Ellenszenves animeszereplők

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.30. 07:21

Nekem bejött a Sailor Moon live-action. Az első pár rész elég nehezen indul, de nekem utána tetszik. Háromszor végignéztem a specialokkal és a Kirari Live-al együtt.

Mondok jobbat, nekem a Fullmoon wo sagashite anime nem jön be. A KKJ tetszik, de a manga jobb. Nem mondtam, hogy a KKJ nem tetszik, csak írtam, hogy totál más, mint a manga. Főleg a vége.

Ja igen, utált karakter még a Fullmoon wo sagashitében Mitsuki. Nem értem, mi van rajta olyan hű de nagy cucc, hogy minden fiú belezúg.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.10.30. 15:35

Kissé off, de a japán live actionökben általában azt nem szoktam érteni, hogy technikailag miért olyan gagyik? Pl. az SM live-ban Luna valami brutális volt, ráadásul egyszer plüssmacska, egyszer meg valami olyan CG, ami már 10 évvel ezelőtt is ciki lett volna. Egy jobb anime speciális effektjei meg animálása sem két fillér, akkor nem értem, hogy a live cuccokban miért nem tudnak legalább egy vállalható számítógépes lényt összehozni. Nem kell James Cameron Avatárja, de azért na... Meg néha olyan hülyeségeken csúsznak el, pl. a DN live-ban Ryuk szerintem egész király lett, erre Misa bejön fekete hajjal. Drága volt a boltban a szőke paróka, meg a hajfesték is? :roll: Ellenpélda: DMC live action technikailag szerintem überrulez lett. :D (Az más kérdés, hogy maga a film a második felében teljesen szétbarmolja az egész hangulatot, de ott legalább Krauzer tényleg úgy nézett ki, mint aki most lépett ki az animéből, a karakterek többsége is rendben volt.)
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.30. 15:42

Nekem semmi bajom Misa hajával a DN live-ban. Sok embernek azzal volt baja, hogy az SM live-ban a lányok haja civilben fekete. Könyörgöm, mi a baj vele? Mi a baj a természetes hajszínnel?! OO

Jó, SM live-os Luna tényleg kissé gáz, de ez van. Még mindig jobb, mint az 1993-mas musicalben, ahol a macskákat emberek játszották. Amúgy a live eleve gyerekeknek készült, nem a komolyabb korosztálynak, és nekem bejön. Mondjuk, a youmákon inkább röhögtem, mint féltem. Az olyan kissé Power Rangers-ös beütés volt. ^^

Másrészt, szerintem az a baj, hogy sok rajongó egy az egyben az animét várja vissza élőben, ami megvalósíthatatlan, hiszen egy mangát/animét nem lehet egy az egyben megcsinálni úgy live-ban, ahogy azt a rajongók elképzelik. Mellesleg, egy live-action költségvetése ha jól emlékszem nem túl magas, bár attól függ, miről van szó. A DN költségvetése magas volt, a DMC-é is. Az SM live-é szerintem alacsonyabb. De ettől függetlenül, a maga nemében mindhárom nagyon jó lett.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.10.30. 18:21

Titkos írta:Meg néha olyan hülyeségeken csúsznak el, pl. a DN live-ban Ryuk szerintem egész király lett, erre Misa bejön fekete hajjal. Drága volt a boltban a szőke paróka, meg a hajfesték is? :roll:
Az ilyesmiknek általában az az oka, hogy a live action sorozatok teljesen más közönségnek készülnek, mint az animék, így inkább a "realitásra" törekednek bennük, mintsem arra, hogy 100 %-osan hűek legyenek az eredetihez, úgyhogy általában a hajszínek a barna és a fekete különböző árnyalatai között mozognak. Világos hajuk a sorozatokban leginkább csak a gaijinoknak van, de mivel kevés arrafelé a külföldi színész, ezért gyakran úgy oldják meg a dolgot, hogy egy japán színészre ráadnak egy szőke parókát, ami elég LOL szokott lenni. XD

