Rumiko Takahashi
- nOOdle
- Szakértő
- Kapcsolat:
Rumiko Takahashi
Nem volt még ilyen T-ma? O.o Rumiko 4EvEr!
Most az Urusei Yatsurát olvasom, de a Ranmát, és a többit is nagyon szertem. ^_~
Most az Urusei Yatsurát olvasom, de a Ranmát, és a többit is nagyon szertem. ^_~
- Maron
- Sensei
- Nem: Nő
- Kapcsolat:
Az én nagy kedvencem (majdnem mindent volt szerencsém elolvasni tőle) jelenleg az Inu Yasha, de a rövid történeteit szeretem a legjobban
Példák:
-Those Selfish Aliens: a Rumic World nyitódarabja, ennél pihentebb talán csak egy van
-Firetripper: Rumic Worldből szintén, egy komoly történet, van is belőle egy anime (asszem OVA a '80-as évekből, ha jól láttam)
-ennek nem tudom a címét, de a Rumic World 1. kötetének utolsó darabja, egy komoly történet ugyancsak
-ez nem egy sztoriból áll, hanem (ha jól emlékszem) 4-ből, és egy nem komplett JCIA-ügynök és 2 természetfeletti képességekkel rendelkező fiatal hatalmas küzdelme a "United Brotherhood of the Pigs" világméretű, csúnya gonosz szervezet terveinek megakadályozására
Van még jó néhány, de nem tudom a címüket sajnos

Példák:
-Those Selfish Aliens: a Rumic World nyitódarabja, ennél pihentebb talán csak egy van

-Firetripper: Rumic Worldből szintén, egy komoly történet, van is belőle egy anime (asszem OVA a '80-as évekből, ha jól láttam)
-ennek nem tudom a címét, de a Rumic World 1. kötetének utolsó darabja, egy komoly történet ugyancsak
-ez nem egy sztoriból áll, hanem (ha jól emlékszem) 4-ből, és egy nem komplett JCIA-ügynök és 2 természetfeletti képességekkel rendelkező fiatal hatalmas küzdelme a "United Brotherhood of the Pigs" világméretű, csúnya gonosz szervezet terveinek megakadályozására

Van még jó néhány, de nem tudom a címüket sajnos

- Surci
- Fanatikus
Annyira nem merültem el a műveiben, de az Inu Yasha nekem is tetszik. A Ranmát (az animéről beszélek, a mangát nem láttam) nem nagyon csípem.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------

MAL
-----------------------------------------------------------------

MAL
Jah ^^. Urusei Yatsurát nem bírtam sokáig, a főszereplő srác nem volt szimpatikus egyáltalán ^^ ez van. A Mermaid Saga meg nem az én gyomromnak való volt. Mondjuk rég olvastam, de befejezni nem vitt rá a lélek ^^. Egyszerűen nem jöttek be ^^''''. Persze megértem én, hogy van aki imádja, tesóm nagy kedvence is Rumiko. ^^nOOdle írta: Ismered az Urusei Yatsurá-t vagy a Mermaid Saga-t?
Öö, melyiket? Urusei Yatsurát igazából mangában nem olvastam, csak animében, így töredelmesen bevallom, nem tudok a mangájáról véleményt mondani, de annyira nem kötött le, hogy mangában is utánaolvassak ^^. Mondom, animében a főszereplő fiú vhogy olyan... nem szimpi volt, úgyhogy nem néztem tovább. A Mermaid Saga első kötetét olvastam, de huhh... jó rég ^^. Kb. öt-hat éve lehetett. Úgyhogy sok mindenre nem emlékszem, de nem volt egy könnyű esti olvasmány, az biztos.nOOdle írta: Meddig olvastad? ^_^ /Ataru nagyon kiakaszt6ott! =D /
Most miért, nekem bejönnek a rajzai, láttam már művészibbet, de pl. a nekem legszimpatikusabb (és legkawaiibMaKo írta:Én meg szinte csak a Ranmát szeretem =) Mondjuk Rumikot ha szeretem, akkor se a grafikájáért^^" Akkor már inkább az ötletességéért, báár... Hát a Ranma mindenképp az egyik legötletesebb mangája IMHO.

