Free!

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Free!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.07.04. 21:09

Hát elkezdődött! :vigyor:

Ööö... én egyelőre nem kommentálnám. Majd ha megnéztem az első részt még legalább egyszer. Kép
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.07.05. 08:56

Nekem elég volt egyszer is.

Haruka enyhén autista, de egyébként laza, Rin pedig cool :cool:
Makoto és Nagisa azonban két gyerekes idióta, semmi jelenléttel :wwall:
Humor átlagos, volt pár jobb poén, de KyoAnihoz képest nagyon kevés. Ettől még a K-ON is viccesebb volt, ami nagy szó.
Legalább az úszás animáció minőségi, ahogy azt elvárhattuk.
Az az egy szem lány pedig csak nyugodtan szerepeljen minden epizódban, feloldva a homo-erotikus légkört ::^_^::

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.07.06. 13:44

A mordályos nyul írta:Hát elkezdődött! :vigyor:
LOL, ugyanez volt a legelső komment annál a torrentnél, amelyiket töltöttem. XDDD (Btw, remélem azért nem az lesz, hogy ezt a topicot ketten fogjuk megtölteni. ^^" XD)

Amúgy poén, én pont Harukával meg Rinnel voltam úgy, hogy "a vízfétises srác, meg a sztereotip bunkó gyerek", míg "Micimackó és Malacka" (ahogy az egyik fangirl jellemezte őket... XD) fogyatékos baromkodásain jókat vigyorogtam. XD (Jó, az is igaz, hogy az övéké volt az egyetlen olyan jelenet az epizódban, aminél már nálam is jelzett a "homo-o-meter", konkrétan amikor meztelenül fürdenek és még a klisés "locsoljuk egymásra a vizet és közben nevessünk" fangirlálmot is valóra váltották. XD) A "melyik fanservice részén röhögtél a legjobban" díjat pedig az a jelenet kapta, amikor az elhagyatott épületben összefutnak Rinnel, aztán ő és Haruka azonnal úszni akarnak. Legteátrálisabb pólólevevés ever, a Code Geass-ben egy mechába szálltak be talán ekkora elánnal. :lol:
-OJ- írta:Humor átlagos, volt pár jobb poén, de KyoAnihoz képest nagyon kevés. Ettől még a K-ON is viccesebb volt, ami nagy szó.
Eddig amúgy kb., viszont mintha annyival értelmesebb is lenne, szóval azért értékelem, hogy nem mennek át a szereplők, minden második percben SD-be, nincs "lufifejük", stb. ^^" Sőt, még abban is reménykedek (bár lehet ez hiú ábránd), hogy az úszásra, mint témára, komolyabban rá fognak menni, mint anno a K-ON-nál a zenélésre, ami azért elég sovány volt.
-OJ- írta:Az az egy szem lány pedig csak nyugodtan szerepeljen minden epizódban, feloldva a homo-erotikus légkört ::^_^::
Jaja, RIn húga jó volt, főleg, hogy nem az a klisés "onii-chan!" loli imouto, aki lenne, ha a sorozat férfiaknak készülne. (Btw, csak én érzem úgy eddig egy rész alapján, vagy tényleg akar valamit Harukától? XD) Szóval az egy dolog, hogy ez egy fanservice-es fujoshi-sorozat, de annyit mindenképp nyertem rajta, hogy a karakterdizájn miatt ebben legalább a nők is normálisan néznek ki, nem Lucky Star vagy K-ON alkatú csajok rohangálnak a képernyőn. (Oké, a tanárnéniben talán volt egy enyhe K-ON utánérzés, de nála is inkább csak fejileg, nem testileg. XD) Az meg külön lol volt, hogy nem is rejtették véka alá, hogy mennyire nevetséges, hogy mind a négy férfi főszereplőnek (bár az OP/ED alapján elvileg öten lesznek majd) női neve van, aztán ezt még meg is fejelték azzal, hogy a húgicának meg férfi... XDDD

Szóval eddig részemről teljesen oké a dolog, persze dögunalmas, mint a hasonló slice of life cuccok többsége (az durva, ha 23-25 perc alatt minimum kétszer néztem rá a csúszkára, hogy mennyi van még hátra a videóból? ^^" XD), de a fanservice-en, meg a karakterek marhaságain legalább jókat röhög az ember, szóval ideális nyári limonádé sorozat, meg nekem most nem is baj, ha a Shingeki mellett nézek egy ilyen lightosabb sorozatot is, oldja annak a másiknak a feszültségét. XD
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.07.06. 17:55

