Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.09.26. 21:13

Titkos írta:ha fogom is követni, ezután nemigen lesz majd kivel megbeszélnem itt. :( ^^"
Khm...
---------------------
Nyári szezonról röviden, vol. 1:

Chio-chan no Tsuugakuro: Voltak benne számomra kínos és emiatt kevésbé/egyáltalán nem vicces történetek is (feltételezem, hogy ugyan elsősorban gamereknek szánták az animét, a sima otakuk lekötése érdekében tettek bele fanservice/yuribait/fujoshibait jeleneteket is), de némelyiken viszont hangosan nevettem (yup, pont a fujobait sztori volt az egyik ilyen alkalom), máskor meg teljesen átéreztem Chio-chan helyzetét (egész éjjel játék titokban, másnap fejfájás >.<). A végére a lolik nem hiányoztak. 6/10

Asobi Asobase: Beteg cucc (cute girls doing WTF things). Olykor ez is jócskán kínos vagy kényelmetlen volt, máskor viszont mesterien adták elő a poénokat. A főszereplők egytől egyig hibbantak, de mind egy kicsit másképp, ez pedig folyamatos humorforrást biztosított. A mellékszereplők között is akadtak emlékezetes karakterek (diákelnöknő, Aozora-san, Maeda...). Ha lesz belőle folytatás, biztosan nézem majd. Ajánlom mindenkinek, még ha csak guilty pleasure-ként is, de valószínűleg élvezhető lesz. :D 7/10

Kakuriyo no Yadomeshi: Valószínűleg elnéző vagyok a romantikus shoujo fantasy művekkel szemben (mostanában nem éppen eget rengető a felhozatal), mert nekem ez egy kicsit jobban tetszett, mint Learának. Nem vitatom a felsorolt hibákat, és bosszant, hogy a 26 epizód ellenére nem voltak képesek rendesen összehozni a főszereplőket, de valahol mégis meg voltam elégedve a befejezéssel (lehetett volna rosszabb is? >.<). 6/10

Kyoto Teramachi Sanjou no Holmes: Egy az egyben átmásolhatnám Leara véleményét, mert ez aztán tényleg unalmas sorozat volt. Az i-re a pontot az utolsó részben a Tsuki ga kirei desu ne (hogy pontosan hogyan fogalmaztak, azt már lusta vagyok visszakeresni) tette fel, komolyan ezzel szúrták ki a szemünket annyi egy helyben toporgás után??? Az endinget azt hiszem még nem linkeltem, talán a legértékelhetőbb az egész animében. Annyi haszna volt a sorozatnak, hogy meghozta a kedvemet a Gallery Fake újrázásához, amit persze ki tudja, mikor ejtek majd meg... Gyenge 4/10

Phantom in the Twilight: This. /sigh A főszereplő csajt hiába próbálták erősre megírni, inkább csak akaratos lett belőle, ráadásul elvileg kb. az egész sorozat alatt az elrabolt barátnőjét próbálta visszaszerezni, de a játékidő jelentős részében mégis megfeledkezett az egészről. Ellentmondások és plothole-ok akadtak szép számmal, a legdühítőbb viszont, hogy a romantikus szál nem kapott értékelhető lezárást, pedig egy original animéről van szó (azt nem tudom mondjuk, hogy készül(t)-e mellé játék, de igazából nem is érdekel)... 3/10

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 440
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.09.27. 23:09

Titkos írta:
2018.09.25. 23:19
Ja, apropó, szomorúan olvastam, hogy Dodgers kiszállt a buliból Part 3 után, szóval én ha fogom is követni, ezután nemigen lesz majd kivel megbeszélnem itt. :( ^^"

Dodgers: I'm sorry Titkos, it seems this will be my...last train home.

Titkos: T______T

(Jó, mondjuk ez némileg hipokrita dolog tőlem annak fényében, hogy én még ott sem tartok ebben a cuccban, mint ő, de na... XD)

Ha csak tőlem függne a dolog akkor yep, elég valószínű hogy lejárt nálam a Jojo lemez (most se rossz szerintem a P4 első tizenx része, csak nekem, kőkeményen szubjektíven már nem volt az esetem), de ki tudja, lehet annyira lelkesen fogsz nyilatkozni róla, hogy a Killing Bites-hoz hasonlóan megjön hozzá (újból) a kedvem, és mindjárt más nótát fogok zengeni. Viszont ha az se jön össze, úgy látszik annarancs fogja átvenni a helyem a Jojo Diskurzusban, szóval nem fogsz magad maradni annak ellenére, hogy azért tényleg fölzárkózhatnál vele, ha már most sajnálod hogy nem lesz kivel beszélned róla. :D

...mondom ezt úgy, hogy konkrétan egyik olyan nyári sorozattal se végeztem még, amiknek tényleg szeretnék a végére érni, úgyhogy meg is van a helyem a bagoly-mondja-verébnek hasonlatban, pedig a mostani szezon a megszokottabb nyári punnyadtsághoz képest viszonylag pörgősnek mondható (legfőképp a Grand Blue/Hataraku Saibou/Harukana Receive hármas révén, de mindenképpen szeretnék haladni a Planet With-el is, mert tényleg érdekes próbálkozás a Getter Robo/TTGL képviselte mecha vonalban, és ahhoz képest hogy több éve készülő projectről van szó, az íróként szolgáló mangaka keze abszolút nem volt megkötve). Viszont voltam annyira merész/idióta, hogy a Yuragi-sou kapcsán tettem egy gyors próbát az első epizód képében, és ha mondjuk azt nem is mondanám, hogy az elvárásaim 180 fokos fordulatot előidéző pofont kaptak, ahhoz képest tűrhetőbb volt mint amire számítottam, mert:

- főszereplő srác nem csak, hogy a Jojo Part 4-es Josuke hangszínészével rendelkezik, de jellemre is elég jól hozza Josuke "látszólag problémás kölyök, de valójában roppant kedves és illemtudó, és nem riad vissza az erőszaktól ha valakit védeni kell" személyiségét, eleve egy decensen nagy piros pont.

