D.Gray-man

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.08.03. 14:03

92. rész

Remek. :) Nem történt benne túl sok minden, de a 14. Noah hangja nagyon jó lett, kb. ilyennek képzeltem, Allen zongorázós jelenetéről pedig csak annyit, hogy nem hiába Kaoru Wada a kedvenc anime-zeneszerzőm. (Azt a jelenetet már legalább ötször visszanéztem, és alig várom a harmadik OST-ot, amin valszeg fent lesz. :D)

chapter 168

Jelenlegi állás szerint Cross halott, bár én még erősen kételkedem ebben, elvégre nem egy mangában játszották már el XY halálát annak érdekében, hogy előrébb jussanak. (Ha nem írta volna oda Hoshino, hogy "Cross falls", akkor simán gondolnék arra, hogy következő fejezet elején jobban megnézik, és kiderül, hogy csak egy bábu, vagy ilyesmi. XD) Amúgy van most jópár elmélet, hogy mi történhetett vele:
1. Öngyilkosság. (Kétlem, nagyon nem az a fajta, maximum akkor, ha nyomós oka volt rá.
2. Noah-k és az Earl. (Nagyon valószínűtlen, akkor a szoba nem így nézni ki, és mivel a maxon Tyki-vel is csak játszott, nem egy éjszaka alatt lenne vége a harcnak. :D)
3. Valaki az Orderből. (Ezt tartom én is a legvalószínűbbnek.)
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.08.03. 14:37

húú a zongora játék- az valami fantasztikus lett!- és én is nagyon bízom benne hogy rajta lesz az oston ami meg minnél hamarabb megjelenik *_*
a manga:
annyira jó hogy nem találok szavakat: minden fejezetnél van valami ami megállítja az ember vérkeringését.. Allenért meg a szívem szakad meg- nem elég a sok baja, akkor még kiderül hogy a 14. a része, és Mana, aki mindennél fontosabb volt neki, lehet hogy nem is őt szerette hanem a 14. Noah-t , és ő sem lehet biztos benne hogy az érzései a sajátjai voltak felé... plusz hogy majd meg fog ölni valakit akit szeret, és még a rend is genyózik vele... de az a jelenet ahogy Lenaleeékkel egymásnak dőlve alszanak az nagyon aranyos volt ::daisuki:: ... és most ott van Cross feltételezett halála... öngyilkos tuti nem lett, noaht sem hinném, szóval lehet egy áruló, az érkezését is hallottuk ugyebár- és ha azt nézzük, hogy a mangaka mennyire tesz a sablonos shounen elemekre, akkor tényleg meg is halt. főleg, mert most lenne az igazán nagy szemétség- mert kilépett a szemét shishou szerepéből és megölelte Allent- plusz a dolgok amiket csak ő tud így még nehezebben derülhetnek ki: hogy miért volt nála Tim amikor az a 14.é volt, és hogy ő valójában jóval többet tudott az egészről mint azt mutatta- hiszen nem véletlenül vette a szárnyai alá Allent- mert pontosan tudta hogy mit rejt a fiú, tudott a bárka rejtett szobájáról és hogy hogyan lehet megállítani a letöltést...vajon honnan tudott ennyi mindent?
ez a manga egyszerüen remekmű- a többi shounenhez képest az idő előrehaladtával nemhogy a mangaka nem fogy ki az ötletekből és válik egyre szarabbá a történet, hanem egyre jobb és izgalmasabb lesz! így értdemes belefogni egy mangába, hogy az elején végiggondolja a történet szálait, hogy fokozatosan és logikusan jussunk előrébb- egyesek igazán példát vehetnének róla... viszont ami fájó pont, hogy ennek ellenére közel sem kap akkora figyelmet mint azt megérdemelné...

