Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys » 2007.02.06. 10:09

Ergo Proxy
Kész, végleg feladom, 8 részt bírtam végigszenvedni, bár eddig is csak makacsságból néztem meg. Valahogy zavar, hogy Descartes-tól a Patyomkin páncélosig mindent megpróbálnak belesűríteni. Olyan, mintha egy lexikont olvasnék. Lehet, hogy óriási információmennyiség van benne, de hogy mély tartalommal bírna? :roll:
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
siklara
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2006.10.18. 12:49
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: siklara » 2007.02.06. 11:35

anubys: Áhhh, azokat ki kell szűrni és akkor egész élvezhető. :D Egy darabig megpróbáltam követni, de igazából többnyire semmi jelentősségük nincs, meg a Shinsen-Subs iszonyatos mennyiségű magyarázata is csak érdekességnek jó inkább. Mindegy, nekem tetszett az EP, csak már nem tudnám összerakni a történetét a vége felé... :-P

Nodame Cantabile: Engem egyáltalán nem zavart, hogy gyakorlatilag a HachiKuro köszönt vissza még egyszer a monitoromról, pont ezért is kezdtem el rögtön nézni, ahogy megláttam róla az első képeket és a C1 kihozta az első részt (igen, nálam bejönnek az ilyen ócska trükkök, ami egyszer bejött, azt továbbra is szeretem XD). Persze közel sem szakértem annyira a témát, mint az előttem szólók, mert sem a a mangát nem olvastam, sem a live-actiont nem láttam még, így aztán nem szállnék vitába; tőlem meglovagolhatják a HachiKuro sikerét, ha kapok megint egy nekem való történetet, amiből még örök kedvenc lehet, akkor engem nem zavar. Eszméletlenül tetszik és még Nodame sipákolása sem idegesít igazán, mert mindemellett nagyon aranyos karakter és állandó jelleggel a szintén totál flúgos és mellesleg őstehetség Moritát juttatja eszembe. :D Mine-kunt is nagyon csípem és persze Chiaki-senpait is, megint nagyon szerethető szereplőket hoztak össze nekünk. ^^ A zene ugye gyönyörű, a CG-hangszerek meg elsőre kicsit megleptek, de hála az égnek szépre sikeredtek és nem lógnak ki nagyon.
Árad a HachiKuro hangulat minden részletéből, de szerencsére mégsem egészen ugyanaz, megvannak ennek az animének is a sajátosságai; és megint művészet van terítéken, de úgysem nagyon láttam még (komoly)zenés animét, csak a jó öreg Gravitationt :-P A fakósága meg lehet, hogy részben a C1-nek is köszönhető, ők valahogy így dekódolnak mindent... Bár nekem a pasztellvilággal sincs bajom, régen is tetszett.

Kyoushirou to Towa no Sora: NOOOOOOOOO!!!
Nem tudom, miért hagytam rábeszélni magam erre a lidércnyomásra, mindnesetre totál kiborít a gügye történet, a túl sok kawaii és sipákoló csajszi, Kuu állandó "Greetings, my prince"-ezése és idétlen monológjai, a tömény fanservice-től meg végképp a falra mászok. Ebben az animében folyton vagy fürdenek/zuhanyoznak, vagy smárolnak :D Tudom, hogy ezt az egészet poénnak kéne felfogni, de nem megy, nagyon szörnyű és asszem feladom... :x_x:

Fullmetal Alchemist: Tegnap este kezdtem bele Rossi kolléga újabb bíztatásának hatására és azt kell hogy mondjam, nem véletlenül szeretik annyira, nekem is nagyon tetszik 4 rész után, ráadásul állítólag az 5. rész környékétől lesz csak az igazi. Ed hülye fejeitől :lol: eltekintve meglepően "horror", kicsit gyakran hullanak az emberek és következnek be tragikus fordulatok (bár egy része a visszaemlékezős részekbe sűrítve), amiket a szereplők elég könnyen feldolgoznak, de ezzel együtt nagyon tetszik, mert a történet eredeti, a grafika és a zene pedig gyönyörű, de majd később még áradozok róla. :D

