Panty & Stocking with Garterbelt

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.01.28. 22:04

Na akkor ha már mutatkozik rá némi igény, útjára indítom ezt a topicot. =)

A Panty & Stocking egy átlagosnak nem épp mondható comedy anime, ami elég erősen megossza az animéseket, van aki nagyon szereti, más egyáltalán nem. Alapvetően egy magickal girl paródia lenne, ám mégis több annál, hihetetlenül sok mindent parodizál ki, méghozzá meglehetősen nyers, perverz, véres, trágár, néha már-már gusztustalan stílusban.

A történet két angyalról szól Panty-ről, és Stocking-ról, akiket egy napon nemes egyszerűséggel kirúgtak a mennyországból, nem épp angyalhoz méltó viselkedésük miatt. Így most arra kényszerülnek, hogy a Földön, egy Daten Citynek nevezett fiktív városban a nevükkel jelzett ruhadarabjaikat fegyverré alakítva küzdjenek a Ghostnak nevezett démonok ellen, akik legyőzése után úgynevezett Heaven Coinokat kapnak, ami egyfajta "mennyei valuta". Ebből kell elegendő mennyiséget összegyűjteniük ahhoz, hogy visszatérhessenek a mennyországba.

Természetesen a két angyal nem marad segítők nélkül, Gartelbelt tiszteletes a mentor, Chuck pedig az elmaradhatatlan segítő állatka szerepében tiszteleg, majd később hozzájuk csapódik még a sorozat lúzere is, Brief, avagy a "Geek Boy".
Ellenségekből szintén nem lesz hiány, a "napi démonokon" kívül a sorozat felénél megérkeznek az angyalok riválisai is, a démonnővérek, na és persze sejthetően a végső fődémon se maradhat el.

Nem esett még szó a grafikáról, ami elsőre talán puritánnak tűnhet, hisz a megszokott vonalvezetéstől, rajzstílustól eltér, de mint animáció nagyon szép és lágyan animált, nem kapkodva csapongó. Lehet nincs benne 5000 lencsefényfolt, tükröződés, csillogás, meg stilizált fényképekből editált háttér, viszont van benne valami sokkal fontosabb, munka.

Az OST valami indokolatlanul jó lett, van itt electropop, progressive house, rock, metál, stb.

Az akció látványos, a poénok betegesek, a grafika és a zenék ütnek… mi kell még? =)
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.01.28. 23:57

Jól mondja Péter, ez a cucc bizony keményen megosztotta a fandomot, úgyhogy most a "másik oldal" képviselőjeként elmesélem az én véleményemet, mert azért elsőre jól gyomorszájon vágott a sorozat. :dirr: A történet ott kezdődik, hogy miután Imaishi Hiroyuki a Gurren Lagannal beírta magát a japán animerendezők képzeletbeli nagykönyvébe, a haverjaival egy kis nyaralásra indult, ahol egy alkoholgőzös buli keretében kitaláltak egy hihetetlenül undorító, az amcsi rajzfilmek legrosszabb vonásait tömörítő animét, megfejelve a japánok szintén legbetegebb ötleteivel, és díszítésnek rárakták a szokásos Gainax-féle "erőltesd a sok "random hülyeséget bele a pofádba!" jeleneteket, és jó lesz!" taktikát. Eddig még nem lenne ezzel semmi gond, de sajnos a másnapi józanodás után továbbra is jó ötletnek tartották a dolgot, így megszületett a Panty & Stocking with Garterbelt, amire talán sokkal találóbb cím lenne a "Powerpuff Girls in Japan, with Reverend Brudda' ".

De nézzük sorban, mitől is lett nálam ez az év bukása, illetve a sűrű "vazeg, ilyen nincs..." mondatok okozója:

1. A rendezőben óriásit csalódtam. Nem vártam, hogy egy TTGL 2-t dob elénk újra, de hogy még a középszintet se' üsse meg... Ez kb. akkora színvonalbeli visszaesés volt nekem, mintha mondjuk M.Night Hatodik Érzékét hasonlítjuk az Utolsó Léghajlítóhoz. Szóval mondhatjuk, hogy az első sokk az elvárásaim miatt ért, de nézzük tovább, mert nem csak ennyi a gond.

2. A grafika. Amikor megláttam az első képeket, valahogy már éreztem, hogy "franc, Gainaxék megint a diliházból rendeznek animét", de az első rész után esett csak le, hogy ezek kb. stílusban, animációban, karakterdizájnban, mindenben az olyan Cartoon Network rajzfilmekre akarnak hajazni, mint a fentebb említett PPG, Dexter Laboratóriuma, stb. Én részben kb. ezek miatt kezdtem el leszokni a csatornáról, szóval itt már végképp kezdtem aggódni, de ez még csak a jéghegy csúcsa.

3. Toilet humor. Amit alapból rühellek, mert sajnos csak kevés sorozat képes úgy alkalmazni, hogy ne akarjon minden második poént ezzel eladni. Gainaxék természetesen szokásukhoz híven továbbmentek, nem csak minden második poén ilyen jellegű, de kb. random bedobálnak ilyeneket teljesen oda nem illő részekbe is. Első rész jó példa, támad a fosszörny, lövik a rendőrök, aztán amikor a közelükbe ér, rózaszín(!) sugárhányást produkálnak. Jó, egye fene, ellövik ezt a "poént" egyszer, oké, legyen. De nem! Kb. percekig ezen megy a "humorizálás", hogy jön a következő osztag, meg az azután lévő, és mind ugyanígy reagál, sőt, a harc közben is hánynak a háttérben. Ezt lehetne jól is csinálni, mondjuk csak ritkán és jól megrendezve elereszteni 1-2 ilyen poént, és talán még ütne is. (Ajánlott néznivaló: Peter Griffin kipróbálja a hánytatót a Family Guy-ban. AZ win volt. XD) De hogy ezzel legyen a sorozat több, mint fele megtöltve... A másik dolog, ami idevág, hogy a szereplők beszédstílusával is igyekeztek a japán weeabook (az itteni weeaboo ellentéte, vagyis olyan japán, aki a nyugatot találja rohadt coolnak, és minden rulez, ami onnan származik) kedvére tenni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy random röpköd a sok engrishül kiejtett "bitch, fuck, shit, goddamn", stb., ami tényleg max egy nyugatimádó japánnak vicces és egzotikus, nekem inkább nevetséges. Gondolom az nem volt titok senkinek, hogy eleve ők voltak egy ilyen stílusú sorozat célközönsége.

