D.Gray-man

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.03. 21:47

Azt hiszem, hogy ideje lenne egy ilyen topicot is nyitni. Remélem, hogy nemcsak én szeretem ezt a pergős, gótikus animét, ami valljuk be, igazán különleges csemege a poénokra, harcokra szomjazó shounen kedvelőknek.

A történet egy képzeletbeli 19. században játszódik, kinek főszereplője, Allen Walker a Fekete Rend (The Black Order) tagja. Egy kis kóstolóval kínál a D.Gray-man anime eleje, meg tudhatjuk, hogy Allen milyen megpróbáltatások útján kerül az Ezeréves Gróf ellen harcolók táborába. A főgonosz egy meglehetősen ironikus (valódi személyről mintázott) figura, kinek szándékában áll elpusztítani az Ártatlansággal (Innonce) rendelkező személyeket, és meg akarja semmisíteni a Földet a szomorú lelkekből gyúrt Akumákkal (Gonoszok), akik ez esetben mint fegyverek funkciónálnak. Az Ártatlanság eredete még a Fekete rend előtt is titokzatos, csupán azt tudják, hogy egy kocka formájában, isteni erővel, ezer évszázaddal ezelőtt került a birtokukban. Az előző "tulajdonos" legyőzte a Grófot, de újra megjövendölte eljövetelét, és a harc újból elkezdődött.... Mivel kell szembenéznie Allennek?

Nah, mit szóltok? XD
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Aiko 2007.12.07. 15:13-kor.

Avatar
Gensou
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2007.08.13. 22:58
Tartózkodási hely: Újpest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gensou » 2007.12.03. 23:39

Ez volt az az anime, amit nagyon szerettem volna megszeretni, de nem ment... Tényleg, remek alapsztori, érdekes és sokféle karakter (, egyenruhák), de a 30. rész után már nem tudtam magam rávenni, hogy továbbnézzem. Egyszerűen nem köt le, de nem tudnám megmondani, hogy miért =/
Tyki Mikk miatt viszont lehet, hogy mégis ráveszem magam *köhh*, csak úgy hallottam, arrafele is fillervírus terjeng~ 9.9
Kép
do the impossible, see the invisible

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.12.04. 02:43

Végre egy D.Gray topic. :D Gondoltam is rá, hogy majd nyitok egyet, csak még meg akartam várni az anime végét, de nem gond, magam sem tudtam volna jobban összefoglalni a lényeget. :)
Érdekesen kezdőtött a "kapcsolatom" ezzel az animével. Sokan FMA 2-ként reklámozták, aminél jobb ajánlót nekem nehéz lett volna kitalálni, úgyhogy innentől kezdve figyelemmel kísértem a sorozat fejlődését, a megnézéstől csak az tartott vissza, hogy (hosszú sorozat lévén) vártam, hogy kijöjjön belőle egy rakat rész, mert a heti egy epizódra való várakozás a legjobb sorozatot is tönkre tudja nálam tenni. Aztán majdnem egy évvel a sorozat elkezdődése után végre nézni kezdtem, és röviden szólva: rulez. :) Nagyon rulez. :D Az ember első benyomása tényleg az, hogy "Wow, FMA + Chrono Crusade mix, de legalább jól van kidolgozva", viszont később úgy 5-10 rész múlva ezek szinte eltűnnek, és a sorozat elindul a maga sajátos útján. :) A szereplők és a törtenet is nagyon jó, ezen nincs is mit ragozni, viszont amiről még nem esett szó, az a zene. Az összes OP és ED nagyon jóra sikerült, a háttérzenékről nem is beszélve. Szeretem, ha egy animének stílusos zenéje van, ami illik a sorozathoz, és a címhez tudom kötni, a D.Gray-nél pedig ezt maradéktalanul sikerült teljesíteniük. :) Az animáció is nagyon szép, szintén gratula érte, és a hangok is jók lettek. :) Szó esett még a poénokról. Amikor az SD és hasonló vicceket veszik elő, azok nálam nem mindig ütöttek, néha inkább erőltetettnek éreztem őket (szerencsére tudatosan nem viszik őket túlzásba), ellenben a már említett irónikus poénok (pl. a teljes "gonosz stáb", akik úgy lököttek ahogy vannak XD) nagyon bejönnek. :) Meg egyes beszólásoktól is borul azért az ember. :D A harcok eddig teljesen rendben vannak, ha volt is 2-3 részig tartó "arc", az nem abból állt, hogy csúnyán nézték egymást, hanem kicsit összeverekedtek, aztán visszavonultak kiagyalni, hogy mi lenne az értelmes lépés a győzelemhez vezető úton. (Röviden: ez is olyan shounen, hogy "inkább adventure, és csak másodsorban fight", az ilyen meg a gyengém, és amúgy is ritka, legalábbis az ilyen igazán jól eltalált. :))
A szereplőkre visszatérve: tetszett az a mentalitásuk, hogy ebben a sorozatban mintha mindegyikük "anti emós" lenne. :D Én anno amikor belekezdtem, előre féltem a goth hangulattól, hogy lesz itt majd sok gothloli, anstelés orrba-szájba, fekete könnyeket sírnak stb., ehhez képest eddig pont az ellenkezőjét kaptam. :D Ha valamelyik szereplő nagyon belekezdene az emózásba, akkor a többiek gyorsan lekezelik, de nem ám pszichoterápiás szanatóriumi gyógymódokkal, hanem pofonnal, vagy esetleg megfenyegetik, hogy seggbe lesz rúgva, ha nem tér észhez gyorsan. XD Az már csak hab a tortán, hogy míg más animékben alapból jönnek a darkosangsty szereplők, és max később lágyulnak meg, addig itt fordítva van: főszereplőinkről elsőre senki meg nem mondaná, hogy lelki gondokkal küszködnek (kivéve Kandát, de ő amúgy is mindenben kakukktojás XD), aztán amikor egy szendvics mellett elmesélik, hogy "5 évesen az utcára tettek" "Én évekig voltam ágyhoz kötve....szó szerint", akkor a kedves néző végképp meglepődik, hogy ilyen gyermekkor után nem arról szól a sorozat, hogy a felét végigangstelik. :D (Bár volt, amikor ez is a visszájára sült el, pl. elég lazán vették, amikor az első Marshallt a Noah-k megölték, bár ha minden igaz, az is animés változtatás volt, mert a mangában Allen nem is találkozik vele.) Jah, amúgy a kedvencem Lavi, haláli az a fazon. XD Szóval a "jófiúkról" (nem véletlenül írom idézőjelesen) ennyi talán elég is lenne, térjünk át kedvenc bagázsomra, a Noah Klánra, akik a történet főgonoszai lennének, de annyira ütődött mindegyikük, hogy ember legyen a talpán, aki őket komolyan veszi. XD (Persze ettől még nem riadnak vissza főhőseink megkínzásától/csonkításától/stb., de ez ugye egy átlag főgonosztól manapság már el is várható. :D) Szóval FMA-s hasonlattal élve megint, a homonculusokhoz tudnám őket hasonlítani, csak goth kiadásban, és még komolytalanabb jellemmel. XD A Millenium Earl meg tényleg az egyik legjobb gonosz, aki az utóbbi időkben animékben feltűnt. :) A Noah-k közül egyébként Devito és Jasdero a kedvenceim. XD
Amúgy én úgy vettem észre, hogy eddig 3 nagyobb egységre osztható a cucc:
1-26 rész: Összeáll a csapat, első "kezdő" küldetések, Noah-k megjelenése.
26-52: Animében itt jönnek be a fillerek. ^^"
52-?: Visszatértek a manga sztorijához, elvileg 64 részes lesz a sorozat, gyakorlatilag meg ki tudja. :D (Előzőleg is úgy volt, hogy csak 52 lesz, aztán szépen megtoldották. :) Ennek mondjuk örülök, mert akkor valszeg van egy stabil rajongótábora, akikért megéri nekik ilyesmit csinálni. :))
Jah, ha már fillerek: Nekem hatalmas gondom nem volt velük (ha leszámítjuk ugye, hogy fillerek, és mint olyanoknak, nincs történetük, bár a készítők mentségére szóljon, hogy ők próbáltak belerakni valamit XD), tudom, hogy sokaknak már a szó hallatán is borsódzik a hátuk, de nem a Studio Pierrot fantáziátlan epizódjaiból kell kiindulni, azért vannak, akik nem úgy csinálnak fillert, hogy "XY szereplőt rakjuk bele, és mondjuk fogjanak lepkét, vagy legyen bolondballagásuk". Szóval vissza a D.Gray fillerekhez: Az első 20 részben is található úgy 5 db. filler, amik között van 1-2 szánalmas, de szerencsére a továbbiakban már sokkal jobban átgondolt epizódokat írtak. :) Úgy a 26. részig észre sem vettem, hogy már pár epizód óta fillereket nézek, és egészen úgy 40.-ig nem is volt komoly gondom a fillerekkel, 1-2 hülye bakitól eltekintve. Volt pár nagyon jól sikerült epizód is, pl. Barcelóna ostroma, de a többivel is jól elvoltam. :) (Külön tetszett, hogy utalgatnak canon dolgokra, amik a mangában csak később jelentek meg, pl. Kanda lótuszvirága, vagy Suman Dark belépője, stb.)
Aztán a 40-es résztől jön be Lulubell-sama (tényleg, ő most filler-karakter, vagy a mangában is benne van?), és itt sajnos kezdtek a készítők kifogyni az ötletekből, bár úgy 45-ig még itt is tűrhetőek voltak a részek, de most 47-nél tartok, és már elég nyögvenyelősen nézem. ^^" (Szerencsére már csak pár rész, és újra canon sztori lesz. :D) Amúgy ebben az egész Lulubell-samás dologban engem csak az zavar, hogy egy igazi Noah nem csapdákat állít az ördögűzőknek, hanem kb. kettessével nyomja le őket harcban. XD Kicsit szánalmas, amikor ott van egy harcképtelen Lenalee, meg Lavi egymagában, és akkor valami hülye indokkal Lulubell visszavonul. :? (Ezért gondolom, hogy ő egy filler-Noah, bár a Wikipedián meg mintha a canonhoz sorolnák, azért kérdezem. :D) Mondjuk volt már olyan, hogy egy fillernél úgy voltam, hogy "OK, ezt soha nem fogják tudni normálisan megmagyarázni", aztán a végére egész jól sikerült nekik, szóval még Lulubellnek is van pár epizódja, hogy kitaláljon valami jó indokot, hogy miért játszogat Allanékkel. XD (Mondott olyat, hogy neki nem az a feladata, hogy megölje őket, csak hogy lelassítsa, de akkor most el kéne döntenie, hogy mit akar, mert a lelassítás nem egyenlő azzal, hogy ráküldi a maid-loliját Allanékre, akinek meg ugye körfűrészes legyezői vannak... XD) Amúgy azt még hozzá kell tennem, hogy a mangát majd csak az anime vége után fogom elkezdni, általában mindig a jobbik verziót hagyom későbbre, és így a fillerek sem olyan zavaróak, mintha tudnám, hogy "franc, már rég mást kéne csinálniuk az eredeti sztori szerint". (Bár a manga nagyon goth karaktereit és rajzolását még szoknom kell majd, de szerintem nem lesz nagy gond velük. :))
Egyébként sajnálom, hogy itt az Aoin fel lett függesztve a sorozat bloggolása, mert egyrészt megérné folytatni, másrészt ha a tisztelt bloggernek elege lett a fillerekből, azt megértem, de már vagy 10 rész óta megint a canon sztori megy. :D

