Hunter X Hunter

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan » 2008.04.08. 22:39

még egy szuper anime aminek topic kell imho, mert még senki se volt olyan okos h nyisson eggyet :P

nah most ez egy olyan shounen amibe van elég harc, de nem arrol szol. ezért voltam képes végignézni mind a 92 részét, ráadásul minden egyes részt élveztem :)

a szereplőket is mindet hamar megkedveltem. nem volt nehéz, hisz mind1iknek vannak jo és rossz tulajdonságai, ezért nem mondanám h vannak kifejezetten rossz vagy jo karakterek. (az iesmi nagyon bejön, mert legalább nem lehet őket kategorizálni)

örök kedvenc marad immár Hisoka, mint már számos topicban elismételtem :P nagyon csipem a karaktert. élvezem azt az idegbeteg fejét, meg az egész természetét, a fürdős jelenetekről nem is beszélve : ))

első kedvencem Killua volt, de akkor még Hisoka fel sem tünt. a későbbiekben 2ik helyre került. nagyon tetszik a háttér története. sokszor még meg is sajnáltam szegénykét és igen meghatott a Gonnal valo barátsága is. ::jeye::

aztán igy az utolso ovában Bisuke-t is nagyon megszerettem. habár elég lol ahogy eredetileg kinéz XD de jo fej :)

várom tehát mindazok véleményét akik még látták az animét :)
Kép

life is pain, get over it

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2008.04.09. 15:21

Eleinte nekem is Killua volt a kedvencem, de a későbbiekben már teljesen elvesztette az egyéniségének az őrültebbik részét, így visszaesett nálam pár helyet, Kurapica megelőzte a Yorkshin city arc alatt, mert megismerhettük egy teljesen más oldalát is.
+Majdnem leestem a székről amikor megláttam Biske valódi formáját :D

JA és Gon forever...

Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan » 2008.04.10. 08:14

hm.. szoval az volt a baj h Killua elvesztette vérbeli assassin-ságát? XD érdekes. én ezt jo pontnak tituláltam :P

csak azért mert Hisokaban birtam az idegbeteg jellemet, nem vártam el h minden szereplőnek legyen vmi őrült stikkje
Kép

life is pain, get over it

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2008.04.10. 10:50

Nem azt mondom, hogy olyan nagy baj volt, de azért néha visszatérhetett volna az őrólt énje mondjuk pl harcok közben, de így is bírom, hogy normális gyerek lett belőle.

Ja és ha érdekel a folytatás: olvasd a mangát a 185-ödik csaptertől
link: http://www.onemanga.com/Hunter_X_Hunter/185/

Avatar
matsuo-chan
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 668
Csatlakozott: 2007.01.20. 18:59
Tartózkodási hely: Drakula bácsi őshazája
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: matsuo-chan » 2008.04.10. 13:53

köszi a linket :)

habár ha belekezdek a mangába is akkor valoszinű h az elejétől akarnám olvasni. de ez még a jövö titka :P
Kép

life is pain, get over it

Avatar
Bradock
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2011.03.04. 19:16
Nem: Férfi

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Bradock » 2011.03.04. 19:48

Nem tudjátok véletlen, hogy magát a sorozatot nem e akarják majd a közeljövőbe folytatni? :D

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.03.04. 20:25

Nem valószínű, de jobb is ha marad úgy ahogy van. =)
Kép

Avatar
Bradock
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2011.03.04. 19:16
Nem: Férfi

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Bradock » 2011.03.04. 21:01

Van benne valami. :)

Avatar
Goofy
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 480
Csatlakozott: 2007.10.03. 10:46
Kapcsolat:

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Goofy » 2011.03.05. 22:11

Még le sincs zárva a Chimera Ant Saga, bele se merek gondolni, hogy mi lenne ha így elkezdenék feldolgozni animében.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.03.05. 16:32

Ma nekromanta-napot tartunk: Junchihoz hasonlóan én is visszahozok egy fonalat a halálból :D