4. A "sima" humor. Ezt szokták a sorozat fanjai piszkosul túlértékelni, hogy mennyire zseniális, meg hasonlók, én ebből annyit láttam, hogy többségében unalmas, ha van is pár vicces jelenet, vagy akár még 1-2 epizód is, ami jó lenne, azt is kb. azonnal hazavágják a folyamatos gusztustalankodásukkal. A másik, amin néztem, hogy elvileg híres élőszereplős filmek címeinek a paródiája lenne minden egyes epizódcím, viszont a film plotjával sokszor köszönőviszonyban sincsenek a rész eseményei. Pl. minek kell az egyik résznek "Chuck to the future" néven futnia, ha a híres Back to the future trilógiából semmi nem köszön vissza? Megmondom: azért, hogy a cím miatt úgyis mindenki a TV előtt ragadjon, és szerencsétlen Chuck még szerencsétlenebb szürreális baromkodására 10-15 perc menjen el az életükből, a sorozatnak meg nőjön a nézettsége. Én legalábbis más értelmét nem láttam annak a résznek, és volt még pár ilyen.

5. A történet. Bizony, Gainax a végére kitalálta, hogy még az is kell bele. Így akinek az első fele még tetszik is, és megszokja, hogy "ez ilyen amcsi stílusú, epizodikus, toilet humoros izé, de legalább fun", a végén az is megszívja. Az utolsó 2-3 epizódban hirtelen van komolykodás, szerelem, elvesztett erő, visszaszerzett erő, meghaló és feltámadó szereplők, stb-stb. Az egész egy nagy zagyvaság, szerintem még a Gainax sem tudná megmagyarázni, hogy milyen logika alapján írták bele ezt vagy azt a dolgot. Spoiler: Egyik részben még azt mondják, hogy Panty-nek valamiért nem szabad dugnia, meg visszanőtt az "angyal-szűzhártyája", majd később már direkt Garterbelt szervezi úgy az egész akciót, hogy megdugassa magát Brief-el. Most akkor mi van? Természetesen az otakukra is gondoltak, esküszöm ennek az egész visszanövő szűzhártyás plotnak annyi volt az értelme, hogy végül Panty szájába adhassák azt a mondatot, hogy "Neked adom egy angyal szüzességét!", és ezzel biztosítva legyen a Blue-ray DVD, meg a figuraeladás. :dirr: (Mer' ugye otakunak nem kell "second-hand" csaj.) A legvégét nem lövöm le, de kb. akkora hülyeség volt az a "fordulat", mint a Gurren Lagann végén az a másik. Az is a "dobjuk be, aztán majd eldöntjük, hogy innen folytatjuk-e, vagy sem" szellemében fogant.

Az egészből csak a zene tetszett helyenként, meg a szereplők kellően idióták voltak ahhoz, hogy pár helyzetkomikum azért adódott a jellemükből, de a "Panty szeret dugni, Stocking enni, Gartelbelt meg pedó" poénok valahogy 2-3 epizód után kifulladtak, és átmentek önismétlésbe. Apropó, Garter honnan ismerte a főgonoszt? Ki/Mi a fene az a "Hellsmonkey"? (Ja, így egyben...) Ja értem, ezek hülye kérdések, a rendező is csak random beledobálta ezeket az elemeket, bocs. Szóval ez az egész kb. annyira "eredeti anime", mint mondjuk a Highschool of the dead volt: nyugaton már rengetegszer ellőtték ezt a stílust, max annyiból érdekes, hogy Japánban még ez az első ilyen próbálkozás, de mivel semmi pluszt nem tettek hozzá, csak egy az egyben lekoppintottak egy tengerentúlon már sikeres műfajt, ezért mindkét esetben olyan is lett a végeredmény. Tanulság: mindkét ország maradjon a kaptafájánál, átvenni lehet dolgokat egymástól, de az ilyen "direktbe lemásolom" kb. arra jó csak, hogy magukat tegyék nevetségessé. Hiroyuki pedig legközelebb csak akkor rendezhet animét, ha előtte megfújta azt a nyamvadt szondát, mert ez most helyette is nekem volt ciki.
Kép

Avatar
Lord.Kamina
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2010.11.02. 16:32
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Lord.Kamina » 2011.01.29. 09:19

Olvastam róla, azt mondják nem jó. :?:
Láttam képeket róla és a graf nagyon CN, nem csúnya de valahogy máss. :?
Viszont kedvenc stúdióm csinálta szal nemtudom megmerjem e nézni... :neutral:

Avatar
Kashim
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2007.09.20. 14:07
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Kashim » 2011.01.29. 10:44

Lord.Kamina írta:Viszont kedvenc stúdióm csinálta szal nemtudom megmerjem e nézni... :neutral:
Figyelj egy esélyt szerintem mindenképpen adj neki.Tény ,h nagyon más lesz mint az átlag Loli&Bishi Franchise, valakinek ez tetszik valakinek pedig nem.Személy szerint én is úgy voltam vele először ,h WTF de megnéztem és nekem bejött.
Nem akarom az egekbe emelni, de kategóriáján belül mindenképp a legjobb.Most mondhatják róla ,h gusztustalan, de azért számomra volt olyan nem is egy anime amibe belenéztem és épp azért találtam gusztustalannak, mert a karakterek annyira a fandom elvárásai szerint voltak megalkotva, h attól már tényleg hánytam.
A történetről ahogy Titkos is megfogalmazta enyhén szólva hiányos egy két ponton, de melyik animében nincsenek ilyen "csonka" lezárások? :wink:
Titkos írta:Azt, hogy random röpköd a sok engrishül kiejtett "bitch, fuck, shit, goddamn", stb.
Hát igen de szerintem ez egyfajta önparódia akart lenni mivel valljuk be egyes japánok nagyon sz@rul beszélnek angolul (kb a Black Lagoon esete, amikor Revy a pisztolyáról angolul löki a gyerekeknek a játszón. :) )
Mondjuk más sorozatokban ezt másképp oldják meg pl: nem egy olyan anime létezik ahol megjelenik a gizda "Németországból jöttem karakter".(Számomra ez egy kicsit uncsi de mind1.)

