Új animék - frissen, ropogósan =)

Általánosságban az animékhez kapcsolódó témák.
Avatar
annarancs
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 648
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:
Tartózkodási hely: a danmei pokolban

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: annarancs »

Az októberben érkező Kusuriya no Hitorigoto animéhez új PV-t kaptunk, amiben a főszereplőnőt alakító Yuuki Aoi mellett már a férfi főszereplőt szinkronizáló Ootsuka Takeo is hallható. :o
Avatar
GentleRain
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: 2022.07.08. 13:29
Nem:
Tartózkodási hely: Tata
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: GentleRain »

Yumemiru Danshi wa Genjitsushugisha

Szokványos kis iskolai romantikus shoujo-cucc. Tehát ne várjunk sokat tőle, a grafika átlagos, a karakterek nem kiemelkedőek, a történet meg csendesen csordogál. Nem rossz, de két rész után sem értem, miért akarom megnézni. Teljesen sablonos az egész, és tuti a végén a két főszereplő összejön.

Suki na Ko ga Megane wo Wasureta

A másik iskolai shoujo cucc, amit nézek, de ez még tetszik is. Bájos, kissé esetlen, de nézeti magát. Csak a ronda CGI zavar be a belső tereknél, valamint ha alulról mutatják a karaktereket menés közben. De egyébként egyáltalán nem rossz, vállalható, cuki és sokszor még viccesek is a szituációk. Amúgy nem értem, hogy a kiscsaj hogy nem veszi észre szemüvegesként, hogy nincs rajta szemüveg. Oké, ez a poénok fő forrása, és a történet veleje, de akkor is!

Ayaka

Ez már sokkal jobb, mint az első kettő. Fantasy árva főhőssel, egy szigettel, sok mitamával, meg misztikummal és különleges erőkkel. De tuti van ott több is, bár két rész után még csak igen kevés választ kapunk bármire is. A grafika és az opening-ending tetszetős, a karakterek érdekesek és a történet is jópofa.

Watashi no Shiawase na Kekkon

Ezt nagyon vártam, és nem csalódtam. Tényleg beszippantott az első epizóddal, pedig a mangáját nem ismerem, a film meg várat magára, hogy megnézzem. De tetszik, szép grafika, érdekes felállás és gyönyörű az opening is. A történetben van potenciál, szóval reméljük, ki is használják.


Rurouni Kenshin


Igen, itt az új verzió, ami most indult és kb. mindenben (is) eltér a mangától, valamint az első animétől. Az opening zenéje nem tetszik, a klippje igen. A grafika szerintem a régi animében szebb volt, itt nagyon látszik a CGI, ami nem tesz jót neki. Túl letisztult az egész, de a történet nem rossz, nézeti magát. Legalább a karakterek jellemvonása maradt, abba nem piszkáltak bele. Nos, meglátjuk, hogy a 24 rész mire lesz elég. Régen volt, hogy teljes évados animét láttam volna az utóbbi szezonokban.
"Ne gondoljuk, hogy valaki túlságosan tökéletes!"
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2068
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Horimiya Piece
Folytatása az első évadnak, bár eddig inkább csak flashbackek voltak, de az is jó!

Zom 100
Művészi színpalettával összehányt zombiapokalipszis, ahol ez amúgy csak a háttérzaj. Beszéljünk inkább arról, milyen jól beidőzítették ennek a megjelenését pontosan akkorra, mire az emberiség elkezdi elfelejteni a sok rosszat ami a COVID ideje alatt volt, és újra idealizálni kezdi azt az életmódot, ahol nem kell bejárni dolgozni és kicsit lassabban forog a világ.

A főszereplőnk egy modern japán rabszolgaipar alkalmazottja és alig-alig él, akár egy zombi. De kitör az igazi zombik világvégéje, így a srác feltámad a majdhogynemi öngyilkossági hajlamaiból és újult erővel ír bakancslistát mindarról amit szeretne megvalósítani vagy átélni mielőtt ő is egy igazi zombivá válik.

Eddig ennyit tudunk, az openingben már kacsingatnak a mellékszereplők, akik nagyon jól néznek ki és a második részben már be is dobták az egyiket, aki kielégítően életképes apokalipszis túlélő.

Amúgy jön a live action is a Netflixtől, meglepően azelőtt, hogy az anime befejeződne: https://www.youtube.com/watch?v=yhbWaJaYDiY

Bleachet is tolom, folytatásban, ha esetleg érdekel valakit : D
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Catrin
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1250
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Catrin »

Ayla írta: 2023.07.18. 22:18 Horimiya Piece
Folytatása az első évadnak, bár eddig inkább csak flashbackek voltak, de az is jó!
Valójában nem folytatás (ezért is a piece cím), az első évad úgy adaptálta végig a mangát, hogy közben sok mókás momentet kihagyott... (pontosabban kb. a sztori fele kimaradt, gondolom nem reméltek akkora sikert, és inkább a lényegre és a happy zárásra koncentráltak), így az új évadba ezek a kimaradt fejezetek kerültek bele.<333 (Ettől még lehet, hogy lesz pár utána játszódós jelenet is, a bónusz fejezetek miatt, pláne, ha Hero eredeti pixives mangáját veszik alapul.)
Lényegében, ha az összes rész kijött ebből az évadból is, akkor új nézési sorrendet lehetne állítani a két évad epizódjai között, hogy mangahű/teljesen lineáris adaptálást kapjunk. XDDD (lol majdnem mint anno a Haruhi részeknél)