Nem gondoltam volna, hogy valaha még neverending fight-shounenbe fogok kezdeni, de ezt már abban az időben kinéztem amikor még az Evangeionnal ismerkedtem (szintén egy Winamp-skin volt a forrás, rajta Killuával), csak ugye akkoriban még nagyon korlátoltak voltak a beszerzési lehetségek. De maga a cím máig megmaradt, és a többi hasonló vacakkal ellentétben erről máig sok jót hallani, végül rászántam magam. Nem is bántam meg, bár tény hogy érezhetően kinőttem már ebből a típusú fight-stuffból, mégis sokatmondó, hogy ennek a kb 170 részével gyorsabban végeztem, mint az Eureka Seven 50 epizódjával, mivel a schőnenkedésen túl is találtam benne tetszetős dolgokat.

Alapvetően ez sem más, mint a többi hasonló sémára épülő cucc: MC-kun nekivág a kalandnak, barátokat szerez, erősödnek, edzenek, egyre erősebb ellenségekkel néznek szembe, harcolnak, sötöbö. Csak épp ezeket az elemeket sikerült olyan módon használni és ötvözni, hogy ennek ellenére se legyen unalmas vagy túl kiszámítható (itt nem feltétlenül a végkifejlet(ek) gondolok, hanem az útra, ahogyan eljutnak odáig). A hosszához képest vannak normálisan megírt szereplők, és nem kell folyamatosan újabb és újabb főszereplőkkel bővíteni a karaktergárdát, mert az első csapatból már kifogyott volna a szufla, sőőőt így is kevesebbet szerepeltek egyesek mint szerettem volna, úgyhogy még most is van bennük potenciál. Ellenben kevesebb az ilyesmikben előforduló irritáló elem, mint pl. nakama power vagy random asspullok. Ha van is hirtelen erőnövekedés, az mindig valami visszaható következménnyel jár, de még ehhez az elemhez sem nyúlnak gyakran (két esetet tudnék mondani összesen, de ezeknél sem lépnek ki a power balance-ból). Kapunk helyettük taktikázásokat, sok rejtvényt, a harcoknál is megvannak az adott megkötések, és nagyon ráfaraghat az illető ha ezeket nem tartja be. Az első felében sokkal inkább jellemzőek a taktikai csaták, tárgyalások és a pszichológiai hadviselés, mint a durrbele-fightok, de a későbbiekre is jellemző, hogy szereplőink (egy kivételével -_- ) inkább a fejüket mint az izmaikat használják, aki meg nem, az legtöbbször jól ráfarag.

Juncs javaslatára az 1999-es verzióval vágtam bele Killuáék kalandjaiba. Erről a 62 részről + az első 8 részes OVA-ról (Yorkshin City Part 2) mindenképp érdemes megjegyezni, hogy a vizuális megvalósítása eléggé eltér a hasonló közönségnek készülő cuccoktól. A sötétebb színekkel, darkosabb feelinggel és kreatív cinematográfiával inkább kelti egy felsőkorhatáros shounen anime érzését, és ez mind a 70 epizód alatt meg is marad. A zenékre már kitértem az egyik előző postomban (2. fele), remek aláfestő dallamokat biztosítva a komorabb hangulatú epizódoknak is. A későbbiekben érdekes volt összehasonlítani a 2011-es verzióval, hogy mennyire más hangulatilag a kettő - bár hozzáteszem, hogy félelmeimmel ellentétben az új verzió sem lett gagyibb attól hogy színes. Persze itt bejátszik, hogy a 76. ep-nél vettem fel az új fonalát (itt végződik a régi), és Chimera Ant Arc már közelebb áll a klasszik fájtsónen-ívekhez, így nem is lógott ki belőle ez a típusú vizuális megvalósítás - ami egyébként szép és igényes munka a Madhouse gondozásában, szal nincsenek spórolóan újrahasznosított jelenetek, gagyi animáció vagy QUALITY a'la Toei&Bohóc.

