Az anime helyzete kishazánkban

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
Ricz
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 680
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete kishazánkban

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.10.08. 18:55

iskariotes írta:
2018.10.08. 18:13
Csak azért linkeltem be, mert a tagnak elég komoly hatása van a magyar YT néző társadalomra.
De ha valamit adok neki, az egy pont, hogy beismeri, hogy ez nem az ő asztala. Mondjuk erre a pónis fiaskója előtt is rájöhetett volna, de na, sose tartottam egy túl értelmes embernek, inkább egy önkritika hiányától megfosztott nagyot mondó trógernek. (Hatások ide vagy oda, az esetek 99,99%-ában a kretént kapják föl és a kreténséget, vagy a "tolvajt" [é.: aki a saját fennmaradásához innen-onnan vadászik össze előadható anyagot (pl. egy RT/IMDB kritika), amit aztán a sajátjaként prezentál].)

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 461
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete kishazánkban

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.10.08. 20:37

Azt én is bevallom, hogy a fickó munkásságával én sem vagyok képben, de az sok mindent elmond a szememben, hogy annak ellenére mondta azt amit, hogy elvileg egy filmgururól lenne szó -ergo mindenképpen lenne rálátása arra, hogy mennyiféle-fajta formában nyilvánulhat meg a mozgókép mint médium, és felületes általánosítások mindennek számítanak, csak tapasztalatból és saját véleményből született álláspontnak nem-, eközben csak az az érzés jött le, hogy még mindig Magyarországon élünk, egy olyan területen ahol a "nem háztáji, haggyámábékénezzel" mentalitás megy mindazzal kapcsolatban, ami nincs x évtizede a köztudatba verve. Azzal tényleg semmi gond nincs, ha valakinek nem tetszik a médium, mert teszem azt nekem a szuperhős mítoszok túlnyomó többsége abszolút érdektelen, de ennyi erővel az utca embere is megkérdezhető lett volna, mert sokkal kevesebb szóban is kifejthette volna a szokásos "perverz mesék meg Pokéjmonok meg kamehamehák" véleményt, és akkor még nem is szedett volna elő egy elborultabb, ízlésfüggőbb példát, mint körbeparádézni való ellenpéldát. De ahogy látom a kommentek túlnyomó többsége egyetért abban, hogy felesleges volt ezt a videót megcsinálnia, mert különben tényleg rejtély a számomra, hogy teszem azt egy GYIK videóba ezt miért nem lehetett volna 1-2 percben elintézni, és ha tényleg adott volna a profizmusra, akkor ennyivel igazán elintézhette volna. Pont az ilyen esetek miatt gondolom egyébként azt, hogy akármiről percekig dumálni vagy éppen szart dobálni sok ember tud, de nem mindenki tudja beismerni azt ha valamihez nem ért akármilyen formában, és elég erős gyanúm van arra, hogy tényleg csak az egója vitte rá erre a videóra, "mert hogy nézne az ki, ha én, az ítész, nem tudnék ehhez érdemben hozzászólni".
Kép Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5623
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Az anime helyzete kishazánkban