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.08.03. 21:15

miyume írta:ez a manga egyszerüen remekmű- a többi shounenhez képest az idő előrehaladtával nemhogy a mangaka nem fogy ki az ötletekből és válik egyre szarabbá a történet, hanem egyre jobb és izgalmasabb lesz! így értdemes belefogni egy mangába, hogy az elején végiggondolja a történet szálait, hogy fokozatosan és logikusan jussunk előrébb- egyesek igazán példát vehetnének róla... viszont ami fájó pont, hogy ennek ellenére közel sem kap akkora figyelmet mint azt megérdemelné...
Na igen, és sajnos nem ez az egyetlen, amelyik így járt. :( (OK, én értem, hogy "Naruto an' Blícs rulez da wörld!!!!444", de azért mást is olvashatnának néha az emberek...) Mindenesetre Hoshinónak határozottan tetszik az a hozzállása, hogy néha inkább kihagy 1-1 hetet, hogy ötleteket gyűjtsön de cserébe egy átgondolt történetet kapunk. :)
Ja, a mangáról jut eszembe, lenne két kérdésem még a level 4-es részekhez kapcsolódóan:
1. Hevlaska meghalt? Nem emlékszem, de eléggé helybenhagyták, azóta meg nem szerepelt.
2. Hevlaska és Hitler között milyen kapcsolat van? Mintha valami olyasmit beszéltek volna, hogy "feláldoztad a nővéredet", aztán mutatták őt kicsiként. Most akkor a nővéréből lett Hevlaska? (Bár így belegondolva arra sem kaptunk még választ, hogy Hevlaska kicsoda/micsoda.


Sajnos a level 4-es részeket a sok harc miatt eléggé pörgettem, így az ilyen háttérsztoris dolgokra sem emlékszem annyira. ^^"
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.08.04. 15:00

a Hevlaska és Hitler közötti kapcsolat:egy családhoz tartoznak: a Leverrier család már 100 éve az akumák elleni harc résztvevője, mondhatni a kezdetektől, amikor is 2 lányt áldoztak fel a családból a jó ügy érdekében, és senki nem tudja mi lett velük- valószínűleg az egyikük volt hevlaska, a másikuk meghalt. azóta pedíg a család mindíg képviselteti magát a harcban, és részt vettek azokon a kísérleteken is amiket tudjuk hogy milyen módon végeztek- az erőszakos innocence egyesítések amikbe elég sokan belehaltak- így volt hogy hevlaskának , mivel parancsot teljesít a saját családtagjain is el kellett végeznie a kísérletet mégha nem is volt sikeres.... meghalni pedíg nem halt meg, miután visszaadta Lenaleenek az innocencét utána őt már nem támadta a level4 és Allenék elég gyorsan is végeztek vele... az hogy most nem szerepel az valószínűleg annak köszönhető, hogy van most nagyobb probléma is
ep 94: a Bak-chanos pici filler töltet jó volt XDDD

szerk: Titkos! ajándék :D

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.08.04. 22:34

Értem, így már tiszta a Hitler-Hevlaska dolog. :) A zenét nagyon köszi! :D ^_^ Amúgy pont ma jött ki Shinsen a 93-as résszel, amiben már énekkel is szerepel a dal, remélhetőleg a sima zongora, és az énekhangos verzió is fent lesz az OST-on. :) (Amúgy ebbe tök poén belegondolni. XD Tulajdonképpen annál a résznél egyszerre énekel két hangon Allen seiyuu-ja. XD Egyfelől a saját hangján énekli végig a dalt, de pár mondat erejéig Allen is bekapcsolódik, úgyhog ott meg "Allenesen" kellett énekelnie. XD)

Amúgy LiveJournalon megjelent egy interjú Hoshinóval, semmi extra, de választ kapunk pár kérdésre, ami engem pl. érdekelt. :) (És képek is vannak. :D)
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.08.05. 20:07