Na jó, a többi élménytől most megkímélek mindenkit, így is kicsit hosszúra nyúltam. :)
Kép
"Gankutsuou is awesome because of the following: trap, gayness, space elf vampire psychotic french possessed drug addict noble with a top hat." (Anonymous)

Személyes-publikus agyrémtár

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.06. 13:56

siklara írta:A fakósága meg lehet, hogy részben a C1-nek is köszönhető, ők valahogy így dekódolnak mindent...
Nem, alapból ilyen fakó az egész. Az a baj, hogy a Hachikuro is ilyen volt, de az képzőművészekről szólt (és ahogy elnézem több pénzből is készült). Nem volt gond a pasztell színvilág, mert a témából és a manga képi világából adódóan mindig volt valami élénk vagy művészibb képi megjelenítés, kreatív beállítások, satöbbi. De a Nodame zenészekről, zenéről szól, ami egy teljesen más világ, de semmivel sem kevésbé élénk és vibráló. Ami ezzel a fakó pasztellstílussal abszolút nem jön át. :/
siklara írta:"Greetings, my prince"
Így fordították? Ezeknek semmi stílusérzékük. -_- Amúgy nemtom, nekem még mindig bejön. xD Mármint, teljesen katasztrófa, de borzasztó vicces. xD
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Biiru Seijin
Profi
Profi
Hozzászólások: 229
Csatlakozott: 2006.07.18. 15:13
Tartózkodási hely: ( ◕ ‿‿ ◕ )

Hozzászólás Szerző: Biiru Seijin » 2007.02.06. 18:42

Kyoshiro to Towa no Sora - öt rész után változatlan a véleményem: új dimenziót adott a fanservice fogalmának :D Minősíthetelen az egész, de szerintem vicces :D (az ötödik rész tortacsinálós ügyetlenkedése után már úgy érzem mintha próbálnák feszegeteni azt a határt, hogy mennyi és myilen fanservicet lehet még beleerőltetni :D)
MOE - SERIOUS BUSINESS

Avatar
benji
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2006.11.17. 10:27
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: benji » 2007.02.06. 22:59

mufurc írta:(és ahogy elnézem több pénzből is készült)
Ez igaz lehet. Nodame esetén elég sok a "still frame", az egyszerú "panning", gyakran azt sem animálják amit pedig jó volna. Spórolnak pl. a színes/mintás ruhákkal, és a sok szereplős jelenetek animálásával. Pl. a 4. részben az a gokon jelenet iszonyú laposra sikeredett. Nagyon kár érte.

OFF:
A manga/anime/live-action troikából nekem eddig a l-a tetszik a legjobban. mufurc eddigi hozzászólásaiból nekem az jött le, hogy pont azokat hiányolja az animéból, amiktől a l-a annyira jó. Miben más?

1. Megvariálták picit a kronológiát, a jelenetek nem pont úgy vagy nem pont azokkal a szereplőkkel történnek mint a mangában (és az animében). De nem rontották el, sőt, talán még jobb is lett így!

2. Speciális effektek, trükkfelvételek. Erre a manga/anime esetén nincs szükség, hiszen ott azt rajzolnak, olyan eltúlzott megjelenítést alkalmaznak, ami nem az élő film sajátja. Nem sajnálták a pénzt arra, hogy ezeket igényesen visszaadják.

3. Színes. De NAGYON. Legfőképp Nodame (a ruhái, a szobája, mindene). Kicsit rásegítettek utólag, de nem vitték izléstelenül túlzásba: olyan amilyennek ez a mese megkívánja.

