FAQ: Miért tűnnek el egyes hozzászólásaim a fórumból?

Szabályzat, segítségnyújtás, a fórummal kapcsolatos témák.
Lezárt
Avatar
Hikari
AoiAnime szerkesztő
AoiAnime szerkesztő
Hozzászólások: 741
Csatlakozott: 2003.02.17. 19:05
Nem:
Tartózkodási hely: Norvégia
Kapcsolat:

FAQ: Miért tűnnek el egyes hozzászólásaim a fórumból?

Hozzászólás Szerző: Hikari » 2006.06.07. 12:37

Regisztrációkor minden felhasználó elfogadja a fórum használatának feltételeit, amelyben a következő mondat is megtalálható:
Elfogadom, hogy a Fórum webmesterének, az Adminisztrátornak és bármely Moderátornak jogában áll eltávolítani, szerkeszteni a hozzászólásaimat, vagy lezárni az általam nyitott témákat, amennyiben úgy ítélik meg hogy ez szükséges.
A fórumon a hozzászólások rendszeres moderátori ellenőrzéseken mennek át, melyek során a moderátor átszerkesztheti vagy törölheti a felhasználók hozzászólásait, ha ezt szükségesnek látja.

hozzászólásaid törlésének okai a következők lehetnek:
 • Offtopic, vagyis nem a témához tartozó volt a hozzászólás, amit írtál, vagy ilyen beszélgetésben vettél részt. Ennek eldöntése persze néha nem könnyű, de ha a beszélgetés túlságosan elterelődik a téma fő irányvonalától, több oldalon át nem a témához kapcsolódó személyes diskurzus / vitatkozás olvasható a témában, ha egy teljesen nem a témához kapcsolódó kérdést tesz fel valaki, ezek mind offtopic hozzászólásnak számítanak, és a moderátor ezeket nagy valószínűséggel törölni fogja a legközelebbi ellenőrzés során.

  Flamelés, vitatkozás esetén amikor a vita túlmegy a jóízlés határain, vagy ha több oldalon keresztül értelmetlen veszekedés megy, a moderátor visszamenőleg törölheti a vitához tartozó összes hozzászólást a fórum átláthatóságának és kultúrált megjelenésének érdekében.

  Az általad feltett kérdést már feltették: Ha olyan dolgot kérdezel meg valahol, amire már egyszer vagy esetleg sokszor válaszoltak az adott témában korábban, akkor lehetséges, hogy a legközelebbi moderátori ellenőrzés során a mod törölni fogja a kérdést (amit addigra már feltehetőleg megválaszoltak, vagy átküldtek kérdéseddel a megfelelő helyre.)

  Az általad nyitott téma már létezett: Ha nem nézel körül alaposan, előfordulhat, hogy olyan témát hoztál létre, ami már létezett, csak nem vetted észre, mert régen volt benne új hozzászólás, vagy nem akadt meg rajta a tekinteted. a legtöbb esetben a felhasználók vagy a mod erre fel fogja hívni a figyelmed a témában, azt le fogja zárni, átirányít a már meglévő témába, és az újonnan létrehozott témát legközelebbi ellenőrzés során törölni fogja.

  Teljes témák törlése esetén több felhasználó drasztikus hozzászólásszám-csökkenést tapasztalhat, anélkül, hogy bármi rosszat tettek volna. Ennek oka lehet egyszerűen az, hogy az adminisztrátor nagyobb karbantartás keretein belül teljes témákat távolított el, amik elvalutak voltak, vagy már annyi hozzászólást tartalmaztak, hogy újra kellett nyitni azokat.

  Hozzászólásaid összevonásával is csökkenhet azok száma. Ha közvetlenül egymás után két vagy több hozzászólást írsz ugyanabba a témába, akkor a moderátor sok esetben az egymás utáni hozzászólásaidat egybeollózza, anélkül hogy azokból bármi elveszne.
Mielőtt kétségbe esnél, vagy felháborodnál azon, hogy látod a hozzászólásaid számának csökkenését, vagy konkrétan hiányolod egy vagy több hozzászólásod, gondolkodj el, hogy a fenti esetek nem adnak-e magyarázatot.
Ok nélkül nem törölnek a moderátorok semmit, ha végképp nem érted, mi történt, kérdezd meg privát üzenetben valamelyik moderátort (nevüket a fórum főoldalon a témák alatt látod), hogy mi volt a törlés oka. Ha higgadt és kultúrált stílusban teszed fel a kérdést, egész biztosan nem kell kellemetlen reakciótól tartanod, és kielégítő választ fogsz kapni a kérdésedre.

Lezárt