szivesen :D megéri keresgélni a fan oldalakon és fórumokon xD amúgy nagyon valószínű hogy minden lehetséges változatban fent lesz a dal, hacsak a meglévő 2 ost-et nézzük- egy téma vagy 10 különféle variációban megtalálható úgyhogy ebből minimum 3 lesz: Earl féle, Allen féle, szöveges... csak sajnos mivel a 2. nemrég jelent meg ezért valszeg erre még sokat kell várni. viszont Allen seiyuuja elött meg le a kalappal, és külön örülök hogy nem valami nyálas hangú bigét választottak inkább az énekre, ennek így az igazi a hangulata.
a cikket köszi! :D Hoshino nagyon helyes :3 és az is szimpatikus, hogy menyire visszafogott és még véletlenül se sztároltatja magát, egyébként is alig lehet róla tudni valamit és ez még jobban megnöveszti a szememben. ezért is gondolom, hogy nem lesz a sorozat az üzlet áldozata, pedíg a D.gray elég rendes rajongó táborral kezd rendelkezni szerencsére világszerte. bírom a válaszait- olyan ez az interjú mint azok a kis "kérdezz-felelek" blokkok amik a manga köteteiben szoktak lenni... és nekem is kell a szobámba egy olyan Allenes karton :3

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.08.12. 14:09

94. rész
Ez egy nagyon epizód volt. XDD De komolyan, ha jól emlékszem a mangához képest a fele filler volt, de egyáltalán nem zavart, végigröhögtem a részt. XD (Az tényleg akkora amikor Komui megszólal olyan mély, dörgő hangon, hogy "BAKUUU-CHAAAN!" XDDDDDDDDD) Ja, és az Earl feje a végén durva volt. :D Egyébként beugrott, hogy ez a Bárka-használat a Csillagkapura emlékeztet. XD (A mangában is ismerős volt, de valahogy nem jutott eszembe, hogy hol láttam már hasonlót, viszont így animében látva egyből bekattant. XD)

Chapter 169.

Na igen, most lehet agyalni, hogy Cross lépett meg, vagy valaki "hullarablást" hajtott végre. (Mondjuk nem értem minek játszotta volna el a saját halálát, ha reggel simán lelép. XD) Ja, és én örültem, hogy láthattunk egy kis "hagyományos" démonölős/Innocence-vadászós fejezetet, mint amikkel anno a manga kezdődött. :) A poénok megint ütöttek, Tortafalónak (még nem jegyeztem meg a nevét ^^") kötélből vannak az idegei, de azt sem gondoltam volna, hogy majd pont Miranda lesz tök nyugodt, mikor általában ő idegeskedi halálra magát. :D (Jó, azért amikor az "időpajzs" majdnem áttört, akkor már kezdett sikoltozni. XD) Allen meg hozta a formáját: "Udvariatlan dolog így beszélni a hölgyekkel." :D Egyébként van egy olyan érzésem, hogy lehet lesz valami Time Jump (vagy esetleg ennek a fejezetnek a vége már a Time Jump eleje volt). Egyrészt most 3 hétig nem lesz új fejezet, szóval Hoshino nagyon agyal valamin, másrészt írta, hogy "Our story takes a new turn", harmadszor meg valamennyi idő mindenképp eltelt, mert volt egy olyan mondat is, hogy "Ekkor látták utoljára Cross Generálist", meg pl. Kandának időközben újra összerakták a Mugent, stb. :) Na, majdnem egy hónap múlva kiderül, hogy igazam van -e. ^^" XD (És ráadásul a következő chapter pont kerek szám is lesz. :D)
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.08.12. 18:41

manga ch 169: egészen pontosan 10 nap telt el azóta hogy Cross eltűnt... én meg annak örültem, hogy átugrották azt a részt amikor a Crossal történtek miatt mindenki rohangál mint a mérgezett egér, ezt amúgy is sejtettük.. viszont nem tudom figyelted e Allen arcát: nem sok választja el az idegösszeomlástól... iszonyatzosan megviselt képe volt, szinte rá se lehetett ismerni, csak picit akkor derült fel az arca amikor megnyerték a sakkjátszmát, aztán a záró képen megint teljess depresszió... szegény fiúra elég rendesen rájár a rúd mostanság. viszont úgyfest legalább a rend békén hagyja és résztvehet az akciókon, az is valami... és én is nagyon kíváncsi vagyok (érdekes módon xD) az elkövetkezendőkre- nem bánom hogy most 3 hétig nem lesz, mert tudom hogy a minőségért van így, kíváncsi vagyok ki fog lépni, de valszeg a noah-kon és Hakushakun van a sor, mert már egy ideje nem hallottunk felőlük

