Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan » 2007.07.31. 08:43

én most kezdtem el a GTO-t (Great Teacher Onizuka) : ))) az nagyon profi egy anime.. csomot röhögök rajta.. Onizuka a legállatabb tanár a világon :p kár h élőbe nem ismerek iet..
Kép

life is pain, get over it

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin » 2007.07.31. 12:21

Én meg e percben fejeztem be a Tsubasa R. Chronicles-t. Most komolyan ez lett a vége??? Lesz valami 3.évad vagy valami??
Esküszöm a Clamp mindig kiszúr velem...Minden jó animéjüknek ilyen furi vége van... :lol:
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
Aqualuna
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2007.07.15. 17:05
Nem:
Tartózkodási hely: Nem a vízben, nem is a Holdon...

Hozzászólás Szerző: Aqualuna » 2007.07.31. 18:46

Juj, azt pedig én is meg akarom nézni.

Jelenleg nézem: Prince of Tennis és Chrno Crusade. És ha minden igaz, nemsokára elkezdem (ha sikerül végre a csigalassú letöltés) egy nagyon régi, 80-as évekbeli shoujot, a Lady Lady-t! :lol:

Avatar
Kiharu
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2007.06.26. 18:21
Tartózkodási hely: Pécs, Szombathely

Hozzászólás Szerző: Kiharu » 2007.07.31. 19:05

Ma fejeztem be a Gakuen Heaven-t. Egy huzamban néztem végig szinte. Annyira édes volt, imádom. ^^

Avatar
ak
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2006.02.16. 08:26
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: ak » 2007.08.01. 19:18

Még hozzátenném a a Haibane Renmei-t is. Bár jobban elszakad a valóságtól, a kinézet ne tévesszen meg (szárnyak glória), van mondanivalója...
Let's begin, de gozaimasu!

Avatar
marci_attila
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2007.06.20. 23:30
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: itt
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: marci_attila » 2007.08.01. 21:36

Tegnap belekezdtem a Bakuretsu Huntersbe ::vic::

Eddig kellő lükeség van benne, hogy tetsszen :lufi:
Am I a wanna-be transexual just because play a female character? ;)

Avatar
Shisou
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2007.06.17. 16:21

Hozzászólás Szerző: Shisou » 2007.08.01. 23:43

ak írta:a kinézet ne tévesszen meg (szárnyak glória), van mondanivalója...
Ami azt illeti, a szárnyaknak és a glóriának is van jelentése... :dirr:
Persze az angyali külső nyilván azért jó, mert "cute" - de ne becsüljük alá a sorozat készítőit, remek munkát végeztek. Mellesleg a HR "mondanivalója" sztem. nem is olyan jelentős, mint az egyedi történet, a kivitelezés és a szimbolika.
"Humans don't fight for principles and philosophy. They fight for the person who embodies their principles and philosophy. They don't fight for revolutions, they fight for the revolutionary." ~ Yang Wenli

Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Hozzászólás Szerző: Rage » 2007.08.03. 23:09

Ez a post kicsit rendhagyó lesz, ugyanis nem ajánlani szeretnék egy animét, hanem nem titkolt szándékom, hogy lehetőleg mindenkit eltántorítsak ez a sorozat megnézésétől. Nem másról van szó, mint a Code Geass nevű, rendkívüli népszerűségnek örvendő "remekműről". Az érdeklődésemet a nemrég érkezett 10/10-es ismertetők keltették fel, pontosabban a bennük leírt alaphelyzet, melynek abszurditása oly mértékű volt, hogy azonnal le is töltöttem 3 részt - amiből csak kettőt tudtam végignézni. Azt is kár volt. Szóval, nekem semmi bajom nem lett volna azzal, ha - ahogyan az ismertetőben is írják - egy elnyomott ország helyzetéről lett volna szó, de sajnos közel sem ennek bemutatását kapja a néző; helyette inkább elképesztő magasságokba emelkedett, mindenek felett álló patriotizmust (OMG JAPAN IS SUPERIOR), természetesen az Ultimate Evil Brit Birodalommal szemben (akik valamilyen, nem tisztázott módon elfoglalták az egész Földet, dehát nincs mit tenni, előfordul az ilyen :banan:). De egy kicsit tekintsünk el ettől a már önmagában is hányingerkeltő "feature-től", lássuk, a szereplők terén mit tartokat számunkra a Code Geass. A főszereplő egy Lelouch nevű brit diák, akinek élete célja az, hogy felszabadítsa a Japán Népet az elnyomás alól és egyben eltörölje Britanniát a föld színéről. Igen, jól olvastátok, az elnyomó hatalom egyik képviselője (de még milyen képviselője...) fordul a saját népe ellen. Oh wow. Persze nincs shounen szuperképesség nélkül, így bishounen barátunk képes bárkit, akivel szemkontaktust létesít, bármire "rávenni" (de egy embert csak egyszer). Ez engem valamiért a Death Note-ra emlékeztetett, és mint utóbb kiderült, nem véletlenül, bár hozzá kell tennem, Lelouch sokkal elvetemültebb (és ezáltal nevetségesebb), mint amilyen Light volt. A kliséket inkább nem is sorolom, nem volt rest a készítő gárda MINDENT belerakni, amit csak lehetett (pl. omg a legjobb barátja végül az ellenfele lesz, etc.).
Igen, amint látható, igencsak elfogult lett ez az írás, de ha figyelembe vesszük azt, hogy még nem volt anime, amit 2 rész után töröltem volna 1/10-zzel (viszonyításképp: az ugyanilyen értékelésű Elfen Lied-et végignéztem), talán érthetővé válik. Óva intek tehát mindenkit attól, hogy erre a hulladékra időt / sávszélességet pazaroljon. Nézzetek helyette valami mást. Például Memories-t.