- a nap végén mégis csak ecchi-ről van szó és abból is a bugyutábbik fajtájából, de valami miatt mintha jobban hajazna a cucc a kora 2000-es stílusra semmint egy TLR Darkness-féle kvázi pornóra, és ha nem is egy Mahoromatic szintjén van a humor/báj, lehetne SOKKAL rosszabb is, mégha javítani is lehetne még rajta gond nélkül.

- ahhoz képest hogy ecchi a lelkem, az első epizód mégis elég nagy hangsúlyt fektet mind a főszereplő srác, mind a szellemlányka jellemére és a köztük kialakulóban lévő kapocsra, hogy érződjön a mangaka azon szándéka, hogy ne csak egy céltalan, kalória- és jellemnélküli ecchit akar letenni az asztalra, hanem olyat, amiben a szereplők jelleme és a köztük lévő kapocs ábrázolása nem siklik az ecchi-mecchi ellenére. Hogy ez milyen magasságokba fog jutni (és főleg, hogy mennyi ideig lesz fenntartva), az természetesen egy külön kérdés, de mindenképpen díjazom, hogy van értékelhető írói oldala is a stuffnak, és nem csak felhívásnak van szánva egy Sankakus image dumpra.

- voltaképpen nem tudom, hogy mennyire van igazából szánva a To Love-ru utódjának, de ha mangaka ezt szánja Boku no Hero Academiának a TLR Darkness Naruto-jához képest, akkor annál inkább szimpatikusabb a Yuragi a szememben, mert a Hero Academiát is lehetne nevezni nu-Narutónak, csak éppen a holt idegesítő hangnem nélkül.


Igazából nem tudom, hogy akarnám-e igazán végignézni, mert így is jó lenne legalább a Grand Blue/Hataraku Saibou/Harukana Receive hármassal végezni és esetleg hozzászólást is rittyenteni róluk, de yeah, sokkal szarabb benyomásra számítottam a Yuragi kapcsán, ahhoz képest pedig egy tűrhetőbb limonádé látszik körvonalazódni, szóval olyan rosszul nem jártam.
Kép Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5540
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.09.28. 18:27

Junchi írta:
2018.09.26. 15:17
Titkos írta:
2018.09.25. 23:19
Engem úgy alapjáraton kezd egyre inkább zavarni, hogy most már animefronton is megjelent az ész nélküli reboot/remake mánia.
Kezd? :D Már ez megy lassan négy éve.

Egyébként én sajnos pont nem úsztam meg a dolgot, mert nem egy kedvencemet hozták vissza az elmúlt években, gyalázatosabbnál gyalázatosabb formában. Persze az eredetiek értékéből nem vonnak le semmit, de az ilyen LoGH DNT-ket, Steins;Gate 0-kat, New Kino no Tabikat szívesebben vettem volna, ha el sem készítik. (Persze volt, ami azért jól sült el, például az Aria Avvenire vagy a Mushishi folytatások, de a java inkább trash.)
Tény, hogy megy ez a tendencia már egy pár éve, de engem tényleg még csak mostanában kezdett igazán zavarni. Több a türelmem, vagy nem tudom, de tényleg talán most úgy az új LOGH + a Gunbuster bejelentésnél jött elő belőlem az, hogy "oké srácok, most már lassan le lehetne állni ezzel..." Pedig az említett két címből egyiknek sem láttam az eredetijét, tehát nem is arról van szó, hogy most már fáj, mert az én egyik régi nagy kedvencemet is előkapták, csak ezt már tényleg túlzásnak érzem, amikor 20-30 éven át "békében nyugvó" sorozatokat kezdenek el kínjukban "exhumálni". (Mondjuk nem mintha én kimaradtam volna a kínzásból, számomra a Slayers Revolution/Evolution duó volt a nagy érvágás, azokat még egyszer végig kell majd szenvednem pusztán azért "mert Slayers", de anno 3 epizódig bírtam és a későbbi infók sem sarkalltak arra túlzottan, hogy nekem ezt feltétlenül folytatnom kéne...) Aztán persze ízlése válogatja, hogy kinek mennyire jönnek be ezek a remake-ek, ahogy olvasom, Ricznek pl. közel sem volt akkora csalódás ez az új LOGH, mint pl. neked, én meg erről a sorozatról ugye pont nem tudok nyilatkozni, de maga a tendencia azért eléggé zavar. A régi (már korábban animét kapott) cuccok helyett én inkább azt tanácsolnám a stúdióknak, hogy a folytatások/remake-ek helyett inkább azokat a mangákat és egyéb dolgokat animésítsék meg, amik egyébként is megérdemelnék már rég, csak valamiért eddig nem kaptak sorozatot. (Ugye itt a pozitív példák is rögtön többen vannak, pl. JoJo, Parasyte, stb.)
annarancs írta:
2018.09.26. 21:13
Titkos írta:ha fogom is követni, ezután nemigen lesz majd kivel megbeszélnem itt. :( ^^"
Khm...
Bocsi, jogos, valahogy totál kimaradt, hogy te is nézed. ^^"
Kép

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1868
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.09.28. 18:37

Titkos írta:
2018.09.28. 18:27
én inkább azt tanácsolnám a stúdióknak, hogy a folytatások/remake-ek helyett inkább azokat a mangákat és egyéb dolgokat animésítsék meg
Ó, ha tudnád, hogy én milyen régóta tanácsolom ezt nekik így magamban. :D

Mondjuk most bízom abban, hogy a jövőre érkező Vinland Saga (amennyiben jó lesz, és nem elcseszett adaptáció vagy CG fos) talán elindít majd valami ilyesmi tendenciát. (Aztán, ha nem, hát nem... marad akkor továbbra is a hárem/isekai/school life triász, mint szezonhúzó.)

