz. Ha ennyire kellett egy Enkidu - Gilgamesh páros a fanoknak, arra ott van a Fate/Strange Fake, ahol jobban ki van dolgozva ugyanaz a sztori köztük...

Amúgy egy Camelotos mozifilmet emlegetnek még, ami meg a játék első szériájának 6. fejezete, és nemrégiben jött ki az amerikai szerverre.
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Válasz küldése