Titkos írta:(Btw, remélem azért nem az lesz, hogy ezt a topicot ketten fogjuk megtölteni. ^^" XD)
Jelentem, én is leszek! ^^ Azért valószínűleg nem annyira aktívan, mint a Shingeki topicjában, de tervezem, hogy részről-részre követni fogom a sorozatot és egyúttal kommentelni is. A vicces az, hogy először egyáltalán nem akartam megnézni, az ending vett rá, hogy belenézzek. ^^" Az endingről már írtam a megfelelő topicban, de ide is: nekem nem kellett megállítanom a videót, hogy tudjam, milyen bárban táncolnak a srácok. XD
Titkos írta:Amúgy poén, én pont Harukával meg Rinnel voltam úgy, hogy "a vízfétises srác, meg a sztereotip bunkó gyerek", míg "Micimackó és Malacka" (ahogy az egyik fangirl jellemezte őket... XD) fogyatékos baromkodásain jókat vigyorogtam. XD (Jó, az is igaz, hogy az övéké volt az egyetlen olyan jelenet az epizódban, aminél már nálam is jelzett a "homo-o-meter", konkrétan amikor meztelenül fürdenek és még a klisés "locsoljuk egymásra a vizet és közben nevessünk" fangirlálmot is valóra váltották. XD) A "melyik fanservice részén röhögtél a legjobban" díjat pedig az a jelenet kapta, amikor az elhagyatott épületben összefutnak Rinnel, aztán ő és Haruka azonnal úszni akarnak. Legteátrálisabb pólólevevés ever, a Code Geass-ben egy mechába szálltak be talán ekkora elánnal. :lol:
Harukát nagyon bírom, talán azért, mert régebben nagyon szerettem a vizet. (Talán még most is, csak jóval kevesebbet járok strandra.) Úszóversenyekre is jártam, szóval teljesen át tudtam adni magam az élménynek, amikor az elején beszélt az úszásról. Az nagyon jó volt, hogy utána váltott a kép a tök unott fejére. XD Rint egyelőre nem szeretem, túlságosan nagyra van magával. Mako-chan és Nagisa a két idióta, de egyébként kedvelhető karakterek. Különösen előbbi, hiszen szereti a cicákat. ^^ (Nálam ez fontos tényező.) A vízfröcskölős jelenetnél már nálam is bejelzett a búza detektor, és nagyon remélem, hogy ennyi lesz a maximum fujoshi csalogató.
Az a jelenet tényleg annyira epic lett, hogy még utána is csapkodtam a röhögéstől az asztalt. XDDD A csattanó pedig egyértelműen a "medencében egy csepp víz sincs" jelenet volt. :LOL: Nagyot koppantak volna. ^^"
Az is tetszett, hogy Haruka fürdőnadrágban és kötényben készített magának reggelit, illetve alsónadrág helyett is fürdőnadrágot hord. Makoto simán kirángatta a kádból az elején, még szerencse, hogy akkor is rajta volt a fürdőnadrág. XDDD Bár többször is elsütötték ezt a poént a rész alatt, mégis mindig megmosolyogtam.
Titkos írta:Az meg külön lol volt, hogy nem is rejtették véka alá, hogy mennyire nevetséges, hogy mind a négy férfi főszereplőnek (bár az OP/ED alapján elvileg öten lesznek majd) női neve van, aztán ezt még meg is fejelték azzal, hogy a húgicának meg férfi... XDDD
Elvileg ezek uniszex nevek, elég sok ilyen van a japán nyelvben. De egyébként tényleg inkább lányoknak szokták adni ezeket a neveket, talán a Makoto kivétel. Jaja, az volt a hab a tortán, hogy a húgicának férfi neve van. :vigyor:
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.07.06. 18:20

Rui-chan írta:Azért valószínűleg nem annyira aktívan, mint a Shingeki topicjában,
Ha már Shingeki

Kép

:vigyor:


Rui-chan írta:Elvileg ezek uniszex nevek, elég sok ilyen van a japán nyelvben. De egyébként tényleg inkább lányoknak szokták adni ezeket a neveket, talán a Makoto kivétel.
Elvileg kétféleképpen is lehet írni a Makotot, és neki a női változatot használják.