4. Színészi teljesítmény. Valljuk be, a j-dramak esetén a színészi teljesítmény néha elég kiábrándító, főleg a fiatal színészeknél. Itt nagyszerű alakításokat láthatunk, ahol a színészek nem csak életre keltetik a manga szereplőit, hanem hozzá tudnak adni valami pluszt. Mindenki jól játszott, de kiemelném a főszereplőt megformáló Juri Uenot (ezért az alakításért a legjobb színésznőnek választották) és a németnek ugyan egyátalán nem látszó Strezemannt alakító Naoto Takenakát.

Kedvcsinálónak ajánlom legalább a képek megtekintését a Memento blogon. A sorozat letölthető torrenttel.
A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.06. 23:23

Er, offolhatunk, bár ennyi erővel lehetne egy új téma is... :3

Sz'al, én elhiszem, hogy a dorama rulz, de engem egyszerűen nem érdekel különösebben. ^^;; Oké, eye-candynak biztos nagyon jó (mmm, Chiaki... bár se Masumi-chan, se Kuroki, se a prof nem tetszenek, a parókáktól meg alapból falnak megyek), de pl. nagyon zavar az, ahogy "zenélnek" - a részleteken amiket láttam, egyáltalán nem voltak meggyőzőek. Talán mert tanultam hegedülni és sok koncerten voltam, stb., nagyon kiábrándító, vagyis inkább kizökkentő volt látni a doramában a "zenélést". Tudom, hogy ezek színészek és nem zenészek, de akkor is zavaró. Amúgy egyszer majd lehet hogy megnézem a doramát is, de az majd akkor lesz, ha lesz extra időm.

Btw... A kronológia engem nem zavar. o_O Ezt sose mondtam. Hál'istennek nem emlékszem annyira a mangára, hogy nagyon zavarna, ha az anime szorosan követné. :3 Nekem az élet, az elevenség, lendület hiányzik az animációból és a képi világból. :/
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys » 2007.02.09. 11:40

Afro Samurai
Anime-elemzés:
:LOL:

Komolyan, kinek kell ilyen? Amerikán kívül.
Elképesztően gegyi karakterek, irreális motivációk, mindenhonnan összelopkodás (Macifejű Robocop-nál erőteljes WTF érzés fogott el), nevetséges az egész, az animáció viszont valami egészen elképesztő. Techdemo-nak akár meg is felelne, de hogy egy sorozatnak :roll: Még akkor is, ha csak öt részes. Nagyon jó, hogy ilyen szépen is tudnak a GONZO-sok rajzolni, de ennyi pénzből kijött volna simán egy teljes, 13 részes sorozat is. :?

3/10
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.09. 15:42

KyouSora 6 - hé, hol a LULZ? :/ Ez már a második rész, amiben alig volt poén... jó, vicces volt a leszbi SM Queen és a kis háreme, a csáposhentai (btw itt kihagytak egy fanservice-lehetőséget, Holdacska igazán levetkőzhetett volna), és a ruhaszaggató mechafight, meg persze hogy a végén mindenki megvárta, amíg kellően vizes lesz az esőben, és csak akkor álltak neki angstelni... xD;; De a többi meg nem-vicces angst. :/ Fene. Remélem, a következő részben már több poén lesz... Mindenesetre azt sajnálom, hogy a mecha-harcok nincsenek jobban megcsinálva, csak pózolás és bumm-bumm. Pedig egészen jó harcok lehetnének.

(Egyébként az a szörnyű, hogy akármilyen borzasztó is ez az anime, kezdem megkedvelni xD olyan őszintén és ártatlanul idétlen... xD)
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
atis
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 47
Csatlakozott: 2006.11.21. 22:43
Tartózkodási hely: Nagytétényi koli, vagy Söjtör... mikor hogy
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: atis » 2007.02.09. 20:26

anubys írta:Afro Samurai
Anime-elemzés...
hm.. részben eggyet kell értenem. Tény, nem eredeti az ötlet, és igaz hogy olyan amien. De:
Komolyan nem tom miért de nekem bejön. Talán pont azért, mert mindenki úgy lehúzza, de nagyon. Grafika valóban elképesztő, az amcsik cirka egymilcsit fizettek érte részenként, szal ezért el is várható hogy a rajzolása az az egyik legszebb és legkidolhgozottabb legyen.
Hip-hop stílust meg eléggé szeretem, szal számomra ez is külön öröm volt (hiába no, animékben nem sűrűn lát ilyet az ember)

