Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2008.06.30. 22:24

Elkezdtem nézni tengen toppa gurren lagannt, a mecha animéket kerülöm általában, (amúgy eddigi mechás tapasztalataim nagyon jók: EVA, Gankutsuo, FLCL) de ez valahogy nagyon tetszik. Először is Kamina karatere miatt néztem, aztán utána már a sztori is kezdett érdekelni, majd teljesen rákattantam ezekre a fura mechákra, főleg Gurren Lagann-ra xd (a giga drill a legkirályabb XD). Szinte minden rész epic...a harcok nagyon királyak, a zene is király, a szinkronszinészek is....
...na és akkor jött az a pillanat amikor Kamina elhalálozott... :( Utána majdnem abbahagytam a sorozatot annyira kiakadtam...hiszen ő volt az abszolúu kedvenc, aki vitte előre a sorozatot...!!! de aztán beindult Simon karaterfejlődése...és megint király minden.
14. résznéltartok amúgy és nem tudom elképzelni, hogy még mi mindent tudtak összehozni ami ezeket a részeket überelni fogja.

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.07.01. 10:27

Mononoke

Hát ez is véget ért. Mindössze 12 rész, de hónapokig elvoltam vele. :)
Az egyedisége és hangulata miatt réteganime, de aki egy kicsit is nyitott az ilyesmire, annak szerintem érdemes belekezdenie.
A szimbólumokban gazdag eseményeknek szerintem csak egy apró részét sikerült megértenem, de így is átjött az egész hangulata. Gondolom, aki el van mélyülve a japán vallás és hiedelemrendszerben, annak még többet adhat...
Szóval nálam szorosan felzárkózott a 2007-es sorozatok között a Dennou Coil mögé.

10/10
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: outsyder » 2008.07.03. 00:45

egyszer a Battle Programmer Shirase, amiben nem tudom mi annyira bizarr, leszámítva azt, h egy mobil irányításával (természetesen saját szerver segítségével^^) ver vissza egy hacker támadást, meg végzi ki annak az amcsi szerverét... most tényleg :drop: jó kis kocka anime egy kis loli beütéssel XD csak az a baja, h rövid...

aztán meg -még a BPS előtt- a VanDread, mindkét évad, ami szintén nagyon jó volt (két nap alatt sikerült megnéznem), csak a vége volt kicsit wtf... viszonylag látványos űrharcok (ha a cg minőségétől eltekintünk), poénok, meg jól megcsinált karakterek :)
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.07.03. 19:19

Slayers Revolution- még csak az első rész ment le de eddíg nagyon rendben van ^^
Bamboo Blade- 4 rész után abbahagyva mert nem kötött le
Lucky Star: sokak szerint nagyon jó- hát nem tudom- amikor már 10 perce folyt arról a diskurzus hogy ki, mit hogyan eszik, akkor erősen elgondolkoztam hogy miért is? aztán a Lucky Chanel javított valamit a dolgon, de nem győződtem meg róla, hogy ezt nekem feltétlen tovább kellene néznem, úgyérzem nem az én műfajom- a pörgősebb dolgokat szeressem és ha az ismertetők nem csalnak akkor ez a sorozat végig ilyen....viszont az openingel egy pillanat alatt a tavaszi sakura conon találtam magam XD ending meg poén.. lehet egyszer ha nagyon sok időm lesz akkor teszek vele még egy próbát

Avatar
Cleetus
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2008.02.29. 13:06
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: River City Highschool /Mah Boi! Inc.

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cleetus » 2008.07.03. 20:53

Továbbra is Urusei yatsura.Minden részen nagyokat nevetek,és némely helyen vannak érdekes képek is,erről majd később írok.
Mindenkinek ajánlom.
Mah Boi! This peace is what all true warrior strive for!
The King,Spaceninja88 powa.
Youtube profilom:youtube.com/CleetusSilversurfer

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2008.07.05. 08:49

Véletlenül akadtam erre a gyöngyszemre, de már töltöm is - sajnos nem mondhatom, hogy ezerrel, mert leghamarabb csak holnap tudom megtekinteni.