-----
Pedig Ataru egy hatalmas egyéniség, csak az anime kb. az első 20 részben elég érdekes karakterdesing-al rendelkezik, és ezt pont Ataru szenvedte meg a legjobban.MaKo írta:Öö, melyiket? Urusei Yatsurát igazából mangában nem olvastam, csak animében, így töredelmesen bevallom, nem tudok a mangájáról véleményt mondani, de annyira nem kötött le, hogy mangában is utánaolvassak ^^. Mondom, animében a főszereplő fiú vhogy olyan... nem szimpi volt, úgyhogy nem néztem tovább.

Szóval nekem Ataru bejött, mint karakter, egyedül akkor voltam rá dühös, amikor dúrva volt Lum-al, de szerencsére ez idővel változott nála.

Pont ezért nem szeretem ^^ Szerintem túlzás volt amit néha csinált. Mert érted, Ranma is bunkózik, meg nagyon tud pokróc lenni, de a vak is tudja hogy szereti Akane-t az első percektől fogva^^ Egyszerűen... tudod. Meg a Ranma nagyon, 'szal már annyira kavalkád, hogy nagyon jó és újszerűen baromság ^_^ (jó értelemben!). Csak aztán mondjuk én azt is meguntam, első pár seasonig bírtam, meg az OVA-k mind nagyon jók voltak, de tovább nem jutottam vele. De a Ranma olyan "örök" sztori, történetvonala annyira nincs is, a karakterek sztem olyanok hogy azok már maga a "sztori", annyira kerekek, meg viccesek, hogy viszik előre az eseményeket. Ami nem is baj, meg ez így jó, csak egy idő után én spec meguntam ^^. (Azért szakítás barlangja örök klasszikus lesz nálam, a kedvenc Ranma poénom XD Az hihetetlen jó lett ^_^).Titkos írta:egyedül akkor voltam rá dühös, amikor dúrva volt Lum-al, de szerencsére ez idővel változott nála.Az, hogy nőcsábász, mindenkinek visszaszól, és nagyon ritkán mérlegel, szerintem feldobta a hangulatot.
Mielőtt félreértenétek, bajom nincs vele ^^ és szeretem. Csak nem kedvenc =) De Rumikok között spec Ranmát szerettem a legjobban =).
Artworkja meg szimplán nem jön be, főleg a színkezelése nem. Borzalmas Inuyasha rózsaszínben

Legjobban az Inuyashát és a Ranmát szeretem Rumiko-tól.^^ A Mermaid Saga-ba belekezdtem, de csak pár fejezetig jutottam még nagyon rég...
Az már kicsit durva volt számomra^^;;
Nem a kedvenc mangakám, de nagyon szeretem a sokszínű sztorijait.^^
A Ranmában hihetelen poénok vannak, és az összes szereplőt szeretem.
Az Inuyasha is nagyon jó, csak kicsit már elhúzottnak érzem a sztorit...

Nem a kedvenc mangakám, de nagyon szeretem a sokszínű sztorijait.^^
A Ranmában hihetelen poénok vannak, és az összes szereplőt szeretem.
Az Inuyasha is nagyon jó, csak kicsit már elhúzottnak érzem a sztorit...

Igen, értem, hogy mire gondolsz, de hidd el, hogy Ataru is szereti Lum-ot, csak mellette még az összes többi nőt is, és ezért kicsit nehezen mutatja ki az érzelmeit Lum iránt.MaKo írta:Pont ezért nem szeretem ^^ Szerintem túlzás volt amit néha csinált. Mert érted, Ranma is bunkózik, meg nagyon tud pokróc lenni, de a vak is tudja hogy szereti Akane-t az első percektől fogva^^ Egyszerűen... tudod.Titkos írta:egyedül akkor voltam rá dühös, amikor dúrva volt Lum-al, de szerencsére ez idővel változott nála.Az, hogy nőcsábász, mindenkinek visszaszól, és nagyon ritkán mérlegel, szerintem feldobta a hangulatot.