A sorozat sztoriívekre bontható, melyek közül vannak jobban és kevésbé jól sikerültek, ellenben a karakterek még a nem túl fényes részeknél is továbbviszik a cuccot, mert érdekli a nézőt, mi lesz velük a későbbiekben. Az első a Hunter Exam Arc, itt áll össze a csapat, és önmagában nem is lenne rossz, csak a '99-es verzióban elég elnyújtott. Amikor a 3. és 4. kör után mééééég benyögik, hogy még mindig van egy újabb kör, naneeeee... és kezdett rétestészta-érzésem támadni. Az ezt követő training arcban (Heaven's Arena) elég hamar előkerültek a különféle szupererők, na mondom elérkeztünk a szokott DBZ-utánérzetes schőnen-szisztémához. Féligmeddig igazam is volt, másrészről meg annyira mégsem, mert egész korrekten felállított szabályszerűségek és rendszer szerint működik ez a része, ráadásul van amelyik kifejezetten kakkoi, gondolok itt Kurapica láncidézésére vagy Killua villám-képességeire, bár ez majd később lesz igazán hangsúlyos.

Ezután érkeztünk a Yorkshin City Arc-hoz, ami imho simán a sorozat legjobb része. Először is mert Kurapica sztorivonala, és shounenhez képest kifejezetten hangsúlyos lélekábrázolást kapunk nála. Másodszor mert nem a harcokon van a hangsúly, hanem inkább a nyomozáson és a taktikázáson - a 24 ep alatt asszem összesen 4 elég rövid harcra került sor, amiből az utolsót is csak féligmeddig lehet annak nevezni (amikor Gont és Killuát elkapják a hotel halljában). Aztán mert az egész csapat (+ Senritsu) komoly szerepet visz benne, és nemcsak egy-két szereplőnek vannak leosztva a lapok. Végül pedig a fent említett darkos vizualitás miatt az egész leginkább egy komolyan vehető thrillerhez hasonlít - de nem érezni benne semmi direkt hatásvadászatot, hanem a már az elejétől kezdve adott látványvilág a fordulatos, jól megírt és feszültséggel teli sztoriívvel kombinálva adja ezt az eredményt. Ha külön lehetne pontozni, egy erős 8-ast minimum rádobnék.

Ezek után vártam volna hogy a Pók-vonalon haladunk tovább, de sajna többmindenben is csalódnom kellett. A Greed Island egy közepes (és sokszor gagyi) training-etap, míg az ezt követő és leghosszabb Chimera Ant Arc már a klasszikus fightschőnenek felépítése szerint indul: nincs felvezetve, ellenben a tucatszám előkerülő csicska ellenfelek, majd később az ellenség rangsorolása (Uralkodó-Royal Guards-Captain-közkatonák) már a szokott bossfightra kihegyezett sztorivonalat sejtetik - bár ez szerencsére csak féligmeddig jött be. Amit viszont jobban sajnálok, hogy Kurapica és Leorio szinte teljesen kikerülnek a képből, 80 részen át nem is hallunk felőlük, és nekem nagyon hiányoztak. Kapunk ugyan új arcokat, de megkedveli csak kettőt sikerült, őket sem a főhősök oldaláról :3 Marad Gon és Killua, az utóbbinak örültem, mert bírom és kapott is lehetőséget a kibontakozásra. Itt mindenképp említést érdemel a Meruem vs. Netero fájt, ami meglehetősen EPIKUSRA sikeredett, továbbá
SPOILER
a zárás. 1. nem a szokásos schőnen-recept jön, miszerint a főfőMC intézi el a főellenséget, 2. imho jó húzás volt a bomba, ergo az antagonista csapat győz, de egyben veszít is. Netero bukása után vártam hogy na, majd Gon (ki más-_- )kap valami überasspullt, amivel hazavágja Meruemet, de nem.


Végül a választásos zárás nem volt rossz, pláne hogy itt Killua kemény, és végre megint volt Leorio (és időközben az általam igencsak kedvelt dimenzió-átívelő technikára specializálódott), kár hogy csak olyan keveset szerepelt. viszont Ging-nek a néző nevében is törlesztett egy kicsit, és poén lett volna ha megválasztják, a kis meganekko-t pedig megkaphatta volna helyettesnek :D

