Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.02.16. 22:31

Fate/kaleid liner Prisma Illya

Igyekszem minél előbb abszolválni a Type-Moon univerzumot, nehogy úgy járjak, mint a múltkor, amikor nem voltam képben pár dologgal, pl. Neko-Arc Chaos eredettörténetével és hasonlókkal. Így került a képbe a fenti világegyetem ezen kimagasló darabja is. Kissé morcos vagyok rezidens Fate/TypeMoon-fanjainkra, hogy nem promózták ezt a sorozatot eddig, ugyanis az egyik legkiemelkedőbb képviselője a frencsájznak.

A cucc húzóereje mindenképpen a kiválóan feléptett és rendkívül egyedi személyiségjegyekkel felruházott szereplők, és a közöttük zajló rendhagyó karakterinterakciók, valamint a PLOT. De nem feledkezhetünk el a helyenként kifejezetten ízléses fanservice-ről sem, mely a sorozat zsenialitásához mérten csak pár képkockát vesz el az animéből, és nem ezzel megy el a fél műsoridő, ellentétben a manapság gyakran kárhoztatott moeloli vackokkal. Már az alaphelyzet is igencsak érdekfeszítő: két, önálló személyiséggel felruházott varázstárgynak elege lesz gazdáik mágushoz méltatlan viselkedéséből, ezért úgy döntenek, új médiumot keresnek maguknak, akik kellő komolysággal el tudják látni fontos küldetésüket, őket pedig alapos megfontolás után választják ki - és a sok klisés mahou shoujo-val ellentétben még csak véletlenül sem az első két szembejövő lolit általános iskolást találják alkalmasnak erre a fontos tisztségre. Persze a sorozat folyamán olyan, az élet, a világmindenség meg minden felnőtt témát érintő kérdései is feszegetésre kerülnek, mint párhuzamos univerzumok, a lét értelme, a család, a barátság és a szeretet fontossága és hasonló, egyáltalán nem elcsépelt hülyeségek, tehát a mondanivaló sem holmi pszeudofilozófia. Nem csoda hogy elnyerte tetszésemet, hiszen ez egy seinen mangából készült adaptáció, magyarul én vagyok a célközönség :P :dirr:

Nade a lényegre: az elmúlt napokban bizony kőkemény MOELOLIYURIFANSZERVÍZ animét néztem és... nagyon gáz lenne bevallani, hogy még tetszett is? :D De most komolyan, eleget szoktam szidni az ilyen típusú cuccokat ahhoz hogy nyilvnvaló legyen, mennyire nem vagyok híve eme műfajnak (persze mostmár tűzoltófecskendővel se mosom le magamról a "titkos lolicon" bélyeget :dirr:). Szal az úgy volt, hogy [magyarázkodás ON] ránéztem mit nem láttam még a TypeMoon-féle animékből, aztán ez is idekavarodott, mert láttam hogy ebben szerepel Rin, akit egyébként kedvelek, de nem főszereplő, bezzeg lolikból nem lesz hiány. Na lássuk, majd ha felidegesít, ahogy fel szoktak az ilyenek, 2 ep után kivágom. Aztán érdekes módon megtetszett, mert szép volt, és bejöttek a karadesignok, meg még nevettem is a poénokon - bár ezek az aranyosnak szánt moe nyökögések továbbra is kiidegelnek, de ez van, aki ilyesmire adja a fejét, számítson rá. :D Aztán még valami alibisztori is alakult, sőt, egész korrekt fightok vannak benne, mint ez a Saber vs. Illya, vagy a 2nd season végén az utolsó 2 teljes epizód, úgyhogy nem a lolifanszervíz miatt néztem, de nem ám, NEM ÉN! És a Kuro által folyamatosan nyomatott leszbiloli-smacizás sem öncélú fanszervíz természetesen, hanem a plot elengedhetetlen része, hiszen CSAKIS ÍGY KÉPES ÚJRATÖLTENI A VARÁZSEREJÉT. :dirr:[/magyarázkodás OFF].

Egyébként valahol még becsülöm is az ilyen sorozatokat, mert ezek legalább nem akarnak átverni, meg hülyének se nézik az embert, hogy itt kérem TÖRTÉNET lesz, meg Grand Canyon-mélységű karakterek és hasonlók, ami persze legtöbbször csak (szánalmasan átlátszó) ürügy a moe/loli/moeloli-fanszervízre. Itt szó sincs ilyesmiről, és nem is akar többnek látszani ez, mint ami: erre számíthatsz, ha teccik nézzed mer ilyen lesz végig, ha nem, akkor meg már az első ep után dobhatod. Itt már az elejétől tudható, hogy nincs tétje semminek, a drámai pillanatokat is egy öleléssel letudják, azt is lehet tudni hogy senkinek nem lesz baja, pl. amikor Luvia magára robbantja a házat, persze hogy megússza 2 karcolással. Vagy Bazett esete, amikor a harcban megrongálódott kastély helyreállítási költségeit neki kell kifizetnie, mert Luviáéknak túl jó ügyvédjeik voltak, és leinkasszóztatták az összes bankszámláját, emiatt másodállásban jégkrémet kell árulnia a strandon és hasonlók. Szal pont olyan szituációk, amik egy ilyen hangulatú animébe illenek, nincs görcsölés mindenféle baromságon, meg ideálokon, titkos sisterrape, meg bérgyilkosok az iskolában és hasonló idétlenségek, amiket húdekomolyan akarnának vetetni... Persze egy nagy lolishow az egész, de most mondjam hogy jobban tetszett mint a Határtalan Pengeművek? Bár ha nem a Fate-univerzum karakterei szerepeltek volna benne fix hogy nem nézem, meg ez a folytonos Shirou-incest vonal is eléggé zavart (kb. egyedüli dologként az egészben, de hát kire izguljanak, ha rajta kívül nincs más hímnemű az egész animében - a harmadik sorozat utolsó néhány részében megjelenő shota Gil-t leszámítva? XDDD :D), de a többi érdekes módon kellően elszórakoztatott :D Szerencsére még az idén lesz belőle újabb sorozat, amit már most várok. Minek ide Heaven's Feel mozi meg Sakura route, amikor ezt is lehet nézni? Inkább ebből gyártsanak még vagy három sorozatot, meg folytassák a Carnival Phantasm-ot, ilyenekbe valók ezek a karakterek :D Úgyhogy kedves Fate-rajongók, sürgősen vessétek rá magatokat :D :dirr:

Magam is meglepődtem, de ez bizony 7/10.

Aki pedig még nem nézné a Boku Dake-t, az SOS-gyorsasággal ugorjon neki, MOST.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5964
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2016.02.17. 01:04

Nekem csak egy kérdésem lenne: ez az izé hogy aránylik az "eredeti" Fate univerzumhoz? Úgy értem, hogy spin-off, folytatás, alternatív sztori, egyéb? Vagy kb. úgy, mint a Mai HiME-Mai Otome, magyarul fogták az eredeti gárdát, meghagyták belőle Sabert és Rint, a maradék szereplőt/sztorit meg kukázták és csináltak belőle egy lolishow-t? (Mert én kb. az utóbbira voksoltam így az eddigi képek alapján, plusz azt sem igazán értem, hogy a grálháború történetében mit keresnének loli magical girlök. :dirr:)

Btw, arra, hogy ezt miért nem promózták a TypeMoon helyi fanjai, látatlanban is tudok válaszolni: ez a cucc kb. arról szól, hogy a TypeMoon is végleg meghajol a loliseregek előtt és fegyverét letéve most már még annyi sztorit, vagy jellemes karaktert sem írnak, mint korábban, hanem egyszerűen kijöttek egy olcsó loli-yuri-fanservice stuff-al. Ez még csak nem is Carnival Phantasm, ami legalább bevallottan paródia (és aminek már az openingjén is jót derültem XD), hanam gagyi fanservice cucc. Persze mivel írtad, hogy neked meg pont az eredeti sorozatok komolykodása nem tetszett, így persze, hogy ez a vonal jobban bejön, de gondolom az "eredeti" TM cuccok fanjai belül sírtak, amikor meglátták ezt az izét. :( (Legalábbis én eléggé, pedig még nem is vagyok TM-fanboy...még. XD) És mivel be is jött a készítők számítása (na ja, mikor ne jönne be manapság, ha telenyomsz egy sorozatot lolikkal...), ezért ahogy te is írod, nem Sakura-route, vagy hasonló következik (ami pl. engem érdekelne), hanem ennek a baromságnak egy újabb eresztése. Kár érted TypeMoon, valaha bírtalak... :( (Na persze nem azt mondom, hogy a loli karakter, mint olyan, teljes mértékben idegen lenne a TM univerzumaitól, de azért meg lehet nézni egy Kara no Kyoukai, Tsukihime, vagy "normális" Fate szereplőgárdát és aztán összevetni őket ennek az...izének a stábjával.)

Amúgy még az sem zavarna, ha valami sima loli sorozat lenne egy teljesen új TM univerzumban, viszont pont a Fate szériához való bárminemű kötődése miatt haragszom a TM-re. :? Szal minek bele Saber és Rin, mit keresnek ők itt? (Ráadásul az eredetihez képest némileg "moésített" dizájnnal, blöe...) Ez így olyan, mintha még a készítők is úgy állnának hozzá, hogy "csinálunk egy híres filmünknek egy gagyi, B-kategóriás folytatást, de azért a két nagyágyú főszereplőt játszó színésznőt az első részből ide is szerződtetjük, ők majd úgyis becsalják a korábbi nézőket, akik így már megeszik ezt a szart"... Ez így bizony ugyanaz a színvonal és lépés, mint Mai HiME -> Mai Otome, Kiddy Grade -> Kiddy Girl END, vagy Soul Eater -> Soul Eater NOT! :?
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Animeajánló, milyen animét nézel mostanában?