Sailor Moonban, Precure-ban, IdolMasterben is van Makoto nevű lány. Vagy ott a The Girl Who Leapt Through Time főszereplője :wink:

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.07.06. 18:58

-OJ- írta:Ha már Shingeki

Kép

:vigyor:
Jaj, pont ezt a hülye fejét rakták rá! ^^" Választhattak volna valami normálisabb arcot a képhez. Azért win! XD
Tudom tovább fokozni. :LOL:
-OJ- írta:Elvileg kétféleképpen is lehet írni a Makotot, és neki a női változatot használják.

Sailor Moonban, Precure-ban, IdolMasterben is van Makoto nevű lány. Vagy ott a The Girl Who Leapt Through Time főszereplője :wink:
Annyira nem érdekelt ez a név téma, de utánanéztem és tényleg a női változat kanjijait használják Makoto nevéhez. Azért írtam, hogy a Makoto kivétel, mert ezt gyakrabban használják férfi névnek is. Ezzel szemben a Rin, Haruka, Nagisa elég ritka férfinév. ^^"
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.07.06. 19:16

Ezen én többet röhögtem, mint magán az epizódon :LOL: :LOL: :LOL:

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2013.07.10. 10:10

Ez a cucc első látásra annyira nem szimpatikus, az eső rész elég lapos volt, de mivel énis úsztam régen, úgy döntöttem meg kell néznem. A karakterek közül Rin a legszimpatikusabb, olyan tipikus kőbunkó, amilyennek engem is elég sokszor jellemeztek. Haru olyan mintha végig be lenne szívva. (lehet, hogy a nézőközönségnek is be kéne szedni valamit, hogy élvezhető legyen :-P ) Nem tudom melyik cucctól lassul be az ember, de hogy a vizen kívül alig mozdul meg az is biztos - holdkóros:P vagy mint előbbi kommentekben említettétek, autista. A másik két srác nem valami jelentőségteljes karakter, igazából csak úgy vannak és kész. Nagisa (vagy hogyhívják a magast) naggyon hasonlít a Kuroko no Basuke sorozatból az egyik kosarasra: az a vajszívű úttorlasz, nemtom mi a neve.

Egyelőre nincs a cuccban spiritusz, de halvány reményt fűzök hozzá, hátha javul. :)
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.07.10. 21:24

2.rész

Vajon hogy értette Rin a Gou SMS-ére tett megjegyzését? Csak nem egy hatalmas sisconnal állunk szemben? :drop:
Az a szerepcsere poén, amit Gou és Nagisa előadott pedig egy igazi klasszikus, ami soha nem lesz unalmas :vigyor:
Az úszó klub megalapítása egy elég random fejlemény lett, még a Chuuniban is több érvük volt a saját klubjuk mellett az ottani bugris társaságnak. A tanárnő felkérése tanácsadójuknak kiszámítható lépés volt - máris érdekel, mi lehetett a fürdőruhákkal kapcsolatos munkája, amiért nem akar többé egyet sem felvenni, pedig azonnal tolongtak volna a jelentkezők !flirting - azt viszont nem is mertem remélni, hogy Gou is a klub tagja lesz. Kár, hogy csak mint menedzser, de így is imádnivaló a rózsás/csillámporos álmodozásaival :p
Behaltam, mikor a srácok azonnal elkezdtek kihátrálni a medence állapota láttán, majd ahogy Haruka meg akart mártózni még a bolti akváriumban is. Ez már megszállottság :LOL:
Haruka máris bevágódott Gounál az izomzatával, meg persze azzal hogy a srácok közül ő az első aki hajlandó Kounak hívni.
És azzal az egy flashbackkel ügyesen megmagyarázták, mi eszi a két srácot amiért nem hajlandóak tovább versenyezni :O

A múlt heti átlagos kezdés után kezd magára találni a sorozat, már ami a humort illeti. De még a cselekményben is történt egy kis előrelépés a klub megalapításával. És hála az égnek, hogy Gou állandó szereplő lesz, mégha nem is fürdőruhában :oops:

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.07.11. 18:30

Lusta vagyok, szóval bemásolom, amit AA-ra is írtam. ^^"