Gensou: Nem csodálom, hogy 30 körül meguntad, azok már fillerek. ^^" Szerintem két dolgot tehetsz:
1. Elkezded a mangát az elejéről, és akkor nem fognak bekavarni a hangulatba az átírások/fillerek. :)
2. Az 51-es részhez ugrasz, és onnan folytatod a sorozat nézését, hátha a canon sztori visszahozza a kedved. :D (Jah, mellesleg azokban a részekben tűnik fel úja Tyki Mikk, nem is akármilyen eseményt indít el. :wink: )
A fillervírus meg szvsz a D.Gray-man esetében nem olyan vészes, de mondom, nyugodtan hagyd ki őket, ha zavarnak, és kezd 51-nél. :)

Ha értékelnem kellene a sorozatot, azt mondanám, hogy eddig 9/10, de lehet lesz ebből még 10/10 is, csak megvárom az anime befejezését, illetve hogy a továbbiakban szándékoznak -e még fillerezni. (Amúgy remélem, hogy sem a manga, sem az anime vége nem lesz valami End of EVA 2. Az az özönvíz alatt lévő romos város, a síró Lenalee, és ölében a halott(?) Allan nem sok jót sejtet. :? Vannak drámai pillanatok a sorozatban, nem is kevés, de nem mondanám, hogy ehhez a sorozathoz egy "majdnem mindenki meghal a végén" típusú befejezés passzolna. Én happy end-et akarok. XD)
Kép

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2007.12.04. 14:12

Én is a 30. rész körül hagytam abba, eleinte nagyon tetszett a sorozat, a sok filler miatt nem bírtam már aztán töröltem az egészet a francba. MEg már az elején is fillereztek egy csomót, amikor volt a gladiátoros rész, meg amikor azt a "fát" keresték, meg ugye a láncokkal harcoló öreg bácsi meg még ki tudja mi, azért egy ilyen 60 részes sorozatba nem jó belerakni 30 rész fillert...
Szóval mikor meguntam az egészet elkezdtem a mangát és rájöttem, hogy ezerszer jobb, azóta nem nézem az animét (mikor utoljára néztem akumákra lövöldöztek hőseink egy-két részig).

Rinali-nak rövid haja lesz XD

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.04. 14:44

Örülök, hogy a legtöbben pozitív véleményt írtatok.