Avatar
pintergreg
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2017.04.11. 21:04
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: pintergreg » 2018.09.29. 14:58

Junchi írta:
2018.09.28. 18:37
Mondjuk most bízom abban, hogy a jövőre érkező Vinland Saga (amennyiben jó lesz, és nem elcseszett adaptáció vagy CG fos) talán elindít majd valami ilyesmi tendenciát. (Aztán, ha nem, hát nem... marad akkor továbbra is a hárem/isekai/school life triász, mint szezonhúzó.)
Á, ez biztos marad, de ettől még mellette ki lehetne építeni egy minőségi vonalat eddig nem animált cuccokból.
"If you immediately know the candlelight is fire, then the meal was cooked a long time ago." | MAL

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.10.04. 20:39

Zombieland Saga ep. 1: Nagyon remélem, hogy tartja majd a színvonalat, mert akkor megvan az őszi guilty pleasure sorozat. Nézzétek meg az első részt, megéri! :D This is the choice of Steins;Gate...

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1701
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.10.04. 21:46

annarancs írta:
2018.10.04. 20:39
Zombieland Saga ep. 1: Nagyon remélem, hogy tartja majd a színvonalat, mert akkor megvan az őszi guilty pleasure sorozat. Nézzétek meg az első részt, megéri! :D This is the choice of Steins;Gate...
Te szent isten... Ez valami félelmetesen szar :dirr: Huh. Ilyen rosszat rég nem láttam. Bár lehet hogy csak ez a kretén idol-téma áll tőlem borzasztó távol, de ebből az agyrohasztásból nem tudnék többet elviselni.. Tény hogy valahol szürreális élmény volt, úgyhogy az első részt magam is ajánlom vállalkozó szellemű öngyilkosjelölteknek :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Ricz
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 581
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.10.05. 17:47

Én megnéztem a csaj zombi alakját. Ilyen szarul még az anyja sminkkészletével szórakozó négyéves kislány se festi ki magát. :dirr: Egyébiránt nyugodtan le lehet venni az original jelzőt róla, mert annyira eredeti, mint egy plüssnyuszi. Szürreális, de valami borzasztó vacak. Akkor már inkább 2 Uwe Boll film egymás után.

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.10.05. 19:40

Bocsánat, ha ennyire megrázó élmény volt a Zombieland Saga, viszont nem hiába írtam, hogy én is guilty pleasure sorozatként tekintek rá. xD

Avatar
Ricz
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 581
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.10.05. 19:50

Én eleve terveztem belenézni, mert zombik, de ha már zombis vígjáték, meg zombik földje, akkor két esélyes a dolog: vagy ez vagy ez... De ott, hogy az egész átment idolcuccba, kapásból 3 pont mínusz, mert...

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1701
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.10.06. 00:04

annarancs írta:
2018.10.05. 19:40
Bocsánat, ha ennyire megrázó élmény volt a Zombieland Saga, viszont nem hiába írtam, hogy én is guilty pleasure sorozatként tekintek rá. xD
Nah ezt abszolút értem, annak teljesen jó, csak rá kell hangolódni egyedi humorára. Olyan mint nekem az Illya :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1868
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.10.06. 07:05

Ha már a bűnös élvezeteknél tartunk: Mivel kiesett a szezon egyetlen valamennyire is felcsigázó darabja (RErideD), így lehet bátorkodok nyitni a Goblin Slayer felé. Ránézésre tökéletesen olyan, mint az Akame ga Kill volt, szóval esélyes, hogy ebben is találok valami olyan komponenst, ami miatt talán megéri követni.

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 440
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.10.07. 21:07

A mostani szezonba való belekezdéssel egy kicsit várok még, mert -természetesen- hiába fejeztem be ma azt a három nyári cuccot amivel a leginkább lépést akartam tartani (Hataraku Saibou/Grand Blue/Harukana Receive), ha közben eszembe jutott, hogy van vagy öt olyan másik cucc, amit ugyancsak be akarnék fejezni (köztük az Asobi Asobase és a Chio-chan Tsuugakuro, amik amennyire kissé langyosan indultak, olyannyira meg tudtak nevettetni hajnali háromkor egy enyhébb italozós este után), úgyhogy most csak két cuccal próbálkoztam be, azt is csak azért, mert körülöttük látszik meglenni a szélesebb véleménytárház jelensége.

Azokból a Zombieland Saga volt az első amivel próbálkoztam, és ide a rozsdásbökőt, de szvsz *most még* egyáltalán nem mondanám gázos cuccnak: az első pár percben mondjuk nem tudtam eldönteni hogy miként is kellene rá tekinteni, és a főszereplő kiscsaj/MAMORUMIYANO menedzser jelenete is lehetett volna egy kicsit feszesebb, de az epizódvédi koncert volt annyira nonszensz hogy legyen egy közepes adag reményem a cuccban. Mondjuk az ED előtti jelenet egy kissé aggaszt, mert meglobogtatja annak a lehetőségét, hogy ez is egy olyan idol cucc lesz, ami egy érdekesebb csavarral indít aztán szépen ellaposodik, de remélem nem erről lesz most szó.

Annál is inkább, mert a Goblin Slayer hellyel-közzel hozta azt a papírformát amire számítottam, vagyis egy Z kategóriás hentelde egy ZS kategóriás horrormozi szituáció felvázolásának képességével, de olyan szinten hogy még a hentai örökzöld klisé is megvan, ami kapcsán egyrészt röhej, hogy a MAL PG-13 besorolással listázza (ami azért is vicces, mert valamivel direktebb cuccról van szó mint az AoT vagy az Akame ga Kill), másrészt hiába lenne egy picit biztató az epizód végi jelenet olyan értelemben, hogy hátha egy kicsit balanszosabb világképet fog mutatni a cucc, ha egyszer valószínű az a jelenet nem sokat fog érni a writing szempontjából (értsd: ott akkor tényle egy kicsit biztatóbb képet adna a cuccról, de elég valószínű hogy a lehető legfelszínesebb értelemben volt íródva), és továbbra is marad a ZSZ kategóriás hentelés. Azt semmiképp se mondom, hogy a Zombieland egy félreértett cucc lenne, de a GS esetében holtbiztos, hogy nem kell kesztyűs kézzel bánni a negatív jelzőkkel.
Kép Kép

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1868
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.10.08. 10:05

Na, Goblin Slayer ep1

A rész vége után meg kellett nézzem, jól láttam e, hogy LN a forrás, és nem a 13 éves Tarou-kun tízórai szünetben összehozott fanfictionje, de akkor jól emlékeztem. Szal igen: ez annyira szar, hogy már tényleg szórakoztató. :D Mondjuk kérdéses, hogy a guilty pleasure-ből a "pleasure" része meddig fog kitartani, de a "guilty" szinte biztosra veszem, hogy végig.