Ja igen, és még valami: Pali barátom megmondta előre. :dirr: Kár, hogy nem hallgattam rá.

EDIT:
Fenébe, a Pizza Hut reklámokat kihagytam. Merthogy az is van benne: a japán "gettóban" (így nevezték az animében) is mindenki a Pizza Hut-tól rendel pizzát. Most már ezt is tudjuk. ;)
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2007.08.04. 06:12

@Rage: ode kár hogy ezt tetted... így sajnos a szintúgy szánalmas befejezésről már nem tudtál írni két bekezdést.
SzVSz:Az alkotók szégyelték magukat hogy nem bírtak jobbat kitalálni a végének, ezért tolták el az utsó két részt két és fél hónappal. Hátha addigra már nem érdekel senkit.
Kép

Avatar
Shisou
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2007.06.17. 16:21

Hozzászólás Szerző: Shisou » 2007.08.04. 13:51

Én az ismertetők után döntöttem úgy, hogy ebből a... dologból egyetlen részt sem fogok végignézni. Most ne beszéljünk a klisékről meg egyebekről, beszéljünk csak az alaphelyzetről. Miért pont a Brit birodalom? Meg egyáltalán, mi ennek az egésznek az értelme? Mit nyerne Anglia Japán (wtf?) elfoglalásával? Szóval... semmi gondom az ilyen irreális szituációkkal, mert egy másik Földön/világban/dimenzióban/mittomén ez biztos lehetséges, de akkor ne két létező ország nevét használják föl... nemt'om, lehet hogy ez másoknak semmiség, de engem rohadtul zavar. Csak nem vmi. politikai ok van a háttérben?
"Humans don't fight for principles and philosophy. They fight for the person who embodies their principles and philosophy. They don't fight for revolutions, they fight for the revolutionary." ~ Yang Wenli

Avatar
mazsola
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2007.04.16. 10:45

Hozzászólás Szerző: mazsola » 2007.08.04. 15:50

Megvédeném egy kicsikét a Code Geass-t... bár végignézni nekem se sikerült... :-_-: azért van neki egy nagy pozitívuma: - CLAMP rajzstílusa nem a szívem csücske, de - a CG-ben hemzsegnek az igényesen kivitelezett fangirlcsapdák, Luluval az élen ::daisuki:: , a hangjába is teljesen beleszerettem. - Ehe, ennyi nekem elég volt ahhoz, hogy tizenakárhány részt megnézzek belőle (nagyrészét rowban, a story annyira zagyva és érdektelen volt, hogy nem igazán hiányzott a sub).

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin » 2007.08.04. 15:57

Én már meg sem merek szólalni :roll: :roll: :roll:
Nekem tetszik a CG...most lehet rólam rosszat gondolni, hogy "úristenakkorezacsajmilyenszarokatszerethetmég" de szerintem a CG elég jó. Oké a sztori kicsit slampos, meg sok a klise...Igaz én még nem néztem végig, (most úgy eszembe sem jut hol tartok) de nekem tetszet... :oops: :oops:

Sajnálom, én nagy CLAMP rajongó vagyok, és ami tőlük nem tetszett az a TRC volt azok közül amit eddig láttam...
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2007.08.04. 18:36

jó... védem én is... a karakter dizájn valóban CLMAP ... igen ismétlem a karakter dizájn, nem a rendezés, vagy a forgatókönyv, csak a főbb karakterek dizájnja. Én végig néztem, pont a szereplők über pózörségéért. Sőt nekem még a Brit birodalom arisztokratikus millője vs. japán getto is tetszett. (A Pizza Hut pizzákat csak a brit negyedekben rendelték halomszámra :dirr:) És igen... én el tudom képzelni hogy Brit birodalom miután a fél világot elfoglalja, akkor Japánt is.

