Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Így év végén még bepótoltam néhány idén korábban megjelent címet:

Blue Thermal

Repülős slice of life-ot nem sűrűn látni az aktuális anime kínálatban, pedig a témában szerintem van potenciál. Ezért is keltette fel a figyelmem e film, azonban az a tény, hogy egy fiatal nő áll a középpontban és körülötte jó részt férfiak vannak azt sugallta lesz benne romantika/szerelmi háromszög. Önmagával ezzel nem lenne gond, de féltem a fókusz erre kerül a repülős téma helyett. A félelmet pedig a film eleje egyből erősítette a főszereplő nő kijelentésével, ami szerint azért megy egyetemre, hogy bepasizzon. De végül a romantika nem uralta a filmet. Sőt tetszett, hogy a lány - kis spoiler - nem valakibe, hanem a repülésbe lett szerelmes.

Maga a sztori arról szól, hogy Tamaki friss egyetemistaként részt vesz az egyik egyetemi klub toborzóján, ahol véletlenül kárt teszt egy másik klub, a repülőklub egyik gépében. A gép javítási költségét Tamaki nem tudja kifizetni így csatlakozik a repülőklubhoz, hogy ledolgozza a kárt. A tagok javában dolgoznak azon, hogy sikeresen vegyenek részt az idei siklórepülő versenyeken. Hamar világossá válik a győzelem kulcsa Tamaki lesz.

Érdekes és egészen jó alap, csakhogy a gond az túl sok mindent akartak ebbe a bő másfél órába belepakolni. Ugyanis 4 bonyodalom forrás is van, a verseny, a románc, Tamaki családi háttere és az egyik fontos srác családi háttere. Mindent pedig nem sikerül normálisan kibontani, ami összecsapott érzetet kelt. Igazából egy 12 részes sorozattal jobban jártunk volna.
Emiatt a vége is valamelyest a levegőben lóg és hiányérzetem maradt az anime után.

A karakterekről nem lehet sokat írni. A főszereplő csaj átesik egy kisebb jellemfejlődésen, illetve ő róla tudunk meg a legtöbbet, de rajta kívül másról nagyon semmit. Még a két fő srácról sem akik a románc/szerelmi háromszög alapját szolgáltatnák.

A megvalósítással nincs gond, szép anime.

Egyszeri kikapcsolódásnak elmegy, de a játékideje nem elég mindenre, amivel foglalkozni szeretne.


Bubble

Kissé csalódtam, többet vártam a filmtől. Sokat elmond az, hogy a parkour-ös részek működtek a legjobban minden más már nem annyira.
A sztori nagy vonalakban annyi, hogy egy nap különös buborékok szálltak alá a fellegekből, melyek Tokiót érintették a legsúlyosabban lévén annak jó része egy óriás buborékba került, különböző gravitációs anomália kíséretében. Évekkel később pedig a buborékon belül az elárasztott város romjain árva gyerekek csoportjai élnek, kik parkour-özéssel töltik mindennapjaikat. A főszereplő srác Hibiki az egyik csoport ásza, azonban egy nap nem sikerül az egyik ugrása és majdnem vízbe fullad. De végül egy buborék vagyis abból formálódó lány, Uta megmenti őt és innentől kezdve együtt lógnak.

Számomra a buborék jelenségnél hihetetlenebb az, hogy pár árva gyerek népesíti be Tokió romjait és mondjuk nem különböző szervezetek (akár hivatalos akár illegális). Nehéz elhinni, hogy a hatóságok nem dugták volna be őket árvaházba, illetve, hogy csak lazán őrzik a buborék Tokió határait. De ez végül is csak egy apróság amit furcsállottam és a filmnek amúgy is vannak nagyobb problémái.
Például a magyarázatokkal elég szűkszavú. Nem azt vártam, hogy a számba rágja a film a dolgokat, de jelen állás szerint egy jó pár dolog a levegőben lóg:
SPOILER
amikor Uta a film végén újra felbukkan, miért veszi föl emberi alakját? Miért jöttek a buborékok a Földre? Mik is pontosan ők? Annyit derül ki, hogy van vmi kollektíva, amiből Uta kivált meg ellent mondott. De miután visszatért mi is történt? Átvette az irányítást fajtársai felett vagy meggyőzte őket? Tokiói óriás buborék miért is létezett pontosan és miért is tűnt el? Mi lett a többi buborékkal.
És még napestig sorolhatnám mi mindenre nem hogy választ de még arra való utalást sem ad az anime.

Ami szájbarágósra sikeredett az a mondanivaló, a “pusztulás és újjáépülés” körfogásáról. Pedig a buborékok egy jó allegória erre, hiszen a buborék kipukkadva víz lesz, de a vízből aztán majd megint buborék lesz. Mondjuk emiatt a spirálos analógiát fölöslegesnek éreztem a film végén.
Alapjáraton véve nincs gond a mondanivalóval, csak éppen eléggé erőltetetten van beleszőve a történetbe, ezért szájbarágós. Na de, hogy mi is akarna lenni a sztori? Az egy jó kérdés. A film nagyon szeretne egyfajta szerelmi történetet elmesélni, azért is szajkózza a hableányos hasonlatot állandóan, de ez egyáltalán nem jön össze neki. A gond már ott kezdődik, hogy egyik karakterhez se lehet kötödni. Egyszerűen nem szimpatikusak. Románc pedig nem igazán fejlődik ki, lévén nem látjuk és érezzük, hogy kettőjük közt ilyen kötelék alakul ki. Tudjuk mi a vonzalom alapja:
SPOILER
a srác szereti a csaj énekét, az meg örül, hogy vki emiatt felfigyelt rá.
Viszont csak egy-szer kétszer elhangzik milyen fontos az egyik a másiknak meg végén a drámainak szánt pillanatnál megy a sírás. Ami azért csak annak szánt mert egyáltalán nem tudott meghatni.

A megvalósítás pazar, piszkosul látványos egy film és az aláfestések is kellemesek. Azért is működnek jól a parkour-os részek, ami mellesleg elég izgalmasak is.

A Bubble egy látvány film és semmi több. Ha így ül elé le az ember, akkor nem fog csalódni. Ellenkező esetben úgy jár mint én.


Estab-Life: Great Escape

Ez a sorozat eléggé a radarom alatt volt, csak nemrég mikor újranéztem az idei évben megjelent animéket botlottam bele.

Nem tudni pontosan mikor és hol járunk csak annyi biztos, hogy több különböző fallal körülvett klaszter létezik, melyek nevei megegyeznek az egykori Tokió kerületeinek nevével. Egy-egy klaszter egy-egy sajátos társadalmat rejt, van ahol kommunista pingvinek élnek, van ahol pedig az otaku paradicsom valósult meg. Ezáltal mindegyik saját törvényekkel rendelkezik, de van egyetlen egy törvény, ami minden klaszterre érvényes: az adott klasztert lakosai sosem hagyhatják el. Viszont vannak akik elégedetlenek saját klaszterükkel és más életre vágynának másik klaszterben. Ő rajtuk segítenek az extractor-ok vagyis főszereplőnk csapata. Az anime pedig őket követi nyomon, ahogy teljesítenek egy-egy ilyen kérést.

Az előbbiből következik, hogy epizódikus a sorozat, csakhogy az egyes esetek nem valami érdekesek, illetve a bemutatott társadalmak sem. Sőt utóbbi esetén elég abszurd klaszterek léteznek például ahol a legfőbb törvény az, hogy tilos alsóneműt hordani. Ezen a téren sajnos az anime nem aknázta ki a benne levő potenciált. Inkább vígjátékosabbra fogja figurát és valóban a sorozat harmadától van egy-kép jó poén részenként.

