Free!

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
amcsi
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 365
Csatlakozott: 2004.05.09. 20:34
Tartózkodási hely: in America
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: amcsi » 2013.10.17. 22:54

Ez volt egyik legjobb sorozat az előző szezonban.
Fun karakterek, érdekes történet, vicces is volt, jól volt megrajzolva, és bőven belefért, ami fanservicenek mondható (alig tűnt fel).
Kép
Kép
Kép
"Americans ALWAYS wear sunglasses." - Bandit Keith - Yu-Gi-Oh! The Abridged Series
Máj anime liszt

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2014.11.01. 18:41

Jó sokára értem az első sorozat végére, és hol van még a második!? :hammer:
Összességében nagyon tetszett. Szép animáció, jó zene (nekem tetszett). Többet úsztak, és fontosabb elem volt a sorozatban, mint amennyit a K-ONban zenéltek, ennek külön örültem. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy még a karakterek is érdekesebbek voltak, bár ezzel a véleménnyel lehet egyedül vagyok. A fangirl-csapdának simán bedőltem, bár nem is nagyon ellenkeztem.
A két leginkább negatívan lejövős eleme a sorozatnak:
- Haru, why so kuudere? Az utolsó epizód végén készült fotó alapján azért megkérdeztem volna, hogy fáj-e valamije. Bár lehet lesz még vele valami a második sorozatban.
- Egér-kun: soha nem bírta felmérni a helyzetet, mindig belemászott senpai privát zónájába, túl lelkesen nyalt. Vinnyogós buzgómócsing. Mivel jószándékú, nem utálom, de bevallom, jobban esett volna, ha ő kapja azt, ami a kukának jutott. (Gonosz vagyok?)

Hm... mostanában még ahhoz is szétszórt vagyok, hogy véleményt formáljak. ::japtoun::
Kép

Avatar
Armin Doyle
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 643
Csatlakozott: 2010.07.15. 12:41
Kapcsolat:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Armin Doyle » 2015.03.03. 18:38

Wtf 2.évad???? Miert fish? Es nagisa egy úrleny ... És miert Ennyire yaoi az egész? Siman eladható lett volna slice-of-lifenak, de nem *egy részt birt aztán meghalt*. Es mi volt az a vizipisztolycsata az ova tailerben?....
"Being considered 'crazy' by those who are still victims of cultural conditioning is a compliment" -Jason Hairston-

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.08.03. 00:18

Éppen a minap jelentettem ki, hogy anno a Free! második évadát tartottam kicsit túldramatizált sportanimének, de a jelenleg futó Hanebado! bőven lekörözi az Eternal Summert az angst mennyiségét és minőségét tekintve, erre most a Dive to the Future is kezd veszélyesen világfájdalmas vizekre evezni (a halálosan komolyan tollasozó lányok -igen, egy újabb Gigguk-videó- szintjét várhatóan nem éri majd el, de szerintem akkor is feleslegesen bonyolítják a problémát a Free! harmadik évadában)... :'D

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.08.04. 18:28

Igen. én is így érzem... :') A Hanebadót nem bírtam tovább (meg a hülye, sportoláshoz nem illő hajak is zavartak benne), de azért ez a Hiyori-Ikuya-Haruék konfliktus is elég rendesen túl van spilázva. :drop:

Avatar
annarancs
Törzskommentelő
Törzskommentelő
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2016.09.03. 00:45
Nem:

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: annarancs » 2018.08.15. 22:23

Dive to the Future ep. 6: A nagy érzelmi konfliktus mellett szerencsére úgy néz ki, hogy Haru profi sportolói jövője is kellő hangsúlyt kap majd a sorozatban. A rész végén a játszóteres jelenet (szerelmi nézeteltérés a HOMOKOZÓBAN x'D) egész izgalmas lett, de azért még mindig megoldható lenne kb. minden baj egy őszinte beszélgetéssel, ahol figyelmesen meg is hallgatják egymást a felek. :drop:

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 237
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Free!

Hozzászólás Szerző: Risa » 2018.11.04. 13:40

Free! Dive to the Future - avagy Ikuya és Hiyori: A Melodráma. :drop: Szóval 1. valljuk be, ez az Ikuya-konfliktus erőltetett és önismétlő volt, illetve erősen túl volt tolva; 2. NEM VOLTAM RÁJUK KÍVÁNCSI ILYEN MÉLYSÉGBEN.

Úgy érzem, nem tett jót az animének, hogy ténylegesen elkezdtek az igazi versenyszerű úszásba átmenni, mert ehhez nyilván több szereplő kell, de ennek a cuccnak mindig is az volt az erőssége, hogy kevés szereplőt mozgósított, de velük ennek köszönhetően elég mélyen és alaposan foglalkoztunk. Na és ez elveszett. Az anime első felében olyanokkal foglalkoztunk mélyen, akik tudtommal nem főszereplők (és még csak nem is különösebben szimpatikusak), a második felében meg bejött még egy tucatnyi új karakter, a főszereplőinket meg közben elvesztettük. Így mellékesen néha láttuk Harut az új edzőjével, vagy Makotót, ahogy edzi a kiskölyköket, vagy Rint Ausztráliában, vagy Sousukét az orvosnál, Reiről és Nagisáról meg már ne is beszéljünk, pedig messze azok a részek voltak a legjobbak, amikben ők is szerepeltek - de úgy összességében azt se tudom, hogy miről szólt a sorozat, annyira elvesztünk a sok szereplő között.

Persze Free!-hez illően most is volt néhány szívmelengető jelenet (beismerem, hogy Natsuya és Ikuya ölelésénél elérzékenyültem, az Asahi-Kisumi-kisbaba jelenetek meg eszméletlen cukik voltak), a rajzolás és animáció pedig még mindig elsőrangú, sőt egyre szebb, de ezek is csak egy gyenge 6/10-re vitték fel nekem a sorozatot.

Válasz küldése