Már eleve ez a felállás is, hogy kalandorok, akiket még kategorizálni is kell, meg klánokba tömörülnek, meg anyám kínja... tisztára olyan, mint ezek a tucatgagyi isekai cuccok és wannabe-MMO-k, csak hát az a bökkenő, hogy ez valami "valós" fantasy-világ, szóval vagy az lesz, hogy a végén kiderül, tényleg egy játékot játszottak csak, vagy ennyire "csúcskategóriás" a writing és "jöhet minden a közösbe" alapon megy itt minden.

Egyedül az lepett csak meg, hogy nem cenzúráztak szinte semmit, bár a lényegen nem változtat: Brutális, hogy mekkora fansimogató fétis-fellegvár az egész, csak éppen a betegebb kevésbé megszokott és perverzebb kevésbé visszafogott fajtából.

Na mindegy, dumb funnak egyelőre megteszi, aztán majd meglátom.

Avatar
Ricz
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 581
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2018.10.08. 19:05

Goblin Slayer ep1

Nem egészen ilyenre számítottam, de nézéshez megteszi. Már alapból is dark fantasy témájú sorozat is rég volt, hát még ha hozzá csapjuk az adaptációkat... (*háttérben nyöszörög a 2016/2017-es Berserk félholtan*) Egy pillanat... (*felkapja a fokost és hangos puffanások, sikítások, fröccsenések zaja a háttérben, és egy tompa "Maradj szépen megdögölve!"*) Szóval... Ja, ebből a szempontból rég nem volt anyag, se gore-ból... Így azt a kevés is valami most. GP. Guilty pleasure, az egyszer biztos, ami jó lesz minden pénteken/szombaton egy szar hét lefutása után.

Okoshiyasu Chitose-chan ep1

Hát... Nem egy túl bonyolított darab, még animációra se. Elég egyszerű a rajzolása, viszont szép. Sztori meg tényleg annyi, hogy a kis pingvin Kiotót járja és a lakóival való kapcsolata milyen (értelemszerűen megvesznek érte). És már ezzel merem mondani, hogy a jelen szezon egyetlen valamire való értelmes sorozatává lett (a folytatásokat nem számítva, mert azokba bele se kezdek, az előzményeiket se követtem).

Avatar
Leara
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 186
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara » 2018.10.08. 21:48

Elindult végre a Golden Kamuy folytatása is... OMG, én azt hittem, hogy már kimaxolta a sorozat a furcsa karaktereket, erre most ezzel indít XD. A rész első felén mondjuk folyamatosan nevettem, annyira abszurd volt az egész XD. Most már inkább meg se próbálom elképzelni, milyen furcsaságokat tartogathat még :D.

Avatar
annarancs
Profi
Profi
Hozzászólások: 306
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.10.09. 13:31

Uchuu Senkan Tiramisù II ep. 1-2: Továbbra is kellemesen vicces. Jó látni, hogy az alma nem esik messze a fájától: az egész Ichinose család bogaras, csak mindegyik tagja egy kicsit másként. :D

Jingai-san no Yome ep. 1: A nagyjából 3 perces epizód felét az opening vitte el, a maradékban pedig nem derült ki a történetről, szereplőkről, a sorozat világáról semmi, ami meggyőzött volna róla, hogy nekem ezt néznem kell.

Zombieland Saga ep. 1: A korábbiakban leírtakhoz csak annyit tennék hozzá, hogy ha az idolkodásra koncentrálnak a bugyuta zombis poénkodás helyett, akkor én is hamar lemorzsolódok.

Gakuen Basara ep. 1: Még nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e, amit láttam. Akinek már hiányzott, ahogy a főszereplők érzelmektől túlfűtve egymás nevét ordibálják, az fellélegezhet. >.< Kellett jó néhány perc, mire visszarázódtam a franchise hangulatába (nem segített, hogy a harmadik évadot még nem láttam, így akadt néhány ismeretlen(?) szereplő is), de a végén már nevettem, amikor a büdös kölkök betörték az igazgató ablakát. x'D Talán még az eredetinél is jobban illik ez a középiskolás felállás a karakterekhez, annyira gyerekesek. Az ending dal egészen kellemes.

JoJo no Kimyou na Bouken: Ougon no Kaze ep. 1: A p4 erősebben kezdett nálam, de ezzel sem volt baj, hozta a szokásos JoJo minőséget/hangulatot. Ebben az évadban az olasz maffia kerül majd középpontba. GioGio-ról első ránézésre nem mondtam volna meg, hogy csak 15 éves. Sem opening, sem ending nem volt még, szóval kíváncsian várom, milyen számokat választanak.

Goblin Slayer ep. 1: Not my cup of tea.

Gaikotsu Shotenin Honda-san ep. 1: Már rögtön az első rész görbe tükröt mutatott a fujoshiknak (és omg, pont egy Gintama doujinshit tudtak beletenni :'D). Az animáció kissé fapados, de jól áll a sorozatnak (utoljára a Poputepipikkuban láttam hasonlót). A szinkronszínészek kiváló munkát végeztek. Ígéretes anime.