Szereplők közül már említettem fentebb az általam kedvelt jóenbereket, szal a négyesfogatot Gon kivételével eléggé bírom, csak azt sajnálom hogy Leorio-t a YSC-Arcon kívül leginkább comic reliefnek használták, pedig látok a felnőttesebb karakterében fantáziát. A kedvencem továbbra is Kurapica, akinek a régi hangja nagyon király, az újban pedig Sawashiro Miyuki (a mozikban hallottam), és azt is értem hogy Killua miért olyan népszerű - a Greed Island és Chimera Ant-sztorikban ugye csak ketten vannak a fő csapatból, és neki van agya, Gonnak meg nincs, mellé még rohadtjó a villámképessége és alapból kakkoi (és jó fejeket tud vágni, amikor Gon mond valami baromságot :D). Kíváncsi vagyok a végén el tudná-e már intézni Illumi-t, mert már kijárna neki egy rohadtnagy verés. De az igazi az lenne ha ki is nyúvasztaná. Viszont Hisokában csalódtam. Bírom az eredetibb pszicho karikat, de sajna ő csak a tankönyvi "erős ellenfeleket keresek just for fun"-típust hozta, ráadásul idétlenül néz ki a Joker-sminkben, ellenben leengedett hajjal sokkal lazább. Kár.

Gonra is kitérnék, bár nem túl hosszan, lévén egy fullsablon genki shounen főhős, aki folyton nyomja a naiv dumáit, de sokáig nem volt vele különösebb bajom, max kicsit fárasztott, cserébe Killua jó sokat oltja. De aztán jött egy pont, amikor úgy felhúzott, hogy cirka 120 ep után átkerült az antipatikus kategóriába:
SPOILER
amikor rátörnek Pitou-ra aki épp Komugit gyógyítja, azonnal neki akar esni, és nem érdekli a gyökeret hogy egy teljesen ártatlan ember így meghalna, csak most azonnal kitölthesse rajta a haragját. Szemét lesz, elkezd beszólogatni Killuának (még jó hogy annak van annyi esze hogy ne vegye fel), és még gyökérkedni -10 percekkel, ergo a semmiért nem felelős Komugi életével zsarolja Pitou-t. Kapjabe. Innentől rohadtul nem érdekelt mi lesz vele. A nekogirl-t ugyan nem sajnálom, ugyanolyan szörnyeteg volt mint a többi és azt kapta amit megérdemelt, de az a végső forma amivel elintézte... Nagyon epic akart lenni, de amint megláttam akkorát röhögtem hogy majdnem leestem a székről: az a 20 évvel idősebb forma + hozzá a 6 számmal kisebb zöld rövidgatya és atléta, tisztára mint valami rossz buzi XDDDDD LOÁL :D :D Nemtom hogy a készítők akartak-e így kárpótolni, mindenesetre eléggé betalált :D

És van még két kari akik miatt végül az egész Chimera Ant Arcot felhúztam: Meruem és Komugi. Előbbi színrelépésénél fogtam a fejem rendesen, nah megint valami egydimenziós uncsi sónen-főboss, de nagyon szép karakterfejlődést kapott
SPOILER
a vak lánynak hála. Az ilyeneket szeretem a'la Sesshomaru & Rin (persze az ő kapcsolatuk eléggé más, de a kiindulópont hasonló). Rendesen shippeltem is őket - ami kissé morbid, mert szigorúan nézve Meruem egy nagyra nőtt bogár :D - , de ez a plátói dolog ami végül is lett belőle, bőven elég ide. Talán a sorozat legszebb jelenete az utolsó játszma és Meruem halála. Kicsit elagyaltam rajta, hogy milyen természetű kapcsolat ez, mert azért annyira nem volt egyértelmű, de a végén arra jutottam hogy ez a legvégén romantikus jellegű lesz, még ha talán nem is tudatosult bennük (LOL ha Risa ezt olvasná, biztos ugrana, hogy itt bezzeg meglátom, máshol meg.. :D).

Azért megvannak a maga shounenes hibái, úgy mint sok érdektelen harc mindenféle csicskákkal, a pacing néhol csigalassú, a CAA-ban egyszerre 40 helyen folyó, és emiatt szétvagdosott végső harcz, de itt a narrációtól is kikészültem. Emellett voltak benne idétlenségek, szal a azt a homárembert vagy a krumplifejű főtitkárt és kretén maskarákba öltözött elnökválasztási bizottságot is nehezemre esett komolyan venni, de ezeket betudom a demográfiából fakadó hülyeségnek. Volt még két mozija, amiből az első (a szemrablós) nem volt rossz, a második viszont elég vacakra sikeredett.