Nos, az én véleményem:

Most kezdtem az animét, igazából érdekes visszaolvasni mások élmény beszámolóját. Én már ott kétségbeestem, hogy nem volt benne az elején a kisfiú, akit annyira szerettem. Az Ezeréves Gróf barátjából gyártott akumát, mert édesanyja meghalt, és belebetegedett hiányába, annak ellenére, hogy az epizód főszereplőjével járőröztek akumák után. Szóval bevezetésként még nyugodtan benne lehetett volna az Ő története, mert tündéri az a mód, ahogy emberi kapcsolatok be vannak mutatva. (sóhaj)

Miért kell ennyi filler rész, ha a manga így is 139 fejezetből áll???? Nos ez az a kérdés, ami számomra nagyon érthetetlen. Úgy fogom megnézni a történetet, mintha csak a D.Gray-man manga egyik kiegészítő kelléke lenne, és nem úgy tekintek majd rá, mint az az anime, ami hú... meg háá. Ennek ellénére azt tanácsolom, hogy ne unjátok meg, mert a Tikky Mick felbukkanása mindent kárpótol, ahogy mondja, hogy "shounen" - kölyök, levesz a lábamról. ^^" Szóval látszik, hogy melyik részt akartam annyira megnézni. ÓÓÓ, és Road-tama! Istenem, nagyon egyedi karakter. Mellesleg hadd spoilerezzek egy kicsit, csakhogy mangát is olvassák el azok a kétségbeesett lelkek XD, és akik nem rajonganak (de szeretik a gótik lányt XDD) a filleres részekért: A gótik girl szerelmes lesz Allenbe! Sőt annak ellenére, hogy Noah, még valódi érzelmeket is táplál Allen irányába, megdöbbentő volt, és sokkoló, de nagyon aranyos, amikor Lero (a kis esernyője) rá rivall, hogy ilyen érzelmeket nem szabad egy ördögüző felé érezni Szóval, ha van még annyi lelkesedés bennetek, hogy a mangát is elolvassátok, akkor csak hajrá, azt biztos nem bánjátok meg! Én már eleve mangás vagyok, meg mangából ismertem meg, és jelenleg tűkön ülök, hogy megjelenjen a 140. rész!!

Eddig megvagyok elégedve a seiyuukkal is!!! ÚÚúú, meg ááá, Kanda hangja, aki mellesleg Suzaku (Code Geass) hangja, nagyon kellemes! És Allené is csodás, visszaadja a karakter minden érzését, értékrendjét. Lavié is szupi XD.

3. OPENINGet KÖTELEZŐ meghallgatni!!

Avatar
Gensou
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2007.08.13. 22:58
Tartózkodási hely: Újpest
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gensou » 2007.12.04. 15:17

@ Titkos: köszi az infókat és a tippet, kicsit visszahoztad a kedvem ^^ Megyek is az Animesuki-re >.>
Kép
do the impossible, see the invisible

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.12.04. 15:42

Goofy írta:...meg ugye a láncokkal harcoló öreg bácsi meg még ki tudja mi, azért egy ilyen 60 részes sorozatba nem jó belerakni 30 rész fillert...
Ez igaz, bár speciel az a Marshallos filler bejött, mert rámutatott arra, hogy a Noah-k mennyire übertápok. Tyki és Road simán kicsinálták, pedig a Marshall rang gondolom a legerősebb ördögűzőket jelöli. Jó, voltak ott akumák is, de azokat láthatóan még jól aprította az öreg, meg azokat csak a hecc kedvéért engedték rá. Ezek után azért elgondolkodtam, hogy hogyan fogják Allan-ék lenyomni ezeket, ha egy Marshall sem bír velük. :D
Goofy írta:Rinali-nak rövid haja lesz XD
Tényleg, miért is lesz pontosan rövid? Gondolom nem csak egyszerű dizájnváltás, vagy ha igen, akkor nem örülök neki, mert hosszú hajjal volt szép. :( (Annyira megváltozott külsőre, hogy hiába van benne rövid hajjal a legutóbbi endingben, fel nem ismertem volna, ha nem szólnak.)

Aiko írta:Most kezdtem az animét, igazából érdekes visszaolvasni mások élmény beszámolóját. Én már ott kétségbeestem, hogy nem volt benne az elején a kisfiú, akit annyira szerettem. Az Ezeréves Gróf barátjából gyártott akumát, mert édesanyja meghalt, és belebetegedett hiányába, annak ellenére, hogy az epizód főszereplőjével járőröztek akumák után. Szóval bevezetésként még nyugodtan benne lehetett volna az Ő története, mert tündéri az a mód, ahogy emberi kapcsolatok be vannak mutatva. (sóhaj)
De ez a történet szerepel az animében is, csak kicsit később, mint ahogy a mangában feltűnik. :wink: Amúgy tényleg ez a jó ezekben az akumás sztorikban, hogy az emberi kapcsolatokra, és érzelmekre mutat rá. :) Lesz később egy epizód, ami mondjuk filler, de nagyon igazat mondanak benne, valami olyasmit, hogy nem is a Millenium Earl, a Noah-k vagy az Akumák a legveszélyesebb ellenség, hanem az ember saját gyengesége, és a szívében lévő sötétség, mert ugye ha ez nem lenne, akkor az Earlnek sem lenne kit átcsábítania a "sötét oldalra".
Aiko írta:Miért kell ennyi filler rész, ha a manga így is 139 fejezetből áll???? Nos ez az a kérdés, ami számomra nagyon érthetetlen.
Szerintem az volt a gond, hogy anno túl korán kezdték el az egész sorozatot. ^^" Valaki ki is számolta, hogy ha fillerek nélkül adták volna végig 52 részen át, akkor éppenhogy elég lett volna a manga sztorija, és pont beérték volna az anime végére. Ezzel lehet, hogy jobban jártunk volna, viszont így, hogy fillereztek, és később megtoldották még 12 résszel, lett pár előnyünk:
1. Valószínűleg nem kevés fanja van, ha megérte nekik a "hosszabítás". :D És ez jó, mert amíg van fanja, megéri nekik további D.Gray-animét csinálni. :)
2. Lehet, hogy ők az egész mangát meg szeretnék csinálni animében, és azért fillereztek, hogy a manga jól elhúzzon, így ha a 64. résznél is tovább csinálják (tegyük fel :D), akkor ott már remélhetőleg nem lesz filler jó sokáig. :)
Aiko írta:Mellesleg hadd spoilerezzek egy kicsit, csakhogy mangát is olvassák el azok a kétségbeesett lelkek XD, és akik nem rajonganak (de szeretik a gótik lányt XDD) a filleres részekért: A gótik girl szerelmes lesz Allenbe! Sőt annak ellenére, hogy Noah, még valódi érzelmeket is táplál Allen irányába, megdöbbentő volt, és sokkoló, de nagyon aranyos, amikor Lero (a kis esernyője) rá rivall, hogy ilyen érzelmeket nem szabad egy ördögüző felé érezni
Nem semmi. :D Most kicsit megint védeném a fillereket (nem, nem vagyok filler-fan, csak szeretek rámutatni ezen részek pozitívumaira XD): Tyki Mikk csinál hasonlót az animében, legalábbis engem meglepett, amikor kiderült, hogy ő nem csak a szerepjátszás miatt van sokszor az ember barátai közelében, hanem mert tényleg kötődik hozzájuk.
Aiko írta:Eddig megvagyok elégedve a seiyuukkal is!!! ÚÚúú, meg ááá, Kanda hangja, aki mellesleg Suzaku (Code Geass) hangja, nagyon kellemes! És Allené is csodás, visszaadja a karakter minden érzését, értékrendjét. Lavié is szupi XD.
Igaz is, erről még senki nem írt, de tényleg nagyon jók lettek a hangok. :) Pl. Lavi-ról amikor még csak képeket láttam, meg az openingben való szereplését, 100%-ig ilyen hangot képzeltem el neki. :D
Aiko írta:3. OPENINGet KÖTELEZŐ meghallgatni!!
Jaja, az az OP baromi jó! *__* FMA óta nem láttam ilyen jó openinget.
Gensou írta:@ Titkos: köszi az infókat és a tippet, kicsit visszahoztad a kedvem ^^ Megyek is az Animesuki-re >.>
Örülök. ^^ Meggyorsítom a keresést: http://www.shinsen-subs.org/?page=projects&id=dgrayman :wink: (bal oldalt a menüben van a BT link, ott megtalálod a részeket)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2008.03.19. 04:32-kor.
Kép

