még nyugodtan mondom: én igazából a Ranmával és a DNA^2-nel keztem újra az animézést és a Ranmának a befejezése nem tetszett egyáltalán szóval mostmár ingerülten: AJÁNLOM HOGY CSINÁLJÁK MEG LEGALÁBB ADDIG MINT A MANGÁT! ha nem tovább

Ez sajna más Rumiko-féle animében is benne van.Acheron írta: Rumiko munkai mindig nagyon jok? Nem talaltam egyet se ami tenyleg tetszene. (...) Aztan ugy harmadik-negyedik szezontol a minoseg alulrol veri a beka hatsojat, foleg onnantol, hogy Happosai lesz a foszereplo lenyegeben![]()
Szerencsére azé annyira nem sok, amit mi sem bizonyít jobban, hogy az Inut végig tudtam nézni/olvasni, a Ranmát meg nem. A karadizájnon kívül nem találtam bennük semmi hasonlóságot, humorban főleg nem (hála a jó istennek), hangulat terén dettó. Persze ha valaki nagy Rumiko-fanboy, akkor tuti feltűnnek benne egyes utalások-áthallások a régebbi dolgaira, de számomra éppen azért fogyasztható az Inu, mert kvázi semmi köze Rumiko régebbi munkáihoz. Ez persze OFF, és nem vagyok a fenti univerzumokban túl jártas, de épp most volt téma az UY, na ha valamihez inkább hasonlítani tudom a Ranmát, akkor az az UY mind feeling, mind poéno, mind karakterek tekintetében - már amennyit kb 15 ep Ranmából és 2 kötet UY mangóból leszűrtem. De majd jön Titkos szakértő úr és megszakérti ^^supermario4ever írta:Egyébként is sok átfedés van a Ranma és Inuyasha között.
Nemcsak Kouga és Ryouga hasonlítanak így, hanem Akane és Kagome (mind a ketten tűzről pattantak), meg Kuno is Kagurát juttatta eszembe, bár Kagura sokkal sötétebb személy volt.Titkos írta:Igazából ha csak a "nagy munkáit" (UY, Maison Ikkoku, Ranma, IY) nézzük, akkor valóban inkább az UY-hez hasonlít a Ranma és nem az IY-hez (szokták is mondani, hogy az UY egyfajta "proto-Ranma" volt, néhány karit az előbbiből "átvitt" az utóbbiba, pl. Lum ->Shampoo, Mendou -> Kuno, stb.), viszont azért ez az IY-ben megjelenő darkos/horrorisztikus hangulat sem volt teljesen idegen Rumikótól, csak hosszabb munkát nem csinált ilyen témában. De pl. a Mermaid Saga hasonló volt hozzá hangulatban, vagy ott volt a Fire Tripper, ami még helyszín és témaválasztás szempontjából is kissé ilyen "proto-Inu Yasha".IY és Ranma, mint szereplők, annyiban hasonlítanak egymásra, hogy a stílusuk és karakterdizájnjuk eléggé hasonló, a love interestjükhöz is kb. ugyanúgy állnak hozzá, plusz az animében még rátesz egy lapáttal az egészre, hogy mindkettőjük seiyuuja Yamaguchi Kappei. Meg ugye mivel Rumiko két legnépszerűbb címe az IY és a Ranma, ezt a kettőt látták a legtöbben, ezért általában csak ebből hasonlítanak össze szereplőket, míg pl. egy UY - Ranma párhuzam elméletet már jóval ritkábban látni. XD (Btw, ha már itt tartunk, Kouga meg némileg Ryouga, még a nevük és a szerepkörük is hasonló, csak előbbiből hiányzik az utóbbi érzékeny oldala... XD)
Azért Kagome jóval kevésbé volt "tomboy", ő tényleg az "átlagos iskolás lány" szereplő akarna lenni, míg Akane egy kemény karatés csaj, aki sok férfit is simán el tud verni.supermario4ever írta:Nemcsak Kouga és Ryouga hasonlítanak így, hanem Akane és Kagome (mind a ketten tűzről pattantak), meg Kuno is Kagurát juttatta eszembe, bár Kagura sokkal sötétebb személy volt.