Avatar
Surci
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1701
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.10.10. 07:40

Na belekezdtem a szezonos GP-kbe:

Gakuen Basara: Nem lett volna ez rossz, csak előkerült az S3/Movie hülyesége, amikor az ÖSSZES létező karaktert szerepeltetni akarják, így aztán nem jut kellő idő a fő(bb) karikra. Remélem ez csak amolyan felvezető baromság volt, és a többi rész egy-egy kretén konfliktusra lesz kihegyezve, pl. ez a baseball-foci szembenállósdi jó lett volna, ha nem jelenik meg a többi idióta. Na majd meglátjuk. Az pozitív hogy Oda Nobunaga mint démoni igazgató kapott szerepet (el is intézte a hülyegyerekeket, és még csak ki se kellett jönnie az irodájából! :D). Szal voltak jó pillanatai amin nevettem, de egyenlőre inkább erőltetett mint poén. Remélem javul.
annarancs írta:
2018.10.09. 13:31
nem segített, hogy a harmadik évadot még nem láttam
Ne is nézd meg, szörnyű. Ill. ha már mindenáron képben akarsz lenni a szereplőkkel, akkor inkább a Movie-t ajánlom, az is 2/10, csak 4 óra szenvedés helyett letudod másfél órával. De nagyon rossz. >_<

Goblin Slayer: Ez viszont jó lesz Berszark-pótléknak, szétröhögtem magam. :D Eleve ahogy indít:
Junchi írta:
2018.10.08. 10:05
Már eleve ez a felállás is, hogy kalandorok, akiket még kategorizálni is kell, meg klánokba tömörülnek, meg anyám kínja... tisztára olyan, mint ezek a tucatgagyi isekai cuccok és wannabe-MMO-k, csak hát az a bökkenő, hogy ez valami "valós" fantasy-világ
EZ!!!! Annyira idétlen hogy elmondani nem tudom, ráadásul halálkomolyan adja elő magát az egész. :D Ajánlom hogy tartson ki a komolykodós-véres hangulat, máshogy nem lenne FUN. Btw jó volt olvasni a tizenéves fanok reakcióit az első epizódra (OMG DORAMAH!!!) , talán még nagyobbat mókáztam rajtuk mint magán az epizódon. Jó lesz ez :D

Részemről ennyi, maradt még a Shingeki S3, amit hétről hétre követek ugyan, de valahogy olyan "MEH-who cares...?"-kategóriába kezd átcsúszni, nem csoda hogy nem igazán érzek ingerenciát a postolásra. Sose hittem hogy ilyesmit leírok a Shingekiről... :roll:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Dodgers
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 440
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2018.10.12. 20:33

Időközben (és egy jó kis betegségnek köszönhetően) volt most időm/kedvem tovább szemezgetni a mostani szezonból:

- Tensei Shittara Slime Datta Ken: első körben nettó el lehetne könyvelni a szokásos adag sótlan, az SAO hullámát meglovagló isekai LN adaptációnak, de szvsz itt most másról van szó egy jó adag bizonyos szintig, kezdve azzal, hogy a főszereplő egy 37 éves fazon aki a "varázsló" (=30+ évesen is szűz) léte ellenére nem egy búvalvágott savanyú uborka, amit csak tovább fokoz az, hogy tényleg érződik az író rajongása a JRPG-k irányába. Az SAO1-nél a mai napig hülyén veszi ki magát az, hogy nem tudja eldönteni hogy végülis MMORPG-ről vagy tényleges fantasy világról van szó, ahhoz képest a Slime világa sokkal jobban hajaz egy tényleges fantasy világra, ahol a varázslatok/képességek JRPG-szerűen vannak jelen és fejlődnek ki, arról nem is szólva, hogy tényleg érződik az, hogy egy JRPG-t akarna mímelni a sztori világa. Eleve a főszereplőnek sem hobbija a videojátékozás (amint észreveszi hogy milyen játékszerű a világ, úgy reagál rá mint egy számára ismerős, de nem a napjai részét képező valamire), az OST elég nagy része mímeli az NES-es chiptune zenei jelleget, és *most még* nincs jelen az a fajta beleazarcodba hozzáállás, ami az MMORPG-ken alapuló cuccokra tipikusan jellemző, plusz a humor sem megy el negatívan LN-es irányba. Ja, és a rendezés sem rossz ahhoz képest, hogy az epizód nagy része expozíció volt (amit ügyesen azzal is oldottak meg, hogy az AI/istenség/akármi jelenetei elég stílusos vizualitásokkal volt megdobva), szóval kellemesen csalódtam a cuccban ahhoz, hogy kíváncsi legyek a folytatásra. Na meg arra, hogy az epizód eleji jelenettel mit kezdenek később, mert elég "tökös" húzás volt szerintem pont arra a történelmi eseményre utalni.


- Uchi no Maid ga Usizasugiru!: avagy a kurrens szezon (egyik) Doga Kobo adaptációja, ráadásul azzal a rendezővel/stábbal amelyik bizonyított is nálam korábban, ami nem is baj mert előre érzem, hogy fogok még ezzel szívni egy pár kört, pontosabban amiatt, hogy a "lolicon" kifejezés milyen értelemben kerül használatra nagyon sokszor. Maga a sorozat is használja a kifejezést, de a szó tisztább értelmében, mert a kérdéses lolicon egy ex-vadászpilóta huszonéves csaj aki mellesleg odavan az aranyos kislányokért (de nem a szó 18+ értelmében) és csak ezért vállalt házvezetőnői munkát egy háztartásban, és a furábbnak/ízléstelenebbnek tűnő elszólásai jóval közelebb állnak egy komikusan eltúlzott hadseregmániás katona/nemkatona fanoskodásához. Ennek ellenére a humor még nem forrta ki magát igazán ahhoz, hogy eldöntsem hogy a Doga Kobo név ellenére is akarnám-e hosszabb távon nézni a cuccot (annak ellenére, hogy a rendezés- és animációbeli hozzáértésük itt is látszik), de inkább az fog jobban bezavarni a sorozat alatt, hogy mennyire rögzült bennem a lolicon fogalom *olyan* értelmű használatának tapasztalata az évek során. Amúgy szerintem a vak is látná, hogy a sorozat nem a 18+ fanservice felé akarná vinni a dolgot, de yeah, jó néhányszor kell majd emlékeztetni magam arra, hogy nem *olyan* értelemben akarják tálalni a fangirlösködést a kicsajszi irányt.