Zom 100 eddig szerintem is ígéretes. XDD Remélem végig kellően kritikus/szatirikus és mókás lesz.
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Kicsit megkésve a tavaszi szezon címeiről:

Kidou Senshi Gundam: Suisei no Majo

Az a kis info amit úgy általánosságban tudok a Gundam szériákról, illetve az ütős kis prológus alapján egy drámai, kissé sokkoló, véres háborús mecha sorozatra számítottam. Erre föl az első évad nem szólt lényegében másról, minthogy az idegesítő főszereplő csajt szinte minden részben kihívták egy nem életre-halálra menő mecha párbajra, amiket aztán folyton ő nyert meg. Ezt még tetézte, hogy ezekkel a párbajokkal a mega vállalatok döntöttek el bizonyos dolgokat. Nos a komolyan vehetőség már itt megcsorbult, amit még valamelyesen rontott az is, hogy a 17. életévét még be nem töltött kis csaj házasodni nem házasodhat, de vállalatot lazán alapíthat. Mit ne mondjak, ha az első évad végén nem lett volna a terroristás rész, akkor lehet nem néztem volna tovább. De így volt remény, hogy a folytatásra javulni fog a helyzet és valóban javult is.

Komolyabb lett a történet már amennyire ez az előzmény tükrében lehetséges volt, illetve a döntéseknek itt már lett súlya. Egyre jobban elkezdett közelíteni az anime ahhoz, amit a prológus alapján elvártam tőle. Szóval volt remény, hogy ez a fele sorozatnak már legalább jó lesz. Csakhogy a finálénál ez a remény szerte foszlott.

Szerintem remek ötlet volt, hogy a főszereplő édesanyját tették meg antagonistának. Remekül szőtte a szálakat és a motivációja is helyén volt. Erre föl a fináléban az anime azt mondja, hogy nem, inkább egy résszel korábban lévő fószert kinek nevére se emlékszel teszi meg főgenyónak. Aki nem mellesleg random a semmiből előhúz egy még nagyobb még veszélyesebb fegyvert, ami fenyegetést jelent mindenkire. Szóval egyszerűen borzalmas lett a finálé.

Nem tudom hivatalosan vagy csak a fanok szajkózták azt, hogy ez a sorozat jó belépő a Gundnam univerzumban, mert szerintem ez nem igaz. Már csak ezért is nem, mert a sorozat elfelejti ezt a világot bemutatni. Nem tudjuk meg például miért lett ilyen a Föld, vannak-e még országok, rendfenntartó szervezetek vagy csak tényleg a vállalati csoport plusz a liga van amik hatalommal rendelkeznek. Csak a vállalati csoporton belül lévő erőviszonyokkal leszünk tisztában, de hogy maga a vállalati csoport a világban hol helyezkedik el már nem.

A főszereplő csaj Suletta elég idegesítő, igaz általánosságban az anime nem tudott szimpatikus karaktereket felmutatni. Arról nem is beszélve, hogy Suletta és Miorine között a kémia szerintem egyáltalán nem működött. Hát na ők egy gyengébb Izetta - Fredericka páros ripoff.
Az egyetlen egy karakter akit kedveltem az a mellékszereplő Guel volt, aki több és nagyobb megpróbáltatáson megy keresztül, mint maga a főszereplő és brancsa. Ezáltal ő jóval nagyobb karakterfejlődésen megy keresztül, mint bárki más ebben a sorozatban.

A látvány elképesztő, az ütközetek izgalmasak, az aláfestések pöpecek csak az OP-ED párokat nem sikerült eltalálni.

Összességében csalódás a sorozat. Nem rossz de a prológus és egyes vélemények alapján teljesen mást vártam. Azt pedig nem segítette elő, hogy neki ugorjak egy másik Gundam sorozatnak.


Tengoku Daimakyou

Posztapok cuccokra mindig vevő vagyok így természetesen követtem hétről-hétre a tavaszi szezonban. A két szálon futó történet bő tíz évvel a világot sújtó valamilyen katasztrófa után játszódik Japánban, ahol emberevő lények tartják terrorban az embereket. Egyik oldalon a tini párost Kiruko és Marut követhetjük nyomon, ahogyan az egykori országot járva keresnek egy Paradicsom nevű helyet. Az ő utazásuk szolgáltatja a road movie jellegét a sorozatnak és az anime jelenének bemutatására szolgál vagyis hogyan élnek ilyen körülmények közt az emberek. Persze a páros célja és múltja az ami inkább érdekes és nem feltétlen az útjuk.

A másik szálon, ami vhogyan kapcsolódik az előbbihez, pedig egy modern intézményben lévő gyerekek mindennapjait láthatjuk, ahol egyre több és több furcsaságnak leszünk szemtanúi. Ennél többet a spoilerek elkerülése véget nem is érnék ezen oldaláról az animének.
Maga a sztori lényegében kifejezetten érdekes, ahol a kirakósnak rengeteg darabja van, amik még nem állnak össze. Remélem majd a válaszok kielégítőek lesznek, noha az ilyen művek legsarkalatosabb pontja szokott lenni és sztem mindannyian tudnák olyan címet mondani, ahol a válaszok kiábrándítóak voltak.

