Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Corot
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 120
Csatlakozott: 2006.12.29. 00:09

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Corot » 2011.11.18. 11:56

Én anno belekezdtem a Maison Ikkoku-ba de valahol félúton vagy még korábban eluntam. Pedig egyáltalán nem rossz anime. Az ilyen régebbi darabok közül utoljára a City Huntert néztem, ami egyébként imádnivaló. Szerintem ez utóbbi neked is tetszene Junchi (persze ha még nem láttad...).
Légy önmagad! - mindenki más már foglalt. /Gilbert Perreira/

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.11.19. 22:47

Junchi írta:Kéne valami hosszú stuffot néznem (ami nem shounen bullshit!) és akadt is kettő, ami szimpatikus, épp csak nem tudom, melyiket kezdjem el... Az egyik a Fushigi Yuugi (igen, még nem láttam...), "úccse néztem mostanság semmi shoujót" címszóval, a másik a Maison Ikkoku, ami szintén nem tűnik rossznak a leírások alapján.

Egyelőre az FY felé hajlok inkább, de majd meglátjuk.
Most Rumiko-fanságom ellen fogok beszélni, de szerintem is inkább nézd az FY-t (na persze szigorúan a TV sorozatra gondolok, az OVA-kat jobb elfelejteni...), semmi baj az MI-val, de slice of life, ami pont emiatt engem sem tudott pár epizódnál hosszabban lekötni, pedig amúgy az sem rossz.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.11.20. 10:09

Igen, mert mint tudjuk, amiben nincs természetfeletti, az már nem jóóóó!
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2267
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.11.20. 10:45

FY lesz, azt már eldöntöttem azóta. Szal pont az, hogy oké, hogy a Maison Ikkoku slice-of-life, ami jó, szép, stuff, épp csak "kissé" meredeknek tűnik ekkora epizódszám mellett.

OVA-kat meg akkor kerülöm. :3

>Corot

City Hunter felől hallottam már szépeket, úgyhogy felírtuk. :D

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.11.20. 13:12

Az első két OVA sorozatot szerintem még nézd meg. Az első háromrészes valóban meh és csak egy filler, amiben kiküszöbölik a TV sorozat vége és a manga közötti eltéréseket, de a második már újra a mangát dolgozza fel, és gyakorlatilag ebben van a sztori tényleges lezárása.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.11.20. 15:05

A mordályos nyul írta:Igen, mert mint tudjuk, amiben nincs természetfeletti, az már nem jóóóó!
Számomra általában tényleg nem, mivel megunja az ember egy idő után, hogy isznak/marháskodnak/szerelmi sokszögekbe keverednek, ráadásul sokszor úgy érzem, hogy azért is felesleges ilyet néznem, mert a saját életem is izgalmasabb egy slice sorozatnál, mivel ők mennek végig a kiszámítható sablonon, a való élet viszont legalább valóban váratlan. XD Jó, nem lehet minden slice of life pl. egy Nana ( :-P ), de azért próbálkozni szabad... XD (Ha a Clannad sem fogja átütni az ingerküszöbömet, akkor megy az egész műfaj nálam a "kerüld el messze!" kategóriába, a sportanimék mellé, és legfeljebb szökőévente kukkantok majd bele egybe. XD) Persze van 1-2 üdítő kivétel, de ritkák, a legtöbb tényleg vagy unalomba fullad, vagy átesik a ló túloldalára (Pl. az ilyen Kimi ga nozomu eien-re, meg School Days-re is biztos sokan mondják, hogy mennyire slice of life, csak éppen ahhoz valami hihetetlen balszerencse áradatnak, és rengeteg nagyon hülye ember találkozásának kellene megtörténnie, hogy ez a valóságban is létrejöjjön.) Így belegondolva nem is a természetfeletti hiányával van bajom, csak ha valami emellett még unalmas is. (Lásd pozitív példának, amit most néztél: Cowboy Bebopban ha leszámítjuk, hogy sci-fi környezet, sima akciófilm, Spikenak stukkere van, nem varázspálcája, és mégis végig lekötött, mert hangulata van, és szórakoztató, pedig sok rész még csak nem is pörög az akciótól. Jó, tudom, a CB eleve messze van a slice of life-tól, de te a természetfeletti mániámmal jöttél, ami azért így erősen túlzás. XD Maisonra meg amúgy senki nem mondta, hogy nem jó, csak amint látod, többen is eluntuk nézés közben, valszeg nem véletlenül. Sőt, ha Rumiko hosszabb mangái közül el kéne döntenem, hogy melyik a leggyengébb darab, lehet ezt szavaznám meg. Igen, talán még a Rinnét is szívesebben olvasnám! :-P )
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2011.11.20. 16:00