- SSSS.Gridman: avagy a kurrens szezon Trigger baklövése, pontosabban lehetne ha nem lett volna ez a nyitány olyan amilyen. Míg eddig szinte az összes Trigger nyitány harsány és energiával teli volt, a Gridman veszi annyira komolyan a tokusatsu eredetet, hogy az epizód nagy része tényleg a "mindennapok" jegyében teljen, míg a tokusatsu jelenet ha eredeti nem is, de hiteles mindenképpen legyen. A "mindennap" egyébként tényleg érvényes, mert annak még a hangzásbeli ábrázolása is jobban emlékeztet a EVA-FLCL éra Gainax-ára mint az összes eddigi Trigger próbálkozás, amit csak erősít az, hogy se Imaishi, se Nishigori nincs jelen ebben a projectben. Ahhoz mondjuk kell egy bizonyos mértékben tokusatsu fannak lenni ahhoz, hogy az epizódvégi harc kedvelhető legyen, de mindenképpen díjazandó szerintem, hogy a szörny designja jól utánozza a régi tokusatsu cuccok kissé ügyetlen szörnyeit, és a mozgása is inkább emlékeztet egy maskarában trancsírozó színészére mint egy tényleges szörnyre, szóval az elkötelezettség mindenképpen ott van a stáb részéről. Azt továbbra se tudom, hogy meddig fogom ezt nézni, de ha a felénél nem esik szét, mint az összes eddigi Trigger cucc, akkor már hatalmas előrelépésről van szó. Ennek kapcsán egyébként kicsit vicces, hogy hány Trigger-fan temeti a stúdiót emiatt a cucc miatt, azzal megspékelve, hogy ennél még a FranXX is jobb rendezéssel bír, mert nem tudom eldönteni hogy melyik véleménnyel ne értsek egyet először.

Nem kifejezetten új tapasztalat mert láttam már ennek az első részét, de ahogy telik az idő, annál inkább érzem hogy a Goblin Slayer lesz nálam a következő SaeKano, vagyis az a fajta cucc, amelyiknek van egy-két potenciálisan NAGYON megragadó eleme (GS esetében a Doom-szerűség és a régimódi RPG-kre hajazó világ, mert kutakodás után mindkettőből találtam eleget), de az összes többi alkotóelemmel eléggé meg kell küzdeni, és hát a GS első része is ugye olyan volt amilyen. Azzal kapcsolatban viszont találtam meglebegtetést arra, hogy nem 1:1-ben ez a fajta stílus fogja jellemezni a cuccot, amit őszintén szólva nem is bánnék, mert a manga egy-két random paneljéből tényleg érződik a Doom-szag (főleg a 2016-os rebooté, az nagyon jól vitelezte ki ezt a "halálosztó kibelez minden monsztát" vonalat), viszont az is igaz, hogy még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy azért érdemes lesz-e követni a GS akármelyik inkarnációját, mert néha-néha elővehető hentfesztnél így sem nézek ki többet, de ha már egy kicsit több lesz, mint egy Elfen Lied-szintű gyökérség, már akkor előrébb lesz az impresszív-o-meteren.


Egyébként nem tudom, hogy nyári cuccokról való írás mennyire fér bele az új animés topikba, ha az ember kezdi utolérni magát egy pár cuccal, de mostanában sikerült haladnom az Asobi Asobase/Chio-chan no Tsuugakuro/Planet With/Yuragi-sou no Yuuna-san négyessel, amelyekről csak rövidebben értekeznék:

- Asobi Asobase/Chio-chan (7 rész): ezt a kettőt egybeveszem, mert alapjában véve hasonlítanak egymásra (nem egyszer szokatlanul durva poénok "egymással nem egyszer szemét, de amúgy igaz barátok" baráti körökkel előadva), de amíg az AA az abszurdista stílus felé hajlik el, addig a Chio-chan inkább a mindennapi érzés átadására megy rá, és az utóbbi számára ez ad egy bizonyos fokú lépéselőnyt amellett, hogy konzisztensebb is a minőségét tekintve. Az AA-t mindenképpen viccesebbnek mondanám ha a minőségének legjéről van szó, mert az a gyengéd és shoujo-szerű vizuális stílus keverve azzal a görénységi faktorral és hülyepofavágással egy tényleg említésre méltó keveréket alkot, de kevésbé pörög olyan gyakori fordulatszámon mint amennyit ki lehetne hozni a témából, így ha még így is kellemes cuccról van szó, a Chio-chan mégis rendszeresebben tartja fennt azt a hangulatot amit a legeket képező jelenetekben reprezentál. Úgyhogy inkább a Chio-chan felé hajlok a melyik-tetszik-jobban kérdésben, de mind a két cucc jóféle komédia.


- Planet With (4 rész): továbbra is egy karakterközpontúbb Getter Robo/TTGL, megspékelve egy sajátosan "animés" hangulattal és jóval kevésbé teketóriázós tempóval. Előbbi azért, mert hiába egy mangaka írta ezt az anime original sztorit, látszik rajta hogy mennyire bele van szerelmesedve a kora-közép 2000-es évek animés vonalába, szóval a nem egyszer szándékosan komikusan eltúlzott de mégis komolyabban vehető, a sztori elején jó pár dolgot rejtélyként lebegtető sztoriról van szó, aminek a tempóját jól példázza, hogy a negyedik rész felért volna egy szezon közepi epizódnak, és már most eltávolodik a jó és rossz oldal fogalmának szó szerint vételétől, mert mindkét oldalt ugyanolyan egyenlőséggel kezeli. Ilyen szempontból látszik mondjuk, hogy az író + a JC STAFF évekig ült ezen a projecten, de nem is baj, mert kis túlzással ez a cucc jobban megörökíti a TTGL személyiségét mint bármelyik eddigi Trigger próbálkozás.


