Oldal: 1 / 15

Animék vs. nyugati rajzfilmek

Elküldve: 2005.08.10. 14:22
Szerző: Cyrko
Itt lehet összehasonlítani, szidni, és arról írni, hogy mennyire elgyerekesedtek a nyugati rajzfilmek, meg hogy eladta magát a dizni a pixarnak, stb.

Elküldve: 2005.08.10. 14:33
Szerző: mufurc
.....Éljen, ismét egy teljesen ostoba és értelmetlen "minden rajzfilm szar, minden anime istenkirály" topic. Mert mint tudjuk, rossz és infantilis anime nem létezik, és jó, értelmes rajzfilm sem, és a rajzfilmeket amúgyis csak szidni lehet, fujj fujj.

Elküldve: 2005.08.10. 20:01
Szerző: A.Hidekai
omg rotflol hahahha Best topic ever! Pfúúúj minden nyugati rajzfilm xD Pfújjjjjjj Disney...LOL

Elküldve: 2005.08.10. 20:48
Szerző: kukurbuki
Cyrko szavaiban enyhe szarkazmust érzek, ami fölött szerintem elsiklottatok...
Amúgy én sem látok sok fantáziát a témában...

A pixar meg a dizni nem vált szét?

EDIT:
Lehet hogy tévedtem... A másik topikból:
Megnéztem a Kiddy Grade és a Vandread ismertetőjét. A Vandread jobban tetszik. Amúgy mindkettő kidolgozása veri a dizniket. A karakterdizájnok pedig mértföldekre előzi meg a karton netwörkösöket(ott minden karaktert sablonokra építik és kicsit sem mutatja az eredetiséget).
Mondj már egy sablonos cn karaktert.
Az animékben szerintem sokkal több a sablon. Már kaparom magamat amikor meglátok egy gizda kétesnemű csókát katanával, meg arcbahulló hosszú fehér séróval.

Hozzáteszem, hogy nekem az egyik kedvenc rajzfilmem a Samurai Jack. Szrintem simán veri a legtbb animét. Genndy Tartakovsky simán zseni. Meg még a Grim and Evil is mekkora király? Meg az Ed Edd n Eddy is jó. Kár hogy a szinkronok sokszor ócskák.

Re: Animék vs. nyugati rajzfilmek

Elküldve: 2005.08.10. 21:26
Szerző: Midoo
Cyrko írta:és arról írni, hogy mennyire elgyerekesedtek a nyugati rajzfilmek, meg hogy eladta magát a dizni a pixarnak, stb.
Csupa jó indítás. A Disney rulz és nyugati rajzfilmek sehova nem gyerekesedtek (nem csak amcsik vannak ám nyugaton :roll: )...

Elküldve: 2005.08.10. 21:30
Szerző: A.Hidekai
samurai Jack nagyon tuti!!!!!!!! xD Az komolyan mondom, a legjobb műsor cn-en. Sztem nagyon ütős! :)

Elküldve: 2005.08.10. 21:40
Szerző: Midoo
X-MEN Evolution is szuper (szép grafika, igényes feldolgozás, jó megoldások).

Elküldve: 2005.08.10. 22:00
Szerző: mufurc
A magam részéről a Batman Beyond stílusát bírtam... De ha már CN, akkor nálam rulz a Cramp Twins, a Spaced Out (ami vmiert nem megy éppen :(), az Edx3, Cow&Chicken, nameg persze a Grim & Evil ami totál rulzott (csak épp az se megy -_-)... Meg úgy általában. :D

Elküldve: 2005.08.10. 22:10
Szerző: kukurbuki
Tényleg, a Cow&Chicken is nagyon vad volt. Meg a Powepuff girls se rossz.

Elküldve: 2005.08.10. 22:18
Szerző: Midoo
Powerpuff Girls állat, sztem nagyon LOL!

