Psycho Pass

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Kazuya
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2008.07.03. 22:24

Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: Kazuya » 2012.10.25. 23:58

2012 Őszi szezon egyik várva várt animéje. Hogy miért is? Mert a karakter designt a Kateikyoushi Hitman Reborn rajzolója alkotta.
Értelem szerűen egyes karakterek hasonlítanak egyes szereplőkre. Például Shinya Kougami hasonlít Hibarira. De elég legyen a hasonlítgatásokból. Mindössze Egy akció, sci-fi kategóriába sorolt alkotás. Az embereket egyfajta Psycho kép alapján ítélik bűnözőnek. Akinek egy bizonyos értéknél magasabb, azt automatikusan bűnösnek titulálják. Persze nem mindig hiteles az érték, mert léteznek valamiféle drogok amitől hamis Psycho képet lehet generálni.

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.10.26. 09:30

1.rész

Érdekes cyberpunk világ, és igazi Blade Runner-es noir hangulat, amihez egy Orwelles (vagy inkább Minority Report-os?) megfigyelési rendszer társul. Az első rész alapján nem mondhatnám, hogy bármi eredetiséget találtam volna benne, de az említett elemek mind jól működnek.

És persze itt a sztereotípus 'jókislány' főszereplő, aki morálisan megkérdőjelezi a rendszer működését, hozzátenném teljesen jogosan. A begőzölt támadót még megértem, hogy mindenáron ártalmatlanítani kell, de hogy a sokkos áldozat is ugyanazt a bánásmódot kapja, az már túlzás hmm
Ő egyelőre olyan kis semmilyen, a hímek már érdekesebbnek tűnik, főleg Kougami és Tomomi. Kagari pedig az ügyeletes bohóc lesz a sorozatban, de kell egy ilyen is, aki oldja a feszültséget.

Kezdésnek tökéletes volt, kíváncsi leszek a folytatásra.


2.rész

Ha az állandóan elpiruló főszereplő lány nem lenne elég, a medúzás ébresztőóra gyorsan hazavágta a készítők azon kijelentését, hogy itt ugyan nem lesz semmi moé :roll:

A virtuális lakberendezés és ruházkodás nagyon tetszett, rendkívül hatékony módja a dekorálásnak, és nem kerül se időbe, pénzbe vagy munkába. Arra viszont kíváncsi lennék, milyen alapruhát viselnek, amire kivetítenek minden mást.

Akane második munkanapja is izgalmasan, de szerencsére (neki) kevésbé drámaian alakult.
Kougami jókora lelki fröccsöt adott neki a végén. Nem hittem volna, hogy ennyire megértő lesz vele, sőt hogy ekkora hatással lesz rá a lány idealizmusa :shock: persze az is lehet, hogy csak megjátszotta magát :vigyor:


3.rész

Az összefüggő történet még mindig nem ütötte fel a fejét, ez ismét egy bemutató epizód volt, amely a CID munkájának egy újabb területét fedte le, mikor egy már megtörtént bűntényt kellett felgöngyölíteniük, tényleges nyomozással. Ráadásul mindezt egy olyan környezetben, ahol még a Sibyl Rendszer sem működött, így maradt a jó öreg "jó zsaru - rossz zsar" rutin. Annyi csavarral, hogy itt Kougami játszotta mindkettőt :cool:

Mondjuk szerencséjük is volt, hogy Ginoval szemben Akane nyugodtan rájuk hagyta, hogy átugorják a hivatalos eljárást, és egy egyszerű trükkel kicsalogassák a gyilkost oda, ahol már működtek a Dominátorok. Amiknek egyébként egyre brutálisabb a tűzerejük

A lemezen látható 'Jonny Mnenomic' feliraton pedig jót mosolyogtam :thumb:

Avatar
Kazuya
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2008.07.03. 22:24

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: Kazuya » 2012.11.04. 16:50

