Toradora!

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Toradora!

Hozzászólás Szerző: amcsi » 2008.10.03. 06:19

Új Kugimiya Rie-féle Tsundere főhőscsajszis anime! Ma jött ki az első része

http://myanimelist.net/anime/4224/Toradora!

1. rész:
A főhőscsaj iszonyatosan aggresszív! Kicsit túlzás nekem, de hát úgylátszik ez történik az olyan Tsunderékkel, akik már az első részben szerelmeslevelet küldenek, mert az annyira kínos, hogy a sima TsunTsunság kevés, hogy befogadja^^ De cserében megengedem neki, hogy nagyon DereDere legyen cserében :)
A főhőspasi nagyon jófej. Eszembejuttatja Kyon a Haruhiból, Tomoyát a Clannadből és Midori no Hibiből a főhőst.

Csak így tovább, remélem nem cseszik el az animét^^
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.01.19. 19:11

Wow. O_O Ahhoz képest, hogy az év egyik animéje lett, amikor futott, meglepően döglött a topicja. Jó, ez a kellően otaku-szagú nyitópost (bocs amcsi ^^") engem sem csigázna fel, hogy most azonnal belekezdjek, de a sorozat azóta már bizonyított, tudtommal többen látták is innen... Mindegy, a lényeg, hogy két napja fejeztem be, és azt hiszem, most már eléggé leülepedett a dolog ahhoz, hogy véleményezzem is.

Jó volt. :D Na persze nem mentes a hibáktól, de ilyen slice of life/romance animék között még bőven a jobbak között van így is. Szerencsére nem estek túlzásokba (gyakori rákfenéje az ilyen típusú sorozatoknak, hogy egyfelől "élethelyzet" akarna lenni, másfelől úgy túlspilázzák az egészet, hogy a benne lévő jelenetek max ezer emberből egynek az életében következhetnének be), a végén néztem csak 1-2 jeleneten, de azokról még úgyis szólok majd.

A sorozat első fele a szokásos "limonádé", pár kiemelkedő jelenettől eltekintve semmi extra, de legalább szórakoztató, a poénok és a karakterek egész jól elviszik a vállukon az egészet. Aki nem találja alapból unalmasnak magát a műfajt, azt valószínűleg nem is fogja annyira zavarni az eleje, mint engem. XD Igazából korrekt az egész első fele, annyi bajom volt vele, hogy talán még a szokásosnál is továbbnyújtották a karakterbemutató részeket. Mert ugye azt szokták mondani, hogy a legtöbb 26 részes sorozatnál azért tökölik el az első 10-12 részt, mert azok a "karakterbemutató epizódok", és ez még oké is lenne (főleg itt, ahol mint kiderült, meglepően komplexebb egyik-másik kari, mint elsőre gondolnád), de azért 1-2 "arcnál" túlzásba estek. Például: a "Taiga apja visszatér" arc bőven elég lett volna két epizódban is, felesleges volt az egész iskolai fesztivállal együtt három részre nyújtani. Hasonló volt az a nyaralós rész, amikor kimennek Ami villájába, de kevés a lényeges esemény, így az is lehetett volna egy epizóddal rövidebb. Az ilyenek miatt sajnos kissé elnyújtódik a "tökölős vonal", és 10-12 rész helyett az openingváltásig, vagyis a 17. részig kell várni, hogy "durvuljanak" a dolgok. Bár mondom, annyira végülis nem zavaró a dolog, mivel amíg odáig eljut a néző, legalább jókat röhög, viszont nyilván nem is emelkedne ki annyira a sorozat az átlag romantikus vígjátékok tengeréből, ha nem kezdenék pár fokkal komolyabbra venni a figurát az anime második felében, így én már nagyon vártam azokat a részeket. :D Onnantól pedig végig epic. 1-2 apró hülyébb fordulattól eltekintve kb. mindenkinek jól írják meg a sorsát, és amin meglepődtem, hogy NORMÁLIS A LEZÁRÁS! O___O Emberek, ez azért ritka, főleg manapság! :dirr: XD Oké, picit fura volt, meg egy csöppet talán túlzó is, de végre egy olyan kamaszokról szóló sorozat, ami túl is mutat azon, hogy "iskolába járunk, oszt elvagyunk...". Beszéljünk kicsit a karakterekről, aztán majd rajtuk keresztül a történet végére is rátérek, persze kifehérítve.

Ryuji és Taiga: Igazából annyira engem nem fogtak meg, de ez nem az ő hibájuk, nagyon ritka, hogy egy sorozatból a főszereplő az abszolút kedvencem, általában valami kissé mellék-, de szórakoztató karakternek leszek a fanja. XD Ryuji tisztaságmániája azért win. XDDD Taiga meg Taiga, nem a kedvencem ez a karaktertípus, és valóban, abszolút irreális, hogy bunkósága ellenére Ryu nem hajtja el három epizód után a francba, de azért neki is voltak aranyos jelenetei, és úgy a sorozat közepétől már ő is kedvelhető lett. Ami viszont tetszett, hogy tényleg úgy jött le az egész sorozatból, hogy valahogy összeillenek. XD Még akkor is, ha Aminek igaza van, hogy kissé olyan is volt a kapcsolatuk, mintha Ryu Taiga apapótlékja lenne. XD Nem mondom, hogy egy Ryu & Ami endinget nem tudtam volna elképzelni, de valahogy kell mellé Taiga, különben az egész srác egy dögunalom, ő dobja fel a napját... XDDD A vége is rendben van, igazából csak a "szökjünk el együtt" ötletet tartottam túlzásnak és baromságnak, főleg, hogy a többiek még asszisztáltak is volna hozzá. (Meg hogy búcsúzóul még jól belegázolt az anyja lelkébe. :dirr:) Aztán szerencsére mégsem ez lett, utána viszont azt nem értettem, hogy Taiga miért vállalta az "önkéntes száműzetést", és hogy mit csinált az idő alatt, amíg Ryu leérettségizett? Jó lett volna látni, mit is írt neki abban a búcsúlevélben... (OK, hallottam olyan dolgokat, hogy "elment rendezni a szüleivel a dolgait", meg ilyesmi, de ez a sorozatból rohadtul nem derült ki, akár nyaralhatott is valami szigeten. XDDD)

Minori: PINKIIIIIEEEEE!!!!!444....khm.... XD Szóval igen, ő az a szereplő, aki úgy rulez, ahogy van. XDDD Fájdalmasan random, totál dilinyós, de épp ettől szórakoztató és szerethető. XDDD Általában az ilyen típusú kari szokott a kedvencem lenni, és sajnálni szoktam, hogy miért nem vele jött össze a srác. Itt ez most nem történt meg, mert bár imádtam, de komolyan venni nem tudtam. ^^" De tényleg, számoljátok meg, hányszor tudott vele Ryu komolyan beszélni bármiről. Talán 2-3 alkalommal a 25 rész alatt. Pedig próbálkozott szegény srác, de hogy beszélsz valakivel, aki az első pár mondatod után valami totál elvont, és hülye téma felé tereli a beszélgetést? Én imádom a dork karaktereket, de őt még én sem bírnám elviselni hosszútávon barátnőként. XD Ettől eltekintve más bajom nem volt vele, legfeljebb az, hogy kínosan sokáig húzták az ő sztorijának felfedését. Ami megjegyzem, elég sovány lett. Igazából nem is nagyon értettem, hogy miért vette fel ezt a "mindig vidám vagyok" álcát. OK, Taigának akar jót, meg olyan erős akar lenni, mint a bátyja, aki baseballozik (vagy hogy mondta XD), de ettől még szerintem erősen túlzásba vitte az egészet. Mondjuk nézzük a jó oldalát: legalább nem estek át a ló túloldalára, és ment át yanderébe a karakter, mert anno ilyeneket is hallottam. XD Szóval ahhoz képest, hogy mennyire utalgattak rá, hogy "fú, itt valami NAGY TITOK van!", semmi különösebb dolog nem derült ki. XD Bár azért örültem, hogy legalább korrektül elmagyarázták, én eleve attól féltem, hogy ki sem derül, nagyon az utolsó részekre hagyták a dolgot. XD Mondjuk ő volt az a karakter, akinél aztán meg nem lehetett volna mondani, hogy tényleg szereti Ryujit. Semmilyen utalás nem volt rá, nekem végig "friend zone"-nak tűnt a dolog. Ha a végén azt vallja be, hogy végig Kitamurát szereti, az is ugyanennyire hihető lett volna, mert előtte semmilyen vonzódást nem láttunk tőle. (Ja de, Taiga felé! XD "Ryuji, szerinted leszbikus vagyok?" XDDD Szerintem simán. XD <3)

Ami: Dr Csernus in the house. XD Talán a kedvencem volt. XDDDDD És nem, nem a fanservice miatt, főleg, hogy olyan jelenete alig volt. XD Azért tetszett, mert ő volt az, akit szintén az őrületbe kergetett, hogy egyik szereplő mennyire fafejű, másikuk mennyire képmutató, és hogy fele ennyi idő alatt megoldódhatnának bizonyos dolgok, ha a szerepjátszás helyett végre szembenéznének a problémáikkal, és megbeszélnék a dolgokat. Szóval szerintem nem túlzás azt mondani, hogy ő volt a csapat "pszichológusa". Persze a lelkükre beszélést a legtöbb karakter kötekedésnek vagy bunkóságnak könyvelte el, és nem igazán értették meg szegényt. ^^" (Bár persze főleg amiatt, mert azért tényleg volt, amikor csak random beszólogatott. XD) Számomra kellemes csalódás volt, főleg, hogy a fandomot is megosztja, egyik felük isteníti, másikuk elkönyvelte "szemét ribancnak", ehhez képest meglepődtem, hogy valójában mennyire normális. A három "főcsaj" közül egyértelműen ő a legjobb és még Ryuval is el tudtam volna képzelni valamennyire, bár számára tényleg Taiga az igazi, ahogy már fentebb is írtam. Amúgy gondolkodtam, hogy baj -e, hogy végül ő volt az egyetlen szereplő, aki normálisan szerelmet sem vallhatott, de arra jutottam, hogy úgyis mindenki annyit sírt már a vége felé, és törték össze egymás szívét, hogy megspórolta magának a gondot. Volt annyira jó emberismerő, hogy ugyan 1-2 alkalommal próbálkozott Ryunál, de hamar belátta, hogy nincs esélye, és felesleges lett volna még jobban megkavarnia a dolgokat azzal, hogy ő is beszáll az érzelmi hullámvasútba. (Arra ott volt a többi X szereplő. ^^")

Kitamura: Na esküszöm, ennek a karakternek aztán tényleg csak annyi értelme volt, hogy Taiga love interestje legyen a legelején, meg hogy az exhibicionista jelenetein jót röhögjünk, de amúgy semmit nem tett hozzá a sorozathoz. ^^" Én még azon is meglepődtem, hogy ennyi rajongója van (legalább két csaj volt belezúgva, de tutira több is), mert nem tudom az ilyen semmilyen karakterben mi a vonzó. ^^" OK, volt pár jó pillanata, meg Ryunak is jót tett, hogy nem csak nőkkel tudja megbeszélni a szerelmi gondjait, de ilyen "kötelező sidekick havernak" éreztem végig.