Elküldve: 2005.08.10. 22:23
Szerző: Sonia
Én az animéket és a nyugati rajzfilmeket is szeretem (csak az animét jobban). Grafika terén szvsz az anime a jobb, nekem az jobban bejön, de pl. a Disney-nek se rossz.
A CN-on meg a Scooby Doo-t szeretem a legjobban (ez még kiskoromból maradt meg)

Elküldve: 2005.08.10. 22:50
Szerző: kukurbuki
Szerintem Tartakovsky minimalista stílusa zseniális, meg az Ed Edd n Eddy vibráló vonalai is nagyon bejönnek. A Boci és Pipi rajzstílusa pont olyan beteges, mint maga a mese. Más stílus, de nem tudnám kijelenteni hogy az animék szebbek.

A cn-en kívül:
Eszembe jutott egy nagyágyú: Simpson család. Na olyannal még nem találkoztam aki ezt leszólta volna. Csak a tesóm, de neki séróból minden szar amit én szeretek.

Meg ott a South park. Erről már megoszlanak a vélemények, de nekem nagy kedvencem. Főképp a chimpokomonos és a keleti fegyeres részt tudom ajánlani, mert azok érintik az animés témát. Utóbbin majdnem megfulladtam, annyira komoly lett.
Pl: "-Baszki ez már az ötödik képességed!
-Mert én Burrog vagyok, aki egy csomómindent tud!
-Nem baszki, mostantól neked is csak egy képességed van! Melyik legyen az?"
-Akko mondjuk az, hogy ezer képesséem van.
-Azt nem lehet zsírdisznó!"

Elküldve: 2005.08.10. 22:59
Szerző: Midoo
kukurbuki írta:Szerintem Tartakovsky minimalista stílusa
Én nem mondanám minimalistának (az kicsit mást jelent). Erős kontúrok és határozott vonalak. Ez még nem minimál.
kukurbuki írta:A cn-en kívül:
Eszembe jutott egy nagyágyú: Simpson család. Na olyannal még nem találkoztam aki ezt leszólta volna. Csak a tesóm, de neki séróból minden szar amit én szeretek.
Már ketten vagyunk. Szvsz se nem poénos, se nem élvezhető. Finoman fogalmazva nem szeretem.
kukurbuki írta:Meg ott a South park.
Jah, a másik. És pont azért, amit leírtál. Erről ennyit.

Elküldve: 2005.08.10. 23:26
Szerző: A.Hidekai
Simpson és South Park sztem nagyon jó! Én mindkettőt szeretem már régóta. :D Ízlések és pofonok^^

Animék vs. nyugati rajzfilmek

Elküldve: 2005.08.10. 23:34
Szerző: Zelmor
Cyrko írta:Itt lehet összehasonlítani, szidni, és arról írni, hogy mennyire elgyerekesedtek a nyugati rajzfilmek, meg hogy eladta magát a dizni a pixarnak, stb.
sagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesagesage

te sem lattal mas 'nyugati' rajzfilmet cartoon networkon es nickelodeonon vetitetteken kivul. Mindazonaltal mind elobbi, mind utobbi csoportban van nemegy jo sorozat. Invader Zim rulz.
Kép

Elküldve: 2005.08.11. 02:26
Szerző: Konomi
Powerpuff Girls Rulz ^^ egyik kedvencem. Ami nem anime, de nagyon szeretem, az a Szaffi, magyar rajzfilm, jó régi, de attól szerintem még jó...

Elküldve: 2005.08.11. 05:07
Szerző: Angel_chan
Nemcsak CN-ön, vagy Nickelodeon-on nyomtak jó animációt.
Ezekszerint Cyrko, nem láttál Shakespeare Meséket, Nyúl Péter és barátait, aminek elképesztően szép volt a kézzelrajzolt garfikája. Nekem ez többet jelent mint mondjuk a Cow&Chicken ( elnézést attól, aki szereti^^"). Azt nagyon beuntam mikor már 200adjára leadták CN-ön. Vagy itt egy másik, a Doug c. sorozat, ami mókás...de másik kategóriába említhetem akár Az elsüllyedt világokat, amit szerintem sokan ismertek.
Vagy még egy másik régi a Bob és Bobek^^"
...Kinek mi jön be, de nem "minden nyugati rajzfilm szar" ...max. TE láttál kevés jót.