... hanem tényleg az egy idő után semmi sablontalant fel nem mutató történet ami nagyon zavart. (A Rage által említett japán patriotizmus valóban zavaró, de egy idő után elviselhető kereteket ölt.)

SPOILER

Egyetlen egy dolog volt ami kicsit eltért a sablontól, az pedig az utolsó 4-5 rész, azaz a befejezés. Lulu hirtelen az über kemény srácból elkezd nagyon bénázni, egyremásra kapja a szerencsétlen eseményeket. Viszont ahelyett hogy feladná, őszinte lenne, elszégyelné magát, még a legbrutálisabb vérengzés, és Euffie megőrülése illetve halála után is jó megereszt egy könnycseppet oszt vállat vonva megy tovább magasról lesz@rva mindenki más lelkivilágát körülötte. Épp emiatt nem tudtak az alkotók mit kitalálni, és jó néhány szállat lezáratlanul hagytak


Tehát összegezve: jó ötletű anime, sablonos felépítés, ötlettelen befejezés. és OMG reklám... >.<'"
Kép

Avatar
Shisou
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2007.06.17. 16:21

Hozzászólás Szerző: Shisou » 2007.08.04. 20:31

Cruel Angel írta:És igen... én el tudom képzelni hogy Brit birodalom miután a fél világot elfoglalja, akkor Japánt is.
:knife:

Miért foglalná el a "Brit birodalom" a fél világot? Szerinted erre a jelenlegi nemzetközi jogi keretek között van lehetőség? Anglia több okból sem képes nagyobb hódításokba, nem kell nagy háborús szakértőnek lenned ahhoz, hogy ezt beismerd. Ez nem a 19. század :roll: Ha már 2010-ben játszódik a történet, és létező országok neveit használják, maradjanak a valóság talaján. VAGY történjen uez. egy képzeletbeli világban, képzeletbeli országok között. Ez a gondom az alaphelyzettel.

Shin: Miért védekezel, amikor senki sem támad? Nem baj, ha tetszik neked vmi., ami másnak nem...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Shisou 2007.08.05. 13:38-kor.
"Humans don't fight for principles and philosophy. They fight for the person who embodies their principles and philosophy. They don't fight for revolutions, they fight for the revolutionary." ~ Yang Wenli

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2007.08.04. 20:57

Shisou: Ahogy én értelmeztem a sorozatot, persze lehet hogy ez egy téves értelmezés. A Code Geass története nem a jelenkori történelmünkből pattan ki egyik pillanatról a másikra, hanem visszább nyúlik. Sejthetőleg mondjuk addig a pontig hogy az USA függetlenségi háborúja vagy nem történik meg, vagy ezúttal USA veszít. Késöbb valami ok miatt a gyarmatokat nem veszítik el az európai gyarmatosítók, így a 20. sz végére nyugodtan foglalhatnak további területeket.

De azt hiszem Code Geass ügyben eleget dumáltunk ide... továbbiakban aki akar róla vitázni nyisson témát neki.
Kép

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin » 2007.08.05. 22:29

Én mostanság xxxHolic-ot nézek. Kissé rá kattantam a CLAMP-ekre...
Még mindig nem tudom, hogy a Tsubasa R. Chronicle-nek lesz e 3.évadja...
(Ezt most eltérve a vélemény nyílvánításokról de...)
Most néztem végig a Code Geass-t nekem tetszett. :)
Látta valaki végig? Komolyan az van amit én láttam és nincs befejezve? :roll:
Tényleg lesz 2. évad?
A másik amit nézek az a Bleach, bár most eléggé hanyagolom szegény Ichigo-t mert ez a Bountou-s rész nagyon nem tetszik...Túl béna a ,,mentsükmegRukia-t" témához képest...
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2007.08.06. 04:23

@Shin:
24-25-ös részt láttad, ami egy hete jött ki?
nem tudni még semmi biztosat, hogy valóban lesz második évad
Kép

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Hozzászólás Szerző: Shin » 2007.08.06. 09:58

Igen, azt . Van már egy csapat akik mkv verzióhoz megcsináltak egy angol feliratot. Ugye nem ráégetett a felirat, úgyhogy nem a legjobb minőség de legalább van :lol:
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
A.Hidekai
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 389
Csatlakozott: 2004.12.17. 10:08

Hozzászólás Szerző: A.Hidekai » 2007.08.07. 13:00

Biztos, hogy lesz a code geass-nek 2-ik évada :wink:
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.08.12. 10:35

Love*com mellett kellemes kiegészítésként belekezdtem a D.Gray-Man-be. nem láttam belőle túl sokat, de izgalmasnak ígérkezik- nem áll tőlem távol a műfaj. állítólag FMA rajongóknak "kötelező" darab és mivel azt nagyon szeretem.... na majd meglátjuk :D