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.07.06. 01:24

Párommal el kezdtük nézni a Honey & Clover-t, most éppen magyar szinkronnal, (anno az első három részt megnéztük japánul) de valahogy nem az igazi. Rájöttem, hogy a rengeteg SD nálam kivágja a biztosítékot, oda az egész hangulata. Nem egy sorozatot hagytam már abba emiatt. Eddig az egyetlen kivétel, ahol bejött, az a Bleach (amit a színvonalhanyatlás miatt jó ideje nem is nézek).
Egyenlőre nem értékelném

Only Yesterday

Na ez viszont nagyon tetszett. Végre egy kicsit komolyabb hangvétel, szerethető karakterek, és ráadásként magyar zenei betét. :D
Az animáció egy Ghibli moviehoz méltó, a karakterdesign a stúdiótól megszokott. Szerintem a magyar szinkron is el lett találva. Tipikusan az a fajta, amit mindenkivel meg lehet nézetni. :)

9/10
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2008.07.06. 11:40

Nagyon szép volt a Miyori no Mori. Gyönyörű grafika, kellemes zene, érdekes és tanulságos történet - azt nem mondanám, hogy kreatív, mert számos elem ismerős lehet a Studio Ghibli filmjeiből, és egy kicsit (nagyon) olyan, mintha ezeknek a műveknek az összefoglalása lenne, de nekem tetszett. (Még mindig a hatása alatt vagyok, legszívesebben most rögtön elmennék az erdőbe, és lehet, hogy délután meg is teszem.) Sajnálatos dolognak tartom, hogy moziban nem vetítették, és azt is, hogy ilyen méltatlanul kevés figyelmet kapott, és ezért a legtöbben - olyanok is, akiknek pedig biztos tetszene - nem is tudják, hogy létezik. Mindenesetre én szívből ajánlom mindenkinek ezt az alkotást.

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2008.07.06. 20:26

Ayashi no Ceres.

Nagyon régen láttam, volt pár foltocska benne, ami annak köszönhető, hogy akkor még hiányos volt angoltudásom. Az alaplegenda tetszik, a történet C-Project fordulata valahogy kevésbé, nem tetszik a modern technika és legenda ötvözet annyira, de ettől függetlenül azért jó. Mondjuk már műfajilag is megbukott abban, hogy kedvencek közé kerüljön. Nem vagyok annyira kis szappanoperabeütéses shoujo párti ^^
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Shin
Profi
Profi
Hozzászólások: 258
Csatlakozott: 2007.01.19. 21:42
Tartózkodási hely: Százhalombatta

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Shin » 2008.07.08. 17:16

Nem tudom, nekem tetszett. A C-prject-nél mondjuk én is egy kicsit elvesztettem a fonalat, és ami azt illeti az én angol tudásom sem volt olyan jó, mint most. Kicsit érdekes volt XD

Egyébként, most a Samurai Champloo-t nézem, bár már régen elkezdtem, csak nem jutottam a végére. Úgyhogy most nézem előről megint. A 9 résznél tartok eddig, a véleményem pedig:
-Zoro-nak és Mugen-nek ugyanaz a seiyuu-ja, ami már csak ezért is bejön (igaz az SC-t régebb óta ismerem mint az OP-t)
-Mugen karaktere nagyon bejön
-jó pofa a történet, bár úgy tudom nagyon sok mondanivalója nincsen :D úgyhogy nem nagyon várok el egy baromira összetett animét :lol:
Konoha Forum Team: Ahol zajlik az élet. Jó társaság, jó bulik. Csatlakozz te is!
http://forum.konoha.hu/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5991
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.07.09. 01:48

outsyder írta:aztán meg -még a BPS előtt- a VanDread, mindkét évad, ami szintén nagyon jó volt (két nap alatt sikerült megnéznem), csak a vége volt kicsit wtf... viszonylag látványos űrharcok (ha a cg minőségétől eltekintünk), poénok, meg jól megcsinált karakterek :)
A vége szerintem tök jó volt. :D A CG minősége alatt nem tudom mire gondolsz, vagy lehet én láttam túl régen, de emlékeim szerint az egyik első olyan anime volt az általam látottak közül, amiben a CG animáció elég szépen meg volt csinálva, és ami ennél is fontosabb: nem éreztem úgy, hogy kilógna a rajzolt képek közül.
Cleetus írta:Továbbra is Urusei yatsura.Minden részen nagyokat nevetek,és némely helyen vannak érdekes képek is,erről majd később írok.
Mindenkinek ajánlom.
Mire gondolsz "érdekes képek" alatt? Engem érdekelne. :)

