Mirai Nikki

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5808
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.10.15. 17:48

Már hárman is nézzük a fórumról, és gondoltam mielőtt nagyon belemennénk a sztoriba az új animék topicjában, inkább nyitok neki egy sajátot. :) A sorozat a héten indult, és engem már az első rész is letaglózott a hangulatával, és a benne rejlő lehetőségekkel. A manga már jó ideje véget ért, az animét pedig 26 részesre tervezik, így még esély is van rá, hogy kapunk egy normális, lezárt, kerek egész sorozatot. Sztorira egyelőre ilyen Battle Royale-al kevert Death Note-nak tűnik, csak halállista helyett jövő-telefonjuk van. Yukiteruban az volt szimpatikus, hogy szerintem abszolút reálisan reagálta le a dolgokat, a telója képességének csak eleinte örül, amikor megtudja, hogy mivel is jár ez az egész, akkor viszont már frászt kap, Yunotól pedig szabályosan retteg. (Ez utóbbit pl. nem nagyon láttam eddig animékben, rendszerint a srác azt is elnézi, ha a barátnője félőrült.) A zenei aláfestések pedig kitűnően alapozzák meg a hangulatot. :D Szóval összességében egy nagyon fun sorozatnak nézünk elébe, ha a stúdió el nem szúrja. Ja, és légyszi manga spoilerekkel csak óvatosan, én pl. azt még nem olvastam. XD
Junchi írta:Ja, és Deus hangja Wakamoto papa!!!!44 (Bár CG!Deus imho elég gáz, de majd megszokom úgyis.)
Akkor azért volt olyan ismerős. XD A CG-Deusra többen szívták a fogukat, de engem valahogy egyáltalán nem zavart, pedig az amúgy rajzolt közegből kilógó CG-től általában én is a falnak megyek. (Lehet, mert Deus szerintem dizájnra is olyan szobor-, és mechaszerű, meg persze eleve egy ilyen "hi-tech" istenvilágból irányít, monitorok, miegymás... XD)
Michiyo1188 írta:Mangához én is kicsit lusta vagyok általában, de ez nagyon elkapott, mikor elkezdtem. :) Szerintem megpróbálkozhatsz a mangával te is, arra legalább nem kell egy-egy hetet várni. :D Meg ki tudja hogy csinálják meg az animét. Kihagynak e dolgokat v nem tudom. 26 rész is lehet, hogy kevés lesz. De ha nem szúrják el, akkor nem csak az 1. rész lesz nagy, hanem az egész sorozat és lehet tényleg lesz kb olyan híres mint a Death note!
Igazából én pont ugyanezekért a dolgokért szoktam a mangát az anime után olvasni, tudod, a legjobbat a végére. :D XD Ha szétbarmolják az animét, még mindig ott van a manga, amiről tudom, hogy úgyis jobb, ha viszont most azonnal lenyomnám az egészet, lehet nem lennék kíváncsi ugyanerre animált formában, vagy ha nézném is, folyton az lenne a bajom, hogy ez vagy az a jelenet miért tért el az eredetitől. XD A Mirai Nikki esetében amúgy már az anime előtt beterveztem a mangát, csak közben hallottam, hogy jön belőle a TV sorozat, így most már megvárom a végét. :)
Michiyo1188 írta:Topikot meg nyiss hozzá, így is hátha ismertebb lesz. ^^
Megtörtént. :)
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.10.15. 18:10

Titkos írta:Sztorira egyelőre ilyen Battle Royale-al kevert Death Note-nak tűnik
A Battle Royale-os hasonlat nagyon is helytálló, de én a DN helyett inkább a Steins;Gate-et mondanám, azzal a kiegészítéssel, hogy itt ugye inkább a jövő jut fontosabb szerephez, de ez az egész "tettünk valamit a jelenben/jelennel, hopp, máris hogy megváltozik a jövő"-szál már ott is nagyon szimpi volt, ezért is van az, hogy bizonyos prioritásokat élvez ez a cucc a szememben. :D (Igaz, kábé ez az egyetlen nézhető anime eddig a szezonban a Fate Zeróval kéz-a-kézben, úgyhogy nagyok az elvárásaim. Asread, ezt most ne cseszd el, dammit!)

A manga meg szintén király, igaz, csak az első kötethez volt szerencsém, meg pár random fejezethez, szal már várom, mikor jönnek azok a részek in animu, amik már nekem is újak lesznek. :3 (TP meg örülök, hogy feltámadt poraiból, legalább kiadhatják azt a maradék két kötetet is, hogy aztán ezt is elkezdhessem majd gyűjteni... egyszer.)