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5973
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.08.12. 16:04

Én is D.Gray-man-t nézek, bár egyelőre csak az első két epizódon vagyok túl. Ugyan az Inu Yasha óta megfogadtam, hogy nem kezdek bele olyan sorozatba, ami még nem jött ki végig, ennek az egynek nem bírtam ellenállni, részben mert mindenki "FMA 2"-ként reklámozza, részben mert amúgy is érdekelt, és már 10 rész sincs hátra a végéig, így ezt a kb. két hónapnyi várakozást már valószínűleg kibírom majd. :) Viszont azt sem akartam, hogy látatlanban kezdem el leszedni mind az 52 részt, úgyhogy az első kettőt végignéztem, és ezek alapján eddig nagyon bejön. :D A zenék ugyan nem a legjobbak, amiket animében eddig hallottam, de bőven felülemelkednek az átlagon, és pl. a harmadik endingbe belszerettem. *__* A karakterekről két rész alapján nem sokat lehet mondani, max annyit, hogy Allen tényleg Ed-re hajaz, és sajnálom, hogy az aranyos rendőrnőt az első részben csak mellékszereplő volt, de ha minden igaz ott lesz helyette Lenalee. XD Jah, és a Millenium Earl már így két rész alapján is megfogott, pedig még alig szerepelt. :D (Úgyis kevés az olyan anime, ahol a főgonosz is a kedvenceim közt van. XD) Szóval eddig ígéretes, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket. :)
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: anubys » 2007.08.12. 21:15

Befejeztem a Death Note-ot.
Úgy a 15. rész magasságáig kötelezően megtekintendőnek nyilvánítattam volna ki, most hogy befejeztem, inkább azt mondom, hogy erőteljesen ajánlott.
Különbontva kb így néz ki:
1. 1/3: 10/10
2. 1/3: 8/10
3. 1/3: 9/10

Összesítve(bonyolult metekfeladvány):
9/10


Még anno belenéztem én is a Code Geass-be, de egy rész után gyorsan dobtam. Mostanában láttam, hogy milyen jónak értékelik és már éppen kezdtem volna bosszankodni, hogy már megint korán ítéltem, de Rage posztját olvasva szerencsére semmiről nem maradtam le. Mindenesetre elgondolkoztató, hogy 8,87-es értékeléssel jelenleg a 6. legjobb anime az AniDB-s listán. Ennyi elvakult user lenne ott?! :weh:
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.08.12. 22:13

Titkos írta:ha minden igaz ott lesz helyette Lenalee. XD
na igen.. asszem ő lesz az anime legjelentősebb fanservice forrása XDDD - sebaj, jó fej (lányként inlább csak ezt értékelem^^") Allan-t imádom ^^, Kanda az a karaktertípus akit nem szeretek... ja és a főgonosz Millenium Earl meg a legbizarrabb az összes főgonosz közül akikhez eddíg szerencsém volt- nagy gonosz bohóc...kb ez jut róla az eszembe, a főhadiszálláson meg az legtöbb ember simán lökött, élükön Lenalee testvérével XD
az FMAval való hasonlítás sztem teljesen jogos- van közös vonás nem is kevés, de nem érzem zavarónak így 8 epizód után. aztán majd kiderül merre viszik el a dolgokat (bár most mintha a 8. rész végén a humunculus tábor egyedeit látnám felbukkanni- vagy csak engem emlékeztetnek nagyon arra...) :-P

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5973
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.08.13. 12:11

A főhadiszállás a military helyett van, Lenalee tesója tiszta Maes Hughes, Kanda meg kicsit Roy Mustangos "én vagyok a cooloscsávó", csak ő már annyira, hogy még mosolyogni sem láttam. XD A Millenium Earl kivételesen nem FMA-s karakterre, hanem a Batmanes Pingvinemberre emlékeztet. XD (A többi hasonlóságot most csak azért nem írom le, mert a sorozat végignézése után nem kizárt, hogy nyitok egy topicot neki, hacsak el nem szúrják nagyon.)
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.08.13. 13:49

Pingvinember LoL XD
16. résznél járok, már megjelent Lavi, aki engem kísértetiesen emlékeztet a Fushigi Yuugis Tasukira- nem kevésbé idióta (az állat befonta Kanda haját amikor az aludt XD- a kis öngyilkos jelölt) és még külsőre is hasonlít- nem baj szeressük :D
sztem jó lesz ez - legalábbis remélem nem rontják el, mert eddíg tetszik- nézeti magát a dolog. az aláfestőzenék tényleg nem a legjobbak, de az első op és end tetszik (második end nem...)

Válasz küldése