Ami miatt nézeti magát az anime, hogy in medias rest kezd. Az első részben például még nem teljesen jön át, amit én itt korábban leírtam plot gyanánt. Vagyis az ember kíváncsi arra (vagy legalábbis én az voltam), hogy mégis mi a fene ez a világ. A sorozat fő ereje pedig abban rejlik, hogy erre a választ szép lassan adagolja nem egyszer csak kisebb utalás formában. Így teret adva annak, hogy a néző maga kezdjen el konteózni. A végére nagyjából összeáll a kép és helyére kerülnek a dolgok, igaz nem túl eredeti a magyarázat. Nos hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a
SPOILER
Matrix-ból
inspirálódtak az alkotók, lévén nem egy utalás van arra.

Mindezek után hihetetlen, hogy az anime hivatalos oldala és ezáltal minden animés szájt ami a sorozatról ír kifejezetten spoileres. Lévén rengeteg információt elárulnak a világról, holott az anime ezek nagy részéről csak az utolsó epizódban ejt szót.

Maguk a karakterek szórakoztatóak és egy részük egész jól kidolgozott. Hiszen elég színes az extractor csapat lévén két különleges képességgel rendelkező lány, egy slime lány, egy robot és egy kutya-ember srác alkotja. Persze azért kellett idő, hogy megkedveljem őket.

A megvalósítás nem rossz, nagyrészt rajzolt vagy legalábbis nagyon annak tűnő hátterek előtt ténykednek a CGI karakterek. Amik egész jól meg lettek alkotva (persze a rajzoltnak jobban örültem volna), mondjuk a Polygon Pictures-től nem is vártam mást.

Összességében sokkal többet kilehetett volna hozni az animéből, mint amit végül sikerült az alkotóknak. Egynek elment, de nem sokáig marad meg az ember emlékezetében. Illetve érdemes kerülni bármilyen leírást az animéről a jobb élmény végett.


Ezek után rá is térnék az őszi szezonos címekre:

Seiken Densetsu: Legend of Mana - The Teardrop Crystal

Általában ha belekezdek egy sorozatba akkor végig is nézem, de ezt 6 résznél tovább nem vagyok hajlandó folytatni. Rettentően semmilyen és érdektelen a sorozat, arról nem is beszélve, hogy lerí róla, hogy játékadaptáció. Lásd mikor a főhősnek eltörik a kardja, akkor elmegy a kovácshoz, aki megjavítja, ha megszerzi a szükséges nyersanyagot, így a srác elmegy beszerezni azokat.

A sztori az eddigi részek alapján annyi, hogy főhősünk összebarátkozik két a falujába látogató idegennel kik saját fajtájuk a Jumi tagjait keresik. Lényegében csatlakozik hozzájuk, közben meg kiderül, van egy gyilkos ki a Jumikre vadászik, hogy megszerezze azok kristályát. Ennyi.

A főhős nem OP, de az már nevetséges, amikor a gyilkos kétszer is meglóg az orruk elől, úgy, h az meg nem öli meg vmilyen oknál fogva a főszereplőket.

A karakterek nem szimpatikusak és nem is érdekelt, hogy mi lesz velük.

Általában a játékadaptációk sokkal silányabb minőségűek, ezért vmelyest meglepő, hogy egész korrekt megvalósítást kapott.

Az egyetlen igazi pozitívuma a sorozatnak az opening dal, mely kifejezetten tetszik.

Gyenge, 6 résznél tovább nem pazaroltam rá az időmet.


Muv-Luv Alternative 2nd Season

Nem lehet eléggé ismételni azt, hogy ne nézze meg az, aki nem olvasta vn-neket, mert tönkreteszi az élményt.

A 2. évadra nem sokat változott a sorozat, szinte ugyan olyan minőségű mint az első. Igaz most sokkal jobb OP-ED párossal rendelkezik, melyeket mindig szívesen végig hallgattam. Továbbá örvendetes, hogy nem csak az alapjául szolgáló vn-ből, de az ahhoz kapcsolódó más Muv-Luv művekből is merítettek. Ezért is bosszantó, hogy az eredeti sztorival meg eléggé mostohán bántak. Például nem szántak időt a karakterek felvezetésére, akiknek drámai pillanatai így egyáltalán nem érintettek meg.

Egyetlen egy szegmensét adaptáltja mondhatni hibátlanul a történetnek, méghozzá a sadogashima-i ütközetet. Ott jó a tempó, mindenre jut idő, vagyis az akcióban továbbra is jeleskedik az anime.

Az utolsó résszel bezárólag természetesen nem ér a sztori végére és egyelőre nincs hír arról, hogy folytatnák. Persze nem kizárt, h később esetleg a hamarosan megjelenő Muv-Luv magazinban lesz erről hír. Mondjuk ha lesz folytatás az azért bosszantó, mert ha már több mint 24 epizódot szántak az adaptációra, akkor igazán kezdhették volna a történetet a legelejétől normálisan adaptálva. Ha meg nem akkor azért, mert mi értelme volt csak egy részletet nem túl jól adaptálni a műből.

A vn fanjainak egyszer érdemes lehet megnézni, de amúgy kihagyható.


4-nin wa Sorezore Uso wo Tsuku

Egy gondolatolvasó lány, egy egykori nindzsa lány, egy kislánynak álcázó idegen és egy lánynak beöltözött fiú barátságáról és elborult mindennapjairól szóló sorozat a 4-nin wa Sorezore Uso wo Tsuku. Elég nagy őrültség, de jókat tudtam rajta nevetni, illetve meglepő módon nem egyszer aranyos az anime. De nem a cukiskodó hanem a szerethető módon. Ilyenkor amúgy egy kis mondanivalót is próbál átadni.

A karaktereket kedveltem, bár nehezen tudtam megemészteni, miként képes egy srác úgy élni, hogy lánynak tetteti magát a suliban. Persze ez is sok vicces pillanatot szült, de lehet jobban örültem volna, ha Tsubasa helyzete más.

Különösebben az OP-ED nem nyerte el a tetszésem, de előbbiben van valami, ami kicsit megfogott. Talán az, hogy elég jól átadja ezt az elborult sztori feelingjét.

Szerethető de egyben szórakoztató kis őrültség, amit érdemes megnézni.

Az őszi szezon egyik legjobbja.


Akiba Maid Sensou

A maide cafe-s sorozatokért annyira nem vagyok oda, ezért is lehetett, hogy először elsiklottam mellette. Csak amikor nemrégiben olvastam, hogy van benne Muv-Luv utalás vágtam bele. Örülük, hogy így tettem. Lévén ez az abszurd felállás, hogy a maid lányok véresen komolyan veszik a munkájukat egyfajta yakuza stílusban, fergeteges.

Szó szerint brutálisan komolyan veszi magát a sorozat, ami lényegében a humorának alapja. Maga sztori egy kerek egész. Ami lényegében arról szól, hogy a naiv Nagomi miként döbben rá arra, a maid cafe-kban dolgozó lányok munkája mennyire véres és szeretet nélküli. Azonban nem ő szerintem a sorozat fénypontja, hanem a vele egyszerre kezdő 3x éves Ranko, ki előbb öl aztán gondolkodik mentalitásával, szűkszavú kommunikációjával és hideg tekintetével egyből belopja magát az ember szívébe. Persze ehhez nagyban hozzájárul az őt megszólaltató Satou Rina játéka is.
Még az üzletvezető Yasuko egy emlékezetes karakter, ki ritka nagy szerencsétlenség. Persze rajtuk kívül a többiek is kedvelhetőek.