Elkezdtem, eleinte nem tudtam hova tenni. Első, második epizód "nem tudom" kategória. Úgy gondoltam ez is valami unalmas dolog lesz. A harmadik mindjárt más lett. Kougamiról eddig csak azt gondoltam csak egy sima bishi aki komor, komolynak kell tűnnie, unalmas fazon. Eljött a 3. epizód, mindjárt más volt. Ez tetszetősre sikeredett, s az unalmas fazonból egy új oldalt láthattunk. Remélem több ilyen élményt fog kínálni a sorozat, és nem csak az lesz hogy mindenki szimplán elvégzi a munkáját aztán ennyi. Szeretem ha egy ilyen sorozatban változatosak a karakterek személyiségei, s nem csak a komolyságot, komorságot, akarják mutogatni. Össz-vissz ennyi most a véleményem.

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.11.08. 22:50

5.rész

Szóval a Spooky Boogie-s csajt mégiscsak feldarabolták és lehúzták a lefolyón. Pedig azt hittem Akanének lehetősége nyílik megmenteni. Sajnálni mondjuk nem tudtam, ahhoz túl bolond volt.

Kougami ebben a részben is zseniális volt. Először ahogy észrevette az avatar eltérő beszédstílusát és szókincsét, majd ahogy megállapította az áldozat és az elkövető személyazonosságát is :cool: Éppen ezért nem ért meglepetésként a végén, hogy valaha ő is Felügyelő volt, mielőtt leminősítették Végrehajtóvá.

A Dominátor tényleg elég LOL-kategóriás volt ebben a részben, mikor arra kellett várni hogy üzemmódot váltson és befejezze a mondókáját :wwall:
És kár, hogy nem vesznek őrizetbe gyanúsítottakat, pedig egy vallatás során sok mindent kiszedhettek volna Midoból :drop:

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.11.15. 22:44

6.rész

Kezd érdekessé válni a helyzet.
Kougami háttértörténetét elég kevésnek éreztem, és remélem hogy bővítik majd a jövőben, de egyelőre elég ahhoz, hogy megértsük a megszállottságát.
És végre valami összefüggést is látok az epizódok között. Midonál persze egyértelmű volt, hogy Shougonak dolgozott, de a dróngyáros gyilkosról nem gondoltam, hogy szintén tőle kapta 'Mnemonic' lemezt. Most pedig egy lányiskolában talált magának egy őrült tettestársat, és azt sem nehéz kitalálni, hogy a resines gyilkost is ő mozgatta.

És mint kiderült, a jövőben nincsenek alkoholisták, ami örvendetes dolog. De azért megnéztem volna Akanét becsettintve ::^_^::

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: scineram » 2012.11.19. 19:58

-OJ- írta:És mint kiderült, a jövőben nincsenek alkoholisták, ami örvendetes dolog. De azért megnéztem volna Akanét becsettintve ::^_^::
Én így is nagyon bírtam a kollégával iszogatós jelentet a flipperezéssel együtt. Örülök, hogy Akane legalább két emberrel ilyen jól kijön az osztagból.

Ennek a gyilkos csajnak a műalkotásától viszont a hideg rázott. Ilyen halálokat is csak Urobuchi tud kitalálni. Az is elszomorító, hogy ebben a kvázivirtuális világban az emberek már fel sem ismernek egy hullát. Az avatáros ügy is hasonló dolgokat pedzegetett, jól mondta valaki, hogy Midot mintha a Perfect Blueból szalajtották volna. Nagyon várom már, hova lyukad ki. De először is a festő csajt hogy kapják el. Ez a gyilkolni vágyókat céljaikhoz segítű bábjátékos viszont nagyon érdekes csavar a bűnügyi műfajon.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.11.22. 20:06

7.rész

Érdekes, ám ugyanakkor elég száraz és eseménytelen, szövegelős rész volt.
Megint megtudtunk egy kis érdekességet a társadalom állapotáról, hogy mindenki kvázi zombiként él, ami olyan őrült anarchistákat hoz létre, mint Oryo - és korábban az apja, mielőtt az behódolt volna a rendszernek.
Egyre mélyebbre húzzák ezt a jövőképet, amiben Makishima akár szimpatikus is lehetne, ha nem ilyen módszerekkel próbálná megdönteni a rendszert.
Remélem a jövő héten lerendezik Oryot, és inkább Makishimával valamint a kibernetikus szemű haverjával foglalkoznak majd, mert a random őrültek már kezdenek unalmasak lenni.