Az effektek gagyisága általában az alacsony költségvetésből adódik, bár ez inkább csak a TV sorozatokra jellemző, mozifilmeknél azért már kicsit jobban el szokták ereszteni magukat. ^^
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.10.30. 19:16

Andro írta:Nekem bejött a Sailor Moon live-action. Az első pár rész elég nehezen indul, de nekem utána tetszik. Háromszor végignéztem a specialokkal és a Kirari Live-al együtt.
Hűha... respect a kitartásért, én Endymion ruhájánál beadtam a kulcsot, a youmák meg... kész. XD Bár hozzáteszem, a Saban Moon még ennél is gázabb lett volna. :vigyor: A Kirari az nem Kirarin Revolution? Csak mert abból 1 rész elég volt, és még van aki az SM-hez hasonlítja, ami már csak műfajilag is fail.
Andro írta:Nem mondtam, hogy a KKJ nem tetszik, csak írtam, hogy totál más, mint a manga. Főleg a vége.
Értettem hogy érted. =)

De hogy ON is legyen, akiket nem bírtam az SM-ben (ha már feljött) az Iron Mouse és Tin Nyanko, pedig Siren és Crow meg nagyon is bejött. :)
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.30. 21:07

Nem! A Kirari, az a Kirari Live Special, ami a Sailor Moon live-hoz készült koncert+musical-féleség. Szerintem nagyon jó lett. Amúgy attól, hogy neked respect, nekem bejött.

A Kirari Revolution anime a maga nemében szintén jó. Nem tudom, mit vársz egy shoujo animétől, pláne, ha idolokról szól. Én Japánban láttam, mikor adták, és tetszett. Nem egetrengetően hú de kiemelkedő, de nem is szörnyű. Egy kellemes shoujo-anime. De azért végre abbahagyhatnád az animék lehúzását, főleg, ha 10 éve nem is animézel. Van olyan ami tetszett is?
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.10.30. 21:37

Szerintem ezt te most lazán félreértetted Andro... =)
Andro írta:Nem! A Kirari, az a Kirari Live Special, ami a Sailor Moon live-hoz készült koncert+musical-féleség. Szerintem nagyon jó lett. Amúgy attól, hogy neked respect, nekem bejött.
Ja... így már értem mire gondolsz Kirari alatt. Respect = tisztelet, úgy értettem hogy jó hogy te végig bírtad nézni és tetszett, mert nekem a live már sok volt, anime+mangaként oké az SM, de a live nagyon gagyi volt (nekem).
Andro írta:A Kirari Revolution anime a maga nemében szintén jó. Nem tudom, mit vársz egy shoujo animétől, pláne, ha idolokról szól. Én Japánban láttam, mikor adták, és tetszett. Nem egetrengetően hú de kiemelkedő, de nem is szörnyű. Egy kellemes shoujo-anime. De azért végre abbahagyhatnád az animék lehúzását, főleg, ha 10 éve nem is animézel. Van olyan ami tetszett is?
Nem mondtam hogy rossz, és nem is vártam tőle semmit, megnéztem 1 részt, nem jött be, ennyi. =) Egyébként nem tudom miért számít az lehúzásnak, ha nekem valami nem jön be, és ezt le is írom. Biztos akad olyan stuff ami neked sem jön be, és ezt szóvá is teszed, nincs ebben semmi rossz. =) Egyszerűen csak el kell azt fogadni, hogy ami szerinted király, az másnak lehet nem jön be, győzködni meg minek? Én se kezdenélek el győzködni téged, hogy ülj le egy Stalker elé, mert valószínűleg nem tetszene neked és nem is érdekelne. 10 éve... na ezen jót nevettem. XD Ha 10-éve nem néznék animét, akkor honnét ismerném a Gurren Lagannt, FLCLt, Neddlesst, Gintamát, meg még egy csomó más animét? =) A folyamatos (értsd: egymás utáni) anime nézést hagytam abba 2008 nyarán a Queen Millenia movieval, azóta csak elszórtan nézek animét, ha találok valami jónak látszót. Például a Panty és a Shiki is listás most nálam.