Yunót meg nem kell félteni, lesz majd sok khemény-finom yandere-jelenete, úgyhogy my body is ready. :D

Jöhet a kettes rész.

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1466
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.10.15. 18:31

Mielőtt megnézném az első részt nagyon gáz, ha nem olvastam a mangót?
Kép

Avatar
Michiyo1188
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2010.08.12. 15:00
Nem:
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Kapcsolat:

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Michiyo1188 » 2011.10.15. 20:21

Köszönöm/jük a topikot, szerintem lesz miről beszélni. ^^
Titkos írta:Igazából én pont ugyanezekért a dolgokért szoktam a mangát az anime után olvasni, tudod, a legjobbat a végére. :D XD Ha szétbarmolják az animét, még mindig ott van a manga, amiről tudom, hogy úgyis jobb, ha viszont most azonnal lenyomnám az egészet, lehet nem lennék kíváncsi ugyanerre animált formában, vagy ha nézném is, folyton az lenne a bajom, hogy ez vagy az a jelenet miért tért el az eredetitől. XD A Mirai Nikki esetében amúgy már az anime előtt beterveztem a mangát, csak közben hallottam, hogy jön belőle a TV sorozat, így most már megvárom a végét. :)
Igaz, az eredeti a legjobb, de az animés változat azért ad pluszt hangilag, zeneileg, látványilag. Történet szempontjából persze tényleg jobb előbb a manga. Azt pl. nem csinálod, hogy olvasod vele a mangát?
Megállod nem beleolvasni mikor felgyorsulnak az események? :wink:
Junchi írta:A Battle Royale-os hasonlat nagyon is helytálló, de én a DN helyett inkább a Steins;Gate-et mondanám, azzal a kiegészítéssel, hogy itt ugye inkább a jövő jut fontosabb szerephez, de ez az egész "tettünk valamit a jelenben/jelennel, hopp, máris hogy megváltozik a jövő"-szál már ott is nagyon szimpi volt, ezért is van az, hogy bizonyos prioritásokat élvez ez a cucc a szememben.
Tényleg, Battle Royale-hoz tényleg lehet hasonlítani (bár még nem olvastam el, csak tartalmilag ismerem kb. :P), meg a Steins Gate-hez is! :D Talán emiatt a Steins gate kedvelők is szeretni fogják. :)
Junchi írta:Yunót meg nem kell félteni, lesz majd sok khemény-finom yandere-jelenete
jaj, igen. :vigyor: De mennyire lehet már sejteni/látni az első részből is,hogy milyen Yuno! nem? Az utolsó mondata és azt ahogy mondja és milyen arccal. XD
Az animében mennyire őrültebbnek látszik: :LOL:

http://kepfeltoltes.hu/view/111015/3940 ... es.hu_.jpg
Mielőtt megnézném az első részt nagyon gáz, ha nem olvastam a mangót?
Dehogy. Nyugodtan vágj bele. ^^
"Az anime is egy egyfajta drog...könnyű rászokni de nehéz leszokni"
nagy igazság. :D

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.10.18. 18:42

EPICsode2

Úgy érzem, nagy harcot fog vívni ez a stuff a Fate/Zeróval, hogy melyik is legyen végül a szezon győztese (nálam persze). : P

Valahogy imho sokkal jobban átjön az egész, így animében, mint mangóban.

Also: WANT MOAR YUNO! Már a manga alapján is best yandere ever volt, de így, színekkel (mmm~~, pink hajszín *_*) és seiyuuval még inkább kjút, meg ószom. :3

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.10.20. 07:41

Dupla...

Ezt most olvastam RC-n: "The main character looks like makoto in school days." - Annyira igaz. :D (Bár szánalmasságból a Deadman-es Gantával is ugyanúgy vetekszik. Hiába, nem futja normális főhősökre ezekben a guro-shounenekben. :3)

Btw azt nem is említettem (és amit már a mangában sem értettem), hogy honnan az ördögből kapta elő azt a motort Kilences? :D

Btw2 az anime artwork nekem sokkal jobban bejön eddig, mint a mangáé. Több a részlet, kevesebb a fura fej és a design is messze kellemesebb a szemnek.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.10.25. 12:55

Tripla... (Már csak én nézem? ^^")

Yuno kis titka jelenet meh, szal igen, láttuk, szép sötét szoba... és? Szerettem volna megtapasztalni azt a horrort, amit Yuki látott és amit mi is láttunk egyébként a mangában.