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2012.11.23. 07:49

-OJ- írta:És kár, hogy nem vesznek őrizetbe gyanúsítottakat, pedig egy vallatás során sok mindent kiszedhettek volna Midoból :drop:
Most néztem ezt a részt, és nekem is egyből ez jutott eszembe róla :wwall:

Avatar
Kazuya
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 79
Csatlakozott: 2008.07.03. 22:24

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: Kazuya » 2012.11.30. 06:07

Az utóbbi napokban bepótoltam nagyjából a lemaradásaimat és úgy látszik, csak jobb lesz. Kougami múltja érdekesen hangzik, s maga ez a bűncselekmény ahol konkrétan embert gyártanak át. Lehet kicsit korai még, de kimerem jelenteni hogy az őszi szezonból ez az egyetlen nézhető, s egyben lekötős darab azok közül amiket elkezdtem. Csak tartsa meg ezt a szintet, sőt legyen jobb is!

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2012.11.30. 11:54

A darabolós némbernek tényleg van valami földön túli humorérzéke. :twisted:

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.12.13. 20:50

9.rész

Nem gondoltam volna, hogy Gino be fogja ismerni a tévedését. Máris nőtt egy kicsit a szememben.
Az öreg Toyohiya kezdettől fogva furcsának tűnt, és a mostani részben meg is magyarázták miért. Egy kibernetikus test biztos jól jöhet ahhoz, hogy átverje a szkennereket. Mert aki emberi csontból készült pipákat szív, az egész biztosan nem 100as :drop:
Kougami pedig ismeretség nélkül, pusztán a kinézete, hangja és feltételezett bűncselekményei alapján is jól le tudta írni Makishima jellemét - látszik, hogy nem kicsit átvett Saiga professzortól, és nem csoda hogy Akane is szeretné ezt megtanulni.
Gino kiakadását teljesen meg tudtam érteni (főleg azok után, ami a múltjáról kiderült) de az is tetszett, ahogy Akane hajlandó volt kiállni a saját döntéseiért :thumb:


10.rész

Toyohiya igazán elmés tervet forralt ki Kogami csapdába csalására, amibe ő és Akane szépen bele is sétáltak. A menekülés és a vadászat rendkívül élvezetes volt, Kogami pedig végig elemében volt, főleg mikor még az egyik robotkutyát is sikerült elpusztítania.
Gino viszont igazi szemétládaként viselkedett, ahogy mindent Akane orra alá dörzsölt, de az öreg Masoka jól a helyére tette. Aztán szerencsére már nem akadékoskodott tovább, mihelyt bejelentkezett Kogami.
Toyohiya elég könnyen vette, hogy Makishima most nem csak Kogamit hanem őt is teszteli. Ilyen egy igazi sportember ::^_^::
LOL, mikor Kogami lazán odavágta Yukinak, hogy most pedig vetkőzzön :thumb:

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: scineram » 2012.12.18. 00:27

-OJ- írta: Gino viszont igazi szemétládaként viselkedett, ahogy mindent Akane orra alá dörzsölt, de az öreg Masoka jól a helyére tette. Aztán szerencsére már nem akadékoskodott tovább, mihelyt bejelentkezett Kogami.
Az nekem is kedvemre való volt, de leginkább az, amikor maga Akane olvasott be neki, hogy hagyja már a picsába dolgozni a maga módján!
Ha a csajjal együtt menekülés is valóban része a próbának, nem hinném, hogy Kogami bármikor beáldozná. Akármi lesz, ketten kell, hogy túléljék. Legalábbis nagyon nem tetszene, ha Akanénak még egy barát elvesztését is le kellene nyelnie. Az nagy törés lenne. De Urobuchi ismerve esély van rá.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2012.12.20. 23:01