A végére egész jó és kerek történetet hoznak ki belőle, pár meglepő fordulattal. Mondjuk a fináléra megborul a sorozat egyensúly, már ami a vidám/vérgőzös/túlzó mivoltát illeti és kissé túl komollyá válik.

A látvány pöpec és az aláfestések se rosszak. Az ed dal tetszik, de az op mint szám nem igazán. Viszont tagadhatatlan, hogy az opening teljes egészében remekül átadja az anime abszurditását és ha valaki csak azt nézi meg, már tudni fogja milyen sorozat az Akiba Maid Sensou.

Véres de egyben rendkívül szórakoztató anime, kerek történettel.

A szezon legjobbja lett nálam, sőt az év egyik legemlékezetes animéje is.


Ezeken felül még nézem a Kage no Jitsuryokusha ni Naritakute!-t is, de még egyelőre fut. Mondjuk hihetetlen, h egy ilyen kaliberű sorozat kap egyből 20 részt.
A Spy x Family folytatását meg még egyelőre nem láttam, nem volt még hozzá kedvem, majd később bepótolom.
Kép
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Akik majd követik innen a Nier Automata animét, legyenek oly' derék jóemberek és számoljanak majd be a cucc milyenségéről pár rész után. Szóval nah, hiába néz ki már most tök jól és elvileg a zenei anyag is meglesz hozzá (ami ennél a cuccnál fontos!), de egyszerűen még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy animében is működne.
Avatar
GentleRain
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Revenger

Őszintén, nem merre számítottam, de nem lett rossz. Kellően akciódús, tele van fura karakterekkel - akik kb. annyira hűek az adott korhoz, mintha hirtelen itt megjelennének mondjuk az ókori rómaiak -, valamint van benne egy nagy adag rejtély is. A korhűtlen karaktereket leszámítva, akik amúgy érdekes figurák, minden nagyon tetszett. Az opening, a történet, valamint a grafika is a helyén van. Szóval, szerintem nézek még belőle pár részt, mielőtt eldöntöm, hogy dobom-e, vagy végignézem.


Tomo-chan wa Onnanoko


Ebből is még csak egy rész ment le, de nagyon aranyos. Tomo-chan egy kifejezetten fiús lány, aki szeretné, ha a legjobb barátja, Jun nem csupán haverként tekintene rá, hanem végre lányként. Csak hát Tomo az a fajta lány, aki inkább az öklét használja beszéd helyett és cseppet sem viselkedik lányosan. De próbálkozik, még ha Jun még mindig vak arra, hogy a legjobb haverja egy lány. Habár már az első epizódban vannak arra utaló jelek, hogy Jun talán mégsem vak, csak nem tudja kezelni a dolgot. Minden esetre egy édes kis slice of life kezdete, ami megmosolyogtat. Pedig nem én vagyok a shoujo animék célkorosztálya. ::jeye:: ::japtoun::
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Junchi írta: 2023.01.06. 18:43 Akik majd követik innen a Nier Automata animét, legyenek oly' derék jóemberek és számoljanak majd be a cucc milyenségéről pár rész után. Szóval nah, hiába néz ki már most tök jól és elvileg a zenei anyag is meglesz hozzá (ami ennél a cuccnál fontos!), de egyszerűen még mindig nem vagyok meggyőzve arról, hogy animében is működne.
Tessék már rögvest megosztom az első epizódról a gondolataimat:

NieR:Automata Ver1.1a - 1.rész: Én kifejezetten vártam a sorozatot, lévén a játék nagy kedvenc. Persze voltak kétségeim és sajnos az első epizód után még vannak is. Az látszik, hogy a készítők ismerik az alapanyagot és sok minden visszaköszön ami jó, csak talán túlzottan is ragaszkodnak a játékhoz, ami már nem feltétlen sül el jól.

A probléma, hogy mindent 1:1-be akarnak adaptálni, mely a nyitó epizódot eléggé kapkodóssá tette. Egy adaptációnál nem baj, ha két fontosabb mozzanatot az alapanyagtól másképp kötnek össze ha hűek maradnak annak szellemiségéhez. De az baj, ha két fontosabb mozzanatot úgy kötnek össze, hogy igazából mindent röviden bevágnak az alapanyagból csak animésen. Ahogyan az ment itt most.

Egyszerűen azt vettem észre magamon, hogy nem egyszer azért tudom csak követni a látottakat, mert az anime felidézte bennem, hogy mi történt a játékban. Vszínűleg tartom egy anime only néző ha tudta is követni mit látott, azt nehezen tudta megtenni.

De van esély, hogy talán a folytatás nem ilyen lesz, lévén a nyitó és záró jelenet (nem a pupet show ) remek lett. Itt éreztem azt, hogy a rendező nem csak tudja mit kell átvenni, de érti azt és a saját víziójában át tudja adni.

Jó pofa volt a rész után a puppet show, ahol az egyik játékbeli komolytalan ending-et mutatták be. De én lehet az erre szánt időt a tényleges epizódra fordítottam volna inkább.

A látvány elég felemás sajnos a CGI sokszor kilóg, sőt amikor a 3D-s karakter modell látszik a mechában, ott kifejezetten csúnya. Pedig a rajzolt részek szépek és azokkal nincs is gond. Öröm viszont, h a játék aláfestései hallhatóak a jelenetek alatt.

Ha az első epizódra, mint tömény fan service-ként tekintek meg vagyok elégedve, ha mint egy anime első részeként már nem.
Kép
Avatar
popovicsp07
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.07.10. 22:25
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Maglód

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: popovicsp07 »

Trigun Stampede

A grafikát és a Meryl-Roberto De Niro párost szoknom kell, de szerintem eléggé látványos. Vash nagyjából maradt ugyanaz a figura.
SPOILER
Viszont kicsit fura, hogy Knives karakterét már most ellőtték.
NieR:Automata Ver1.1a

Nem sokat értettem belőle, remélem később azért befgadhatóbb lesz, és kapok majd valami sztorit is.
A CGI-t viszont csúnyának találtam mind a ropbotoknál, mind a repülős jelenetek alatt.

Ijiranaide, Nagatoro-san 2nd Attack
Perverz, perverz senpai. XD
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Junchi írta: 2023.01.06. 18:43 Nier Automata
Csak nem bírtam megállni, és megnéztem végül az első részt.

A lényeg valami ilyesmi:
ZeroProcess írta: 2023.01.07. 19:01 Ha az első epizódra, mint tömény fan service-ként tekintek meg vagyok elégedve, ha mint egy anime első részeként már nem.
Szal... ja. Az összes dolog, ami lelkesített az epizód alatt, az a játékból már ismerős mozzanatok, karakterek. Az expozíció. A zenék. Utóbbiak egyenesen a játékból lettek átemelve, de valami eszméletlen hangulatot ad az animéhez is, ami újfent bizonyítja, mennyire zseniális az egész OST.

A grafika, animáció nem volt rossz, viszont a CG tisztára, mint nemrég a Chainsaw Manben: Vannak egészen jól kinéző objektumok (például a small stubbyk), máskor meg szabályosan ocsmány. Külön kiemelném ezeket a pillanatokat. Dzsízösz Krájszt! Jellegtelenül plasztikus és olcsó hatást kelt az egész, mintha csak a játékot akarná majmolni vagy nem tudom, és jah, a kontraszt a hagyományos designokkal valami brutál szembetűnő.