Végezetül kíváncsi leszek mennyire lesznek a további vélemények objektívak (eddig titkos-é az volt látszott a kommentjében, h azért belenézett és úgy mondott véleményt.)illetve mennyire lesznek épp az ellenkezője.Kíváncsian várom a további kommenteket!

Avatar
Zakks
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2009.04.06. 15:36
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Gongaga
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Zakks » 2011.01.29. 11:22

Wháá sokkal jobb a Commenteket olvani, mint magát az animét nézni! :shock:
I think I will sleep much longer this time....

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.01.29. 11:47

Titkos: Én elfogadom, ha valakinek nem tetszik, és egy-két résszel még egyet is értek, mert hát ez az anime sem tökéletes. Viszont néhány dologban azért megvédeném. =)

Az hogy az animében vannak visszatérő poénok, nos tény, de kérdés, hogy miben nincsenek? Minden sorozat önismétlő, mert kellenek olyan elemek, amiről megismered, illetve amiért megszereted az adott művet. Még a vér komoly hangvételű sorozatok sincsenek meg eme szolgáltatás nélkül, a fillerek meg ugyebár mondhatni csak erről szólnak. A Panty & Stocking szerintem egy egészséges középutat választott, vannak visszatérő poénok és elemek, ugyanakkor nem elégszik meg csak ennyivel, és mást is nyújt. Nevezetesen azt, hogy minden részben elővesznek egy témát, amit aztán kiforgatnak, kiparodizálnak, és közben még beszúrnak esetleg egy-két kisebb fricskát is.

Kiváló példa erre egyik kedvenc részem, az 1. duplaepizód második fele, ami az autós üldözéseket figurázza ki, illetve az ezen alapuló lagymatag filmeket, sorozatokat (Cobra 11). Minden tipikus hülyeség előkerül benne ami ezeknek a velejárója, őrült sebesség, a fizikát meghazudtoló repkedő autók, eszetlenül lövöldöző zsaruk, röhejes barikád áttörés, TV-s helikopter bezsongott kommentátorral… és az ehhez párosuló látvány, zenék valami olyan összképet adnak, amin egyszerűen látni azt, hogy nem csak az volt a cél, hogy lökjenek valamit, aztán a fanservice majd eladja. De ugyan így felhozhatnám akár a zombis, a Transformeres, vagy a fogyókúrás részt is.

A legelső rész, amire hivatkozol, felfogható vízválasztónak, akinek az nem jön be, az később se valószínű, hogy élvezni fogja. A Gainax itt kendőzetlenül megmutatta, ez bizony toilet humor lesz gyerekek, szóval aki erre nem vevő, az ne is nézze tovább.

A Chuckos különkiadás szerintem a sorozat leggyengébb része, viszont az hogy nem egy direkt Vissza a Jövőbe paródia lett, az nem feltétlenül probléma. Sokszor látni olyat, főleg Nyugati rajzfilmekben, hogy van egy rész cím Street Fighter stílusú betűkkel kiírva, mondjuk Street Fright, és az egésznek semmi köze amúgy a Capcom bunyós játékához. Az a rész elvileg a szürreális, horror szerű, valóság vs álvalóság között csapongó alkotásokat akarta volna kiparodizálni, a baj pedig az volt vele, hogy a látvány, hangok, zene nagyon ott voltak, viszont maga Chuck nem igazán volt alkalmas erre a szerepre.

Történetre vonatkozóan ez az anime bőven nem az a kategória, amitől logikai összefüggéseket, vagy karakterfejlődést, esetleg tényleges mondanivalót lehetne elvárni. Sajnos azonban a Gainax a 11. rész második felében megpróbált komolykodni, ami persze egyáltalán nem állt jól neki. Viszont az utolsó részben szerencsére visszatértek a megszokotthoz, bár a zárással spec én se vagyok elégedett, de láttam már ennél bőven rosszabb befejezést is.

Eredetiségről, másolásról meg érdekes dolog beszélni, mert 2000-től fölfelé gyakorlatilag a plágiumok korát éljük, vagyis mindenki lop mindenkitől. Ez az egész másolás dolog Japán és a Nyugat között egy nagy vica versa, ami szerintem nem annyira vészes, hiszem két külön kultúráról, szubkultúráról és műfajról beszélhetünk. Lehet Nyugaton már rég lelőtték azt amit a Panty elsüt, viszont itt még nem, pláne nem ilyen formában, ráadásul itt ad az egészhez némi plusszot az, hogy vannak benne Animés, Japános sajátságok is.

High School of the Dead-hez pedig végképp nem hasonlítgatnám, mert az egy pure fanservice anime, még a Panty & Stocking-nál azért ennél jóval többről van szó. Eleve már maga a grafika is kizár olyan elemeket, amiket a HotD-ba percenként elsütnek.
Lord.Kamina írta:Olvastam róla, azt mondják nem jó. :?:
Láttam képeket róla és a graf nagyon CN, nem csúnya de valahogy máss. :?
Viszont kedvenc stúdióm csinálta szal nemtudom megmerjem e nézni... :neutral:
Ezt szerintem döntsd el te. Megnézed az első duplarészt, aztán vagy nyert hangszórót, vagy nem.

A támadókat meg nem kell bemutatni, olyan idióta, kretén indokokkal képesek előhozakodni, hogy csak a fejemet fogom.