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.02.17. 08:51

Titkos írta:Nekem csak egy kérdésem lenne: ez az izé hogy aránylik az "eredeti" Fate univerzumhoz? Úgy értem, hogy spin-off, folytatás, alternatív sztori, egyéb? Vagy kb. úgy, mint a Mai HiME-Mai Otome...
Ez egy alternatív univerzum, ahol bár ugyanúgy megvan a mágikus erő, és a Servantok is, csak épp itt amolyan CardCaptor Sakura módra kell begyűjtani őket: harczolsz velük, és ha legyőzöd őket, visszaváltoznak kártya-alakba, onnantól pedig a szolgáid, használhatod az erejüket, mint ahogy pl. a linkelt videón Illya Archerként harcol Saber ellen. Egyébként a HiME-Otome hasonlat helytálló, csak annyi a különbség, hogy itt nem próbálkoztak semmiféle műdrámával, meg "történettel" szerencsére. Ezért működik ez, és ezért nem működik az Otome.
Titkos írta:Btw, arra, hogy ezt miért nem promózták a TypeMoon helyi fanjai, látatlanban is tudok válaszolni
Titki, nem kell minden költői kérdésre válaszolni, se minden poént 3 sorban megmagyarázni. Úgy nem üt be eléggé :dirr:
Titkos írta:a TypeMoon is végleg meghajol a loliseregek előtt és fegyverét letéve most már még annyi sztorit, vagy jellemes karaktert sem írnak, mint korábban, hanem egyszerűen kijöttek egy olcsó loli-yuri-fanservice stuff-al.
A Type-Moon csinál egy rakat más projectet ezen kívül, ebből egy ez a lolishow. Ennek van egy mangája, ez pedig az azt adaptáló anime. Aki KOMOLY (LOL "komoly") TM-cuccokat akar nézni, annak ott a 3 Fate/-széria, a Kara no Kyoukai és a Tsukihime, meg ezeknek a kismillió OVÁ-ja, Specialja, spin-offja, VN-je, stb.....
Titkos írta:Persze mivel írtad, hogy neked meg pont az eredeti sorozatok komolykodása nem tetszett, így persze, hogy ez a vonal jobban bejön, de gondolom az "eredeti" TM cuccok fanjai belül sírtak, amikor meglátták ezt az izét. :(
Titkos írta:azért meg lehet nézni egy Kara no Kyoukai, Tsukihime, vagy "normális" Fate szereplőgárdát és aztán összevetni őket ennek az...izének a stábjával.
Ez most kis személyeskedés lesz: én nem tudom mennyit láttál te ezekből, de gyanítom hogy nem sokat. Mert ezeket a Fate/Zero és a Kara no Kyoukai kivételével (ezek meg már OLYAN DARK cuccok, hogy az a ló másik oldala) úgy képzeld el, mintha mondjuk a School Rumble karaktereivel és középsulis környezetével akarnának valami hűűűűűdekomoly történetet előadni természetfeletti gyilkosságokkal, nagyonnagyonnembabramenő Grálháborúval (LEL), ideálokon való DEEP moralizálással, de közben üvölt róla hogy VN-adaptésön. De nem úgy mint mittomén a Kőkapu, amiben normálisan volt lekezelve ez, hanem tele vannak lolikkal, háremmel, cselédekkel, cuncirékkel és hasonlókkal, plusz az összes fanszervíz-szituáció: nyííííí-csanozó loli, senpai-ozó szerelmes kouhai, "véletlenül rádesek és megfogom a melledet"-szituk, plot-shield a főszereplőkön, stb stb.... Rossznak nem mondom ettől függetlenül, de nekem ez így nem jön át. Te is tudod hogy magam is az antimoelolista frakcióban harcolok a mindent elborító áradat ellen, de eskü, hogy inkább nézem ötször újra Kuro kis tanned fokhagyma seggét és Illya delicious flat chestjét a fürdőben (LOL kicsit se pedó duma :D) minthogy még egyszer végig kelljen szenvednem UBW Shirou-Archer kínlódását, vagy a sima Fate háremfőzőcskézős-féltékenykedős-mindigegyújabb csajt csakúgy beköltöztetős jeleneteit. Mert ezeket komolyan gondolják, de egyszerűen komolyanvehetetlen. Persze biztos van akinek ez bejön, meg ismeri hozzá a VN-eket, de én csak anime only módban nyomom, úgy meg ez jött le róluk, evvan. A fenti lolishow pedig csak egy poén, úgy is van előadva, annak meg tökéletes. Egyébként meg azt is tudom már, hogy mikor írsz tapasztalatból, és mikor íratja veled pusztán a zsigeri ellenszenv a soraidat, mert most nagy összegben fogadnék rá hogy az utóbbi történt.
Titkos írta:ezért ahogy te is írod, nem Sakura-route, vagy hasonló következik (ami pl. engem érdekelne), hanem ennek a baromságnak egy újabb eresztése.
Lesz majd Sakura-Route is, ahol szép csillivilli Ufós animésönnel végignézhetjük ugyanazt a szenvedést, mint az előző kettő Fate/-sorozatban, megint jön az idealizmus, Grálháború(KEK), gonosz gaz bátyó, tanárbérgyilkos, meg a többi DEEP kontent, alig várom, persze újra a szokott School Rumble-re hajazó gárdával :?
Titkos írta:Amúgy még az sem zavarna, ha valami sima loli sorozat lenne egy teljesen új TM univerzumban, viszont pont a Fate szériához való bárminemű kötődése miatt haragszom a TM-re. :? Szal minek bele Saber és Rin, mit keresnek ők itt? (...) Ez így bizony ugyanaz a színvonal és lépés, mint Mai HiME -> Mai Otome, Kiddy Grade -> Kiddy Girl END, vagy Soul Eater -> Soul Eater NOT!
Hát bizony, ők annyira DEEP karakterek voltak mindig is, hogy comedy spin-offokba bele se lehet pakolni őket. Na most a fenti címeket cseréld le a Shingeki --->Shingeki Chuugakkou-ra, vagy a karakterek neveit Erenre, Levire, Arminra és Mikasára. Mert ez nem olyasmi mint a DBZ---->DBShit, vagy hogy már ONtopic legyek: nem F/0------> F/SN, hanem egy tök más univerzum, egy poén-otakupan lolishow, ennyi, nem kell belelátni semmi mást, nincs sok köze az eredeti F/SN-világvonalhoz. Ebben amúgy is csak Rin, Illya, Irisviel és Shirou szerepelnek érdemben, a servantok nem, csak az erejüket használják (kivéve Gil-t, aki benne van a legvégén vagy 3 részben, de most mondjam hogy ez az inkarnációja a leginkább elviselhető az összes közül? na jó, az UBW-ben is bírtam, de csak mert magához hasonló gyökereket szívatott, viszont a tapló modora ott ugyanúgy megmaradt).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.07.10. 08:50

Elstartolt a Fate/Illya 4. évada! Ennek örömére Fate/kaleid liner Prisma☆Illya általános topic, mert ilyen még úgysincs a fórumon, pedig megérdemli.

Hol is kezdjük? Ja ott, hogy az elkövetkezendő hetekben főleg a 4. sorozat epizódjairól fogok írkálni, ami értelemszerűen 3rei! címet kapta. Spílertag játszik, bár az előzményszériák ismerete nélkül úgysem nagyon tudja a néző hová tenni kedvenc loli-chanjaink kalandjait, melyek egyébként is hihetetlenül összetettek, úgyhogy a prequelek megtekintése előtt csak saját felelősségre nyissa meg mindenki. De ha egyéb közlendője akadna bárkinek a cucc többi részével kapcsolatban, postoljon bátran.

SPOILER
Tehát a múltkor ott hagytuk el a sztorit, hogy Ultimate Illya hazavágta az árnyékszörnyetegként ebbe világba inkarnálódott shota Gil-t, kiszabadítván Miyu-t az ő evil karmaiból, miután kiderült, hogy ez nagyonnagy spoiler Miyu maga a Szent Grál! Na de oda se neki, hiszen fontosabb hogy így is Illya legeslegjobb barátja (barát, hogyne.. :PP), így senki nem foglalkozik ilyen apróságokkal,hogy egy másik világból kavarodott ide, meg amúgyis valójában egy nagyhatalmú varázstárgy. Miért is tennék, hiszen Kuro se valódi ember, hanem egy oszálykártya, de kit izgat, amikor ő tud a legperverzebb módokon rámászni a többiekre?

Na de a lényegre: az opening előtt vészjósló nyitóképsort kapunk: Illya egy téli erdőben, egy szakadék mellett tér magához, teljesen egyedül, azt se tudja hol van, szállingózik a hó, ő meg csak ott áll a kis rózsaszín nyári ruhájában, és Miyu-t hívja. Mielőtt azon kezdene agyalni a néző, hogy nem fagy be abban a ruciban a kis lolita sejhaja, elindul az OP, mely szerint az eddig meglévő 7 (HETES) darab loller mellé még 3 fog érkezni: egy csöcsi, egy agybajos meg egy nagyonmoe fúrócopfos. Volt még maidoszerkós Luvia is, hm... nagyon remélem hogy ez csak a másik dimenzióbeli ellenség megtévesztésre szolgáló öltözék és minden rendben a családi konglomerátummal, nem venném a lelkemre ha becsődölnének, és szegény multimilliárdos ojou-samának mosogatnia kellene, vagy vécét kéne pucolnia. OP után az Edelfelt-kastélyra váltunk: lánykáink kellemes nyugalomban töltök a nyári szünetet, írják a nyári házifeladatot, majd a keménymag (Illya, Kuro, Miyu) átugranak az Einzbern-lakba, ahol Emiya-kun családi vacsorát helyez kilátásba. Túl nyugis minden, szegény Illya pedig nem látott még elég animét ahhoz, hogy ki ne mondja az akciónyitó varázsigét: "Bárcsak ezek a nyugalmas, szép nyári napok örökké tartanának!". Kellett neki megszólalni: már csapódik is ki az ajtó, a főnökség (Rin&Luvia) pedig kihirdeti a szükségállapotot. Hőseink bevágják magukat a szolgálati stretchlimóba (milyen jó is ha kőgazdag főnöke van az embernek) ahol kezdődik az eligazítás: a Gil-el folytatott csata helyén tátongó óriási kráter eltűnt, mintha sose lett volna. Ez kissé valóban szokatlan, elvégre anno Illya lerobbantotta a fél hegyet. Nincs mese, ki kell vizsgálni a dolgot, Bazett már a helyszínen várja őket - de nincs egyedül! Két ismeretlen, ám annál erősebb nőnemű fogadja barátainkat: egy Gilgamesh aranypáncéljára igencsak sokban hasonlító szettet viselő csaj, meg egy idegbeteg, Thor-kalapácsos loli, akinek a jobb karja nagyobb mint ő maga, és akiről már most sejtem hogy egyike lesz annak a két karakternek az újak közül, akit azért hoztak be hogy az agyamra másszon. Láthatóan Miyu ismeri őket, jól be is parázik, ám nincs idő ijedtségre, ugyanis az agybeteg loli már támad is, és jól leintéz mindenkit egy látványos, de annál rövidebb fájtjelenetben. Miyut megkötözve magukkal viszik, Illya utánuk rohan, és ekkor szétszakad a két dimenzió, és... Illya az OP előtti havas tájon ébred fel.