Osztályelnök csaj: Detto. XD Annyira "fontos" karakter volt az egész sorozat alatt, hogy a nevét sem tudtam megjegyezni, külsőre pedig kb. Amiról lett klónozva, emiatt az elején rendszeresen kevertem kettőjüket, amíg nem szólaltak meg. XD Valószínűleg az írók is így gondolták, mert a sorozat felénél elutaztatják Amerikába, de ez sem az ő szempontjából érdekes (mivel szimplán egy arrogáns bitch volt és halál nem érdekelt, hogy mi lesz vele), hanem hogy Kitamurát, Taigát, meg a többieket jól kikészíti 1-2 epizódra, és az ember őket sajnálja.

Illetve a main casten kívül még jók voltak az osztálytársak, Ami két barátnője, a kékhajú "keep it gay" srác, illetve a szemüveges haverja. Ők szintén a sorozat második felében kerültek inkább előtérbe, de tök jó volt látni, hogy az ő szerelmi életük is kezd kibontakozni, meg egyszerűen szórakoztatóak voltak. XD Ja, amúgy kékhajú egy mestertroll is volt egyben. XD Egész végig srácok nyakába ugrál, Ryu-chanozza Ryujit, női csatot rak a hajába, stb., erre pár epizóddal a vége előtt beálll Taigáék standjához, oldalán egy nem is rossz csajjal, és Valentin-csokit vesz. XDDD KÉÉÉSZ. XDD (Azért hogy mennyire jól játszott végig, azt jól példázza, hogy elsőre Taigáék is azt kérdezik tőle, hogy "A testvéred?" XDDDDD

Ryu anyja fárasztóan gyerekes volt, de még épp elviselhető, Inko-chant viszont AZONNAL állatorvos kéne vinni, szegény minimum szellemi fogyatékos, maximum valami súlyos madárbetegségben szenved, de az biztos, hogy egy egészséges papagáj nem így viselkedik, tudom, hogy poénnak szánták, de rossz volt nézni. ^^" (Mordályost meg szabályszerűen fel is idegesítette. XD)

Azt hiszem ennyi, nagyon sok mindent lehetne még írni erről, de már így is wall of text lett. XD Bár azt még meg kell jegyeznem, hogy a "ki kit szeret" hullámvasút kissé össze-vissza ment néha, legalábbis számomra furcsa volt, hogy különösebb utalások nélkül "váltottak oldalt" egyes szereplők. Kitamura: "Taigának vallok szerelmet, ő visszautasít, aztán később ő vall nekem, de sajnos én már ekkora az osztályelnököt szeretem, szóval lekoptatom." Minorin: "Végig Ryujit szerettem, kár, hogy ebből szinte semmi nem látszott." Ami: "Valamikor a sorozat folyamán beleszerettem, bár szinte én sem tudnám pontosan megmondani, hogy huncut incselkedéseim mikor váltottak át komoly érzelmekbe, főleg, hogy alig beszéltünk egymással." Ryuji: "Én Minorint szeretem, de miután meghallom, hogy Taiga szerelmes belém, hirtelen őt kezdem szeretni." Taiga: "Én talán Karácsony körül jöttem rá, hogy szeretem, persze utána úgy menekülök előle, és kerülöm a témát, mint a pestist." Osztályelnök csaj: "Talán nálam még utalgattak is rá, hogy érzek valamit Kitamura iránt, de persze ahelyett, hogy értelmesen elmondanám neki, hogy "szeretlek, de kérlek várj az érettségiig, mert elbaszod a jövődet, ha most velem jössz", inkább bunkó módon leégetem az egész osztály előtt, később ezzel csak annyit érek el, hogy Taigával sikerül szarráveretnem magam, de ez a jellememen továbbra sem javít." XDDD Jó, most rendesen eltúloztam, főleg egyes szereplőknél, de tényleg, nem egyszer éreztem úgy, hogy mindenféle előjel nélkül szerettek egymásba, és ábrándultak ki, csak azért, mert az író pont úgy érezte, hogy "na, most jött el az idő", de mintha nem is lett volna felvezetése egyik-másik érzelemnek. Nem muszáj persze a néző szájába rágni, de 1-2 jele lehetne a dolognak. (Ilyen volt pl. az a beszélgetés Ryu és Minori között a tegerparton, de szvsz az is simán lehetett volna egy olyan szöveg, amit Minori akár akkor is elmondhatott volna neki, ha csak barátként tekint rá.) Ez még úgy is túlzás volt, hogy kamaszokról beszélünk. XD (Ráadásul ezek már közelebb voltak azért a 18-hoz, mint a 14-hez...) Persze az sem segített a dolgon, hogy lehet én láttam már régen az első részeket, de nem volt minden karakternél egyértelmű, hogy mennyire ismerik egymást. Az pl. tiszta, hogy Amit az ötödik-hatodik rész körül látják először, de pl. Minorival már évek óta egy osztályba járt Ryu, és a csaj csak azért nem közeledett felé, mert "Taigának akart jót", aki kb. az első rész előtt nem is biztos, hogy ismerte Ryut? :dirr: Értitek, simán összejöhettek volna, Taiga akkor még SEMMIT nem érzett iránta, Kitamura-mániás volt. XD Persze oké, akkor nem lenne történet... XD Persze ezek inkább csak apróságok, amik amúgy lehet, hogy egy újranézés után tisztázódnának, és még így is hatvanszor jobban kezelte a szereplők érzelmeit, mint mondjuk az agyonajnározott Kimi ga..., ahová egy Ami-féle pszichológus, vagy egy pofozkodó Taiga határozottan elkelt volna. :twisted: A végét pedig csak sikerült összehozni. A light novel amúgy szintén így ér véget, vagy esetleg még van tovább? (Bár úgy tudom, ezt végig feldolgozták.) És amiről még feltétlenül írnom kell: a kisebb hülyeségek ellenére is az a sorozat, ahol hozzád nőnek a karakterek. Egyikükből sem néztem ki, hogy különösebben kilépnének kezdeti szerepköreikből, de azért a végén mégis sikerült jó nagy kavarodást összehozni. :D Meg mertem volna esküdni, hogy az író a könnyebb megoldást választja, és összehozza Kitamurát Minorival, de szerencsére neeeem. XD Általában már pár epizód után instant kedvenc lesz egyik-másik karakter egy adott animéből, itt viszont nem ez történt, a végére vettem csak észre, hogy szinte mindegyiküket kedvelem valamiért, még akkor is, ha épp semmilyenek, vagy csak poénnak lettek beleírva a történetbe. Ahogy azt is, hogy bizony hiányozni fognak. Ilyesmit már régóta nem éreztem, a legtöbb anime vagy olyan hosszú, hogy megunja az ember, és azt kívánja, hogy "csak legyen már vége!", vagy úgy szétbarmolják a végét, hogy a karakterekkel együtt a rendezőt is meggyűlölöd. Ha pedig egy sorozatot ennyire nem lehet elfelejteni, az bizony határozottan jó, úgyhogy 8/10, de persze slice of life fanok valszeg még jobban imádni fogják, MAL-on olyan 9 körül áll az átlag, ha jól láttam és még azt is megérdemelné. (És persze a hangulat meg a zenék gyönyörűek, az ilyen jellegű sorozatok másképp nem is működnének.)
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.01.19. 19:52

Nekem is tetszett a sorozat, főleg a végére bedobott érzelmi hullámvasút, de a karakterekért (és a túlbonyolított döntéseikért) egyáltalán nem voltam oda. Taiga csak egy újabb tipikus Kugimiya Rie agresszív-loli-tsundere (kinézetre és jellemre pontosan), akinek az értelmi és érzelmi színvonala kb egy 10éves gyermekével van egy szinten, és éppen ezért állandó pátyolgatásra szorul a papucs főhőstől, különben napokon belül az utcára kerülne és éhen halna. Igen, ennyire alkalmatlan az életre, és éppen ezért érthető módon ő szorul rá a leginkább, hogy a végén őt válassza a srác, de ez inkább Szánalom, nem pedig a Szerelem kategóriába esik bele :drop:
Az egyetlen ésszerű választás tényleg csak Ami lehetett volna (bármennyire is ellene vannak a fanGIRLök) mert az összes lány közül messze Ő volt a legérettebb és a legértelmesebb.

De mivel a végén a tökéletes pár nem jött össze, így a sorozat is lecsúszott a tökéletes osztályzatról, marad neki a 8/10 :vigyor:

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2012.01.19. 19:58

Titkos, ismét sikerül megállapítanom, hogy igen hasonló véleményen vagyok veled. :dirr: (Kb minden ismerősöm akinek mutattam a sorozatot azt állapította meg, hogy meh. Ha egyáltalán végignézte.)

Ez a sorozat szerintem is nagyon lassan indul, bár a school festival / daddy issues sztorilájn nekem már a "beindúlt" kategóriában van. (Pl. innéttől viselkedik Ami nem a full annoying bitchként.)
Én úgy voltam első nézésnél, hogy jó, slice-of-life cucc, jó nyílván Taiga és Ryuji fog összejönni, de whatever, megnézem és jól van. Aztán egyszer csak eljutottunk a karácsonyi részekig és így teljesen ledöbbent állapotban voltam. Holy shit, ez a (az eddig középszerűen lassúnak elkönyvelt) sorozat érzelmeket vállt ki belőlem. Szóval a második felében az érzelmi hullámvasút - számomra legalábbis - brutál jól működik, jól van írva.

Ami viszont nincs jól írva az a confession utáni jelenetsor. Ott nagyon, de nagyon fogtam a fejem.
- Figy, kb. egy éve ismerjük egymást, és úgy tegnapelöttig bezárólag nem voltam egyáltalán bizonyos abban a tényben, hogy téged szeretlek, de most a legjobb és legokosabb megoldás, ha kettesben elszökünk és összeházasodunk.
- I'm strangely totally okay with that.