Mondjuk vicces, hogy senki se tudja mi történt a katasztrófakor, biztos úgy keltek fel az emberek egyik napról a másikra, hogy lepusztultak a városok és a népesség nagyja oda lett. Oké, hogy za okát nem tudja az átlag túlélő de az anime azt se akarja elárulni ők miként élték át, hogy tudjuk az okokra következtetni. Félek, hogy ez plot hole marad a cuccban.
Továbbá maga a vége se tetszett az évadnak, pontosabban én úgy éreztem az utolsó részre elfogyott az anime lendülete és a 13. rész után csak néztem, hogy ennyi? Arról nem is beszélve, hogy az évadzárót kicsit összecsapottnak éreztem.

Bár érthető, hogy egy ilyen világban megváltoznak a morális értékek, de vhogy az anime rendere minden egyes kicsit is problémásabb cselekedett félváron vesz és ezáltal súlytalanná is válnak. Például a sorozat vége felé lévő sokkoló rész
SPOILER
megerőszakolja a csávó a főszereplő csajt
. Ennek sztem az anime által nyújtott olvastával van a gond, hogy
SPOILER
a nők könnyen túl tudnak lépni ezen, nekik semmiség ha megerőszakolják őket.
Erre lehetne azt felhozni, hogy az itteni speciálisabb eset és ne általánosítsunk, csakhogy ha ezt a részt más mire cserélem ki
SPOILER
más okból lesz vége a csávóhoz fűződő kapcsolatának
a végeredmény nem fog változni. Ergo
SPOILER
megerőszakolás
öncélú volt ezért van egy ilyen rossz olvasata. Amúgy ezen felül még volt egy-kétszer, ahol úgy gondoltam az anime öncélúvá vált.

Karakterekből van egy pár, de mivel a tini páros szerepelt többet a képernyőn így nyilván valóan őket is tudtam jobban megkomálni, illetve kapcsolatuk szórakoztató volt. Rajtuk kívül még az intézmény igazgatóját említeném meg, aki az évad végére kínosan komikussá válik nagyon túlzó, elborult viselkedésével, mely eléggé kizökkentett engem az eseményekből.

A látvány príma, a lepusztult városok szemkápráztatóan jól néztek ki. Kár, hogy zenei téren már most nem emlékszem semmire.

Nem hibátlan, de rendkívül érdekes anime, amit a műfaj kedvelőinek bátran ajánlok.


Edomae Elf

Első sorban a szentélyes közeg miatt néztem meg, hátha azzal vagy a a vallással kapcsolatban tud-e vmilyen érdekességgel szolgálni. Persze tudtam én, hogy nem ezen lesz a fókusz így nem lepett meg, hogy ezzel kapcsolatban visszafogott az anime. Jobban meglepett az Edo korszakról való sztorizgatás / ismeret terjesztés még ha feltehetőleg kicsit színeztek a dolgokon.

Alapjába véve a zárkózott otaku elf Elda és az őt felügyelő ifjú papnő Koito szórakoztató mindennapjairól szól, ami azért tud egy-egy komolyabb témát is megpengetni. Ők ketten szerintem egy kedvelhető párost alkotnak, de ez az epizódok során felbukkanó karakterekre is igaz.

Látványra nem lehet panasz és az OP-ED jól visszaadja az anime hangulatát, igaz nekem utóbbi jobban tetszett.

Az Edomae Elf nem váltja meg a műfajt, de egy kellemes kikapcsolódás, amit érdemes megnézni.


És ennyi. Bár még a tavaszi Ousama Ranking sorozatba biztos bele fogok nézni valamikor.
Amúgy a nyári szezonból ezen címekkel szemezgetek:
  • Undead Girl Murder Farce
  • Dekiru Neko wa Kyou mo Yuuutsu
  • AI no Idenshi
  • Hi no Tori: Eden no Sora
  • Dark Gathering
  • Nanatsu no Maken ga Shihai Suru
  • Hataraku Maou-sama!! 2nd Season
  • Kyoukai Senki: Kyokkou no Souki
Illetve amik a téliből ide csúsztak.
Kép
Avatar
ZeroProcess
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 140
Csatlakozott: 2019.03.27. 21:45
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: ZeroProcess »

Most egy egészen friss címről ejtenék szót aminek első etapja / évadja most hétvégén ért véget és ez nem más mint a NieR:Automata Ver1.1a:

Mielőtt belekezdenék az anime kitárgyalásába, néhány mondat erejéig kitérnék arra hányadán állok a franchise-zal. Az elmúlt évek nagy kedvence lett számomra a NieR:Automata játék, így nem volt kérdéses számomra, hogy mélyebben is elmerüljek a szériában. Így végig vittem a NieR Replicant ver.1.2-t és kipróbáltam a fos gatcha NieR Re[in]carnation-t. Persze nem kerülte el a figyelmem eme univerzumhoz tartozó Drakengard trilógia sem, melynek 3. részét már kijátszottam és az első része függőben. Mivel nyomtatott formában is megvetette a lábát e franchise így a jelenleg futó YoRHa mangának első két kötetét elolvastam (remélem még idén megjelenik a 3. angolul), illetve kiolvastam a Long Story Short és a Short Story Long ln-eket, a YoRHa Boys pedig folyamatban. A színpadi darabok azok, ahol elmaradásom van. Mindezek után nem meglepő, hogy kifejezetten vártam az animét, igaz fenntartásokkal.