Itt már elég idő lesz arra hogy fázni is elkezdjen, amikor a hegytetőről megpillantja Fuyuki City-t - pontosabban annak e dimenzióbeli változatát, közepén egy jó nagy kráterrel. Még mindig sehol senki, futás haza, addig se fáznak a kis virgácsai, van jó sok cukinak szánt, engem a halálba idegelő moe nyökögés ("kyah, hyah, stb..." ÁÁÁÁÁÁÁ). Sajnos hiába, ugyanis az Einzbern-ház nincs meg. Konkrétan egy üres telek áll a helyén. Ezen Illya is annyira meglepődik, hogy csak akkor tűnik fel neki, hogy nincs meg a háza, amikor a telek közepéhez ér (az utca sarkához, lévén saroktelek), addig nem. Eddig okosabbnak gondoltam, de ezt egyenlőre betudom a dimenzióátvitel okozta sokknak. El is törik a mécses, Illya síró hangon kiáltja barátai nevét, de nincs válasz, ám ha ez nem lenne elég, a semmiból két csöcs taglózza az aszfaltra főhősünket. Megérkezett a fejlődőmellű loli, aki a hóesés közepén iskolai tornadresszben szaladgál az utcán, és nem úgy tűnik mintha fázna. Erre van is egy elméletem, de később nyilvánvalóvá válik mindenki számára. Már a bemutatkozása mély nyomot hagy az emberben: semmi "bocs hogy fellöketek" vagy valami, hanem megkérdezi a könnyes szemű Illyától: Te most itt énekpróbát tartasz? :knife: Szerencsétlen jó hogy nem tud erre a baromságra mit mondani, mire Csöcsi le is hülyézi: mekkora hülyének kell lenni ahhoz hogy nyári ruhában flangálj a hóesésben? Illya visszavág: te meg tesicuccban vagy, idióta! Erre az visszakérdez: mi az a tesicucc? :knife: Itt már láttam hogy nem leszünk jóban, de azért még tudja fokozni: Illya: "Örülök azért hogy vannak itt emberek. Tanaka-san..." - mondja a másik csajnak, akinek a neve a világ két legegyszerűbb kanjijával van a mell(kas)ára írva, mire az rendkívül értelmes fejjel megint visszakérdez. Illya is érzi hogy ez nem lesz egy könnyű menet, így gyógypedagógiai módszerekkel, non-verbálisan próbálja elmagyarázni a saját nevét a szerencsétlennek, mire az kapásból fordítva olvassa össze a két kanjit akkora idióta.

Hajaj... Ez az agyrohasztó beszélgetés tovább folytatódik a közeli parkban, ahol platinahajú lolink némi információt próbál kicsikarni a világról ettől az isten barm bárányától, de minden kérdésére "nem tudom" a válasz (ilyen bonyolult kérdésekre is, mint pl. "Te itt laksz?" -_-"""). Újabb visszakérdezés: "Hol vagyok"? "Ki is vagyok én?", de mindezeket valami olyan debil arckifejezéssel, hogy nem csoda, hogy szegény Illya agya is deadlockol. Huh. Ennyi a hétre, END. Az előzetesben még láthatjuk, hogy Debil-channak vannak tisztább pillanatai is, csak úgy tűnik agymosáson esett át, vagy be van hipnotizálva, mert ahhoz képest hogy a nevét nem ismeri, Miyuról elég fontos infókkal tud szolgálni. Lesz fájt az idegbeteg lolival, és feltűnik Gil is. Alig várjuk.
A későbbiekben lesz majd Lancer-Illya és Saber-Illya is, király!

A fogadtatás is elvárásaimnak megfelelő a legtöbb helyen, direkt rákerestem az ezt a sorozatot blogoló animeblogokra, a kommentek között megy a rédzselés keményen: "újra leégetik az OMG FATE/Szériákat, rohaggyanakmeg", "Ilyenekre van píííz, bezzeg a MennyeiÉrzés mozi!", vagy egyszerűen "valami elromlott a világban". Hehe, már csak ezért megérte :3 Máshol azon nyavalyognak hogy "az első évadban több volt az akció", utána meg sok a SoL-rész, a moéskedés és az eccsifanszervíz, és vannak irreális plot twistek meg hasonlók, remélik ez a cucc javulni fog ebből a szmpontból. egyrészt ezt én is remélem, másrészt viszont nem tudom, hogy aki megnézte az első sorozat első részének első 5 percét, annak nem esett le, hogy itt a LOLIFANSZERVÍZ lesz a lényeg, a "sztori", az eksön és a többi csak körítés? Ha vannak rohadtjó fájtok (és vannak!), az csak extra, legyen is minél több, de azért elég nevetséges amikor ilyesmik hiányával hozakodnak elő egy pure fanservicefest sorozat esetében. Mintha itt bármit is komolyan lehetne venni, vagy egyáltalán komolyan akarnának vetetni... Olyan ez, mintha a karakterdrámát hiányolnám a Girls Bravo-ból vagy a komplex world buildinget és csavaros történetvezetést az Agent Aikából. A négycsen viszont csalódást okozott: azt hinné az ember hogy egy ilyen lolishow után tele lesz vele az /a/, erre írd és mondd 1 (EGY) darab fonál foglalkozott vele, az is a 9. oldalon, összesen valami 15 képpel. Én csalód enber, már az ottani pedomacik se a régiek. A képekért köszönet a Sankakunak, ilyen cuccoknál legalább lehet rájuk számítani.
Catrin írta:Ahhaahhann Fate/Kaleidből is csak gyűlnek a cuccok én pedig annyira lusta vagyok tovább nézni, hogy arra szavak sincsenek... na majd.


Csak egy sorozatot kell még végignézni a listád szerint (2wei Herz!). 10 ep, gyorsan told le és gyere Illyázni, legalább lenne még valaki itt, aki nézi ezt a kiváló animét.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Surci 2017.01.05. 12:57-kor.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2016.07.10. 12:48

Ha jól rémlik én az első sorozatot talán a feléig láttam amikor még friss volt, de inkább parkolópályára állítottam, mert az olykor kellemesebb humorú pillanatai ellenére sem fogott meg különösebben. Azóta meglepve vettem tudomásul, hogy már a negyedik (!) évada megy és hogy mennyire promózod ezt a Fate spinoffot (ami szó szerint az első tapasztalatom volt a Fate-el általánosságban) a körülötte lengő "legendák" ellenére is, szóval nem kizárt, hogy egy fejlövéses pillanatomban adok talán egy újab esélyt neki, hátha azóta okosabb lettem valamivel. :D
Kép Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.07.10. 13:24

^Dodgers: Na azért azt tudnod kell, hogy én igencsak ambivalens viszonyt ápolok a Sors/Univerzum(ok)kal, és ennek megfelelően az Illyával is, szerintem olvastad is az erről szóló kommentjeimet fórumszerte (ha esetleg nem, szólj, és linkelem). Úgyhogy nem lepődnék meg, ha önmagában nem jönne be túlzottan a cucc második nekifutásra sem. Nálam viszont alapból valami olyasmi ez az egész, mint ahogy az OMGDEEP&DARK SoulTaker aránylik az ő loli-idol-fanservice-magicalgrill-comedy spin-offjához, a Nurse Witch Komugi-chan Magikarte-hez. Szal önmagában nem rossz, de nem is valami nagy szám, de amikor kontrasztba állítja az ember azzal az eredeti sorozatával, akkor dől el, mennyire jön be. Én meg élvezem is, tök ártatlanul lehet pöckölni vele a Fate/Szériákat (meg a fanjaikat :P :D ).

Az már egy más kérdés, hogy ezen túl is vannak olyan dolgai, amik bejönnek, pl. a látvány és a karadizájnok is teszenek itt valamiért (mondom ezt úgy hogy ezzel a műanyaggal + a moelolikkal egyébként ki lehet kergetni a világból), a harcok pörgősek és szépen animáltak, a SoL se a szívem csücske, ha csak nincs valami extra mellette, ellenben itt teljesen jól elvagyok a semmiről sem szóló epizódokkal is. Emellett pedig annyira túltolja a loliecchifanszervízt, hogy már nem is zavaró, hanem egyszerűen vicces. Éspedig azért, mert szemben a többi moeloli vacakkal, amelyek magukat SoL-nak, akciónak, mecha-musumének, school life-nak meg hasonlónak hazudják, közben meg csak a vak nem látja hogy mire megy ki a játék (otaku-pandering + doujin-keltetés), itt totálisan kimaxolják ezt a részét, amennyire csak a nézőbesorolás engedi, és nem is próbálják tagadni (sőt, szerintem még büszkék is rá :D).

Úgyhogy csak örülni tudok ha szerzek még egy nézőt ennek a szériának, de ez részemről nagyon is guilty pleasure, akárcsak ez a topic. Anno a fő Fate-szériák után néztem, és azt hittem hogy majd jól le fogom húzni, aztán... a többi már történelem. Tipikusan olyan "ha ráérzel, epic win, ha nem, akkor közepestől közepesen rosszig bármi lehet"-kategória. Úgyhogy ne mondd majd, hogy nem szóltam, csak saját felelősségre :D

Edit: 1000. komment. És pont az Illya-topicban. Szerintem a csillagokban is így volt megírva.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2016.07.10. 18:51

Surci írta:Na azért azt tudnod kell, hogy én igencsak ambivalens viszonyt ápolok a Sors/Univerzum(ok)kal, és ennek megfelelően az Illyával is, szerintem olvastad is az erről szóló kommentjeimet fórumszerte (ha esetleg nem, szólj, és linkelem).
Igen, annyira belebotlottam az Illya-val kapcsolatos véleményeidbe hogy nagyjából tudjam miként-hogyan kedveled ezt a spinoff-ot (=pár egyéb dolog mellett annyira el- és túltolt marhaság az egész, hogy tesz egy kört és bűnös élvezet módra bejön), és jó, hogy fel is hoztad a Komugi-chant, mert a Prisma Illya-val korábban próbálkoztam be mint a Komugi-val, szóval volt egy kevés deja-vu érzés az utóbbi nézése alatt. Az már mondjuk más kérdés, hogy hiába értenék egyet amúgy az "igazán az alapfranchise ismeretével üt nagyot" gondolatmenettel (mert hát végső soron emiatt készülnek az ilyesféle spinoffok), a SoulTaker-t se előtte, se azóta nem láttam, és mégis jobban bejött a két Komugi OVA mint az Illya (ameddig láttam, persze), pedig ha nem is ugyanolyan formában, de ugyancsak egy eltolt marhaságról van szó. Nyilván egy kinek-a-pap-kinek-a-papné szituációról van szó, de hiába voltak jobb pillanatai az Illya-nak ameddig láttam belőle (mert azért érződött, hogy egy komolyabb franchise gőzkieresztése a maga lolimoe dinka módján), mégis inkább a Komugi-féle "rajzfilmesebb", direkten nonszenszebb marhulás volt az ami célba talált, szóval ja, ízlések és pofonok. Ez volt ha jól emlékszem két éve, és ezért is mondtam hogy hátha okosabb lettem azóta: anno pölö a Girls und Panzert egyenesen rühelltem, de mostani fejjel megnézve a mozit már hajlok egy TV sorozat újranézésre, pontosan azért, mert mostani fejjel már kezdtem érteni mit akartak a készítők kihozni belőle a látványosan irreális tankcsatákkal és miegyébbel együtt, amiben egyébként segített egy keveset a Shirobako is, mert ugyanaz az ötletgazda mindkét franchise esetében. Szóval nem kizárt, hogy a Prisma Illya kapcsán is lesz világosság, mert akármennyire nem értem a végére anno, utálni mégse utáltam.