Amit én nem kedveltem. (Mármint az Ami nevű szereplőt, nem amit. XD) Első gondolatom róla az volt, hogy az író meglátta az első egy-két kötet után a rajongói reakciókat, melyben mindenki nem értette, hogy miért Taiga a "kiválasztott", mikor Minorin sokkal kjútabb, viccesebb stb. Ezért gyorsan beletett még idegesítőbb, bunkóbb, kétszínűbb és beszólogatósabb csajt, és akkor majd mindenkinek a reakciója az lesz, hogy akkor inkább Taiga. XD De kétségtelen késöbb (ismét csak mondom school festival) kúltúráltabb viselkedési formát mutat, és tényleg jó pszichológusa volt a társoságnak.

Kérdésedre válaszolva a light novel nem 100%-ig úgyanúgy zárja le. Ha emlékezetem nem csal ennek az az oka, hogy a tv sorozat futása alatt érkezett az utolsó kötet, így a sorozat rendezői nem teljesen lehettek tisztában, hogy mi is lesz a vége.
A light novelben is visszamegy anyukához Taiga, de kb. két után visszajön, miután mindent rendbe hozott otthon. És szerintem marad is az eredeti iskolában. Bár már elég rég volt, hogy olvastam. Btw baka-tsukiék végig lefordították a light novet, tudom ajánlani.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.01.19. 20:52

Azt bírom, Titkos, hogy leírod, hogy "Na, azt hiszem ennyit akartam..." és utána írsz mégegyszer ugyanannyit. :LOL:

Egyébként pár helyen benézted a dolgot, pl: Taiga és Ryuuji valszeg akkortájt kerültek egy osztályba, mikor volt a szerelmesleveles mizéria, tudod, minden évben összekeverik az osztályokat Japánban. Lehet Minori is a másik osztályban volt Taigával, vagy nem tudom. És szerintem Minori akkor kezdett másképp gondolni Ryuujira, mikor meglátta, hogy rendelt a közös fotójukból. De ezt már mondtam.
A másik meg: a slice of life nem feltétlenül azt jelenti, hogy "Elmesélünk egy történetet az életedből".
Amúgy nem tudom, milyen érzelmi felvezetést szeretnél, tinikorban pláne szeszélyesen működnek az érzelmek. Mikor Ryuuji ráébredt, hogy szereti Taigát, akkor már majd' egy éve ismerték egymást. Akkor esett le neki, hogy szép lassan megszerette. Ha nem lett volna az egyezségük az elején, valszeg tényleg elhajtotta volna az idegesítő kis görcsöt, nem ismerték volna meg egymást igazán, és nem jöttek volna össze.

Nekem egyébként annyi bajom, hogy totál elvesztettem az időfonalat. Tehát egy év eseményeit dolgozza fel? És aztán Taiga egy évre ment el? De miért is? Meg a hirtelen jött "szökjünk meg és házasodjunk össze" ötlet is elég furcsa volt, én legalábbis nem éreztem megalapozottnak.
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2012.01.19. 21:17

A mordályos nyul írta:Nekem egyébként annyi bajom, hogy totál elvesztettem az időfonalat. Tehát egy év eseményeit dolgozza fel? És aztán Taiga egy évre ment el? De miért is?
Igen... az idővel való játéka az írónak nagyon nem jó. Ugye tavasszal, feltételezhetőleg áprilisban kezdődik a sztori, nyáron van a medencés meg a nyaralós mizéria. Aztán az első nap szeptemberben az iskolában jelenetnél mondja Haruta, hogy nem sokára lesz a school festival, de, hogy mikor azt nem igazán tudni. Azt viszont igen, hogy igen hamar karácsony lett. (Mikor volt akkor a Fesztivál? November? Mennyit készültek rá? Mit csináltak még közben?) Oké, karácsony után tudjuk, hogy Ryuji beteg lett, és nagyjából Újévig az is maradt, de utána megint csak repül az idő. Az egyik beszélgetésben még csak szóba kerül, hogy lesz a sítábor, a következő jelenetben már ülnek a buszon. Taiga ágyban fekszik egy hetet és már Valentín nap is van. Hogy repül az idő. XD

Taiga elvileg azért ment el egyedül anyjához, hogy vele rendbe hozza a dolgait. Egyedül, külső segítség nélkül, saját lábán megállva. Ami fail, hogy attól még telefon, internet létezik, minimum kommunikálhatott volna a sráccal, akivel majdnem összeházasodott. Arról nem is beszélve, hogy mivel egy teljes tanév telik el, az alatt még egy nyári szünet is van. Legalább akkor hogyhogy nem találkoztak? (Ugye utolsó jelenetükben Ryuji mondja neki, hogy szereti, és előtte említve volt, hogy végülis ez a kijelentés korábban elmaradt. Tehát gondolnám, hogy azért kezdte ekkor ezzel Ryuji, mert ekkor volt először lehetősége személyesen elmondani.) -> Light novelben nincs ez a plusz egy év ugrás.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.01.19. 22:03

Ja, és még valami, Titkos: szerintem felesleges azon kiakadni, hogy egy-egy egység tovább tartott egy epizóddal a kelleténél. Megrendeltek 25 epizódot a japánok, és a rendelkezésre álló könyvek alapján így jött ki, ahhoz képest nem is volt rossz az időbeosztás.
Kép

Avatar
Ayla
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1970
Csatlakozott: 2007.02.18. 16:59
Tartózkodási hely: sehol és mindenhol

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Ayla » 2012.01.20. 01:35

Na tessék. Megint nem nézek új animéket, mert ezt fogom megnézni ööö 3-4edjére? XD

*a fangirl*
Shotaaa!! Lolííí! Shotaa!! Lolíí!! Sho- LOLI! :D He. | hol vagy, Pantalaimon?

