Shingeki no Kyojin

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.04.07. 15:09

Kép

Kód: Egész kijelölése

100 évvel ezelőtt az emberiséget majdnem teljesen kiirtották az óriások, a túlélők pedig hatalmas falakat építettek a városaik köré, ahol békében élhettek. Egy nap hatalmas lárma, hangzavar veri fel egy nyugodt város lakóit. A távolban porrá lesz az erdő és minden épület. Valami közeledik...
Döbbenet ül ki minden lakó arcára, mikor ráeszmélnek: egy óriás sétál a város felé. Egy óriás, aki éhes. Egy óriás, akiről lerí, hogy nem ismer könyörületet. Teljes káosz alakul ki a városban. Mindenki menekülőre fogja, mindenki az életéért ered futásnak. De hiába... Az óriás erős, és korog a gyomra...
Elen és húga, Mikasa is átéli a szörnyű délutánt, a srác pedig felesküszik, hogy megöli az összes óriást a világon és bosszút áll az emberiségért.
Író: Isayama Hajime
Műfaj: Fantasy, Dráma, Akció, Természetfeletti Erők,
Manga Megjelenése: 2009 - (10 kötet)
Anime Kezdés: 2013 Április -
Stúdió: Wit Studio / Production I.G
Epizódok száma: 24(?)

MAL, ANN

Előzetes1, Előzetes2

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin - Attack on Titan

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.04.07. 15:11

Azt hiszem az első rész minden szempontból tökéletes volt (Yuuki Kajit leszámítva, de annyira ő sem zavaró...még), nézzük akár a minőségi rajzolást és animációt, a karakterek bemutatását, a szinkronhangokat, és persze a nagybetűs Hangulatot. Ha tartják ezt a minőségi szintet és az adaptálást nem tolják el, akár még klasszikus is lehet belőle :D

És kivételesen sikerült összedobniuk egy a sorozathoz illő, nem kevésbé nagyszerű Openinget :thumb:

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin - Attack on Titan

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.04.07. 21:44

Na, erre kíváncsi leszek, még amikor a manga indult, több agyonajnározást is láttam a fanok részéről, hogy mennyire "seinen", mennyire "nemklisés", mennyire eredeti, stb. (Mondjuk ezt akkor mondták, amikor még nagyon az elején tartott a sztori, szóval nem tudom, ezt mi alapján szűrték le. XD) Viszont ilyen kifejezetten óriásölős animével még tényleg soha nem találkoztam és ha már a Jack-es amcsi filmnél úgyis az zavart, hogy nagyon kevés igazán epic "giant vs human" jelenet volt benne, akkor majd talán ez az anime pótolja a hiányosságokat. :vigyor: Eyecandy cuccnak jó lesz, igazából max attól félek, hogy a kelleténél pont egy fokkal lesz komolyabb annál, mint amennyit én még el bírok viselni (értsd: sok angst, sok "MIÉÉÉÉÉRT ÖLTED MEG XY-T? ÁÁÁÁRRGGH!", síró szereplők mindenfelé, poénok meg sehol, stb.), de talán túlélem, meg ha tényleg annyira epic a cucc, remélhetőleg ezt majd tudja mivel kompenzálni. Az opening mindenesetre tényleg baromi jól eltalált, a Death Note óta nem láttam ilyen hangulatos OP-ot, esetleg a Mirai Nikki-é, bár talán még az sem. Illetve ami még piszkosul bejön már az opening alapján is, az a karakterdizájn. Olyan 90-es évekre hajazó, vagy legalábbis nem az az "egyendizájn", amit manapság mintha egy szezon sorozatainak 90%-a egymásról copy-pastelne.

Edit: Első rész megnézve. :D Ami tetszett:

-Az animáció/karakterdizájn, meg úgy az egész látványvilág nagyon el lett találva.

-Hihetetlenül hangulatos a cucc, olyan nyomasztó/creepy légköre van, amit kevés animében láttam eddig. Emellett az események is iszonyat durvák.

-Az óriások. :D Azzal a vigyori fejükkel egyszerre ijesztőek és röhejesek, de pont jó arányban. XD (Gondolok itt persze a "standard" fajtájukra, mert pl. a falat áttörő példányon látszott, hogy az valami "főboss", de legalábbis "magasabb szintű" lehet, mint a "közkatonák".)

Ami kevésbé:

-Amilyen coolan nézett ki az openingben az a csáklyás "röpítő szerkezet", amivel "kilövik" magukat az óriásokra, annyira röhejes volt az animében, legalábbis annál az erdei harcnál elég komikusan jött le nekem, ahogy "kirepülnek" a lovaikból, aztán mit ad isten, pont mindegyiküknek sikerül megkapaszkodni elsőre 1-1 fában és még a szög is jó, mert pl. pont úgy tudnak "repülni", hogy hátulról ugorjanak rá az óriás nyakára. XD Persze ha később meg lesz magyarázva a pontos működése, akkor nem szóltam, de egyelőre egy tök megbízhatatlan cuccnak tűnik, mi lett volna pl. ha az óriás hirtelen megfordul, amikor a fickó a nyakát támadta? (Jó, tudom, ezek lomhák, de most tegyük fel... XD) Vagy belerepül a szájába, mert már nem tudja a "repülése" irányát módosítani, vagy ha tud is "fékezni", megáll előtte a levegőben, illetve kioldhatja a "damilt", ez esetben lezúg a mélybe és a zuhanás öli meg. XD Szóval mint valami ide-oda dobáló bungee jumping... XD Persze mondom, ha később kitérnek a cucc pontos működésére és kiderül, hogy mégsem olyan "random", mint elsőre tűnik, akkor rendben van, de eddig elég lol. (Viszont legalább coolan lol, ez tény. XD)

-Elég unalmas volt a rész. ^^" Azzal a jelenettel kezdődött, amivel végül végződött és pont az izgalmas résznél lett vége. ^^" Persze első résznek még elmegy, mert karakterbemutatás, a világ bemutatása, stb., meg a látvány/hangulat mentette, de kérem, aki olvasta a mangát, nyugtasson meg, hogy később azért ennél jobban fognak pörögni a dolgok, mert kissé aggasztott, hogy kvázi három gyerek mászkálását kellett néznem 25 percig. ^^" Jut eszembe, a time jump mikor lesz már a felnőtt sráchoz, aki már tagja a "seregnek"? Csak azért, mert egy ilyen gyermekkori flashback egy részben még elment, hogy lássuk a motivációját, amiért ki akarja nyírni az összes óriást, de a preview alapján még a következő rész is ezt a sztorit fogja folytatni. ^^" Remélem némi angst után felveszik katonának, aztán jön az "X évvel később" felirat, mert ezt hosszútávon nem fogom bírni.

-A karakterek egyelőre elég sótlanok, hősünk húga/barátnője (ő most melyik volt? XD) meg szerintem szétópiumozta magát, mert gyerekben én ilyen "nyugodtat" és érzelemmenteset (és főleg felnőttesen felelősségteljeset) még nem láttam. Mondjuk szintén azt remélem, hogy ahogy a történet, úgy a szereplők is kapnak majd egy "löketet", ahogy letudjuk a "gyermekkori traumák" arcot.