A második évadtól kezdve mondjuk már bele-belebotlottam olyan dolgokba az évek során, amik szemöldökfelhúzásra késztettek (pölö a sötét börű smacizó kiscsaj), de egyelőre úgy vagyok vele, hogy hátha ez a gyakorlatban jobban veszi ki majd magát, meg azért te is figyelmeztettél most jó előre, úgyhogy zsákbamacska aligha lesz ebből a sorozatból. :) Arról nem is szólva, hogy én voltam az az elvetemült, aki anno a Monster Musume-ra egy 8/10-et adott, tehát nem kizárt, hogy egyszer csak hirtelen én is írkálni kezdek pozitív hangvételben ebbe a topikba. :D (vagy nem, de ez a jövő zenéje ofkorsz, annyira rossz majd csak nem lesz, mint a Komugi-chan R)

Edit: 1000. komment. És pont az Illya-topicban. Szerintem a csillagokban is így volt megírva.
Na, gratula akkor, már csak ezért is megérte akkor külön topikot nyitni a sorozatnak!
Kép Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.07.15. 08:08

Illya 3rei! Ep 2.

SPOILER
Az előző rész úgy ért véget, hogy Illya és Debil-chan bekuporodtak a park játszóterén álló bunkiba, hogy ha már fagyoskodni kell, legalább a hó ne essen a fejükre. Fogalmam nincs meddig terveztek ott dekkolni, lévén ezzel nem sokra mentek, hidegnek az is ugyanolyan hideg mint a kinti pad... Akárhogy is, az idegbeteg loli érkezése kibillentette őket a holtpontról. Illya bajban van, mert nincs vele Ruby, nem tud átváltozni... Itt kezdődik az opening, amit figyelmesebben szemlélve kiderül, hogy Kretén-chant fő(bb) szereplőnek szánják ebben a szezonban, aminek nem örülök túlzottan, mert ritka fárasztó. Na de indul a buli, és rögtön a kezdő képsorokban két olyan körülmény került elő, ami mellett nem tudtam elmenni: először is kissé távolabbról szemlélve Illyáék búvóhelye eléggé emlékeztet egy népszerű négycsen mememére, ami nyilván teljesen véletlenül kerüt egy fullloli animuba, szal értékelem a cucc kiváló humorát. :dirr: A másik pedig, az idegbeteg loli érkezésekor annak mindkét keze egyforma volt, holott az előző epizódban a jobb karja úgy nézett ki, ahogy a sorozat célközönségének szokott az egyes epizódok megtekintése után. Kissé húztam a szemöldököm, de hamar lehullott a lepel: a Berserker-osztálykártyát használja, de csak az egyik karján (ez érdekes, hiszen a kártyákat begyűjtötték az elmúlt évadokban, elvileg Rin-éknél van az összes... Vagy azóta gyártottak újakat? Reméljük kiderül.) Most is hasonlóan tesz, úgyhogy a csajoknak menekülniük kell, de addig is felelősségteljesen elpusztítja a pedobarlangot, elvégre mégiscsak egy játszótéren vagyunk. De hiába minden, Insane-chan (Beatrice-nek hívják amúgy, puskáznom kellett mert a fene se tudja már megjegyezni az összes lollert, annyi van belőlük. Nem baj, majd csak belejövök) durván túlerőben van, és nem is sok kell hogy egy kitépett villanyoszloppal hazavágja őket, ám az utolsó pillanatban egy váratlan telefonhívás megállítja a végső csapást, mégpedig láthatatlan telefonról (remélem hogy csak valami álcázott kütyü és nem "véletlenül" felejtették ki a kezéből a té készítők, azért ennél minőségibb cucc ez). Beat el, hőseink megúszták, taszukattaaa~ , gyerünk megkeresni Miyut. Kiderül, hogy Debil-chan egy dologra azért emléxik, mégpedig hogy az ő küldetése elpusztítani az Ainsworth családot. Mivel az előző ellenfelük is ezen klán tagjaként mutatkozott be, és egyike volt Miyu elrablóinak, a cél és az útirány így közös. Ám a baj nem jár egyedül: ahogy kóborolnak a kihalt utcán, a lehúzott rolójú üzletek között, Debil-chan egyszer csak összeesik. A nagy izgalmakban teljesen elfeledkeztek a kajálásról, és az egy dolog hogy Illya csak 1-2 órája van itt, de a másik már ki tudja mióta nem evett. Hatalmas ötlete támad: menjenek vissza a parkba, ott van egy közkút, majd iszik vizet, aztán attól nem lesz éhes -_- . Illya felvilágosítja hogy ez nem így működik, csapvízzel nem lehet jóllakni. Igen, ezt is mondani kell -_-"""" Jól be is pánikol, hogy most mi lesz újdonsült ismerősével, de szerencséjére a forgatókönyv a segítségére siet, lévén pont a város egyetlen nyitva tartó üzlete előtt sikerült kifeküdni, ami történetesen egy ramen-kifőzde. Nyílik az ajtó, és a tulajdonos a Végzet hangján invitálja be őket az étterembe. Bezony, a séf nem más mint Kotomine Kirei, és ahogy mindig, most is Nakata Józsi a seiyuu-ja - csupa kellemes meglepetés ez az anime.

Bent a meglepetések sora tovább folytatódik, mivel Illya azt hitte, sima tészta-rament fognak kapni, helyette a főnökúr eléjük vág egy nagy tál mapo tofu-t (csípős fűszeres hús tésztával, erős szecsuáni mártással, és jelen esetben extrán megpakolva chilei halálpaprikával). Debil-channak nincs túl sok kifogása, egyből bevágja az egész tál kaját, ám Illya tovább akadékoskodik, mire Kirei ultimátumot intéz: olyan nincs hogy nem eszi meg az utolsó falatig, ellenkező esetben hathatós következményekkel kell számolnia. Miután az észérvek megtették hatásukat, rátérhetünk a következő problémára: miből szándékoznak kifizetni a kaját? A lányoknak nincs egy fillérjük sem... A helyzetet Gil érkezése menti meg, aki rendezi a számlát. Illya kissé bizonytalan, elvégre az előző sorozat főellenségéről van szó, de Gil meggyőzi hogy már nincs gond, az a "sötét énje" volt, de azt elintézték a harcban. Hm... Nem tudom örüljek-e annak ha Gil szövetséges lesz, remélem csak kamuduma és a végén visszaáll a sötét oldalra. Azért főlolinkat kellően meggyőzi, pláne hogy bishi is, lesz itt nagy féltékenykedés ha Kuro és Miyu ezt megtudják :D Továbbá információval bír mind erről a világról, mind az Ainsworth családról, és maga is egy megidézett... valami. Ez azért érdekes, az eddigi ellenfelek csupán "elszabadult" Osztálykártyák voltak. Elvileg Gil is az volt az előző sorozatban, Archer osztályú kártya, mégis van személyisége, és nemcsak egy ok nélkül támadó agyatlan gép. Lehet hogy spéci kártya, majd remélhetőleg ez is kiderül. Azt is megtudjuk, hogy az a bazi nagy kráter a város közepén egy 5 évvel ezelőtti gázrobbanás maradványa (elég makettdumának tűnik...), és annak közepén található a klán székhelye. Gilnek is volna velük elintéznivalója, így "a párttal, a néppel egy az utunk"-elv alapján csatlakozik a duóhoz. Illya kap még egy télikabátot is, a gyerek tudja mivel kell hatni a nőkre. Megérkeznek a kráter közepéhez, látszólag nincs ott semmi, de ez csak az álcázóvarázs miatt van. nem lehet ám bemenni csak úgy, azonnal riasztanak ha illetéktelen behatoló érkezik, ám Gilnek erre is van megoldása: egy láthatatlanná tévő lepel. Mivel hárman vannak, elég kretén módon sikerül alkalmazni az álcázást, de a lényeg hogy működik. Át is jutnak a barrieren, benn egy marha nagy középkori kastély áll (öt éve történt a krátert kreáló robbanás... bár Luvia villáját is egy éjszaka alatt húzták fel az előző sorozatban... durva építőipari technológiák vannak ebben a világban, de az sem kizárt hogy a Capsule Corp. már ide is betette a lábát.), és a környezet is megváltozik, minden zöldell, meleg nyárias az idő. Nem lenne jó ötlet a főbejáraton bemenni, keressünk hátsó ajtót. Hamar találnak is, de épp akkor nyílik ki és jelenik meg Miyu másik elrablója, az aranypáncélos csajszi, most csak simán civilben. Az álcázó jól működik, mégis majdnem lebuknak, mert a mapo tofu szaga még mindig érződik Illyáékon, nem ártott volna fogat mosni kaja után. Na de megússzák, gyerünk befelé. A kastély picéjében találnak is egy jó nagy lakattal lereteszelt ajtót, Illya Miyut hívja, de egy férfihang válaszol. Nem árulok el nagy titkot, hogy a hajából ítélve valszeg az ezen dimenzióbeli Dark Emiya-kun lesz a hang tulajdonosa, aki Miyu onííísanjaként mutatkozik be, és azért sittelték le mert ki akarta szabadítani Miyu-t Ainsworth-ék karmaiból (még az első sorozat előtt), de lebukott, azóta itt rohad. A nagy ordibálásra azonban felfigyel a szőke csaj is, aki most már aranypáncélban jelenik meg hőseink előtt, akik így komoly bajba kerülnek, mivel láthatóan tudja használni a Gate of Babylon-t. END.

A kövi rész tartalmából: Lesz aranypáncélos csaj vs Gil fight, utóbbi magáénak nevezi a Babylon Gate-ből előkerülő fegyvereket , szal valahogy elszedték tőle Ainsworth-ék. Beatrice-al is lesz újabb harcz, Illyát pedig már mahou shoujo-ként látjuk viszont, azaz elvileg Ruby is átjutott, remélem Kuro-ék is előkerülnek hamarosan. Folyt köv. a jövő héten.

Dodgers írta:A második évadtól kezdve mondjuk már bele-belebotlottam olyan dolgokba az évek során, amik szemöldökfelhúzásra késztettek (pölö a sötét börű smacizó kiscsaj), de egyelőre úgy vagyok vele, hogy hátha ez a gyakorlatban jobban veszi ki majd magát
Ez is olyan, mint ennek az izének a többi baromsága, hogy mennyire kap el az egész: mert fanszervíznek szánták, de én egyszerűen szétröhögöm magam az összes ilyen túlhúzott lolileszbi-jeleneten, annyira nyilvánvalóan loliotaku-bait - míg pl. az Ange-ban, NouCome-ban, Ben-to-ban vagy bármelyik másik, sok ecchifanszervízzel operáló sorozatban halálra ingerelt.
Dodgers írta:nem kizárt, hogy egyszer csak hirtelen én is írkálni kezdek pozitív hangvételben ebbe a topikba.
Alig várom :3 nekem a 2-3. sorozat még jobban be is jött mint az első (mert ott már van Kuro XDD).
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Surci 2017.01.26. 23:21-kor.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.07.23. 15:47

Illya 3rei! Ep 3.