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2012.01.20. 02:55

Junchi írta:Ugyan nem vagyok nagy slice-of-life fan, de a 9/10-et simán megadtam rá. :D Nem az a Világmegváltó/kiemelkedő cucc, az elején meg kifejezetten meh, de úgy a hatodik rész után (iirc) kíméletlenül elkapott a hangulata és ez nagyjából a végéig megmaradt.
Igen, nekem is úgy Amitól kezdett komolyabban tetszeni, aztán a 17-es résztől kezdődik az epicség. :D Btw, amúgy ha azon kell gondolkodnom, hogy miért nem kap végül kilencest, talán pont a túl hosszan elnyújtott "felvezető részek" miatt, amik itt a sorozat több, mint felét kiteszik. ^^" (Meg a fentebb leírt 1-2 hülyeség miatt, de a fő indok valszeg ez lenne.)
Junchi írta:Ami mondjuk nem tetszett benne, hogy az energikus Minorinból angst-gépet csináltak a közepe-vége felé (de most komolyan, miért PONT belőle?)
Én imádtam őt, de speciel úgy voltam vele, mint Ami: egyre több utalás volt rá, hogy ez nem az igazi énje, vagyis de, csak emellett van egy "sötét oldala", amit viszont a végtelenségig elhúztak, mire bemutatták, és a második felében már volt, hogy amúgy arra a napra abba akartam hagyni a nézést, de pont egy dark-Minorinos befejezése volt az egyik epizódnak, és csak azért kezdtem nézni az újabb részt, hogy "a fenébe is, kiderül már végre, hogy pontosan mi van ezzel a csajjal?". Ez az angst-dolog meg olyan volt, hogy szinte az összes szereplőnél úgy érezték, hogy muszáj ellőniük. ^^" Még Minorinnál nekem oké is volt, de amikor már Ryuji kezd el az anyja miatt angstelni, aztán kicsivel később meg pont ő ordítja le a fejét, csak azért, hogy utána az anyjának is legyen min kiborulnia.... nos, az már túlzás volt. ^^" (Tényleg Ami volt a legnormálisabb, talán az egyedüli karakter, aki érzelmi összeomlás nélkül kibírta a sorozatot. XD)
Junchi írta: + az a papagáj, akit egyszerűen nem bírtam elviselni.
Engem ugyan nem idegesített, de tényleg sajnáltam. ^^" Feszültségoldónak szánták, de az összes jelenete csak szánalmat ébresztett bennem, az pedig külön furcsa volt, hogy az amúgy házvezetőnőnek és anya helyett anyának beillő Ryuji sem kapcsol, hogy "basszus, ezzel valami nem stimmel! O_O", és tök normálisnak tekinti, hogy keresztbe áll a szeme, extrémen hullik a tolla, folyik a nyála, lógatja a nyelvét, stb. ^^" Uhh, inkább nem is sorolom. XD (Mondjuk igaz, a jó háziasszony nem biztos, hogy profi állatgondozó is, de azért mégis... XD) Egyetlen vicces jelenet kötődik hozzá, amikor végre kimondja a saját nevét, de az is csak azért, mert a teljes család fontosabbnak tartotta, mint azt, hogy mondjuk állatorvoshoz vigyék. :dirr: (Én a közepe körül már el akartam altatni, pusztán az ő érdekében, mert eléggé menthetetlennek tűnt. XDDD)
Junchi írta:Viszont a vége... az valami egészen zseniális. *__*
Igen, bevallom, eredetileg még a közepe körül is hetest akartam adni neki, de a második fele simán felhúzta nyolcig.
-OJ- írta:Taiga csak egy újabb tipikus Kugimiya Rie agresszív-loli-tsundere (kinézetre és jellemre pontosan),
Ja igen, azt kihagytam, hogy talán azért nem volt belőle elegem, mert tudom, hogy van egy egész "Kugimiya klán" (Taiga, Shana, Louise, és valami negyedik karakter is XD), de nekem ez volt az első, mivel a másik három sorozatát nem láttam, így a karakter tipikussága még nem akasztott ki. XD
-OJ- írta:akinek az értelmi és érzelmi színvonala kb egy 10éves gyermekével van egy szinten, és éppen ezért állandó pátyolgatásra szorul a papucs főhőstől, különben napokon belül az utcára kerülne és éhen halna. Igen, ennyire alkalmatlan az életre, és éppen ezért érthető módon ő szorul rá a leginkább, hogy a végén őt válassza a srác, de ez inkább Szánalom, nem pedig a Szerelem kategóriába esik bele :drop:
Ez mennyire igaz. ^^" Amikor az első részben mutatják a lakását belülről, én azt csodáltam, hogy egyáltalán eddig életben maradt. XD (Mondjuk itt jön be megint az a dolog, amiről már fentebb írtam: sajnos sokszor nem tudjuk meg, hogy mennyi idő is telt el, pl. Taiga mióta él az apjától külön, heteket, hónapokat, vagy éveket húzott le abban a koszfészekben? XD) Mondjuk azért azzal nem értek egyet, hogy csak szánalomból maradt vele, a vége felé már nagyon szereti, és lehet, hogy pont ezért tökéletesek egymásnak, mert Taiga életképtelen, Ryuji meg anyáskodó, úgyhogy egy egész élet áll a rendelkezésükre, hogy mindketten kiéljék magukat. XD
-OJ- írta:Az egyetlen ésszerű választás tényleg csak Ami lehetett volna (bármennyire is ellene vannak a fanGIRLök) mert az összes lány közül messze Ő volt a legérettebb és a legértelmesebb.
Ez mennyire igaz. #2 XD Wow, fangirlök? O_O Asszem alábecsültem a Tenyérnyi Tigris fanbázisának erejét. XD
Cruel Angel írta:Titkos, ismét sikerül megállapítanom, hogy igen hasonló véleményen vagyok veled. :dirr: (Kb minden ismerősöm akinek mutattam a sorozatot azt állapította meg, hogy meh. Ha egyáltalán végignézte.)
Igen, nem is nagyon értettem, hogy miért írsz róla úgy a listádon, mintha szégyellned kellene, már kezdtem aggódni, hogy a befejezés lesz valami iszonyú gáz. XD (Mert azt már az első 17 rész alapján megállapítottam, hogy ha nem is egy "best ever", de attól még nagyon jó, és láthatóan sokat dolgoztak rajta, ellentétben a legtöbb hasonló sorozattal.) Szvsz műfajon belül bár ne születne ennél rosszabb soha, és akkor lenne boldog világ. XD (A "meh" meg nálam inkább a run of the mill dating simekből adaptált, havi rendszerességgel érkező izék, amiket bezzeg imád mindenki. :dirr:)
Cruel Angel írta:Én úgy voltam első nézésnél, hogy jó, slice-of-life cucc, jó nyílván Taiga és Ryuji fog összejönni, de whatever, megnézem és jól van. Aztán egyszer csak eljutottunk a karácsonyi részekig és így teljesen ledöbbent állapotban voltam. Holy shit, ez a (az eddig középszerűen lassúnak elkönyvelt) sorozat érzelmeket vállt ki belőlem. Szóval a második felében az érzelmi hullámvasút - számomra legalábbis - brutál jól működik, jól van írva.
Igen, onnantól jött a "shit just got real! O_O"-érzés. Amúgy igen, ez az a sorozat, ahol az első résztől már tudjuk, hogy mi lesz a vége, ellenben hogy milyen módon jutnak el odáig...na az érdekes volt. XD
Cruel Angel írta:Ami viszont nincs jól írva az a confession utáni jelenetsor. Ott nagyon, de nagyon fogtam a fejem.
- Figy, kb. egy éve ismerjük egymást, és úgy tegnapelöttig bezárólag nem voltam egyáltalán bizonyos abban a tényben, hogy téged szeretlek, de most a legjobb és legokosabb megoldás, ha kettesben elszökünk és összeházasodunk.
- I'm strangely totally okay with that.
Itt szerintem kb. mindenki. XD Már a "szökési tervnél" néztem, de nem, még el is akarja rögtön venni... XD
Cruel Angel írta:Amit én nem kedveltem. (Mármint az Ami nevű szereplőt, nem amit. XD) Első gondolatom róla az volt, hogy az író meglátta az első egy-két kötet után a rajongói reakciókat, melyben mindenki nem értette, hogy miért Taiga a "kiválasztott", mikor Minorin sokkal kjútabb, viccesebb stb. Ezért gyorsan beletett még idegesítőbb, bunkóbb, kétszínűbb és beszólogatósabb csajt, és akkor majd mindenkinek a reakciója az lesz, hogy akkor inkább Taiga. XD De kétségtelen késöbb (ismét csak mondom school festival) kúltúráltabb viselkedési formát mutat, és tényleg jó pszichológusa volt a társoságnak.
Végülis van benne valami, vagy ha nem is megkedveltetni, de mondjuk "megzabolázni" akarta Taigát, és tudta, hogy ehhez egy hasonló vérmérsékletű és stílusú "szemétre" lesz szüksége. XD (Legalábbis nekem üdítő volt, hogy addig az egész iskola a "Tigristől" parázott, erre jön ez a csaj, és simán oltogatni kezdi, sőt, még akkor sem ijed meg tőle, amikor az már keményem visszatámad. XD Más kérdés, hogy először tényleg elég hülyén jött ki, hogy unalmában elkezdett belekötögetni, amint egyedül maradtak. XD) Mondjuk igazán szimpi nekem is a második félben lett.
Cruel Angel írta:Kérdésedre válaszolva a light novel nem 100%-ig úgyanúgy zárja le. Ha emlékezetem nem csal ennek az az oka, hogy a tv sorozat futása alatt érkezett az utolsó kötet, így a sorozat rendezői nem teljesen lehettek tisztában, hogy mi is lesz a vége.
A light novelben is visszamegy anyukához Taiga, de kb. két után visszajön, miután mindent rendbe hozott otthon. És szerintem marad is az eredeti iskolában. Bár már elég rég volt, hogy olvastam. Btw baka-tsukiék végig lefordították a light novet, tudom ajánlani.
Akkor már igazán megvárhatták volna, hogy az utolsó kötet kijöjjön, és aztán kellett volna belekezdeniük az animébe. Azért normálisabb így, mint egy egész évre eltűnni. Nem is értettem, minek ennyi időre, főleg ezzel a "Taiga bízik bennem!" szöveggel. Nem lehetett érteni, hogy most nem akarja, hogy a srác miatta hagyja abba a sulit, vagy "teszteli", hogy vajon egy év távollét után is ugyanúgy szeretik -e még egymást, vagy...? De akkor valszeg semmi különös, csak kínjukban kitalálták az animések, hogy legyen így, mert ez jutott először az eszükbe. XD (Btw, így is bekavar mondjuk, hogy ha Taiga egy évet távol volt, akkor még neki is be kell fejeznie a sulit, nem hiszem, hogy közben máshol leérettségizett. XD) Amúgy a light novel milyen? Jobb/rosszabb, mint az anime? Csak azért, mert bár tetszett, nem tudom, hogy vagyok -e akkora fanja, hogy most tíz köteten át ugyanazt olvassam, mint amit már láttam animálva. ^^"
A mordályos nyul írta:Azt bírom, Titkos, hogy leírod, hogy "Na, azt hiszem ennyit akartam..." és utána írsz mégegyszer ugyanannyit. :LOL:
Mert írás közben folyamatosan csaponganak a gondolataim, akkor perpillanat úgy éreztem, hogy mindent leírtam, aztán beugrott még egy téma, ami ismét jó fél oldalra duzzadt, mire minden részét kifejtettem. XD A szöveg irányít engem, nem én őt! XDDD
A mordályos nyul írta:Egyébként pár helyen benézted a dolgot, pl: Taiga és Ryuuji valszeg akkortájt kerültek egy osztályba, mikor volt a szerelmesleveles mizéria, tudod, minden évben összekeverik az osztályokat Japánban. Lehet Minori is a másik osztályban volt Taigával, vagy nem tudom.
Na igen, ezt az "osztálycserélgetést" mindig elfelejtem, de mondom, volt olyan anime/manga is, ahol X és Y már évek óta egy osztályba jártak. (OJ, segíts, ha ezt olvasod, Ritóval és Harunával hogy volt ez? XD Te is olvastad a mangát, és speciel nekik voltak ilyen évekre visszamenő flashbackjeik egymásról, pedig ott még az egyenruhájuk is más volt, mintha általánosból kerültek volna gimibe, bár tudom, hogy ez a rendszerezés is máshogy van Japánban. XD)
A mordályos nyul írta:És szerintem Minori akkor kezdett másképp gondolni Ryuujira, mikor meglátta, hogy rendelt a közös fotójukból. De ezt már mondtam.
Igen, de ez ellentétben áll a végén lévő kifakadásával, ami valami olyasmi, hogy "Mindig szerettem Ryujit, csak Taiga miatt inkább nem közeledtem hozzá!" Na most a "mindig", az nálam ebben az esetben olyasmit jelent, hogy "mióta először megláttam, egészen mostanáig". Esetleg azt tudom elképzelni, hogy mondjuk Taiga és Minorin tényleg egyszerre kerültek át Ryuji osztályába, csak mivel Mino ilyen ugrálós, Ryunak ő hamarabb feltűnt, mint Taiga, aki elvolt magában, és vele sem foglalkoztak a többiek, max féltek tőle. (Mert ugye Minorinba már akkor bele van zúgva, amikor még épp csak kapcsolatba kerül Taigával, pedig mind egy osztályba járnak. Ráadásul Kitamura is, akibe meg Taiga van, ergo, már egy ideje mind a négyüknek ott kell lenniük... XD Kezdem úgy érezni, hogy az író nem csak az időt kezelte hülyén... ^^" XD)
A mordályos nyul írta:A másik meg: a slice of life nem feltétlenül azt jelenti, hogy "Elmesélünk egy történetet az életedből".
OK, de azért lehetőleg legyen már hihető, és emlékeztessen a valódi életre... XD (Bár mondom, a Toradora még mindig ötvenszer jobban hajazott a való világra, mint a többi hasonló, amiben olyan királydrámákat, bekattanó karaktereket, meg csoportos halálokat képesek kitalálni, hogy Shakespeare tapsolna. XD) Attól, hogy nem hasonlít mondjuk az én személyes életemre, még az emberek lelkivilága, meg ilyesmik elvileg úgy kéne, hogy működjenek, mint a valóságban, hiszen nem a Marson játszódik a sztori, vagy valami fantasy világban. XD
A mordályos nyul írta:Amúgy nem tudom, milyen érzelmi felvezetést szeretnél, tinikorban pláne szeszélyesen működnek az érzelmek. Mikor Ryuuji ráébredt, hogy szereti Taigát, akkor már majd' egy éve ismerték egymást. Akkor esett le neki, hogy szép lassan megszerette. Ha nem lett volna az egyezségük az elején, valszeg tényleg elhajtotta volna az idegesítő kis görcsöt, nem ismerték volna meg egymást igazán, és nem jöttek volna össze.
Jó, az övéké még tényleg szépen fel volt vezetve (ott már csak azt nem értettem, hogy a végén a vallomással mit tököltek annyit...), viszont pl. hogy Minorin vagy Ami hogyan, mikor és főleg miért is szeretett bele Ryujiba, az már fogasabb kérdés. XD (Mondjuk animékben eleve soha nem értettem ezt az "annyira szeretem, hogy meghalnék érte, igaz, még csak a távolból láttam eddig, max párszor beszéltünk" érzést. ^^" Tetszhet neki az illető, szimpatikus lehet neki, de ilyen mély szerelemhez szerintem szükség van arra, hogy jól meg is ismerje.) Amúgy a "jeleket" hiányoltam nagyon, pl. sehol egy olyan, hogy "összeér a kezük, és mindketten zavartan elnéznek", vagy valami. Ha durván kellene mondanom, akkor lehetett volna pár "nyálasabb" rész, pl. Minori és Ryuji között, ahol kapunk pár hintet arról, hogy neki sem közömbös Ryu. (OK, a Karácsonyos jelenet után volt a vége felé valami elpirulás egyszer, de akkor már kábé majdnem nyílt lapokkal játszott mindenki, viszont arról a "mindig szerettem" dologból semmit nem láttam azelőtt.) Pl. a szertárba záródós résznél Ryu totál zavarban van, Minorin meg azt is elpoénkodja, elkezd énekelni, abszolút nem érezni, hogy zavarban lenne. (Most vagy a világ legjobb színésze, vagy nem tudom... XD) Persze nem kell az, mint a háremcuccokban, hogy a srácnak minden csajjal olyan sok félreérthető jelenete van, hogy a végén már a néző sem tudja, hogy kibe is szerelmes pontosan, viszont egy pöttyet azért lehettek volna konkrétabbak. XD