Azért mert az Utena kapcsán volt egy kis afférunk, még nincs veled bajom. =)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.10.31. 01:35

Péter írta:Bár hozzáteszem, a Saban Moon még ennél is gázabb lett volna. :vigyor:
Ez mi a jó...? XD Amcsik megpróbálták lenyúlni az SM-et? XD (És mitől lett "Saban", ha végig "Sailor"-t énekelnek, meg a képernyőn is úgy írják?)
Mariko írta:Az ilyesmiknek általában az az oka, hogy a live action sorozatok teljesen más közönségnek készülnek, mint az animék, így inkább a "realitásra" törekednek bennük, mintsem arra, hogy 100 %-osan hűek legyenek az eredetihez, úgyhogy általában a hajszínek a barna és a fekete különböző árnyalatai között mozognak. Világos hajuk a sorozatokban leginkább csak a gaijinoknak van, de mivel kevés arrafelé a külföldi színész, ezért gyakran úgy oldják meg a dolgot, hogy egy japán színészre ráadnak egy szőke parókát, ami elég LOL szokott lenni. XD
Akkor lehet itt lesz a baj, én tényleg azt vártam, hogy az anime legalább olyan szinten átjöjjön, hogy a szereplők hajszíne megegyezzen. ^^" Mondjuk a szőke egy totál természetes hajszín, csak nem Japánban, úgyhogy végső soron igazad van. XD
Mariko írta:Az effektek gagyisága általában az alacsony költségvetésből adódik, bár ez inkább csak a TV sorozatokra jellemző, mozifilmeknél azért már kicsit jobban el szokták ereszteni magukat. ^^
Na igen, sajnos nem tudom, hogy egy anime, vagy egy live action TV sorozat elkészítése kerül-e többe. ^^" Hallottam pl. olyanokat, hogy SM animénél azért a Stars vége felé már keményen nyomatták bele pénzt, hogy a varázslatok látványa, meg minden a helyén legyen, aztán nem tudom, hogy ez igaz-e, vagy csak a Toei Animation kívánta fényezni magát. XD Ehhez képest nem tűnik drágának egy SM live, ahol minden helyszín és szereplő valós, csak egy minimális CG-vel támogatják meg a dolgokat. De mondom, ehhez lehet tényleg ott kéne ülnöm a készítők között, amikor a végső költségvetéseket nézik. XD
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.10.31. 10:56

Ha Sailor Moon, akkor az ellenségek közül engem Sailor IronMouse is idegelt de nagyon. Meg Mimette a Death Busters-től. A két legelviselhetetlenebb negatív karakter szerintem.
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Péter » 2010.11.01. 16:15

Andro írta:Ha Sailor Moon, akkor az ellenségek közül engem Sailor IronMouse is idegelt de nagyon. Meg Mimette a Death Busters-től. A két legelviselhetetlenebb negatív karakter szerintem.
Na végre valaki, aki nem arról beszél, hogy Mouse milyen aranyos... :)
Mimette szerintem annyira nem volt vészes, olyan volt mint egy Dark Minako (az egyik részben versengtek is egymással) egyszerűen csak Kaolinite, Eudial, vagyis az S széria két legjobb kisgonosza után kissé furcsa volt ez az esetlen, humorosra formált ellenség. Kár, hogy az utána következőket csak 1-2 részesek lettek, pedig mennyit ki lehetett volna hozni belőlük is... :(

Akit én nem bírtam, az még Nyanko volt. Inkább a Chi és Phi párost vártam volna... bezzeg őket nem tették bele az animébe... :(
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.11.02. 08:12