Most mit ragozzam tetszett... Néh azért jót tesz a lelkivilágomnak egy ilyen is, nehogymár mindíg csak agyondicsért, vagy mindenki által szeretett animéket nézzek. Néha nem árt egy ilyen nagyonvéres, extrémkúlosra beállított valami se :cool:
David, és Gunther XD

Avatar
yetithebeast
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 374
Csatlakozott: 2006.04.26. 14:29
Tartózkodási hely: Banlieue 13

Hozzászólás Szerző: yetithebeast » 2007.02.10. 11:18

Jigoku Shoujo ...oké, oké persze miért is ne? Írjuk be valakinek a nevét akit a Pokolba akarunk küldeni, hogy aztán mi mellete szenvedjünk az idők végezetéig. Jó ötlet, kicsit Kör íze van, de sebaj, jó volt az is, ez is az lesz .... lenne ha nem mindegyik rész ugyanarról szólna. A hangulat tényleg megvan, a grafika szép, a zene isteni, nem láttam végig, de talán most hogy itt van ez a fotós talán lesz valami történet is. :-P
[url=http://agito_pk.mindenkilapja.hu/]Kép[/url]

Avatar
uncle
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2006.11.02. 12:34

Hozzászólás Szerző: uncle » 2007.02.10. 18:48

Hi!
Végignéztem a Paranoia Agents-t. Azt kell mondanom, hogy én kb. a Haibane Renmei kategóriájába sorolnám. Úgy éreztem végig, hogy nem is azt kell látnom, ami a szemem előtt van, hanem azt, amit azok szimbolizálnak. Olyan volt az egész, mint egy szürrealista és egy realista mű keveréke, az előbbi képi világával, de az utóbbi mondanivalójával. Egyszerre szólt a társadalomról és személyes drámákról. Néha a legnagyobb cinizmussal és ironiával ábrázolta a világ legsúlyosabb problémáit. Kedvenc részem volt, éppen ezért, a 3 öngyilkos története. Ennek a résznek a lezárása arcpirítóan elvetemült volt :D. A másik ilyen nagyon jól eltalált eszközök, szvsz, a mesevilágos elemek voltak. Ajánlani tudom bárkinek, aki hajlandó komolyabban elgondolkodni és képes a képi világot nem szó szerint érteni.

Üdv,
Pork

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.02.13. 18:30

Vampire Hunter D: Bloodlust

Ékes példája annak, hogy egy anime akkor is lehet nagyon jó, ha szinte története sincs. XD A sztori a kezdéshez képest a továbbiakban sem lesz sokkal csavarosabb, a karakterek sem nagy durranások, viszont az egész filmnek valami hihetetlen hangulata volt, köszönhetően a zenéknek és a képi világnak. :D A befejezés szép lett, már az is eléggé kiütött, de a végső csapás az ending zene volt: Do As Infinity: Tooku Made. *____* Itt szeretném "megköszönni" az amcsiknak, hogy az angol verzióból kihagyták ezt a szép számot, hogy helyette random háttérzenéket rakjanak be, illetve, hogy "jó" szokásukhoz híven megint átírták a fél szövegkönyvet. -__- (sajnos a magyar szinkron is az angol szöveg alapján készült, pedig amúgy a hangok egész jók lettek)
Röviden szólva: Ez egy nagyon hangulatos film, megható és kicsit szomorkás, ámde mégis szép befejezéssel. Vámpír fanoknak kötelező, de mindenki más is nyugodtan tehet vele egy próbát. Mellesleg ez volt az első olyan különálló anime film, amiből szívesen megnéznék egy 26 részes sorozatot is. :)
Kép

Avatar
Namiyo Kaminaga(Qinga)
Profi
Profi
Hozzászólások: 210
Csatlakozott: 2007.01.13. 15:45
Nem:
Kapcsolat:

Naruto....