A mordályos nyul írta:Ja, és még valami, Titkos: szerintem felesleges azon kiakadni, hogy egy-egy egység tovább tartott egy epizóddal a kelleténél. Megrendeltek 25 epizódot a japánok, és a rendelkezésre álló könyvek alapján így jött ki, ahhoz képest nem is volt rossz az időbeosztás.
Jó, tudom, hogy az epizódszámnak meg kell lennie (megjegyzem, ez igen nagy szívás egyes sorozatoknál, mármint, hogy ilyen "kötött", fix epizódszámok vannak, mint 12-26, stb, és "köztes" számokat csak néha "kapnak", mivel sokszor tényleg emiatt lesz ok nélkül lerövidítve, vagy amúgy elnyújtva egy megfelelő tempójú történet), viszont nekem nem azzal van a bajom, hogy "miért pont három rész", hanem hogy "miért kellett ez ennyire elnyújtani?". Tőlem foglalhatna három epizódot, ha lenne benne értelmes tartalom, amivel kitöltik, de több korai arcnál éreztem úgy, hogy tényleg csak azért nyújtják el, hogy meglegyen az epizódszám. Pl: A már említett érzelmeket az elején annyira nem óhajtják a szánkba rágni, ellenben három epizódra el van nyújtva, hogy lám, Taiga apja mekkora egy nemtörődöm fazon, ami nekünk már két rész után is leesik. Taiga már korábban is ugyanezt mondta, utána Minorin szintén, és még egy epizódig azt kell néznünk, hogy a fafejű Ryuji is elhiggye végre. (Akinek meg apautálata van, de pl. nála nem tartották fontosnak, hogy külön epizódokat szenteljenek neki, láttunk egy fotót, meg jellemezte ő, és az anyja, ebből már képet kaptunk róla, hogy milyen fickó. XD) Vagy a tengerparti kirándulás, ahol a végén beszélgettek egyet Minorinnal (úristen, érzelmes rész! O___O), de ezen kívül olyan sokminden nem történt az egész "arcban". És az ilyenek miatt van az, amiket Cruel írt, hogy hogy nagyon lassan indul be a sorozat, meg hogy sokan végig sem bírják nézni. Ha nem övezte volna ekkora fantábor, és nem azt hallottam volna mindenkitől, hogy ez márpedig mekkora királyság, nem tudom, hogy vajon én kitartottam volna -e. ^^" (Pont ezért néztük együtt. XD) Btw, azon pl. te is a körmödet rágtad már a vége felé, hogy "mi a fene van most Minorinnal?", szóval ilyesmikre is gondolok elnyújtás alatt, nem csak az érzelmi dolgokra. Persze ez nyilván a light novelben sem derült ki hamarabb, de akkor meg a light novelben is gáz, hogy eddig húzták. XD Először epizódokig nem derül ki semmi lényeges, utána meg akkor mondják el, amikor már egyébként is a többi karakter idegbajával vagyunk elfoglalva. XD
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2012.01.20. 09:05

@Titkos: Változtatások nem igazán vannak, inkább csak több párbeszéd szereplők között. (Meg mivel többnyire Ryuji szemszögéből van írva, ezért már viszonylag korán van pár olyan jelenet, amiben - számomra legalábbis így jött le - észleli, hogy Taiga nőnemű és az nála obvious reakciókat vállt ki.) Szóval ha még egyszer ugyanezt 10 kötetben nem akarod, akkor legfeljebb az utolsó kötet vége lehet érdekes, a másik befejezéssel.

A Kugimiya klán negyedik tagja: Aria. Amúgy nekem is Taiga volt az első találkozásom a lapos, alacsony, hosszú hajú tsun inkarnációival. Mivel a végére nekem szimpatikus lett, ezért adtam egy esélyt a Hidan no Arianak is. Na az imho szörnyű volt. =_=" (Az a világ nem működhet, az összes csajtól a falat kapartam. Egyedüli pozitívuma a személyiség váltós főhős.) Kb. 5 rész után on-hold, majd ha a lightnovel befejeződik és kijön belőle anime, és összesen nem hosszabb mint 50 rész akkor esetleg kap esélyt. Úgy november magasságától elkezdtem nézni Shanát, de őszintén szólva az sem fogott meg annyira. Ha nem lenne néhol érdekes a fantasy plot, akkor az is ment volna a kukába. (Ha már úgy az első sorozat felében tudja a csaj, hogy szereti, akkor miért kell még ennyi ideig húzni a confessiont. Az animáció slice-of-life dologhoz jó, de a csaták nagyon bénán voltak az elején rendezve, animálva. Nincs/alig van hangulata. A második szezon némileg jobb, de most nézem az aktuálisan futó Finalt. Lehet, hogy csak a hétről nézés miatt tűnik szokatlannak, de nagyon nagyon lassan halad előre a plot. Alig történik egy részben valami.)
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.01.20. 09:49

Titkos írta: Én imádtam őt, de speciel úgy voltam vele, mint Ami: egyre több utalás volt rá, hogy ez nem az igazi énje, vagyis de, csak emellett van egy "sötét oldala", amit viszont a végtelenségig elhúztak, mire bemutatták, és a második felében már volt, hogy amúgy arra a napra abba akartam hagyni a nézést, de pont egy dark-Minorinos befejezése volt az egyik epizódnak, és csak azért kezdtem nézni az újabb részt, hogy "a fenébe is, kiderül már végre, hogy pontosan mi van ezzel a csajjal?".
Az én véleményem az, hogy ezt benéztük. Elképzeltük előre, hogy mindenkinek kell valami nagy titkának lenni, biztos mindenki katasztrófális családi háttérrel rendelkezik, vagy ha nem, akkor ezután fog vele valami nagy dráma történni. De ha belegondolunk, ez se épp életszerű. Ez nem egy dráma-visualnovel-adaptáció, hogy minden lányszálon legyen valami szörnyűség.
Minorinnak annyi a sztorija, hogy megfogadta, hogy nem sír, nem mutatkozik gyengének, hiszen profi játékos akar lenni, és gürizni kell hozzá a pénzért, mint állat, és ha rendszeresen kiborulna, akkor jobb is lenne, ha hagyná a francba az egészet. Amellett meg valszeg tényleg olyan kis dilinyós, és nem megjátssza, amellett, hogy mondjuk nem mutatja ki a kisebb érzelmi hullámzásait.
A tengerpartos jelenet meg nem nagydráma-előkészítő volt, hanem annyit mutatott, hogy ő is képes komoly dolgokról beszélgetni. Bár... az is lehet, hogy egy allegórikus szerelmi utalgatás volt, mondjuk nem komoly érzelmekről, de esetleg valami szimpátiáról.
Titkos írta: de amikor már Ryuji kezd el az anyja miatt angstelni, aztán kicsivel később meg pont ő ordítja le a fejét, csak azért, hogy utána az anyjának is legyen min kiborulnia.... nos, az már túlzás volt. ^^"
Szerintem az egy elég normális és érthető konfliktus volt, csak azon lepődtem meg, hogy Ryuu akkor sem kapott észbe, mikor látta, hogy megríkatja az anyját (aki legalábbis a megacuki kategória, szóval nem egy gonosz vén hárpia, akinek még jót is tesz néha a bőgés. Taiga anyja pl. bőghetett volna, az már karakterfejlődés lett volna nála.) És erre még el is szalad...
Titkos írta:(Mondjuk itt jön be megint az a dolog, amiről már fentebb írtam: sajnos sokszor nem tudjuk meg, hogy mennyi idő is telt el, pl. Taiga mióta él az apjától külön, heteket, hónapokat, vagy éveket húzott le abban a koszfészekben? XD)
Minorin mondta, hogy az előző évben járt Taiga lakásán, tehát legalább egy évet töltött így. Persze nem biztos, hogy a koszhalmaz azóta folyamatosan rakódott, lehet néha le is vitt pár zacskó szemetet.
Titkos írta: Ez mennyire igaz. #2 XD Wow, fangirlök? O_O Asszem alábecsültem a Tenyérnyi Tigris fanbázisának erejét. XD
Lehet Minori-fangirlök. :D Jah, és Ami engem is idegesített, csak hogy tudjátok. :3 Jaj, szegény, csak egy ünnepelt modellhíresség, menten megsajnálom...
Titkos írta: Igen, de ez ellentétben áll a végén lévő kifakadásával, ami valami olyasmi, hogy "Mindig szerettem Ryujit, csak Taiga miatt inkább nem közeledtem hozzá!" Na most a "mindig", az nálam ebben az esetben olyasmit jelent, hogy "mióta először megláttam, egészen mostanáig".
Szerintem az egyrészt hangulatszülte túlzás volt. Biztos nem szereti az ősrobbanás óta. :P Valszeg nem azt jelenti, hogy ismeretségükkor beleesett, hanem mondjuk egy hosszabb időtartamot. (Mondjuk szép lassan szimpi lett neki, aztán jött a fényképes dolog.)
Titkos írta: Esetleg azt tudom elképzelni, hogy mondjuk Taiga és Minorin tényleg egyszerre kerültek át Ryuji osztályába, csak mivel Mino ilyen ugrálós, Ryunak ő hamarabb feltűnt, mint Taiga, aki elvolt magában, és vele sem foglalkoztak a többiek, max féltek tőle. (Mert ugye Minorinba már akkor bele van zúgva, amikor még épp csak kapcsolatba kerül Taigával, pedig mind egy osztályba járnak. Ráadásul Kitamura is, akibe meg Taiga van, ergo, már egy ideje mind a négyüknek ott kell lenniük... XD
Nem. Arra egészen biztosan emlékszem, hogy elsőben, amikor Kitamurának megtetszett Taiga, akkor még külön osztályban voltak. Viszont Kitamura meg Ryuuji osztálytársak voltak, ezért örült Ryuu az első részben, hogy legalább egy ember lesz az osztályban, aki tudja, hogy nem ifjú-maffiózó.
(Na és Kitamurát leminősíteni "kötelező sidekick havernak"... c-c-c Ennyierővel Minorin "kötelező comicrelief barátnő".)
Titkos írta:(Bár mondom, a Toradora még mindig ötvenszer jobban hajazott a való világra, mint a többi hasonló, amiben olyan királydrámákat, bekattanó karaktereket, meg csoportos halálokat képesek kitalálni, hogy Shakespeare tapsolna. XD)
Akkor miért akartál ebbe is nagydrámát, pl. Minorinnak?
Titkos írta:viszont pl. hogy Minorin vagy Ami hogyan, mikor és főleg miért is szeretett bele Ryujiba, az már fogasabb kérdés. XD
Ami gondolom azért, mert Ryuu volt az egyetlen, aki nem nyáladzott rá a fiúk közül, hogy "óóó, a gyönyörű modellhíresség!!!". Bár Kitamura is kellett hozzá persze, hogy segítsen neki átlátni a szerepen, de utána már jobban kiismerte, mint szinte bárki. És ez tetszett Aminak, nem egyszer mondta, hogy mennyire fontos, hogy a felek egyenlőek legyenek egy kapcsolatban. És az tény, hogy ők is egyenlőek lettek volna.
Titkos írta:(Mondjuk animékben eleve soha nem értettem ezt az "annyira szeretem, hogy meghalnék érte, igaz, még csak a távolból láttam eddig, max párszor beszéltünk" érzést. ^^" Tetszhet neki az illető, szimpatikus lehet neki, de ilyen mély szerelemhez szerintem szükség van arra, hogy jól meg is ismerje.)
Ezt hívják angolban crush-nak, magyarban belezúgásnak. Ez az, amikor az érzelem nem mély, viszont rendkívül heves, és totál elveszi az ember eszét. Ez az, amit Taiga érzett Kitamura iránt, vagy Ryuuji Minorin iránt.
Titkos írta:Amúgy a "jeleket" hiányoltam nagyon, pl. sehol egy olyan, hogy "összeér a kezük, és mindketten zavartan elnéznek", vagy valami.
So you want cliche?
Titkos írta:viszont nekem nem azzal van a bajom, hogy "miért pont három rész", hanem hogy "miért kellett ez ennyire elnyújtani?".
Mert akkor mit nyújtsanak el ahhoz, hogy meglegyen az epizódszám?
Titkos írta: lám, Taiga apja mekkora egy nemtörődöm fazon, ami nekünk már két rész után is leesik. Taiga már korábban is ugyanezt mondta, utána Minorin szintén, és még egy epizódig azt kell néznünk, hogy a fafejű Ryuji is elhiggye végre.
Miért? Ott se Ryuujinak, se a nézőnek nem úgy tűnt, hogy olyan rettenetes ember lenne, ráadásul Ryuujiban az is benne volt, hogy ő szerette volna, ha van mellette egy apa, de ez nem adatott meg neki, és nem értette, hogy Taiga miért nem örül, hogy neki legalább van.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.01.20. 20:20