Amúgy amiket én néztem mostanában:

She and her cat

Aranyos kis rövidfilm egy macskáról és gazdájáról. :) Semmi extra, de kellemes és egyedi hangulata miatt mindenki megnézheti, főleg, hogy csak 5 perc az egész.

Hatenkou Yugi

Ha azt hiszed, hogy unalmas az életed, nézd meg csak az első részt, és rögtön rájössz, hogy még a szobában ülve a tapétát bámulni is sokkal szórakoztatóbb, mint ezt folytatni. Mentségemre legyen mondva, hogy meeten vetítették le nekünk, magamtól le sem szedtem volna, de kb 20-25 percnyi tömény unalom. Sok más animéhez hasonlóan ez is egy mangából készült, aminek fura módon Dazzle a címe, amit mondjuk nem értek, mivel a sztori mindkét verzióban ugyanaz, de ne akadjunk fenn ezen. :dirr: Már a kezdés sem semmi: loli főhősnőnket az apja "lányom, ideje hogy világot láss!" szöveg kíséretében szó szerint kidobja az ajtón. XD Ezután jön az újabb poén: a csaj egyáltalán nem esik kétségbe, visszamenni sem próbál, helyette tök flegmán valóban nekiindul a vakvilágnak. (Megjegyzem, hogy kb. 10 évesnek tűnik, ergo totál nem úgy viselkedik, ahogy azt egy korabeli lánytól az ember várná, de végig ilyen lesz, és ehhez jön még a seiyuu-ja is, akinek a hangja legalább egy 20 éves nőé. XD) Be is sétál egy nem túl félreeső sikátorba, ahol egy fickó épp fényes nappal készül megölni/kirabolni (bocs, ez nem volt tiszta XD) egy másikat. A loli látogatását használja fel az áldozat arra, hogy röhögve elmeneküljön (eddig ordítani sem mert), és mintha kiderülne, hogy nem is volt ő annyira áldozat, de erre nem annyira figyeltem, meg később úgyis kiderül, hogy a srác az apja gyilkosain akar bosszút állni, azért ilyen agresszív. Lolinkra rá is fogja a fegyvert, elvégre beleavatkozott a dolgokba, ő viszont most is legény (illetve leány) a talpán: ujjaiból fegyvert formázva és egy "BANG!" szöveg kíséretében fegyverezi le a srácot. Ez valami pszichológia hadviselés lehetett, mert még működik is, így a továbbiakban ketten folytatják tovább az útjukat. Majd ugrunk pár évet, és az összeszokott (?) páros már démonüzőként vagy ilyesmiként dolgozik, épp egy olyan megbízást kapnak, hogy űzzék el az erdő szellemét. Itt most nem mennék bele a részletekbe, lényeg, hogy a csapat harmadik tagja mindenféle előzmény és bemutatás nélkül szintén belép a történetbe, de kb. úgy, mintha már kapásból valami visszatérő szereplő lenne, továbbá a loliról kiderül, hogy mágus, és tényleg tud "Rei-Gun"-t lőni az ujjából, a szellemről meg kiderül, hogy a "szellemírtő" párost felbérlő gazdag fickó egykori szerelme. (Itt csak az volt a poén, amikor a szellem visszament a házba, és azzal rémítette halálra a pasit, hogy bombákkal rakta tele a házat. :D Tök hihető, de tényleg... XD)
A következő részt ezek után értelemszerűen nem néztem meg (már az első rész felénél is üvöltöttem, hogy inkább Bleach-et, vagy ne is, inkább Narutót akarok nézni, csak ezt kapcsolják ki XD), de a preview-ból kiderül, hogy abban is valami srác akar bosszúzni, és persze ismét előkerül pár paranormális dolog. Annyira nem volt rossz, de valami hihetetlenül unalmas és semmilyen sorozat. Meg ezek a megoldások... a lány viselkedése, a bombákkal ijesztgető szellem stb. mint totál "WTF?-érzést" kelt. Tényleg olyan, mintha 25 percig néznénk a nagy semmit.
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2008.07.09. 07:15

Befejeztem az X TV sorozatot... valóban érthetőbb volt mint a film... és egész szép/szórakoztató volt. Sorata × Arashi FTW.