Úgyhogy a HxH egy egész jól összerakott shounen, ami bár a szokott elemekből építkezik, mégis szórakoztató tud lenni. Összességében:

7/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 445
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.03.05. 19:05

Úúú, HxH :D. Ha van sorozat, ami a mai napig is kihozza belőlem a fangirlt, akkor ez az XD. Minden hibája ellenére képtelen vagyok nem 10 pontot adni a sorozatokra (a G.I OVA-k és a mozik más kérdések, azokat simán lepontoztam XD).
Surci írta:
2017.03.05. 16:32
A későbbiekben érdekes volt összehasonlítani a 2011-es verzióval, hogy mennyire más hangulatilag a kettő - bár hozzáteszem, hogy félelmeimmel ellentétben az új verzió sem lett gagyibb attól hogy színes.
A 2011-es verzió legnagyobb hibája, hogy az elején nagyon cenzúráztak és ez sokszor bénán vette ki magát. Szerencsére később erről leszoktak, különben nem tudom, milyen lett volna a Yorkshin vagy a Chimera Ant arc :D.
Surci írta:
2017.03.05. 16:32
Az első a Hunter Exam Arc, itt áll össze a csapat, és önmagában nem is lenne rossz, csak a '99-es verzióban elég elnyújtott. Amikor a 3. és 4. kör után mééééég benyögik, hogy még mindig van egy újabb kör, naneeeee...
Na igen, a filler jelenetek (+néhány filler rész) hibája is, ugyanakkor előnye is a régi sorozatnak. Előnye, mert a karaktereket sokkal jobban (és az én esetemben hamarabb) meg lehet kedvelni + vannak köztük olyanok, amik szerintem nagyon is hozzátettek a sztorihoz és a hangulathoz. Viszont becsúszott néhány félresikerültebb is, pl. ahogy te is említetted, a vizsgák elhúzása (bár a 2011-es verziónak én még mindig nem bocsátottam meg, hogy átírták a disznóra vadászós feladatot... a régi sorozatban nekem anno az volt a fordulópont, ahol végleg berántott a sorozat és ahol megkedveltem a karaktereket, bár magam sem tudnám megmondani, hogy miért pont itt, mert tisztában vagyok vele, hogy nem ez a rész volt az arc erőssége XD).
Surci írta:
2017.03.05. 16:32
Ezután érkeztünk a Yorkshin City Arc-hoz, ami imho simán a sorozat legjobb része.
Nemcsak a sorozaté, hanem nálam az összes (eddig látott) shounen fight arc közül a legjobb :3. A mai napig nem unom, a Kurapica vs. Uvo fight pedig ott van a legjobbak között.
Surci írta:
2017.03.05. 16:32
És van még két kari akik miatt végül az egész Chimera Ant Arcot felhúztam: Meruem és Komugi. Előbbi színrelépésénél fogtam a fejem rendesen, nah megint valami egydimenziós uncsi sónen-főboss, de nagyon szép karakterfejlődést kapott
SPOILER
a vak lánynak hála. Az ilyeneket szeretem a'la Sesshomaru & Rin (persze az ő kapcsolatuk eléggé más, de a kiindulópont hasonló). Rendesen shippeltem is őket - ami kissé morbid, mert szigorúan nézve Meruem egy nagyra nőtt bogár :D - , de ez a plátói dolog ami végül is lett belőle, bőven elég ide. Talán a sorozat legszebb jelenete az utolsó játszma és Meruem halála. Kicsit elagyaltam rajta, hogy milyen természetű kapcsolat ez, mert azért annyira nem volt egyértelmű, de a végén arra jutottam hogy ez a legvégén romantikus jellegű lesz, még ha talán nem is tudatosult bennük (LOL ha Risa ezt olvasná, biztos ugrana, hogy itt bezzeg meglátom, máshol meg.. :D).
Ó, igen, Meruem és Komugi miatt szeretem azt az arcot is :D (az elején mondjuk nem hittem volna, hogy Meruemet meg lehet kedvelni). A legtöbben a kiméra hangyás sztorit vagy utálják, vagy imádják... én valahol a kettő között vagyok, mert másodszorra jobban tetszett (vagyis úgy másodszor, hogy manga után végignéztem animében), de nem tartozik a kedvenceim közé.
SPOILER
Egyébként nincs baj a shipelésükkel, szerintem eléggé arra ment ki a dolog, pláne, hogy Komugi "I may not be much"-os válasza kb. megegyezik azzal, amit a japán nők egy lánykérésre válaszolnak. Ez a jelenet pedig még mindig az egyik legemlékezetesebb momentum az egész mangából.
Egyébként Kurapica és Leorio most kerültek ismét előtérbe a mangában, de a rengeteg szünet miatt a fene se tudja, mikor jut el a sorozat odáig, hogy ismét jöjjön belőle egy anime (egyébként pedig úgy néz ki, hogy ebből a sztoriból most Gon és Killua fognak kimaradni... legalábbis már nem sok esélyt látok arra, hogy Togashi valahogy beletegye őket... max. Gont, de valami teljesen más szállal). Viszont lement benne egy
SPOILER
Hisoka vs. Chrollo fight :D.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2194
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.03.05. 19:45