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.04. 16:27

Tessék csak nézni ^^ Most manga őrületbe szenvedek (értsd: nem teljesen shounen jellegú mangák XDD), és nincs annyi időm nézni, de muszáj lesz neki veselkednem.

Szerintetek pozitívum, hogy ennyire hasonlít a D.Gray-man a Fullmetal Alchemistre? Mondjuk szerintem többlet jelentése lesz azáltal a két műnek, hogy a D.Gray-man alkotója belőle merített ötleteket. Míg D.Gray-manbe az Innonce után való kutatás a kihangsúylozott, addig az FMA-ban a Bölcsek kövét kutatják az Elric fivérek.

Juj, én nem úgy értettem! Tikky Mick egy nagyon jó modorú férfi lenne, csak hát meg van benne a Noahák gényje, így a lelkében viaskodik mindig a szörny, hogy öljön, vagy ne öljön. Pontosabban ez a Noah-s álruhája mögött nem látszik, mármint, a dilemma, hogy tegye, vagy ne tegye. Mondjuk szerintem tisztában van azzal, hogy mit tesz ilyen alakban. Csupán az egészben az a bizarr, hogy pont egy Noé az, aki odaadja Bárkáját az Ezeréves Grófnak, hogy annak segítségével gyártsa az akumákat. Mondjuk ők azt hiszik, hogy az apokalipszis meghírdetésével és végre hajtásával ők csak igazságot szolgáltatnak, mert magukat igazi apostoloknak hiszik. >.< 13+1 vannak, és kérdéses, hogy ki az a plusz 1 fő? XD

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.12.04. 17:11

Aiko írta:Szerintetek pozitívum, hogy ennyire hasonlít a D.Gray-man a Fullmetal Alchemistre? Mondjuk szerintem többlet jelentése lesz azáltal a két műnek, hogy a D.Gray-man alkotója belőle merített ötleteket. Míg D.Gray-manbe az Innonce után való kutatás a kihangsúylozott, addig az FMA-ban a Bölcsek kövét kutatják az Elric fivérek.
Szerintem annyira azért nem hasonló a kettő, inkább csak az alapfelálállás: van egy külsőre Edward Elric-re hasonlító főhősünk, akinek az egyik karja "mechanikus", és ezzel harcol a gonoszok ellen, illetve vannak a Noah-k, akik a homonculusokhoz hasonlító "halhatatlan" lények, és felsőbbrendű embereknek tartják magukat. (Ez utóbbi felfogás is a homonculusokra emlékeztet, bár az FMA-nál csak a mangában jött elő.) Jah, és még kicsit a Black Order emberei emlékeztettek engem az FMA irodistáira, akik a hadseregnek dolgoztak, de ezen kívül nem fedeztem fel más hasonlóságot. Ellenben észre lehet venni, hogy a mangaka elég sok helyről összeszedett különböző elemeket, pl. Timcanpy tisztára olyan, mint egy HP-s aranycikesz, a Millenium Earl a Batmenes Pingvinemberre hasonlít, Allan karja meg amikor "ágyúvá" alakul, még Megamen lézerfegyverét is kenterbe veri. XD (Jah, és Lulubell-sama macskaformája egy az egyben az OMG Velsperéről lett szerintem mintázva, még a jel is ugyanott van a homlokán, csak az itt pont kapóra jött, mert a Noah-knak amúgy is stigmáik vannak. XD) Megjegyzem, hogy ez amúgy nem zavaró, sőt, jó példaja annak, hogy "lopni" nem szégyen, ha sikerül azt úgy beépíteni a történetbe, hogy ne lógjon ki a sorból, és ne az jusson folyton az ember eszébe, hogy "jé, ez pont olyan, mint XY sorozatban/filmben!". A D.Gray-man-ben ezt is sikerült jól megoldani. :)
Jah, és hogy zavaró -e, hogy az eleje ennyire FMA-s? Is-is. :) Egyrészt nagyon jó "reklám" a sorozatnak, írtam már, hogy én is elsősorban emiatt kezdtem anno bele. Másrészt egyben "csapda" is, mert az FMA eléggé magasra tette a lécet, és ezért sokan a D.Gray-men-től azt várják, hogy FMA 2 legyen, csak azért, mert hasonlít rá kicsit. (Volt már olyan, aki ezért is hagyta ott úgy az első 15 rész után.) Szóval szerintem ez kicsit igazságtalan. Nem úgy kell leülni elé, hogy FMA-s hangulata lesz, én direkt súlykoltam magamba, hogy "nem FMA, ne hasonlítds vele össze, ha fele annyira jó, már az is szép teljesítmény lesz", és ehhez képes nagyon kellemesen csalódtam, úgy 10 rész után már nem is próbáltam párhuzamokat keresni a két sorozat között, annyira magával ragadott a D.Gray saját világa. :) Egyébként az Innocence-darabok keresése engem inkább az IY-re emlékeztet (ott kell összegyűjteni a gyöngy darabjait), mintsem az FMA-s Bölcsek Kövére.
Aiko írta:13+1 vannak, és kérdéses, hogy ki az a plusz 1 fő? XD
Ezek szerint még legalább 7 újabb gonosszal bővül a banda? XD (Mondjuk ha ők is ekkora arcok lesznek, mint a mostaniak, akkor semmi gond. :D) Látom ez a sorozat hosszabb lesz, mint gondoltam. XD Amúgy ez azért lep meg, mert az animében ahol most tartok, ott a Millenium Earl-el, és Lulubellel együtt pont heten vannak a Noah-k, és gondoltam, hogy mivel ők a gonoszok, meg a homonculusok is heten voltak, ezért itt sem lesznek többen, de ezek szerint ettől a megszokott sémától is eltér a sztori, helyes! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titkos 2008.03.19. 04:45-kor.
Kép

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.04. 21:29

Titkos írta:Ezek szerint még legalább 7 újabb gonosszal bővül a banda? XD (Mondjuk ha ők is ekkora arcok lesznek, mint a mostaniak, akkor semmi gond. :D) Látom ez a sorozat hosszabb lesz, mint gondoltam. XD Amúgy ez azért lep meg, mert az animében ahol most tartok, ott a Millenium Earl-el, és Lulubellel együtt pont heten vannak a Noah-k, és gondoltam, hogy mivel ők a gonoszok, meg a homonculusok is heten voltak, ezért itt sem lesznek többen, de ezek szerint ettől a megszokott sémától is eltér a sztori, helyes! :D
Most már emlékszem! Ezekszerint az animében Lulubell nagyobb szerepet kapott. Én úgy emlékszem, hogy a manga eddigi részeiben nem igazán bukkant fel, csak egy-egy Noah vacsora alkalmával. Általában mindig szolidan, kifinomultan öltözködik, nemde? Hát persze, most már tudom, utána is néztem XD. Most a 138-139 fejezeteiben szerepel, és most lesz a nagy fight with Allen-kun. Mostmár tiszta. Mondjuk emberi alakjában sokkal szebb, és nőisebb XD.