Azt egyszer már kifejtettem anno, hogy a jó adaptáció ismérve nem a forrásanyag klónozásában merül ki, hanem pont abban, hogy az eredeti mű szellemiségéhez adjuk hozzá az adaptáció stílusát és a rendező vízióit, ami, ha kismértékben eltér az eredetitől, még bőven bocsánatos bűn. Ez az adaptáció első blikkre nem több, mint szolgai követés. Tananyag magolás. Nem mondom, hogy nincs meg a hangulata, de azt már most borítékolni merem, hogy a kiváló játék mellett az anime olyan lesz, mint egy sima mozgóképes sorozat-alternatíva - akinek nincs kedve/ideje a játékhoz, marad ez, bár lehet tényleg nem is akar majd ennél több lenni.
Avatar
popovicsp07
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.07.10. 22:25
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Maglód

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: popovicsp07 »

Tokyo Revengers: Seiya Kessen-hen

Az első évad végét érdekesen oldották meg, és Trashymichi még nagyobb pácban van, mint eddig.
Sok minden kiderült ugyan, de szerencsére lesznek még kérdések.

Kami-tachi ni Hirowareta Otoko 2nd Season

Most erre mit tudnék mondani?
Új nyálkák, istenek, Ryouma gondtalan. Ez egy chilles anime, nem kell tőle sokat várni.
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

NieR:Automata Ver1.1a - 2.rész: sokkal, de sokkal jobb volt mint az első. Így, hogy nem 1:1-be másolták a játékot hanem mertek eltérni tőle, új perspektívát hozzá adni, ez már anime epizódként is megállta a helyét. Ha ilyen lesz a többi rész lehet elégedett leszek az animével. Ez a jó irány.

Vizuálisan is most jobb volt, így h a CGI-t visszafogták. Bár szinte biztosra veszem, h hullámzó lesz a látvány a továbbiakban.
Kép
Avatar
Felé Kardnyúl
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 13
Csatlakozott: 2022.03.19. 21:28
Tartózkodási hely: Yharnam

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Felé Kardnyúl »

En csak most jutottam a chainsaw manig es a cg kifjezetten taszit (nierbol a jatek is kb. tizenot percet elt a gepemen) - de hat en ugyis megrekedtem valahol a nyolcvanas-kilencvenes evekben... mindenesetre nem zarom ki, hogy a nagyobb studiok nehany ev mulva elkezdik machine learning-gel 2d-siteni a cg-iket (bar valoszinuleg utolag kene azert igazitani rajta, az meg ido es szakertelem, az meg penz es penz nincs).
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Nier Auto v1.1

Értesülve a cucc kényszerpihenőre küldéséről, egy határozott mozdulattal bedaráltam a maradék két részt, amivel le voltam maradva. Noss, a lelkem tiszta, a számláim befizetve, a sorozat meg dobva.

Sajnos ez így, ebben a formában nagyon kevés. Leszámítva a zenéket (Amik nagysága előtt továbbra is leborulok. Komolyan, BÁRMIHEZ hozzá lehet passzintani a Nier Auto zenéit és az onnantól kezdve működik, még egy gagyi főzős műsor is jól szuperálna velük!), egyszerűen semmi nincs ebben az adaptációban, ami kicsit is hajtana előre. Az egész történetmesélés baromi fókuszálatlan, egyik jelenetről ugrunk a másikhoz, miközben súlya úgy igazán semminek nincs (a rendezés katasztrofális). A legutóbbi részben is a sivatagos kaland… nettó kuka. Mondom ez hogyan nézett ki anno, mikor játszottam vele: Felvettem a resistance campben 2B-vel a küldetést, majd elindultunk 9S-szel. Az odavezető úton végig figyelemmel kísérhettük a környezetet, kvázi a világ állapotát, amit a két karakter abszolút odaillő dialógusai dobtak fel, amik vagy további kis infókat szórtak el a jelen szituról vagy csak simán szellemesek voltak. A lényeg, hogy volt benne élet. A sivataghoz érve aztán ráeszméltem, jóval nagyobb ez a világ, mint amit alapból sejtet, vannak lényegesen lepusztultabb részei, de olyanok is, amik jobban kiállták az eseményeket. Az elém tárulkozó homoktenger külön élmény volt és egy merőben más perspektíva, mint az addigi város, amit csak tovább fokozott a betemetett lakónegyed. Az anime ehhez képest olyan volt, mint egy hektikus idegrángás (Jackasst meg nem tudom, melyik tucat animéből vették kölcsön, de kurvára idegesítő volt) és mire elértünk Adamékig, már annyira sem érdekelt az egész, mint előtte. (Meg engem borzasztóan zavartak azok a töltelékkarakterek 2B és 9S mellett. Persze, ki is nézem, hogy ezek a két kiképzett android mellett zavartalanul eljutottak a célhoz, mindenféle hátráltatás nélkül…)

Itt most kivételesen nem is feltétlenül az A-1-et hibáztatom, mert ezt a cuccot (ami ától cettig a videojátékos médiumra lett kitalálva) egyik-másik stúdió sem tudta volna élelmesebben képernyőre vinni, sokkal inkább okolom ezt a taszítóan kolduló, mindenből pénzt csiholó mentalitást, amit a japánok nagyon ügyesen lelestek az amerikaiaktól az utóbbi években.
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 560
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Úgy néz ki, idén érkezik a Pluto anime. Őszintén szólva én azt hittem, hogy ezt a projektet szép csendben lelőtték, mert már 5 éve bejelentették, hogy készül belőle sorozat, de azóta nem jött semmi infó... egészen idáig. Mondjuk... Netflix :'). Na de meglátjuk, a mangából már csak kb. annyira emlékszem, hogy tetszett :D.
Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 644
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Kusuriya no Hitorigoto anime érkezik idén! :heart: :heart: :heart: Egyelőre csak a főszereplőnő hangja ismert, Yuuki Aoi fogja alakítani. :D
Szerk.: készült drama CD is ehhez a regényhez, ott is Yuuki Aoi hangján szólalt meg Maomao, így van rá esély, hogy a többi szinkronszínészt (Tsuda Kenjiro, Takumi Yasuaki, Kobayashi Chiaki, Ogata Mitsuru, etc.) is megtartja az anime (a CD-n a férfi főszereplőt játszó Sakurai Takahiro szerepeltetésére mondjuk nem fogadnék...). :D
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1508
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

scineram írta: 2022.11.07. 15:36 Nos megtörtént, aminek meg kellett. Kíváncsi leszek ezúttal milyen történetekhez nyúlnak. Remélem nem maradnak továbbra is a Spicánál, bár az sem lepne meg. Végülis a maradék trió elég népszerű, és gondolom jó sztorit tudnának összehozni. De szívesen látnék más karaktereket a középpontban. Úgy tűnik az animációs produkció is marad a jól bevált csapatnál.
Hát ezzel azért valamennyire sikerült meglepniük. Egyrészt nem számítottam, hogy már idén debütál a 3 sorozat. Gondolom ez az őszt jelenti konkrétan. Másrészről viszont marad a Spica, de nem úgy, ahogy én vártam volna. Szóval Kita×Sato lettek a főszereplők, ami azért is furcsa, mert az ő érájukból eddig nem nagyon van másik karakter. Márpedig a kortárs, nem anime-originál riválisok tábora óriási szerepet játszott a 2. évad sikerében. Esetleg ez azt vetítheti előre, hogy a következő hónapokban fognak még újabb fiatalabb karaktereket debütáltatni? Nem mondom, az nagyon hatásos meglepetés lenne, ha mondjuk nem jelentenék be Duramentét új szereplőként előre, hanem egyszer csak feltűnne az anime első részében.
scineram írta: 2022.11.07. 15:36Mondjuk ez részben meg fog jövőre valósulni, hiszen a Road to the Top ONA már az ő munkájuk lesz.
Nos, a reményeim megvalósulni látszanak. In CygamesPictures We Trust. Ha a PV reprezentatív, akkor eddig ez lehet az egész franchise legjobban meganimált darabja. A poén, hogy én eleinte valami sorozat féleségre számítottam, de úgy tűnik egyetlen részes lesz az ONA. Cserébe viszont a hosszáról sem tudni semmit.* Azért bízok bennük, hogy a trió története méltó adaptációt kap. Különösen arra vagyok kíváncsi, mit kezdene majd Ayabe sztorijával. Ideje már megint kisírni magamat, na! Egyetlen szopás jöhet még közbe, hogy honnan kapunk majd feliratot. Az Umayon ugyanis egyetlen fansubber érdeklődését sem keltette fel. Remélem nem maradunk majd hoppon a ROAD TO THE TOP esetén is. :drop: :hammer: :knife:

*Oké, ezt a részt benéztem. A forrás szerint egyértelműen sorozat lesz, gondolom rendes epizód hosszal. Így már nyugodtabban nézhetek elébe.
Kép
Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 644
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

3-nen Z-gumi Ginpachi-sensei anime a láthatáron :eye: :eye:
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Nos így, hogy már kezdetét vette a tavaszi szezon időszerű a téli címekről írni. De előtte essen szó egy covid miatt utolsó néhány részével jócskán csúszó címről:

Isekai Ojisan

Az Isekai Ojisan a tavaly nyári szezon egyik legjobb vígjátéka, még ha a covid megtépázta is és az utolsó epizód csak idén márciusban érkezett meg. Isekai tematikájú művekből Dunát lehetne rekeszteni, viszont az olyan címek már ritkábbak, ami arról szól mi történik a főhőssel miután visszatért a saját világába.

A sztori szerint Takafumi nagybátyja 17 évvel ezelőtt 17 évesen kómába került, azonban most magához tért és kiderült ezen időszak alatt egy másik világban csatangolt. A kétkedő Takafumi-t egyből meggyőzi nagybátyja mágiája és elhatározza magához költözteti őt, h youtubert faragjon belőle. Közben pedig a nagybátyó által kivetített emlékképeken láthatjuk milyen kalandokban vett részt a fantasy világban. A poén forrást pedig elsősorban az adja, h a nagybácsi Sega játékokon szocializálódott vagyis teljesen félreérti a társas dolgokat, vagy éppen őt érték félre igencsak a fantasy világ népe. Mindehhez még párosul egy kis balszerencse és nem kimondottan szép külseje. Persze nagybátyó sem épp átlagos emberekkel találkozott szal komikus helyzetekből nincs hiány az animében. Én kifejezetten jókat nevettem a sorozaton, maguk a karakterek és a helyzetek amikbe kerülnek sokszor igencsak viccesek.

Mondjuk sokat dobott az animén a nagybátyót életre keltő Takehito Koyasu alakítása is.

Fergeteges vígjáték mindenkinek csak ajánlani tudom.


Na és akkor a téli szezon általam nézett animéi a gyengébbektől a jobbak felé haladva:

The Legend of Heroes: Sen no Kiseki - Northern War

Én magam a játékokat nem ismerem. Tudom léteznek, meg láttam róluk egy-két videót, de ennyi. Ezért is ért például meglepetésként, hogy első ránézésre az előzetesek alapján a technológiai fejlettség 2. vh korabelinek tűnt, aztán meg kiderült, vannak itt már számítógépek meg mecha-k is.

Na de akkor miért is kezdtem bele, ha nem vagyok képben a játékokkal? Mert a kedvcsinálók egészen tetszettek, továbbá úgy tűnt és olvasni is lehetett, hogy ez az anime önmagában is megfog állni a lábán. Kár, hogy ez aztán nem lett igaz.

A történet alapja, hogy adott egy a kontinens északi szegletében lévő szegény ország Észak-Ambria és déli, erős, agresszíven terjeszkedő szomszédja az Ereboniai birodalom. A háború valószínűsége egyre csak növekszik kettőjük között. Így Észak-Ambria egy osztagot küld kémkedni a birodalomba, hogy olyan információt szerezzenek, amit előnyösen fel tudnak majd használni egy esetleges fegyveres konfliktus esetén. Ennek az osztagnak az egyik tagja a főszereplő Lavi is, akinek felmenői szorosan összefüggnek Észak-Ambria történelmével.

Mindezek alapján én abban reménykedtem, hogy kapunk majd egy jó kis kém sztorit, mely során fokozatosan ismerjük meg a karaktereket, a két országot, sőt magát a világot is, miközben akár vmi jó kis összeesküvésbe is belebonyolódnának hőseink.

Sajnos a végeredmény elég távol áll ettől. Az első két rész felvezető után a harmadik epizódban jutnak el a birodalomba osztagunk és kezdik meg titkos küldetésüket. Ami nem tart sokáig, hiszen a hatodik rész végére véget is ér kémkedésük. Amit mondjuk nem bántam ugyanis ezen epizódok gyötrelmesen szarok. Végül is az anime első fele nem szól másról mint kémkedés címszó alatt hőseink eltengnek a birodalomban. Hiszen csak mennek ide oda és kipróbálják milyen jó egy átlag birodalmi polgár élete. Ami igazán kiakasztott, hogy a küldetés részleteit nyilvános helyeken (pl a vonaton) beszélik meg a birodalmon belül! Egyszerűen olyan bugyután és amatőr módon van megírva a kémkedős szál, hogy az ember már azt várja mikor buknak le. Sajnos ezen epizódokat maguk a karakterek sem tudják menteni, mert elég unszimpatikusak élükön a főszereplő Lavival, illetve nem is nagyon tudunk róluk meg semmit. Persze úgy általában semmiről sem tudunk meg semmit, teljesen elpazarolva a 12 részes anime felét.

Igazából a történet a 7. résztől kezdődik el, némi kompenzációt nyújtva azoknak akik kitartottak eddig. Ugyanis az anime második felében lesz puccs, kitör a háború, lesz összeesküvés stb. Csakhogy az ember kapkodja a fejét, hogy ki, miért, hogyan történik, ugyanis itt már nincs nagyon idő magyarázatokra, amik elmaradtak a felvezetés során. Még a puccs-háború meg Lavi múltja úgy-ahogy követhető, de pl kik álltak az összeesküvés mögött azt így az utolsó rész után sem tudnám megmondani. De egyes fontosnak tűnő karakterekről se tudjuk meg ki az, csak látjuk oszt néhány parancsot vagy vmi sejtelmes beszélgetést ejt meg vkivel és kész. Sajnos a sorozat végére egyértelművé válik a játékok ismerete nélkül kár belekezdenie bárkinek is, hiszen csak nagy vonalakban fogja megérteni az ember mit is lát.

Kedvcsinálónak a játékhoz meg borzalmas az anime, mert inkább elveszi az ember kedvét, mintsem meghozná.

Összességében egy gyenge anime, amit szerintem még azoknak is csalódást keltő, akik ismerik a játékokat. Játékok ismerete nélkül egyáltalán nem ajánlom senkinek se. De azok ismeretében is csak minimális fenntartásokkal.Itou Junji: Maniac

Ha japán horror mangákról van szó, akkor nagy valószínűséggel fel merül Itou Junji neve és munkássága. Én szeretem a horror műfajt is, noha a mangakától eddig csak az Uzumaki-t olvastam, de tervben van más művének bepótlása is. Igaz jelen sorok tárgyát képző anime alapjául szolgáló mangát nem fogom elolvasni. Ugyanis elég volt ebből az animált változat és azonnal ki is fejtem miért.