SPOILER
Ahogy várható volt, ez a rész a múltkor felvezetett harczokkal telt. Az aranypáncélos szöszi csaj, akit Angelicának hívnak (jól emlékeztem, feltűnt már valahol ez a név a Fate/akármik kapcsán, talán valami játékleírásban olvastam...?) be is támadja őket, de Gil nincs túlságosan megijedve, egyszerűen csak visszaveszi a rájuk küldött fegyvereket. Azzal is tisztában van hogy Ange a kártyáját használja, ő maga pedig a kártya inkarnációja, de ettől még önálló személyiség. Illya félbeszakítja a bájcsevejt, és meglehetősen türelmetlenül Miyu holléte után érdeklődik, de választ csak a sitten dekkoló Emiya-kuntól kap: a legmagasabb torony legfelső szobájában tartják fogva (LOL mint Rapunzelt, szívás hogy olyan rövid a haja :D). Ange nem nézi jó szemmel a bizalmas infók szivárogtatását, és kiüti Sirót egy kis táv-elektrosokkal.

Viszont megvan a terv: Gil ittmarad a szöszivel rendezni a maga dolgát, és míg lefoglalja, Illyáék elmennek Miyu-ért, akinek jó lábai vannak láthatóan elég elkeseredetten üldögél a kis szobájában. Álcaként a leplet kapják, én meg megint hülyét kapok, amikor újfent azon a kretén és röhejes módon használják mint az előző részben. Szerencsére Gil jelezte, hogy nem hangszigetelő, így kussban kell maradni a teljes álcázáshoz, ezért mi sem természetesebb, mint hogy Illya végigordibálja az egész utat. -_- "" Rendkívüli intelligenciáról is tanúbizonyságot tesz, amikor nekifutásból csak úgy beugrik az első szembejövő bejárati ajtón. Teljes a siker, közelebb jutottak céljukhoz... Vagynem, mert egy kedves régi ismerős köszönti őket az ajtó másik oldalán, és üdvözlésként kapásból hasbalövi Debil-chant. Optimális esetben le kellett volna hogy robbanjon a felsőteste, vagy legalábbis egy kukucslyuknak kellene díszelegnie a hasán, de nem véletlen hogy tesicuccban nyomul az idiótája, így legalább hasizomra nincs panasz, mert nem úgy tűnik mintha túlzottan felvette volna a lövést. Megtudjuk mi az a sok kacat ott a pinyóban: az Ainsworth-család Nemesi Káprázatokat és a Szent Grált akarja mesterségesen előállítani, ezek pedig a befuccsolt kísérletek végtermékei, de Miyuval siker koronázta törekvéseiket. Beat előkapja a Berserker-kártyát, és támad... Illya a földön fekve arra tér magához Beat csapása után, hogy az Debil-chant próbálja kikínozni, de az istennek nem sikerül még csak az egyik karját sem levágni, sehol semmi vér, pedig már aszittem hogy átmegyünk Elfen Lied-be (nem lenne kár ezért a kreténért, sokért nem adnám ha megszabadulnánk tőle). Beat annyira idegbeteg hogy már vicces. Illya nem bírja tovább nézni az egyébként számomra meglehetősen szórakoztató műsort, így felkap egy random vackot a szeméthalom közepéből, és azzal ront rá Beatrizsre, amiről a csapás közben az a kötés hirtelen semmivé foszlik, és egy Ruby áll a helyén. VAT. Ezt most hogy? o.O"" Hogy az istenbe került oda? És mikor? Remélhetőleg a kövi részekben kapunk valami alibimagyarázatot erre a deus ex machinára, de legalább nincs akadálya az átváltozásnak. Így már szembe tudnak szállni az idegbeteggel, aki így legalább már nem tudja ellenállás nélkül rommá verni őket, bár esélyük nem sok van. Illya ezért új taktikához folyamodik: a Caster Osztálykártyát használja. Hogy milyen megfontolásból pont azt, na arról fogalmam nincs, de szerintem neki se, hiszen a Berserker ellen nem ér túl sokat (ami ráadásul még csak "félig" van Insane-chanra installálva) - persze nem kizárt hogy csak az volt nála (vagy csak az akadt a kezébe, de ennyi hülyeség már sok lenne Illyától). Btw fura hogy nála (vagy inkább Rubynál) vannak a kártyák, anno ha jól emléxem Rinéknél voltak, meg párat átadtak Bazettnek... De a lényegre: Beat felveszi a full-Berserker alakot Thor-kalapáccsal meg a többi kellékkel, Illya megpróbálja elintézni egy támadással, amire egy rohadt erős counterattack lesz a válasz, aminek Caster-Illya már nem tud ellenállni, viszont az uccsó pillanatban Debil-chan a támadás elé ugrik... ezzel újra felcsillantva a reményt hogy megszabadulhatunk tőle!

A másik harcz ennél jóval egyoldalúbb, előszörugyan úgy tűnik, mintha Gil lenne bajban, de a szokott arrogáns vigyorából már sejtheti a néző, hogy a szöszinek fognak komolyabb gondjai akadni. Uralma alá is vonja az őt megkötözve tartó láncokat - ami nem esik nehezére, hiszen azok is az ő fegyvertárából származnak. Gyorsan fordul a kocka, mostmár Gil a támadó, ellenfelének láthatóan esélye nincs, hiába nyitja meg az összes kaput, Gil egyszerűen csak visszaveszi a fegyvereit, miközben nagyképű dumákkal húzza a csaj agyát. Ange az utolsó dobásával próbálkozik: dimenziómanipuláló kártyákat vesz elő, de használni már nem marad ideje, ugyanis Beat másik teremben elkövetett fullpower támadása átszakítja a pince falát, megzavarván a feleket. Éééés persze nem sikerült kinyúvasztani Debil-chant -_- Viszont legalább megkapjuk a szezon első pucér loliját (az eddigi sorozatokhoz képest jó sokat kellett rá várni). Bár nem tudom mennyire számít lolinak, elvégre van melle, a lolinak meg ugye pont az a lényege hogy lapos mint a vasalódeszka. Viszont a szemantikai szempontoknál nagyobb probléma, hogy elveszett a tornafelsője, amire a neve volt gyöngybetűkkel felhímezve, és ez előreláthatólag még inkább meg fogja nehezíteni a vele való kommunikációt a jövőben, ami eddig se volt zökkenőmentes. Pl. ha újra el kell majd magyarázni neki a nevét, vagy ha bizonyos "Tanaka-san"-ról beszélnek, akkor róla van szó és nem a sarki fűszeresről, stb... Gil átlátva a bukóra álló helyzetet visszavonulót fúj, vektoraival láncaival kiragadva a két loli(já)t a frontvonalból ("a világ minden kincse az enyém!" :D) , és egy újabb lyukat robbant a falba. Tipli van, de kinn még vetnek egy romantikus pillanatást egymásra a legjobb barátok (aha, "barátok" :PP) Miyu a toronyból, Illya pedig az udvarról. Futás ki a kráterből, Illya a nagy izgalmak közepette elhagyta a láthatatlanná tevő köpenyt is (gratulálok, nemtom mi van mostanság ezzel a kiscsajjal -_-"" nem szokott ilyen gyagya lenni, szerintem az új szefós kis barátja van rá rossz hatással), ami elég baj, mert a szöszi és Insane-chan a nyomukban van. Gil hárítja is az egyik nagykalapácsos támadását, de az Ultimate Lightning Attackkal nem tud mit kezdeni - ami még sokkal durvább, mint amit Debil-chan beszedett az előbb, lévén zárt térben nem tudott villámtámadást használni. Illya védeni akarná, de Ruby meglehetős defetizmusról tesz tanúbizonyságot, amikor kijelenti, hogy teljesen felesleges bármilyen barrierrel próbálkozni részéről, egyszerűen nem játszik egy ligában az Osztálykártyákkal. Így barátaink tehetetlenül várják az elkerülhetetlen véget, de mivel még csak a 3. epizódnál járunk, az ezúttal is elkerüli őket, mert az utolsó pillanatban egy távolról jövő nyílvessző üti ki Beat végső támadását. Jártasabb néző már sejti kitől is jött a felmentés, Insane-chant elkapja az ideg, és egy még durvább ultimate attackot kezd előkészíteni, de egy hang megálljt parancsol. Az Ainsworth család feje, Darius szól a távolból, aki Miyu és a két harcos lány gazdája is, aki a közhelyszótárból kiolvasott sablonos főgonosz-bemutatkozás után nem tudni milyen okból (dehogynem: nem lenne tovább anime ha már most hazavágnák a főszereplőket) totál nyertes helyzetből szabad elvonulást enged hőseinknek és visszavonja szolgáit. Illya még tesz egy fogadalmat a lemenő nap fényénél Miyu kiszabadítására vonatkozólag, aztán END. Huh, az első kör döntetlen, de csak az isteni szerencse segítségével.

A követekező rész tartalmából: lesz Bazett és Kuro, aki nagyon reméli hogy ÉLVEZNI fogja a reuniont (nyehehe, én is :D ), de a legutolsó képsorokból kiderül, hogy az élvezkedés nem fog sokáig tartani, mert valami albibhülyeségen majd jól összebalhézik Illyával. Azért annyira nem féltem őket, ez úgyis csak féltékenységi hiszti és azért kell, hogy utána legyen miért kibékülni. See you next week.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Surci 2017.01.26. 23:34-kor.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.08.01. 07:44

Úgy látom csak én postolok a topicba (legalábbis egyenlőre), így sok egymásutáni komment lesz - ha csak valaki el nem kezdi nézni gyorsan ezt a remek animét. Úgyhogy ha zavaró a sok dupla-tripla-pentapost egymás után, akkor a moderatúra kérem MOST jelezze, és akkor az utolsó hozzászólást fogom mindig szerkeszteni, ne később próbálja egy postba átszerkeszteni-átpakolni (főleg törölni) és hasonlók, mert a linkeket nem fogja tudni rendesen megjeleníteni, csak miniatúrákban (volt már ilyen máskor is). És elnézést kérek a té olvasóktól - már ha vannak olyanok, akik követik ezeket a baromság-summázatokat itt - hogy már megint elcsúsztam a heti Illyával, tudom hogy szerdánként jönnek az új részek, de voltak mindenféle prioritások (MADOKA), úgyhogy csak most jutottam el idáig.

Illya 3rei! Ep. 4.