Leara írta:
2017.03.05. 19:05
A legtöbben a kiméra hangyás sztorit vagy utálják, vagy imádják... én valahol a kettő között vagyok
Ditto. Szal az az arc legjobb pillanataiban a 8-as vizein járt, máskor meg mondjuk a 3-at taposta. Utóbbira kiváló példa a feltűnően idegesítő narráció (zavaróan sok + számos esetben azt mondja a narrátor, amit mi is ugyanúgy látunk épp a két szép szemünkkel, úgyhogy fölösleges is), a rossz tempó és a helyenként már erősen EDGY stílus. A harcok (a Meruem vs Netero nálam is ott figyel a legjobb sőnen összecsapások közt) és a millióegy kreatív megoldás viszont kompenzálnak a hibákért valamelyest.

Overall nekem amúgy a '99-es lényegesen jobban tetszett, ami szerintem közelebb áll Togashihoz, cinematográfiában is sokkal erősebb, de nekem még a seiyuuk is jobban bejöttek. Ugyan a 11-esből csak a Yorkshint, a hangyákat, meg az utolsó arc-ot abszolváltam (innen, hogy MAL-ra se vittem föl), de szerintem arra 6-nál nem adnék többet, a régi ellenben egy stabil 8-as.
Leara írta:
2017.03.05. 19:05
legalábbis már nem sok esélyt látok arra, hogy Togashi valahogy beletegye őket...
Én egyáltalán arra nem látok esélyt, hogy Togashi valaha is befejezi a mangát. :D Komolyan, neki, meg Miurának közösen inkább egy könyvet kéne írniuk a "Mangarajzolás hősies elbliccelői, avagy a japán anti-munkamorál válogatott krónikái" címmel. (Én megvenném, úgyis csak két oldal lenne ez is - az egyiken Miura Idolmaster mókáiról olvashatnánk, a másikon meg Togashi kalandját a Dragon Questben.)

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 445
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Leara » 2017.03.05. 20:13