A sorozat különböző, egymástól független történetek gyűjteménye. Van hogy egy epizód egy történet, de van hogy egy epizódban több történet is elmesélésre kerül. Az egyes sztorik minősége pedig sajnálatos módon igencsak változó, a gyengétől az egészen jóig megtalálható itt minden. Azon elemek, amik például az Uzumaki-ban jók vagy rosszak voltak itt is megtalálhatóak még ha nem egy történeten, úgy mint a kifejezetten erős atmoszféra vagy a szereplők számára a jelenségre megoldással nem szolgáló lezárás.
Legjobban a sírköves sztori tetszett, míg az egyik leggyengébbnek azt gondolom, amikor a lebegő fejek gyilkolták az embereket.

A megvalósítás rendben van, sőt néha a rendezés kifejezetten jó.

Egyszeri kikapcsolódásnak megfelel, amit érdemes lehet megnézni a mangaka műveinek rajongóinak, illetve azoknak, kiknek erős a gyomra és vevők a kissé félelmetes természetfeletti sztorikra.


DanMachi 4 part 2

Az éved első fele után teljesen leadtam az elvárásaimból, így már nem is támasztottam semmit a folytatás felé. Ami ott veszi fel a fonalat, ahol abba maradt és elsőre úgy tűnik érdemi előrelépés nélkül megyünk tovább.

Csakhogy a teljes évad utolsó harmadára mintha valami csoda történt volna, az ln vagy az anime írója észbe kap és elhagyja a széria mára már tipikus hibáinak egy részét. Ugyanis kiderül, h tud jól kidolgozott karaktert írni, mely végett Ryuu lett a sorozat eddigi legjobban megírt és elmélyített személye. De ha ez még nem lenne elég kiderül az író arra is képes, hogy karakterfejlődést írjon. Hiszen Ryuu jelleme folyamatosan változik. Mindezek után nem is annyira hihetetlen, hogy még egy normális románc alapjait is képes összehozni. Ugyanis Ryuu nem csak Random szeret bele Bell-be, hanem fokozatosan kezd hozzá kötődni, ahogy kettőjük kalandja során egyre jobban megismeri. Emellett pedig Bell szemszögéből is látjuk, hogy ő benne miként alapozódik meg egy romantikus kapcsolat alapja Ryuu felé. Továbbá ők ketten eléggé kétségbe ejtő helyzetbe kerülnek, amit a sorozat egyik erénye az igen jó feszültség teremtés még fokozni is tudott (még ha egy percig sem gondolja a néző, hogy odalent elpatkolnának). Azonban még így is meglepő, hogy minden eddig említett elemben rejlő potenciát az anime maximálisan ki tud használni. Aminek következtében Bell és Ryuu kalandjának vége az egész eddigi sorozat csúcspontja lett. Az utolsó három, de leginkább az utolsó előtti és az előtti rész messze kiemelkedik a korábbi epizódokból és igencsak mentik az évadot.

Sajnos van is mitől, mert bár az előbbi bejegyzésben taglaltak mind szép és jók a teljes évadot nézve a képet már nem annyira rózsás. Már az első feléről korábban is összegeztem a véleményen és ahhoz kapcsolódóan említenék meg egy két dolgot az évad második felének ismeretében. Totál fölöslegesen elnyújtott az évad fölvezetése. Továbbá bármennyire is örültem eleinte, hogy a többi karakter jobban előtérbe került és Bell viszonylag nagy csapattal vágott bele a küldetésbe, miután Bell és Ryuu elszakadtak tőlük, a csapat szerepeltetése értelmetlenné válik. Hiszen érdemben a csapat jelenetei nem adnak hozzá semmit a sztorihoz, hiszen mennek Bell-ék után, közben meg harcolnak és harcolnak és harcolnak. Majd egyszer csak kapcsol az anime, hogy Bell-éket kéne mutatni és a csapat utána már csak akkor szerepel egy kurta ideig míg mutatják ahogyan Bell-ékre rátalálnak.

Még negatívumként róható fel, hogy Ryuu háttérsztorijának a lényegét már rég, asszem az első szezonban elárulta az anime. Így a Ryuu-hoz kapcsolódó visszaemlékezések sem szolgáltatnak semmi újdonsággal és nem egyszer fölöslegesen húzza az anime ezzel csak az időt. Túl sok a flashback és nagyrészt nem arra fókuszálnak amire kellenének.

A legutolsó rész is kifejezetten jó csak épp az rondít bele a képbe, hogy
SPOILER
Bell és Ryuu korábban jobb állapotban nem tudja legyőzni a szörnyet, aztán meg már félholtan sikerül nekik.
Végül bármennyire is jól meg lett írva Bell és Ryuu kalandja, félek a folytatásban kettőjük kapcsolata le fog degradálódni, háttérbe kerül és max egy két iruló piruló jelenetben ki fog merülni. Ha így lesz, az lesz a pont ahol én dobom a sorozatot. Ugyanis most már minimum azt elvárom, h Ryuu legyen Bell érzelmi támasza, még ha nem is sikerül előrébb mozdítani kettőjük románcát.

Nem a legjobb évad, de a sorozat eddigi legjobb részeit mutatja fel, ami miatt érdemes megnézni mindazoknak, akik ezelőtt kitartottak a széria mellett.


Ooyuki Umi no Kaina

Nem én vagyok Nihei Tsutomu művek legjártasabbja, hiszen csak néhányat ismerek a mangaktól. De azok alapján azt szűrtem le, hogy a mangaka kifejezetten érdekes sci-fi világokat tud írni, általában vmilyen poszt-apokaliptikus szettingszel, ahol az emberiség maradéka küzd a túlélésért. Ezen jól megírt világokba pedig egy ígéretesnek tűnő történetet indít útjára, ami híján van igazán egyedi és összetett karaktereknek és ami a végére sose lesz olyan jó mint amilyen lehetne. Mindezek alól pedig úgy tűnik a Ooyuki Umi no Kaina sem kivétel.

A történet egy olyan bolygón játszódik, melynek felszínét végeláthatatlan hótenger borítja és amelyet a felhő fölé nyúló óriási fák burkolnak be. Az egyik ilyen fa tetején lévő településen él Kaina, ki minden nap lenéz a felszín felé, azon töprengve, hogy az onnan áradó fények vajon emberi kéz munkája-e. Egy nap azonban minden megváltozik, amikor észreveszi, hogy egy ballon szállt fel hozzájuk egy eszméletlen lányt szállítva. Találkozásuk pedig kihatással lesz a megmaradt emberiségre is.

Az egyes epizódok után jókat töprengtem azon, miként alakulhatott így e világ és a benne lévő emberek sorsa. Az anime pedig ehhez folyamatosan szórta az információ morzsákat és utalásokat. Noha egy jelentős infót el fejelt közölni és én is az animén kívülről tudtam meg, hogy a mindent ellepő hót, nem lehet vízzé olvasztani és ezért súlyos probléma a csökkenő vízkészletek. Szóval megint egy érdekes sci-fi világot kapunk, ahol a történet sem tűnik rossznak. Hiszen - kis spoiler - kiderül odalent élő emberek két csoportja harcol egymással, Liliha pedig a megoldást keresi, hogy elkerülje a falujának pusztulását és segítsen mindenkin.

Örülök annak, hogy az anime egyik felet sem tünteti fel jónak vagy gonosznak. Hanem a túlélésért küzdő egyre elkeseredettebb feleket láthatunk. Így néha tud nyomasztóvá válni, kiváltképp akkor mikor betekintést nyerünk a flottánál élő emberek helyzetébe. Azonban a dráma sajnálatos módon hiányzik a műből.