Nos, én az FMA-t kicsit félve kezdtem el nézni az ANimax csatornán, mert féltem, hogy divathóbortá növi ki magát, de csak jó, hogy ezt is megismertem, és lényegében a főalapszálak egyediek, és nem másoltak, így meg tudta tartani a DGM a kellemes báját.

Öm, eddigi mangás ismereteim alapján:
Ezeréves Gróf - maradjunk annyiban, hogy ő az apokalipszis hirdetője, én nem sorolnám a Noah közé, mert ő maga is csak egy eszközként nyúlt a Noé családhoz, hogy segítségükkel feltartóztassák az ördögűzőket, és megszerezzék a világban szétszóródott ártatlanságokat (Nos, erre gondolsz, hogy Yasha jellegű? XD)
Road Camelot
Tikky Mick
Jasdebi (Jasdero and Debitto)
Skin Boric
Lulubell

Jelenleg más még nincs. Öhm, remélem az anime oda is eljut, hogy sejtetni fogja a 14 Noah kilétét

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.12.05. 14:22

Igen, ő lesz az. :D Az animében a filler-szezon második felében végig ő kavar, aztán a végén a Millenium Earl visszahívja, hogy "már megvan a következő küldetésed", ami ha minden jól megy, ugyanaz lesz, ami a mangában is, már ha az anime eljut odáig. :wink:
És igen, IY-feeling alatt arra gondoltam, hogy van 109 Innocence-darab, ami szétszóródott a világban, és hőseinknek ezeket kell összegyűjteni. :D
Amúgy olvasgattam tegnap a Wikin meg egy animés blogon a D.Gray-man-ről, és találtam két érdekes infót:
1. A sorozat zeneszerzője Wada Kaoru, aki az IY sorozaton és filmeken is dolgozott, ez megmagyarázza, hogy miét bírom annyira a D.Gray zenéit. XD
2. Blogról: "However, the other reason why there are fillers is because the mangaka got in 2 unfortunate situations (one being illness, other injury?) so the manga was held back alot."
Magyarul röviden: A mangaka egyszer megbetegedett, máskor megsérült, ezért a manga nem tudott normál iramban megjelenni. Nem tudom ez mennyire igaz, de akkor még egy indok, hogy miért volt ennyi filler. Lehet még akkor készültek, amikor a mangaka lábadozott, és szegény animések addig nem merték folytatni a canon sztorit, amíg a mangaka rendbe nem jött, nehogy beérjék. ^^" XD (Az idézet is abból az időből való, amikor még a filler-szezon közepén járt a sorozat.)
Kép

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.05. 15:00

Én is olvasgattam egy kicsit, gondolom ezeket te is átnézted, de azért egyéb DGM rajongóknak is kilinkelem ezt az angol oldalt. (Wikipédia) http://en.wikipedia.org/wiki/D.Gray-man

Hm, nekem még a zene nem volt annyira ismerős, de biztos, hogy igazad van, főleg, hogy Yasha rajongó vagy ^^

Nos, ha érdekel, akkor ezen az oldalon még jobban utána tudsz járni, hogy ki-kivel, hogy és miért. Főleg a Noah -s részeket szoktam olvasgatni, mert nagyon érdekes a karakterük. Nem hiába Tikky Mick a kedvencem XD. Nos, mint már említettem Noah 13 voltak/vannak, de volt egy plusz személy, aki valószínűleg Mana (ez sem biztos még). Nos ezek még csak találgatások. De csak Allen képes ördögűzőként arra, hogy a tojásba betérjen, és zongorán játszon, hogy megváltoztassa a Bárka funkcióját, amit a Millenium Earl-nek teljesít. Nos, itt van a hangsúly XD: csak Allen képes arra, hogy ezt megváltoztassa, módosítsa! Timcanpy is veletart, ő is szükséges a művelethez. És vajon ki van a tojás belsejében? Vélhetőleg a 14. Noah, aki elárulta Earl-t, azonban arcát nem láthatjuk.... ---- Ő lenne az
http://www.onemanga.com/D.Gray-Man/131/17/

Öm... Hogy Rinalinak miért lesz rövid haja? Hamarosan megtudjátok, ha továbbra is nézitek a D.Gray-mant.
Egy, azt hiszem egy 3-as szintű akumával harcol, amikor is megtörténik a baj. Az Innonce-je túltöltődött, és hasznát nem tudta ezek után venni, valamint haja is rövid lett a harc után. (Eshi ellen küzdött) De legyőzte az ellenfelét ^^

Lenne egy kérdésem: mi az a Heart? Az Innonce szíve? Jelentheti azt, hogy a Heart megmenti az ördögűzőt? (Erre pl. Linali vagy Allen, de majd Krory is).

Plusz még egy kérdés: Ugyebár az Innonce 100 éve készült el, és jelen pillanatban a 19. században vagyunk, akkor nem értem, hogy a Noah családot miért vontunk ennyire bele, mikor a Noé története kissé messze van.... Egyébként a Noah-s nem jók, csak egy Noah volt, aki tényleg meg akarta menteni az embereket, a 14. számú?