Clannadban azért bőven akad mágia is, az egész befejezés azzal jön össze :wink:

De tudom ajánlani a Hanasaku Iroha-t, mint az utóbbi évek egyik legjobb slice of life animejét. Semmi fantasztikus nincs benne, iskolai részek is csak nagyon minimálisan, inkább a munkahelyre gyúr rá (és időnként a románcra) :thumb:

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2011.11.20. 16:32

Starry Sky
Ahhoz képest, hogy egy béna dating sim játék adaptációja, nagyon kellemesen csalódtam benne. Eleve tetszett, hogy a készítők igyekeztek a háremdolgot a minimálisra visszaszorítani (persze még így is el kellett viselnünk néhány nyálas, ezzel taccsra vágott epizódot), de jó elgondolás volt, hogy inkább a szereplők személyiségére és múltjára helyezték a hangsúlyt. Mondjuk ehhez semmi szükség sem volt Tsukikora, akár élből ki is hagyhatták volna a karaktert, főleg, hogy még egy nyugdíjas klub teadélutánja is érdekesebb, mint maga a személye. Bár a karakterdizájn elég nyálasra sikerült, de semmi sem lehet tökéletes (asztrológus képző fiúiskola - LOL?).
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.11.26. 13:25

Puella Magi Madoka Magica

Akkor először azzal kezdem, ami jó volt. Az OST nagyon ütős, az ED pedig bekerült a kedvenceim közé. Hiába Yuki Kajiura nagyon tud! ^^ Ezen kívül a boszorkányok szürreális világa és az ott alkalmazott animációs technikák is bejövősek voltak. Nagyon ígéretesnek indult a sorozat, és vártam, hogy mikor lesz olyan zseniális, mint amilyennek sokan tartják… és csak vártam… és vártam… de az a pillanat nem jött el.

Az alapötlet a fausti szerződéssel nagyon jó volt, Kyubee pedig igazán hátborzongató karakter (főleg mivel nem is értette, hogy miért kegyetlenség az, amit tesz). De ő volt ez egyetlen érdekes szereplő az egész sorozatban, a többiek olyan lapos és semmitmondó jellemet kaptak, hogy egyszerűen nem működött velük a dráma és a tragédia. Hiába haltak meg, a haláluk nem tudott kiváltani belőlem semmiféle érzelmi reakciót, mert előtte lehetőséget sem kaptak arra, hogy kibontakozhasson a személyiségük és megkedvelhessem őket. Vagy idő előtt kinyírták őket, vagy ha esetleg mégis kaptak némi időt, akkor azt végig szenvedéssel és angstelésel töltötték, ami a jellemükhöz semmit sem tett hozzá.

Maga a történet, ahogy már feljebb is írtam, remekül indított, de aztán ahogy haladt előre, azon kaptam magamat, hogy egyre csak más sorozatok jutnak az eszembe róla. Szinte minden ötlet és gondolat, amit az anime előadott, el lett már lőve korábban valahol máshol. Persze ettől még lehetett volna jó a sorozat, csak éppen nem korszakalkotóan eredeti, de az utolsó résszel végleg hazavágták az egészet. Bennem az utolsó pillanatig élt még a remény, hogy a gyenge karakterek és az ismerős momentumok ellenére, a végén valami zseniális fog kikerekedni a történetből, egy meglepő fordulattal és katartikus befejezéssel. Na most ehhez képest egy gusztustalan, gejl Mary Sue lezárást kaptam, ahol a főhősnő a saját boldogságát áldozza a világért, de nem bánja, hiszen a világ boldogsága, az ő boldogsága. Blőeee!