SPOILER
Tehát reunion Kuroval, de a nagy örömtől Illya elájul és össze is esik. OP, majd egy iskola nővérszobájában tér magához, a suli Kuro-ék jelenlegi főhadiszállása. Míg Illya aludt, Gil felvilágosította a többieket a helyzetről, úgyhogy ugorhatunk a lényegre: Debil-chan üdvözli Illyát, és közben a szokott baromságait ordítozza. Viszont: mik ezek az orbitális dudák? -_-"" Teljesen elveszik a loli lényéget, ráadásul pár órája még csak ötödekkora melle volt... jó gyorsan nőiesedik, gondolom az agya helyett oda megy a tápanyag. Mondja neki főhősünk, hogy öltözz már fel te szerencsétlen, de tornadresszen kívül nem hajlandó mást felvenni. Érdeklődik, hogy mi van a sebeivel, de azok (sajnos) már begyógyultak - és mint látható, a beszélgetés 16 másodperce alatt is fejlődött mellméretben kedvenc idiótánk. Eleve honnan szerzett melltartót? Volt az elhagyatott iskolában raktáron? A dilemmát Gil oldja fel, aki valahonnan (feltehetően a Babylon Gate-n át) szerzett egy tornacuccot neki. Következik a brainstorming Kuro vezetésével, akinek jól áll ez az új cuncirés hajviselet (twintail), elvégre az is, és elkezdi magyarázni az evidenciákat: párhuzamos világba jutottak, mégpedig mind, akik az első részben jelen voltak a kráternél, csak időben és térben összevissza érkeztek meg. Ezekszerint Rin-ék is itt vannak már valahol, Illya pár órája érkezett, Kuro, Ruby és Bazett meg már két napja itt dekkolnak. Gil kifejti hogy ez csak Illyáék szempontjából idegen világ, Miyunak pedig a másik volt az, továbbá kijelenti, hogy csak átmenetileg társult be a csapatba, viszont nem sok idejük van ha meg akarják menteni. Az is kiderül, hogy az elmebeteg loli nem Berserker-kártyát használ ahogy először feltételeztem (vagy ha igen akkor valami spécit, elvégre Archerből is van már kettő: Kuro az alap, Gil meg az extra) hanem egy nagyon durvát, a Thor-t, és nem ismert a mód, amivel le lehetne győzni. Bazett átadja Illyának a nála lévő 3 kártyát (Lancer, Rider, Saber), mivel jelenleg csak ő tudja magára installálni őket - így talán lehet némi esélyük. A felelősségteljes pillanatokat Debil-chan gyomorkorgása szakítja félbe: vacsoraidő, de nincs mit enni. Gil igazi férfiként azonnal megoldja háreme a lányok gondjait: színarany telefonján már rendeli is a kaját Kirei kifőzdéjéből és a számlát (55000 yen ÁFÁval együtt, az kb 150 rugó 5 adag főtt tésztás húsmártásért... finoman szólva is kissé monopol árszabása van ennek az étteremnek) egy aranytallérral egyenlíti ki. Zseniális karakter, a nyomi háremhírók tanulhatnának tőle. Illyában még élénken él az előző adag mapo tofu emléke, el is megy az étvágya, inkább felmegy a tetőre, kicsit kiszellőztetni az agyát, Kuro aggódva követi. A tetőn angstel egy sort, jajj hogyjutunkhaza, látomemég anyámapámonyíííícsanom, mileszvelünk stb. Kuronak elege lesz a nyígásból, és letámadja Illyát, de most nem szájjal, hanem rendesen, karddal, és figyelmezteti, hogy nem rinyálhat állandóan amikor valami veszélyes helyzetbe kerül, hanem reagálni kell a szitunak megfelelően: tanulja már meg, hogy van amikor harcolni kell, és nincs mese. Illya azt hiszi hogy most is csak viccel, elvégre a visszaható varázs miatt ugyanúgy megérezné a sérüléseket, de Kuro egy mozdulattal eltünteti a megkötés-rúnákat. VAT. Lehet hogy a dimenzióugrás miatt itt nincs már rá hatással ez a típusú mágia.

Közben Bazett Gil-ről igyekszik megtudni némi információt, hogy mi is ő valójában, ill. hogy mik az Osztálykártyák: Ainsworth-éknek nem volt szükségük magukra a hősi lelkekre, csupán az erejükre, ezért kártya-formába kényszerítették a megidézett lelkeket. Viszont Gil egója sokkal nagyobb mint a többi hősé, így még tudatának elzárása után is maradt belőle annyi, hogy ha kvázi önmaga "árnyékaként" is, de önálló akarattal rendelkezzen. Van még más is, de azt nem hajlandó felfedni.

Illya Lancerré változik, de továbbra sem hajlandó élesben játszani, így Kuro bekeményít, és rendesen sarokba szorítja, de Illya vált a Rider kártyára, és sikerül is annak láncaival elkapnia. Közben kis eszemcsere folyik Illya gyengeségeiről és folytonos rikonyálásáról: Miyu így, egyedülvagyunk úgy, sokaéserősazellenség blablabla. Kuro emlékezteti, hogy Miyu ugyanezt érezte anno, amikor Illya világába került tök egyedül, és ő mégse vernyákolt folyamatosan, úgyhogy nem ártana emó helyett végre ő is összekapná magát. És tegye ezt most azonnal, mert húga széttépi a láncokat, és egy másolt Excaliburral támad neki - Illya viszont Saberként végül legyőzi annak eredetijével. A harcnak vége, Kurot meggyőzték a látottak, és persze szent a béke, csakhogy tanned lolink kimerült a nagy csatában, és minden igazi Illya-rajongó tudja hogy ez mit jelent :D Úgyhogy jöhet a lényeg, elvégre ezért követjük ezt a kiváló animét, nyami. 4 epizódot kellett várni az egymás nyelvét szopkodó lolikra, de emiatt a póz miatt simán megérte. Miután szárazra szívta onee-szamáját feltöltődött Kuro varázsereje, még egy elég félreérthetetlen leszbi vallomást is kapunk Illyától, hm... Ha ezt Miyu megtudja... Mondjuk Kuro valójában Illya másik énje, és nem is igazi testvére, úgyhogy ez nem tekinthető igazi (tw)incestnek, inkább csak amolyan ön... izé... természetesen itt kizárólag eltéphetetlen testvéri-baráti-bajtársi kötelékekről van szó, nem kell mindent belemagyarázni. De. END

Jövő héten: onsen fanszervíz epizód YESSS, lesz itt minden amiért érdemes nézni a sorozatot.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1161
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.08.01. 17:22

Jajj te, azt sincs időm nézni, amit szeretnék, nemhogy ilyen lolishowkat. Bár a beszámolóid részletessége alapján azon filózom, hogy simán completedelhetném majd én is malon. Na jó, hozzánézem még a sankakis gifeket, elég lesz? :wink: Viccet félretéve, nagyon szórakoztató olvasni ezeket a lelkes irományaid(/tok)at, akár itt, akár a Berserkben, stb (tenchi X'D). Szóval nem kéne átmoderálni, jó ez így külön posztonként.

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2016.08.19. 10:43

A minap én is csatlakoztam a Prizmázók táborához (amit aztán egyébként az Aria the Origination-el párosítok, ahol meg a "prímások" mennek), és ahhoz képest, hogy miket hallottam erről a franchiseról, meg amiket Surci is írt részben a kommentemre reagálva, ahhoz mérten az első epizód majdhogynem visszafogottnak hatott. Azzal persze tisztában vagyok, hogy a második szériától kezdve talál úgymond magára a sorozat (az összes kétes és vagy-bejön-vagy-nem elemmel együtt), de ez az első rész mint kezdés szinte ártatlannak hatott, annak ellenére, hogy bizonyos szinten kellemes csalódás volt. Nem csak azért, mert a Fate univerzum majdnem 100%-os ismeretlensége ellenére (látásból tudom kicsoda Shirou/Saber/Rin/Lancer/satöbbi, de ennyinél megáll a Fate tudomány) is volt benne valami, hanem azért is, mert megüti a bugyutaságnak azt a kvázi nyugalommal vett stílusát, ami még a túlreagálások és a kiabálások ellenére is megőrzi az általános jellegét, és hiába tűnik első látásra negatívan lolimoenak az egész, az a stílus ezzel a "gyerekes" karadesignnal szerintem jól veszi ki magát. Annál is inkább, mert a medzsikál girl kliséket is szinte halál nyugodtan, de nem "höhö ez most egy paródia" módon bökdösi meg (egyik kedvencem, mikor a szokásos átváltozós montázs után kiderül, hogy a fürdőszobából az udvarba lett teleportálva Illya, mondván kinnt elég tágas az átváltozáshoz), és ahhoz képest, hogy a szereplők hogyan néznek ki, ők is hozzák azt a formát amivel ülni tud ez a stílus (még azáltal is, hogy Illya hiába zúg bele egy kicsit a féltestvérébe, ha egyszer olyan gyerekes dolognak van kezelve, mint amilyen elvárható egy alsó tagozatostól), szóval az első rész megvett annyira, hogy lássam merre tart majd ez.

Az eredeti Komugi-chan inkarnáció mondjuk még így is "bombasztikusabb" és elszállt parodizálás mint ez az első rész volt, de ha az érem két oldalának fogom fel a két franchiset, akkor az Illya nincs rosszabb helyzetben ezzel a jó értelemben tudálékosabb, de mégis kedvelhető stílussal. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a második évadtól kezdve miként fog alakulni a véleményem, mert a Komugi nem ment el egy olyan irányba, ami tényleg komolyan megosztotta volna a közönséget.
Kép Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.08.20. 14:35

Újabb néző, király! :D Az első pár ep felvezetés, de lesznek itt korrekt akciók is, főleg az 1-2. évadban. A 3. sorozat inkább SoL-comedy feelinggel operál. Az azért döntő lesz, mennyire érzel rá a direkt ecchilolifanszervíz szolgáltatta humorra, nekem az ütött be a fájtokon és az alap animés pénokon túl :D - a FATE/Serious analógiákat nyilván nem igazán fogod érteni, és a Komugis párhuzam is inkább a fő sorozatokkal való viszonylatban áll meg.

Amúgy hajrá, jó lesz ez! XDDD

Múlt héten nem volt epblog, így most 2 részt summázunk:

Illya 3rei Ep. 5.