Hozzászólás Szerző: Namiyo Kaminaga(Qinga) » 2007.02.13. 21:18

A Naruto-t nézem a Jetix-en^^ ::hehe::
"Vagyok,mint romlott befőtt a rossz polcon!"/Qinga/

Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Hozzászólás Szerző: Corot » 2007.02.13. 21:21

Mostanság Glass Mask-ot ill. Ayakashi-Japanese Classic Horror. Két teljesen különböző anime (grafikailag és a törénetet illetően is).
A GM egy lányról szól aki színésznő szeretne lenni, az ő igencsak rögös úrját mutatja be az anime szerelemmel, intrikával és egyebekkel fűszerezve (gyönyörű grafikával). Nekem kicsit hosszú a maga 51 részével (és én még csak a tizediknél tartok), de annyira tetszik, hogy biztosan végignézem.
A másik teljesen más stílusú, az anime mindössze 11 részes, és három különboző történetet mesél el. Az első 4 epizódot láttam, ami egyben az első rövis kis történet. Röviden: egy pasi megmérgezi a feleségét, hogy újra megnősülhessen. A méregtől a feleség arca eltorzúl, végül a nő öngyilkos lesz, de a szelleme visszajár, amíg meg nem bosszulja halálát. Az egészet egy (színdarab?)író meséli el, aki tulajdonképpen megírta ennek a nőnek a történetét (úgy vettem ki, hogy egy valóban Japánban élet íróról van szó). Érdekesség: hogy az negyedik epizód végén a narrátor elmondja, hogy az idők során akárhányszor színpadra állították ezt a darabot mindig történt valamilyen baleset vagy haláleset.

Avatar
mufurc
Fórumdémon
Fórumdémon
Hozzászólások: 1792
Csatlakozott: 2003.03.12. 15:52
Tartózkodási hely: Neue Sansoucci, Odin

Hozzászólás Szerző: mufurc » 2007.02.13. 22:03

Jah, az Ayakashi első sztorija a Yotsuya kaidan c. klasszikus darab (aminek amúgy elég nagy hatása volt a modern japán horrorra is, ld. Kör... de készült egy rakat filmfeldolgozása is).

Urameshi ya... Iemon-dono.... Kép
現実は現実
アイドルはアイドル
それはそれ、これはこれだ!

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2007.02.13. 22:49

Titkos írta:Vampire Hunter D: Bloodlust
Ékes példája annak, hogy egy anime akkor is lehet nagyon jó, ha szinte története sincs.
:goodpost: Kb ugyanezeket gondoltam én is, mikor nemrég megnéztem. A történetet legjobban jellemzi az, hogy én a film feléig azt hittem, hogy ez olyan bevezető szál, amiből kiderül hogy a főhős milyen táp, és majd ezután jön a "rendes" történet :) (mint pl FMA első 2 rész) A befejezést nagyon eltalálták, kicsit olyan érzésem van hogy klisékre építkezve akartak kitörni a klisékből, és ez helyenként sikerült is nekik.
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
Nurrik
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 115
Csatlakozott: 2006.11.02. 11:40
Tartózkodási hely: Korriban