Nyankot csak akkor nem bírtam, mikor megölte Sailor Crow-t. Mert Crow-t szerettem. Phi és Chi tényleg hiányzott, de gondolom nem fértek már bele az animébe.
Kép

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2010.11.02. 16:09

Mariko írta:gyakran úgy oldják meg a dolgot, hogy egy japán színészre ráadnak egy szőke parókát, ami elég LOL szokott lenni. XD
Abban egyetértek Titkossal, hogy Misa elég fura volt fekete hajjal. :lol: Persze az is igaz, hogy az anime és a japán valóság ég és föld, ráadásul az animekarakterek 99%-ban kaukázusi típusú emberek, nem pedig ázsiaiak (legalábbis én így látom). Mondjuk egy japán nőnek is állhat jól a szőke haj, még ha kicsit fura is, csak a bőréhez illő, megfelelő árnyalatot kell megtalálni. :D És ha már Misánál tartok és ebbe a topikba írok, itt ragadom meg az alkalmat, hogy számomra az egyik legidegesítőbb karakternek nevezzem ki. A való életben sem nagyon kedvelem az értelmileg éjsötét embereket, de ő annyira hihetetlenül sík és sötét, hogy idővel már minden egyes jelenete valósággal fájt. Az is igaz, hogy idővel a gyűlölet nálam átváltott szánalmommal vegyes sajnálatba. Ráadásul szépnek, vagy aranyosnak sem mondanám, mert a fanboyok általában ezt hozzák föl mentségül. :-P
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2010.11.02. 17:03

Misában az a fura (csak a mangát olvastam) hogy az elején egy átlagos intelligenciájú, de semmiképpen nem hülye karaktert ismertünk meg, aztán az ominózus "második felében" a mangának valahogy lesüllyedt az idióta comic-relief karakterré, akinek a jelenléte nem sokat számít a történet szempontjából. :neutral: A mangaka kicsit furán állt hozzá a témához.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2010.11.02. 19:12

Misa szerintem is mintha agyilag leépült volna a sorozat folyamán, az elején még elég firnnyákos volt, de a végére egy tipikus szőke nő szintjére degradálták, mintha egy idő után már nem tudtak volna mit kezdeni, ezért "a Light hűséges pincsikutyája" szerepet adták neki.
Amúgy őt nekem is szoknom kellet. ^^'
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.11.02. 20:46

Igen, igazából engem soha nem idegesített (bár a fanja sem voltam), de az elején még szerintem nem volt sokkal hülyébb, mint bármelyik másik "átlagszereplő", csak a Light-L zsenipároshoz képest sok ember hülyének tűnik. XD Aztán sajnos a második felében kb. tényleg Light "szolgája" lett, aki a "Kira-fangirlsége" miatt minden utasítást szó nélkül végrehajtott. (De a "legrulzabb" akkor is az volt, hogy annak ellenére volt mániákus fangirl, hogy Light kb. Ryuk felé is több érzelmet mutatott. :dirr:)
Kép

Avatar
Andro
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2003.07.27. 13:14
Nem:
Tartózkodási hely: sajnos még mindig nem Tokióban :(
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Andro » 2010.11.03. 07:58

Misát én se bírtam, számomra az elejétől fogva idegesítő kis ***** volt, aki a manga előrehaladtával egyre inkább leépült agyilag. Talán a készítők nem is terveztek neki túl sok jelenetet, vagy nem tudom.
Kép

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2010.11.03. 15:43

Titkos írta:csak a Light-L zsenipároshoz képest sok ember hülyének tűnik.
Nekem a többi átlagos szereplő nem tűnt hülyének, de Misa már a kezdetektől nagyon. Főleg, hogy már rögtön az elején jött a "Tehetsz velem, amit akarsz"-baromsággal. :roll:
Andro írta:Talán a készítők nem is terveztek neki túl sok jelenetet
Én reménykedtem, hogy hamar kinyiffan, ehhez képest túlélt szinte mindenkit. :D
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2010.11.03. 20:08