Junchi írta:
2017.03.05. 19:45
Ditto. Szal az az arc legjobb pillanataiban a 8-as vizein járt, máskor meg mondjuk a 3-at taposta. Utóbbira kiváló példa a feltűnően idegesítő narráció (zavaróan sok + számos esetben azt mondja a narrátor, amit mi is ugyanúgy látunk épp a két szép szemünkkel, úgyhogy fölösleges is), a rossz tempó és a helyenként már erősen EDGY stílus.
Ú, igen, a narrálás az animében elég hülyén vette ki magát, a mangában azért nem volt ilyen durva, ott teljesen másmilyen, ha így adagolják a háttérinfókat :D.
Junchi írta:
2017.03.05. 19:45
Én egyáltalán arra nem látok esélyt, hogy Togashi valaha is befejezi a mangát. :D Komolyan, neki, meg Miurának közösen inkább egy könyvet kéne írniuk a "Mangarajzolás hősies elbliccelői, avagy a japán anti-munkamorál válogatott krónikái" címmel.
Ja, Togashi szüneteit sokan szeretik a Dragon Questnek betudni, de én hajlok afelé, hogy valóban inkább egészségügyi problémák miatt szünetel. 1-2 éve mangahelpersen lefordított az egyik user egy Togashival készült interjút, ami nagyrészt arról szólt, hogy mennyire kikészült, mikor anno a YYH-t csinálta. Akkor döntötte el, hogy kevesebb beleszólást enged a történeteibe, amihez tartja is magát. Aztán annyit még tudni, hogy hátproblémái vannak... néhány éve apukám is ezzel szenved, még neki is sűrűn gondot okoz, de olyan ülő munkánál, mint amilyen egy mangakáé, valóban pokoli lehet. Ráadásul ha akarná, már simán összecsaphatta volna a HxH végét, de nem tette, szóval nekem úgy tűnik, hogy szeret vele foglalkozni (pénzük biztos van dögivel, szóval kétlem, hogy csak azért csinálná még mindig :D). Persze lehet, hogy tévedek, és valóban nagyobb szerepet játszik a kényelem és a lustaság, de ehh... akkora függő vagyok, hogy neki még ezt is elnézem, csak még a halálom előtt fejezze be a mangát, hogy láthassam a végét :D. Egyébként van itt vele néhány érdekes interjú, talán az is köztük van, amelyiket említettem.
A Berserket nem követem, de hallottam, hogy Miura is sokat szünetel, bár nem tudom, hogy nála tudni-e az okot, vagy itt is csak a tippelgetés megy, hogy biztos játékfüggő :D.

Avatar
DreamDiver
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2018.12.11. 22:10
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ajka
Kapcsolat:

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: DreamDiver » 2018.12.13. 17:36

Ez a történet megváltoztatta az életem. 2015-ben fedeztem azaz érdekes. Sose hallottam róla, pedig 1999-ben már volt egy régi anime verzió is belőle. Bírom, hogy változatos és egyedi a világ, mindenféle őrült karakterek jelennek meg.
képességekkel. Nos, a képességrendszer is nagyon bejön. A „nen“! :D
Kedvenc szereplőim közé tartozik Hisoka, akit egyszerre imádok meg utálok. Azt szeretem, hogy legapróbb dologért kinyír, de azt meg nem szeretem hogy más általam kedvelt karaktereket is megölt. Biztos vagyok benne, hogy ott bújik a bárkán és vár a kellő pillanatra, hogy legsújtson a nagy kedvenc spidereimre. Nem is tudom közülök ki a kedvenc, mindegyik. Ha választani kell élők közül, akkor Feitan, a bad Japanese-val és Inuyasha szinkronhanggal. XD A holtak közül egyértelműen Uvogin. Képes voltam japánul megvenni azt a volumet, ahol szétveri a maffiozókat. Big Bang Impacto!
A főhősök közül egyik sem nőtt hozzám igazán. Jó kis négyes egyébként, de én nem kötődöm hozzájuk. Leoriohoz tán egy picit.
A történetszálak közül a Chimera ant tetszett. A kártyagyűjtögetős MMO játék is érdekes volt. Először azt hittem másik animébe csöppentem. De a Chimera antok...ahhh szörnyűséges lények kivéve Meleoron, he was badass. The chameleon man. Animében kegyetlen hosszúra nyújtották ezt az ívet. Szeretem a szörnyeket. Olyan nyolcadik utas feelinget is adott ez a rész.
Sok szörnyűségesen evil karakter, ez egy nekem való cucc.
https://i.ibb.co/LvT3h5p/DZ7zk8f-WAAA7g1-K.jpg
A régi animét is megnéztem tavaly. A bővült vizsga részek tetszettek, hogy Sushit kellett csinálni Menchinek, főzés egy hunter vizsgán, the best. Menchi talán az egyetlen női karakter, akihez érdemes kötődni, a többi female-hez nem szabad.
SPOILER
Túlzottan kötődtem Baise-hez és Ponzuhoz, és tudjuk hogy ez a két hölgy hogy járt. Geez no!
A manga jelenlegi állásában...nem értek semmit. Harc a trónért a Kakin birodalomban a hajón, elvesztettem a fonalat, túl sok szereplő és túl sok a szöveg a mangapanelekben. Az sem segít, hogy a nen képességeket sem értem igazán, amik ebben az arcban megjelentek. Észrevettem hogy halállal kapcsolatos egy pár közülük, remélem Togashi nem akar öngyilkos lenni valamelyik pihenője alatt. Legyünk inkább nagypapik és nagymamik mire befejezi a sztorit.
SPOILER
Én Gon megtalálta az apját résznél abbahagytam volna a helyében.
Az eredeti japán mangák közül még a Chrollo VS Hisoka volume-t szereztem meg. Annyira brutális és jól komponált csata volt, muszáj volt fizikailag is a kezembe fognom a chaptereket. Olcsón free shippinggel beszereztem ezt is.
Kép

