Paprika

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Shirosaki
Gyakorlott
Gyakorlott
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2013.11.24. 04:03

Paprika

Hozzászólás Szerző: Shirosaki » 2015.04.12. 22:36

Percekkel ezelőtt fejeztem be Satoshi Kon filmjét. Mivel anno (lehet, hogy az akkori éretlenségem miatt) a Perfect Blue anno nem tetszett, elég rossz szájízzel ültem le elé.

A film viszont tetszett, csak egy hibát követtem el már az elején: racionalizáltam. Konakawa felügyelő gyilkosságos álmába a munkahelyi stresszt és az esetleges szemtanúságot magyaráztam bele és ettől nem tudtam elvonatkoztatni. Az utolsó pár jelenet így villámcsapásként ért. A főgonosz motivációja és célja tetszett, csak sajnáltam, hogy a film végére őrületbe fulladt az egész. Eleinte nehezen követhető film volt, de a végére minden építőkocka a helyére került, amit imádok. Mondjuk Chiba a dagadt Tokita felé való vonzalmát korábban is érzékeltetni lehetett volna. Kicsit kevésnek és hirtelennek éreztem azt a film végén bedobni, de végülis... Meg mondjuk most elgondolkoztam, hogy Tokita az utolsó álomban miért is ette meg Paprikát és Chibát is... Lehet, hogy ezzel akarták érzékeltetni, hogy ő a doktornő teljes valóját szereti?

Tetszett az egész. Nagyon erős látvánnyal csináltak egy elgondolkodtató és szórakoztató filmet, ami nehezen emészthető, de ha egyszer elkapja az ember az ütemét, akkor simán befogadható.

Meg jópofa volt a a végén a moziban látni Satoshi többi filmjének a plakátját is.

Avatar
Péter
Veterán
Veterán
Hozzászólások: 767
Csatlakozott: 2010.07.17. 14:29
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Paprika

Hozzászólás Szerző: Péter » 2015.04.24. 15:44

A Perfect Bluet ugyan egyértelműen jobbnak tartom, de ez sincs tőle sokkal lemaradva. :mosoly:
Kép

Válasz küldése