Nos az első rész egyből vissza is vetette lelkesedésem, ugyanis mint epizód egyáltalán nem működött. Hiszen szimplán a játék legelejének jelenetei lettek anime formába lemásolva és belesűrítve 20 percbe, mely csak a játék ismeretében lett követhető és vmennyire élvezhető. Azaz egyből a nyitánnyal nyilván valóvá vált, hogy az anime nem akar a saját lábain megállni, így aki nincs képben az alapjául szolgáló játékkal vajmi keveset fog megérteni a sorozatból.

Csakhogy az első néhány rész után az is egyértelművé vált, hogy azok akik csak a NieR:Automata játékot ismerik sem fogják teljes egészében érteni az animét. Ugyanis a sorozat igencsak nyomatékosan tartalmaz utalásokat az első NieR játékra, olyannyira, hogy többnek is tűnnek puszta utalásoknál, lévén olyan mintha ezeknek a jeleneteknek később még fontos szerepet szánnának. Aztán ki tudja, lehet a következő tizen-egynéhány epizódos etap után kiderül ezek csak jó erős fan service-ek voltak. Amúgy a játékban nincsenek az ember arcába tolva az előző részhez kapcsolódó dolgok.

Az előbbi két bejegyzésben taglaltakat még meg lehet fejelni Lily karakterével, ki az anime egyik fontosabb mellékszereplője lett, noha egyik játékban sem szerepel, csak a könyvekben/színdarabokban. Viszont őt azért már vmelyest bemutatja a sorozat így pedig egész jól képbe lehet kerül vele kapcsolatban. Igaz a múltjának egy fontos részletét (ami a karakter jelentőségét kissé növelné) érthetetlen módon kihagy az anime. Pedig elvártam volna, ha már ekkora szerepet kapott. Akit jobban érdekel a karakter kezdjem bele a YoRHa mangába.

Szó se róla, az alkotók nagyon képben vannak a franchise-zal, ami nagy pozitívum, csak az animét nem úgy kellett volna csinálni, hogy fan-októl csak fan-oknak.

Mindezek tükrében érthető ha a plot-ról nem írok semmit, mert azzal rég tisztában kell lennie annak, aki belekezd az animébe. Arról viszont érdemes írnom, hogy a rendezés sokszor csak szolgai módon másolja a játékot a fentebb már említett utalásokon kívül semmi pluszt hozzáadva. Ami egy-egy fontosabb pillanatnál tökéletesen rendben van, de teljes epizódon keresztül már nem. Így sem rosszak a részek csak ez kevés. Pedig vannak olyan pillanatok sőt akár teljes epizód is (lásd Pascal faluját bemutató), ahol a rendező képes saját víziójával vezetni a sorozatot és azt a bizonyos pluszt hozzáadni. Na azok a szegmensei az animének, amik kifejezetten jól működnek.
Igaz a másolás nagyrészt a 8. részig tart ugyanis onnantól már valamelyest jobban eltér a történet az alapanyagban látottaktól értelmet adva az Ver1.1a elnevezésnek.

Ha már utalásokról és másolásról szó volt, akkor a fanservice-re is kitérnék egy kicsit. Persze előbbi kettő is egyfajta módja (méghozzá a jobbik) annak, de tudjuk vannak ám piszkosabb módszerek is. Hál égnek szinte elkerülték ezt a sorozatot és még a pancsolós részt is kulturáltan oldották meg anélkül, hogy a főszereplő párost levetkőztették volna, azaz a méltóságukat sikerült megtartani. Azonban a szintét azért írtam az előbb, mert egy mellék karaktert méghozzá Jackass-t azért csak bikiniben mutogattak az említett jelenetnél. De ezzel még ki tudok békülni, ha ennél többször nem akarják a no life perverz otakukat kielégíteni.

Jackass-nél tartva ő valóban idegesítő lett, kicsit túltolták az izgága mentalitását. A többi karakter teljesen rendben volt, bár néha 9S kapott szájfényt vmiért. Az külön dicsérendő, hogy a játék összes szinkron hangja visszatért a szerepébe. De nem csak ők, hanem a játék OST-je is újfent hallható volt. Nagy ziccer lett volna kihagyni a zenéket, amik sokat dobnak a részeken.

Mondjuk azt sajnálom, hogy az OP-ED páros nem lett nagy eresztés. Ellenben az animációval, ami kifejezetten jó lett, már amikor nincs CGI a képen. Sajnos nem egy jelenetben van CGI, ami a legtöbb esetben igen csúnyán néz ki.

Végül még megemlíteném az ED-ek utáni báb show-t, ami jópofák és amik a játék joke end-jeit hivatottak átadni.

Összességében a 12. rész után is azt tudom írni, mint az első rész után, hogy a sorozat fanservice-nek remek, animének már kevésbé (de azért a részek előrehaladtával vmelyest javult a helyzet). A fanoknak ajánlom. A szériával ismerkedőknek pedig azt üzenem az anime megtekintéséhez legalább az Automata és az azt megelőző NieR játék ismerete szükséges.