Áááááá, Haru egy megszállott állat! XDDD :LOL: Most már az akváriumba is be akart szállni. :vigyor: Kíváncsi vagyok, a következő részekre miket találnak ki. Kezdem azt hinni, hogy alsógatya helyett hordja az úszónadrágot. ^^
Mintha poénok terén összeszedettebb lett volna a második rész. Ok, az elsőn is sokat röhögtem, de itt már könnybe lábadt a szemem. XDDD Ezzel szemben, ha megnézem, hogy konkrétan miről szól a sorozat, egy teljesen átlagos slice of life fogad. Kou rózsás, csillogós jelenetein szintén jókat szórakoztam. Először nem mert ránézni Harukára, mert az ilyen korú lányok nem leskelődnek. XD Na persze! Nagisa nagyon eleven lett ebben a részben, bár azon mondjuk néztem, amikor rácsimpaszkodott Harukára. :shock: Mindegy, a meztelen fürdőzés után már semmin nem lepődök meg. ^^" Nekem egyelőre Makoto a kedvencem a csapatból, bár ő eddig nem csinált semmi figyelemre méltót, csak egyszerűen cukinak tartom.
Az tetszett, hogy gyorsan elmagyarázták, miért olyan feszült a légkör Rin és Haruka között. Bár itt mindenki attól fél, hogy Rin olyan lesz, mint Kadowaki, de a visszaemlékezésből úgy tűnt, hogy pont azért haragszik Harukára, mert nem nyert. Pedig még neves úszósuliba is elment, hogy fejlődjön. A mostani versenyen nyert és valószínűleg Haru nem lassított le. Az ugrásnál és a fordulóknál látszott, hogy Rin lába erősebb, ezért előnyre tett szert. Haru-nak inkább a keze erős, a közepénél mindig behozta a lemaradását. Ettől eltekintve Rin profibbnak számít, simán győzhetett, még ha csak pár másodperccel előbb érintette meg a falat.
Jól láttam, hogy egy jelenet erejéig megjelent az ötödik srác, Rei is?

A végén néztem egy nagyot, amikor Haru csak úgy belevetette magát a vízbe. Amikor én versenyeztem, akkor olyan 24-25 fokos volt a medence vize, ez pedig még hidegebb volt. Meg is jegyezték, hogy már kékül a szája. XD Azért azt megnéztem volna, ahogy Kou egy hálóval próbálná kiszedni Haru-t a medencéből. :vigyor:

Az a Gurren Lagann paródia ütött. XD
Kép

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2013.07.12. 08:31

hol lehet megtekinteni a 2. csodálatos epizódot?
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2013.07.15. 18:10