Elküldve: 2005.08.11. 07:16
Szerző: zline
Ha már Nickelodeon akkor a legőrültebb rajzfilmRen & Stimpy. A két gyökér figurával. :hammer: :gurul:
Én ettől az animációtól mindig fetrengek. Nagy kedvenc. ::japhaha:: ::japhaha::

Elküldve: 2005.08.11. 08:16
Szerző: Raisu
Én régen nagyon szerettem a Varázskorona c. francia rajzfilmet. (Nem tudja valaki az eredeti címét?) Meg a Hé, Arnold-ot is elnézegetem, ha a nagybátyámnál vagyok, és van Nickelodeon. Viszont nekem a Ren&Stimpy, a Cow&Chicken és a Ed, Edd n Eddy nem nagyon jött be. Na meg a South Park-ban is vannak jó részek. (Főleg azok, amikben van Vozsváros XD)

Elküldve: 2005.08.11. 08:51
Szerző: Ishi
Én a Nyomorultak rajzfilmet szerettem. Mondjuk régen láttam, sz'al arra nem emlékszem, h a rajzok mennyire voltak jók benne, de az ending zenéje (vagy opening...? vmiért úgy rémlik, h mindig a végén játszották be) nagyon tetszett, az a kicsit szomorkás dallam. Azt tudom, h nem éppen könyvhű alkotás :) , de gyerekmesénél nem is csoda.
Magyar rajzfilmek közül meg a Vili, a veréb az, amit még jónak tartok, eredeti történet (legalábbis asszem ^^ - sehol máshol nem találkoztam ilyen tündéresdivel...), több dal, miegymás. Mondjuk a patkányos részeket ki nem állhattam, de az oké, h egy kisgyerek megijed tőlük. ::reliev::
Ja igen, meg még Az oroszlánkirályt szeretem. Kiskoromban pedig volt egy Ikó, a kiscsikó c. rajzfilm, de ha jól emlékszem a csikó királylányra (::reliev:: ), a szemei feletébb animések voltak... Sz'al lehet, h az japán. (A Maya, a méhecske után könnyen elképzelhető. ^^)

Elküldve: 2005.08.11. 09:18
Szerző: yume_chan
Jo...Én egyetértek azokkal akik fel vannak háborodva de nem kéne elvenni Cyrko kedvét egy életre a forumozástól. El lehet a dolgokat szépen is magyarázni, lehet hogy még kedvet is kapna hogy megnézzen pár klasszikus vagy disney rajzfilmet hogy tanuljon belőle. Jómagam is szeretem a Disney-t, a régi magyar rrajzfilmeket, szeretem a Hercegnő és a Koboldot kis korom óta, a Grimm-mesék nagy kedvencem. És abban hogy a nyugati rajzfilmek butulnak csak annyiban értek egyet, hogy a rajzolás rovására megy a hatásvadász animált-számitogépes jelenetek tömkelege. Megnézek egy régi Disney-t és egy mait, és sehol nem látom azokat a gyönyörű, kézzel finoman megrajzolt figurákat. A figurák túl egyszerűen néznek ki, a színekből kevesebbet használnak. Ami meg cn-es rajfilmeket illeti...Engem a powerpuff girls egyenesen kiborít, csak úgy mint a Ren és Stimpy. Viszont az Ogi és a svbbogarak-at nagyon szeretem xDDDD Mondjátok hogy ismeri valaki :D Naggyon jo xD A ren&stimpyhez meg nincs gyomrom annyira gusztustalan "humor" van benne amin nem tudok nevetni mert felfordulok tőle. South Park pedig tanuságot ad az amerikaiak intelligenciájáról, hogyan kell teljesen értelmetlen, perverz és trágár rajzfilmet csinálni ami csak arra jó, hogy bontsa a fiatalok agysejtjeit :/ Ez mind csak személyes vélemény, nem fogok vitát nyitni rola csak lehet a dolgokat finomat is közölni ne?^^ ::jeye::