Na, ez pont 3-3 pozitívum és negatívum volt, de igazából a negatív dolgok egyelőre még bőven tolerálhatóak, mert nagyon bejövős a cucc. :D Amúgy a manga mennyire jár már messze? Vajon az anime hány részes lesz? (Azt tudom, hogy a manga még most is fut, de persze kérdés, hogy az animében 12-26 rész után kapunk majd valami alternatív lezárást, esetleg csak szünet lesz, amíg a manga megint "teret nyer", vagy pedig ilyen "neverending seinen" lesz, aztán legfeljebb majd fillereznek, ha beérték a mangát. XD)

Illetve köszönöm a drága kedves YouTube usereknek, hogy egy olyan anime openingvideója alatt is megszórják a komment szekciót manga spoilerekkel, ami a héten indult. -__________- SPOILER: Így máris tudom, hogy lesz a történetnek egy olyan pontja, ahol Eren is óriássá változik. Mondjuk az is igaz, hogy ez viszont alátámasztotta azon elméletemet, ami valahogy már az első rész során a fejembe kúszott: mi van, ha az óriások valójában egykori emberek, akik valahogy átalakultak? Persze lehet, hogy ez tökre nem így van, de ott volt pl. az a jelenet, ahol a szőke városőrt kéri az anya, hogy mentse meg hőseinket, a fazon elsőre elindul, hogy nem, ő inkább levágja az óriást és mindhármukat megmenti, de amikor meglátja a szörny arcát, inkább sarkon fordul és elrohan a gyerekekkel. Persze az egész jelenet azt sugallja, hogy szimplán berezelt (ami mondjuk fura, mert oké, hogy 100 éve béke van, de ezeket elvileg erre képezték, könyörgöm...), de mi van, ha "ráismert" és azért nem tudott harcolni vele? Persze sanszos, hogy ez az egész a "baromi jól hangzó elmélet, csak kár, hogy nem igaz" kategóriába sorolandó, de jólesett rajta gondolkodnom. XD Mindenesetre arra tényleg kíváncsi leszek, hogy ha a protagonista lesz óriás, akkor hogyan folytatódik a sztori. XD A "főboss" óriást meg tuti valaki odateleportálta a városfalhoz (esetleg ő saját magát, már ha tudnak ilyet XD), mert tényleg annyit láttunk csak, hogy "derült égből villámcsapás", aztán már egy bazi nagy óriás bontja a falat. XD Ha lábon jött volna, minimum észre kellett volna venniük.
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.04.09. 15:39

Prológus OVA Augusztusban

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2013.04.11. 19:47

Eddig ez tetszik legjobban ebből a szezonból. Mondjuk engem már az OP megvett kilóra, mert az valami hihetetlenül EPIC! :vigyor: Nagyon ígéretesnek tűnik a sorozat, reméljük nem okoz majd csalódást. ^^

Titkos: Az a repítőszerkezet nekem nagyon tetszik. Persze a valóságban teljességgel használhatatlan lenne, hiszen még a repülés iránya is teljesen véletlenszerű, és sanszos hogy a támadók egy része elzúgna az óriás mellett vagy felkenődne egy fára. XD Én kétlem, hogy bármiféle komolyabb magyarázattal fognak szolgálni a működési elvét illetően, de hát az anime alapvetően mégis csak shounen, szóval valahol ki kell ütköznie a shounenségének. ^^
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.04.14. 22:49

A második rész sem volt rossz, bár egy ilyen opening után engem az "5 perc akció / 20 perc dumálás" történeti felosztás továbbra is zavar egy kicsit, de egyrészt kezdem felvenni a tempót, másrészt továbbra sem adom fel abbéli hitemet, hogy mihelyt kikupálják kedvenc triónkat, begyorsulnak majd az események és jönni fog a darálás rendesen. :vigyor: Illetve továbbra is rettenetesen hangulatos a cucc, ami erősen menti. :) Valamint azt vettem észre, hogy mindenütt a "nem tudni, hány rész lesz" infó szerepel a sorozatról, ami felkeltette bennem azt a reményt, hogy minimum 26, de esetleg annál több epizódot is összehoznak majd belőle és ha ilyen hosszú lesz, bőven belefér, ha az első pár epizód csigalassú. Mindenesetre legalább most már elhagytuk a gyermekkort és a következő rész a katonai kiképzésről fog szólni. (Amit magamat ismerve még az eddigi két résznél is jobban fogok unni, de legalább továbbra is reális a cucc és nem valami égből alászálló angyal ruházza fel hősünket az óriásölés mesterségével, hanem bizony azt is ki kell tanulni. XD) Ja és most már van endingünk is, nem annyira ütős vagy fülbemászó, mint az opening, de legalább kellően egyedi és szép ez a pasztelles rajzolás. (Újabb reklám Mordályos nyulnak. XD) Pár jelenetről azért van némi mondandóm:

1. Fogalmam nincs, honnan jött a srácnak az álma arról, hogy az apja megőrül és bele akar injekciózni valamit, mert azon kívül, hogy a fazon orvos, abszolút semmi nem indokolja ezt, teljesen normális családapának tűnt, talán még rendesebbnek és megértőbbnek is, mint az anyjuk, aki a sztereotip anyakaraktereknek megfelelően kb. csak azt tudta, mondani, hogy mit ne csináljon a gyerek és hogy ha mégis megcsinálja, abból milyen baja lesz. ^^" Mindenesetre jó látni, hogy a fater egyelőre még életben van, remélhetőleg újra találkozik majd Erenékkel. (Aztán majd kiderül, hogy ő a helyi Frankenstein, aki azért hozta létre a "szuperóriásokat", hogy azokat küldje a "standard" változatok ellen, csak elszámította magát, így kiderült, hogy ezek is inkább az emberhúst szeretik. :dirr: Rosszabb esetben csendesőrült a fazon és szimplán úgy döntött sok más gonoszhoz hasonlóan, hogy "az emberiség megérett a pusztulásra". És röhögnék, ha most eltaláltam volna. XD)

2. Felbukkant a második "szuperóriás". Bár nem igazán volt világos, hogy ez most mit csinált. Rövidtávfutott, áttört valami falat, aztán tüzet okádott? :LOL: Illetve kíváncsi lennék, hogy hová tűnt az első részben szereplő, akivel indult a támadás. Fura, hogy mindegyik ilyen "mutáns" csak ötperceket szerepelt, aztán felszívódtak. (Pl. ha ez a mostani így tudott futni, miért nem folytatta és támadt rá a hajóval menekülő emberekre?) Az is érdekelne, hogy korábban találkoztak-e ilyenekkel, vagy ezek csak most bukkantak fel. Ha már régen is, akkor fura, hogy rájuk nem készültek fel jobban, ha viszont újak, akkor a meglepett pillantásokon túl elvárnék a szereplőktől pár erre utaló mondatot is, pl.: "Hogy néz ez ki?" "Még sosem láttam ilyen furcsa óriást!" stb-stb.