Hozzászólás Szerző: Nurrik » 2007.02.14. 00:07

siklara írta:
Fullmetal Alchemist: Tegnap este kezdtem bele Rossi kolléga újabb bíztatásának hatására és azt kell hogy mondjam, nem véletlenül szeretik annyira, nekem is nagyon tetszik 4 rész után, ráadásul állítólag az 5. rész környékétől lesz csak az igazi. Ed hülye fejeitől :lol: eltekintve meglepően "horror", kicsit gyakran hullanak az emberek és következnek be tragikus fordulatok (bár egy része a visszaemlékezős részekbe sűrítve), amiket a szereplők elég könnyen feldolgoznak, de ezzel együtt nagyon tetszik, mert a történet eredeti, a grafika és a zene pedig gyönyörű, de majd később még áradozok róla. :D
Nemrég kezdtem bele én is....nem csodálkozom h ennyire szeretik, hangulatos zene, jó grafika, eltalált, ötletes történet, magával ragadó hangulat... :-P
Kép
"I am that which grips the heart in fright,
Harkens night and silences the light."

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin » 2007.02.15. 16:34

Én kb két napja fejeztem be a Kamikaze Kaitou Jeanne-t. ( megjegyzem: Arina Tanemura összes eddig készült animéjének ilyen béndzsa vége van?A Full Moon-nak is olyan nem épp a legjobb vége lett. Itt nem történetileg értem..)
Most a Naruto-t nézem a mesecsatornán (nem tudom mennyire szabad itt ilyeneket írni...) bár a szinkronjától a hideg futkos a hátamon, úgy máshogy pedig az Ouran High School Host Club-ot, és a He is my master-t ^_________________^ Attól az aligátortól berosálok :lol: :lol:
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
Sister Tenshi
Loli Mod
Loli Mod
Hozzászólások: 1464
Csatlakozott: 2004.01.07. 11:24
Nem:
Tartózkodási hely: Sky Temple családi étterem
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Sister Tenshi » 2007.02.15. 16:41

Shin: ha még nem tetted, olvasd el a KKJ mangát, egészen más a vége. (*pofátlan önreklám* magyarul megtalálod a http://www.manga.hu-n)
Én Kanon-t nézek változatlanul, kb. ez az egyetlen, amit folyamatosan figyelemmel kísérek. Még mindig jó és reménykedem, hogy ehhez is adnak majd ki Artbook-ot valamikor.
Emellett az elmúlt napokban sikerült megint megnézni az egyik régi kedvenc animém (első fanservice animém \o/), az Idol Project első két részét. Igazából valahol még szomorúnak is tartom, hogy 1995-ös anime létére szebben néz ki, mint a mai fanservice cuccok úgy általában (nem tudom, mekkora volt a költségvetés az OVA-hoz).
Kép

Avatar
Shinzo
Profi
Profi
Hozzászólások: 245
Csatlakozott: 2006.08.15. 22:37
Tartózkodási hely: Dark Zone
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Shinzo » 2007.02.15. 19:30

Én már napok óta csak a Gintama-t nézem. Nem tudok betelni vele, annyira vicces és abszurd néha, pont egy ilyenre vágytam már régóta, csak mert kedvelem a humoros történeteket, meg a szamurájosakat. Ráadásul a kedvenceim is benne vannak, a híres-neves Shinsengumi gárda. És a zenéje sem utolsó... :D És hogy még fokozzam, sikerült néhány fejezetet megszereznem a mangájából is. :cool:

De tervezem még megnézni az Ayakashi Ayashi-t is (csakhogy ne térjek el a szamurájos vonaltól), bár elég lassan fordítják... és mivel sajnos nem tudok japánul kénytelen vagyok várni vele.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5889
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.02.16. 00:25

Sephiroth írta:A befejezést nagyon eltalálták, kicsit olyan érzésem van hogy klisékre építkezve akartak kitörni a klisékből, és ez helyenként sikerült is nekik.
Na igen. :) Mondjuk a végén a grófnő "feltámasztom a volt szerelmem, de ehhez természetesen embervér kell" húzását már picit erőltetettnek éreztem, főleg, hogy azt az izét, ami végül megszületett, fél perc alatt levágták. Meg a Meier Link vs. D harcnak is olyan szaga volt, hogy "csapjon már össze a történet két legtáposabb karija, mert az cool". De mindegy, nekem is tetszett a vége, ez a film egyébként is úgy jó, ahogy van. :)
Kép