Egyébként én Ranma-ra sem mondanám, hogy az első látásra beleszeretett Akane-ba, nála is csak kicsivel később alakult ez ki, és még utána is bunkó volt, így érthető, hogy Ataru is elég nehezen nyílik meg. (Ataru-nak Lum az elején tényleg csak nyűg, és csak később szokja, illetve szereti meg, ellentétben Ranma-val, akinek Akane úgymond "semleges" az elején.)
Ezzel egyetértek, a színes rajzai közül már láttam néhány "dúrvát", bár szépeket is, úgyhogy ezzel úgymond "megbékéltem".MaKo írta:Artworkja meg szimplán nem jön be, főleg a színkezelése nem. Borzalmas Inuyasha rózsaszínbenA mangái viszont jók, sztem tussal csinálja őket. Határozott vonalak, látszik hogy tényleg csont van a bőr alatt, nem torzak, illenek a történethez. Mert pl. Ranmához nem lenne jó sztem egy ilyen túldizájnolt dolog, mert az elvonja a figyelmed a karakterekről meg a sok viccről ami benne van.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2006.09.14. 16:06-kor.

- nOOdle
- Szakértő
- Kapcsolat:
Yah; Ataru szereti Lum-ot, de ez csak nagyon szélsőséges helyzetekben derül ki. Ekkor látni igazán, h mindent odaadna érte... =)Titkos írta: Igen, értem, hogy mire gondolsz, de hidd el, hogy Ataru is szereti Lum-ot, csak mellette még az összes többi nőt is, és ezért kicsit nehezen mutatja ki az érzelmeit Lum iránt.![]()
![]()
Igen, én is pontosan erre gondoltam.nOOdle írta:Yah; Ataru szereti Lum-ot, de ez csak nagyon szélsőséges helyzetekben derül ki. Ekkor látni igazán, h mindent odaadna érte... =)Titkos írta: Igen, értem, hogy mire gondolsz, de hidd el, hogy Ataru is szereti Lum-ot, csak mellette még az összes többi nőt is, és ezért kicsit nehezen mutatja ki az érzelmeit Lum iránt.![]()
![]()

A rövid történetei közül én is olvastam párat, a Rumic World-ből a Fire Tripper-t, és a Those Selfish Aliens-t (szinténMaron írta:[...]

-----
Az Inu Yasha elérte a 400. fejezetet, Gratula Rumiko!

- Ryou
- Törzskommentelő
- Kapcsolat:
Én még tőle csak az InuYasha-t és a Ranma-t olvastam, de az InuYasha nekem jobban bejött.
Egyébként az már kicsit durva, hogy közel 1,5 éve nem írtak ebbe a témába.
Pedig hát nagyon jó mangaka.
Egyébként az már kicsit durva, hogy közel 1,5 éve nem írtak ebbe a témába.

-Shirogane Anime Fórum-
"Dad, is Heaven near China?
It might be closer to Africa."
"Can you see in the darkness of heart?I want to keep it Dark. Remember: I'm inside of you!"
"Dad, is Heaven near China?
It might be closer to Africa."
"Can you see in the darkness of heart?I want to keep it Dark. Remember: I'm inside of you!"
- Edina-chan
- Sensei
- Kapcsolat:
Mivel le volt zárva...Ryou írta:Egyébként az már kicsit durva, hogy közel 1,5 éve nem írtak ebbe a témába.![]()

1. Köszönöm a modoknak, hogy feltámasztották hamvaiból.

2. ...de azért javasolnám, hogy a manga részlegbe helyezzék át, oda jobban illik.

Dehát a Watase és Arina topicokban is a mangakák műveiről beszélnék, és csak másodsorban róluk. ^^" Egyébként simán lehetne Rumikoról is ugyanannyit beszélni, csak sajnos mostanában a legtöbb embernek Rumiko=IY, ami azért szomorú.Edina-chan írta:Nem hinném hogy róla annyit lehetne beszélni, inkább csak a műveiről, de azoknak van külön téma. ^^'

Most hogy így kipanaszkodtam magam, lehet rácáfolni, hátha mindenki 5x végigolvasta már az UY-t, csak nem figyeltem.

Egyébként a közös Rumiko topic még azért is jó ötlet, mert itt minden munkájáról lehet beszélni, összehasonlítani, stb, és pl. a Short Story-jainak dúrva lenne mindnek külön topicot nyitni.