Remélem, tudtok válaszolni XD

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.12.07. 13:30

Aiko írta:Én is olvasgattam egy kicsit, gondolom ezeket te is átnézted, de azért egyéb DGM rajongóknak is kilinkelem ezt az angol oldalt. (Wikipédia) http://en.wikipedia.org/wiki/D.Gray-man
Jah, én is szétnéztem a Wikin, bár azokat a részeket inkább kerültem, ahol az anime még nem jár, mert nem akartam spoilerezni. :)
Aiko írta:Hm, nekem még a zene nem volt annyira ismerős, de biztos, hogy igazad van, főleg, hogy Yasha rajongó vagy ^^
Eleinte csak az tűnt fel, hogy nagyon szépek és hangulatosak a zenék, főleg az érzelmesebb jeleneteknél, viszont így az 50. részen túl volt 1-2 olyan szám, ami kis változtatással akár IY zene is lehetne. :D
Aiko írta:Lenne egy kérdésem: mi az a Heart? Az Innonce szíve? Jelentheti azt, hogy a Heart megmenti az ördögűzőt? (Erre pl. Linali vagy Allen, de majd Krory is).
Amennyit eddig én tudok az animéből, az az, hogy a Heart kicsit olyan, mintha minden Innocence királya lenne, elvégre ha azt megsemmisítik, akkor a többi is erejét veszti.
Aiko írta:Plusz még egy kérdés: Ugyebár az Innonce 100 éve készült el, és jelen pillanatban a 19. században vagyunk, akkor nem értem, hogy a Noah családot miért vontunk ennyire bele, mikor a Noé története kissé messze van.... Egyébként a Noah-s nem jók, csak egy Noah volt, aki tényleg meg akarta menteni az embereket, a 14. számú?
Itt a blogon a második résznél azt írják, hogy: "Komui elmondta, hogy az innocence még az özönvíz előtti időkből származik, amikor a Millenium Earl elpusztította a világot, kivéve Noét (tehát kissé öregebb, mint ezer év...), összesen 109 létezik és az ördödűzők feladata ezeket begyűjteni (Herbraska őrzi ami már megvan)."
Én úgy emlékszem, hogy a második részben 1000 évet mondanak, de az özönvíz "bibliai időszámítás" szerint több, mint 2000 éve volt, szóval akkor szerintem teljesen okés, hogy a Noah család is bele van keverve. :)
Az utolsó mondatodat nem teljesen értem (mármint, hogy az kérdés lenne -e, vagy kijelentés ^^"), de a Noah-kat én nem mondanám jónak, max ők hiszik azt magukról, hogy jót tesznek azzal, ha "megtisztítják" a Földet az emberektől.

Amúgy közben nem bírtam ki, és megnéztem az anime összes eddigi részét. XD (Mellesleg a Shinsen Subs csipkedhetné magát, "csak" egy hete késnek lassan a 60-as résszel.) Baromi jó a történet, viszont nagyon szomorú vagyok, hogy Suman meghalt. :( Tyki-re haragszom is miatta. >__< Aki olvasta a mangát: Az később ki fog derülni, hogy Suman tényleg elárulta -e a Rendet? Komui mondta, hogy erre tippel, mert a barcelónai mészárlás előtt Suman lekérte a körzetben lévő ördögűzők adatait, de később kiderül, hogy Fallen One nem emiatt lett, meg azért én róla ezt nem tudnám elképzelni.
Kép

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.07. 16:11

Javítottam az ismertetőt.... Öm, valóban, ez az én hibám is, mivel elnéztem... >.< Nos, én úgy olvastam, hogy 100 év, de ez ezer évszad..., magyarán akkor kb. - a manga szerint - Kr.e. 7000 éve történt az Özönvíz. Nos már a Bibliát is megnéztem, és az abban szereplő adat szerint kb. Kr. e. 4400 éve történhetett. Isten azt a feladatot adta Noénak, hogy mentse meg családját (még nem tudom, hogy hány tagú), és természetesen minden állatot: egy-egy pár kiválasztásával. (Persze ez nem szószerint értendő, lényeg, hogy az emberiség új életet kezdhetett). Habár ez a történet nagyon sok nép kultuszában megtalálható (egyiptomiak, mezopotámiaiak), a lényeg megegyező. Noénak feleségét, 3 fiát, valamint azoknak feleségét is megmentette, így ha a szószerint is kellene értelmeznünk, nem veszélyeztetné az embereket a vérfertőzés.

SPOILER
Suman valószínűleg elkövetette a Fallen One-t. Igazából, bármit is tett Tikky Mick-nek, azzal, hogy élni akart, és elárulta az Ártatlanságát, mert ugyebár egy Noénak segített, az Ártatlanság felemésztette őt, tehát maga a fegyvere ölte meg. Természetesen közrejátszott Tikky Mick lepkéje is, hogy meghalt. Egész pontos legyek: Suman élni akart, mivel beteg lányán szeretett volna segíteni, de azzal, hogy Tiky Mikk-hez rimánkodott, hogy mindent megtesz, amit csak kér, csak hagyja életben, elárulta a Black Order tagjainak, több ördögűzőnek a kilétét, így a Noék könnyedén mészárolhattak. (Azt hiszem, hogy a Suman esetet meglőzte a koporsós rész, amikor nagyon sok egymás hegyén-hátán sorakoztak. Nos, valószínűleg ezt Suman okozta.)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.12.07. 20:44

SPOILER! Köszi, értem. :( Igen, az a koporsós rész a mangában szinte közvetlenül a Fallen One előtt történik, és az animében is korábban volt, a mészárlás, csak ott a fillerek között. Suman-ban meg ebből a szempontból csalódtam (azt még értem, hogy életben akart maradni, hogy láthassa a lányát, de hogy ennyi más kollégáját küldte érte a halálba, az már szerintem túlzás volt), ugyanakkor nagyon sajnáltam is, mert bírtam, mint szereplőt, és Allan olyan keményen harcolt, hogy megmentse (meg ha belegondolunk, hogy eleve a lánya miatt lett ördögűző, akkor érthető, hogy elsősorban ő volt neki a fontos, és ezért még árulásra is hajlandó volt). Amúgy az is szomorú volt, amikor mondja a beteg lánya, hogy "Apáról álmodtam, mintha elbúcsúcsott volna tőlem. De ugye még visszajön?" Aztán azt válaszolják neki, hogy: "Persze, hogy visszajön", mi meg tudjuk, hogy nem. :cry: Mondjuk nálam biztos közrejátszik, hogy Sumant nem a mangából ismertem meg (mert ott tudtommal Fallen One-ként tűnik fel először, és csak egy kicsi flashback van róla, amikor Tyki legyőzte), hanem az animéből, és ott még jóval a Fallen One rész előtt van róla egy egész filler rész, ahol én eléggé megkedveltem.
Kép

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.08. 11:07

A mangában valóban nem tudunk meg sok mindent Sumanról. Sajnos, gyakorlatilag semmit sem, mert a csata így is nagyon sok mangafejezetet ölelt fel, azonban valóban, flashbackekben szemtanúi lehetünk Suman családjának apratagjának, kislányának, aki hazavárja édesapját. >.<

Már kérdezni akartam, - bár nem hiszem, hogy Magyarországon leadnák -, hogy milyen magyar szinkronhangokat tudsz elképzelni a szereplőknek? Eddig csak Krory-nak tudnák mondani, mert nagyon hasonlít a Shaman King-ből Ryu-ra, így az ő hangja lenne szerintem a legmegfelelőbb, ha nem is ő, akkor nem is tudom, mondjuk valami mély orgánumú emberkét választanék számára. ^^ Allen-kunon hiába töprengek, nem nagyon jut eszembe olyan hang, ami neki megfelelő lenne. Mondjuk Lavinak sem tudok most így hirtelen elképzelni valakit ^^

Viszont a japán seiyuu nagyon jól el lett találva, mint már említettem. Ha egyszer le is adnák Mo.-n, nem is tudnám eldönteni, hogy eredendően a magyar szinkront szeressem-e, vagy inkább az eredeti japánt. Mindenképpen nehéz döntés lenne, ezért volt könnyű pl. nekem az FMA-t magyar szinkronnal megnézni csak, mert nincs összehasonlítási alapom, és nem szenvedek nagy dilemmában ^^"