A folytatást minden esetre várom.
Kép
Avatar
Ayla
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2068
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ayla »

Jigokuraku 2023

Levajazva, hiszen a témáival túl jól illeszkedett mindabba, amiket mostanság hiányolok:

Kimetsu no Yaiba: spéci lélegzéseken alapuló kardforgatás CSEKK
Kingdom után, zombi hiány: uralkodó önkényessége, ölhetetlen szereplők CSEKK
Made in Abyss: abszolút mindfuck világ és humanoid nem emberek CSEKK
Shingeki no Kyoujin: vigyorgó, nagyon rémisztő, nem tudjuk honnan jönnek óriások CSEKK
Chainsaw Man: érzelmek nélküli (khm) mészárlás VÉR VÉR VÉR szép grafikában bishikkel CSEKK
SpyxFamily: kis ártatlan rózsaszínhajú lány akinek természetfölötti ereje van CSEKK
Noragami (nálam aktuális) ázsiai istenvilág CSEKK

Én nem tudom mit nem szeretnek benne az emberek, pedig szép kis koktélt próbált is valaki összehozni, hogy biztos legyen a siker :dirr:

Értem én minden baját ennek az animének, de számomra nagyon szórakoztató volt, az OPja ment a playlistbe, szépnek szép, csak azt sajnálom, hogy nem volt jobban húzva, belefért volna. Szerintem ez az anime csak a 7. résznél kezdődik el igazán. Számomra ez az anime, a popcorn mozi.

9/10 bizony :D

Dark Gathering 2023

PFÚJ. Én már a rész felénél kikapcsoltam volna, de nem egyedül bétáztam, hogy vajon a leírása alapján megy-e majd a megnézem spooky szezonba vagy sem. Biztos vénülök én is, de ilyen orcátlan cash-grabet egy ideje nem láttam. Mert bár a fentebbi is annak készült, abba azért belekerült mindennemű tudatos energiabefektetés, míg ez a szarkupac... annyira rossz, hogy írni sem akarok róla, de hadd álljon itt elrettentésnek.

Rajz: azt hittem hirtelen a 2000-es évek közepéről nézek valamit... mondjuk a Lucky Start.
Karakterdizájn: ultra Zoomereknek és fiatalabbaknak szól, oké nem baj, de ebben a léhűtő stílusban már ez is nevetséges.
Karakterek: mind idegesítő. Senki nem érdekel, senki sem követhető, senki sem fontos.
Párbeszédek: követhetetlen. A szereplők folyton egymás szavába vágnak, vagy egyszerre beszél valaki és közben mi egyik vagy másik szereplő fejében a belső monológot is halljuk, vagy a kettőt egyszerre vagy még jön hozzá flashback is. Milyen ADHDja van itt az írónak?!
Történet: ez ilyen karikatúrával ellátott városi horror sztorik lennének, de se nem ijesztő se nem nevetséges, csak szimplán idegesítő. Jah és ebben is van már az első részben természetfölötti megerőszakolósdi, én nem tudom mi baja van a készítőknek, vagy mondom vénülök, hogy számomra MIAFASZT KERES ILYEN JELENET NEM HENTAIBAN?!

Nah ennyit erről.

3/10 mert a horrorsztori azértklasszikus volt és mert a főszereplő átlagon felülisége nem is lenne rossz.
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6149
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Ayla írta: 2023.07.25. 15:18Dark Gathering 2023
Ez tényleg valami ritka "erős" cucc lehet (és nem a szó pozitív értelmében XD), ugyanis haver épp pár órával ezelőtt közölte velem, hogy kíméletlenül kukázta ő is ezt a szutykot, ami egyébként az ő esetében azért vicces, mert egy animék szempontjából eléggé "mindenevő" srácról beszélünk, az isekaikat pl. ötvenedjére is kétpofára zabálja, sőt, szerinte "a szezon egyik legjobb címe" most pl. ez az italautomatás baromság (aminek én már anno az eredeti light noveljét látva fel akartam kötni magam...), na és még ehhez képest is "sok" volt neki a Dark Gethering. XD (Meg ahogy nézem, ez a sorozat sem élte túl a "3 epizódos ökölszabályt", vagyis hogy "aminek az első 3 része nem tud megfogni, azt dobd a francba!", szóval egyikőtök sem érezte úgy, hogy: "Jó, gagyi, de legalább a feléig tartsunk ki, hátha jobb lesz ez!" vagy ilyesmi... XD Amúgy semmi gond, nyugi, én is maximum 3 epizódot szoktam adni az ilyeneknek. XD)
Kép
Avatar
Junchi
Koffein Kondenzátor
Koffein Kondenzátor
Hozzászólások: 2504
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Junchi »

Belenéztem ebbe az új Kenshin animébe, de, hogy a jó viszony "megmaradjon", ne is jussunk tovább ennél a belenézésnél. Az epizód fele után már csak tekergetve éreztem késztetést a visszamaradt kevéske kíváncsiságom elfojtására.

Röviden: Ez nem több, mint egy cash grab, szigorúan a nosztalgiára építő, lélekkel abszolút nem bíró fércmű. Amit a Yamato 2199 megtudott anno szépen oldani, hogy a karakterdizájnokban ugyan megvoltak a retrót idéző stílusjegyek, miközben frissnek és modernnek hatott az egész, azt a revitalizált Kenshin már kevésbé, sőt, itt pont a két szék közé sikerült esni, amihez, ha hozzáadjuk az élettelen környezetet és a nagyon max közepes animációt, úgy kapunk egy olyan sorozatot, ami a 2000-es évek végén még úgy elment volna... Talán.

Egyedül Kenshin új seiyuuja számít előrelépésnek, de aki a definitív Kenshin-élményre vágyna, az felejtse el az animéket, és válassza a mangát.
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6149
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Junchi írta: 2023.07.30. 07:12 Belenéztem ebbe az új Kenshin animébe, de, hogy a jó viszony "megmaradjon", ne is jussunk tovább ennél a belenézésnél. Az epizód fele után már csak tekergetve éreztem késztetést a visszamaradt kevéske kíváncsiságom elfojtására.