Az elmúlt kb. 24-30 órában megnéztem a most futó Macross Frontier első 9 részét. Életem első Macross sorozata. Egy csöppet WTF-nek érzem a szereplők magánéleti helyzeteit, de azért fun. Meg az űrben repdeső vadászgép dizájnú transformable mechák sem igazán tetszenek, de hát ez van.
Kép

Avatar
Sephiroth
Profi
Profi
Hozzászólások: 324
Csatlakozott: 2006.09.26. 09:30
Tartózkodási hely: In the Lifestream

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Sephiroth » 2008.07.09. 08:12

Befejeztem a Red Garden-t. Hááááát...... a közepe nagyon erős, tetszik ahogy a szereplőket ábrázolták, nem voltak sokan, így jutott képernyőidő mindenkire. Még a csúnya szereplőkkel is megbékéltem a végére. Ami viszont baj, hogy a sorozat végét megette a Dark Lord of the Plothole. Nem az a bajom hogy semmi nem derül ki (bár lehet hogy jobb lenne), hanem hogy ami kiderül, és amit kezdenek vele, az nem méltó a sorozat első feléhez. A "miért"-ek jelentős része nem csak hogy homályban marad, hanem mintha nem is érdekelte volna a készítőket. legfájóbb pontok az Advent Children-féle repülős-ugrálós harc, valamint a semmitmondó és szó szerint rózsaszín befejezés. Ez így csak egy erős közepes, kár érte.

Elkezdtem viszont a Hikaru no Go-t. Ezért most lehet hogy sokan furán fognak nézni, lévén ez egy Go-val foglalkozó sportanime, de az egész első rész alatt olyan jóleső Death Note érzésem volt... szóval érdekesnek tűnik egyelőre, bár a 75 rész kicsit ijesztő (az én tempómmal ez egy 3 hónapos móka lesz). Szinte kedvem támadt megtanulni Go-zni

A Macross Frontier-t én is elkezdtem, 3 rész után kicsit most pihen, inkább megvárom amíg kijön a széria végig. Nem rossz, de kicsit más mint amire számítottam (sokkal kisebb a hangsúly a mechákon/ harcon).
God's in his heaven, All's right with the world

Avatar
outsyder
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 863
Csatlakozott: 2006.05.05. 14:00
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: valahol a dimenziók között...
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: outsyder » 2008.07.09. 12:09

Titkos: azt én se mondtam, h rossz volt, csak egy kicsit wtf ^^
a cg grfikailag tényleg nem volt rossz, de az animáció szerintem kicsit kilógott ... :?
a She and Her Cat meg Shinkai-alapmű^__^

mivel nemrég végig...hát...néztem a Kanokon-t (meg az Eiken-t), így a Sekirei első része után úgy döntöttem, h majd akkor fogom megnézni, ha vége lesz. most egy darabig nem kívánok súlyosabb ecchi/fanservice cuccot. meg így a rész végére enyhe DearS-es utánérzésem lett :drop:

ellenben a Zero no Tsukaima - Princess no Rondo nem indult rosszul, meg a Parasite Dolls is megvolt, ami, bár nem azt kaptam tőle, amit vártam, de kellően sötét és tömény volt^^

ja, meg persze Slayers Revo ezerrel :thumb:
Kép

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1038
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2008.07.13. 01:36

Kaiba. A 9. részt láttam, és még mindig szörnyen jó. De vigyázat, elvont :)
Egy érdekes, disztopikus világegyetem, ahol sikerült elválasztani a testet az emlékektől, és mind a (természetes és mesterséges) testeknek, mind a pozitív emlékeknek piaca vagyon. Elég egyedi a grafikája, néhol sok WTF érzést generál, máskor pedig mélységesen szomorú. Mit mondjak, ha valaki vevő az ilyen művész-animékre, annak esélyes, hogy nagyon bejöjjön :)

(Írtam én ebbe a fórumba róla már? A fene emlékszik rá...)