3. Az "óriásölő különítmény" valami ritka töketlen banda. ^^" Egyszerűen nem hiszem el, hogy ugyan viharsebesen fel tudtak anno húzni három külön falgyűrűt az óriások ellen, viszont utána ezer év alatt képtelenek voltak olyan embereket kiképezni, illetve olyan fegyvereket kitalálni, amikkel legalább védekezni sikeresen tudnak, ha támadni nem is. Oké, persze, értem, itt azt próbálnák hangsúlyozni, hogy ezek az emberek már generációk óta nem is igazán harcoltak óriások ellen, de azért ez nem teljesen igaz, mert néhányan kijártak a kapun, sőt, az első rész legelején pont egy visszafoglalási kísérletet láthatunk. Tényleg nem volt ennél hatékonyabb módja annak, hogy felkészüljenek rá, ha esetleg egyszer mégis megostromolják őket? A szőke fazon a múltkori rész óta be is vallotta, hogy pusztán azért nem csinált semmit, mert annyira meg volt rémülve, de mindenki a "brigádból"? Minek öltek annyi pénzt a "csáklyafegyverek" kitalálásába és az emberek képzésébe, ha az első óriás láttán csak futni, meg kapukat bezárni tudnak? :-P (Bár így visszagondolva az első rész elejére, ezek után azt sem értem, hogyan tudtak ezek kijárni a falon túlra, ha annyi óriás mászkált odakint, hogy amint "brutálfej" lyukat rúgott nekik a falon, egyből özönlöttek befelé?) Az ilyen "ki, ha én nem!" típusú főszereplőkkel általában nem nagyon szoktam szimpatizálni, de Erennek teljesen igaza van: az egész banda egy csődtömeg, valóban szükségük lenne végre valakire, aki nem fél visszatámadni. (Mondjuk az más kérdés, hogy annál kevésbé fogom hihetőnek találni, hogy hogyan fogja ő és kicsiny csapata megfordítani a harc menetét, ha rajtuk kívül mindenki ennyire inkompetens, bár lehet, hogy mivel ugrottunk az időben, ezért most már több olyan ember is van, aki rádöbbent, hogy nem bújhatnak örökké falak mögé, így a képzés is komolyabb lesz.)
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2013.04.15. 14:53

Szerintem is tök jó volt a második rész, és én nem is éreztem még lassúnak sem. A sorozat hosszát meg már biztosra lehet tudni, 25 részes lesz. ^^

Amúgy AA-n már megy a spoilerekkel dobálózás, és állítólag apuci viselkedéséről és az álomról is kiderülnek majd később dolgok, úgy ahogy arról is, hogy honnan jöttek a "szuperóriások". Amúgy ekkora óriásokat eddig még senki sem látott, ezért nem is építettek magasabb falakat. Az őrség és a felderítőosztag meg két külön csapat, és ezek a bentiek még sose harcoltak óriások ellen. Lehet, hogy ha a felderítők épp nem vert seregként nyalogatják a sebeiket, akkor ők tanúsítottak volna egy kicsit komolyabb ellenállást.
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.04.15. 15:44

Mariko írta:A sorozat hosszát meg már biztosra lehet tudni, 25 részes lesz. ^^
Na, király. :D Mondjuk mivel a manga tudtommal még mindig fut, ezért végig nem fogják vinni, de 25 részbe már belefér némi érdemi sztori. :)
Mariko írta:Amúgy AA-n már megy a spoilerekkel dobálózás, és állítólag apuci viselkedéséről és az álomról is kiderülnek majd később dolgok, úgy ahogy arról is, hogy honnan jöttek a "szuperóriások".
Ja, én YT-n kaptam ki egy elég durvát (fentebb írtam fehérben, ha érdekel valakit), de amúgy szemétségnek tartom, ha figyelmeztetés nélkül lövöldözik el az anime topicjában az infókat olyanok, akik már olvasták a mangát.
Mariko írta:Az őrség és a felderítőosztag meg két külön csapat, és ezek a bentiek még sose harcoltak óriások ellen. Lehet, hogy ha a felderítők épp nem vert seregként nyalogatják a sebeiket, akkor ők tanúsítottak volna egy kicsit komolyabb ellenállást.
Ja, értem, oké. :)
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2013.04.24. 22:31

Meg néztem a kijött részeket. HD TV-n, és tényleg HD minőségben! :P
Az op annyira ritmusos, hogy azt hallgatva a 30 fejezetet amivel le voltam maradva, két éjszaka alatt lenyomtam. És ahogy röpködnek a spoilerek mindenfele, annyira nem bánom. Sőt igazából pont olyan a sorozat, hogy minden fele vannak teljesen egyértelmű utalások, amit az ember csak visszanézve vesz észre.

Szerintem shounennek egész üdítő, csak nem szabad komolyan venni. A karakterek nagy arcok, kár hogy pont egyel az azt követő fejezetben kaptak jellemet, aminél félre raktam a mangát anno. Ez az animében előre lett hozva kronológiai sorrendben.

Van aki olvassa a mangát? :)

ps. SPAM
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.04.30. 13:38

Na, múlt hétvégén nem volt időm, de mostanra behoztam magam.

Harmadik rész

OMG, "Potato Girl"! XDDDDDD Már a sorozat indulása előtt mondták a fanok, hogy nagy arc lesz, volt, aki azt írta, hogy csak miatta fogja nézni az animét, de meg tudom érteni, asszem megvan az új kedvenc szereplőm. XD Az epizódról meg annyit, hogy mekkora trollkodás volt már az egész rész! XD A nézővel is elhitették, hogy Eren nem tudja használni a 3D izét, erre a végén: "ja bocs, a tiéd pont rozsdás volt". :dirr: Amúgy eléggé eseménytelen rész volt, többet nem is nagyon tudok írni róla, de Potato Girl mentette.