Rui-chan írta:Jaj, pont ezt a hülye fejét rakták rá! ^^" Választhattak volna valami normálisabb arcot a képhez. Azért win! XD
Én ezen jót röhögtem, meg tudjátok, melyik részt várom már? Amikor a szokásos beach epizód jön majd, felszállnak a srácok egy sétahajóra, de az léket kap és süllyedni kezd. Persze ők tudnak úszni, de nem csak ők vannak a hajón és a többi embert is meg kell menteni. Ekkor megjelenik Pixis és elnyomja a szövegét: "FIGYELEM! Nanase Haruka a tengerészgyalogság titkos emberkísérleteinek az eredménye! Képes arra, hogy irányítása alá vonja egy delfin testét! A küldetés során delfinné fog változni, összegyűjt egy adag tengeri szivacsot, majd betömi velük a hajó oldalán tátongó lyukat! A ti feladatotok az lesz, hogy megvédjétek őt a vízben hemzsegő cápáktól a 3D Swimming Gear és cserélhető acélszigonyaitok segítségével!" Priceless epizód lenne. :vigyor: (Persze először ellenük fordul és megpróbálja leharapni Rin karját, aztán meg előjön a szokásos "engem nem érdekel a verseny, csak szeretek a vízben lebegni" mentalitása és Nagisának kell megvágnia egy kicsit az uszonyát, hogy észhez térjen...jó, abbahagyom. XD)
Rui-chan írta:Tudom tovább fokozni. :LOL:
Várjál, volt erről egy másik, ami még akkor készült, amikor a Free! el sem kezdődött és a 4chanon meg YouTube-on anyázó KyoAni fanboyok véleményeit gyűjtötte össze. XD Meg is van, Shingeki no Shitstorm. XDDD
-OJ- írta:Ezen én többet röhögtem, mint magán az epizódon :LOL:
Ó, ez a fazon hatalmas anime ismertetőket szokott csinálni. :D A Free! is nagy lett, de korábban láttam, ahogy 1-2 Shingeki epizódot elemzett, illetve volt HOTD, Scool Days, Sword Art Online és mind elég szórakoztató formában tálalva. XD
-OJ- írta:Vajon hogy értette Rin a Gou SMS-ére tett megjegyzését? Csak nem egy hatalmas sisconnal állunk szemben?
Ööö...mármint? Amikor azt mondta, hogy "Vajon valaha is le tudom majd győzni őt?" (Mármint Harukát.) Nem hiszem, hogy azt úgy értette, hogy a húga szívéért harcolnak, vagy ilyesmi, inkább arra gondolhatott, hogy bár gyakorlatilag most ő nyert, de "eszmeileg" nem, mivel Harukát igazából az egész nem izgatta, márpedig normálisan versenyezni csak úgy lehet, ha mindkét fél a győzelemre hajt. Rin gondolom kellően "meg akarta semmisíteni", hogy lelkileg is összetörje őt és csalódott, amikor Harukát a vereség egyáltalán nem rázta meg. Vagy valami ilyesmi, de kétlem, hogy húgáról szólna a dolog.
-OJ- írta:Az a szerepcsere poén, amit Gou és Nagisa előadott pedig egy igazi klasszikus, ami soha nem lesz unalmas
Ja, a jó öreg firka trükk? XD
-OJ- írta:Az úszó klub megalapítása egy elég random fejlemény lett, még a Chuuniban is több érvük volt a saját klubjuk mellett az ottani bugris társaságnak.
Ez egy K-ON, csak férfi karakterekkel, de mivel ezek zenélni nem tudnak... XD
-OJ- írta:A tanárnő felkérése tanácsadójuknak kiszámítható lépés volt - máris érdekel, mi lehetett a fürdőruhákkal kapcsolatos munkája, amiért nem akar többé egyet sem felvenni, pedig azonnal tolongtak volna a jelentkezők
Na igen, főleg, hogy a K-ON-ban is a tanárnénit kérték fel Yuiék segítőnek és mit ad isten, ott is eléggé visszakozott a nő, hogy ő aztán többet semmi olyannal nem foglalkozik, aminek a zenéhez köze van. (Hmm, ha ott death metalos volt és azért vannak rossz emlékei, akkor a Free!-s tanárnéni vajon fürdőruhamodell vagy pornószínésznő? XD) Egyébként meg ez a tanárnő tényleg Yui idős korában, emlékeztek, hogy mit mondtak róla az első részben? "Anno a zenei pályával próbálkozott, csak nem jött neki össze, így lett tanár" vagy mi. :lol:
-OJ- írta:azt viszont nem is mertem remélni, hogy Gou is a klub tagja lesz. Kár, hogy csak mint menedzser, de így is imádnivaló a rózsás/csillámporos álmodozásaival :p
Az engem is meglepett, innentől már reménykedek benne, hogy talán egyszer még látjuk majd fürdőruhában. XD Addig meg igen, marad az, hogy azon fanboykodunk, ahogy ő fangirlködik. XD
-OJ- írta:Behaltam, mikor a srácok azonnal elkezdtek kihátrálni a medence állapota láttán, majd ahogy Haruka meg akart mártózni még a bolti akváriumban is. Ez már megszállottság
Mondtam, hogy vízfétise van. XD
-OJ- írta:Haruka máris bevágódott Gounál az izomzatával, meg persze azzal hogy a srácok közül ő az első aki hajlandó Kounak hívni.
De tényleg, most akkor "hivatalosan" Kou vagy Gou?
-OJ- írta:A múlt heti átlagos kezdés után kezd magára találni a sorozat, már ami a humort illeti. De még a cselekményben is történt egy kis előrelépés a klub megalapításával. És hála az égnek, hogy Gou állandó szereplő lesz, mégha nem is fürdőruhában :oops:
Jaja, ez már legalább kétszer jobb rész volt, mint a múltheti. :D Az utolsó mondatodról meg annyit, hogy azért még ne kiabáld el. XD (Jó, tudom, fujoshi-show, meg minden, de a remény hal meg utoljára. XD)
Rui-chan írta:Jól láttam, hogy egy jelenet erejéig megjelent az ötödik srác, Rei is?
Igen, Nagisa őt is be akarta szervezni a klubba. XD
Rui-chan írta:Az a Gurren Lagann paródia ütött. XD
Mire gondolsz? Szégyellem magam, de mint No. #1 Lagann-fan, egyáltalán nem vágtam az utalást. ^^" (Jó, mentségemre szóljon, hogy már elég álmosan néztem, ráadásul két Monogatari rész között, ami nekem amúgy is szívja lefelé az agyamat. XD)
Hakuma Riyuichi írta:hol lehet megtekinteni a 2. csodálatos epizódot?
Én Tokyotosho-ról szedem a torrenteket, általában csütörtök magasságában van fenn az új subbolt rész. Beírod a keresőbe, hogy "Free!", aztán már csak azt kell eldöntened, hogy melyik csapattól akarod leszedni. XD