Ettől függetlenül továbbra is zseniális, főleg a rész vége volt az, ami GWAH! Nagyon tetszett, hogy a köv ch első pár oldalát áthozták a rész végére + Yuno bekukucskálása a végén BRRR! Így, hogy voltak hangok is, még nagyobbat ütött.

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5808
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.10.27. 01:34

scineram írta:Mielőtt megnézném az első részt nagyon gáz, ha nem olvastam a mangót?
Nyugi, én sem, és így is teljesen élvezhető a cucc az eddigi két rész alapján.
Michiyo1188 írta:Igaz, az eredeti a legjobb, de az animés változat azért ad pluszt hangilag, zeneileg, látványilag. Történet szempontjából persze tényleg jobb előbb a manga. Azt pl. nem csinálod, hogy olvasod vele a mangát?
Megállod nem beleolvasni mikor felgyorsulnak az események? :wink:
Szerintem igen. XD Az animénél könnyű, ha nincs több rész a héten, akkor nincs, gyorsabban nem nézhetem, mint ahogy az animestúdió rajzolja. XD A mangánál lenne pont gáz, nem bírnám ki, hogy "akkor ma csak eddig olvasom, és folytatom, ha az anime is túlért ezen a részen", mivel tudom, hogy csak egy kattintásra van a folytatás. XD Egyszerűbb az anime utánra hagynom az egészet. XD
Michiyo1188 írta:Tényleg, Battle Royale-hoz tényleg lehet hasonlítani (bár még nem olvastam el, csak tartalmilag ismerem kb. :P), meg a Steins Gate-hez is! :D Talán emiatt a Steins gate kedvelők is szeretni fogják. :)
SG-ből egy részt sem láttam, de ha már ketten is mondjátok, hogy ennyire hasonlítanak, lehet azt is megnézem majd egyszer. XD
Michiyo1188 írta:jaj, igen. :vigyor: De mennyire lehet már sejteni/látni az első részből is,hogy milyen Yuno! nem? Az utolsó mondata és azt ahogy mondja és milyen arccal. XD
Az animében mennyire őrültebbnek látszik: :LOL:
Az a fej azzal a szexuálisan túlfűtött hanggal együtt valami priceless volt, és ezt most egy nem-yanderés mondja.
Junchi írta:Ezt most olvastam RC-n: "The main character looks like makoto in school days." - Annyira igaz. :D (Bár szánalmasságból a Deadman-es Gantával is ugyanúgy vetekszik. Hiába, nem futja normális főhősökre ezekben a guro-shounenekben. :3)
Tény, hogy elég szánalmas volt a második részben (azért az már fájt, amikor sokadjára kellett a szájába rágni, hogy "bazz, a mobilod FOLYAMATOSAN nézd már, ne csak úgy hébe-hóba..."), de azért Makoto szintjétől szerintem máris fentebb van. XD Egyrészt az arca érzelmeket is képes tükrözni, nem csak azt a konstans "döglöttponty-nézést", ami M arcán virított mindig, másrészt minimális gógyija azért M-el ellentétben van, pl. ha úgy vesszük, saját szakállára kihasználja Yunót.
Junchi írta:Btw azt nem is említettem (és amit már a mangában sem értettem), hogy honnan az ördögből kapta elő azt a motort Kilences? :D
Azon én is néztem. XD Bár mondjuk ez a rész most tudatosította bennem, hogy ez inkább ilyen "don't think, feel!" sorozat lesz, mert a feeling ugyan a helyén volt, de ha logikai alapon kezdeném vizsgálni a dolgokat, valszeg több helyen is bebukná a dolgot, és ez még csak a második rész... XD (Bár a kis "varázsloli" szövegelése a végén tényleg megmagyarázott pár dolgot, azt hittem, pusztán fanservice meg hülyéskedés miatt fogják a végére pakolni minden résznek, de nem. Ez a mangában amúgy hogy volt megoldva, ott is minden chapter után volt egy ilyen omake, vagy ott azért jobban átjöttek az ilyen háttérinfók, mint pl. hogy eredetileg nem is Yukiteru után ment a rendőr meg a dilis? XD) Szóval a plotba inkább nem megyek bele, mert pl. kíváncsi lennék, hogy Kilences hogyan helyezett el ennyi bombát anélkül, hogy az bárkinek feltűnt volna. XD (Amúgy ezek a japán mobilok ennyire szarok, hogy egy dartstű bármelyiket átdöfi, akár közvetlen közelről is? XD A régi Nokia 3310-esem szerintem simán blokkolná. XD Csak mert most is azzal támadt a srác kínjában, és Kilences rendesen be is párázott tőle. XD)
Junchi írta:Btw2 az anime artwork nekem sokkal jobban bejön eddig, mint a mangáé. Több a részlet, kevesebb a fura fej és a design is messze kellemesebb a szemnek.
Igen, ez nekem is feltűnt, hogy olyan kidolgozottabb az egésznek a rajzolása a mangához képest, bár mindenhol így lenne.
Junchi írta:Tripla... (Már csak én nézem? ^^")
Nem, csak berágtam ezekre a Got_speed, Got_woot, Got_deviccesekvagyunk subberekre, akik ötven fájlnévvel nyomulnak, akik meg panaszkodnak, hogy "öreg, nem tudtok kódolni?", azoknak visszaírnak, hogy "a mi fájljaink nem kompatibilisek az ilyen szar lejátszókkal, mint a VLC" (lol, VLC mint "szar lejátszó"...), úgyhogy hiába ők vannak kinn mindig leghamarabb az új részekkel, várok a Static Subra, ők a Mai HiME óta "haverjaim". Hátránya, hogy késnek némileg, szóval én még most vagyok csak túl a második részen, a harmadikos dolgokra majd reagálok, ha megnéztem a részt. A kettesből meg:

-Yuno király volt, amikor elkezdte szándékosan aktiválni a bombákat. XDDDD Sajnos ahogy láttam, az a mocsok, aki a "bandavezér", és már az első részben Yuki megveretését tervezte, lenn volt az udvaron, és még a nagy balhé előtt elszaladt, pedig őt már szívesen látnám fűbeharapni.

-Kilences kár hogy nem halt meg a rész végén, tipikus "pscyho bitch", valszeg sem karakterfejlődése, sem értelmes szerepe nem lesz, csak random öldököl mindenkit, mert élvezi.

-A rendőr már sokkal nagyobb arc volt, főleg ezzel az "egyszer rádfogom a stukkert, egyszer meg jobbomat nyújtom feléd" stílusával.

-Remélem Junchi, a végén neked is befigyelt a Gyűrűk Ura. XD

Rendőr: Mi leszünk...a Jövő-napló Szövetsége! Tiéd a pisztolyom!
Yukiteru: ...a mobilom...
Yuno: ...és a testem!

XDDDDDDDDDDDDDDD Aztán a végén tényleg meg is jön az üzenet Yuno mobiljára, hogy "Yuki and Yuno become one.", én meghaltam. XD Most már el ne csessze Yuki a "Yuno Route"-ot, mert ennél a csajnál halálos lehet egy "bad end." XDDD

Tényleg, az endingben mi volt az az "eltűnnek sorban a jövő-napló tulajok"? A manga ismeretében ez a jelenet mondott nektek valamit, vagy ugyanolyan tök random izének tűnt, mint számomra? Apropó ED, az OP is tűrhető is lett, bár az én ízlésemhez képest talán már túl elborult is, főleg a vége felé az a Yuno vs Yuno fight, ami kifejezetten ijesztő lett, de amúgy illik a sorozathoz, és még mindig inkább az opening legyen ilyen térdig vérben gázolós izé, és a tényleges sorozat meg normálisabb, mint mondjuk anno az Elfen Lied-nél, ahol ez pont fordítva volt. XD
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.10.27. 07:22