Például volt egy 15-éves Soul Eateres, tudjátok az a típus, aki csak azért ismeri a Soul Eatert, mert adják az Animaxon Magyarul, na ő speciel azt magyarázta valami hihetetlenül értelmes stílusban, hogy az, hogy Panty a bugyijából varázsol pisztolyt egy Magickal Girl paródiában, az szánalmas, gáz, satöbbi, de az hogy Kid két csajból idézi a pisztolyait, amit fejjel lefelé használ, az meg cool. Vagy ott volt az a 26-éves nagy animés, aki tipikus esete a jó öreg kettősmércének, miszerint a Pantynek még a létezését se hajlandó elfogadni, de a moeblob 1000. alkalommal is jöhet, sőt kell is. =/
Kép

Avatar
zebra
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 837
Csatlakozott: 2008.09.22. 20:56
Nem:
Tartózkodási hely: Heves megye

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: zebra » 2011.01.29. 13:30


Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.01.29. 13:40

Ja... láttam már, jópofa, de a vége felé túloz. Ha valamihez be kell szívni hogy élvezd... hát az kábé a Lucky Star. =D
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2011.01.29. 16:53

Még mindig nem láttam az utolsó 3 részt, de bármi is lesz nem fogok csalódni, és biztos lesz ezernyi jobb dolgom ami miatt aggódjak mint a P&S esetleges gyenge befejezése miatt. :D
Az avatárom ellenére nem lettem fan, de eddig nem volt semmi bajom vele. És azért volt epic mozzanat benne.

Toilet humort hogyan máshogy lehetne "komolyan venni" ha nem szarból lenne az ellenfél, és nem az alpári, gusztustalan, perverz karakterek lennének a mérce?

És idáig nekem a Chack to Future volt a kedvencem. Csak cím miatt gondolom, hogy a 3 rész azzal akart poénkodni milyen stílusban készültek. Az első a 60-as 70-es évekre akart utalni, kergetőzős rajzfilmek stílusával. A másodikban agyon használták a 3D és egyéb "futurisztikus" megoldásokat. A harmadikban meg a korai rajzfilmekre hajazott a stílus.

Záró gondolat: Biztos volt benne nagy adag polgár pukkasztás is, és mivel még itt a távoli nyugaton is ezen vitatkozunk elég hevesen, tehát a készítők nagyon sok mindent elérhettek amit akartak.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.01.29. 17:09

Végül is ha lesarkítjuk, akár azt is lehetne mondani, hogy humor szempontjából elkészült "Az Animék Ren & Stimpy-je". :D

Fanboynak én se tartom magam, megnéztem, tetszett, voltak olyan részek amiket meg is ismételtem, ennyi. Bár nem tagadom, ha a legtöbb humorosnak nevezett animébe csak tized ennyi humor szorulna, már örülnék neki. =) Ha pedig valakinek nem jön be, nem gond, viszont ha beleköt, tegye értelmesen, ne röhejes indokokat találjon ki (igaz itt erre eddig még nem volt példa).
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.01.29. 17:30