- Yuragi-sou no Yuuna-san (3 rész): akkor is, és most is azon a véleményen vagyok, hogy ez lehetne effektíve az ecchik Boku no Hero Academia-ja, mert ahhoz a cucchoz hasonlóan továbbra is eléggé tartja magát a stílusbeli kötöttségekhez ahhoz, hogy eredetiséggel semmiképpen se lehessen megvádolni, de azzal se, hogy rosszul mondaná fel a leckét, mert nem teszi. Olyan szinten, hogy a Yuragi inkább érződik egy kora 2000-es mangának amelyet az alkotója valamiért annak idején nem adott ki, mert nettó el tudnám képzelni egy 2002-es charton, és nem csak azért, mert a főszereplő nem egy "béta", de nem is predátor srác. Ecchinek így is ecchi a cucc persze, és van annyira bugyuta hogy bizonyos fokú kompromisszum nélkül infantilisnek hasson, de ha az megvan, akkor szerintem továbbra is egy decens kis cuccról van szó, mert érződik hogy a mangaka hangsúlyt akar fektetni a szereplők jellemére annyira, hogy ne csak fanservice fodderek legyenek, mégha ez most leginkább Yuunán és Chisakin jelenik meg (meg a főszereplő Furuyán, de ő ritkán lenne fanservice fodder ugye).
Kép Kép

Avatar
Junchi
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1868
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.10.15. 14:45

Tit Spotting Goblins ep2

Na jó, ennél a jelenetnél szó szerint felnyerítettem. Szegény csaj... azt hittem, ki fog esni az ablakon a mellek súlya miatt.

11/10 OBJECTIVE FUN RIDE FOR SURE! :D

Avatar
Catrin
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 920
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.10.16. 21:39

Akkor én most jövök ömlengeni a Mo Dao Zu Shi nevű gyönyörűségről, mert ugyan már másfél hete befejeztem, de ma néztem meg angol felirattal is az utolsó részt, ami így MÉG EPIKSÉGESEBB lett. Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, veszélyesen hatásos és menő az egész, Wuxian karaktere, a kínai szövegek és zenék nálam függőséget okoztak, ééés még a teljesen korrekt és kellően, de nem idiótán brutális hentelés is cenzúrázatlanul megy benne. De a démon kultiválós/zombis szál mellett végül lett az egésznek egy magával ragadó klános-bajtársias mélysége. Igazából csak a BL részt spórolták ki a cuccból, mert amúgy alapból az lenne, de ez ne ijesszen el senkit, mert ez az elvileg csajoknak készült bishifeszt sokkal nézhetőbb, mint a shounen akciók, akár japán, akár kínai fronton (igazából nem gondoltam volna, hogy pont egy BL lesz ennyire WOW).
Nálam megy az év animéjének a Wotakoi mellé. Pedig az első pár résznél azt se tudtam, mi a halál van ezekkel a karakterekkel, és ezzel a "tucat-fantasy-démon" körítéssel, de egy idő után minden egyes rész csak azt hozta ki belőlem, hogy ez egyszerűen csak EEEEPIIIIIICWIIIIIIIIN!

Durván szerencse amúgy, hogy pont egy ilyen jól animált kínaiba kezdtem bele, persze itt is vannak minimálisan fura mozgások és cg használatok, de sokkal emészthetőbben működnek a gyönyörű hátterekkel és karakterekkel.

Írtam róla a magazinba is még szeptemberben, azt bemásolom, hogy itt is nyomot hagyjon (sőt, azt mondom, ebből a cuccból egy revaccs alkalmával még kedvencem is lehet + példának hoztam rá a leírásnál ilyen Hakuouki izét, hogy érthető legyen a bishi mérték, bár ez szerencsére nem hárem, na de a lényeg, hogy annál ezerszer jobb és menőbb ez a cucc!!!!!), szóval sorry, ha önismétlő lesz a blabla!

Jah, és azt mondtam már, hogy van benne egy kibsdujdrfkttt epikkkk nőci is (btw, most ugrott be, hogy ezt már linkeltem ide korábban), még ha csak mellékszerepben is, de AHHHAHAHAHHHHHAHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHH

Kár, hogy sztereotip módon mindegyik csajszi nagycsöcsös, a pasik pedig halálegyformánszépfiúk, de nem ez a lényeg, szóval blablabla:

Először van dolgom teljes mértékben kínai anime sorozattal (vagy ahogy ők hívják donghuával), és eddig nagyon pozitív meglepetés! Ráadásul itt még japán szinkronos változat sem készült, így az eredeti, kínai szinkronnal élvezhetjük, ami szintén pozitív csalódás. Gyönyörű látvány, magával ragadó, jól komponált hangulat, menő karakterek, zseniális zene, egyszerűen színtiszta élvezet! Persze nem hibátlan, amire mindjárt rá is térek, de ha valaki vágyik egy tradicionális köntösű, mégis divatosan távol-keleti hatású, szórakoztató anime sorozatra, az ne habozzon megismerni a kínaiak munkáját.
Miről is van szó? Attól függetlenül, hogy szinte minden részben valamilyen akciót, összecsapást, különböző démon (többször zombi) ölést láthatunk ez egy bishounen cucc, ami elméletileg (mert gyakorlatilag ez az évad eddig szinte semmit nem mutat), még boys love is, tehát inkább a hölgy nézőknek kedvez. Én mégis azt mondom, hogy a kalandjának, a látványának (+ a bishi fiúk mellett néhány gyönyörű és karizmatikus nő is feltűnik) és a folyamatosan kibontakozó konfliktusainak köszönhetően eléggé uniszex darab. Utóbbira remek példa az a háborús közeg, amit egy-egy rész felvillant, mintha a Hakuoukiba némi Kingdomot oltottak volna… csak hogy érezzük, milyenek is lehetnek a kínai harcos bishounenek. Amellett, hogy szépek, na és persze kiválóan, kitartóan, összedolgozva irtják az ellent, egyben változatosak is, bár mély karakterábrázolásokra egyelőre nem kell számítani (azóta ezt kicsit cáfolnám, azért elég összetett lett a végére három karakter, bár még bőven van mit mutatni belőlük). Felelősségteljesek, provokálóak, komolyak, mókásak (néha tsunderék és moék is, de visszafogott értelemben), és persze szimpatikusak vagy irritálóak. A két főszereplő teljesen ellentétei egymásnak, de jól tudnak együtt harcolni, és egyre jobban kiegészítik egymást, még ha a műfaj ígérte vonzalom nagyon kezdetleges is közöttük. Ez eddig arra korlátozódik, hogy a laza, kissé infantilis, de elképesztően magabiztos Wei Wuxian hecceli a merev, kimért, sértődékeny Lan Wangjit, aki látszólag gyűlöli ezt, de minden néző tudja, hogy valójában vonzódik Wuxianhoz. Kettőjük működő (ám eddig minimálisan tálalt) kémiáján túl a különböző démonűző klánok karakteri, konfliktusa és drámája is egyre érdekesebbé, sőt, sokszor a főszereplőknél hangsúlyosabbá válik, ami könnyedén a képernyő elég szegez.