Negyedik rész

A rész első felét változatlanul untam (már kezdtem arra gondolni, hogy csinálok valami "what I watched, what I expected, what I got" posztert és az expected-hez berakom az óriásokat, a got-hoz meg valami katonás film poszterét :dirr:), viszont hála az égnek, a második felére letudták a kiképzést és most már tényleg apríthatnak. :vigyor: Ja, amúgy most mind a 10 ember a sereg offenzív csapatába megy végül? XD Mondjuk nekem tökmindegy, csak Potato Girl legyen velük. XD (Aki ezúttal sonkát lopott. :lol: ) A rész befejezése pedig mindenért kárpótolt, bár lassan azon gondolkodom, hogy ha ezek a "speciális" óriások a semmiből teleportálnak oda, miért nem tudnak egyből a falon belülre érkezni? Meg az is fura volt, hogy ezeket nem nagyon láttam embert enni, kb. mintha csak azért lennének, hogy megnyissák az utat a "gagyibbaknak" és azok végzik az igazi pusztítást. Na mindegy, remélem a következő részben végre tényleg beindul a durva ellentámadás. :vigyor:
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2013.05.01. 00:59

Titkos írta:A rész befejezése pedig mindenért kárpótolt, bár lassan azon gondolkodom, hogy ha ezek a "speciális" óriások a semmiből teleportálnak oda, miért nem tudnak egyből a falon belülre érkezni?
Inkább ne kérdezz ilyeneket mert még valaki megválaszolja. :)

Amúgy az óriások céljáról nem sokat tudni a mangában sem, vagy hogy egyáltalán van-e nekik.
Lehet ők csak várost néznének, de valaki mindig a nyakukba ugrál, és szegények csak próbálnak védekezni, de mindig félreértik őket. XD

Első ránézésre nem gondolná az ember, de szerintem a legnagyobb erőssége a karakterek, és a "kegyetlen" irónia. Igaz a történet is "nagy", sőt kicsit visszatekintve szinte minden jelentősebb jelenetben van egy kis csavar, ami később tejesen új megvilágításba helyezi a dolgokat, és jöhet a facepalm-os katarzis érzés.

Már ha a karaktereknél és a jellemüknél járunk. Most a 3-4. részből kihagyták az egyetlen olyan jelenetet, ami szerintem tényleg építette Eren jellemét, és nem csak a szokásos sounen hősi erényekkel. Bár lehet valahogy még flashbackelve lesz a dolog, mivel az egész kiképzés eredetileg flashback volt, de eddig nem tetszik miket hagytak ki, ami befért volna oda, ahol Erenék sétáltak fel a hegyre.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.05.01. 18:02

Kdanni írta:
Titkos írta:A rész befejezése pedig mindenért kárpótolt, bár lassan azon gondolkodom, hogy ha ezek a "speciális" óriások a semmiből teleportálnak oda, miért nem tudnak egyből a falon belülre érkezni?
Inkább ne kérdezz ilyeneket mert még valaki megválaszolja. :)
Jó, ez most csak a szokásos brainstorming, ami szerintem minden gondolkodó embernél előjön, ha hasonló sorozatot néz és nem olvassa mellé a mangát, szóval inkább csak hangos magamban gondolkodás, amikre nem muszáj válaszolni, vagy ha mégis, fehérítsétek ki a szöveget. XD (Meg ugye az ember elfelejti mondjuk a sorozat végén, hogy mi zavarta az elején, ezért azt szoktam csinálni, hogy leírom ide a fórumba, amik feltűnnek nézés közben, aztán a legvégén visszaolvasom, hogy a nyitott kérdésekből hányat sikerült megválaszolni a készítőknek, elvégre egy jó sorozat nem csak behozza a szálakat, hanem idővel el is varrja őket. :wink: )
Kdanni írta:Amúgy az óriások céljáról nem sokat tudni a mangában sem, vagy hogy egyáltalán van-e nekik.
Az mondjuk nem annyira zavaró, meg az alapján, amit eddig láttunk belőlük, eléggé ösztönlények, ergo csak mennek, és zabálják az embereket. Legalábbis ami a normál óriásokat illeti. Ellenben ezekről a villámcsapással megjelenő/eltűnő "elitekről" remélhetőleg ki fog derülni több infó, mert ők nagyon gyanúsak. XD Meg azért az mindkét "óriástípus" esetében érdekelne, hogy vajon kiderül-e valaha, honnan is jönnek? A HOTD-ban is az zavart (oké, a HOTD-ban sokminden zavart, csak speciel ez mindkét sorozat közös problémája XD), hogy hirtelen a semmiből ott termett egy rakás zombi, és már nem tudom mióta harcolnak ellenük, de még csak történeti "hajtások" sem foglalkoznak azzal, hogy mégis ez az egész honnan indult, hogy kezdődött. Remélem a SnK azért majd ad rá valami választ.
Kdanni írta:Lehet ők csak várost néznének, de valaki mindig a nyakukba ugrál, és szegények csak próbálnak védekezni, de mindig félreértik őket. XD
Úristen, ebből valami OVA-t vagy paródia omakét MOST! XDDDDDDDD Elképzeltem. XD

*Óriások terápiás kezelése*

-Targ, kérem mondja el, hogy érzi ma magát!

-Jól vagyok, azt hiszem....MAGA NEM VOLT OTT! Épp csak benéztünk egy városba (egyik haverom felajánlotta, hogy üt nekünk egy lyukat a falon), venni akartunk a feleségemmel pár dolgot, erre valami repülő csáklyás faszik ránk támadtak és mire kettőt pislantottam, az egyik rohadék nyakszirten szúrta a feleségemet, aki holtan esett össze mellettem! Dühömben megettem közülük párat, mire gyáván elfutottak egy még nagyobb fal mögé! Szörnyű volt!

-Targ, kérem nyugodjon meg! Emlékezzen foglalkozásunk jelmondatára!

-"Sie sind das Essen und wir sind die Jäger"?

-Pontosan. És ez mit jelent?

-"Ők a táplálék, mi pedig a vadászok"!

-Ezt soha ne felejtse el!

:vigyor: (Gyengébbek kedvéért: ez a német mondat elvileg az opening legeleje, amiről én egészen idáig azt hittem, hogy tutira latin. :dirr:)
Kdanni írta:Első ránézésre nem gondolná az ember, de szerintem a legnagyobb erőssége a karakterek, és a "kegyetlen" irónia. Igaz a történet is "nagy", sőt kicsit visszatekintve szinte minden jelentősebb jelenetben van egy kis csavar, ami később tejesen új megvilágításba helyezi a dolgokat, és jöhet a facepalm-os katarzis érzés.
A karakterekből eddig tényleg nem nézek ki túl sok mindent, de még az elején vagyunk, viszont az irónia már az első rész óta jelen van, a sztoritól meg azért én elvárok pár csavart, ha már mindenki annyira istenítette mangaként is. :)
Kdanni írta:Már ha a karaktereknél és a jellemüknél járunk. Most a 3-4. részből kihagyták az egyetlen olyan jelenetet, ami szerintem tényleg építette Eren jellemét, és nem csak a szokásos sounen hősi erényekkel. Bár lehet valahogy még flashbackelve lesz a dolog, mivel az egész kiképzés eredetileg flashback volt, de eddig nem tetszik miket hagytak ki, ami befért volna oda, ahol Erenék sétáltak fel a hegyre.
Ehh, akkor lehet ennek is az lesz a vége, hogy a mangát is csak el kell majd olvasnom, még akkor is, ha amúgy tetszett az anime. ^^"

Ezt meg Redditen találtam, ha olyan, mint a 4chan (nem tudom), lehet 24 óra múlva már el is fog tűnni a link, addig viszont válogassatok. :D
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2013.05.02. 07:35

Titkos írta:
Kdanni írta:Lehet ők csak várost néznének, de valaki mindig a nyakukba ugrál, és szegények csak próbálnak védekezni, de mindig félreértik őket. XD
Úristen, ebből valami OVA-t vagy paródia omakét MOST! XDDDDDDDD Elképzeltem. XD
Van egy spin-off manga, ami középiskolába játszódik. Együtt járnak iskolába titánok és emberek. :D
http://kdanni.files.wordpress.com/2013/05/urc8vd6.jpg
http://kdanni.files.wordpress.com/2013/ ... 289613.png
http://kdanni.files.wordpress.com/2013/ ... 344087.png
Nincs fordítás, csak ez a két oldal lett lefordítva.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1577
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.05.02. 18:43

Kdanni: Én olvasom a mangát. Egészen pontosan tegnap eldöntöttem, hogy folytatom az ötödik kötettől, és még aznap beértem a "végét". :vigyor: Szerintem már immúnis vagyok a sok angstelésre, mert Eren normálisabbnak tűnik, mint a legtöbb shounen hős.