Titkos írta:Az a fej azzal a szexuálisan túlfűtött hanggal együtt valami priceless volt, és ezt most egy nem-yanderés mondja.
Ezzel nem is tudnék jobban egyet érteni. :3 Százszor odavert a mangának az a jelenet. Ott Yuno feje sem volt olyan elborult + színek és hangok nélkül nem is volt az igazi. Ezzel szemben az animében? Szétfolytam. :3 (Pedig én sem vagyok az a kimondott yandere fanboi, de Yuno egyszerűen RULZ! Ja, és az a jelenet persze meme lett, legalábbis gelboorun. Elég csak rákeresni a "Mirai Nikki"-re, egyből dobja is ki a mindenféle egyéb verziókat, Mamitól kezdve egészen a Touhou-s lánykákig.)
Titkos írta:Makoto szintjétől szerintem máris fentebb van.
Ez mondjuk igaz, már csak azért is, mert Makotónál aligha ismerek nyomorékabb anime karaktert, és mondom ezt úgy, hogy summa két részt láttam a School Failzből, ami nem az első kettő volt. xD (Nice Boat, jaj de szép is vagy.)
Titkos írta:Bár mondjuk ez a rész most tudatosította bennem, hogy ez inkább ilyen "don't think, feel!" sorozat lesz
Ez már az első rész után nyilvánvaló volt számomra (most a mangától elvonatkoztatva). :3 Szal egy a könnyen átszúrható telefonok, egy az intelligenciával nem rendelkező Hármas és egy az abszolút shounen-i gondolatmenettel operáló főhős. A többi már csak körítés, főleg a "feel" részét erősítve.
Btw a kötetek végén (jó Shounen Ace-es szokás) is megvannak ezek az omake-ek, bár, hogy ugyanazok e, mint amik az anime epizódok végén vannak, azt nem tudom. Kötetből eddig csak az elsőt fogtam kézben sajna, de karácsony előtt tervezek egy naaagy mangabevásárlást, és, hogy az első két vol (min) benne lesz, az is biztos. Shit is too awesome!
Titkos írta:Nem, csak berágtam ezekre a Got_speed, Got_woot, Got_deviccesekvagyunk subberekre, akik ötven fájlnévvel nyomulnak, akik meg panaszkodnak, hogy "öreg, nem tudtok kódolni?"
Eddig nekem volt annyi előnyöm, hogy a manga-ismeretemmel tudtam pedálozni, így a feliratukra gyak nem is volt szükségem, ellenben mondjuk a negyedik rész már nekem is új lesz, de magamat ismerve úgyis képtelen leszek kivárni, míg Static-ék elkészülnek a saját verzsönükkel... ^^" (Persze majd, ha DVD írásra kerül a sor, akkor mindenképp lekapkodom az ő verzióikat is + akkor már a BD-ripekre is pályázom, szal a 3. részből ítélve úgy tűnik, hagyni akarnak oda is valamit.)
Titkos írta:Kilences kár hogy nem halt meg a rész végén, tipikus "pscyho bitch", valszeg sem karakterfejlődése, sem értelmes szerepe nem lesz, csak random öldököl mindenkit, mert élvezi.
Nana, csak óvatosan! Fontosabb karakter lesz ő, mint gondolnád. ;)
Titkos írta:Remélem Junchi, a végén neked is befigyelt a Gyűrűk Ura. XD
Alapság. :3
Titkos írta:Most már el ne csessze Yuki a "Yuno Route"-ot, mert ennél a csajnál halálos lehet egy "bad end."XDDD
Az nem kifejezés. xD A harmadik részben majd látni is fogod, miért _előnyös_ jól kijönni a csajjal. ^^
Titkos írta:Tényleg, az endingben mi volt az az "eltűnnek sorban a jövő-napló tulajok"?
Nem kell neked spoiler, hidd el. :) (De amúgy PROTIP: Battle Royale, ahogy említetted is. Innen már jön magától a többi.)

-ETA-

Az OP single meg egyszerűen király! Nem bírok leállni vele.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.10.27. 11:37

Junchi írta: Btw azt nem is említettem (és amit már a mangában sem értettem), hogy honnan az ördögből kapta elő azt a motort Kilences?
Tipp1. A seggéből.
Tipp2. A mangaka seggéből...
Tipp3. Felrobbantott egy kindertojást.
Michiyo1188 írta: Igaz, az eredeti a legjobb,
Nemtom, számomra már most lekörözte a mangát. :-P Eddig sikerült betömni pár kisebb lyukat, ami a mangában zavart, bár nem tudom, hogy az ordenáré baromságokkal mihez tud kezdeni. De én reménykedem. :)

Titkos! A te mobilod tényleg elég masszív valami, de a manapság divatos japán mobilok ránézésre is sokkal törékenyebbek. El tudom képzelni, hogy egy fém darts betöri azt a külső valamit, ami Hármas esetében nem is a normál burkolat volt, hanem valami kiálló díszizé.
Junchi írta: Btw a kötetek végén (jó Shounen Ace-es szokás) is megvannak ezek az omake-ek, bár, hogy ugyanazok e, mint amik az anime epizódok végén vannak, azt nem tudom.
Oh no, azokat kellene valahol megnézni, hátha a mangaka abban tömködi be a lyukakat a történetben. :(

Yukkiról: nos, nekem még mindig hihetőbb az, hogy egy 14 éves (aki ráadásul eddig is kívül állt a világ folyásán) életveszély hatására inkább elbőgi magát, minthogy átmenjen berserk módba és megölje a random előkerülő embereket. Könyörgöm, még csak gyerek! Elképzelve, én sem hadonásztam volna annyi idősen fejszével hasonló helyzetben. Yuno más, ő totál kattant, de ezért szeretjük. :3 Azt viszont bírom Yukkiban, hogy Yuno-t a helyén kezeli. Pontosan tudja, hogy tartani kell tőle, még ha néha (pl. 3. rész) el is érzékenyül.