Cruel Angel írta:A Kugimiya klán negyedik tagja: Aria. Amúgy nekem is Taiga volt az első találkozásom a lapos, alacsony, hosszú hajú tsun inkarnációival.
Az már a legújabb, előtte van még
Sanzenin Nagi (Hayate no Gotoku)
Katagiri Yuuhi (Akane-iro ni Somaru Saka), bár ő nem loli
Minase Iori (IdolM@ster)

Nekem mondjuk soha nincs bajom ezzel a karakter-típussal, mert kiváló slapstick poénforrás tud lenni,
DE
a Szerelmi Szálra egyszerűen teljességgel alkalmatlan. Nincs olyan épeszű ember/férfi, aki Nőként képes szeretni ezeket a közel lehetetlen karaktereket. Ahhoz vagy pedofilnak, vagy mazochistának kell lenni :o_O:


Titkos írta:Na igen, ezt az "osztálycserélgetést" mindig elfelejtem, de mondom, volt olyan anime/manga is, ahol X és Y már évek óta egy osztályba jártak. (OJ, segíts, ha ezt olvasod, Ritóval és Harunával hogy volt ez? XD Te is olvastad a mangát, és speciel nekik voltak ilyen évekre visszamenő flashbackjeik egymásról, pedig ott még az egyenruhájuk is más volt, mintha általánosból kerültek volna gimibe, bár tudom, hogy ez a rendszerezés is máshogy van Japánban. XD)
Igen, ők már az.....előkészítő(?) iskolájukban is egy osztályba jártak. A TLR történései alatt pedig másodikos gimnazisták, arról viszont nincs szó, hogy pl első osztályban együtt voltak-e?

Ha jól tudom, a japán iskolai rendszer három részre bomlik
1. Általános iskola - 6-12éves kor között
2. Előkészítő Iskola (Middle School) - 13-15éves kor között
3. Gimnázium/Középiskola (High School) - 16-18éves kor között

És igen, minden évfolyamban újrasorsolják az osztályokat, hiszen mindig van 3-4osztály is egy évben - legalábbis az anime/mangákban :thumb:

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.01.20. 22:33

Taiga mikor is járt keresztény suliba? Vagy akkor valamit nagyon félreértettem?
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 947
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41
Nem:
Tartózkodási hely: A várban, melynek neve AAARRGGHHH
Kapcsolat:

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.01.24. 01:14

No kedves hölgyeim és uraim, sárkány évére való tekintettel én is megnéztem végre. Szívesen válaszolgatnék postokra, hogy fúúú ezzel egyetértek, fúúú ezzel nem, de rohadtul nincs hozzá kedvem, így egyszerűen csak leírom a véleményem.

!!!SPOILER!!!, este van már válogani, mit kéne kifehéreteni.

Kezdjük ott, hogy rühellem a slice of life-ot és a school life-ot, a kettőt együtt pedig égetném. De ez tetszett. A karakterfejlődés lám elbírta a hátán a sorozatot az összes vélt vagy valós hibájával együtt. Természetesen a nagy kedvenc Ryuuji és Taiga volt, egyik a másika nélkül nem sokat ér. Tán Titkos mondott valami hasonlót, de azért vegyük figyelembe: a romantikus cuccok soha nem arról szólnak, hogy X de fájin egyedül, hanem hogy Y mit hoz ki belőle/mit hoznak ki egymásból. És pont ezt kaptuk, nagyon szépen, és szerintem határozottan okosan. És bár az elején is sejthető volt, hogy ők ketten fognak összejönni, valahogy mégis tudtam szurkolni, amikor Ryuuji Minori közelébe ért, vagy Taiga volt Kitamura társaságában.
Titkos valami olyasmit is írt, hogy (többek között) a két főszereplőt, főleg Ryuujit nem értette, miért szeretnek egymásba, miért szeret Taigába. Erre én csak azt tudom mondani: az egész a szemed előtt volt. Ez tetszett a kettejük kapcsolatában nagyon: egymás támaszai, tudnak a másikra számítani, megértik a másikat, ismerik a másikat, bíznak a másikban. Az ilyen szerelemnek nem csak jelene van, jövője is. A tipikus "férfi és nő között nincs barátság"-barátság tipikus esete.
Szóval ez határozottan tetszett.
A többiről annyira nem vagyok ennyire pozitív véleménnyel.
Legyen az első Ami. Ő volt a harmadik kedvenc, bár eleinte ki tudtam volna tekerni a nyakát. Persze ez is egy pontja volt annak, hogy jó volt a karakter maga, stabilan állt, sokszor mindenki más fölött. Állítása szerint be akart segíteni a dolgok alakulásába, de bakker, még egy nő sem érti meg, ha ennyire rébuszokban beszél. Erre még kitérek. Amiban legjobban a szarkavarása, és a cinizmusa tetszett. Amikor eltökélt szándéka volt, hogy kibillentse Minorit az "én milyen jókedélyű vagyok mindig" szerepből, akkor egyenesen felszenteltem volna. Rühellem a képmutatást, és Amié sem volt kivétel, de mégis úgy éreztem, hogy ő haladt a legjobb irányba az őszinteség felé. Olyan volt, mint aki őszinte akar lenni, és ezt másokban keresi először, másokat akar őszinteségre rávenni, hogy később bátran mutathassa meg önmagát.
Minori. Utálni fogtok ezért, én egy-két jelenettől eltekintve egyenesen rosszul voltam a csajtól. Pinkie szerintem nincs ilyen hiperaktív, vagy ha van is, határozottan szerethetőbb. Minori. Hah. A "Nadeshiko" volt az első, ami az eszembe jutott róla. Bár magamat egy nagyon jókedvű, tökéletesen kiegyensúlyozott és boldog embernek tartom, és őszintén tudok örülni, és őszintén érzek, és a többi, és talán pont magamból kiindulva valahogy mégsem tűnt hitelesnek a karakter. Aki ennyire boldog, annak tuti van valami naaaaaaaaaaaaagyon sötét belső tulajdonsága, vagy érzelme, amit el akar fedni. Nem is tán mások elől, saját maga elől. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez a csaj igazán boldog volt, legalább is a sorozat első felében.
Kitamura. Titkos, bakker, ahogy elolvastam ami írtál, megvilágosodtam: tényleg! :shock: Különösebben bajom nem volt vele, tán csak az, hogy nem volt teljesen kidolgozva a karaktere. (Az elnökös rész még elment, de előtte....)
A support cast elment, itt-ott egészen bejövős volt, legfőképpen Haruta (akit következetesen Hinatázok). Bakker, bármikor szólalt meg Hiroyuki Yoshino, halni akartam, annak a fazonnak olyan hangja van. XD Bár elég cinkes, hogy jobban kezdtek érdekelni, mint Kitamura. Ja igen, és a support végre az volt, amit a neve sugall: támogatták a főszereplőket. Jej!