Lord.Kamina írta:Olvastam róla, azt mondják nem jó.
Láttam képeket róla és a graf nagyon CN, nem csúnya de valahogy máss.
Viszont kedvenc stúdióm csinálta szal nemtudom megmerjem e nézni...
Az első részt nézd meg, ott máris kiderül, hogy a stílusod-e a cucc, ha pedig bizonytalan vagy, nézd meg úgy az első 2-3 részig. Ennyi idő a legjobb animéknél is eldönti, hogy érdeklik-e az embert, vagy sem, ennél meg bőven.
Kashim írta:A történetről ahogy Titkos is megfogalmazta enyhén szólva hiányos egy két ponton, de melyik animében nincsenek ilyen "csonka" lezárások? :wink:
De ez nem is annyira "csonka lezárás", inkább maguk alatti favágás, mivel az utolsó 2-3 részben találták ki, hogy itt most egy grandiózus sztori is kell, ahol minden mindennel összefügg. Simán "megúszhatták" volna, ha maradnak az epizodikus random marháskodásnál, erre a végére behoztak olyan dolgokat, amin még a fanok is néztek, hogy "ezt most miért kellett?" (Jó, a főgonosz már megjelent úgy az 5-6. hatodik rész körül, de nem feltétlenül kellett volna kapcsolatba hozni Garterrel, amiből amúgy nem is derült ki semmi.)Spoiler: Szóval nem csak arra az utolsó 5 perces jelenetre gondolok, ahol Stocking felkockázza Panty-t, és elhúznak, hanem már onnantól "érdekes" irányt vett a cucc, hogy bejött ez a szűzhártyás dolog, meg hogy Brief farka a kulcs, ami aktiválja a város alatt lévő fődémont. :dirr:
Kashim írta:Hát igen de szerintem ez egyfajta önparódia akart lenni mivel valljuk be egyes japánok nagyon sz@rul beszélnek angolul
Az tény, de szerintem ez nem valami extra paródia akart lenni, csak a Gainaxnál is sz*rul beszélnek angolul. XD De ezt szerintem tényleg az amcsi-fan japánok kedvéért rakták bele, elvégre káromkodni lehet japánul is, szóval ezek a random angol szavak elég hülyén jöttek ki. :dirr: Igazából egyetlen ilyen mondat volt nagy, és az is a helyzet miatt, Spoiler: Panty-t a vége felé kidobja Garter a templomból, és: "You're not a bitchy-angel anymore. You're JUST A BITCH!" XDDD Főleg, hogy igaz is volt. XD
Kashim írta:Végezetül kíváncsi leszek mennyire lesznek a további vélemények objektívak (eddig titkos-é az volt látszott a kommentjében, h azért belenézett és úgy mondott véleményt.)illetve mennyire lesznek épp az ellenkezője.Kíváncsian várom a további kommenteket!
Én is utólag számoltam meg, és talán két epizódot hagytam ki, a fogyózósat, meg a Naked Miles rendezvényt parodizáló részt, de le is szedtem őket, ne ezen a kettőn múljon, hogy nem láttam végig. XD
Zakks írta:Wháá sokkal jobb a Commenteket olvani, mint magát az animét nézni! :shock:
Ez egyes sorozatoknál így van, lásd pl. Bleach topic. XD
Péter írta:Az hogy az animében vannak visszatérő poénok, nos tény, de kérdés, hogy miben nincsenek? Minden sorozat önismétlő, mert kellenek olyan elemek, amiről megismered, illetve amiért megszereted az adott művet. Még a vér komoly hangvételű sorozatok sincsenek meg eme szolgáltatás nélkül, a fillerek meg ugyebár mondhatni csak erről szólnak. A Panty & Stocking szerintem egy egészséges középutat választott, vannak visszatérő poénok és elemek, ugyanakkor nem elégszik meg csak ennyivel, és mást is nyújt. Nevezetesen azt, hogy minden részben elővesznek egy témát, amit aztán kiforgatnak, kiparodizálnak, és közben még beszúrnak esetleg egy-két kisebb fricskát is.
A visszatérő poénokkal nem lenne gond, sőt, azok nagyon jók tudnak lenni, ha jó helyre kerülnek, lásd Ranma 1/2, kb. az egész a szereplők hülyeségeiből adódó helyzetkomikumokkal poénkodik, és ott nem 3-4 állandó főszereplő van, hanem legalább 6-8, vagy akár több is... Panty-éknél az volt a gond ezekkel, ami az AnimeCritics videóban is van a legvégén, hogy "nem tudok azon röhögni, hogy Panty dugatja magát, Chuchot széttrancsírozzák, stb." Elsőre tényleg vicces volt, vagy legalábbis meghökkentő, de már kb. az első rész végére megunja az ember, és a későbbiekben olyan szinten túlerőltetik, hogy azt a minimális "varázsát" is elveszti a jelenet.
Péter írta:Kiváló példa erre egyik kedvenc részem, az 1. duplaepizód második fele, ami az autós üldözéseket figurázza ki, illetve az ezen alapuló lagymatag filmeket, sorozatokat (Cobra 11). Minden tipikus hülyeség előkerül benne ami ezeknek a velejárója, őrült sebesség, a fizikát meghazudtoló repkedő autók, eszetlenül lövöldöző zsaruk, röhejes barikád áttörés, TV-s helikopter bezsongott kommentátorral… és az ehhez párosuló látvány, zenék valami olyan összképet adnak, amin egyszerűen látni azt, hogy nem csak az volt a cél, hogy lökjenek valamit, aztán a fanservice majd eladja. De ugyan így felhozhatnám akár a zombis, a Transformeres, vagy a fogyókúrás részt is.
A Transformerst jó hogy mondod, speciel az volt az a rész, ami az elejétől a végéig tetszett. Ott nem csak hatásvadászatnak vették elő a témát, hanem tényleg arról szólt, hogy a két robotcsapat harcol egymás ellen, és ebbe szálltak be Pantyék, így pedig még az untig ismételt poénok is új köntöst kaptak, pl. Panty dugása a robottal, vagy az átváltozás-jelenet mecha módra. XDDD Meg ugye Optimus Prime és Megatron is tiszteletüket tették. :D Bár minden rész ennyire ki lett volna dolgozva, és akkor az egész sorozat sokkal jobb lenne. 1-2 jó epizódot csináltak még, de sajnos a legtöbb esetben messze nem használták ki annak a lehetőségeit, amit parodizálni óhajtottak, inkább teletömték random agymenéssel. Azt meg azért nem mondanám, hogy minden egyes epizód akkora nagy paródia, volt jópár olyan rész is, ahol csak fanservice-kedtek Gainaxék, vagy random hülyeségekkel töltötték meg, esetleg rájuk jött a művészkedési hajlam. Előbbire jó példa a strandos rész, amikor röplabdáznak, a középsőre a Chuck to the future, meg ami még abban a részben volt (Brief lenyeli Pantyéket, és Garter lesz a szülészorvos...ha nem lett volna a végén az a zenei klipeket parodizáló jelenet, azt mondtam volna, hogy azon a héten feleslegesen dolgoztak a készítők), az utóbbira pedig ott van az a rész, amikor kitalálták, hogy most nem Pantyék lesznek a főszereplők, hanem egy random japán fószer, és a rajzolás is elment valami nagyon ronda irányba. Uhh, most eszembe jutott a "nazális G-pont" epizód, ott nagyon erős anyagot szívhattak...:dirr: (Jó, persze arra is rá lehet kenni, hogy azt parodizálja, hogy egy hülyeség milyen gyorsan divattá válik, akkor is, ha semmi értelme, de hagyjuk már... XD) A fanservice-re pedig azért végig ügyeltek, Gainaxnak amúgy is szokása a dolog (a Gurren Lagann kb. tele volt vele), és itt is vigyáztak azért, hogy pl. Panty "egy dugás/epizód" mértékét azért tartsák, vagy hogy Stocking is mindig szopjon/nyaljon valamit, vagy moe fejjel dicsérje, hogy "ez a süti milyen finom", szóval nem mintha ez mentes lenne az ilyen dolgoktól. (A legvégén lévő szüzességes izéről pedig már írtam, az 100% otaku fanservice volt, és nem akartam elhinni, hogy a 2-3 epizóddal korábban kezdődő "bonyodalmat" kb. azért készítették így elő, hogy végül azt a jelenetet belerakhassák a végén...)
Péter írta:Történetre vonatkozóan ez az anime bőven nem az a kategória, amitől logikai összefüggéseket, vagy karakterfejlődést, esetleg tényleges mondanivalót lehetne elvárni. Sajnos azonban a Gainax a 11. rész második felében megpróbált komolykodni, ami persze egyáltalán nem állt jól neki. Viszont az utolsó részben szerencsére visszatértek a megszokotthoz, bár a zárással spec én se vagyok elégedett, de láttam már ennél bőven rosszabb befejezést is.
Pontosan, én is ezt mondom, hogy csináltak egy epizodikus sorozatot, amit kb. pont az "adott el" a fanoknak is, hogy Gainaxék minden héten kitaláltak valami agymenést, komolytalan stílusban. Erre az utolsó részekre rájuk jött, hogy ide most kell valami "awesome" lezárás, meg érzelmi sokk, meg halottak stb-stb., és összehordtak hetet-havat. Nyilván karakterfejlődést, meg egy egész szérián átívelő sztorit én sem vártam el tőle, de azt igen, hogy ha már a végén kitalálták, hogy komolyabbra, "értelmesebbre" veszik egy fokkal a dolgokat, akkor az ilyenek, mint "Hellsmonkey vérének örököse, végig őt kerestem!", meg a "Rég találkoztunk Garterbelt!" ne csak levegőben szálló mondatfoszlányok legyenek, hanem illesszék is be őket normálisan a sztoriba. Vagy akkor ne is hozzák fel, de így kb. ez is csak Gainax-féle hatásvadászat. "Fú, a főgonosz és Garter régi ellenségek....tököm tudja miért, de ez olyan cool!" :-P Kb. ezt várták szerintem.
Péter írta:Eredetiségről, másolásról meg érdekes dolog beszélni, mert 2000-től fölfelé gyakorlatilag a plágiumok korát éljük, vagyis mindenki lop mindenkitől. Ez az egész másolás dolog Japán és a Nyugat között egy nagy vica versa, ami szerintem nem annyira vészes, hiszem két külön kultúráról, szubkultúráról és műfajról beszélhetünk. Lehet Nyugaton már rég lelőtték azt amit a Panty elsüt, viszont itt még nem, pláne nem ilyen formában, ráadásul itt ad az egészhez némi plusszot az, hogy vannak benne Animés, Japános sajátságok is.
Jó, mindenki lop mindenkitől, persze, de azért van egy határ... XD Vagy akkor tényleg a HOTD is király, elvégre lenyúlták a sikeres amcsi receptet (zombik támadják a várost), és megspékelték a japán sajátosságokkal, amik ott csápmelleket, meg fanservice-t jelentettek. Egy ilyen cucc nálam nem rulez lesz, hanem kb. mindkét kultúra szemetének az összeöntése egy közös tárolóba.
Péter írta:High School of the Dead-hez pedig végképp nem hasonlítgatnám, mert az egy pure fanservice anime, még a Panty & Stocking-nál azért ennél jóval többről van szó. Eleve már maga a grafika is kizár olyan elemeket, amiket a HotD-ba percenként elsütnek.
Pl.? (Jó, Panty & Stocking-os grafikával pl. tényleg nehéz lenne csápmelleket megjeleníteni, de ugye azért voltak pl. a "klasszikus" animés rajzolású átváltozások, ahol befigyelt a fenék/cici, legfeljebb nem HOTD-mértékben.)
Sikerült az utolsó másfél-két percben összefoglalnia a sorozat lényegét. XD Ja, beszívni szerintem azért szívott be, mert közelebb akart kerülni a készítők agyi állapotához, amikor ezt animálták/írták/rendezték, hátha jobban megtetszik neki. XD (Mert ugye linkeltem, hogy ennek a nagy része piásan született...legalábbis az alkoholt merték bevallani, de lehet előkerült ott is a fehér por. XDD)
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.01.30. 13:21