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.09.10. 14:38

Na, pár dolog, mert azért mióta nem írt ide senki, történt pár érdekesség a D.Gray-man háza táján. :)

A manga még mindig rulez, fejezetenként történik valami érdekes, Hoshino megint bebizonyította, hogy hasznosan töltötte el a 2-3 hétnyi szünetet. :)

Az anime szintén jó lenne, csak két dolog zavart mostanság:

1. A 98-as rész animációja szerintem nem volt az igazi. ^^" Mintha spóroltak volna sok helyen a folyamatos mozgás megjelenítésénél, ami csak azért zavaró, mert ez a rész volt a General fight, ami a manga egyik leglátványosabb része, és az anime OP-jában még szintén jó volt, viszont itt eléggé csalódtam. :( Milyen volt már, hogy Sokaro közéjük ugrik, aztán egy csapással levág egy démont. :/ Darálhatott volna úgy, mint az OP-ban. Cloud-nak a majma is kb. ilyen lett, egyes ugrásait úgy oldották meg, hogy a karakter "úszott" a levegőben. :? Mondjuk attól még nézhető a rész, de a többi harcjelenethez képest ez most elég gányul sikerült. ^^" (Persze tudom, 100+ részes sorozatoknál azért becsúszik 1-1 spórolósabb rész, de miért pont ennél a fightnál kellett ez? Az előző epizódban pl. szinte csak beszélgettek, az pont jó lett volna spórolásra.)
Persze lehet, hogy ennek köze van a második hírhez, ami:

2. Elvileg 103 részes lesz a sorozat, utána vége. :( Még hivatalos bejelentés nem volt, de sajnos ez egyre biztosabb, már screenshot is volt, ahol tényleg a "vége" kanji látszott. Persze még semmit nem tudni, azt sem, hogy ha most vége lesz, akkor mi okból, és azt sem, hogy folytatják -e valamikor a jövőben. (Én optimista vagyok, és még mindig reménykedem, hátha csak kacsa. XD)
Kép

Avatar
anubys
Kamisama
Kamisama
Hozzászólások: 2549
Csatlakozott: 2005.08.16. 14:12
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: anubys » 2008.09.10. 18:09

AniDB-n megtekinthető a 103. rész címe: Resounding in long morning
Egyébként lenne valami nyomós érv, hogy abbahagyják? Tudtommal szépen halad a manga és az anime is... Gondoltam, hogy egy újabb végtelenített shounen-t üdvözölhetünk "személyében".
Jelenleg nézem: Rebuild of EVA movies, Hellsing Ultimate

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.09.10. 18:58

micsoda? nehogy már a 103. résszel vége legyen mert megőrülök. mégis miért? még a level 4 harc sem fér bele rendesen... nagyon remélem hogy ez csak valami buta vicc... :wwall: a legnagyobb rajongói oldalon is csak találgatnak, hogy tényleg befejezik e, vagy esetleg jön majd a második széria. egy biztos. így egyszerűen nem fejezhetik be!
az állítólagos indok: hanyatlik az anime népszerűség és nem fogy kellően a DVD. ennyi. ezt pedig nem tudom elhinni. ha az agyonnyúzott és erősen erőltetett shounen cuccok még futhatnak akkor egy eredeti történet miért nem elég népszerű?! tényleg nem értem