Amúgy nekem talán az volt az egész epizód fénypontja, amikor végre kiderült, hogy ki a fene az a titokzatos szőke fazon, akit már az első részben is mutogattak. XD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.07.15. 18:52

Miért lenne random fejlemény az úszóklub? Inkább az a fura, hogy eddig nem volt.

A tanárnéniről meg már a tiltakozásakor borítékolhatom, hogy fürdőruhamodell volt, miért, mi más lehetne? Az eléggé megalázó, főleg, ha aligfizut kapott sok zaklatással. (Meg hát nem az volt élete álma, az biztos.)
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.07.18. 20:53

Titkos írta:Mire gondolsz? Szégyellem magam, de mint No. #1 Lagann-fan, egyáltalán nem vágtam az utalást. ^^" (Jó, mentségemre szóljon, hogy már elég álmosan néztem, ráadásul két Monogatari rész között, ami nekem amúgy is szívja lefelé az agyamat. XD)
Ez és ez a kép egy az egyben Simon-ra emlékeztetett. XDDD
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.07.19. 21:58

Basszus, tényleg, és nekem sem tűnt fel! :LOL:

BTW, poén volt az új rész, jókat nevettem rajta. Bírom az új srácot, remélem továbbra is ilyen lökött lesz! :D (Bővebben még nem, mert Titkos még nem látta, nem akarom lelőni a poénokat :-P )
Kép

Avatar
Rui-chan
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2009.06.08. 13:10
Nem:
Tartózkodási hely: A semmi közepétől picit balra
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Rui-chan » 2013.07.23. 13:16

Titkos írta:Várjál, volt erről egy másik, ami még akkor készült, amikor a Free! el sem kezdődött és a 4chanon meg YouTube-on anyázó KyoAni fanboyok véleményeit gyűjtötte össze. XD Meg is van, Shingeki no Shitstorm. XDDD
Ha még sok ilyen videót mutogattok, akkor nemsokára minden agysejtem el fog pusztulni. :lol:
Titkos írta:
-OJ- írta:Ezen én többet röhögtem, mint magán az epizódon :LOL:
Ó, ez a fazon hatalmas anime ismertetőket szokott csinálni. :D A Free! is nagy lett, de korábban láttam, ahogy 1-2 Shingeki epizódot elemzett, illetve volt HOTD, Scool Days, Sword Art Online és mind elég szórakoztató formában tálalva. XD
Általában nem szeretem az ilyen videókat, de ezen tényleg jókat röhögtem. A Shingeki-s ismertetője is jó lett. XD
Titkos írta:
-OJ- írta:Az a szerepcsere poén, amit Gou és Nagisa előadott pedig egy igazi klasszikus, ami soha nem lesz unalmas
Ja, a jó öreg firka trükk? XD
Már el is felejtettem, hogy honnan indult ez a cserélős poén. ^^" Amúgy tényleg soha nem válik unalmassá, mindig tudok rajta nevetni.
Titkos írta:De tényleg, most akkor "hivatalosan" Kou vagy Gou?
Hivatalosan Gou-nak kell mondani a nevét, de mivel az fiús, ezért szereti, ha Kou-nak hívják. XD
Titkos írta:Amúgy nekem talán az volt az egész epizód fénypontja, amikor végre kiderült, hogy ki a fene az a titokzatos szőke fazon, akit már az első részben is mutogattak. XD
A végére tényleg jól beleillett, tisztára olyan volt, mint valami krimi.