Az OP meg kicsit talán túl pozőr, de nem lett rossz. XD
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5808
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2011.10.27. 12:04

Junchi írta:Ja, és az a jelenet persze meme lett
Nem csodálom, kb. mintha a készítők is direkt memének szánták volna. XD
Junchi írta:Ez mondjuk igaz, már csak azért is, mert Makotónál aligha ismerek nyomorékabb anime karaktert, és mondom ezt úgy, hogy summa két részt láttam a School Failzből, ami nem az első kettő volt. xD (Nice Boat, jaj de szép is vagy.)
Első anime volt, amit képtelen voltam rendesen végignézni. Kb. mindig a hatodik részig jutottam, aztán ugrottam én is inkább a Nice Boat-ra. Ez sokat elmond a sorozatról. És a vége számomra happy end. Ez pedig a karakterekről, főleg Makotóról árul el sok dolgot. XD
Junchi írta:(Persze majd, ha DVD írásra kerül a sor, akkor mindenképp lekapkodom az ő verzióikat is + akkor már a BD-ripekre is pályázom, szal a 3. részből ítélve úgy tűnik, hagyni akarnak oda is valamit.)
Sajnos az összes stúdió ráállt erre, úgyhogy nekem is meg kell lassan szoknom, hogy mindent kétszer kell letöltenem, egyszer amikor nézem, aztán a BD-t, amit ki is írok.
Junchi írta:Az nem kifejezés. xD A harmadik részben majd látni is fogod, miért _előnyös_ jól kijönni a csajjal. ^^
Az eddigiek alapján lenne pár tippem rá, de akkor inkább kivárom az epizódot. :D
Junchi írta:Nem kell neked spoiler, hidd el. :) (De amúgy PROTIP: Battle Royale, ahogy említetted is. Innen már jön magától a többi.)
Ja jó, akkor nem kérdezek erről többet. XD Csak érdekelt, hogy van-e történeti szerepe, vagy csak szóltak Józsiéknak, hogy kéne valami original ending, nem csak az adott epizód lejátszása visszafelé, mint legutóbb. XD De akkor várom ezt is. :)
A mordályos nyul írta: Tipp1. A seggéből.
Tipp2. A mangaka seggéből...
Tipp3. Felrobbantott egy kindertojást.
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Jelöljük meg a harmadikat. XD
A mordályos nyul írta:Titkos! A te mobilod tényleg elég masszív valami, de a manapság divatos japán mobilok ránézésre is sokkal törékenyebbek. El tudom képzelni, hogy egy fém darts betöri azt a külső valamit, ami Hármas esetében nem is a normál burkolat volt, hanem valami kiálló díszizé.
Értem. :) Amúgy akkor majd újranézem Hármas halálát, mert én tényleg úgy emlékszem, hogy a darts konkrétan átüti a képernyőt.
A mordályos nyul írta:Azt viszont bírom Yukkiban, hogy Yuno-t a helyén kezeli. Pontosan tudja, hogy tartani kell tőle, még ha néha (pl. 3. rész) el is érzékenyül.
Igen, ez már az első rész óta tetszik nekem is. Herótom volt már a sok: "Ja, tudom, hogy klinikai eset vagy, de nekem ez teljesen oké...Akkor járunk? :D" sztoritól. XD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.10.27. 12:12

Titkos írta: Értem. :) Amúgy akkor majd újranézem Hármas halálát, mert én tényleg úgy emlékszem, hogy a darts konkrétan átüti a képernyőt.
Az amúgy lehet... Bár őszintén szólva még sosem próbáltam darts-szal átütni japán mobilt. XD Plusz még sosem volt a kezdemben igazi darts, csak műanyag játékverzió.
Ezt a képet elnézve még el is tudom képzelni, hogy veszélyes.
Kép

Avatar
Sárkánybaby
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 947
Csatlakozott: 2011.10.14. 22:41
Nem:
Tartózkodási hely: A várban, melynek neve AAARRGGHHH
Kapcsolat:

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Sárkánybaby » 2011.10.27. 13:28