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.09.10. 19:25

Igen, ez a furcsa, itt tudtommal nincsenek gondok a nézettséggel, mint anno az IY-nél (én legalábbis nem halottam, hogy lennének). Szóval csak azért lenne okuk befejezni, mert már tényleg eléggé utólérték a mangát, de én úgy voltam vele, hogy legfeljebb megint lesz 1-2 filler-szezon. Mondjuk ha így fejezik be, az tényleg egy baromi nagy cliffhanger lesz, csak az a gond, hogy anno az IY-vel is pont ezt csinálták, sőt, direkt belekezdtek egy új arc elejébe, és aztán fejezték be, hogy az embereket annál jobban érdekelje a mangás folytatás. :? Amúgy én megértem, ha tegyük fel már nincs ötletük fillerekre, és akkor az sem gond, ha befejezik, de ha lesz elég manga-material, remélem folytatják. :D Persze nekem is nagyon hiányozna, de inkább szüneteltessék, mint találjanak ki mindenféle hülye fillert, amikkel már a karaktereket alázzák meg. Nem akarom látni, ahogy Allen Walker vaddisznók elől menekül az erdőben. (Mindenki tudja, melyik sorozatra célzok.) Mondjuk volt 1-2 tényleg hülye pletyka, pl. hogy a Bleach új műsorsávba kerül (ez idáig igaz, mások is írták más fórumon), és a D.Gray helyét kapja meg, de ilyen kamukra még én sem adok. XD
Amúgy ez lenne az ominózus kép, azt mondják egy japán TV-újságból van, és elvileg a D.Gray-man után az van odaírva kanjival, hogy "vége". ^^" (Majd egy japánul tudó ember megerősít vagy cáfol. XD)
Mindenesetre remélem, hogy tényleg csak kamu az egész, és folytatódik szünet nélkül kedvenc sorozatunk, a megszokott minőségben. :D
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.09.10. 20:11

kicsit utánanéztem a nagyobb fórumokon. valahol egyenesen hülyeségnek tartják hogy tényleg vége lesz, mivel elvileg ezt már egyszer az 50. epizódnál is eljátszották ugyebár. elvileg csak szünet lesz, de az is lehet hogy fillerek következnek... nagyon remélem hogy nem fejezik épp most be amikor egy karnyújtásnyira van elég sok minden ( aki a mangát követi az tudja mire gondolok).. úgyhogy most várunk kb

Avatar
Rage
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1319
Csatlakozott: 2003.09.21. 14:51
Tartózkodási hely: Durva Duó HQ

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Rage » 2008.09.10. 21:06

Titkos írta:Amúgy ez lenne az ominózus kép, azt mondják egy japán TV-újságból van, és elvileg a D.Gray-man után az van odaírva kanjival, hogy "vége". ^^" (Majd egy japánul tudó ember megerősít vagy cáfol. XD)
Valóban az van odaírva.
Give me a chance to redeem myself, and I will sin no more.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.09.11. 13:54

Köszi Rage, akkor most tényleg várhatunk, és meglátjuk. ^^"

Amúgy közben eszembe jutott pár érdekes dolog.

1. Sokaronak hogy-hogy nem lett semmi baja attól, hogy Akumavért ivott? Tudom, hogy a cool-faktor miatt rakta bele Hoshino (az animéből ki is hagyták, túl durva lett volna XD), de elvileg akinek nem parazita típusú Innocence-e van, az nem tudja magából kitisztítani az Akumák fertőzését, Sokaronak meg szerintem "sima" equip-je van. (Bár most rémlik, mintha a történetben lett volna egy equip type-os is, aki meg tudta csinálni, de lehet rosszul emlékszem. ^^") A lényeg, hogy Sokaro úgy itta a fertőzött vért, mintha paradicsomlé lenne, és ez nekem fura volt így belegondolva. XD

2. Ha a "léggömbök" a lvl 1-es Akumák, a mindenféle formájúak (darázstól a plüssmaciig) a lvl 2-esek, és a "páncélfejűek" a lvl 3-asok, akkor mik azok a babaarcú óriások? Csak mert a lvl 4-es egy olyanból fejlődött ki, akkor ők valami más típusú lvl 3-asok lennének?
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.09.11. 19:48

Sokaro: sztem nem egyszerű equip-je van- már csak rá kell nézni és látod, hogy nem épp átlagos muki. mivel gensui ezért biztos van még pár trükkje azon túl, hogy megy neki az apróhús gyártás nagy tételben egyetlen mozdulattal...

a baba arcú akuma: sztem ezek valamiféle evolúciós lépcsők lehetnek level 3 és 4 között... reméljük Hoshino majd kitér rá, mint a gensuikre is kicsit részletesebben...