Kíváncsi leszek a végére, remélem jól megoldják, nagyon csikorgó érzés egy kiválóan indult történet agyonvágása az utolsó pár részen...

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2008.07.14. 17:31

Nausicaa of the Valley of the Wind

Nem tetszett, nem kötött le annyira a sztori. :?
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.07.15. 20:44

Shounen Onmyouji - egész jól indult- bár sok mindenre emlékeztetett, mondhatni nincs új a nap alatt- tüpisch shounen, de nem volt zavaró. a közepe felé meg kicsit elkezdték összekavarni a dolgokat és átfordult hangyányit dark sideosba a történet...+ néhány dologra egész bután "jöttünk rá"... asszem elfért volna még vagy 26 rész, hogy rendesen ki tudják bontani a történet különböző szálait- mert ez így eléggé össze lett csapva :? a novellák érdekelnének- gondolom az jobban ki van dolgozva ahogy az lenni szokott- csak persze sehol nem lehet beszerezni
mindennel együtt nem volt olyan rossz- le tudott kötni, csak elég sok volt benne az olyan elemek száma amiktől fogtam a fejem ^^" az anime második feléért kár

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.07.16. 08:05

Pedig már be is jelöltem AniDB-n. :(
Akkor lehet, hogy nem ez lesz az elsődleges néznivalóm...
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.07.16. 19:17

azért ne vegyem el a kedved, vannak pozitív tulajdonságai is a dolognak- néha még el is gondolkodtat- viszont sajnos tele van jól bevált fordulatokkal. ha valaki első animéi között nézné annak biztos nagyon tetszene- tudom hogy nálad sem áll fent ez a helyzet, de egy kísérletet megér

Avatar
AyaDid
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2003.10.20. 17:34
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: AyaDid » 2008.07.17. 11:49

Megnéztem a Kumo no Mukou, Yakusoku no Basho-t és igazi csalódás volt. A 7-et azért kapta meg, mert Shinkai Makoto stílusa látványilag továbbra is elragadó. Mivel a Hoshi no Koe stílusában is, meg valamelyeset történetileg is hasonlít hozzá, van merszem a kettőt összehasonlítva vonni le, mi nem tetszik a KMYB-ben. Shinkai Makoto a szereplők lelkivilágára teszi a hangsúlyt. Igaz, hogy nem mély, részletes jellemrajzot ad, hisz az időkeret sem engedi meg neki, hogy elmerüljön mélyebben benne, és komplett keretet adjon minden egyes karakterhez. De a lényeget, amiről a film is fog szólni, kiemeli. E mellé betesz valamilyen különleges háttértörténetet, e 2 esetében sci-fi jellegű storyt. A Hoshi no Koeben az a 25 perc képes felvonultatni mindent, ami kell. Megvan az adott érzelmi alaphelyzet, van valami történet mögé, ami erősen csak azt a cél szolgálja, hogy legyen valami. A 2 viszont megfelelő egyensúlyban van, pont olyan hosszú a film, és pont annyira kidolgozott vagy nem kidolgozott részleteiben, hogy elérje a célját. A KMYB viszont nem képes a másfél órájával sem nagyobb lélekrajzra, ráadásul megpróbálja a háttértörténetet is felerősíteni, ami a végén már nevetséges hatást kelt. A véleményem a film végén: :wtf: Emellett unalmas. Szeretem a lassú filmeket is, de ez esetben a látványon kívűl semmi megragadó nem volt.
Odi et amo. Quare id faciam fortass requiris: nescio, sed fieri sentio et excrucior.