Átjöttem ide AnimeAddicts-ról, mert úgy érzem, itt kulturáltabban lehet csevegni az animéről. Szerintem jót tett a sorozatnak, hogy időrendbe rakták a részeket, mert így jobban megismerhetjük a karaktereket. Nehéz megállni, hogy ne spoilerezzek, szóval rövidre fogom a mondandómat. A tavaszi szezon amúgy is erősebb, mint a korábbiak, ebből pedig két anime tetszik nagyon. Az egyik a Shingeki, a másik a Suisei no Gargantia. Azért eléggé látszik, hogy shounen a műfaja, khm... klisék... khm. De olyan jól össze van gyúrva az egész, hogy nem érdekel és nem is zavar. A zenére nincs panaszom, már számolom a napokat, hogy mikor jön ki a teljes opening, illetve az OST. A rajzolásra sokan panaszkodnak, nekem viszont bejönnek az erős vonalak. A színekkel és a kontrasztokkal remekül játszanak, mégse érzem, hogy feleslegesen próbálnának művészkedni.
A karakterek kedvelhetőek, főleg, hogy a mangában sokat fejlődnek. Érdekes, az-az érzésem támadt, hogy a mangaka jobban akarja fejleszteni a mellékszereplőkkel, ezért a főszereplő triót néha elhanyagolja. Ettől függetlenül Armin a kedvencem, mert nála látom az egyik legerősebb jellemfejlődést. Rivaille még csak egy fél perces jelentet kapott az animében, de már várom, hogy állandó szereplő legyen. Ugyan nem rajongok annyira érte, de a beszólásain jókat tudok vigyorogni. Mondjuk Mikasa is néha olyanokat beszól, hogy fél percig röhögök. :lol:
Titkos írta:(Gyengébbek kedvéért: ez a német mondat elvileg az opening legeleje, amiről én egészen idáig azt hittem, hogy tutira latin. :dirr:)
Ezzel nem vagy egyedül. Nem akarok hazudni, ötvenszer már biztos láttam/hallottam az openinget, de rá nem jöttem volna, hogy németül éneklik az első sort. :LOL: Végül azért fejtettem meg, mert volt hozzá angol fordítás és a jaeger szót kihallottam a végén.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.05.03. 07:46

Rui-chan írta:Átjöttem ide AnimeAddicts-ról, mert úgy érzem, itt kulturáltabban lehet csevegni az animéről.
Ezért is van az, hogy egyetlen betűt sem szórtam még ott el, és nem is nagyon tervezek... (Ugyanígy távol tartom magam a Gargantia topikjuktól is, pláne a "tér-idő nevű anyag" felső facepalm-kategóriás suckértői szöveg után, amit egyébként ugyanaz a fazon követett el, aki már a Guilty Crown thread kapcsán is alaposan a bögyömben volt...)

Ok, ennyit a személyes részről, most jöhetne pár sor az animéről is, de mivel nemrég írtam blogra róla, így sok újat már nemigen tudnék ahhoz hozzátenni. (Kivéve, hogy nagyon lassan haladok vele... >___>)

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2013.05.05. 08:06

5. rész vége: Wow. Hát ez mondjuk egy nem várt fordulat volt így lazán az ötödik rész magasságában. (Még akkor is ha sejthető, hogy nem lesz hosszútávú kihatása.)

Also, Emiya Shiro does not approve this message
http://ubuntuone.com/1lPskLYYmflZMwdv8REESl
Kép

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 6026
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.05.05. 22:34

Cruel Angel írta:5. rész vége: Wow. Hát ez mondjuk egy nem várt fordulat volt így lazán az ötödik rész magasságában. (Még akkor is ha sejthető, hogy nem lesz hosszútávú kihatása.)
Ez a rész 10/10 volt, úgy mindennel együtt. :D (Ne olvassátok tovább, csak ha láttátok a részt, Attack on Spoiler! XD)

1. VÉGRE! Titán-háttértörténet! :D Az a pár perces iskolai óra volt nekem az epizód fénypontja, szeretem ha van konkrét sztori és "szabályok". (Amikhez remélhetőleg majd tartják is magukat a későbbiekben.) Így nem érzem azt, hogy egy HOTD-féle "csöcsök-csöcsök-fanservice, lol, ott egy zombi, lőjük má' le!" stílusú sorozatot nézek. :-P (Lehet lesznek párhuzamaim még a két sorozat között, mielőtt a Shingeki véget ér, mivel sokan a zombisat állították be futása alatt "etalon horroranimének", amin már akkor is jót röhögtem, de most ez a sorozat be is bizonyítja, hogy miért. Ja, meg nem mellesleg mindkét animét ugyanaz rendezte, úgyhogy ő is bizonyíthat, hogy tud normális sorozatot is csinálni, ha nem egy szánalom az alapanyag. :D) Az órára visszatérve: mivel ilyeneket tudtunk meg, hogy fogalmuk nincs, hogyan szaporodnak, illetve hogy kifejezetten csak az embereket támadják meg, ezért most már 99%-os az "őrült tudós" teóriám, vagyis hogy ezeket valami emberiségellenes őrült teremtette. (A szaporodásukról meg annyit, hogy kinézem belőlük, hogy akit megesznek, azt később visszahányják óriásként, vagy valami hasonló. XD Csak akkor mondjuk fura, hogy láttunk már gyerek-óriást is. XD) Plusz eddig nem tudtuk, hogy regenerálódnak is, ráadásul ilyen gyorsan, így már értem, hogy az emberek miért nem bírtak velük.

2. A csata! Ami után már végképp megértettem, miért nem bírnak az óriásokkal. Azt hittem, az "alap" óriások csak lassan tántorognak, mint a zombik és felkapdossák/leütik az embereket, de ezek "röptödben" leharapják a lábadat, akkorát ugranak, hogy helyből fenn vannak egy templomtornyon, stb. O__O Így már nem azt csodálom, hogy miért nem tudtak még egyet sem megölni, hanem hogy egyáltalán volt idejük három falat felhúzni, miközben még védekezniük is kellett. Apropó, a 3D MG-t most találtam először coolnak. Az erdőben használva nekem nagyon nevetséges volt, mert nem tudtam nem arra gondolni, hogy fennakadnának vele az első fán, a városban viszont nem csak jobban néz ki, de hihetőbb is, mivel mintha direkt a magasabb pontokat (pl. tornyok) csáklyáznák meg és így elhiszem, hogy simán átrepülnek az alacsonyabb házak felett.