11.rész

A Kogami vs robodog nagyon vagány volt, csak a Dominátor ne pofázott volna olyan sokáig. De még így is szétlőtte a kutyust, a beton egy részével együtt :cool:
Innentől viszont, annak ellenére hogy Toyohisa mennyire élvezte a dolgot, elég egyoldalúvá vált a mérkőzés, mert a Dominátorral egy kétlövetű puska nemigen vehette fel a harcot. A hordós trükk is tetszett, az Örömóda pedig tökéletes választás volt az öreg hattyúdalának :vigyor:

Masaoka tovbbra is The Boss. Az van, amit ő mond, különben kapja a magáét az illető :cool:

Yuki halála egyáltalán nem volt meglepő. Én inkább azon csodálkoztam, hogy az előző rész végén még mindig élt :drop: Viszont így sokkal hatásosabb, hogy Akane szeme láttára halt meg (Mert Kogaminak nem sokat számított volna), miközben a Sybil rendszer menthetetlenül csődöt mondott abban a szituációban :wwall:
Durva, de kegyetlen jó jelenet volt, ahogy az egész epizód is. Urobuchi Gen ismét remekel :thumb:

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: scineram » 2012.12.22. 00:45

Figyelj, amíg a Dominátor elmondja a mondókáját, addig a kétlövetű is versenyben van. :hammer: A hordós csel nagyon szép volt, talán az öreg agyát még összeszedhetik. :twisted:
Én őszintén szerettem volna, ha Yuki túlél, de Urobuchi lévén esélytelen volt szegény. Az lenyűgöző, ahogy Mizushima elméje tökéletesen ellentétesen jár mindenki másétól. Szépen meg is osztotta velünk világképét, és abban Akane csúnyán elbukott. Ha így folytatja, klasszis főellen lesz belőle. Én leglábbis kedvelem a fickót valahogy, jobban, mint bármely játékszerét. Némileg tetszik az üzenete.
Jövőre kiderül, hogy dolgozza fel Akane ezt a törést, nehéz út áll előtte. De neki megvan a tehetsége, hogy túlszárnyalja a rendszert, talán Mizushimához hasonlóan.
Kép

Avatar
alvaro
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2007.05.09. 09:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: gyászmenet
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: alvaro » 2012.12.24. 19:22

Már Akane esetében is úgy tűnt, hogy nem tévedhetetlen a rendszer (arról a szerencsétlen áldozatról nem is beszélve még a sorozat eleje táján, akit simán bedaráltak volna Akane közbenjárása nélkül), most aztán megint kibújt a szög a zsákból... van itt bőséges lehetőség szarvashibára. De őszintén... nem is vártam mást.

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2012.12.26. 19:41

Mondjon bármi bármit, szerintem ez az egyik legjobb sorozat ebben a szezonban, legalábbis én ezt várom leginkább hétről hétre. Amúgy elég szemét húzás volt, hogy pont a kéthetes szünet előtt lőtték el ezt a rész.

Ja és Makishimától végigfut a hideg a hátamon, ahogy képes volt olyan nyugodtan, sőt szelíden megölni a kiscsajt. Egy igazi szociopata a pasi.
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: scineram » 2013.01.01. 21:36

Tudod, ez mindig így szokott lenni. A két szezonon át futó sorozatoknak kell legyen valami csúcspontja vagy fordulata a félidőben. Ezért is volt várható szegény lány sorsa. Egyébként nekem is kedvenceim között van.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.01.10. 20:49