Titkos írta:"nem tudok azon röhögni, hogy Panty dugatja magát, Chuchot széttrancsírozzák, stb."
Ez ízlés kérdése csupán, bár utóbbit gyakrabban sütik el, ezt nem tagadom. Panty tartja az 1dugás/1rész arányt, az is csak pár másodperc. =)
Titkos írta:Azt meg azért nem mondanám, hogy minden egyes epizód akkora nagy paródia.
Én se azt mondom, hogy minden epizód überkirály 10/10, de a mérleg nyelve egyértelműen a jó oldalra húz, legalább is annál aki bírja a toilet humort.
Titkos írta:jó példa a strandos rész, amikor röplabdáznak
Az a tipikus strandos, fürdőruhás részeket parodizálná, amit igen sok animében elsütnek. Na meg a tengeri állatok + csaj hentai felállást is a rész végén.
Titkos írta:(Brief lenyeli Pantyéket, és Garter lesz a szülészorvos...)
Azon olyat röhögtem... =D Ez is inkább nyugati oldalon jellemző húzás, hogy a karakterek összemennek, aztán bekerülnek egy testbe és ott mindenféle baromságokat csinálnak. Amikor elkezdik Brief agyát szurkálni, mire ő elveszti az irányítást a végtagjai fölött és jól lezúzza Gartelbeltet, na ott az asztalt ütöttem. =D
Titkos írta:egy random japán fószer, és a rajzolás is elment valami nagyon ronda irányba
Na az a rész nekem se tetszett, csak simán unalmas volt, mint a Chuckos különkiadás is.
Titkos írta:A fanservice-re pedig azért végig ügyeltek, Gainaxnak amúgy is szokása a dolog (a Gurren Lagann kb. tele volt vele), és itt is vigyáztak azért, hogy pl. Panty "egy dugás/epizód" mértékét azért tartsák, vagy hogy Stocking is mindig szopjon/nyaljon valamit, vagy moe fejjel dicsérje, hogy "ez a süti milyen finom", szóval nem mintha ez mentes lenne az ilyen dolgoktól.
Én se mondtam hogy mentes, mert anime nincs fanservice nélkül, ezt be kell látni, ez egy affajta szükséges rossz. Viszont a TTGL-t se azért néztem, hogy mekkora mellei vannak Yokonak, hanem azért mert jópofa volt és szórakoztató. A Panty & Stockingot ugyan ezért néztem, hogy szórakozzak és nevessek, amit meg is kaptam, a fanservicet elviseltem, mert nem vitték túlzásba, illetve az mögött volt azért más is.

Véleményem szerint itt két dolog számít igazán, első az arányok. Az hogy Pantyt megdugják minden epizódban egyszer, belefér, nem sok és nem is hosszú, a karakter stílusához ez a klisé lett párosítva. Ha ennél több lenne, mondjuk 6-8 alkalom minden részben, percekig húzva, már egészen más lenne a helyzet, akkor már zavarna, így viszont az összkép része, ami nem élvez a kelleténél nagyobb prioritást.

A második, hogy mi van egy-egy részben a fanservice mögött. Jelen esetben az, hogy Gainaxék azt mondták, na most akkor ez a rész a zombikról fog szólni, ennél a strandos hülyeségeket fogjuk elővenni, annál meg az autós üldözéseket. És itt jön a lényeg, hogy ha már előveszünk egy témát, amit ki akarunk forgatni, akkor kicsit nézzünk már utána, gondolkodjunk már rajta hogy is kéne ezt összerakni. Na ezt nevezik úgy, hogy munka.