Avatar
Narumi
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1388
Csatlakozott: 2004.05.04. 14:36

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Narumi » 2008.07.17. 21:27

Mimi wo sumaseba

Aranyos volt. ^^ Volt egy szép estém. :)
Kép
心在るが故にお前のすべてを欲する
"Because I have a heart, I lust for all that you are"

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.07.18. 14:25

Batman OVA

Bár az Animátrix színvonalát szerintem nem éri el, mégis egyértelműen a megnézendők közé sorolható. Az animáció nagyon jó, rég láttam ilyen jól kidolgozott animét. Látszik rajta, hogy nem spóroltak a pénzen.
Az új film előtt ráhangolódásnak tökéletes.

7/10
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Aqualuna
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2007.07.15. 17:05
Nem:
Tartózkodási hely: Nem a vízben, nem is a Holdon...

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Aqualuna » 2008.07.19. 15:04

Már jó régen írtam ide. Mostanában régi shoujókat nézegettem, és mivel máshogy nem találtam őket, hát olaszul. A gond csak az, hogy nem tudok olaszul. :drop: Na, mindegy, az egyiket, a Haikara-san ga tooru-t így is nagyon élveztem. Ez az 1920-as évek Japánjában játszódik, ahol Benio él özvegy édesapjával, aki katonatiszt, és hát nemigazán ért a finom japán hölgyek kineveléséhez. Benio egy kis vadóc, egy "felvilágosult, modern lány", amit a cím is jelez. Kendózik - jobban, mint gyerekkori jóbarátja és szomszédja, Ranmaru, aki ugyan fiú, de sokkal nőiesebb nála, és mellesleg arra nevelték, hogy a kabuki-színházban női szerepeket játsszon. Benio veszedelmesen tud harcolni, emellett rajong a hasáért, szakét iszik, és ha berúg, akkor borzalmasan viselkedik és sok gondot okoz, és természetesen nem hisz az elrendezett házasság intézményében, hanem a női egyenjogúságban, és karrierépítés jogában.

Aztán egy nap összefut egy fiatal katonatiszttel, aki kineveti ügyetlenségéért, ő meg felképeli - hazaérve viszont megtudja, hogy Shinobu a jegyese - már születéskor egymásnak ígérték őket. No persze Benio szabadulna a kötelességből, ám apja nem sok választást hagy neki - vagy engdelmesen belenyugszik, vagy rituális öngyilkosságot követ el, körülbelül ezt az ultimátumot kapja. Elviszik Shinobuék rezidenciájára, ahol a házvezetőnő megpróbál tökéletes háziasszonyt faragni belőle - míg Benio titokban igyekszik mindenben megbukni - és ez nem is esik nehezére ::hehe:: . Azt reméli, hogy ha csalódást okoz kvalitásaiban, felbontják a jegyességet. Pluszban kisül, hogy Ranmaru szerelmes belé, legjobb barátnője meg Shinobuba szerelmes. Shinobu úgy tűnik, csak azért akarja elvenni, hogy a nagyanyjának örömet okozzon. Nagyszülei nevelték fel, és nagyanyja valaha szerelmes volt egy Benio családjából való fiatalemberbe - ám társadalmi különbségek miatt nem lehettek egymásé. Shinobu nagyapja viszont, egy "öreg szamuráj" éppen ezért féltékeny Benióra, és utálja a családja miatt. És akkor még nem is említettem Benio bandita kinézetű és multú szolgáját, és Shinobu gésa "barátnőjét". :vigyor:

Shinobu nagyon türelmes Benióval, és lassan kezdenek összemelegedni - ám ekkor Benio magukra haragít egy katonatisztet, aki Shinobut áthelyezteti Szibériába, a frontra. Ezután kissé klisés a történet - sebesülés, eltűnés, Benio keresi jegyesét, akit holtnak hisznek - aztán felbukkan egy amnéziás hasonmás. Kitaláljátok? :lol:

A rajzstílusa nem kifejezetten szép, még a korhoz viszonyítva sem, viszont nagyon mulatságos, ez a legfőbb erénye. Nagyon sokat nevettem rajta, és még ismeretlen nyelven is viszonylag jól érthető volt. Aki szereti a régesrégi, romantikus shoujókat, az megpróbálkozhat vele (Mademoiselle Anne címen olaszul- ne kérdezzétek, miért mademoiselle, ezen én is hiába törtem a fejem :-P )

