Read or Die (R.O.D. the TV)

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Read or Die (R.O.D. the TV)

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.30. 23:20

Nenenét be kellett tennem MAL-on is a kedvenc karik közé, Almácskát váltotta a legközelebbi Pingvin-revaccsig. :D
scineram írta:
2017.04.30. 20:56
Itt a sztori második felével én azért jobban ki voltam békülve. Még ez a grandiózus nonszensz is jobban bejött, mint a mondjuk a Tekketsu no Orphans fogatlan politikai maszlagja. Elborultsága inkább szórakoztatott,

Itt valami nekem akkor se kerek. Mert érezni hogy az eleje milyen jól meg van írva, mind a karakterek, mind az interakcióik (marhajó és életszerű dialógok vannak benne), ellenben a második fele már olyan, mintha kapkodtak volna, vagy nem fért volna bele minden. Ami elég ellentmondásos, mert pacingre nem túl gyors, viszont előkerül egy csomó részlet, amivel aztán semmit nem kezdenek...

Na de még egy: ma rákerestem a forrásra is, és az LN-ből 2006-ban adták ki a (sokáig) utolsó kötetet. Éééés jó hír: idén le fogják zárni ennyi év után, még +2 kötet érkezik hozzá befejezésként. Talán lesz belőle ezek után valami anime-adaptésön. Kár hogy ebben a három tesó nem szerepel, csak Yomiko és a British Librarys csapat + persze Nenene ^_^.

És jó is hogy mondtad a magnót, mert ide volna 1 kérdésem: van akármilyen R.O.D.-mangából magyar kiadás? Mert ha igen, akkor beszerzem amint hazamegyek szabira, de ha nincs, akkor nekiugrok scannelt verzióban. Rákerestem, de a Mangafannál nincs, viszont régen még rajtuk kívül 1-2 kiadó foglalkozott magyar kiadású mangával... mert mintha rémlene hogy volt ebből is valami, de nem vagyok biztos benne.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1476
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Read or Die (R.O.D. the TV)

Hozzászólás Szerző: scineram » 2017.04.30. 23:31

Tudtommal nincs, nekem is a Tokyopop(?) kiadás van meg. Beleolvastam egyszer régen a rendes Read or Die manga szkenjébe, de a randa rajz és a sztori sem győzött meg, hogy azt is be akarjam szerezni. Őszintén szólva fogalmam sincs arról, hogy a fényregény története hogyan is alakult. Úgy tudom, hogy az valóban Yomikóékról szól elsősorban, talán nem is léteznek benne a Papírnővérek. Így az OVA és a sorozat egyfajta spin-offjai lehetnek a könyvsorozatnak. Ezért is kíváncsi lennék az eredeti sztori valamilyen adaptációjára, de erre nem hiszem, hogy sor kerül már.
Kép

Válasz küldése