Ha pedig az ihlethez két szaké kell, esetleg egy kis kokain, akkor az kell hozzá. Nem az a lényeg hogy vezetik le a stresszt és közben milyen hülyeségeket találnak ki, hanem az hogy utána, ha már meg van az ötlet, legyen az akármekkora hülyeség is, akkor azt hogy valósítják meg.
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2011.02.02. 21:08

Végig néztem, de most tényleg nem értem hol volt ez elkomolykodva?
Pár rész unalmasabb volt kicsit, de mégis több volt az epicség.

A befejezés meg mit számít, eddig csak kétféle véleményt olvastam, valaki nagyon utálja vagy valaki nagyon szereti. Szóval mindenki el tudja dönteni ránéz-e egyáltalán ha lenne folytatás. //Aki meg csak azért nézi meg, hogy tudja szapulni meg is érdemli hogy szenvedjen.

Amit az első rész után vártam a sorozattól azt bőven felül múlta. Büszkén használom tovább is ezt az avatárt. XD
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.02.02. 22:40

Kdanni írta:Végig néztem, de most tényleg nem értem hol volt ez elkomolykodva?
Komolykodás talán nem a legjobb szó rá, de amikor az utolsó előtti rész második felében elkezdik Brief és Panty között azt a félig meddig romantikus akármit erőltetni, az nagyon nem jött be, unalmas volt. Ez az anime a beteg poénokról szól és oké, kellenek lassabb jelenetek, de nem szárazak... =/ Ugyan ez a baj azzal a résszel is, amikor Stocking szerelmes lesz a Ghostba.

Annak viszont örülök, hogy tetszett. =) Ha valaki végignézi még úgy is, hogy nem jön be neki, és ír róla egy kritikát, oké, az ő dolga, támadni lehet ezt az animét is, csak értelmesen tegye az illető.
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.02.12. 21:16

Szerintem lehet itt közös nevező. Tény, hogy a sorozat közepe felé volt a legjobb, és ha volt is néhány nagyon elcseszett dolog, unalmas részek, meg a vége részben, azért a mérleg pozitív. Bőven röhögtem rajta annyit, hogy megérje megnézni. Még Titkos is gazdagodott általa annyival, hogy volt értelme időt szánnia rá, akár észreveszi, akár nem.

Egyébként pedig a HOTD jó.
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.02.12. 22:55

Szerintem eddig se volt itt (még) komolyabb nézeteltérés, annak ellenére, hogy tipikus utálom/imádom anime. =)

HotD... a jó egy viszonylagos dolog, de sajnos ez az anime nem több mint a tipikus átlag ecchi annyi extrával, hogy zombis körítést kapott, amik sajnos egyáltalán nem félelmetesek, sőt kifejezetten elnagyoltak. Lehet ezt is élvezni, de nekem a fanservice kevés, zombik ide vagy oda. :D
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.02.13. 13:46

scineram írta:Még Titkos is gazdagodott általa annyival, hogy volt értelme időt szánnia rá, akár észreveszi, akár nem.
"Tapasztalatszerzésnek" mindenképpen jó volt, legalább láttam, hogy most már ilyen anime is létezik. XD Persze ettől még továbbra sem tartom egy jó sorozatnak. :dirr:
scineram írta:Egyébként pedig a HOTD jó.
Mondjuk ezt azért páran cáfolnák... :lol:
Kép

Avatar
Lord.Kamina
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2010.11.02. 16:32
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Lord.Kamina » 2011.03.04. 19:06

Bocs h csak most írok még, rossz volt a gépem. :drop:
Na szal megnéztem ezt és igaz h más mint a többi anim de… ÁLLATI JÓ! A kazis résztől fogot meg ::jsmile::
Lényeg h nem csalódtam a Gainaxban! ::jeye::

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.03.04. 20:34

Nagyon helyesen tetted, és annak külön örülök, hogy tetszett. Minél többen szeretjük, annál jobb. =)

A kazettás rész, amikor Pantyből celebrity lesz, az nekem is az egyik kedvencem, a tag akivel kufircol benne, tiszta Johnny Bravo. =D Egyébként jól bemutatja az a rész, hogy egy celebrity népszerűsége csak addig tart, addig tud belőle megélni, amíg a kurválkodás kimerül egyszerűbb dolgokban, ám onnantól kezdve, hogy kikerül róla egy pornófelvétel, hirtelen nem lesz többé érdekes, és a népszerűsége zuhanórepülésbe kezd.
Kép

Avatar
Vree
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2006.03.06. 18:21
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Vree » 2011.03.06. 23:53

Néztem, jó volt, ennyi :)

Gyerekek, ez a Gainax. Ezt kapja az ember egy FLCL-t vagy Evangelion-t szerzőktől. Az értelmetlen de klassz nagyobb szerepet kap mint az átláthatóság vagy az egyenletes minőség.

Egyébként a szerzők, saját bevallásuk szerint, akkor agyalták ki a történetet miközben részegen hevertek egy mezőn, az előző anime (Gurren Lagan) sikerének a megünneplése után...És gyanítom hogy némelyik epizód megtervezésénél is ezt a módszert alkalmazták. :p

Nekem tetszett hogy elég jól hozza a nyugatiaknak is eladható stílust. Majdnem minden anime belebukik amikor a nem-japán közönséghez akar igazodni, de itt volt Transformers paródiától Beatles és más nyugati zenekarokra utalásokkal teleszórt videóklippig minden :) Az akció jelenetek többsége kiválóan megkomponált, a háttérzenét meg még most is beteszem néha :) Mindezeken túl persze illetlen ökörködés az egész, amit biztosan nem nézek meg ha a magyar nevén ("Bugyi és Harisnya Zoknitartóval??") forgalmazzák, de ha már így esett egyáltalán nem bántam meg :)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5989
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.03.07. 00:10