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.10.09. 18:35

Szirmait valószínűleg az vette rá erre az egészre, hogy gondolom sok fanja kérte, hogy "MIKÓ LESZ MÁ' ANIMÉJS ADÁS???" és már régóta arról szól az egész csatornája, hogy "amit a nép kér, azt én megadom". :D (Jó, nem annyira, mint Dancsó, aki konkrétan FreddyD-féle szórakoztató és igényes kritikusból komplett médiakurvává silányult pusztán a feliratkozószám feltornászása miatt, de azért Szirmainál is látszik, hogy úgy a sorozat futásának első 1-2 évada ért valamit, talán még a harmadik nyomokban, de ami azután jött, az a legjobb esetben is "máshol hallott vélemények újrabüfögése", legrosszabb esetben pedig totális szakértelem nélküli locsogás, amilyen pl. ez utóbbi videója is lett.) Igen ám, de ezúttal bajban volt, mivel ez nem olyan, mint a Póni volt anno, aminek magyar fantábora kb. olyan "hatalmas", hogy szinte alig mérhető, ergo itt nem csinálhat a témából egy ahhoz hasonló komplett fikavideót, mert animefanból azért kis hazánkban is akad bőséggel és az egy dolog, hogy jó eséllyel leszedik a fejét, ha valami "fullpornó & fulldebil" retardshownak kiáltja ki az összes létező animét, viszont az áldott feliratkozószáma is jelentős csökkenésnek indulhat, az meg ugye egy youtuber esetében mindennél szentebb. :D Plusz megkockáztatom azt is, amit Ricz írt: talán tényleg tanult valamit a korábbi Pónis esetből, ha mást nem, hát azt, hogy ha ő nem önszántából, hanem rajongói nyomás hatására néz meg ezt-azt, amiről már előre érzi, hogy neki bizony nem fog bejönni, annak sosincs jó vége, ezért most "trükközött" és megelőzte azt, hogy bármilyen animét meg kelljen néznie, helyette közel tíz percig arról beszélt, hogy miért NEM akar ilyesmikkel foglalkozni. Ami még tök oké is lenne, csak az volt a gond, hogy bár próbált "nyalni" a fanoknak a szokásos "ez egy másik kultúra, amit mi nyugatiak nem érthetünk meg" és hasonló dumákkal, így is az sütött át az egész videóból, hogy számára vagy pornó, vagy totális infantilis gyökérség az összes anime. :D Úgyhogy így elég gáz lett ez a "magyarázom a bizonyítványom" videó, hogy közben azért csak be-befigyelt hol a titános verekedés gúnyolása, hol valami asshotos képre való megjegyzés, hol meg az a kiragadott "lófejű a férjem" jelenet abból a random vígjátékcuccból, ami aztán tényleg annyira reprezentálja az anime műfaját és olyan jelentős cím, hogy még nekem is csak sejtésem van róla, hogy egyáltalán melyik sorozatból lett kiollózva.... XD Mindeközben szó sem esett arról, ami esetleg még neki is bejöhetett volna, meg amiket tényleg jegyeznek nyugaton is, mint jelentős alkotások, pl. Akira, GITS, Miyazaki összes, stb.

Úgyhogy röviden: nekem ez most azért nem fájt annyira, mert anno a Póniról sokkal lehúzóbb és igazságtalanabb videót csinált (persze azt is valami 5-6 megtekintett epizód fényében, bár szerintem animéből még ennyit sem nézett... XD), de ja, a szokásos tárgyi tévedések, sarkítások és baromságok ezúttal is jelen voltak a videóban, mint bármikor, ha Szirmai olyan témához nyúl hozzá, amiről lövése sincs, hiába szánta ő ezt még ilyen "lightos-megmagyarázós" videónak. :D Csak ez most annyiból gázabb volt, hogy ő ELVILEG tényleg valami "filmes guru" lenne, előbb média szakra járt, majd színművészetire, Tarantino munkásságából írt szakdogát, stb., ergo elég gáz, hogy a toleranciája ehhez képest kb. a képregényfilmekig terjed, mert azokat csípi, de ami nem élőszereplős és nem amcsi, arról már csak ilyen felületes baromságokat tud összehordani. (Btw, volt, aki már azzal is megvádolta, hogy eleve az animációs műfaj nem igazán fekszik neki, ergo bármi, ami rajzfilm, azzal már mintha hadilábon állna, nehezebben tud róla megnyilatkozni, látszik, hogy nem igazán tudja, mit is mondjon róla, nem élvezi annyira, stb. Ezek után a franc sem érti, hogy pl. a Gravity Fallst miért ajánlgatják neki a fanok, sanszosan valami hasonló lesz annak is a vége, mint a Pónis, vagy animés témának. A Doctor Who meg a másik röhej, mert az kb. egy "élőszereplős rajzfilmsorozat", szóval a fanok szerintem mindkét esetben erősen házhoz mennek Szirmaihoz a pofonért, pusztán azért, hogy a "mester" nyilatkozzon arról, hogy a GF vagy a DW most tuti vagy nem tuti. :D)
Kép

Avatar
Rui-chan
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1444
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Az anime helyzete kishazánkban

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2018.10.09. 19:45

:goodpost:
Ez így most megy mindenre, amiket írtatok. Gondoltam, hogy esetleg belinkelem a videót, mert mégis csak animéről van szó benne, de úgy voltam vele, talán jobb, ha nem ismeritek meg. XD Szirmaival nekem elég gyenge a kapcsolatom, nézegetem a videóit, viszont nem azért, hogy a "mester" megmondja, mit gondoljak az adott filmről. Általában összehasonlítási alapnak használom, vagyis miben értünk egyet és miben nem. :D (De, ha különbözik a véleményünk, akkor sem változtatom meg. :P)
Amúgy nekem már maga a videó borítóképe is tök furának hatott, mert Kusanagi Motoko-ra pakolt hatalmas anime szemeket, pedig pont a GitS az, ami baromi messze áll a moe világától.
A fanokat még kevésbé értem, annyi movie létezik, inkább azokat próbálnák meg leerőltetni a torkán!
Kép

Válasz küldése