A mérleg negatív oldalát nyomja, hogy az évad zárása kiszámítható és igencsak összecsapott lett, amim ellett még egy-két a korábbiaknak ellentmondó dolgot is láthatunk. Továbbá a karaktereket sem sikerül a 11 rész alatt elmélyíteni.
Eleinte úgy tűnik Kaina a naiv/idealista srác, míg Liliha ennek az ellentéte valamilyen szinten. Evégett van, hogy Liliha pl simán leszúrja az ellenfelét ha a helyzet úgy kívánja. Csakhogy a sorozat végére mintha megfordulna kettőjük szerepe és Liliha tűnik naivnak azáltal, hogy azt gondolja majd egy térkép felmutatásával véget tud vetni a vérrontásnak. Ez a jellembeli változás pedig nem a karakter fejlődése, hanem szerintem szimplán hibás írás következménye.

A megvalósításra nem lehet panasz. Bár még mindig a rajzolt animéket preferálom, a Polygon Pictures megvalósítása egyre jobban hajaz arra, aminek örülök.

A végét leszámítva elégedett vagyok ezzel az évaddal. Nem egy hibátlan alkotás, de világa érdekes egyben elgondolkodtató és a történet se rossz. A sci-fi műfaj vagy Nihei Tsutomu művek kedvelőinek bátran ajánlom.


Kyokou Suiri 2

Én azok közé tartozom akiknek az első évad is már kifejezetten tetszett. Így örültem a folytatás hírének és végül nem is kellett csalódnom.

Nos a 2.évad struktúráját tekintve sokkal epizodikusabb lett, mint amilyen az elődje. A fő történetszál vagy legalábbis az első fő történet szál, ami Rikka köré épül most háttérbe szorul és a különböző kisebb esetekre kerül a fókusz. Én nem bántam ezt a váltást, noha véleményem szerint a legjobbtól, a leg érdekesebb esettől haladunk a kevésbé érdekesek felé. Így az évad eleje jobban bejött mint a vége.

Kotoko és Kurou párosa még mindig fergeteges, viszont az évad vége után úgy gondolom lassan időszerű lenne új állandó karaktereket melléjük és Rikka mellé behozni. Mert bár főszereplőpárosunk továbbra is imádni való kellenének olyan állandó szereplők, akik úgy triggerelnék őket, hogy már ismerik és ne csak azt lássuk, ahogyan idegenek csodálkoznak rá kettőjükre. Ezért is volt jó az első évadban Saki.

Bár a végére kicsit ellaposodik én még így is elégedett vagyok a folytatással. Várom a kövi évadot (remélem lesz).


Hikari no Ou

Mindig örvendetes, ha egy olyan anime érkezik, mely történetében és világában mer jobban elrugaszkodni a már mondhatni szokványos elemektől. E téli szezonban pedig két olyan anime is debütált, mely igazán egyedi világgal rendelkezik, az egyik az Ooyukiumi no Kaina, a másik pedig e sorok tárgyát képző Hikari no Ou. Míg előbbi a sci-fi addig utóbbi a fantasy/stempunk vonulaton. Noha az ember elgondolkodik azon az epizódok előrehaladtával, hogy a Hikari no Ou talán sci-fi is.

Az emberi civilizáció mára már csak árnyéka egykori fejlett valójának. Ugyanis az utolsó ismert nagy háborút követően az emberek természetes tűz közelségében maguktól lángra lobbannak. Ha pedig ez nem lenne elég a világot ellepte egy hatalmas erdő, melyben rendkívül veszélyes lángdémonok élnek. Azonban a sors iróniájaként e teremtményeknek köszönhetően tudja az emberiség hasznosítani újra a tüzet. Hiszen a lángdémonok gyúlékony vére az egyetlen melytől nem kapnak spontán lángra az emberek. Ennek köszönhetően jöttek létre a lángvadászok, akik lángdémonokra vadásznak, hogy azok vérét lecsapolhassák.
Egy ilyen vadásszal nyit az anime, aki egy Touko nevű falusi lányt ment meg az erdőben egy lángdémontól. Csakhogy harc közben nem csak a szörny de a lángvadász is az életét veszti, ki utolsó szavaival elárulja a társának vagyis a kutyájának nevét a lánynak. Ezt követően két szálon folytatódik tovább a történet, az egyik során Touko-t követjük nyomon, ki útnak indul a főváros felé, hogy az elhunyt lángvadász kutyáját és sarlóját vissza juttassa annak családjához. A másik folyamán pedig az elhunyt lángvadász fiát Koushi-t látjuk, kit beteg húgával apjuk halál hírét követően egy gazdag iparmágnás vesz a szárnyai alá. Aki segít Koushi húgának gyógyításában cserébe azt kéri az igen okos fiútól, hogy tudását az ő célja érdekében kamatoztassa.

Nem egy egyszerű, de érdekes felállás, mely szép lassan bontakozik ki (igaz az évad végére azért beindulnak kellően az események). A világról folyamatosan kapunk kisebb-nagyobb információ morzsákat, melyet ha mindet nem is feltétlen tudunk hova rakni, azért az évad végére eléggé képbe kerülünk. Mit ne mondjak eléggé magával ragadott a lore.

Touko és Koushi bele kényszerülnek helyzetükbe és eleinte csak sodródnak az eseményekkel. Az anime remekül adja át mennyire kiszolgáltatottak, melyet a kissé kellemetlen, nyomasztó hangulatával csak fokozni tud. Viszont a sztori előre haladtával főszereplőink nem törődnek bele, hogy mások irányítsák életüket és még ha apránként is de kezükbe veszik sorsukat. Mindez pedig annak köszönhető, hogy mindkettőjük jelleme el kezd változni. Touko egy szerencsétlen, mihaszna kislány, kinek kezdeti vergődését rossz nézni. Csakhogy ahogyan útja során ismerkedik meg másokkal, barátokra tesz szert és veszélyes kalandokba csöppen, úgy az évad végére már tesz is azért, hogy ezen változtasson. Hasonló a helyzet Koushi-val, aki ahogyan egyre jobban ismeri meg e világ történetét, a lángot és a körülötte levő embereket, különösképpen befogadóját, naivitását hátra hagyva kénytelen furfangossá válnia.

Persze Touko-n és Koushi-n kívül még akadnak más, akár még érdekesebb karakterek. Kikről még ha nem is feltétlen sok mindent tudunk meg, azonban az általunk látható cselekedeteik és beszédük elég jól meg vannak írva ahhoz, hogy egy-egy összetettebb jellemet sejthessünk bennük.

Sajnos a megvalósítás igencsak felemás lett. Maga a vizuális stílus és az aláfestések remek atmoszférát teremtenek a műnek. Azonban az animáció az sokszor nincs. Az látszik, hogy alapjába véve az anime átlag stílusától eltérő részletgazdag állóképeket egy-egy hatás nyomatékosítására használ a sorozat. Csakhogy akkor is használja mikor valami látványos dolog, akció történik. Nem tudom, hogy a covid miatt vagy a büdzsével nem stimmelt valami, de sajnos az akció jelenetek animáció vagy félkészek vagy állóképekkel vannak helyettesítve. Ez pedig eléggé rombolja az élményt. Remélem a folytatásra több pénzt vagy időt szánnak, hogy ez ne forduljon elő.

Végül még megemlíteném, hogy a szezonból az általam nézett animének közül csak ennek volt olyan opening dala, ami tetszett.