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.12.08. 19:06

no végre itt a topic XD
a mangát imádom, az anime se rossz, viszont a fillerek engem kikészítettek...
pár kiegészítés az eddígiekhez: SPOILEREK:
Lenalee rövid haja : valóban egy 3as szintű akumával küzd miután elszakad Allantől. a hajó ostrom alatt van, mindenki harcol. a démon akivel Lenalee küzd mindenkit lehúz a víz alá, Lenalee sem képes használni az erejét hogy a felszínen maradjon, kishíjján megfullad - itt van egy nagyon szép Allenes jelenet ;)- és ekkor egy olyan szintjén aktiválja az Innocence-ét ami nagyon veszélyes ha az ember nincs 100 %-os szinkronitásban azzal. a támadás nagy erejű tűzzel jár, és Lenalee haja egyszerűen elég (majdnem vele együtt)... ezek után jó idejig nem lesz képes még lábra állni sem, nemhogy harcolni... ez ha minden igaz már nagyon esedékes az animében..
Suman: mangában tényleg nem sokat tudunk meg róla- a lényeget már elmondtátok- az árulásáért az innocence ellene fordult, meg akarta ölni- Allan ugyan megszabadította tőle azzal hogy letépte a karját és kihúzta abból a testből, viszont a lelke addígra már halott volt, max zombiként élhetett volna továb, így az hogy tyki mikk kinyírta már nem sokat változtatott a dolgokon
heart: azt hiszem a formáját tekintve is szív alakú innocence (külsejében is más kell legyen a többitől), a legerősebb. ha megsemmisül, az összes többi innocence is elpusztul- az egyetlen ami legyőzheti Earl-t, ezért is keresik a noah-k minden erővel (nameg mert ha megsemmisül akkor nem lesz mód az akumák ellen védekezni) a legesélyesebb birtokos Allan volt- mivel elvileg ő az aki elpusztítja az "időt"- viszont a tyki-vel folytatott harc során kiderült hogy nem nála van. a második esélyes jelölt Lenalee (akinek nem mellesleg épp most alakult át a mangában az innocec-e parazita típusúvá...- és mint kiderült akiknek ez a típusa azok nem élnek addíg mint az egyéb tipusú in-el rendelkező emberek- ez mintha picit CC.-s lenne... ^^")
Lulubell- amit az animében kreáltak róla az valami katasztrófa- kis kétbalkezes libát csináltak belőle- holott most az első komolyabb mangás felbukkanásakor igencsak erősen indít- ezt szépen elcseszték
:?
fallen one: Suman történetét tudjuk hogyan vált azzá, viszont Lenalee emlékeiben volt az a fiú akivel kísérleteztek- egyesíteni akarták egy innocence-el, de a kísérlet csődött mondott és a fiú is "bukottá" vált- nem hinném hogy bármi olyat tett volna amiért az innocence ellene fordult volna, inkább csak nem volt megfelelő alany- őszintén szólva akkor kezdtem komolyan elgondolkodni hogy a black order sem annyira ártatlan mint amilyennek látszik- kiváncsi vagyok milyen disznóságok derünek még ki (na meg persze az is ott volt hogy Lenalee-t akarata ellenére hurcolták oda...)
Road: mivel Lenaleenek szurkolok Allan téren ezért őt utálom :dirr:
Noah-s + Earl: ennyire kattant fögonoszokat még nem láttam- ahogy ott elszüttyögnek a vacsorákkal XD

mangában kijött a 140.ch- tessék olvasni :D

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.09. 18:42

Én már elolvastam ^^" Nagyon jó volt. Igazis, azért Rinalinak igaza van. Mivel Komui kísérletezett emberek felett, ezért ő sem az a tipikus, "hú, de jó ember!". Ráadásul még van képe feltartóztatni Rinali-t >.< Eh...

Én inkább Bak-sannak drukkolok, ő hódítsa meg Rinalit ^^" Olyan aranyos XD. Hm, Road-samának már nincs is semmi esélye Allennél tekintve azt, hogy *SPOILER* valószínűleg meghalt, miután a Rabi féle akció után legyengült. Mondjuk akkor is Allen testében hipnotizálta a fiút, és akkor mondta Rabi, hogy valóban szeretheti a fiút, ha képes volt "álmában" felvenni az ő alakját. Mellesleg nem jósoltam nekik nagy jövőt, Allen "elvei" mellett nem is jöhetett volna létre.

Um, tényleg jó Lulubell ^^ Nekem is tetszik a határozottsága XD.

Krory-ban nem lehet a szív? Csak egy kérdés.... :weh:

Nos, ajánlom, hogy ezt a Cosplayes AMV-t nézzétek meg!!! Nagyon szuperül sikerált, mert nem átlagos képekből összerittyentett valami lett, hanem komoly élőszereplős videó, ami teli van effektekkel, tessék megnézni!

http://www.youtube.com/watch?v=XlTWDXdcfTw

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.12.09. 20:07

spoiler/manga: Komuinak csak ott van joga feltartóztatni Lenalee-t hogy a testvére és nem akarja hogy meghaljon a harcban. főleg hogy legutóbb az innocence-ével való szinkronitása csak 10%volt, ami édes kevés ahhoz hogy bármit is elérjen ilyen legyengült állapotban. plusz ott van az az apróság, hogy az innocence-e átalakult parazita típussá, így veszélyezteti az életét- nem véletlenül mondta Heblaska, hogy készüljön fel a következő egyesülésre...ki tudja mi fog történni? szal Komui aggodalma sztem teljesen érthető, valszeg én is önző modon védeni akarnám a testvéremet mégha ez szemben is áll a "közös" érdekkel vagy az ő akaratával.
az hogy a szív Lenalee-nél a legesélyesebb onnan gondolom, hogy egyrész elhangzik a mangában is hogy nála lehet, másrészt meg Earl és a Noah-k el akarták ugye rabolni ezért- persze mivel annyi fordulat van ebben a történetben, lehet hogy ez csak egy félrevezető szál, és akár még Allennél is lehet (mert miért ne?), vagy Lavinál...
amv: XD valakinek sok a szabadideje- egyébként nem rossz (bár Lenalee-nek lehetne hosszabb a haja (csak hogy kötöszködjek) ) :D - csinálhatnának egy figthos részt is XD

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2007.12.09. 20:45

Aiko írta:Már kérdezni akartam, - bár nem hiszem, hogy Magyarországon leadnák -, hogy milyen magyar szinkronhangokat tudsz elképzelni a szereplőknek?
Ezen még nem gondolkodtam, én az FMA-val is úgy voltam anno, hogy ötletem sem volt, hogy kik lesznek a magyar hangok, túl sok mindkét animében a szereplő. ^^"
miyume írta:fallen one: Suman történetét tudjuk hogyan vált azzá, viszont Lenalee emlékeiben volt az a fiú akivel kísérleteztek- egyesíteni akarták egy innocence-el, de a kísérlet csődött mondott és a fiú is "bukottá" vált- nem hinném hogy bármi olyat tett volna amiért az innocence ellene fordult volna, inkább csak nem volt megfelelő alany- őszintén szólva akkor kezdtem komolyan elgondolkodni hogy a black order sem annyira ártatlan mint amilyennek látszik- kiváncsi vagyok milyen disznóságok derünek még ki (na meg persze az is ott volt hogy Lenalee-t akarata ellenére hurcolták oda...)
Jah, ezért is tettem a topic elején idézőjelbe, hogy "jófiúk". Nekem már a Lenalee-s dolog is durva volt, de ez az Evangelionra hajazó szinkronérték kísérlet aztán végképp unszimptaikussá tette őket. :? A Millenium Earl "mindenkit kinyírunk" terve egy dolog, de a Black Order "Innocence-t minden áron!" szisztémája sem sokkal jobb. Szerintem a srác azért lett Fallen One, mert mondták, hogy az Innocence választja ki a gazdáját, a Black Orderesek pedig csak fogtak egy Innocence darabot, meg egy random gyereket, és máris "csinálni" akartak egy ördögűzőt. Sumannál pont azért furcsálták eleinte a dolgot, mert ő "kiválasztott" volt.