Röviden: Ez nem több, mint egy cash grab, szigorúan a nosztalgiára építő, lélekkel abszolút nem bíró fércmű. Amit a Yamato 2199 megtudott anno szépen oldani, hogy a karakterdizájnokban ugyan megvoltak a retrót idéző stílusjegyek, miközben frissnek és modernnek hatott az egész, azt a revitalizált Kenshin már kevésbé, sőt, itt pont a két szék közé sikerült esni, amihez, ha hozzáadjuk az élettelen környezetet és a nagyon max közepes animációt, úgy kapunk egy olyan sorozatot, ami a 2000-es évek végén még úgy elment volna... Talán.

Egyedül Kenshin új seiyuuja számít előrelépésnek, de aki a definitív Kenshin-élményre vágyna, az felejtse el az animéket, és válassza a mangát.
A manga sztoriját mennyire követi, vagy olyan sokáig azért nem nézted? Mert én leginkább azon a kommenten lepődtem meg, amikor valaki YT-n beírta, hogy: "Ez csak ilyen "nyomokban mangát tartalmazó", annak sztori-elemeiből összedobált, de rohadtul nem koherens valami." Én meg ott néztem, hogy "Basszus, ha már újrázzák ezt a franchise-t, nem az lett volna a lényege, hogy a régi anime filleres és szintén nem épp hű adaptációja után most kapjunk egy pontosabbat?" :? Majd lehet azért egyszer én is rápróbálok, de ja, úgy néz ki, akkor beigazolódott, amitől korábban is tartottam és asszem írtam is itt valahol: Lidenfilmsnek nagyon jól megy, amíg ilyen akció-vígjáték, részben vagy egészben B-kategóriába hajló darabokat kell adaptálniuk, csak a Kenshinben azért a kaszabolás mellett/mögött filozófiai mondanivaló, karakterfejlődés, meg egyéb hasonló "apróságok" vannak és ebbe már úgy néz ki, beletört a bicskájuk, vagy szimplán nem óhajtottak ezzel "fáradni". Mondjuk reméltem, hogy ha már a Bastardjuk jó lett, hátha majd ez is, de ezek szerint mégsem, kár érte. :( Kenshin új seiyuuja amúgy tényleg jó, illetve nekem az új OP/ED is tetszett (legalábbis jobban, mint pl. a régi Kenshin első OP-jában az a negédes nyekergés...), de akkor úgy néz ki, ez ennyi. ^^"
Kép
Avatar
Leara
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 572
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Leara »

Én egyelőre nem fedeztem fel, hogy olyan égbekiáltóan eltérne a mangától, de őszintén szólva szerintem a manga első pár kötete se nagy szám, szóval lehet, hogy azért^^". Azt várom, hogy az izgibb, összefüggőbb részekhez érjenek, majd meglátom, akkor milyen lesz, eddig kb. olyan semmilyen, amilyennek Junchi leírta (bár Kenshin új hangjáért tényleg jár a + pont, azt ki nem állhattam a régi sorozatban).
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6149
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Moderátori közlemény: Az Uma Musumés postokat átpakoltam ebbe a topicba, egyrészt, mert erre Scineram kifejezetten megkért, másrészt, mert amúgy is az nálunk a szokás, hogy ha egy anime saját topicot kap, akkor igyekszünk oda átmozgatni a róla szóló korábbi postokat is.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6149
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

Moderátori duplapost. XD A Scott Pilgrimes postokat átpakoltam a "Nyugati animáció (és kapcsolódó képregények)" topicba. :)
Kép
Avatar
Ricz
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Ricz »

Ritkán szoktam játékadaptációt jónak értékelni, mert olyan szintű vidrahányás a legtöbb, hogy csak na... Legutóbb is asszem csak az Akiba's Strippel voltam elégedett. Azóta volt pár, mert jött Azur Lane, Girls' Frontline (ami mondjuk fogyasztható volt), de kicsit eléggé behatárolta a a saját játékideje és a végére még a nagy meglepetés is már elmaradt, mert sikerült úgy tálalni a dolgot, hogy csak a hülye nem jön rá...
SPOILER
Nevezetesen, hogy számítógépes vírus fog problémákat okozni és az egyik tag majd emiatt oldalt vált/kvázi elárulja a szervezetet, de újabban a játékban már ezt is megkutyulták...
), a KanColle S2-t nem tudom, hogy ide merjem-e venni, mert inkább tűnt egy jobb light novel adaptálásának, mint a játék egyik eventjének. Az év elején volt egy Eiyuu Densetsu (The Legend of Heroes), ami ígéretesnek indult, pipogyás katyvasz lett belőle, és rohadtul nem segítette azt elő, hogy akarjak a játékokkal is játszani.