Avatar
Leara
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 445
Csatlakozott: 2017.02.11. 20:26
Nem:

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: Leara » 2018.12.13. 18:05

DreamDiver írta:
2018.12.13. 17:36
A régi animét is megnéztem tavaly. A bővült vizsga részek tetszettek, hogy Sushit kellett csinálni Menchinek,
Azt mondjuk pont nem bővítették, hanem úgy volt a mangában is... haragszom is még mindig az új sorozatra, amiért ezt átírták, mert anno engem valahol ennél a résznél kezdett el megfogni a cucc (én a '99-est láttam előbb).

A manga mostani sztorijával kicsit szeret-nem szeret kapcsolatom van. Örülök, hogy megint előtérbe került Kurapika, viszont már tényleg túl sok a szereplő, még annál is több a szöveg és csak azt várom, hogy beinduljanak a harcok XD. Na meg a sok szünet miatt a tempó sem az igazi, valószínűleg sokkal szórakoztatóbb lenne egyben elolvasni.

Avatar
DreamDiver
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2018.12.11. 22:10
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Ajka
Kapcsolat:

Re: Hunter X Hunter

Hozzászólás Szerző: DreamDiver » 2018.12.14. 10:33

Nah, itt jön ki, hogy annyira nem néztem utána a mangának. Azt hittem filler epizód a sushis. Legalább checkolom a manga elejét.
Én így láttam. 1. Chimera ant arc 2. Aztán az elejétől az egész 2011-st 3. 99-s anime 4. Ova a Greed Islandról.
A zene az, ami jobban tetszik a 2011-sből.
Engem is az elején fogott meg a történet. Végre nem nindzsák, halálistenek vagy démonok mentek, hanem hunternek készülő hősök. Maga az ötlet, hogy egy mesterség, ami nemcsak azt jelenti hogy szarvast lövünk ki kerek erdő közepén, hanem egy személy, akinek vadásznia kell valamire. Ha lenne energiám hozzá és létezne a valóságban a hunter exam, próbálnám letenni. XD
Sajnálom hogy eltűntek a sorozat eleje után dolgok. Killua gördeszkája vagy Gon már nem cipelte horgászbotot, pedig tetszett volna ha kezd vele valamit.
Nekem is hasonló a problémám a manga jelenlegi állásával. A princek közül meghaltak már a kedvenceim. Én Kurapikát fel se ismertem először, ugye mondták hogy változékonyak Togashi ábrázolásmódjai a sok szünet miatt. A spiderek is furán néztek ki, amikor összegyűltek ismét. Illumi mit keres ott! Sokan mondják hogy miért, de nekem egyik kedvenc Zoldyckom Illumi. Egy rohadék, de a hunterbe minél rosszabb annál inkább kedvelem a karaktert. :cool: Ez a sorozat a zúzásra, brutalitásra és sötét dolgokra megy. XD Illumi, Zeno, Kalluto, Silva, Milluki...így jönnek sorban nálam.
Szerinte Alluka milyen nemű? Felteszem a szent kérdést. XD
Kép

Válasz küldése