3. rész
Rei-t bírni fogom. ^^ Kíváncsi vagyok, vajon hogyan fogja "felszabadítani" magát. Eddig mindent pontosan kiszámolt, de úgy döntött, követni akarja Haruka példáját.
Nagyon tiltakozott az úszás ellen, szóval nekem két elmélet is eszembe jutott: nem tud úszni, vagy fél a víztől. Előbbi igazolódott be. Poén volt, ahogy nekikészült az ugrásnak, úgy nézett ki, mint egy profi és Nagisa meg is jegyezte, hogy milyen szép testtartása van. Aztán ugrott és egy szép hasas lett a vége. :dirr:
Kou még mindig nagyon cuki, ahogy csillog körülötte a levegő. Haru megfázott, a vízfétise még egyszer nagy bajt fog rá hozni. A cicák is megijedtek, amikor tüsszentett. XD Az az elborult tekintet, amikor rájött, hogy kell még egy ember ahhoz, hogy úszhasson, priceless volt. XDDD Még a padló is füstölt, ahogy kiszaladt a tanári szobából. :LOL:
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.07.24. 21:19

4.rész

Haruka, legalább te ne csináld már a csajos 'jaaaj, melyik csini rucimat vegyem fel ma reggel' problémázást :P Szegény Gounak még végig sem hallgatta a mondandóját, a szemétláda :evil:
Rei esetében már azt hittem, beválik amit még a sorozat kezdése előtt tippeltem, és ő lesz az aki végig a medence mellett fog pózolni, anélkül hogy akár egy csapást is úszna :lol: Még jó, hogy az ő esetében a tanítással kezdték.
LOL, Rinnek tényleg ezt a shounen-bullshit motivációt adják, hogy mindenáron győzni akar, de csak kizárólag egyenrangú ellenféllel szemben, különben mit se ér a győzelme? Life! Get one! :wwall:
Ama-chantól én nem is vártam volna értelmes tanácsot, de hogy még Goroval sem mentek semmire. Ezalatt Nagisa hogy tömte már a pofáját, a kis disznó :P
A fürdőgatya vásárlást a magam részéról fél perc után áttekertem, olyan idióta baromság volt az egész (Gou szintén jól mutatta a kedélyállapotomat) de Rin felbukkanásával már vártam, mikor startolnak és tartanak egy versenyt mondjuk a pláza szökőkútjában :drop:
Szegény Rei-en végig csak röhögni tudtam, ahogy állandóan elsüllyedt akár egy kő...pardon, tengeralattjáró. De miért nem a pillangót próbálta meg alapból, ha már úgyis állandóan a szépségről dumált? Akkor nem kellett volna végigszerencsétlenkedni vele az epizódot :knife:

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.07.25. 00:51

Még a 3. részhez:
Én egyébként először azt hittem, hogy Rei gyerekként úszott (nemtom, talán azért, mert annyira őt nézte ki Nagisa, hogy talán rémlett neki általánosból, hogy van tapasztalata...), de olyan rossz élményei lettek tőle (amit szépen körbe is írt XD), hogy azóta a közelébe sem szagolt a víznek.
Én is tanultam kicsiként úszni sokáig, de vakarnám a fejem rendesen, ha valaki azt akarná, hogy gyorsússzak, mert én is csak arra emlékszem, hogy nem kapok levegőt, mert belecsapom a számba a vizet. Mellúszásban ellubickolok, bár azt sem a leghatékonyabban.
Kép

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2013.07.26. 20:36

a free 4. részéhez nem tudok mit hozzáfűzni. az összességéhez viszont igen. Ha valaki látta már a Durrdurr és csók c. filmet (nézzétekhaláli) akkor az kb ilyen. haverom talált egy csodálatos képet ami összefoglalja az egész animét: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

de nem fikázásképp, csak lehet, hogy nincs benne komédia, meg semmi nagyobb poén, amin röhöghetnénk, de ez az egész a sablonműfaok kifigurázása. Leginkább megintcsak egy filmhez tudnám hasonlítani, az Eleven testek, ami úgy köpi arcba a saját műfaját, hogy az fáj. És pont ettől jó, ez benne a szép:D ittis ugye megvan az összes sablonkarakter, bishik félpucéran, víz, egybefüggő sztorinak álcázott beazonosíthatatlan sajátos műfaj.
Összességében szeretem nézni, meg élvezhető, de akkor röhögünk igazán, mikor azokkal a haverokkal, akikkel párhuzamosan nézem kiparodizáljuk. :-P az utóhatás az élménye, mint néhány drognak
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.07.27. 19:46