Lehet, hogy ezért sokan meg fognak kövezni, de én egyszerűen 6/10-nél többre nem tudom értékelni a sorozatot, és az is főleg a zenének, az animációnak és az alapötletnek szól.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.11.26. 16:26

Mariko írta:De ő volt ez egyetlen érdekes szereplő az egész sorozatban, a többiek olyan lapos és semmitmondó jellemet kaptak, hogy egyszerűen nem működött velük a dráma és a tragédia. Hiába haltak meg, a haláluk nem tudott kiváltani belőlem semmiféle érzelmi reakciót, mert előtte lehetőséget sem kaptak arra, hogy kibontakozhasson a személyiségük és megkedvelhessem őket. Vagy idő előtt kinyírták őket, vagy ha esetleg mégis kaptak némi időt, akkor azt végig szenvedéssel és angstelésel töltötték, ami a jellemükhöz semmit sem tett hozzá.
Yay, tudtam, hogy nem vagyok egyedül! XDDD Jó, én még csak három részt nyomtam le eddig (de érted, ott állok hónapok óta, és semmi ingerenciát nem érzek rá, hogy folytassam, azért már ez is elmond valamit a sorozatról...:dirr:), de már így is zavaró, hogy a harmadik részre mondta mindenki, hogy "fú, ez de odab*sz!", ehhez képest semmi különösebb érzelmet nem váltott ki belőlem, elvégre egy másfél epizóddal korábban behozott karakter halt korai halált. Komolyan, ha megkérnének rá, hogy jellemezzem Mamit, azon kívül, hogy "izé....sztereotip, majdnem-tökéletes, coolosnak beállított onee-sama", mást nem tudnék mondani róla. Ráadásul nekem még a "coolsága" sem jött át nagyon, azt értem, hogy a készítők erre akartak nála játszani (példakép Madokának, meg ilyesmi), és lehet, hogy már ötezer boszorkányt leölt korábban, de mi a sorozatban annyit látunk belőle, hogy a második akciója során kicsinálják, ráadásul mintha az is a saját coolossága miatti figyelmetlenségéből adódna ("tuti, hogy az első halálkombóm után a witchnek már nem lesz ereje visszatámadni!", oké, semmi ilyet nem mondott, de nekem így jött le). A harmadik rész bennem annyi nyomott hagyott, hogy Kyubey mellett Charlotte lett eddig a másik kedvenc szereplőm, de attól félek, hogy nem fogom tudni túlságosan élvezni a sorozatot, ha az összes kedvencem a negatívok közül kerül ki, és a jó oldal "személytelensége" miatt szinte már három rész után nekik szurkolok. XD Valamikor amúgy mindenképpen befejezem majd, de így a Mirai Nikki (meg a heti adag My Little Pony, mert igen, még ez is jobban leköt :dirr:) mellett egyelőre sajnos esélye sincs a sorozatnak.
Kép

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2011.11.26. 19:37

Mariko:

Az egész hozzászólás úgy ahogy van megérdemel egy hatalmas thumbs upot a részemről, majdnem szóról szóra leírtad azt amit konklúzióként kidobott nekem a gép az anime megnézése után: hiába akartak erőszakosan rámenni a drámai vonalra, ha egyszer az ég egyadta világon nem készítették elő hozzá a terepet még csak a karakterek frontján sem, ami az anime elvileges karakter központúságát tekintve felér egy elég erős öngóllal. Mert az hogy az összes szereplő kimerül az állandó angstolásban és önsajnáltatásban és ehhez semmi jellemet nem kapnak, az minden csak nem biztos alap se egy ilyen drámához, se a karakterek megjegyezhetőségéhez. Erre talán a legjobb példa Sayaka, akinek a története kitette az animének majdnem a felét, ehhez képest annyi derült ki róla hogy reménytelenül szerelmes, és hogy rojálisan rácseszett a kívánságára, ami persze elég plot devájsznak, de ahhoz édeskevés hogy érdemi lényege legyen a karakterének. Ugyan ez a legmarkánsabb példa, de az összes szereplőről is elmondható ugyanez, maximum annyi eltéréssel hogy ki több, ki kevesebb szereplést kapott. Ennek fényében már annál a bizonyos harmadik résznél nem értettem hogy mi az a hatalmas csavar, mert egyszerűen nem volt miért komolyan vennem, pláne úgy, hogy Mami "ennek is vége van, irány haz... hm...?" gondolatot sugárzó bárgyú vigyorán a lefejezéskor akár szégyen, akár nem de elnevettem magam, akárcsak mellékesen a cukrászdából szökött lényen. A gond? Mami lett volna ugyebár az a bizonyos mentor/cool karakter, és ennyire volt hatásos az a másfél rész alatt felhúzott szerep. Ennyi erővel egy random civil is járhatott volna ugyanígy, számottevő külömbség nem lett volna.