De ennyi áradozás után, nézzük a hibáit:
- Végső soron ez egy pofonegyszerű, démonölős, egymással háborúzós történet, aminek az úgymond “slice of life” része és az időnként felvillantott komplexebb világképe igazán az érdekes. Csak utóbbiból van sajnos kevesebb. A másik hangsúly elvileg a BL romantikán lenne, ami szintén réteg cuccá teszi, de ezen a téren is van még mit kidolgozni.
- Minden karakter arca (sokszor frizurája) ugyanúgy néz ki. 1-2 fejvágás jellegzetes, de egyébként ránézésre semennyire sem változatosak, szinte csak a ruhájuk és a hangjuk különbözteti meg őket. (Oké, kvázi ritkább az az anime, amire ez ne lenne igaz, de mégis: ennyire durván egyforma fejeket azért nem sok produkál… -najódeXD- mondjuk itt nincsenek színes hajak, ami tök jó…)
- Nehéz megjegyezni a totálisan hasonló neveket, bár ez nem a donghua, hanem a néző hibája, ha nincs hozzászokva a kínaihoz. Ráadásul mindenkinek két megszólítása van! (Mondjuk ez inkább csak a főszereplők szempontjából érdekes, pl. a születési nevük Wei Ying és Lan Zhan, míg az udvarias megszólítás a Wei Wuxian és a Lan Wangji. Utóbbi formát használják általánosságban a karakterek, de amikor ők ketten elkezdik egymást az eredeti nevükön hívni - valamennyire piszkálódásból -, az engem totál a japán keresztneves intimitásra emlékeztetett, ami tetszetős. - UHH UHH UUUUHH és külön üt a végén mikor egymásra ordítva erről visszaváltanak!!!) <<<< ennél a bekezdésnél mondjuk külön vicces, hogy azt elfelejtettem megemlíteni, hogy amúgy nekik van egy harmadik nevük is, afféle rangjuk: Yiling Laozu és Hanguang-Jun XDDDDD)
- Ezekkel jár, hogy a sok (hasonló) karakter miatt senkin sincs igazán hangsúly (na jó, azért Wei szála a meghatározó^^), pontosabban a főszereplők többször sodródnak az eseményekkel és a többiekkel, pedig lenne még hová mélyíteni őket. Bár az ábrázolásuk, az élmények adta fejlődésük így is kézenfekvő.
- Érdekesen indul a sztori, kiemelve a múlt szerepét, de azt nem gondoltam volna, hogy két epizód után az évad maradék részét a karakterek múltjával töltjük. Lehetett volna párhuzamos, bár így sem rossz, csak így pontosan tudjuk, mi lesz ennek a végkimenetele, míg a “jelent” illetően tűkön ülhetünk, már ha érdekel az ottani probléma és a BL szál haladása. (És ehhez képest a vége, így is teljesen izgalmas és hatásos volt!!!! Plusz végül nem ott vágták el, ahol vártuk.) Jó hír, hogy több évados lesz.

Merthogy ez egy befejezett regény adaptációja, ahol egyébként párhuzamosabban halad a múlt és a jelen, a BL pedig csak a végén ér révbe (egy-két csókjelenetet leszámítva), szóval igazából nem hibáztatom az animés tálalási megoldását. Elvileg összesen három évados lesz, egyenként 15 résszel, de majd kiderül. Fut most egy webmanhua feldolgozás is, ami eléggé rövidke fejezetekből áll.

Eleinte amúgy fenntartásokkal ültem le elé, azt hittem, unalmas zombisztori lesz, BL “nyállal”, majd első ránézésre lassan és szinte semerre sem haladt, ami szintén nem volt túl motiváló. De annyira tetszett a zene (kínai hangszerek, epic hangulat, hasonlóan tradicionális hatású, de populáris OP és ED) és a látvány kettőse (gyönyörű tájképek és helyszínek, részletes hátterek, amibe illeszkednek a rajzolt karakterek, nem zavaró az itt-ott megjelenő cgi sem - bár eleinte sokkal hangsúlyosabb), Wuxian seiyuujének játéka (az amúgy is állandó, és megszerethető kínai szövegelés hallgatása), hogy végül néztem tovább. Sőt, azt vettem észre, hogy egyre jobban beszippant, ahogy minimálisan, de tágul a világképe. És már ott tartok, hogy egyből letöltöm és megnézem rawban is a részeket, mert az angol feliratra egy hetet kell várni. Szóval minden epizód dupla élvezet, azt hiszem így vált valahogy szezonkedvenccé a cucc… pedig azt azért még nem mondanám, hogy történetileg vagy karakterileg is új kedvenceim születtek volna, de a hangulata maximálisan a helyén van.

Válasz küldése