SPOILER
Lájtosabb epizód következik a múltkori nagy izgalmakat kipihenendő. Új loller is érkezik, aki nagyon szeretné már megismerni Illya-onnechant, kérdés hogy honnan tud róla, amikor elvileg sohasem találkoztak? Lolijaink eléggé fagyoskodnak a rossz iskolaépületben, kinn hüvi van, az ablakok meg sok helyen kitörve, nehogy megfázzanak a végén. Míg egy gázmelegítőt próbálnak beüzemelni, Bazett elhelyez pár jelzővarázst tartalmazó papírost az épület körül, nehogy az ellen észrevétlenül rajtuk üthessen. Közben Kuro valami meteorról kezd beszélni, ami a nagy krátert kreálta a város közepén, és amin Illya eléggé meglepődik, mivel eddig gázrobbanásról volt szó. Gil viszont elárulja, hogy ez mind dezinformáció, valójában Ainsworthék csesztek el valami kísérletet. Kuro kicsit rászáll Aranyhajra, és felkérdezi, miért kell minden infót harapófogóval kihúzni belőle, de a gyerek gyakorlott már a női hiszti kezelésében, és rutinosan hárít :D elterelve a témát Debil-chan mibenlétének fejtegetésével. Jó is hogy szóba került kedvenc fogyink, akire elég nem odafigyelni 2 percig, máris hülyeségeket csinál, most épp a köztulajdont rongálja, és mikor a gazdája Illya rászól, rendkívül értelmes fejjel az ő arcát is összefirkálja, aztán elszalad mint egy hülyegyerek. -_- Illya meg utána, nehogy megint valami baromságot csináljon, miközben azon lamentálnak Rubyval, mi lehet az elveszett emlékeivel. Naná hogy nem lehet 2 percre se magára hagyni a fogyatékost, mert már fenn is van a tetőn (ahol valamiért PONT ki van törve egy részen a kerítés), és megbabonázva bámulja a krátert, de aztán észreveszi Illyát, akinek annyira megörül, hogy le is zúg a francba. Pár résszel ezelőtt még komáltam az ilyen jeleneteket, mert vártam hátha kinyúvad, de mióta tudni lehet hogy a titánium félpuha gyurmának számít Debil-chan testfelépítéséhez képest, sajnos nem ér meglepetésként, hogyezt is megúszta, csak az okos feje lett tiszta kosz. Utasítják, hogy mosakodjon meg, addig Illya elszalad egy törölközőért. De nem jut messzire, ugyanis a főkapu melletti kőkerítésen egy fennakadt rövidszoknyás popó kerül útjába és szakítja meg a lendületet. Rubyból előbújik a perverz, de a popetta gazdája megszólal: legyenek szívesek NEM segíteni neki a lekászálódásban, mert ő igazi hölgy, akinek nincs szüksége másra hogy meg tudja oldani az ilyen szitukat. A helyzet mibenléte erre ugyan rácáfol, ráadásul Ruby nem bír tovább magával, a sorozat célközönségének nagy örömére. A segg továbbra is ragaszkodik ahhoz hogy maga is ki tud kerülni szorult helyzetéből, úgyhogy Illyának be kell vetnie minden találékonyságát: majd úgy csináljuk hogy ne tűnjön segítségnek, hátha akkor nem éri kár az önbecsülését. Nagy nehezen sikerül is, és kiderül, hogy a segghez egy moeloli is tartozik, az, amelyik az epizód elején címszereplőnket kereste. A neve Erica, szépen be is mutatkozik ahogy illik, és leonécsanozza Illyát, aki ettől teljesen elszáll. Az öröm azonban nem tart sokáig, úgy tűnik a jövevénylolinak újabb problémája akadt: sürgősen el kellene jutnia a mellékhelyiségbe, mielőtt nagyobb baj történik... Ha ez nem lenne elég, még Debil-chan is betoppan egy bohócbiciklin egykerekezve (honnan a francból szedik ezeket? Elvileg egy iskola a helyszín és nem a cirkusz...), és jelenti hogy mosdás letudva - a képe persze ugyanolyan koszos mint volt. Értesülve a fennálló problémáról, jól ki is röhögi Erica-chant és kijelenti: ő már egyedül is tudja használni a WC-t, mert nem gyerek. Ezen jól összebalhéznak, addig-addig míg "baleset" nem történik... Most már nem a WC-keresés lesz a project, inkább átöltözne valahol az új loli. Hát, érdekes egy fétishez érkeztünk, én tapasztalt Illyás vagyok, de erre azért nem számítottam. Huh o.O""" Benn még pörögnek egy sort ezen a témán, de inkább ugorjunk lassan az onsenes részhez, kicsit olyan irányt vett az elmúlt 3 perc ami kissé még nekem is megfeküdte a gyomromat, úgyhogy jöhetnének a pucér loliseggek és lapos mellek a weirdness-t kompenzálandó.

Jól felszerelt iskolák vannak ebben a másik dimenzióban, mert hát eccercsak Kuro benyögi, hogy menjenek már fürdőzni, mer van egy onsen a tetőn. Biztos sejtették az iskola építői hogy egyszer egy rakat loli fog idekavarodni valami másik dimenzióból, aztán nekik majd pont jól jön. Kuro és Illya szépen hozzák is az elvárt formát, Debil-chan meg magára tekert két törölközőt bikini gyanánt. Fogalmam nincs honnan kerülnek elő ezek a cuccok... Na mindegy, kapunk egy jó kis csöcsi Bazettet is. Fürdőzés közben próbálnak pár infót kiszedni Debil-chanból, mire emléxik, de az első meglévő emlékei azok, hogy találkozott Illyával, előtte minden olyan sötét, ködös és értelmetlen (valahogy így képzelem a fejében kavargó gondolatokat is...). Illya elszontyolodik, nem akart rossz emlékeket ébreszteni, de Debil-chan hirtelen lesmárolja YEAH. Ezt látta tegnap Kuro-tól, legalább a lényeget gyorsan eltanulta. Fürdő után lesz még némi balhé az új lolival, ugyanis Debilkével nem igazán csípik egymást, Illya próbálja békíteni a két hülyegyereket. Erica viszont meglátja, hogy jöttek érte, gyorsan ki is szalad a suli kapujába, ahol egy kínai strandpapucsba bújt és fekete prolimelegítőbe öltözött fazon vár rá. Kapu kinyit, fazon be, a riasztórúnát tartalmazó papiros meg pont akkor esik le félig a falról - ebből tudható hogy ez bizony az ellenség! Viszont elsőre egy kedélyes apukának tűnik, el is cseverésznek Illyával, míg az észre nem veszi a félig leesett riasztópapírt, és vissza nem akarja ragasztani a helyére... Benn közben Ruby SOS-jelzést fog Sapphire-tól. Elég vacak a vétel, de legalább van: Luviáék az Ainsworth-rezidencián sínylődnek, elkapták őket mikor e világba érkeztek. Most is csak azért tud kommunikálni, mert a családfő elhagyta a kastélyt, emiatt gyengült a barrier. Közben Illyának is ismerősen kezd csengeni a hang a múltkori sablonos főgonosz-bemutatkozásból: ez bizony Darius Ainsworth lesz! Visszaragasztván a talizmánt, megszólal a riasztó is... END.

Ep. 6.

SPOILER
Riasztó be, mire apuka megjegyzi, micsoda zavaró hangot választottak ennek az alarmnak, bárki is a ludas, nagyon nincs ízlése - a kedves tekintet is gyorsan a múlt ködébe veszett. Bazett érkezik, és rögtön megkapja a lecseszést, amiért mágusnak meri nevezni magát, de barrierként ilyen vacak riasztó-izét alkalmazott. Úgyhogy főnökúr meg is mutatja, hogy kell ezt csinálni: egy fekete kártyával hatalmas jégdómot emel az udvarra, elválasztva Illyát szövetségeseitől, és odabent nekikezd sablonos főellenség-mondandójának (háttérben persze KOMOLY zenével). Közben Bazett és Kuro megpróbálják áttörni a jégfalat, Kuro még egy Nemesi Káprázat-csavartnyilat is belelő, de az mindennek ellenáll. A nagy felfordulásra felébred az addig benn szunyáló Debil-chan is, és rendkívül értelmes arckifejezéssel kisétál az udvarra. Közben a dómon belül a nagy főgonosz-dumák ellenére EvilFater is érzi, hogy azért kezd hüvi lenni, nem ártott volna egy kabátot a susogósra kanyarítani. Illya Ericát kérdezi, kémkedni jött hozzájuk? A loli tagad, csak sok szépet hallott róluk Miyutól. Fater is megerősíti ezen állítást, és egy meglehetősen idétlen monológba kezd Miyu eddigi élettörténetét és a párhuzamos világokat illetően, jó retardált arckifejezéssel. Túlzottan is beleéli magát, Erica szól rá hogy már fullban nyomja a kretént, és ez nem kakkoi hanem gáz. Illya hirtelen összeesik: kezd fogyni az oxigén a dómon belül, elvileg csak 5 percnyire elegendő, és annyi már eltelt az epizód kezdete óta (frappánsan és életszerűen kezeli az időt ez a cucc, itt nem 20 epizód alatt telik el az 5 perc, míg felrobban a Namek). Kinn is fejlemények vannak, Debil-chan földöntúli arckifejezéssel közelít a jégfalhoz. Kuro megpróbálja elrángatni onnan, de ahogy megfogja a kezét, érzi: forró mint a tűz. Át is töri a jégfalat (nemtom ilyen technikával, offscreen), pont mielőtt elfogyna Illya levegője. Huh, taszkatta~ Bazett és Kuro felmentő támadását pillanatok alatt hárítja EvilFater, Illya Saberként rámért csapását pedig puszta kézzel blokkolja, aztán az egész bandát földhöz vágja egy elég durva gravitációs támadással (nincs jobb kép róla, gifen sokkal jobban mutatna). Debil-chant majdnem ki is nyúvasztja egy késsel, de aztán sajnos inkább megkegyelmez, miután rájön ki is ő (a nagy delíriumban "Counterfeiter" néven mutatkozik be), gondolom valami varázstárgy lesz ő is. Azért nem felejtik el emlékeztetni a nézőt, hogy az egész műsort egy kínai strandpapucsban tolta végig. Ainsworthék úgy döntenek hogy ideje lelépni a színről, totál nyertes helyzetben ezen sorozat alatt immár másodjára. Logikus...

Kövi jelenetben már Gil magyaráz, hogy elment a kifőzdébe kaját venni, ám a mapo tofu-t sült rizzel együtt lehetett csak kérni, és az mekkora fless már hahahaha, de a csajok jelenleg nem vevők a baromságaira. Elmondják mi történt, Gil rögtön levágja, hogy azért úszták meg, mert ez csak afféle udvariassági látogatás volt a múltkori kastélybeli incidensért cserébe. Ainsworthék ilyen ripacs banda, azt képzelik hogy színház az egész világ, az élet pedig egy színdarab, ezért a színpadias fellépés és hatásvadész műdrámás szövegek. Gil meglepődik amikor Darius két nagy varázslatáról, a Jégdómról és a Gravity Attackról beszélnek neki: nem ismeri őket, pedig elvileg minden Nemesi Káprázatról tud... ja és hogy kapcsolják már lejjebb a fűtést, mert rohadt meleg van a szobában. A fűtés be sincs kapcsolva, a forróság a nagy fájt óta szunyáló Debil-chan testéből árad. Illya megint defetizmusra adná a fejét, de Kuro eszébe juttatja: megfogadta, hogy többet nem rinyál.