Az egyedüli eltérés a véleményemben ott van hogy nekem a grafika sem nyerte el a tetszésemet, ami elsősorban betudható a túlzottan kedveskedő, "aranyos" karadesignnak, arról nem is szólva hogy a boszorkányok dimenziója valamiért erősen emlékeztetett a Monthy Python Repülő Cirkuszában látott rajzfilmbetétek stílusára, ami nálam egy az egyben agyonverte annak a lehetőségét hogy komolyan vegyem a dolgot. Ezt leszámítva nekem is csak jóformán az OST volt az egyetlen olyan pont ami elnyerte a tetszésemet, mondhatnám azt is hogy kár volt egy ilyen animére elpazarolni egy ilyen decens zenei anyagot.

Titkos írta: Jó, én még csak három részt nyomtam le eddig (de érted, ott állok hónapok óta, és semmi ingerenciát nem érzek rá, hogy folytassam, azért már ez is elmond valamit a sorozatról...:dirr:)
+1. Én is a harmadik résznél akadtam el hosszú ideig az érdeklődés hiánya miatt, de pár hónappal később a hype és a szűkös vinyókapacitás csak rábírt arra hogy végignézzem 3-4 nap alatt a maradék epizódokat. Az már más kérdés hogy még a tizenkettedik rész végén is ez a két tényező alkotta a motivációmat, ergó ha az animén múlott volna még most is a harmadik rész végénél lennék leragadva.


Összességét nézve én ötnél többet semmiképp sem adnék ennek, és ezt is csak a decens OST-nek és a ténynek köszönheti hogy habár mégiscsak hajlandó volt belepiszkálni a műfaj bebetonozott szabályaiba, a megvalósítást sikerült elrontani a Shaftnak a tatár hajtotta sietséggel. Ha 26 részes lett volna akkor talán lett volna esély rendesen kibontani a dolgokat, így viszont inkább hamvába halt az egész a dicséretes kezdeményezés ellenére.
Kép Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.11.26. 20:11

Oh, ez most tökre meglepett, azt hittem, hogy szét fognak szedni a fanok, amiért le mertem írni ezt a vélemény. ^^'

Titkos: Nekem Mami alapvetően szimpatikus volt, csak sajnos szegény semmi teret sem kapott, és gyakorlatilag kiírták a sztoriból mielőtt még el tudtam volna dönteni, hogy kedvelem-e vagy sem.

Dodgers: Maga a karakterdizájn nekem sem tetszett. Mármint az aranyos kislányokkal még nem lett volna bajom, de ahogy az arcokat szemből rajzolták, attól mindenkinek olyan nagy kockafeje lett. A boszorkányok világa meg engem a Mononoke animációjára emlékeztetett helyenként, ami már alapból win. ^^
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.11.27. 17:23

Mamival akkor szerintem mindhármunknak ugyanaz a baja: Nem lenne alapból rossz karakter, és ez a mentorstílus is teljesen okés lenne, csak éppen másfél/két rész alatt az emberben még épp csak kialakul egy érzés azzal kapcsolatban, hogy ő egyáltalán milyen stílusú kari lenne, megismerni pedig ennél jobban már nincs is idő, mert leharapják a fejét. XD Ezért sem értem, hogy hogyan lehetnek konkrétan fanjai? Én fanolni olyan karaktereket szoktam általában, akik minimum szerepelnek annyit, hogy legalább megismerjük őket, vagy ha nem is, de van valami olyan kirívóan szórakoztató jellemvonásuk/stílusuk, ami szimpatikussá teszi őket a szememben. Na most Maminál kb. egyik sem volt, azon kívül, hogy látványos lődözést hajtott végre Charlotte ellen, sajnálni pedig így végképp nem tudtam.