Amúgy ha már a párosításoknál tartunk: fanboy-szívem megnézne egy Allan + Lou Fa párosítást, de tudom, hogy ez úgyis csak álom marad, pedig Lou aranyos. XD Ha reálisan nézem, akkor meg persze, hogy Allan + Lenalee lesz. :) Road-al nem tudom mi van most a mangában, de szerintem is lehetetlen, hogy összejöjjenek, már csak Allan kötelességtudata miatt is. Bak-san valóban poén. :D *kiesnek a Lenalee-s képek* "Nem vagyok stalker! De tényleg!" XDD
Aiko írta:Krory-ban nem lehet a szív? Csak egy kérdés.... :weh:
Elvileg bárkinél lehet, gondoltam is rá, hogy keresik a Heart-ot, de azt honnan tudják meg, ha tegyük fel már rég ott van valamelyiküknél? XD
Aiko írta:Nos, ajánlom, hogy ezt a Cosplayes AMV-t nézzétek meg!!! Nagyon szuperül sikerált, mert nem átlagos képekből összerittyentett valami lett, hanem komoly élőszereplős videó, ami teli van effektekkel, tessék megnézni!

http://www.youtube.com/watch?v=XlTWDXdcfTw
RULEZ. *__* A kivitelezés elsőosztályú, mondjuk szerintem túl komolyra vették a figurát a D.Gray hangulatához képest, de ettől még nagyon szép munka. :)

Amúgy ma jött ki a 60-as rész, jó volt mint mindig, bár eléggé zavart, hogy a sebessességvonalakat a harcok alatt úgy rajzolták meg, mintha TV-hiba lett volna. XD Következő részben Lenalee vs. Level 3-as akuma fight. :)
Kép

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.10. 15:51

SPOILER:
Igen, de nem véletlenül volt kétségbeesett és mérges Rinali :( A baj ott kezdődik, hogy Komui egyáltalán mert kísérleteket végezni olyan embereken, akiknek álhatatosságában nem volt biztos. Valóban, ez is olyan cselekedet volt, ami jelzi, hogy Komuiéknál sincs minden rendben. Bármennyire is szeretnék azt mutatni, hogy mindent jó érdekében tesznek, nem így tűnik. Megértem, hogy Komoui mindent megpróbál megtenni, hogy meglelje az Innonce-ket, és segítse az ördögűzőket, de úgy érzem, hogy lassan olyan lesz, mint Earl, aki saját oldalára próbál állítani még több katonát. Kíváncsi vagyok, hogy hány alany tudta pontosan, hogy mit is csináltak rajta pontosan. (Bár ha csak arra a fiúra gondolunk, akkor elég kevés esélyt látok az életben maradásra >.<) Néha a tudósoké a legkegyetlenebb munka.... >.<

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.12.10. 16:24

persze. dög, szemét és kegyetlen dolog volt amit csináltak az áldozatokkal akikből fallen one lett a végén, hogy exorcist-okat akartak létrehozni erőszakkal , de itt lép érvénybe, hogy a köz érdeke előbbrevaló az egyénénél. Earl elleni harchoz minnél több harcosra van szükség, és ezért áldozatot kell hozni. egyetlen exorcist sok ember életét menti meg, és minnél többen vannak annál biztosabban vehetik fel a harcot az akumák ellen is. Komui helyében egyébként én is megakadájoznám, hogy a testvérem veszélybe sodorja magát, mégha ő ezt másképp is gondolná. Lenalee-t persze nem érdekli, hogy bele is halhat míg segíthet a többieknek- úgyhogy ez volt az egyelen lehetőség, hogy megvédje (de sztem a végső pillanatban úgy is kiszabadul onnan...)
kicsit visszaolvastam fallen one ügyben: lényegében az válik azzá, aki nem képes irányítani az innocence-t, vagy mert nincs meg a képessége, vagy mert olyat tett amit nem kellett volna (Suman)

Avatar
Aiko
Profi
Profi
Hozzászólások: 260
Csatlakozott: 2007.05.25. 13:47
Tartózkodási hely: Otthon ^^"

Hozzászólás Szerző: Aiko » 2007.12.13. 21:42

Mindezt megértem, de aki csak így gondolkodik, az nem lesz több, csak egy gyilkos. Általában ezek a kísérletek sohasem járnak sikerrel, szerintem megvannak azok az emberek, akiknek mind szellemi - testi erejük és képességük megvan az Ártatlanságok befogadására, nem véletlenül váltott taktikát Komui, hogy inkább az ördögűzőkre bízza meglelésüket. Mikor Allent körbe vezeti Rinali, a lány óva inti attól, hogy meglesse, mit csinál a lepukkadtnak tűnő kísérleti termekben Komui, így biztos vagyok abban is, hogy épp elég dolgot rejteget még. Bár az is lehet, hogy Komui egyáltalán nem hagyott fel ezekkel a kísérletekkel. Kíváncsi vagyok arra, hogy lassan teremtői képességeivel - próbálkozott már a gigantikus robottal - megalkot-e egy az akumák rendszerén működő valamit, ami talán segítségükre lehet az ördögűzöknek.

SPOILER
Most akkor Allenből tábornok lett? Úgy emlékszem, hogy Earl fegyverét előhívta, így maximálisan összehangolódott Ártatlanságával. Állítólag Road-sama nem halt meg, mivel senki sem tudja, hogy milyen alakkal is rendelkezik, valamint Lavi elleni küzdelmében is saját terepén, bűvölettel, hipnózissal próbálta megtörni a fiút, aki sikeresen kitört végül az álomból.... És most Tiky Mikk-ból teljes Noah vált? Így - bizarr - valami masszából összegyurmázott alak lett? Valójában mi lett most Tikky Mikk?

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Hozzászólás Szerző: miyume » 2007.12.15. 17:58

Tyki: Allan fegyvere elvileg megölte benne a noah-t, és akkor változott át azzá az őrült gyilkológéppé- hogy pontosan mi történt azt nem tudom
Allen: nem Earl fegyverét hívta elő, hanem csak egy hasonló fegyvert- emlékezz még össze is csaptak Earl-el- a rangja pedíg nem változott mint egyszerű exorcist- meg ott van az a kis bibi is, hogy a black order tanácsa még abban is kételkedik hogy Allan egyáltalán az ő oldalukon áll és nem egy noah kém (a fegyvere miatt)

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2007.12.18. 09:32

Hol tart az anime a sztoriban?

Válasz küldése