Na történet, miegymás.
Mint kifejtettem, a karakterfejlődés zseniális volt, lényegében mindenkinél, függetlenül attól, hogy bejött-e a szereplő, vagy sem. Pusztán csak a karakterfejlődés. Nem tűnt úgy, hogy teszem azt Taiga egy légből kapott ötlet miatt most éppen jófej Ryuujihoz. A fejlődésük egy kényelmes, jól nyomonkövethető ütemet vett fel, és ez az egyik legjobb dolog, amit egy történet produkálhat. Ha nem teszi fel magának az ember a kérdést: "ezt most miért?".
Szerelmi szálak, lásd: őszinteség, pár sorral lentebb. Titkos említette (ja, Titkos postját olvastam, jól bele is fáradtam) ezt a "ki mikor hogyan" dolgot. Eszembe jut erről pár sor, amit az Amélie csodálatos életében mondott az egyik szereplő: "Vegyen két törzsvendéget, hitesse el velük, hogy tetszenek egymásnak, hagyja főni a dolgot és megtörténik a csoda." Olykor elég az, hogyha az ember tudja valakiről, hogy az szereti. Ha nincs köztük semmi, nem lesz a dologból se semmi. De ha van, akkor ez volt a katalizátor, hogy beindítson valami nagyobbat.

A dráma... na az szörnyű volt. Szeretem a jól megírt, kreatív drámát, de ez nem az volt. Amit láttunk, egyszerű permutációja volt más gagyi romantikus magenta-halmazoknak. Nem lehetne kitalálni mást? Elegem van, hogy az szolgáltatja a dráma, a sírás, a lelki gyötrelem alapját, hogy X képtelen egy kicsit is őszinte lenni Y-hoz. Egyszer jó. Másodjára elmegy. Sokadjára a hajamat akarom tőle tépni! Persze lehet, hogy ez az egész párhuzamban áll a gyakori mondásommal (miszerint ha az emberek egy kicsit is őszintébbek lennének, világbéke lenne), ebből adódóan zéró őszintség -> 100% bonyodalom. Unalmas.

Az időbeli ugrálással olykor nekem is adódtak problémáim. Például én egészen addig nem jöttem rá, hogy főhőseinknek házasulási tervei vannak, amíg a közös szoba kapcsán valamelyikük nem említette. Így én a szökésüket az "elegem van az ősömből" kategóriába helyeztem, nem is volt vele probléma. És ha már itt tartunk: ÁÁÁÁ!! Tisztességes csókjelenet! Nem is tudjátok, mióta várok egy ilyet! Persze értem én, hogy Japánban nem szokás a másik (nyilvános) nyalifalása, de hogy egy szerelmes történet egy kis szűzlányos pirulással, és kézfogással érjen véget... NA NE.

Említettem Aminál a rébuszokat. Örülök, ha egy ember képes képekben beszélni, egy ilyen sokat elárul a jelleméről... de itt vazzeg Feszty-körképet festettek! Nagyon szép dolog a metafóra, de olyokor erősen koncentrálnom kellett, hogy nehogy elvesszek a sorok között. Ha valaki képekben beszél (mondjuk Minori), akkor legyen az a sajátja, és Ami találjon ki valami mást, mert ez így picsafüst.

Hmmm, mi volt még. A school life dolgokat (a kultúrális fesztivál) meg a slice of life dolgokat (másodállás, ilyenek) sikerült ignorálnom, félelmetes, mennyire nem hoz lázba az ilyesmi. Bár a fesztiválhoz megjegyezném: oh thank god, not another cafe/hanuted house! Egy klisével kevesebb.

Más most hirtelen nem jut eszembe. Botsáska, hogyha kissé szedett-vetett, késő van.

Ó igen, tudom. A tigrises-sárkányosdiról szokott eszembe jutni (bár a legkevésbé sem szerves része a topicnak), sok helyen állítják, hogy a sárkány jegyű emberek nem jönnek ki túl jól a tigris jegyűekkel (feszültségek, ilyenek). Én jót röhögök a dolgon, a két tán legfontosabb ember az életemben mindketten tigrisek, és nagyon jóban vagyunk.
Kép
It's a giant mushroom! Maybe it's friendly!!
"Shingle again? Didn't we have roofing material for dinner last night?"
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.01.24. 09:20

Na de azért hogy Minori Nadeshiko legyen. :P Egy tisztességes Nadeshikó főz, nem softballozik, és csak akkor szólal meg, ha kérdezik, nem pedig visong és random ugrál. XD
(És majd meg kell kérdeznem a hiperaktív vidámságbomba ismerősömet, hogy van-e nagy lelki traumája)
De persze nem kell szeretni, csak úgy említettem. :)

A dráma nem csoda, hogy kialakult, őszintének lenni sokkal nehezebb, mint bármi mást kitalálni. Aki nem kőkeményen őszinteségre van beállítva, az érti. :(
Az iskolai fesztivál meg nem csoda hogy kötelező elem az iskolai animékben, hiszen minden évben kötelező elem a japán iskolai menetrendben. Faja is lenne, ha itthon is lenne ilyesmi. :D Mármint... wow, két-három nap buli az iskolában, plusz jó kis csapatépítő program! :D (Az egyetemen is volt, csak ott nem osztályok rendezték a programokat, hanem a különböző klubok. Abból sem ártana több itthon...)
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 947
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41
Nem:
Tartózkodási hely: A várban, melynek neve AAARRGGHHH
Kapcsolat:

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2012.01.24. 11:19

A mordályos nyul írta:Na de azért hogy Minori Nadeshiko legyen. :P Egy tisztességes Nadeshikó főz, nem softballozik, és csak akkor szólal meg, ha kérdezik, nem pedig visong és random ugrál. XD
Én a nadeshikokat egy kicsit tágabban értelmezem, mint ahogy a definíció leírja. "A tökéletes nő"... vagy valami ilyesmi. Az anime első felében köbö minden oda lyukadt ki, hogy Minori a földre szállt angyal. És nekem valamilyen szinten később is annak tűnt. Falra másztam az "önpusztító jóságától". Önző kis dög.
A mordályos nyul írta: (És majd meg kell kérdeznem a hiperaktív vidámságbomba ismerősömet, hogy van-e nagy lelki traumája)
Kiforgatod a szavaimat! :o
Nem traumát mondtam, hanem valami sötét kis ragadós izét. Például valaki minél jobb akar lenni, hogy bebizonyítsa magának, hogy nem hiú vagy önző. Kívül mosolyog, belül sír, ilyesmi. Ilyen mindenkiben van, valahogy úgy, hogy kiegyenlítse az egyik a másikat. Szélsőséges pozitív mellé szélsőséges negatívat.
A mordályos nyul írta:Faja is lenne, ha itthon is lenne ilyesmi. :D Mármint... wow, két-három nap buli az iskolában, plusz jó kis csapatépítő program! :D
Nem mondod komolyan, hogy nektek nem volt gimiben?! Uhh. Komolyan sajnállak akkor, hihetetlen buli az egész.
Kép
It's a giant mushroom! Maybe it's friendly!!
"Shingle again? Didn't we have roofing material for dinner last night?"
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2012.01.24. 11:30

Peh, nekünk majdhogynem semmi nem volt gimiben. :(
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.09.07. 08:01

No, hát kicsit sokáig tartott, de végül sikerült lenyomnom revaccsban a cuccot.

Meglehetősen mókás az ügy, lévén amit ilyen régóta láttam utoljára, arról azért merőben más szokott lenni a véleményem egy-egy újrázás után, ám a Toradora gyakorlatilag tök ugyanaz volt, mint anno. Minden! A dolgok, amik zavartak, a hibái, az erényei, a karakterek megítélése, stb.

Ha választanom kéne, hogy melyik a kedvenc SoL-RomCom kompótom, akkor minden bizonnyal ezt a cuccot jelölném meg. Remek darab, már persze, ha képes elvonatkoztatni az ember attól az aprócska ténytől, hogy a valósághoz nem sok köze van, de nem is ezért néztem, inkább a szórakoztatás, az emlékezetes szituációk és a maguk módján FUN karakterek miatt. Taiga persze kivétel, őt most is nehezen bírtam elviselni, de a többiek jól kompenzálták a dolgot. (Amit mondjuk nem fogok soha megérteni, az az hogy az übergenki Minoriból miért kellett egy angstgép nyomorékot csinálni a vége felé... >___>)

Btw valószínűleg ezzel egyedül maradok, de én végig a Takasu×Kawashima szálnak szurkoltam, még úgy is, hogy tudtam, erre kb. 0,01% esély van. :D

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Péter » 2013.09.07. 12:03

Junchi írta:Btw valószínűleg ezzel egyedül maradok, de én végig a Takasu×Kawashima szálnak szurkoltam, még úgy is, hogy tudtam, erre kb. 0,01% esély van. :D
Már nem vagy vele egyedül. =) Engem ugyan rendesen felidegelt ez a sorozat, untam is, meg nem is szeretem, de egyrészt Ami volt számomra az egyetlen értékelhető karakter, másrészt ha az anime, egy kicsit is valós szerűre veszi a figurát, akkor minden bizonnyal, ő lett volna a befutó. =) Egy józan srác, egyértelműen a kifinomult modell lányt választaná, az agresszív görcs, és a hiperaktív barátnője helyett. =D
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2192
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.09.08. 08:15

Péter írta:Már nem vagy vele egyedül. =)
Ezt örömmel hallom, bár gyanítom, még így is mi maradunk a kisebbség. :D

Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: BSW » 2013.09.08. 17:02

Szerintem errefelé nyugaton az Ami pártolók nincsenek kisebbségben, sőt majdhogynem azt mondanám, többségben vannak.
Személy szerint örülök a Taiga befejezésnek, akit messze a legjobb karakternek is tartok, a kezdeti fenntartásaim ellenére.
Minori angst-je pedig rengeteget rontott rajta a szememben.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.05.30. 08:36

A Pingvindob után kellett valami lájtosabb hogy addig is nézzek valamit, míg a fenti cucc összeáll, ezt pedig már régóta terveztem, mert úgy hallottam, olyasmi volt ez a múlt évtized végén, mint a kétezres évek elején a Love Hina: amolyan must-see love-animu a romantikus cuccok kedvelőinek, ezek pedig alapvetően nem állnak tőlem távol. Elvárás semmi, csak annyi, hogy szórakoztasson, és legyenek szép és szívmelengető jelenetei, és persze néhány poén sem árt, de ennyi.

Túl sokat nem akarok írni, mert igazából egy teljesen kiszámítható sztorival van dolgunk, amit láttunk már máshol is: a főszereplők szerelmesek egymás legjobb barátaiba, ez kiderül, és összefognak, hogy segítsenek a másiknak, de végül persze egymásba szeretnek. A lényeg úgyis az lesz, hogy ezt miként adják elő. Hát... A feeling okés, limonádé hangulat ártatlan helyzetekkel, nincs túltolt eccsifanszőrvíz se, ami pozitív, lesz kulturális fesztivál és tengerparti epizód is, ahogy azt kell. Némileg több humort elbírt volna, persze nem valami School Rumble-szerű poénfesztre számítottam, mert a lényeg itt inkább a romantikus vonalon lesz, de akkoris. Csakhogy itt kezdődik a probléma: a Ryuuji-Taiga-párost leszámítva nem tudom hová tenni ezeket a nagy szerelmeket, mert rajtuk + az egyszem Ami-n kívül mindenki másnak NULLA jelleme van ebben a sztoriban, és az előbbiek is eléggé idegesítőek tudtak lenni, és nemcsak azért mert sablon-karaktertípusok, hanem ahogyan ezeket előadják.