A karakterdizájntól amúgy én is hülyét kaptam, ezért is szoktam írni, hogy nem ártott volna egy fokkal komolyabbat választania a Shaftnak, mert így nem csodálom, hogy azon a bizonyos Mamis jelenetesen is csak röhögött Dodgers, tényleg iszonyú bárgyú fejet tudtak vágni, főleg szemből, ahogy Mariko írja. (Persze gondolom itt az mozgatta a dolgokat, hogy "cute moe dizájn = more money!". Többször láttam felhozni érvnek, hogy "még jó, hogy a Shaft csinálta ezt vagy azt, bezzeg ha a KyoAni készítené...", de őszintén szólva én nem látok akkora különbséget a két stúdió között, a Shaft ugyanolyan "Fanservice Factory", csak ők megfejelik a cuccaikat ilyen álszürrealista izével, amitől sokak szerint ők máris nagyobbat alkottak, de ettől még ugyanúgy otaku-igények szerint írják a cuccaikat.) Egyébként most hogy mondod Dodgers, a boszorkányvilág tényleg tiszta Monty Python. XDDD Bár nekem speciel azzal semmi bajom nem volt, mert itt legalább meg volt magyarázva (= a boszik saját világa), ellentétben mondjuk a Bakemonogatarival, ahol ugyanilyen szürreális izéket dobált a Shaft a néző arcába, és a "magyarázat" is csak annyi volt, hogy "találd ki magadtól, hogy ez most mi a franc", persze a legtöbbnek értelme nem volt, vagy csak a rendező tudta, hogy mi a francot szeretne ezzel közölni. Charlotte "csehszlovák rajzfilmből szalajtottak" dizánja szintén bejött, mondom, valahogy nekem a negatív szereplők lettek a kedvencek. XD

Amúgy hogy végképp megássam a síromat: Én is szeretem Kajiura Yukit, de már egy kissé unom, hogy minden zenéje ugyanolyan. ^^" Szóval ez az "opera ária" meg "templomi kórus" stílus elsőre nagyon cool meg minden, de amikor a hatszázadik animében is megszólal minimális változtatásokkal, és már abból tudod, hogy "ó igen, ez már megint az a zeneszerző...", akkor egy kissé unni kezdi az ember. ^^" Ez olyan, hogy John Wiliams is (Star Wars, Jurassic Park, stb.) csinált kismillió zenét, lehet, hogy némileg hasonlít a stílusuk, de valahogy mégis be tudod határolni, hogy "ez X film zenéje, ez Y-é", stb., míg Kajiuránál nekem már az egész összefolyik valami "masszává". ^^" Még az első 2-3 animében úgy-ahogy kötni tudtam az adott zenét az adott sorozathoz, de így 5-6 fölött már nagyon "egyre megy" nekem hangzásra, valami minimális újítással próbálkozhatna. Vagy ez egyéni szoc problémám? (Vagy hogy animések közül mondjak pozitív példát: Wada Kaoru. Sajnos ahogy én tapasztaltam, jóval kevésbé felkapott, mint pl. Kaijura, sorozatokban főleg ritkán találkoztam vele, de legyen elég annyi, hogy pl. az Inu Yasha és D.Gray-man zenéjét is ő szerezte, de talán 1-2 olyan track volt csak a rengeteg OST-on, amire azt tudtam mondani, hogy "OK, ez pl. tényleg tök olyan, mint az IY egyik háttérzenéje", viszont többségében teljesen el tudtam különíteni, hogy "ez az IY "theme songja"-ja, ez meg a D.Gray-é". A zenei stílusa maradt mindkettőben, mivel azért szereti az ember, de emellett kellően egyedi számokkal rukkolt elő.)
Dodgers írta:+1. Én is a harmadik résznél akadtam el hosszú ideig az érdeklődés hiánya miatt, de pár hónappal később a hype és a szűkös vinyókapacitás csak rábírt arra hogy végignézzem 3-4 nap alatt a maradék epizódokat. Az már más kérdés hogy még a tizenkettedik rész végén is ez a két tényező alkotta a motivációmat, ergó ha az animén múlott volna még most is a harmadik rész végénél lennék leragadva.
Én a fanhisztéria előtt el sem kezdtem volna igazság szerint. XD Moeloli magical girls from Shaft? XD Ez több ponton is zavar engem. XD Aztán a "mánia" miatt mégis belekezdtem, de egyelőre pihen a harmadik résznél, sajnos ezer fan sem tudja bemagyarázni, hogy ez mekkora királyság, ha maga a sorozat képtelen megfogni. ^^" (Egyelőre...)
Dodgers írta:Ha 26 részes lett volna akkor talán lett volna esély rendesen kibontani a dolgokat, így viszont inkább hamvába halt az egész a dicséretes kezdeményezés ellenére.
Na igen, ez sajnos manapság sok animére igaz, hogy "kétszer ennyi résszel tök jó lehetett volna, de így..." (Ezért is éljenek a Mirai Nikki készítői, akik alapból bevállalták a 26 részt, igaz, ott az anime előtt már volt egy sikeres manga.)
Mariko írta:Oh, ez most tökre meglepett, azt hittem, hogy szét fognak szedni a fanok, amiért le mertem írni ezt a vélemény. ^^'
Igazából én is, bár lehet még csak alszanak, vagy tolerálnak... XD A Shaftot és a Madokát külön-külön is isteni imádat övezi a fandom nagy részében, így ha valaki mindkettőnek beszól, az azért nem szokott osztatlan sikert aratni. XD
Kép

Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: BSW » 2011.11.27. 17:51

Én mint Madoka fan nem érzem a szükségét hogy bárkit is szétkapjak. Elég egyértelmű, hogy valaminek, ami ekkora hírnévre tesz szert lesz utálója is rendesen.
A vélemények pedig szubjektívek, semmi értelme győzködni valakit arról, hogy nem igaz.

Csak hogy pozitívat írjak, Aoi Yuki szerintem Madoka-ként alkotott eddig legjobbat, na már most Madoka is olyan, amit az emberek többsége nem fog szeretni, de nekem ő volt a kedvencem. Az iszonyatosan kedves hangját imádtam, és azt is, mikor elfulladt a sírás határán :)

Avatar
Yuriko-chan
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1107
Csatlakozott: 2007.06.20. 08:55
Nem:
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Yuriko-chan » 2011.11.27. 18:30

Good Morning
Koi Tsubomi
Alarm
Kung Fu Cooking Girls
Mountain Shu
Little Big War
Full of Cats
Hairy Tale

Attraction - Interaktív dohányzásellenes anime (japán/francia hang és angol felirat választható). Ha kezdés előtt engedélyezed, hogy hozzáférjen a Facebook profilodhoz, érdekes dolgokat láthatsz. Szerintem hatalmas élmény.

Koi Sento - Kellemes, élvezhető, bár akadnak benne máshonnan ismerős elemek (nekem főleg Ghibli-filmek ugrottak be), és mozifilm hosszúságban talán nem kellett volna ennyire rohanni a sztorival, de a grafika szokatlansága ellenére is szép, a kiscsaj karakterdizájnja nagyon tetszetős.

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.11.27. 18:33

BSW: Az a helyzet, hogy az az általános tapasztalatom, hogyha valaki negatív vélemény mer írni egy népszerűbb sorozatról, akkor rögtön jönnek a fanboyok/fangirlök védeni a kedvencüket. Úgy látszik a Madoka fanok jobban tudják kezelni a negatív kritikát. ^^
Egyébként nem utálom a sorozatot, ahogy feljebb is írtam, ha nem így zárták volna le a történetet, akkor jó lett volna, és igazából csak az utolsó rész miatt módosítottam az értékelésemet 7-ről 6-ra.

Titkos: Yuki Kajiurát én eredetileg dalszerzőként ismertem meg, igazából az OST-jai közül egyedül a Madokát és a Pandora Hearts-ot ismerem, és azok tényleg hasonlítanak, de a dalai már változatosabbak. A FictionJunction számok egészen mások stílusukban, mint a Kalafina dalai. Pl. ez is Yuki Kajiura.
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2011.11.27. 19:21

Én a Madokát 8 és 9 közé raktam valahova, de az összegző értékelésem inkább kritikákat tartalmazott. Amúgy sem tartom feltétlenül a minőséget és szimpátiát egymáshoz korrelálónak.
Viszont amit én kifejezetten szerettem a karakter dizájn. Nálam a deformált dizájn önmagában csökkenti az ingerszegénységet. Ráadásul alig egy hete váltottam fejlécet a blogomon, és pont Ume Aoki + SHAFT karaktereket raktam ki, sőt még kicsit összébb is nyomtam a képaranyt, hogy pontosan beilleszkedjen.