12.rész

Ennek az epizódnak aztán semmi értelmét nem láttam. Ha még a sorozat elején kitértek volna Yaoira, azt mondom rendben, de ezen a ponton ilyen lényegtelen dolgokon időzni? Az egészet össze lehetett volna foglalni egy pár mondatban, képek nélkül is, felesleges volt végig ezen tépődni. Az persze más, ha ennek kihatása lesz a jelenre is, pl azzal ha újra felbukkan Rina (akinek a politikusok elleni szövege, meg az egész rendszer elleni lázadása egy ritka nagy ostobaság volt, mintha manapság nem kellene pénz és befolyás ahhoz, hogy valaki vezető legyen). De ha csak azért vágták be most a múltját, hogy az elkövetkezendő részekben nagyobbat üssön az esetleges halála, az viszont túl átlátszónak fog hatni. Remélem, nem akarják az összes Végrehajtót bemutatni még most, mielőtt Makishima nyomába erednének.

Sasayama egyébként elég nagy, számító tetű volt :drop:

Új OP-ED egyformán kukába valóak :knife:

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2013.01.11. 18:40

12. rész

Elkanyarodtunk a fő történettől, ez akár még jó is lehetett volna, de valahogy ez a zenészes-bűnözős történet engem nem kötött le, úgyhogy csalódott vagyok. Ha már Yayoi múltjára kitértek, jobb lett volna néhány mondat visszaemlékezésben letudni, vagy találtak volna ki egy izmosabb sztorit, mert ez szvsz nem ért meg egy külön részt. Amúgy is elég rosszul időzítettnek érzem ezt a kitérőt. Még akkor dobom el az agyam, ha tényleg bemutatják a többi mellékszereplőt is, ezután jön majd Akane emózása, az utolsó részre eszükbe jut, hogy vissza kellene térni Makishimához, aztán csak egy klisés harccal letudják az egészet és vége. Nagyon remélem, hogy ezt nem lépik meg ennél a sorozatnál.
Az új zenék nem tetszenek, a régi ending sokkal jobb volt, de mindegy, ezeket úgyis folyton áttekerem 1-2 rész után.
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: scineram » 2013.01.14. 02:18

Nekem egyértelmű, hogy a Rina féle forradalmárok visszatérnek még, és velük kapcsolatban Yayoinak komolyabb szerepe lesz. Ezt készítette elő a rész, azért nem volt vele különösebb bajom. Yuki halálának következményei minden bizonnyal kiderünek a héten. Azért az engedélyezett meg tiltott művészek témája tetszett. Eddig erről nem volt szó, de van értelme a történetben. Vajon Rikako faterja is a nem engedettek között volt?
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.01.18. 17:43

13.rész

Az epizód első felében halálra untam magam, míg Ginoza és a főnöke (aki szerintem szintén Makishima bűntársa lesz) alaposan a szánkba rágták a 'rendszer mindenek felett' magyarázatukat, amit már magától is kikövetkeztethetett a néző, felesleges volt ilyen hosszasan ecsetelni a dolgot.

Akanéval nekem továbbra sincs bajom. Az hogy ilyen könnyedén veszi a dolgokat teljesen illik az eddig megismert jelleméhez, és pontosan ezért nem emelkedik a PP-e, mert mindent képes elfogadni annak, ami. Persze azért megvan a saját akarata és igyekszik befolyásolni a dolgokat, de ugyanakkor azt is tudja, mikor kell leállni, és onnantól lesz ami lesz.

Tényleg csak a végét dobta fel egy kicsit a Ginoza-Masaoka beszélgetés, de azt leszámítva elég érdektelen epizód volt, ismételten.