Pár szó a jellemekről, de mivel fent már eléggé kielemeztétek őket, nem ereszteném bő lére: Taiga egy tipikus Kugimiya-féle cuncire görcs, különösen az elején, ami engem mindig baromira felhúz, mert nem aranyos, hanem tapló, Ryuuji meg egy nagy papucs. Szal értem én hogy "kedves srác" meg minden, de azért azt a típusú oltást, amit a semmiért, sőt a Tigrisről való gondoskodásért kap, csak a legnagyobb balfaszok tűrnék el... Az állandó kutyázás nagyon felhúzott, pláne egy ilyen életképtelen görcs szájából, olyan nyaklevest adtam volna hogy a faltól kapja a másikat. Szerencsére a sorozat 2. felében Taiga leállítja magát, és onnantól vannak jó pillanataik. Viszont a z ő párosuk az egyedül működőképes, mivel itt fel van vezetve hogy mi is lesz végül a vonzalom alapja: a kölcsönös egymásra támaszkodás, Ryuuji gondoskodása az egyébként tényleg szar családi helyzetben lévő kiscsajról, meg persze tényleg próbálnak egymásnak olyan szitukat összehozni amiből a másik profitálhatna (ha nem egy animében lennénk :D) - ezek lesznek a náluk működő jellemfejlődés alapjai is. Úgyhogy a végeredmény számomra megnyugtató, főleg hogy volt KISSU-scéna is, és tök aranyosan, amit mindig értékelek, végre nemcsak a párás szemmel egymás szemébe nézésig jutnak a főszereplők. Viszont úgy látom nem csak én voltam az egyetlen, akit ez az idióta "házasodjunk össze"-baromság kiakasztott. Mert az oké, hogy fiatalok és hülyék, de 1. nincs olyan reális ok, amiért pont EZT kellene meglépni, pláne 0 nap kapcsolatban eltöltött idő nélkül, 2. ehhez a barátaik szó nélkül asszisztálnak, sőt biztatják őket! OMFG. Szerencsére nem lett belőle semmi -_-. A legvégén azt az érettségi előtti lelépést megspórolhatták volna, de legalább Taiga visszajött. Az iskolai fesztes duettje Amival és a hóeséses vallomása aranyos, ilyenből lehetett volna több. Meg verekedősből is, a seitoukaichou vs. Tora vicces volt.

Na de a többiek: az a bajom az egésszel, hogy a sztori keretének szánt "szerelmes vagyok XY-ba" nagyon nem működik, ugyanis mindenki más annyira nulla ilyen téren, hogy nem értem, mi szeretnivaló van mondjuk Kitamurában, mert az a gyerek akkora plot-device mint a ház, karakaternek se igazán tudom nevezni - a 2 epizódot szereplő diáktanácselnökbe több szorult mint belé. A másik pedig Minorin, akiről végig nem tudtam eldönteni, hogy valami sötét titkot akar-e takargatni ezzel a nagyongenki-nagyonrandom jellemmel, vagy csak szimplán szefós, ahogy a külső szemlélőnek lejön... Szal benne se sokmindent találtam, ami olyan szeretetreméltó lenne, de volt egy amolyan gyerekkori barát-karakterfeelnig, mittomén biztos régi óvodai barátja lesz Ryuujinak, és onnan ez a nagy love, de asse. A végső angsty-énjét se tudom hová tenni. Szerelmes Ryuujiba? Mikortól? Mitől? Miért? Mert nem emlékszem olyan jelenetekre, amiből ez következne, végig azt hittem hogy most eszkalálódott a genki jellem által takargatott nagy titok, aztán kiderült, hogy nem... Drága Ami-chan dettó, fogalmam nincs mitől szeretett bele (állítólag) Ryuujiba. Látom fentebb shippelik őket páran, nekem meg nem fordult a fejemben... Legalább neki volt valami jelleme is, az elején nagyon bírtam, amikor hozza a megjátszós énjét, aztán Ryuuji és Taiga folyamatosan pofára ejtette :D A "dráma"-részére nem vesztegetnék szót, a szokott tiniangst-klisék, "nemtom bevallani az érzelmeimet, nem tudok őszinte lenni magamhoz és másokhoz" stb... de itt nem is vártam többet.

Akikre még emlékszem, az Yasuko, Ryuuji anyja (bár inkább fordítva, a srác az apja inkább XDD), mert kicsit egyedibb a háttérsztorija mint egy szokásos animében: lelép otthonról, miután kirabolta a szüleit, yakuzacsávó felcsinálja, aztán otthagyja a gyerekkel, akit csöcshosztesszkedésből tart el XDDDDDDD A másik pedig a 30 évesen szingli, es emiatt ideggörcs tanárnéni - ez folyamatosan visszatérő elem animékben, ennyire nagy lenne a gáz odaát (is)? Végül pedig az a papagáj, na az nagyon DURVA, rendesen para lenne ilyen állattal együtt élni, félnék hogy rám ragaszt valami kórságot. Elhiszem hogy poénnak szánták, de baszki ez az állat BETEG: szeme összevissza áll, folyik a nyála, hullik a tolla, görcsöl, sőt, volt olyan, amikor konkrétan KIESETT A FEJÉBŐL EGY DARAB. Uhbazzeg -_- """"""""""

Összegzésként annyit, hogy sajnos a fentiek miatt nem nagyon működött ez a cucc nálam az egy Tora&Dora pároson kívül, és az elején ott is nagyon irritált Taiga. A végével kiegyeztem azért, és a fentiek ellenére sem akarom lehúzni, mert rossznak nem rossz, pláne a mostani felhoztalhoz képest, csak épp nem talált be, a humor pedig kevés volt ahhoz hogy comedyként üssön. Úgy tűnik nekem már örökre a Love Hina marad ilyen típusú animéből a favorit ^^ Gondolkodtam egy hatoson, de az a baj, hogy a számomra értékelhető cuki részek után mindig beugrik Taiga irgalmatlanul irritáló kutyázása és Ryuu csicskulása, úgyhogy

5 (fölé)/10

Random felesleges kötekedés: miért van az hogy az összes középsulis romantikus animében harmadév végére jönnek össze, amikorra el kell ballagniuk? Nehogy normális kapcsolat legyen a dologból? Más egyetem, más életút, más munkahely, akármi... Mert elvileg a kapcsolat az összejövetel után kezdődne :P
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1110
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: a Guberáló Halhatatlan egyik templomában
Kapcsolat:

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.05.30. 22:28

Toradora nem működő romantikáját én sem csíptem, de jut eszembe Surci, ha már így shoujózgatsz, lesd majd meg az Itazura na Kisst is. :vigyor: Nyálas ugyan, de sokkal tettrekészebb és mókásabb, mint ismertebb társai.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1817
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.05.30. 22:39

Várjámá, még a klasszikokat se nyomtam le, pedig az minimum az Utenát érdemes lett volna újrázni a Pingvin előtt.

Btw a fenti firkálmányból nem szeretném ha az jönne le, hogy rossznak tartom vagy valami, mert egy kezdőbb animusnak simán ajánlanám, főleg ha tizenéves, csak így "kissé" kinőve a célkorosztályból szemet szúrnak az ilyesmik. Azért a 2. felében a TaigaXRyuu okés, de az elején + az összes többi kari között csak simán WTF vagy egy nagy nulla.

Az ajánlót THX, felvettem plannedre.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5886
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Toradora!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.06.01. 17:35

Surci írta:Drága Ami-chan dettó, fogalmam nincs mitől szeretett bele (állítólag) Ryuujiba. Látom fentebb shippelik őket páran, nekem meg nem fordult a fejemben...
Én a magam részéről nem annyira "shipeltem őket" (mert ugye a shipping az az, amikor két karit imádna az ember egy párként látni), inkább úgy fogalmaznék, hogy Ryuuji helyében a három "választható" lányból gondolkodás nélkül őt választottam volna. (Szal mint ahogy a Monogatarinál is mindig mondom, hogy bár Araragi szerintem rohadtul nem érdemelné meg Hanekawát, tehát őket sem shipelném, de a helyében attól még egyértelműen Ms. Neko Girl-t választottam volna, nem Senjouznék. XD) Na persze nem mintha Ami valami "best girl ever" lenne animés fronton, de egyrészt ahogy te is írod:
Surci írta:Legalább neki volt valami jelleme is
és hát vakok közt a félszemű a király(nő). :D Másrészt meg tényleg még ő lett a legnormálisabb, miután rájött, hogy a kezdeti genyózására senki nem vevő különösebben. (Plusz azért kezdetben sem volt valami nagy antagonista, vagy ilyesmi, szimplán csak kissé oda-odamondogatott nekik.) A sztori végére meg hármuk közül szvsz belőle lett a legnormálisabb/érettebb csaj. (Ami talán fura, hogy pont nálam nyer, aki inkább a kissé, vagy nagyon dorkokat szokta csípni, de ugye itt háromból lehetett választani, rajta kívül az egyik egy "kutyázó" izé, akit inkább hagyjunk, a másik meg dorknak ugyan dork, de már ilyen "humanized Pinkie Pie" szinten, ami azért még nekem is sok. XD)
Surci írta:Végül pedig az a papagáj, na az nagyon DURVA, rendesen para lenne ilyen állattal együtt élni, félnék hogy rám ragaszt valami kórságot. Elhiszem hogy poénnak szánták, de baszki ez az állat BETEG: szeme összevissza áll, folyik a nyála, hullik a tolla, görcsöl, sőt, volt olyan, amikor konkrétan KIESETT A FEJÉBŐL EGY DARAB. Uhbazzeg -_- """"""""""
Na, akkor már érted, mire mondtam nem olyan rég, hogy el kéne szegényt altatni. :( :D Amúgy ennél csak az volt durvább, hogy a gazdái számára ez vagy fel sem tűnt, vagy rohadtul hidegen hagyta őket. Szal van egy ilyen madarad és az a legnagyobb bajod, hogy mikor fogja végre kimondani a nevét? ^^" Ilyen állapotban az is csoda, hogy bármilyen hang kijön a torkán.
Kép

Válasz küldése