Számomra a téli szezon legjobb címe a Hikari no Ou, mely rendkívül érdekes világgal, erős atmoszférával, lassú de érdekfeszítő történettel rendelkezik. Várom a folytatást.


Sajnos a covid miatt vannak olyan téli szezonos animék, amik csúsznak így az alábbiakról majd később ha véget érnek véleményezem:
  • Bofuri 2. évada
  • NieR:Automata Ver1.1a
  • Maou Gakuin no Futekigousha 2. évada
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha már szezonok, én a tavaszi szezonból talán ezekbe kezdek bele:
Kép
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1508
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

ZeroProcess írta: 2023.04.10. 18:55 DanMachi 4 part 2

A legutolsó rész is kifejezetten jó csak épp az rondít bele a képbe, hogy
SPOILER
Bell és Ryuu korábban jobb állapotban nem tudja legyőzni a szörnyet, aztán meg már félholtan sikerül nekik.
Ez a rész nekem is fájó pont volt. Bár összességében is nálam az első rész erősebb volt pont ezért. Kiegyensúlyozottabb volt a két szál bemutatásában, és akkor még élt is a remény, hogy ütős csata kerekedik, amikor majd konvergálnak.
SPOILER
De ez egyre csak bomlott, ahogy az elvileg félholt, meg nyomorék duó vette a papíron egyre reménytelenebb akadályokat. És akkor hol volt még a Juggernaughty? Pedig itt tényleg megvolt a tökéletes lehetőség, hogy Bell fellálása helyett egy igazán átütő összefogás kerekedjen, amikor a leszálló csapat rájuk talál. Lehetett volna olyan csapatmunka, amely még a Floor Boss elleni ütközetet is felmúlta volna Bell és Ryuu hozzáadásával. De nem, muszáj volt az elnyűtt, már halálán lévő párossal legyőzetni a még korábbinál is táposabb, lenti szörnyek képességeivel is felturbózott Juggernaughtyt.
Amennyire hitet adott nekem a sorozatban az elmúlt pár évad, majdnem annyira visszavette ez a befejezés.

ZeroProcess írta: 2023.04.10. 18:55 Kyokou Suiri 2

Én azok közé tartozom akiknek az első évad is már kifejezetten tetszett. Így örültem a folytatás hírének és végül nem is kellett csalódnom.

Nos a 2.évad struktúráját tekintve sokkal epizodikusabb lett, mint amilyen az elődje. A fő történetszál vagy legalábbis az első fő történet szál, ami Rikka köré épül most háttérbe szorul és a különböző kisebb esetekre kerül a fókusz. Én nem bántam ezt a váltást, noha véleményem szerint a legjobbtól, a leg érdekesebb esettől haladunk a kevésbé érdekesek felé. Így az évad eleje jobban bejött mint a vége.
Én nem feltétlenül úgy írnám le, hogy epizodikusabb. Inkább sokkkal pörgősebb volt a cselekmény ebben az évadban. Az első szezon sokkal többet időzött egyetlen esetnél, a Steel Lady ügy kitette ugye az egész háromnegyedét. És bár koncepciójában az egy igen érdekes és ötletes cselekmény volt, de annyira azért nem hogy a végtelenségig tartson. Ezúttal több ügy került terítékre, és azok elég jóra sikerültek. Nálam az idős hölgy esete volt közülük a gyengébb. A yuki-onna és mágnás család esete ellenben bejöttek, különösen az utóbbi. Alapból igen érdekes volt ennek a rejtélynek a koncepciója, ebben versenyre kelt az Acél Idollal is. Az óriási csavar a végén pedig még engem is nagyon meglepett. És az egészet tökölés nélkül lebonyolították 4 rész alatt, így simán ez lett a kedvenc esetem eddig a sorozatból.
Kép
Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 644
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Nyáron érkezik majd a Link Click 2. évada. :tada: :tada: :tada:
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2055
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Gyors kérdés: nézi innen valaki az Oshi no Ko-?
Én nem, de toppon fut MAL-on 9-es fölötti pontszámmal....

O.o?

Tényleg olyan jó? Mert engem az ajánló és a témája teljes mértékben hidegen hagy.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
popovicsp07
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.07.10. 22:25
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Maglód

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: popovicsp07 »

Ayla írta: 2023.05.02. 19:16 Gyors kérdés: nézi innen valaki az Oshi no Ko-?
Én nem, de toppon fut MAL-on 9-es fölötti pontszámmal....

O.o?

Tényleg olyan jó? Mert engem az ajánló és a témája teljes mértékben hidegen hagy.
Szia!

Én nézem. Az első rész másfél óráját túl kell élni. Mármint nem rossz, de mivel elfelejtettem, hogy miről is szól hagyott ellazulni az illúziókban.
Utána eléggé érdekes a sorozat, már ha leköt a filmkészítés. Rengeteg infót ad mind a filmes, mind az idol világról, és eddig a bosszús szál nem igazán indult be. Eléggé lassú sorozat.
Érdekes sorozat, bár az eleje eléggé hazavágott. :/
Még nem tudom, hogy 7, vagy 8/10 lesz.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6128
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

popovicsp07 írta: 2023.05.07. 14:30Az első rész másfél óráját túl kell élni.
O_O Ezek szerint egyik ismerősöm nem viccből mondta, hogy: "Az első epizód igazából egy önálló filmként is megállná a helyét.", csak én eddig azt hittem, hogy a tartalmára célzott, nem a hosszára. XD
Kép
Avatar
popovicsp07
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.07.10. 22:25
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Maglód

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: popovicsp07 »

Titkos írta: 2023.05.07. 14:50
popovicsp07 írta: 2023.05.07. 14:30Az első rész másfél óráját túl kell élni.
O_O Ezek szerint egyik ismerősöm nem viccből mondta, hogy: "Az első epizód igazából egy önálló filmként is megállná a helyét.", csak én eddig azt hittem, hogy a tartalmára célzott, nem a hosszára. XD
A tartalma is van annyi. :D
Úgy képzeld el, mint bármelyik sorozat pilotját. :D
Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2466
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Ayla írta: 2023.05.02. 19:16 Gyors kérdés: nézi innen valaki az Oshi no Ko-?
Én nem, de toppon fut MAL-on 9-es fölötti pontszámmal....
Nem néztem ugyan, de amit hallottam felőle, az alapján nekem nagyon ilyen Clannad-féle szirupos melodrámának csapódott le, csak épp idolokkal.

A MAL-os score-okra meg nem érdemes túl sokat adni, szal nekem igazából már ez baromi vicces, hogy egyáltalán átlaga van, ami ugye csakis abból jöhet, hogy már az első rész után nyomkodták rá az emberek a 10/10-et... :roll:

Amiről viszont írjatok majd, az a Jigokuraku. Minimálisan, de ez még úgy ahogy érdekelne is.
Avatar
popovicsp07
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2022.07.10. 22:25
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Maglód

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: popovicsp07 »

Junchi írta: 2023.05.08. 18:17
Ayla írta: 2023.05.02. 19:16 Gyors kérdés: nézi innen valaki az Oshi no Ko-?
Én nem, de toppon fut MAL-on 9-es fölötti pontszámmal....
Nem néztem ugyan, de amit hallottam felőle, az alapján nekem nagyon ilyen Clannad-féle szirupos melodrámának csapódott le, csak épp idolokkal.


Az Oshi annyira nem szirupos, inkább egy lightos bosszú/álombeteljesítős darab reinkarnációval.
Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1240
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ami a Jigokurakut illeti, végre beértem, és nemtom ki hogy van vele, de az openingben több érdekesebb :lol: karakter van, mint az eddigi részek battle royale osztagában. szóval cant wait XD
Válasz küldése