A másik meg, amit megnéztem, a Honoo no Alpen Rose, ami úgy kábé a Candy, a Lady Georgie meg a Trapp család keveréke. A történet röviden: A svájci Alpokban egy kisfiú, Lundi, talál egy kislányt, egy repülőgépszerencsétlenség túlélőjét, aki még a nevére sem emlékszik. Van egy papagája, aki állandóan ismételgeti, hogy "Alpen Rose". Erről később kiderül, hogy egy dal címe, mégpedig a németekkel szembeni ellenállás daláé. Az anime a II. vhb. idején zajlik. Amikor a kislány és Lundi megnőnek, elindulnak megkeresni a múltját, közben üldözik őket a nácik, és egy francia gróf, aki a lányt akarja mindenáron, mert régi viszonzatlan szerelmének a hasonmása.
Hát, nekem egy picit túl sok minden kalandot zsúfoltak bele, és semmi klisét nem hagytak ki. Autó csomagtartójában és egyéb helyeken való bujkálás, vonateltérítés, hídrobbantás, magasból sziklás folyóba ugrálás, hogy csak néhányat említsek, inkább nem sorolom tovább. Az első fele-kétharmada még viszonylag követhető volt, a végefelé egyre kevésbé, mert az olasz változatot nagyon rondán megvágták, főleg az erőszakosabb (pl. pisztolyos, késes) jeleneteket. Elvileg van francia változata is, de csak 4-5 részt sikerült elérnem - bár az legalább vágatlan. Meg arab... de azért annyira mégse... :LOL:

Na, ezek után most majd nézek megint valami modernebbet. ::^_^::
http://animeweb.hu
Legújabb fordításaim: Shiroi Kumo (manga, befejezett), Orange (anime, befejezett), Honoo no Alpen Rose (anime, folyamatban)

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2548
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.07.19. 23:29

Natsume Yuujinchou

Fiatal srác megörökli nagyanyja képességét, hogy látja a szellemeket. Valamint az örökség részeként egy "mappát", amiben le van jegyezve a szellemek neve, ezzel magához láncolva szolgaként. Az unoka meg ahelyett, hogy ezt saját céljaira felhasználná, nekiáll őket felszabadítani...
Első rész alapján ígéretesnek tűnik. Az animáció tetszetős, jó a hangulata is, úgyhogy a nem túl távoli jövőben szerintem folytatni fogom.

Bounen no Xamdou


Átlagos, fiatal srác egy terrorista akció során olyan képességre tesz szert, hogy átalakul egy robottá bla-bla-bla...
Az első rész alapján teljességgel sablonos, de a BONES ezt is olyan profi módon tálalja, hogy engem meggyőzött. Ráadásul a felvezetés lassú, nem akarták az összes puskaporukat az első részben ellőni, amiért nálam külön pont jár.
Szóval várom a folytatást.

Kaiba

Egybe megnéztem az eddigi 9 részt, és nagyon tetszik. Szeretem az egyediséget, és ez minden szinten magába foglalja. Aki nyitott az ilyesmire, annak ez nyerő sorozat lehet.
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

Avatar
Cleetus
Profi
Profi
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: 2008.02.29. 13:06
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: River City Highschool /Mah Boi! Inc.

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Cleetus » 2008.07.20. 00:07

Én most fejeztem be a they are my noble masters-t.Hát ennyire ecchi,és ennyi perverzitás egy animében még nem fordult meg nálam.Aki szereti az ilyesmit,annak ajánlom.A loli lánynak is több idő jut a fanservice-re,és először,animenéző pályafutásom során láttam mazochista csajt. ::japtoun:: ,meg egy kicsit szadista,vagy inkább extrém újgazdag csajt,aki mindenféle emberfeletti dolgot csinál,és ezt a szolgájától s elvárja.
Történet nincs,de nem is kell,szimplán ecchi az egész.
Tényleg,nem tud valami nekem mondani loli ecchi sorozatot?Érdekelne egy ilyen.
Mah Boi! This peace is what all true warrior strive for!
The King,Spaceninja88 powa.
Youtube profilom:youtube.com/CleetusSilversurfer

Válasz küldése