Dark-san írta:
Titkos írta:csak a Light-L zsenipároshoz képest sok ember hülyének tűnik.
Nekem a többi átlagos szereplő nem tűnt hülyének, de Misa már a kezdetektől nagyon. Főleg, hogy már rögtön az elején jött a "Tehetsz velem, amit akarsz"-baromsággal. :roll:
Na igen, bár ez Kira-fanság nem csak az ő hülyesége volt, Takada Kiyominál is:

Light: -I am Kira!
Kiyomi: -KIRA??? ZOMG, I LOVE YOU, YOU'RE THE BEST!!!444

XDDD
Kép

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2010.11.04. 08:31

Titkos írta: Na igen, bár ez Kira-fanság nem csak az ő hülyesége volt, Takada Kiyominál is:

Light: -I am Kira!
Kiyomi: -KIRA??? ZOMG, I LOVE YOU, YOU'RE THE BEST!!!444

XDDD
Igen, sajnos ez az egyik gyenge pontja a sztorinak, szinte minden nőnemű azonnal Light lábai előtt hevert, így nem volt túl nehéz dolga, jól írta valaki korábban, hogy a sikereit jórészt nem csak az eszének, a szerencséjének is köszönheti. :D Mondjuk már korábban is kavart Kiyomival, úgyhogy ez nem is volt annyira meglepő, de tényleg jól jött volna egy eszesebb női szereplő a sztoriba. Misora Naomi például jó volt, de sajnos elég hamar lerendezték. Pedig belőle többet kinéztem, mint a sorozat második részében felbukkanó Mello-Near és talpnyalóik párosból összesen. :)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2010.11.04. 11:06

Dark-san írta:Főleg, hogy már rögtön az elején jött a "Tehetsz velem, amit akarsz"-baromsággal. :roll:
Nekem az nem tűnt annyira gáznak, eleve sok fanja volt már akkor Kirának, és Misának még jó oka is volt rá, hogy pozitívan viseltessen.

Amikor felhívta magára a figyelmet a tévés afférjával még az elején, akkor Light rögtön kiakadt, hogy ez egy hülye, de később kiderült, hogy nem véletlenül csinálta azt Misa, amit. Most arra gondolok amikr kinyírta a tévés bemondót. Ugyanis tényleg, ha egy valódi bűnözőt választott volna, akkor lehet Kira is épp kiszúrja, és akkor fuccs az egész tervnek. Az egyetlen hiba amit akkor elkövetett, hogy megemlítette a halálisten szemét. Meg a Light-tal való első találkozó leszervezését is jól megoldotta.

Az (eredeti) személyiségére meg azt tudom mondani: tinilány. :P És hogy hányan voltak közülünk ennyi idősen értelmesebbek, az most részletkérdés.
Nem mintha annyira szeretném, csak nem értem, miért kellett kiírni az IQ-ját a sztoriból, még ha az elején se volt túl sok, de ami később lett belőle... :drop:
Kép

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2011.03.27. 15:45

A Yona Yona Penguin egész szereplőgárdája, élén a címszereplővel és azzal a ronda puttóval.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.06.24. 18:32