amúgy a level 4 hangjától megáll a sz*r is az emberben... sztem iszonyatosan eltalálták
és még mindig nagyon görcsölök, hogy mi lesz... jól jönne valami hivatalos hír

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.09.11. 20:18

Level 4 hangja tényleg übberrulez, bár én még csak a 99-es rész végén lévő kuncogását hallottam, de már az ütött. :D Kb. a manga alapján is valami vénkony, pszicho, nyekergős hangot képzeltem neki, talán nem ennyire gyereket, de jó lesz ez. :D
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.09.11. 20:41

nézd meg a 100. részt akár raw-ban is... bakker- komolyan a frászt hozta rám néhány pillanatban... nagyon jól megcsinálták mind az animációját mind a szinkront... ennél pszichóbb nem is lehetne. nem akarok belegondolni hogy talán már csak 3 rész van
szerk: ANN szerint a 104. rész október 7.-én lesz... nomost hogy ez egy esetleges folytatás, vagy egy összegző záró epizód lesz azt nem tudni, de VAN! reméljük ha fillerekkel is, de folytatódik...

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.09.29. 14:25

Level 4-es hangja és megjelenítése tényleg szuper lett, csak úgy, mint Lenalee új Dark Boots-a, viszont rossz hírem van: 102-es rész végén lévő preview: "On the final episode of D.Gray-man..." :( És azóta sajnos a 104-es rész hírét is leszedték, úgy néz ki ez a sorozat ennyi volt. :cry: Amúgy nemrég hallottam, hogy elvileg hiába fogyott jól a manga és a DVD kiadás is, a TV-s nézettség kb. csak a fele volt egy Bleach-nek vagy Narutónak, szóval valószínűleg megint a nézettség, és a manga utólérése lesz az ok, mint anno az IY esetében, de majd még meglátjuk. (Kíváncsi vagyok, egyáltalán legyakják -e level 4-et ebben a hátralévő egy epizódban. Nem mintha amúgy nem lenne cliffhanger vége, de ha életben marad, még olyanabb lesz. :? ) Bővebb véleményt majd írok, ha jön az eheti utolsó rész.
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.09.30. 18:22

:( nagyon szomorú vagyok...+ amit arról gondolok aki meghozta ezt a döntést, inkább nem írnám le mert asszem nem menne a kulturált megfogalmazás. már csak egy pici remény maradt, hogy talán majd lesz 2. széria... azért van az arcon bőr pont itt befejezni :wwall:
azért a manga továbbra is ott van, tetszik ez az új szál, és kíváncsi vagyok mit hoz ki belőle (újabb Noah?) és az is jó ahogy közbe a háttérben adagolja a dolgokat Allenről... szóval ha minden kötél szakad is én szapportolom a mangakát: minden D.Gray kötetet megveszek amit csak találok, nehogy még a manga is tiltólistára kerüljön :roll: (nehogy már rajtam múljon xD)

szerk: új infó a dgraymananime fórumáról: az egyik tag ismer valakit az anime készítőiből, és az infók szerint nem lesz vége, csupán szünetet tartanak, mert nagyon beérték a mangát és nem akartak fillerezni. nincs szó nézettségről meg egyebekről... hát nagyon reméljük

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.10.05. 14:47

Na, megnéztem az utolsó részt, és akár így lesz vége, akár folytatják a jövőben, egyáltalán nem haragszom a készítőkre, minőségi munkát tettek le az asztalra, kevés "rétestészta" mangának születik ilyen jó feldolgozása. Látszott, hogy értik a történet lényegét, a szereplők motivációit, stb., és nem úgy álltak hozzá, hogy "Te Béla, ezt is meg kéne már animálni, dobd össze, és utána mehetünk sörözni." Elenyésző filler volt a sorozat alatt, és általában azok is arra szolgáltak, hogy jobban bemutassák a karaktereket, ha pedig most a manga utólérése miatt hagyták félbe a sztorit, az a legkegyesebb döntés ránk nézve, mivel a saját nézettségükről mondanak le cserébe azért, hogy továbbra is minőségi történetet láthassunk a jövőben. :) Szóval nálam eddig 10/10 az anime és a manga is, szeretettel várom a folytatást. :)
Amúgy megjegyzem, hogy anno az IY animének sokkal "szemetebb" vége volt, direkt belekezdtek az újabb arc-ba, stb. D.Gray-ben is berakták a báli jelenetet, de azért aránylag igyekeztek minden szálat elvarrni, még Krory-t is felébresztették, pedig ha jól emlékszem, ő a zombis részeknél tér csak magához a mangában.