Vree írta:Gyerekek, ez a Gainax. Ezt kapja az ember egy FLCL-t vagy Evangelion-t szerzőktől. Az értelmetlen de klassz nagyobb szerepet kap mint az átláthatóság vagy az egyenletes minőség.
Na igen, ezért is van az, hogy egyedül a Lagann jött be tőlük, abban valahogy pont eltalálták a számomra megfelelő arányokat a baromság és értelem között. XD
Vree írta:Egyébként a szerzők, saját bevallásuk szerint, akkor agyalták ki a történetet miközben részegen hevertek egy mezőn, az előző anime (Gurren Lagan) sikerének a megünneplése után...És gyanítom hogy némelyik epizód megtervezésénél is ezt a módszert alkalmazták. :p
Ezt írtam is fentebb, de le lettem ugatva, hogy tökmindegy, milyen körülmények között születik a mű, a végeredmény a lényeg. (Ez nézői szempontból mondjuk igaz is, de...ahogy te is írod, néhány résznél keményen befigyelt a hallucinogén... :dirr: XD)
Kép

Avatar
Lord.Kamina
Haladó
Haladó
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2010.11.02. 16:32
Nem: Férfi

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Lord.Kamina » 2011.03.07. 09:15

Vree írta:Néztem, jó volt, ennyi :)
+1! :thumb:
Péter írta:A kazettás rész, amikor Pantyből celebrity lesz, az nekem is az egyik kedvencem, a tag akivel kufircol benne, tiszta Johnny Bravo. =D
Wow tényleg? Észresem vettem. ::hehe::
Titkos írta:Ezt írtam is fentebb, de le lettem ugatva, hogy tökmindegy, milyen körülmények között születik a mű, a végeredmény a lényeg. (Ez nézői szempontból mondjuk igaz is, de...ahogy te is írod, néhány résznél keményen befigyelt a hallucinogén... :dirr: XD)
Nem láttam h Peti leugatot. :weh:
Ne csináld a feszkót! ::argh::

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 542
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2011.03.07. 09:25

Ahogy jó páran említették korábban, valóban az a fajta, tipikus anime, amit az ember vagy imád, vagy istenesen berókázik tőle, olyannyira szélsőséges stílust képvisel. De amondó vagyok, hogy a tavalyi szezonnak egy eléggé eredeti darabja volt, részben pontosan a nyugat által használt animestílus kollektív szembeköpéséért, a epizód- és humorformátumról nem is szólva. A részeket tekintve igaz, hogy ennek is megvan a maga szar rész adagja, és az a vége-dráma se volt kimondottan Pulitzer-díjas műsor (az erőltetett jobban hangzana), de jóval a másik oldal felé billeg a mérleg minőség szempontjából. Nem minden esetben nevetteti meg az embert, de akárcsak a Dokik esetében, van az egésznek egy olyan hangulata ami nézeti magát az emberrel. Más kérdés persze, hogy ez a hangulat az ami megosztja a közönséget.

Jó pár helyen lehet hallani, hogy milyen szar a grafikája, és ha csak a képek alapján nézi az ember, ez még igaz is lehetne, ha mozgásban nem látszana rajta az a belefektetett munka, amit sok egyéb anime megirigyelhetne. Az olyan apró részletektől, mint a valóban a beszédet követő szájmozgás az olyan jelentősebb részletig, mint a remekül belesimuló CG (hallottad ezt Gonzo?), minden a helyén van, graphic failnek szinte nyomát se látni.

Tavalyi szezonból roppant kevés olyan anime volt, ami pár résznél tovább lekötött (számszerint három), de a P&S kivételt képez, ráadásul még a végén is ugyanúgy tetszett, mint mikor belekezdtem. Nyolcast simán megér.
Kép Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Panty & Stocking with Garterbelt

Hozzászólás Szerző: Péter » 2011.03.07. 10:48

Vree írta:Nekem tetszett hogy elég jól hozza a nyugatiaknak is eladható stílust. Majdnem minden anime belebukik amikor a nem-japán közönséghez akar igazodni, de itt volt Transformers paródiától Beatles és más nyugati zenekarokra utalásokkal teleszórt videóklippig minden :) Az akció jelenetek többsége kiválóan megkomponált, a háttérzenét meg még most is beteszem néha :) Mindezeken túl persze illetlen ökörködés az egész, amit biztosan nem nézek meg ha a magyar nevén ("Bugyi és Harisnya Zoknitartóval??") forgalmazzák, de ha már így esett egyáltalán nem bántam meg :)
Először én se fűztem hozzá különösebb reményeket a képek, cím alapján, de aztán szerencsére kellemesen csalódtam benne. Amúgy igaz, a Japánoknak rendszerint nem nagyon megy az ilyesmi, általában nagyon gyerekesre, erőltetettre veszik a figurát, amihez jön az, hogy a karakterek vagy totál illogikusan reagálnak, vagy egyszerűen csak nem is reagálnak semmit. Plusz a reakció idő, ami rendszerint közel áll a 0-hoz, aztán hirtelen kitör.
Lord.Kamina írta:Nem láttam h Peti leugatot. :weh:
Hagyd... nem ér annyit. ::^_^:: (Vigyázz mert a végén még te is a padawanom leszel a setét oldalon. :vigyor: )
Dodgers írta:Tavalyi szezonból roppant kevés olyan anime volt, ami pár résznél tovább lekötött (számszerint három), de a P&S kivételt képez, ráadásul még a végén is ugyanúgy tetszett, mint mikor belekezdtem. Nyolcast simán megér.
9-et is bátran. =D
Dodgers írta:a remekül belesimuló CG (hallottad ezt Gonzo?)
Az biztos, mondanám, hogy a Pierrotnál azért még így is jobbak, csak sajnos tőlük nem nehéz jobbnak lenni. =)
Kép

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Offtopic

Hozzászólás Szerző: Péter » 2014.09.28. 22:04

Keelia írta:Ez a jelenet de morbid :D
Ilyen az egész anime, szóval ha a PaSwG-re azt mondjuk, hogy egy megosztó anime, akkor erre tízszeresen igaz ez az állítás. :vigyor:
Kép

Válasz küldése