Csak bekukkantottam, úgy, hogy nem szagoltam hozzá az animéhez sem, de nem állom meg szó nélkül.
Erről az egymás ellen áskálódásról meg Egyeske-Ketteske történetéről nekem inkább az East of Eden jut az eszembe.
Ja, mondjátok, hogy olyan, mint a BR. Olvasta valaki, aki ezt mondja, vagy "csak ismerem a sztorit"? Csak kíváncsi vagyok, hogy aszerint is olyan, aki belülről ismeri a BR-t.
Kép
It's a giant mushroom! Maybe it's friendly!!
"Shingle again? Didn't we have roofing material for dinner last night?"
Elvis lives on in our hearts, in his music and in a trailer park outside Milwaukee.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.10.27. 14:09

Én nem ismerem, de gondolom az alapszitura értették.
Szerintem olyan, mint a Hegylakó, csak nem kapod meg a másik erejét... bár ha a végén csak te maradtál, istenkirály leszel. :-P
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2011.10.27. 14:54

A mordályos nyul írta:
Junchi írta: Btw azt nem is említettem (és amit már a mangában sem értettem), hogy honnan az ördögből kapta elő azt a motort Kilences?
Tipp1. A seggéből.
Ott nem az a rúd volt rögzítve, amin a detonátorok voltak?
Viszont valami olyat mondott búcsúzóul, hogy az ő naplója a menekülés napló, az csak adott valami tippet hova rejtse a motort, hogy mi ne lássuk.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.11.01. 11:37

Ep4

Ez már nekem is új volt, mindjárt enyhén sokkolt is, amit a "zombikkal", meg ezzel az egész hipnózisos dologgal előadtak...

Btw úgy tűnik, hagyni akarnak valamit a BD-re is, szal mikor Yuno belevágta a baltát a hullába, ott azért látványosan befigyelt az a mocsok feketeség. Hála a jó égnek azért egyelőre még nem tartunk ott, hogy mindez az élvezhetőség rovására menne. Yunónak meg volt sok-sok imádnivaló yandere-pillanata; legszívesebben mindről dobnék be egy screenshotot, főleg arról, ahogy Hatosra nézett. :D

Eh, most már biztos, hogy berendelem a manga első két kötetét decemberben. :3

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1466
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: scineram » 2011.11.07. 15:53

Este betoltam végre a négy részt. Az első szimplán kurva durva. Ilyen feszültséget anime látttán, a rész felére már egekben volt a pumpa. Yukiteru nem a legszimpatikusabb, de ez a lényeg, végre valaki némi szmélyiséggel. CG Deuxxal pedig nem volt bajom, mert ütött el nagyon, és a karakterhez meg a másik világhoz is passzolt. Második rész már eléggég shounenes volt a pozőr terrorkodással, a füstből előugró motor láttán fel is nevettem. A harmadikban megint volt suspense, a levéllyukon benézéskor azt hiszem, meg is haltam. A negyedik rész kissé random volt. Úgy éreztem, inkább történnek dolgok, mint cselekmény zajlik, a zombi követők meg egyenesen wtf? Le már nem teszem, az biztos, még ha engem is üldözne Yuno. Vele nem tudok betelni. Tetszik ez a mém.
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.11.07. 21:17

Igen, itt már kezdődnek a "dolgok"...
A hipnózis szerintem is enyhén fura. A "zombikra" amúgy csak poénból utaltok így? Meg az is aranyos, hogy már csapkodják egymást egy ideje, mikor 6os elunja a dolgot és rájuküvölt. És akkor használt is. Elvileg. Vagy csak azokon, akik nem tetették magukat halottnak?
12-es már a mangában is lolwut szintű volt, és azt reméltem, hogy a mangában legalább poén lesz az "átváltozása", de inkább csak olyan szemöldökfelhúzósan fura volt. Azt persze vágom, hogy ő se teljesen százas.

Az az érzésem, hogy túl sokat gondolkodom ezen a sorozaton, bár nem narutó ez, hogy agykikapcsolva kellene nézni. És még fogok is, a mangát úgysem tudtam kibeszélni senkivel, és felgyűlt bennem egy csomó mondanivaló. :-P
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2011.11.08. 16:04

scineram írta:Vele nem tudok betelni.
BRO!

(Amúgy azt a memét kicsit unom már. Oké, még mindig születik egy-két jobb ötlet [Fate Zero Berserkeren pölö felröhögtem], de már lassan azzal lesz tele egész gelbooru, ha rákeresek Yunóra... >.>)

In b4: Ep5

Na, végre bejött a képbe valami creepy is, legalábbis Hatos flashback-je egészen ott volt a szeren. Pláne a fej a vége felé.
A yandere-momentekért plusz pont as usual, és... OMG, Yukki csinált végre valami férfiasat?! o.O

Azért a cenzúrázott kézért mondjuk kár, bár nem sír a szám, hisz tudom, a BD-n úgyse lesz kitakarva. :D 12-es halála meg gyors volt.