3. Eren még nyilván nem halt meg, viszont kíváncsi vagyok, hogy innen hogyan tovább. Azt láttuk, hogy az óriás lenyelte, ergo hacsak nem fogja belülről átvágni a nyakszirtjét (esetleg kivágni magát a hasából XD), nagyon érdekel, hogy jön ki belőle. XD Apropó Eren: Több helyről hallottam, hogy milyen gagyi shounen hős, "kétdimenziós", "irreális terv vezérli", stb., illetve, hogy "folyton emózik". Oké, aki a mangát olvasta, annak lehet, hogy oka is van ilyet mondani, azt nem ismerem, de így az anime öt része alapján meg kell kérdeznem, hogy mi a fenét nézett, aki ilyeneket ír? A gyerek messze tűrhetőbb, mint egy Ikari Shinji vagy egy Amano Yukiteru és az egy dolog, hogy "tűrhetőbb", de konkrétan az egész sorozat legtökösebb szereplője eddig, aki ha fél is az óriásoktól valamilyen szinten, a legjobban képes ezt a félelmet elnyomni magában, sőt, másokba is lelket önt. Mi kéne még? Ezt eddig is le akartam írni, de ahogy a mai részben "kitámasztotta" az óriás száját és még elmondta a "nagymonológját", mielőtt az lenyelte volna, végképp meggyőzött arról, hogy valószínűleg a szezon legGARabb főszereplőjével állunk szemben. :vigyor: (Ha mégis meghalt volna, a "legcoolabb animehalálok" közé még így is felvételt nyerhet. XD) Persze nyilván találkoztunk már összetettebb jellemekkel más animékben, de azért a Shingekiben mindenki eléggé "sztereotipikus" karakter (eddig), ergo közülük pont hogy eléggé kiemelkedik Eren. (Főleg, hogy a legtöbb shounenben a főhős valami idegesítő "picsa", és arra fókuszál a történet, hogyan nő be a gyerek feje lágya. Ezt Eren 3-4 epizódban elsajátította. Lehet Naruto anyját is meg kellett volna ennie egy óriásnak, hogy elviselhető jellemet növesszen magának. :twisted: )
Cruel Angel írta:Also, Emiya Shiro does not approve this message
http://ubuntuone.com/1lPskLYYmflZMwdv8REESl
LOL! XDDD Viszont az én kedvenc mondatom az epizódból mégsem ez volt, hanem, amikor Mikasának odaszólt Eren, hogy: "No one gives a fuck about what you want!" Végre, köszönöm! :dirr: Komolyan, a csaj lassan baromira ellenszenves lesz nekem és még csak öt rész ment le. Oké, hogy van ez a "silent girl" típus animékben, de Mikasával totálisan túllőttek a célon. Komolyan, csinált ez a csaj eddig bármi mást azon kívül, hogy Erent követte kutyaként és olyan beteges módon vonzódik hozzá, hogy már inkább tűnik a pótanyjának, mint tényleges szerelmének? (Oké, nem lett még így kimondva, de eddig eléggé afelé tendál a sztori, hogy ő lesz a love interest.) Eddig még egész jól viseltem, egyrészt, mert kisebbek voltak, másrészt, mert akkor még azt is gondoltam, hogy lehet testvérek és azért ez a vonzódás, de lassan kezd fárasztó és némileg creepy is lenni a dolog. Igen, emlékszem én is, hogy Eren anyjának az volt az egyik utolsó mondata, hogy vigyázzon a csaj Erenre, de szerintem már egy kissé túl komolyan veszi a dolgot és úgy csinál, mintha Eren még mindig 12 éves lenne. ^^" Mivel az egyetlen életcélja az, hogy Eren "őrzője" legyen, és ezen kívül kb. semmilyen emberi tulajdonságot nem mutatott az eddigi öt epizód alatt, ezért egyelőre ő az egész sorozat legsótlanabb, legfárasztóbb és legidegesítőbb karaktere. Nem vagyok egy szadista állat, de szinte perverz kíváncsisággal várom, hogy ha a következő részben megtudja, hogy Eren a jelenlegi állás szerint halott, akkor teljes mental breakdown-ja lesz, esetleg félőrültté változik és lekaszabol mindenkit, vagy hogyan reagál majd? XD Apropó, ha már következő rész: mondtam már, hogy szeretem az animékben a részek végén lévő preview-okat? Durva spoilerek nélkül épp annyit mutatnak a következő részből, hogy az ember eldönthesse, mennyire érdemes várnia azt. Most pl. elárulták, hogy a következő rész valami Mikasa-flashback lesz, így megspóroltak nekem egyheti izgulást, hogy "Úristen, mi lesz most Erennel?", majd a durva pofáraesést, hogy "franc, ez a rész MIkasáról szól, várhatok még egy hetet...". XD

Edit: Ja igen, még ezt. Junchi blogján előjött a téma, hogy akkor most a Shingeki seinen kategóriás-e vagy sem. Azt passzolom, hogy melyik magazinban fut, illetve, hogy a japánok hogyan kategorizálták be (baromira nem néztem utána), viszont tekintve, hogy milyen komoly a sztori, illetve, hogy mennyi vér és halál van benne, én egyáltalán nem lepődök meg, ha egyesek rányomják a seinen bélyeget, még akkor sem, ha amúgy itt már többen írtátok, hogy shounen. Komolyan, talán már csak az összetettebb karakterek, meg a szokásos "kötelező" mellvillantás/szexjelenet hiányzik belőle és "igazi" seinen lehetne. XD (Bár megjegyzem, ha van anime, amiből rohadtul nem hiányolom a fanservice-t és hálát adok az égnek, hogy eddig nem jelent meg benne, az ez. Eléggé nagyot esne a sorozat a szememben, ha ez is lesilányulna odáig, hogy mellekkel adja el magát.) Speciel nekem a legelső részből is a Berserk ugrott be, ami már keményen seinen. Meg figyelembe véve, hogy naturalizmus és feeling szempontjából mennyire más az egész, mint Japán vezető shounen-hármasa (Naruto, Bleack, One Piece), én tényleg nem vádolok senkit, ha seinenként kategorizálja tévedésből. XD
Kép

Avatar
Cruel Angel
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2003.11.17. 14:33
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Két hely között valahol / e két hely Mennyország s Pokol

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Cruel Angel » 2013.05.06. 06:04

Titkos írta:1. VÉGRE! Titán-háttértörténet! :D...
Exactly. Kellett már egy ilyen.
Titkos írta: Azt passzolom, hogy melyik magazinban fut,
20 mp wikipedián: Bessatsu Shōnen Magazine, szal ez maradjon egy ilyen "heavy" shonen kategóriában, ne hívjuk még seinennek.
Kép