Már régen nem írtam ide, igazából mintha valamelyik nem olyan régi sorozatban találkoztam volna a múltkor egy olyan szereplővel, akitől a falra másztam, de amíg nem jut eszembe, hogy pontosan ki volt az, addig is írok másról, ugyanis már régóta tartozom egy lehúzással Komatsu Nana-nak. (Tele lesz spoilerrel, aki még nem látta a Nanát, vagy nem akar előre tudni pár dolgot, az nyugodtan kihagyhatja ezt az egészet.) Jó, kissé "csalok", mert én a magyar kiadású mangát olvasom, de mivel az anime tudtommal teljesen megegyezik vele történetileg, ezért Nana valószínűleg ott is ugyanígy viselkedik. És ez a viselkedés valami borzalom. Kezdjük a legnagyobb dilijével, amivel kezdetben "debütál": mindenkibe szerelmes lesz. Azonnal, és válogatás nélkül. Ezt évekig csinálja, és még kamaszlányként rá is lehet fogni, hogy érthető a dolog, de amikor már túl van X számú csalódáson, köztük nős férfin is, és már ő is 20-on felül jár, akkor azért elvárná az ember, hogy normalizálódjon ebben a helyzetben. (Az meg már egyenesen szomorú, nevetséges, szánalmas, és vérlázító volt egyszerre, amikor vagy Junkónak vagy a másik Nanának kellett emlékeztetnie rá, hogy ő most "foglalt", mert hiába jött össze Shoujival, ezekről a "beleszeretési rohamokról" nem bírt leszokni, sőt, láthatóan még élvezkedett is, szóval még csak nem is érezte úgy, hogy ez hosszú távon probléma lehet.) Ez már lehet, hogy kemény sértés, de esküszöm néha a School Days-es Makoto női változatát látom benne ebből a szempontból... (Mert a legtöbb ilyen "ráfanolásakor" általában csak a hapsin múlt, hogy milyen irányt vesz a dolog, simán ágyba is engedi vinni magát, ha úgy alakul a helyzet.) De jó, oké, mondhatjuk, hogy ez egy hiba, amin nem bír változtatni, és fogadjuk el ilyennek. Ha ez sikerülne is, akkor jön a másik idegesítő tulajdonsága: a folyamatos önsajnálat, és a bőgés valami miatt. Ez nála rendszeres, és az még érthető lenne, ha mondjuk önhibáján kívül kerül hülye helyzetekbe, amik aztán kiborítják, de a legtöbbször lassan és fokozatosan merül egyre lejjebb, míg végül belefullad a posványba. Barátnői rendszerint még feketén-fehéren el is magyarázzák neki, hogy éppen hülyeséget csinál, és ha tovább folytatja, akkor ez és ez várható, ami neki nem fog jól jönni, de rendszerint fütyül rájuk, folytatja a baromságait, mert most éppen olyan a hangulata, aztán persze ha jön a pofáraesés, akkor képtelen egyedül megoldani, rögtön megy egy telefon valamelyik barátnőjének (akár az éjszaka közepén, volt ilyenre példa), aki aztán órákig hallgatja a hisztijét. Jó példa erre, amikor Shouji lebukik a másik lánnyal, és Komatsu kb. lereagálni sem tudja a helyzetet, Oosaki Nanának kell elkapni a srác grabancát, és egyben be is szól Komatsunak, hogy ha az ő barátja, akkor az lenne a minimum, hogy ő harcol érte. (Megjegyzem, az hogy vele szétmentek, csak részben volt Komatsu hibája, de azért az kellően rásegített a dologra, hogy ő éppen ekkor élte "I love Oosaki Nana!" korszakát, és emiatt kb. mindenki mást lesz*rt a környezetében.) Junkónak meg Nobel díj járna, kvázi évekig volt Komatsu pszichiátere, ami egy ilyen csajnál nem kis érdem. :D A fentiekhez jön még a teljes önállótlansága, az oké, ha valakinek segíteni kell bizonyos helyzetekben, de ez kb. mindent csak úgy tud elintézni, ha valamelyik barátja/barátnője végig a kezét fogja közben. Kérdés, hogy miért akart ő hőbörögve új életet kezdeni egy másik városban, ha alkalmatlan erre. Sorozatosan képes elkövetni ugyanazokat a hibákat, majd utána ugyanúgy angstel rajtuk. Ő az a fajta karakter, akire nem mondanád egyből, hogy: "Fú, ez de idegesít!", sőt, még talán vicces is az első 1-2 fejezetben/kötetben, de ahogy halad előre a történet, és komolyodnak a helyzetek, az ember legalább minimális karakterfejlődést elvárna tőle, de kb. egy 10 éves agya egy 20 éves testében, és ez végig megmarad nála. Először még azt gondoltam, hogy a rocker Nana lesz a durvább, keményebb, kiállhatatlanabb, de most már sokkal inkább vele szimpatizálok, mint ezzel a bőgőmasinával, mert neki is vannak gondjai, de kritikus helyzetekben azért képes a sarkára állni, vagy legalábbis csinálni valamit. Komatsu hülyéskedése ellenben odáig vezet, hogy végül a saját életét is jól elcseszi. Ahogy az egyik animés blogon jól összefoglalták: "Komatsu Nana alias Hachiko a kezdetben barátságos tokiói munkavállalóból fokozatosan egy erőtlen, vagyon- és komfortorientált szajhává süllyed, aki hol sajnáltatja magát, hol pedig az etikai normák mögé rejti önzését." 'Nuff said. (Ja tényleg, azt nem is mondtam, hogy önző is, ergo ha valami gondja van, akkor szerinte köteles a fél világ az ő problémájának megoldásán dolgozni, függetlenül attól, hogy másnak is lenne saját élete.) A manga egyik legnagyobb vonzereje, hogy reálisak a helyzetek/karakterek (legalábbis eddig, ahol én járok benne), és sajnos ebbe az is beletartozik, hogy kellett egy ilyen "hülyeséget hülyeségre halmozok" szereplő is, mert valóban nem teljesen életidegen a jelleme, de attól még az ember hosszútávon megőrül tőle. Az első kötetnél még nem is értettem, miért van a csajnak egy kisebb "hater tábora", mostanra viszont én is beálltam közéjük. (Amúgy aki szintén olvasta/nézte, nyugodtan hozzászólhat, kíváncsi vagyok, hogy másoknak is így jött-e le ez az egész.)
Kép

Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Corot » 2011.06.24. 18:41

A mangáját ugyan nem olvasom, de pont Komatsu Nana miatt nem sikerült teljes mértékben megszeretnem az anime verziót. Persze maga az anime jó, csak a csajt volt nehéz elviselnem, többek között azon tulajdonságai miatt, amit te is írtál Titkos, habár azt nem merném kijelenteni, hogy ellenszenves.
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.06.24. 18:48

Naná, az anime/manga teljesen rendben van, én csak kölcsönbe kértem el olvasni, aztán "ráfüggtem". :D Egyszerűen az egész olyan, hogy szinte el is hiszem a jelenlegi pontig, hogy ez akár meg is történhetne. Pedig a slice of life cuccok alapvetően a lehető legtávolabb állnak tőlem (azok "alatt" már csak a sportanimék vannak XD), de ez egyszerűen tényleg nagyon életszagú, és így már tetszik. :D
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Ellenszenves animeszereplők

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.06.24. 19:42

Titkos írta:A manga egyik legnagyobb vonzereje, hogy reálisak a helyzetek/karakterek...
Várd csak ki a végét, egy idő után elég szép kis szappanopera kerekedik ki belőle. :roll:

Hachi nálam ott kalapálta el végleg magát, amikor választania kellett Nobu és Takumi között, és neki az a Takumi kellett, aki a monogámiát még hírből sem ismeri. Kell a jó? Nem kell! Kell a rossz? Két kézzel kap utána! Ő tipikusan az a karakter, aki egyfolytában a saját nyomorát súlyosbítja, aztán meg emózik, hogy neki milyen rossz. Mondjuk ugyanez jó pár másik szereplőről is elmondható ebben a sorozatban. Igazából már egy jó ideje csak arról szól a manga, hogy mindenki mennyire szenved, pedig a problémák 70%-át megoldhatnák azzal, ha néha kommunikálnának is egymással, és nem csak magukba fordulva depiznének. Már ott tartok, hogy gyakorlatilag alig van olyan szereplő, akit ne fejeltem volna már le szívesen egy-két zseniális húzása után.
Kép

Válasz küldése