Elküldve: 2005.08.11. 09:30
Szerző: Narumi
Én nagyon szeretem a Disney rajzfilmeket, főleg a klassikusokat. Attól, hogy szeretem az animét, az nálam nem azt jelenti, hogy minden más rajzfilmet kizárok az életemből. Főleg már csak azért se, mert én igazából a Disney-n "nőttem föl". A mai napig szeretem pl. a Kacsameséket, a Chip&Dale-t, és a hasonlókat. Régen is imádtam nézni, és most is leülök őket megnézni.
A Cartoon Network-ös rajzfilmeket nem igazán szeretem. Nem tetszik a rajzolása, sokszor bárgyú témákat dolgoznak fel, és nemegyszer látok bennük gusztustalan dolgokat. Csak néha nézem meg, amikor hirtelen nem találok mást.
Ja, meg ott vannak a Warner Bros. rajzfilmek: pl. Looney Toones (egyik nagy kedvencem); meg a Hannah-Barbara (vagy mi) rajfilmek: pl. Foxi-Maxi, Frdéi és Béni, Inci-Finci, stb...
(Most lehet, hogy összekavartam a rajzfilmgyártókat, bocsi!)
Na mindegy, szóval azt akarom mondani, hogy ezek az utóbbik is már amolyan klasszikusnak számítanak. És bennem az anime mellett ezek soha nem fognak eltörpülni. (Tényleg, Hupikék Törpikék, na az is egy jó!!)

Elküldve: 2005.08.11. 10:00
Szerző: Konomi
Narumi írta:meg a Hannah-Barbara (vagy mi) rajfilmek: pl. Foxi-Maxi, Frdéi és Béni, Inci-Finci, stb...
Hát én azokat kifejezetten utálom. A CN-es rajzfilmek nagyrészét meg szeretem, főleg PPG meg Dexter, na ezeken ritka nagyokat lehet nevetni, az Ed&Ed&Edy az, amit nem szeretek, mert gagyi, de a többi elmegy és szívesen megnézem, annak ellenére, h anime fan vagyok ^^;;

Elküldve: 2005.08.11. 10:48
Szerző: Sister Tenshi
kukurbuki írta:Genndy Tartakovsky simán zseni. Meg még a Grim and Evil is mekkora király?
Brr :dirr: Ezt most nem hallottam. ^^" Részemről maradok Craig McCracken-nél (akinek valszeg most rosszul írom a nevét).
A Disney-ből kiábrándultam, de szeretem az amcsi cuccok nagyrészét, inkább a régieket, de az újak között is van sok jó.

Elküldve: 2005.08.11. 11:01
Szerző: DarkstaAaR^.^
South Park pedig tanuságot ad az amerikaiak intelligenciájáról, hogyan kell teljesen értelmetlen, perverz és trágár rajzfilmet csinálni ami csak arra jó, hogy bontsa a fiatalok agysejtjeit :/ Ez mind csak személyes vélemény, nem fogok vitát nyitni rola...
Bár figyelembe veszem az utolsó mondatodat, de azért megjegyezném, hogy a South Park pont a szerzők véleményét közli az amerikai társadalomról, és gyakran van konkrét tanulsága is. Tény, hogy vannak benne (sőt tele van vele) gusztustalanságok, és néha tényleg túlfeszítik a húrt ezen a téren, és az igaz is, hogy a 13-15 évesek csak a vulgár vicceket látják benne és nem tudják leszűrni az egyes részek mondanivalóját.

Amúgy a Macskafogó az egyik legjobb (magyar) rajzfilm! (+ a népmesék) :)