Avatar
Kdanni
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2010.09.01. 17:58
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Kdanni » 2013.05.06. 09:25

Titkos írta: Apropó Eren: Több helyről hallottam, hogy milyen gagyi shounen hős, "kétdimenziós", "irreális terv vezérli", stb., illetve, hogy "folyton emózik".
A mangában a gyerekkori események után egyből ez a rész jött, a tréning rész később volt flash backként, így nem nagyon ismerted a más karaktereket nem tudtál kire oda figyelni. És maradt Armin emozása, és Eren szenvedése. Armin aki emozott, Eren sok mindent csinált, de igazán olyat, ami kihagyhatatlan, az én ízlésem szerint, nem.
Amúgy, ha egy fejezettel tovább olvasom a mangát anno, akkor jött volna a fejezet Sashaval és biztos nem teszem félre. :D

De legalább a flashbeckelés miatt értette az ember, mit szerencsétlenkedtek ott az erdőben. :)

Nekem a kedvencem a részből:
http://kdanni.files.wordpress.com/2013/ ... titans.jpg
Mondtam én, hogy kegyetlen a humora.


Ja tényleg: Ha eddig valakinek nem tűnt volna fel Mikasa egy yandere. Abból viszont a csendes visszahúzódó egész eredeti.

Megyjegyzés2: A korcsoport besorolás annyit tesz kinek szánják. Semmilyen műfaji megkötést vagy minőséget nem jelent. Bármi lehet rossz kategóriába sorolva, vagy időközben kinőtt az eredeti kategóriájából.
Szerintem teljesen fölösleges egyáltalán komolyabb szót ejteni ezek miatt. Nem, hogy vérre menő vitát folytatni miatta.
"I'm Lovely and Charming but I Summon Death"
-MAL profilom- -blogom-

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1577
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.05.06. 13:21

Titkos írta:VÉGRE! Titán-háttértörténet! :D
Itt ugyan nem jártattam a számat ez ügyben, de AnimeAddicts-on legalább tízszer megemlítettem, hogy meg lesznek magyarázva a dolgok. Előbbre szerintem nem illett volna a magyarázat, így visszaemlékezésként viszont elég jól szerepelt. A mangában kicsit kitértek a 3D szerkezet működési elvére is, de annyira nem hiányzott a részből ez az információ. Ne várja mindenki, hogy rögtön az első pár részben mindenre magyarázatot kap! Ha csak 12 részesre tervezték volna, akkor azt mondom, hogy jogos a felháborodás, csakhogy így még van idő kifejteni bőven a háttértörténetet. Kapunk még visszaemlékezéseket bőven, ráadásul lesz egy OVA, ami még hozzá fog adni valamit a cselekményhez.
Nem tudom miért, de nekem van egy olyan fura érzésem, hogy anime original endinget kap. Aztán ha érdekel, hogyan folytatódik a történet, olvasd el a mangát. A Gantz-cal is jól elbántak anno, még mindig böki a csőrömet a befejezés, holott a manga akkor kezdett csak igazán beindulni. Bár ezt nem Gonzoék viszik, szóval reménykedem, hogy lezárják valami jól elvágható pontnál, aztán jöhet a következő évad, majd valamikor.
Titkos írta:Apropó Eren: Több helyről hallottam, hogy milyen gagyi shounen hős, "kétdimenziós", "irreális terv vezérli", stb., illetve, hogy "folyton emózik". Oké, aki a mangát olvasta, annak lehet, hogy oka is van ilyet mondani, azt nem ismerem, de így az anime öt része alapján meg kell kérdeznem, hogy mi a fenét nézett, aki ilyeneket ír? A gyerek messze tűrhetőbb, mint egy Ikari Shinji vagy egy Amano Yukiteru és az egy dolog, hogy "tűrhetőbb", de konkrétan az egész sorozat legtökösebb szereplője eddig, aki ha fél is az óriásoktól valamilyen szinten, a legjobban képes ezt a félelmet elnyomni magában, sőt, másokba is lelket önt. Mi kéne még? Ezt eddig is le akartam írni, de ahogy a mai részben "kitámasztotta" az óriás száját és még elmondta a "nagymonológját", mielőtt az lenyelte volna, végképp meggyőzött arról, hogy valószínűleg a szezon legGARabb főszereplőjével állunk szemben. :vigyor:
Ugye? :vigyor: Olvastam olyat, hogy Eren rosszabb, mint Shinji. Nem tudom, az illető hova tette a szemét, de eléggé mellélőtt ezzel a megállapításával. Rendben, Eren is shounen hős, nem várhatunk akkora eredetiséget tőle, csakhogy sokkal gyorsabban átment a vinnyogó, angstelő korszakán, mint a többi hasonló karakter. (Bár lehet, hogy a kommentelő megrögzött Eva fan, aki szerint Shinji az istenkirály.) Eren monológja nagyon tetszett, főleg mert ott térdelt egy óriás szájában, vértől csöpögve, ráadásul az egyik lábát le is harapták. :thumb: Az emózás meg inkább Armin reszortja, habár később ő is összekapja magát.
Titkos írta:Viszont az én kedvenc mondatom az epizódból mégsem ez volt, hanem, amikor Mikasának odaszólt Eren, hogy: "No one gives a fuck about what you want!" Végre, köszönöm! :dirr: Komolyan, a csaj lassan baromira ellenszenves lesz nekem és még csak öt rész ment le. Oké, hogy van ez a "silent girl" típus animékben, de Mikasával totálisan túllőttek a célon. Komolyan, csinált ez a csaj eddig bármi mást azon kívül, hogy Erent követte kutyaként és olyan beteges módon vonzódik hozzá, hogy már inkább tűnik a pótanyjának, mint tényleges szerelmének? (Oké, nem lett még így kimondva, de eddig eléggé afelé tendál a sztori, hogy ő lesz a love interest.) Eddig még egész jól viseltem, egyrészt, mert kisebbek voltak, másrészt, mert akkor még azt is gondoltam, hogy lehet testvérek és azért ez a vonzódás, de lassan kezd fárasztó és némileg creepy is lenni a dolog. Igen, emlékszem én is, hogy Eren anyjának az volt az egyik utolsó mondata, hogy vigyázzon a csaj Erenre, de szerintem már egy kissé túl komolyan veszi a dolgot és úgy csinál, mintha Eren még mindig 12 éves lenne. ^^" Mivel az egyetlen életcélja az, hogy Eren "őrzője" legyen, és ezen kívül kb. semmilyen emberi tulajdonságot nem mutatott az eddigi öt epizód alatt, ezért egyelőre ő az egész sorozat legsótlanabb, legfárasztóbb és legidegesítőbb karaktere. Nem vagyok egy szadista állat, de szinte perverz kíváncsisággal várom, hogy ha a következő részben megtudja, hogy Eren a jelenlegi állás szerint halott, akkor teljes mental breakdown-ja lesz, esetleg félőrültté változik és lekaszabol mindenkit, vagy hogyan reagál majd? XD
Eddig semmilyen szerelmi szál nem alakult ki a két főszereplő között, és szeretném ha ez így is maradna. Vannak utalások párokra, de csak egy-egy gondolat, illetve említés szintjén. A következő részben megismerjük, hogy miért is viselkedik így Mikasa. Lehet, hogy ettől még nem lesz szimpatikusabb a számodra, nekem mindenesetre segített a visszaemlékezés abban, hogy kicsit megkedveljem. Ahogy Kdanni is mondta, Mikasa yandere, viszont nem a szokványos fajta, inkább csendesebb. Az, hogy miként reagál Eren halálára, majd kiderül. Nem írok spoilert, vasárnap úgyis megtudod. :wink: Jó volt, hogy a homlokon csapást benne hagyták. Kemény fejek kellenek, kérem szépen! :vigyor:

Egyébként a követező rész sem lesz teljesen felesleges, főleg, ha jó arányban vegyítik a jelen eseményeket és a visszaemlékezést. Később amúgy is lesz még szerepe a visszaemlékezésnek, habár nem fogja nagyban befolyásolni az eseményeket, azért így érthetőbb lesz az a jelenet. Remélem, hogy egy az egyben átveszik a mangából az eseménysort, ami elindítja Mikasát a visszaemlékezés útján.

Ha már mindenki említett kedvenc jelenetet, akkor én sem maradhatok ki. Nekem a felkészülés tetszett a legjobban, nagyon emberien ábrázolta a karaktereket, őszintén együtt tudtam érezni velük. Hiába képzett katonák, akik három évig óriásölőnek készültek, amikor ténylegesen szembe kellett nézniük a feladattal, mégis megrettentek. A való életben sem úgy működik, hogy mindenki vakon rohan az ellenségnek, ezt a magatartást inkább a tucatshounenek sugallják.
Pixis korai megjelenését szintén jó ötletnek tartom, az idősebb karakterek közül őt kedvelem, igazán nagyszerű vezető. Mellesleg emberként is csak jókat tudok róla mondani, főleg ahogy kezelni fogja a főszereplőket.
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2293
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2013.05.06. 15:15

Nálam Eren:

Ep 1, 2: GTFO, bitch!
Ep3: /me kinda neutral
Ep 4, 5: BROFIST!

Már csak ezt a "megölök minden óriást derp" baromságot kéne elhagynia és simán kedvelhető, karakter lenne (és még a seiyuu sem zavar kivételesen).

Az 5-ös rész amúgy közel zseniális volt. El is kezdtem mindenféle teóriákat gyártani, közülük is leginkább afelé hajlok, hogy az óriások anno emberek voltak (mintha apró foreshadowingolás ment volna rá az utóbbi két részben).

Kíváncsi leszek, mi lesz Erennel, mert momentán lövésem sincs.

Jó ez a cucc. Azon ritka esetek egyike, mikor az orbitális HYPE mögött tényleg van is valami.

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1577
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.05.20. 15:52

Ennyire kihalt itt mindenki? :drop: Pedig a 6. rész nagyon jól sikerült, igazán visszaadták azt a hangulatot, amit vártam. Igaz, eléggé időhúzás szaga volt, de inkább ez legyen, mint anime original ending. A kérdésem azokhoz szólna (vagyis leginkább Titkoshoz), akik eddig nem kedvelték Mikasát. A 6. rész után mennyire változott a vélemény róla? Tudom, még így is elég érdekes lány, habár a visszaemlékezés után sok cselekedete értelmet nyert. Nos Eren meg... igazán nem akarok spoilert írni, szóval itt befejezem az eszmefuttatásom.

A 7. rész igen érdekesre sikerült, mivel jó pár dolgot megváltoztattak a mangához képest. Az a valami, amit én elsőre ásványnak néztem, de kiderült, hogy gránátalma, egyáltalán nem volt benne a mangában. Valahogy nem éreztem oda valónak azt a gyümölcsöt, és valószínűleg a készítőknek sem lesz újabb terve ezzel a szimbólummal. A sorrendet is megcserélték, ám ez egyáltalán nem zavaró, mert a vágások pont jó helyen voltak. Aggódtam a túlzott cenzúra miatt, mert az új óriás igencsak szép pusztítást vitt véghez. Még így sem volt olyan brutális, habár a blu-ray kiadásban simán megváltoztathatják.
Bárki is adja a hangját annak az új óriásnak, pokolian jó munkát végez. Az üvöltéseknél a hideg végigfutott a gerincemen. :shock: Aki már egy pici spoilerbe is belefutott, sejtheti a rendellenes óriás kilétét. Innentől beindulnak az események, az előzetes alapján a következő rész is nagyon jó lesz. Ha okosak, akkor megint egy WTF moment lezárást kap az epizód. :vigyor:
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.05.20. 19:02

Sajnos itt már az egész főrum egyre kihaltabb :cry:
Rui-chan írta:Bárki is adja a hangját annak az új óriásnak, pokolian jó munkát végez. Az üvöltéseknél a hideg végigfutott a gerincemen. :shock: Aki már egy pici spoilerbe is belefutott, sejtheti a rendellenes óriás kilétét.
Én még semmilyen spoilert, és a mangát sem olvastam, mégis teljesen egyértelmű volt a kiléte :thumb:

Ahogy arra is számítok, hogy hamarosan vissza fog változni emberré, aminek mondjuk nem örülnék, mert olcsó húzás lenne ezek után visszatáncolni.

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2013.05.20. 19:57

7 rész. nekem is tetszett ,már igen ráfért humánokra valami pozitív fordulat mert ennél lejjebb már nem nagyon lehetett volna menni.

Lázadó óriás kiléte teljesen egyértelmű volt nekem legalábbis . (harci tudás, különös szemszín , stb)
Viszont így már (nem olvastam mangát) beigazolódott amit eddig is sejtettem ,hogy a óriások nem egy másik faj hanem egyszerű árnyak hajdani emberi énjüknek.

Valakit emlékeztet ez a sorozat a Claymore-ra? (annyira azért nem jó de hangulat eléggé ott van)

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1577
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Shingeki no Kyojin

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.05.20. 21:42

Ügyesek vagytok! :thumb: Nekem kellett némi idő, mire leesett, hogy mi a helyzet, amikor olvastam a mangát.

Lehet, hogy olcsó húzás, de vissza fog változni emberré, csak azért, hogy utána megint felvegye az óriás alakot. :LOL:

A vicces az, hogy a mangában is csak erősen sejtetik az óriások kilétét, konkrétan nem lett kimondva, hogy régen emberek voltak, akik átváltoztak. Pár kérdésre ugyan választ kapunk, de aztán jönnek az újabb rejtélyek. Nagyon idegesítő, amikor a legizgalmasabb résznél vágják el a fejezetet. :wwall:
Kép

Válasz küldése