A karakterek üresek témához. Elvileg a plot szerint a tini lányok kétségbe esése adja a hatalmas varázs erőt. És egy kicsivel több jellemmel, már nem illik, hogy ennyire kétségbe esettek legyenek. :D

És ha vége nem tetszett, lesz még folytatás. :)
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.11.27. 19:24

Mariko írta:Pl. ez is Yuki Kajiura.
Köszi, valami ilyesmire gondoltam, ez tényleg üdítő volt. :) Érezni rajta a "keze nyomát", de azért nem teljesen az a stílus, amiket pl. az anime-háttérzenéiben megszokhattunk.
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.11.28. 01:35

Titkos írta:Igazából én is, bár lehet még csak alszanak, vagy tolerálnak... XD A Shaftot és a Madokát külön-külön is isteni imádat övezi a fandom nagy részében, így ha valaki mindkettőnek beszól, az azért nem szokott osztatlan sikert aratni. XD
Az alapján, amit itt mind leírtatok, teljesen menthetetlennek tűntök. Így viszont felesleges lenne pedáloznom.
BSW írta:Csak hogy pozitívat írjak, Aoi Yuki szerintem Madoka-ként alkotott eddig legjobbat, na már most Madoka is olyan, amit az emberek többsége nem fog szeretni, de nekem ő volt a kedvencem. Az iszonyatosan kedves hangját imádtam, és azt is, mikor elfulladt a sírás határán :)
Nem is tudom, engem még mindig Victorique-ként kísért valahányszor meghallom. Őt tényleg zseniálisan játszotta. Az a szerep nehezebb is volt szerintem.
Yuriko-chan írta: Attraction - Interaktív dohányzásellenes anime (japán/francia hang és angol felirat választható). Ha kezdés előtt engedélyezed, hogy hozzáférjen a Facebook profilodhoz, érdekes dolgokat láthatsz. Szerintem hatalmas élmény.
Ez emlékeztetett, milyen régen gyújtottam rá. Most pótlom is.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2267
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.12.01. 14:32

Fushigi Yuugi 1-16

Az elején még annyira nem voltam elragadtatva, de ezzel a Seiryu no Miko/Yui dologgal egész érdekes fordulatot vettek az események. A plot mondjuk eddig is bejövős volt, nem is azzal volt a gond - sokkal inkább a karakterekkel, akik közül Tamahomét és Miakát továbbra sem bírom (félelmetesen átlagosak), de mondjuk Hotohori, Chichiri (Seki Tomokazu újfent über allz) és Nuriko tök poén. És ha már így szóba került: a cucc vígjátéknak sem utolsó. xD Néha olyanokat röhögök... xDDD

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.12.01. 18:48

Tényleg jó a sorozat humora, de várd csak ki a végét, lesznek itt még torokszorító pillanatok is. :wink: Nekem mindenesetre ez volt az első animém, ami képes volt arra, hogy egy részen belül megnevettessen és meg is ríkasson.

Ami a karaktereket illeti, Miaka már csak ilyen marad, mondjuk szerintem még mindig jobb, mint a mai fordított hárem sorozatok Mary Sue főhősnői. Tamahomét meg én bírtam, mondjuk őt még csak ezután fogjuk igazán megismerni.
Tasuki egyébként már megjelent? Ő az egyik legnagyobb arc szerintem. :vigyor:

Seki Tomokazu meg brillírozik a sorozatban. Azzal kezdve, hogy két szerepe is van, de amíg meg nem nézed a stáblistát, addig ez fel sem tűnik! Egyébként nem csak a beszédhangját, hanem az énekhangját is képes ugyanígy elváltoztatni! Ráadásul tud is énekelni! Több karakterdalt is énekelt Chichirinek. Hallgasd meg őket, fenn vannak Animeaddictson! A Mizu Kagami örök kedvencem közülük.

Bocs az összefüggéstelen fangirl ömlengésért. :drop:
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2267
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.12.02. 15:16

>Mariko

Jaja, Tasuki már megjelent (és trollkodott is mindjárt egy nagyot. Szimpatikus a tag. :3)

Ami Seki Tomokazut illeti: Igen, én is csak onnan tudtam, hogy ő Chichiri hangja, hogy megnéztem a stáblistát. ^^" Ugyanígy voltam az S;G-s Daru-val is. Mondom, megnézem, ki szinkronizálja a csávót, és mikor megláttam a seiyuu nevét, valahogy köpni-nyelni nem tudtam. :3 Szerencsére még mostanában is ott van nagyon sok cuccban, szal yeey!