OJ: lehet hogy nem látta még élesben a pillangót, ezért nem tudta, hogy az szép-e vagy sem. Mondjuk nekem kicsit extrém volt, hogy az az úszásforma egyből ment neki, én úgy tudtam, az a legnehezebb. Várjatok csak! Logikát kerestem? Üssetek a kezemre! XD Igaz, hogy a fizikuma megvolt hozzá, de szerintem akkor is a mellúszás a legegyszerűbb.

Rei-t elég gáz módon tanították: "Szép lábtempó, elengedlek!... Jé, miért merültél el? Béna!" -___- Olyan szépen kezdték a legeslegelejétől, a lebegéstől, aztán egy pár fontos lépést kihagytak. Bár az is igaz, hogy a tanítást is tanulni kell.

Megint OJ-nak: Nem gondolom, hogy a versenyszellem egy hiteltelen motiváció lenne. Versenyző-típusú tizenéves fiúkról van szó! Oké, hogy nem minden fiúnak fontos a verseny, de sokan vannak, akiknek az egyik legfontosabb (legalábbis az életük egy szakaszában tutira.) Rosszul tudom? :(

Szerk: le akartam cserélni az avám free-sre, de nem tudom eléggé lekicsinyíteni az animáció fájlméretét, hogy beférjen. :( Bú.
Kép

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2013.08.04. 16:01

Kicsit megkésve, de én is belekezdtem a sorozatba és... agyhalál. XD Főleg a negyedik részben Rei úszásoktatása. LOL a tengeralattjárós beszólása! XD Meg az úszógatyái! XDD De mondjuk Haruka se semmi a vízmániájával. :vigyor:

Eddig kellemes csalódás a sorozat. Ha komolyan akarná venni magát, akkor valószínűleg más unalmassá vált volna, de így szórakoztató nem is kicsit . ::^_^::
Kép

Avatar
-OJ-
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2011.04.08. 09:48
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Otaku Odú
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: -OJ- » 2013.08.04. 18:04

A mordályos nyul írta:Nem gondolom, hogy a versenyszellem egy hiteltelen motiváció lenne. Versenyző-típusú tizenéves fiúkról van szó! Oké, hogy nem minden fiúnak fontos a verseny, de sokan vannak, akiknek az egyik legfontosabb (legalábbis az életük egy szakaszában tutira.) Rosszul tudom?
Nem hiteltelen, csak egy ritka fantáziátlan klisé. Kb minden shounen jellegű sorozatban előkerül, mikor a készítők nem tudnak vagy nem akarnak érdekesebb motivációval előállni, akkor jön ez a lerágott csont.

Avatar
Mariko
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2362
Csatlakozott: 2006.11.25. 10:48
Nem:
Tartózkodási hely: Sound Horizon Kingdom
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Mariko » 2013.08.21. 18:02

Semmi reakció a legutóbbi rész majdnem szájból-szájba lélegeztetésére? :vigyor:
Kép

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2013.08.22. 21:32

Én még most kezdem bepótolni a pár hetes lemaradásomat, és egy rettentő fontos megjegyzésem van az 5. résszel kapcsolatban:
A japán technológia bizonyára tényleg fényévekkel előttünk jár, avagy én is akarok olyan cukimini zsebfényképezőt, ami százméterekről is olyan közeli és éles képet tud csinálni, amilyet egy halandó nyugati csak ágyúobjektívvel tudna. :thumb:

Nagisa seiyuuja pedig elkezdett idegesíteni valamiért. :(
Kép

Avatar
ViharTáncos
Fórummániás
Fórummániás
Hozzászólások: 1553
Csatlakozott: 2010.08.07. 14:34
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: ViharTáncos » 2013.09.06. 19:30

Szintén 5. résznél tartók mivel AA-t is körbe ragyogják a úszó drukker csajok. :vigyor:

Mondom belenézek én is s tényleg egész jó. Bár ez a felső test mutogatás már egy kicsit hát hmmm.... :shock:

De amúgy egész jó zenével megáldott vidám kis sorozat, jó nézni.

Válasz küldése