Aztán bejelentették az Atelier Ryzát. Úgy 3 hónappal szezonja előtt, 2-vel előtte meg a stábot. Az ilyen általában katasztrófát szokott jelenteni, de aztán mégsem. Egy kifejezetten jó és hangulatában is hű játékadaptáció lett. Mondjuk a sztori nem olyan vaskos, de megjárja. Az a trilógia (és az Atelier Sophie 2) ahogy utánaolvastam amúgy sem a testes történetről szól, hanem a könnyű kalandozásról, élményekről, jóérzésről. Ha valami üzenetet lehet társítani neki, akkor csak annyi, hogy "ezeket éld meg, amíg esélyed van rá fiatalon". Szóval igazából amolyan iyashikei, amiben legalább van némi aktivitás. A főszereplők feje lágya szépen benő, máshogy kezdik látni, a kölykös véleményük kiforrottabbá válik. És úgy ennyi. Ezt remekül hozza. Ahogy sokszor a kameraszögeket is, mert ja, az első játékban abból is van bőven, meg az is adta el jobban kultstátuszba.

Az egyetlen negatívum, hogy játszani kell a játékkal mellette, hogy ezek a dolgok feltűnjenek. Mert elég sok negatív kommentet olvastam, akik izgalmakat, nagy kalandot és miegymást vártak... Holott a játék nem erről szól, és a frissen kijött 3. Ryza játék sem, ahogy néztem belőle játszásokat. Most már úgyis az utolsó része jön, a tetőpontot lényegében elhagytuk, már csak a tényleges konklúzió kell, ami lezárja egy időre a sztorit.

- - -

A másik ilyen szezonos meglepetés nekem az a Genjitsu no Yohane: SUNSHINE in the MIRROR. A második Love Live (továbbiakban csak LimLom) etapnak (a Sunshine évadok) egy low fantasy-s sztorija. Szokták isekai-LimLomnak is nevezni, de semmi isekai nincs benne. Az egész felütés az, hogy eredetileg a játéknak volt egy április elsejei húzása pár éve, ami megtetszett páraknak, és elkezdték kibontogatni annyira, hogy most a hónapban még valami side scroller játék is jön vele Steamre. Ebben a bolondok napi eventen konkrétan kiforgattak mindent: a városrészből faluhely lett, a karakterek technikailag a tényleges karakterek tükörmásai. Technikailag önparódia lett. És az első két részig még el is voltam vele, hogy oké, szódával nézhető, mikor megkapom a kész feliratot formázásra és a dalok beillesztésére.

Aztán jött a 3. rész, ami már megvett kilóra (ami tudom, nem sok az esetemben, de na :dirr: ). Kaptunk egy Power Rangers (Super Sentai 5) és egy Kamen Rider paródiát a részbe, kapásból az elejére és a rész első felére. Pont, amit a legkevésbé vártam volna, hogy elmennek a klasszikus és erőszakos akcióhősös irányba egy pillanatig. Kár, hogy nem vették elő a 10. részig jobban, jelenleg ott tartok, a héten jön az utolsó, 13. része. És ott már tudtak olyan számot választani, ami már azért becsületesen banger volt. A kettő együtt jó 13 percig elfeledtette, hogy mit is nézek.

Aztán jött a negyedik rész, ami oké, leült jobban, hagyta megemészteni az előző rész marhaságát, és egy elfogadható számot is produkált... De onnantól így a 10. részig már nagyon tesze-tosza lett megint a széria. Egyik ismerős "Nintendo-játékadaptációnak" nevezte, mert ott tudtak hasonló ütemezést mutatni sokszor. Én simán a 10. részig már inkább vánszorogtam vele. Elvileg, ahogy olvastam, a vége megint kicsit jobban magára talált, mert a 8. rész Bocchi the Rock! áthallása sem volt képes jobban fenntartani a 3. rész nyújtotta lelkesedést, hogy végre, egy LimLom, ami már szerintem is vállalható. Majd meglátom, mit kotyvasztottak ki belőle - de nem vagyok túl bizakodó.
"Egy dolog irracionalitása nem kérdőjelezi meg a létét, csak leírja az állapotát." (Friedrich Nietzsche)
Avatar
scineram
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1519
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: scineram »

Titkos írta: 2023.07.26. 02:05
Ayla írta: 2023.07.25. 15:18Dark Gathering 2023
Ez tényleg valami ritka "erős" cucc lehet (és nem a szó pozitív értelmében XD), ugyanis haver épp pár órával ezelőtt közölte velem, hogy kíméletlenül kukázta ő is ezt a szutykot, ami egyébként az ő esetében azért vicces, mert egy animék szempontjából eléggé "mindenevő" srácról beszélünk, az isekaikat pl. ötvenedjére is kétpofára zabálja, sőt, szerinte "a szezon egyik legjobb címe" most pl. ez az italautomatás baromság (aminek én már anno az eredeti light noveljét látva fel akartam kötni magam...), na és még ehhez képest is "sok" volt neki a Dark Gethering. XD (Meg ahogy nézem, ez a sorozat sem élte túl a "3 epizódos ökölszabályt", vagyis hogy "aminek az első 3 része nem tud megfogni, azt dobd a francba!", szóval egyikőtök sem érezte úgy, hogy: "Jó, gagyi, de legalább a feléig tartsunk ki, hátha jobb lesz ez!" vagy ilyesmi... XD Amúgy semmi gond, nyugi, én is maximum 3 epizódot szoktam adni az ilyeneknek. XD)
8? Az IsekAutomatát illetően engem is meglep, mennyien osztják az ilyen "isekai, de egy nagy csavarral" véleményeket. Holott ez valójában tök ugyanaz, mint a legtöbb ilyen cucc, és csak a legfelszínesebb spint rakták bele. Igazából semmivel sem eredetibb, mint mondjuk az IseKard volt fél(?) éve. Hogy ebben a túlburjánzott műgazban valami egyedinek tűnjön, ahhoz minimum egy Könyvmolynak kellene lennie. Vagy ha akár a felismerhetetlenségig el akarunk menni, akkor amit épp nemrég pakoltál át. :lol:

Az animéknek szerintem sosem volt erőssége a horror, finoman szólva is. Így Dark Gathering is ezzel a handicappel indult. Bár a későbbi részekben némileg kompetensebb lesz legalább megfelelő atmoszférát teremteni, de nehéz bármikor is komolyan venni annyira, hogy ijesztő lehessen. Ezt Mieruko tudta valamennyire decensen. Ha ez a történetet jobban kibontva annak szinjtére elér, az a legtöbb amit elvárható tőle. De legalább yandere HanaKana.
Leara írta: 2023.07.30. 17:08 Én egyelőre nem fedeztem fel, hogy olyan égbekiáltóan eltérne a mangától, de őszintén szólva szerintem a manga első pár kötete se nagy szám, szóval lehet, hogy azért^^". Azt várom, hogy az izgibb, összefüggőbb részekhez érjenek, majd meglátom, akkor milyen lesz, eddig kb. olyan semmilyen, amilyennek Junchi leírta (bár Kenshin új hangjáért tényleg jár a + pont, azt ki nem állhattam a régi sorozatban).
Én is elég hűségesnek éreztem, mint adaptáció, bár nagyon régen olvastam már a mangát. Mostanra az ópiumos történetnél már határozottan közelebb áll ahhoz, mint amilyenre emlékeztem. Nem tudom, másoknál mennyire színezheti ki a nosztalgia a manga és a régi anime korai részeit. Én azért örülnék, ha teljes adaptációt kapna ezúttal. Márcsak az általatok is említett Kenshin hang miatt is. És ezzel messze nem az egyetlen számomra szinte nézhetetlen ezredforduló előtti shounen klasszikus. Ugyanígy ki nem állhattam Goku hangját, és szerintem Luffyra is mondhatom ezt. Így legalább egy újabb régi adósságomat kipipálhatom. :-P Szerencsére az összes többi főszereplőre is elmondható, hogy remek a casting.
Kép
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6149
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Új animék - frissen, ropogósan =)

Hozzászólás Szerző: Titkos »

scineram írta: 2023.09.22. 12:488?
Nem, ez nem Érsek (vele kb. az évi 2-3 IRL találkozónkon kívül online már nem is nagyon beszélünk, így fogalmam sincs, hogy épp milyen animéket néz, egyáltalán a hatmillió Vtuber életének követése mellett a sajátjába beleférnek-e még olyan "plebszebb" tevékenységek, mint az animenézés... :dirr:), hanem egy őt évekkel megelőző korábbi haverom, még a Mangazin fórumos időkből, de nem ismered. :)
scineram írta: 2023.09.22. 12:48Az IsekAutomatát illetően engem is meglep, mennyien osztják az ilyen "isekai, de egy nagy csavarral" véleményeket. Holott ez valójában tök ugyanaz, mint a legtöbb ilyen cucc, és csak a legfelszínesebb spint rakták bele. Igazából semmivel sem eredetibb, mint mondjuk az IseKard volt fél(?) éve. Hogy ebben a túlburjánzott műgazban valami egyedinek tűnjön, ahhoz minimum egy Könyvmolynak kellene lennie. Vagy ha akár a felismerhetetlenségig el akarunk menni, akkor amit épp nemrég pakoltál át. :lol:
"...amit nemrég pakoltál át." -> Eskü most nem emlékszem, hogy ez melyik sorozatról szóló post volt. ^^" Viszont ha már haverok, meg isekai: múltkori hétvégi bulin pont csináltunk egy ilyen "szavazást", hogy melyik lenne az az isekai anime, ami megérdemelné a folytatást, mert volt annyira eredeti és/vagy szórakoztató és speciel hárman is a PókSekai-ra szavaztunk. :D Nem mintha ez bármit számítana (sajnos Japán nem a mi szavazásaink alapján dönti el, hogy miből csinál animét a következő szezonban XD) , de jólesett piciny szívemnek. :)
scineram írta: 2023.09.22. 12:48Ugyanígy ki nem állhattam Goku hangját, és szerintem Luffyra is mondhatom ezt. Így legalább egy újabb régi adósságomat kipipálhatom. :-P Szerencsére az összes többi főszereplőre is elmondható, hogy remek a casting.
Érdekes amúgy, hogy ez nálam ilyen "fele-fele": Gokué szerintem is nagyon gáz, Kenshin dettó, ellenben pl. Luffy-t szerintem rohadtul eltalálták, vagy pl. Narutónál sem zavart a női seiyuu. Mondjuk ha tippelnem kéne, ebbe a koruk is belejátszik, szóval Luffy pl. technikailag még mindig egy kölyök, a sorozat elejéhez képest alig pár évvel idősebb. Ellenben Gokunál elég röhejes volt, amikor a kétgyerekes családapa kb. majdnem ugyanazon a hangon szólal meg, mint 12 vagy hány éves korában, ahogy Kenshinnél is lol volt, hogy a korban már némileg benne lévő, felnőtt, háborús veterán női hangon beszél. (Utóbbit most direkt megnéztem, Kenshin már akkor 28, amikor indul a sztori, a végén meg már 33, szal ja...)
Kép
Válasz küldése