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2013.01.18. 19:28

13.
Nem lennék meglepve, ha a főnök vénasszony is benne lenne a buliban, főleg azok után, hogy szenvtelenül közölte, hogy a Sybil egyszer már ugyanígy csődöt mondott. Lehet, hogy Makishimával éppen ezt szeretnék kihasználni.
Ez a rész sem volt túl nagy szám, bár meglepő, hogy Akane elég jó formában volt, bár az agyleolvasás után azért kellett neki egy pofon. :drop: Bár azért nem hiszem, hogy neki valaha is lesz olyan sötét az énképe, hogy le kellene fokozni végrehajtónak.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.01.24. 19:29

14.rész

Mi a fene? Megint új Opening van (zene ugyanaz), és ez most legalább jól és stílusosan néz ki :shock:

Az első gyilkosság nem kicsit brutális volt, de az utcai agyonverés még inkább. Az is elsősorban azért, mert mindenki csak állt ott és bambán nézte. Addig ok, hogy az emberek nem tartanak egymástól a PS miatt, de hogy azt ne vegyék észre, mikor valaki egyértelműen bűnt követ el, az már retardáltnak minősíti őket.
Kougami ismét remekelt, ahogy kevés infóból is mindenre rájött. Jobbára neki kell mindent megoldania, a többiek csak támogatónak vannak ott mellette.
Makishimának volt pár jó mozdulata a végén, és kíváncsi leszek, mit raboltatott el.

És az endingnek is új a képi világa, bár nem sokkal jobb mint az előző :drop:

Avatar
Dark-san
Szakértő
Szakértő
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2008.06.01. 11:48
Nem: Férfi

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: Dark-san » 2013.01.28. 11:54

14. rész
Ilyen már a mostani "szép új" világban is előfordulhat, hogy az emberek simán végignézik más meggyilkolását, főleg, ha a tettes éppen péppé veri az áldozat fejét. Ki akarna így járni? (Bár igaz, 8-10 emberrel már nehezen boldogult volna el a sisakos.) Engem inkább az lepett meg, hogy senki sem rémült meg és borzadt el még egy cseppet sem a dolgot látva, csak úgy néztek, mint egy unalmas filmet a moziban. Mondjuk az első csajnak lehetett volna egy kis esze, és a kamerába ordibálás helyett inkább megpróbálhatott volna kiszaladni az ajtón. Makishima csicskái hamar kinyúltak, mondjuk a söpredéktől több nem várható. :-P

Btw, tetszett az új rész, végre megint itt az igazi Psycho Pass.

15. rész
Kifejezetten tetszett, bár nem volt túl meglepő, hogy a tömegnek egy csöpp löket is elég a totális tébolyba és máris elszabadul a pokol. Az emberek elég hamar találtak kibúvót maguknak, ezúttal az "önvédelemre" hivatkozva. Hát igen, amikor az embernek egy gépvezérelt, szint automatizált társadalomban nem nagyon van lehetősége levezetni az idegességet, a legapróbb sérelmek is lavinaként törnek föl. Makishima és a másik tag szépen kihasználta a sisakos incidens nyújtotta zavart, bár gondolom kifejezetten számít Kogami felbukkanására, mivel annak idején a csatornában szvsz nem csak az egyestés kis macska-egér harc erejéig figyelt föl rá. :)
Kép

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Psycho Pass

Hozzászólás Szerző: scineram » 2013.02.10. 22:14

16. És ezzel körbe is értünk. A sorozat nyitójelenete befejeződött, és örülök, hogy Akane nem ölte meg Makishimát. Az mondjuk kissé meglepett, hogy már el tudták kapni. De persze nem csak az. Ugyan Kagari egyedül lemenetele halálra ítélte szinte, de a hogyan nagyon is váratlan volt. Sajnos még nem tudjuk, mi is a Sybil titka, én továbbra valamilyen szerves, ember-gép hibridre tippelnék. Azt kétlem, hogy egyszerű robotlázadás lenne, bár a Főnök után már ki tudja. Sajnos ő úgy tudta használni a Dominátort, ahogy Akane nem. Pedig Kagari volt a kedvenc végrehajtóm, az öreg mellett. Viszont Urobuchi azt sikeresen elérte, hogy teljesen vakon megyünk az utolsó hat részbe. Nekem legalábbis fogalmam sincs, mire számítsak.
Kép

Válasz küldése