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.12.02. 17:52

Jaja, Darunál én is néztem nagyokat, amikor MAL-on lecsekkoltam, hogy ki szinkronja. :vigyor:
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.12.03. 00:26

Junchi írta:Fushigi Yuugi 1-16

Az elején még annyira nem voltam elragadtatva, de ezzel a Seiryu no Miko/Yui dologgal egész érdekes fordulatot vettek az események. A plot mondjuk eddig is bejövős volt, nem is azzal volt a gond - sokkal inkább a karakterekkel, akik közül Tamahomét és Miakát továbbra sem bírom (félelmetesen átlagosak), de mondjuk Hotohori, Chichiri (Seki Tomokazu újfent über allz) és Nuriko tök poén. És ha már így szóba került: a cucc vígjátéknak sem utolsó. xD Néha olyanokat röhögök... xDDD
Tamát és Miakát én bírtam, bár lehet tényleg csak úgy voltam vele, mint Mariko, hogy azért a legtöbb ilyen "Marie Sue csaj & Mr Tökéletes kalandjai" sztorikhoz képest még mindig jóval fogyaszthatóbb volt a történetük. :D Az speciel külön tetszett, hogy egyes epizódokban Tama borult ki, vagy épp neki volt lelki baja (most itt normális indokkal megtámogatott dolgokra gondolok), és akkor a csajon volt a sor, hogy helyrerakja. Szintén üdítő változatosság a manapság divatos bishikhez képest, akik vagy tökéletesek, vagy konstans emóznak. Igen, vicces, hogy pont egy fantasy sztorira mondom azt, hogy milyen hihetőek voltak a karakterei, de szerintem tényleg. XD Kedvenc karakter? Talán nekem is Chichiri, bár inkább a háttérsztorija/stílusa miatt, a seiyuu valahogy ekkor még halál nem érdekelt, igaz, én sosem voltam az a nagy seiyuu-fan, talán két kezemen meg tudom számolni, kik azok a nevek, akiknek 1-1 szereplésük után életreszóló fanjuk lettem. XD Mondjuk így a fentiekbe belegondolva talán még azt sem lenne túlzás állítanom, hogy Tama is a kedvenceim között volt. Tasuki pozitívan tök hülye, vicces, meg voltak jó jelenetei, de valahogy engem mégsem fogott meg annyira, mint sokakat. ^^" Suzakusok közül talán Hotohori lett a legunalmasabb számomra "tökéletes, coolos császár", oszt amúgy? :dirr: (Persze ezt csak halkan merem megjegyezni, mert még emlékszem rá, hogy a sorozat két nagy fangirltábora a Team Tamahome és a Team Hotohori nevet viselte anno. XD) A többi szereplőről is tudnék még írni, de egyelőre inkább no spoiler, ebben a sorozatban kár előre lelőni a dolgokat (noha én szokásomhoz híven már ennél is előre elolvastam minden fontosabb csavart :dirr: XD), meg ha jól emlékszem, ahol most tartasz, ott a seriyuu-s banda még meg sem jelent túlzottan.

Vígjátéknak meg persze, hogy nem utolsó, pont az a sorozat egyik nagy előnye, hogy szvsz mesterien találták el benne a vígjáték-dráma arányt, amit egyébként igen könnyű elszúrni, a legtöbben bele is buknak sajnos.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2011.12.03. 13:14

Titkos írta:Persze ezt csak halkan merem megjegyezni, mert még emlékszem rá, hogy a sorozat két nagy fangirltábora a Team Tamahome és a Team Hotohori nevet viselte anno. XD
Erre még én is emlékszem, ha az egyik fiút szeretted, akkor gyakorlatilag kötelező érvényűen utálnod kellett a másikat. :vigyor: És a Hotohori fanok hogyan tudtak fújni Miakára is, amiért Tamahomét választotta. Én tiltakozásképpen mindkettőjüket szerettem. XD
Kép

Válasz küldése