Apropó manga: Én nem egy újabb noah-ra gyanakszom, inkább egy szimpla gyerekre, aki talált egy Innocence-darabot, és az a képessége, hogy meg tud szállni embereket.
Kép

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.10.05. 19:39

egyik szemem sír a másik meg nevet. sír mert ugyebár vége az egyik kedvenc sorozatomnak ( sajnos nem úgy fest mintha folytatást terveznének a 103. rész alapján T_T bár elég sok új labdát feldobtak...), és nevet, mert sikerült olyan utolsó részt csinálni neki ami méltó befejezése (azzal együtt hogy persze most tartunk kb a történet felénél...), és még mindig libabőrös a hátam tőle...sztem nagyot szólt..
nagyon nagy kár lenne érte ha nem folytatnák a jövőben, mert ahogy azt már tárgyaltuk párszor, igazi kincs

manga. most úgy fest megint nincs új ch aminek annyira nem örülök- tudom hogy Hoshino a minőségre megy, és ez így is van rendjén, de mindig a legizgalmasabb pontnál vonul vissza (tudom, okkal ^^")
hogy Gi kicsoda/micsoda..nem vetettem még el a Noah lehetőséget sem, bár nem olyan brutális, viszont tudjuk, hogy mennyire sokfélék és különcök + elég rég hallottunk felőlük. de az innocencel szórakozó gyerek se rossz gondolat (túl sok Kamikaze Kaitou Jeanne-t nézett xD)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5970
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2008.10.05. 21:32

Amúgy azért gondolom, hogy gyerek, mert "onii-sanozta" Allent (aki azért még szintén nem felnőtt :D), és eléggé túlreagálta Allen kardos akcióját is. XD
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2257
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2008.10.06. 17:16

Umm, Titkos, vagy valaki. I need sum help!

Elszeretném (valamikor) kezdeni ezt az animét is (most, hogy vége lett, nagyon csábít, dammit), de nagyon piszkálja a csőrömet az a tudat, hogy az első 50 részben 25 darab filler virágoztatja ki csodás retardságát. A kérdésem igazából az lenne, hogy ezeket a részeket érdemes e megnézni, vagy hagyjam őket a fenébe? Esetleg melyekkel érdemes koptatni a látóidegeimet és melyeket kerüljem el... Hmm, valaki? :D

miyume
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 985
Csatlakozott: 2006.05.19. 16:54

Re: D.Gray-man

Hozzászólás Szerző: miyume » 2008.10.06. 17:35

ha nem olvastad előtte a mangát, és úgy vágsz bele az animébe, kb fel sem fog tűnni hogy hol vannak a fillerek, mert egyáltalán nem olyan xar minőségűek mint azt már megszoktuk más cuccoknál. sem sztoriban, sem grafikában, szóval nyugodtan vágj bele. van egy-két rész amiről jobban világít, viszont akad olyan is ami bugyuta rész lévén annak tűnik, pedig a mangában is benne van kis lazításnak. én csak azért akadtam ki rajtuk először, mert elkezdtem közben a mangát is, és akkor idegesített hogy miért nem halad a történet a rendes kerékvágásban, viszont ekkorra már alig volt pár rész hátra a fillerekből. így visszagondolva azt leszámítva hogy a történet nem halad, nem rosszak, sőt, jobban kitérnek pár dologra amire a manga nem, és a szereplők életébe is jobban betekintünk. úgyhogy nem érdemes átugrani őket

szerk: Gi: egyébként a kardos jelenet aranyos volt xD, bárki is ő, szeretni fogom XD

Válasz küldése