Ebből manga-olvasás lesz, ha véget ért az animu, az 100%. Kár, hogy egyik netes manga-beszerzőhelyen sem lehet ATM kapni az első kötetekből... >.> (lolBay-en lenne egy jó aukció az első négy kötetre, épp csak tudom, holnapra már vagy 10 bid lesz rajta 50+ dollár körül. Meh!)

-ETA-

OFF: Elolvastam a Big Order (a mangaka current mangája) lefordított fejezeteit (ergo az első kettőt) is és egész jól indul az is. Bár, ahogy látom, az író képtelen megszabadulni Yunótól, szal, az itteni csaj nem csak designra, de még viselkedésre is olyan, mint elődje. xDD

Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: BSW » 2011.11.08. 17:32

Nekem a Murumuru szegmens a kedvencem. Annyira nem illik az animéhez, hogy az már csodás! =D

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2011.11.08. 21:40

Junchi írta:(Amúgy azt a memét kicsit unom már. Oké, még mindig születik egy-két jobb ötlet [Fate Zero Berserkeren pölö felröhögtem], de már lassan azzal lesz tele egész gelbooru, ha rákeresek Yunóra... >.>)
Igaz, Yunoval az igazi!

Szóval most WTF volt az a hipnózis? Szóval mit is akart ott elérni 12th? Nekem úgy tűnt, hogy semmi komolyabb cél nem lebegett a szeme előtt. //Jó ez gyenge volt.// A menő átváltozása után, kicsit többet is mutathatott volna.

6th szektája se volt semmi, náluk csak a rendőrök voltak nagyobb lúzerek. XD
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.11.09. 09:23

Kdanni írta: Szóval most WTF volt az a hipnózis? Szóval mit is akart ott elérni 12th?
Az ötödik rész alapján talán jobban átjön, de az van, hogy 6os naplója azt jegyzi, hogy a hívők mit látnak/csinálnak stb (mondjuk kérdés, hogy azt hogyan, hiszen 6os (elvileg) sosem hagyja el a szobát, és elvileg a jövőnapló mindig olyan stílusú lesz, ahogy előtte is vezették. Vagy korábban csak azt írta le, amit jelentettek is neki?), így ha a hívőket megzavarja, akkor az egész naplót megzavarja, és őt nehezebb követni, engem viszont jobban zavar, hogy hogyan is csinálta 12es.

Meg a másik, hogy most akkor jó lenne eldönteni, hogy 6os most főnök ott, vagy sem. A flashback-ek alapján nagyon nem az, ha meg a jelen eseményeit nézzük, akkor viszont minden szavának engedelmeskednek. Ez így nekem nagyon nem jön össze.

De örültem, mert egy kicsit ez is jobban el lett magyarázva, mint a mangában.
Kép

Avatar
BSW
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2010.10.10. 16:25
Nem: Férfi

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: BSW » 2011.11.09. 10:50

Nem úgy volt, hogy amint bizonyította, hogy megkapta ezt az új képességét, az emberekből újra hívő lett és istenítették?
Bár csakugyan nem tértek ki rá.

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2011.11.09. 14:41

Azelőtt is hívők voltak, csak sajátos módon hittek... Meg végülis bele lehetne magyarázni, csak számomra túlságosan erős az ellentét a két állapot között.
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mirai Nikki

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2011.11.09. 19:36

A mordályos nyul írta:
Kdanni írta: Szóval most WTF volt az a hipnózis? Szóval mit is akart ott elérni 12th?
Az ötödik rész alapján talán jobban átjön,
Ezt az ötödik rész után írtam. :D
A mordályos nyul írta:Azelőtt is hívők voltak, csak sajátos módon hittek... Meg végülis bele lehetne magyarázni, csak számomra túlságosan erős az ellentét a két állapot között.
Nem volt teljes munkaidejű a feltétlen engedelmeskedés. 8 óra engedelmeskedés 8 óra szórakozás.
Meg milyen volt, mikor 6th bosszút akart állni Yunon, hogy most azt kapja amit ő is átélt, az emberi meg késéggel leálltak megerőszakolni Yunot. EEHHH!

Annyi sebből vérzik a sorozat, hogy ha nem pörögne ennyire elég nehéz lenne epicnek kikiáltani. :)
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Válasz küldése