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2007.02.16. 07:26

Őőő, befejezésnél én a konkrét befejezésre gondoltam, tehát az utsó jelenetre amikor D virágot visz a lány sírjára, aztán elmegy, látva, hogy nincs szükség a virágokra amiket hozott....az valami hihetetlenül eltalált rész volt.
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
shearer
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2006.05.31. 11:39
Tartózkodási hely: Arcadia parancsnoki hídja
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: shearer » 2007.02.16. 10:47

Mahjong Legend Akagi:
Chocito feeling. Ronda, de finom. A karakterdizájn az egyik legextrémebb és legrondább (szándékosan ronda és ezért tetszik is XD) amit eddig láttam :D
Ehhez hozzájön, hogy mahjongoznak aminek a szabályairól az átlagemberek tetemes részének csak halvány sejtései vannak.
Szóval akkor első ránzésére ez egy ronda anime amiben mahjongoznak. Nem túl bizalomgerjesztő. Viszont ha az ember elkezdi nézni akkor meg nem tud betelni vele, ugyanis borzasztó szórakoztató. Maga a főhős máris a WTF kategória ("evil genius, who descendent from the darkness" XD) és a többi nagy mahjongos is nagyon kész (vak mahjong mester? xD). Maga a játék prezentációja tökéletes. 14 részt már megnéztem, de még mindig nem értek egy kukkot sem belőle, mégis végigizgulok minden egyes összecsapást. Ez leginkább a remek hangeffekteknek és képeknek köszönhető + a narrátor zseniális stilusának. Az anime zenéje is remekül sikerült darab, főleg az ending. Szóval igy félúton csak elismerően tudok erről nyilatkozni :3

Avatar
moRtiZ
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 107
Csatlakozott: 2007.01.03. 12:52

Hozzászólás Szerző: moRtiZ » 2007.02.16. 11:46

Titkos írta:Vampire Hunter D: Bloodlust

Ékes példája annak, hogy egy anime akkor is lehet nagyon jó, ha szinte története sincs. XD A sztori a kezdéshez képest a továbbiakban sem lesz sokkal csavarosabb, a karakterek sem nagy durranások, viszont az egész filmnek valami hihetetlen hangulata volt, köszönhetően a zenéknek és a képi világnak. :D A befejezés szép lett, már az is eléggé kiütött, de a végső csapás az ending zene volt: Do As Infinity: Tooku Made. *____* Itt szeretném "megköszönni" az amcsiknak, hogy az angol verzióból kihagyták ezt a szép számot, hogy helyette random háttérzenéket rakjanak be, illetve, hogy "jó" szokásukhoz híven megint átírták a fél szövegkönyvet. -__- (sajnos a magyar szinkron is az angol szöveg alapján készült, pedig amúgy a hangok egész jók lettek)
Röviden szólva: Ez egy nagyon hangulatos film, megható és kicsit szomorkás, ámde mégis szép befejezéssel. Vámpír fanoknak kötelező, de mindenki más is nyugodtan tehet vele egy próbát. Mellesleg ez volt az első olyan különálló anime film, amiből szívesen megnéznék egy 26 részes sorozatot is. :)
heh, szerencsere en jap/angol felirattal lattam.

Nemtudom miert de nagyon hasonlo hangulata volt mint a Ninja Scrollnak. Vagy nem is tudom, de ugyanaz az "atmoszfera?" mas vilagba atultetve, (a harcok mindenkeppen nagyon hasonloak) mindenesetre en nagyon szeretem mind2-t.

Erdemes megnezni.

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2007.02.16. 13:07

moRtiZ írta: Nemtudom miert de nagyon hasonlo hangulata volt mint a Ninja Scrollnak.
Én tudom miért, ugyanaz rendezte :D
God's in his heaven, All's right with the world

Válasz küldése