Az epizód többi része Ainsworthék kísértetkastélyában játszódik. Miyu a szobája ablakából nézi szomorúan a csillagokat, ám az hirtelen kicsapódik, és EvilFater érkezik evil farkasemberpózban. Miyu jelzi, hogy már többször is téma volt, hogy nem kéne az ablakon keresztül mászkálnia, feltalálták az ajtót, használja azt, de ettől nem igazán zavartatja magát. Meló van, indulás, a kövi jelenetben meg már egy oltárra van kötözve Miyu, méghozzá jó kis lenge ruhácskában. Elrebeg egy "hanashite"-t, amit Darius engedetlenségnek vél, úgyhogy jelzi, nagyon ráfázik ha nem engedelmeskedik - ill. nem ő, mert rá szükség van, hanem a pinyóbörtönben sínylődő itteni Siró-nyíícsan, aki ezen világban itt nem Illya, hanem Miyu bátyója. Közben kapunk jó kis fanszervizes képeket, még mindig formás kis virgácsai vannak ennek a lolinak, a foot fetish loliotakuk csorgathatják a nyálukat... Na de ezután EvilFater fog egy jó nagy árnytövis-tőrt, aztán belevágja Miyu kezébe, és lekezdi kivéreztetni, mert kell az infószerző jövendölő-varázslathoz. o.O"" Kezd ez a cucc eléggé eldurvulni, főleg hogy csak 1 csepp vér kellett volna a padlóra, biztos nem elég levenni egy injekciós tűvel aztán abból rácsöppenteni -_- Persze az úgy nem eléggé hatásvadász. Azért annyira nagy vész nincs, egy pillanat alatt be is gyógyul a sebe, de.. na. Hol vannak már a jó kis nevetgélős-tapizós-tangáslolis tengerpartos epizódok? Miyu a toronyszobában tér magához, Erica-channal az ágya mellett. Látszólag nagyon kötődik hozzá a kisloli, aki elmondja, találkozott Illyával. Miyuban él a remény hogy meg fogják valahogy menteni, bár a dolog elég kilátástalannak tűnik, de azért bízik szerelmében barátjában, és elmondja Ericának, mennyire hiányzik neki Illya. Uccsó jelenetként Kuro ébredezik hiányos öltözékben (ezt már szeretem, a sorozat lényege :D ), Illyát próbálja előkeríteni, aztán látja, hogy a nagyon okos leszbiloveinterestikertesómásikénje lelépett(?) az ablakon keresztül, míg aludtak. END.


Durva, amikor beugrik, hogy kedvenc tanned loli Kuronak ugyanúgy Saito Chiwa a seiyuu-ja mint Homurának. Ha nem látom a caston, eszembe se jutna.

Kérés ahhoz, aki megnyitja a spoilertaggelt részeket: az első epizódok linkelt képeire kattintsatok már légyszíves, hogy megjeleníti-e a képet, vagy kidob a PicturePush? Ha utóbbi, akkor vmelyik nap átlinkelem egy másik szolgáltatóról, nem azért szarakodok a screencapekkel és linkekkel ennyit hogy aztán ne lehessen megjeleníteni.

Azóta már van új ep, összefoglaló hamarosan.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1161
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.08.22. 22:56

Dodgers: Lájtos-fájtos-enyhénsódzsóájos fanservice anime ez, anno engem is kellemes meglepetésként ért, mert az ecchi mellett a csaták is teljesen korrektek, mondjuk nagyon ájuldozást sem vált ki. És amit Surci is írt: idővel egyre több a loli, így egyre több a fanservice marhaság is. Hajrá!

Surci: Jah, ezek a korábbi picturepush linkek már nem jók. :? Remélem az imgsafe tartósabb lesz. A részekhez annyit, hogy mókásak, onszen dolgon külön nevettem, a Miyus részekkel viszont menjenek a fenébe. Nem mondom, hogy nem jó szál, de annyira bosszantó, hogy Ilyát orrba-szájba smárolja az összes gyökér Miyuval pedig semmi. :mad: Ajánlom, hogy később kárpótoljanak! Saito Chiwán én is szeretek leakadni, bár azt a bársonyos hangját tökmindegy, hogy játszik vele, kihallani. :D

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.08.23. 06:54

Illya 3rei Ep.7.

SPOILER
Micsoda epizód XDDDD Ezt a hülyeséget. Előző részben úgy tűnt, hogy Illya elszökött, ám senki nem látott-hallott semmit. Kuro kitalálja: mi van ha elrabolták? De hogyan? Az osztálykártyák megvannak, Bazett riasztója se szólalt meg. Futás Gil szobájába, biztosan tud valamit, rá is rúgják az ajtót, erre ez a látvány fogadja a belépőket, én meg szétköptem az innivalómat (tényleg le kéne szokni róla animuzás közben, főleg ha ilyen comedyket nézek, mint ez vagy a Berszark). Ha Illya látta volna ezt a pózt, tuti fel kellett volna mosni alatta a padlót, de Kuronak csak a vérnyomását vágta fel maximumra, és nem igazán értékeli az önfényezést a vészhelyzet közepén, úgyhogy helyreteszi a bájgúnárt. Mindenesetre Gilnek megint világos a helyzet: azért nincs semmi nyom, mert a múltkor elhagyott láthatatlanná tévő köpenyt valszeg megtalálta az ellenség, azt használták fel, és az a hangon kívül mindent blokkol, a varázserőt is.

Illya közben ébredezik, és ez a látvány tárul szemei elé. Erica kérdi, sikeres volt az agymosás? Nem teljesen, személyiségének egy része elérhetetlen, válaszolja Ange. Mi a megoldás? Hát... csináljuk azt, mint a múltkor. Újabb snitt, és... Illya így tér magához. LOLVUT. Ange leválasztotta Illya tudatát, és egy orángutánkarú plüssmedvébe zárta, míg testének egy alapfunkciókat ellátni épp képes ál-zombitudatot adott. Macillya nem tud se mozdulni, se beszélni. Erica közben ismerteti a helyzetet: Miyu a múlt részben panaszkodott hogy mennyire hiányzik neki MC-chan, de hát nem hagyhatják elmenni, így a kisloli megtalálta a megoldást: Illyát kell idehozni. De ha tudatánál van, EvilFater nem engedné a reuniont, mert tudja hogy veszélyt jelenthet, úgyhogy ezzel a tudat-átvitellel szerinte kiküszöbölték a problémát. Na oké, de melyik darabját vigyék Miyuhoz? Ange szerint a test a lényeg, annak majd örülni fog - szerintem ez a csaj is valami tudatmódosított zombi lehet, kb. annyi empatikus készséggel rendelkezik mint egy vödör taplógomba. Ennyiben maradnak, de előtte még el kell nevezni a két felet: a test a Bodysviel (Karadasviel), a medve meg az Ishiki-oneechan avagy Kokorosviel nevet kapja a keresztségben, aztán ott is hagyják a francba, úgyse tud mozogni. Illya nagy bajban van! Gondolkodik, gondolkodik, aztán eszébe jut hogy ő mégiscsak magical grill, mit is tanított Ruby? A mahou shoujo ereje varázslat, ami gazdájának optimizmusából táplálkozik - nem kell ide logikus gondolkodás, csak akarni kell, és el kell képzeni a végeredményt, a többi megy magától! Ezzel a hozzáállással sikerül is uralma alá vonnia új testét. Nem olyan elveszett ez a kiscsaj, és jó hatással van rá hogy Debil-chan épp nincs a közelben. Futás, meg kell keresni Bodysvielt! De nem megy az olyan könnyen, ugyanis macink régi ismerősbe botlik. Ajjaj, Insane-chan arczkifejezése nem sok jót ígér, de azért nem bántja Macisvielt (egyenlőre...?), csak deklarálja tulajdonjogát, és elviszi új szerzeményét a szobájába. Ismervén Beatrizs eddigi megmozdulásait, simán azt hittem hogy valami dark kínzókamra lesz a főhadiszállása, erre LOL. Julian-sama XDDD Miután üdvözölte szívszerelmét, Beat annyira beindul hogy beugrik a Julian-takaró alá egy kis etyepetyére (saját magá... Ill. Julian-SAMÁVAL :D)... Aztán rájön, hogy ez sajnos nem a valóság, úgyhogy bosszúból nekiáll módszeresen letépkedni a szobában lévő plüssök fejét, miközben szeret-nemszeret-et játszik. Az utolsó pillanatban rúgja rá az ajtót két maid akik nem mások, mint régi ismerőseink, Illya megint megúszta... csakhogy valami nem okés velük, amit Illya is észrevesz - egyebek mellett. Takarítás címszóval elkezdik begyűjteni a széttépett plüssöket, MacIllyát is egy szemeteszsákba próbálják gyömöszölni, ráadásul a Julian-dollnak is nekiesnek, ami már túl sok Beatrizsnek, és az egész bandát kivágja a szobából. Illya próbálja elmagyarázni a szitut most, hogy hármasban maradtak, de az infó nem jut el Rinék agyáig... Ezeket is agymosták, úgyhogy tipli van, mielőtt feldarabolva a szemétégetőben végzi. A levágott fejű plüssöket meg beborítják Erica szobájába, Ange majd összefoltozza. Ja tényleg, a két nagyokos (Eri&Ange) Miyutól jövet pont azon lamentál, miért kapott sírógörcsöt a szerencsétlen, amikor meglátta Illya üres, zombitudat által mozgatott testét ahelyett, hogy ugrabugrálni kezdett volna örömében. Egyik se érti... Hihetetlen mennyi agyhalott van ebben a sorozatban.

lolinkmedvénk új búvóhelyet talál a padláson, de eléggé be van parázva, mert mindenfelől patkánycincogást és kis, idegesítően surrogó lépteket hall... Csak képzelem, áltatja magát, míg szembe nem találkozik szó szerint egy hegynyi patkánnyal, ami alatt, mint kiderül, Sapphire rejtőzködik. Lerúgja magáról a patkányokat és üdvözli Illyát, elmondja hogy Rin-ék is hasonló soul-transfert kaptak mint Illya, ráadásul rossz nézni amit maidként csinálnak, mindenre totál alkalmatlanok. Lentről hangok hallatszanak, úgyhogy Sapphire javasol egy gyors átváltozást, magical bearként nagyobb esélyük van szembenézni a kihívásokkal. END.

Jövő héten folytatódik ez a kretén plüssmedvés vonal, de nem is baj, legalább lehet röhögni. Kapunk egy sejtelmes evil-Gil grint is, és talán Ainsworthék céljaira is fény derül. Illya összes arckifejezése még plüssként is priceless :D


Időközben kiderült, hogy az előző szériák 10 részes hosszával ellentétben 12 epizódos lesz ez a csodasorozat, aminek nemcsak amiatt örülök, hogy tovább lehet nézni a leszbilolikat, hanem mert így van esély rá hogy ezt az arcot le is zárják. Talán még egy direkt fanszervizes epizód is belefér Rinékkel, akinek formás alakjából és épp kellemes méretű kebleiből sosem elég *wishfulthinking* Az előzőekhez képest sajna amúgyis feltűnően kevés tartalmat kapunk a beleapofádba-loliecchifanszervíz vonalon, inkább a sztorin van a hangsúly.
Catrin írta:a csaták is teljesen korrektek, mondjuk nagyon ájuldozást sem vált ki.
Azért az Illya vs. Saber elég epikus. Meg hát eleve nem várná az ember hogy egy ilyen moeloli izében ennyire látványosan rámenjenek erre a vonalra, szal nekem kellemes meglepetés volt ez a része (is).
Catrin írta:a Miyus részekkel viszont menjenek a fenébe. Nem mondom, hogy nem jó szál, de annyira bosszantó, hogy Ilyát orrba-szájba smárolja az összes gyökér Miyuval pedig semmi.
Hát most nem is nagyon lenne kivel, mert el van választva a többiektől, az előző évadokban Kuro smárolta őt is rendesen. :D Eri kicsi még ehhez (bár ki tudja XDD ), max. Beat-el lehetne, de szerintem ő előbb harapná le a fejét. Pedig ráférne már egy kis leszbizés, látom rajta hogy hiányzik neki, olyan kis szomorú mostanában :D Azt se bánnám, ha egyszer végre rendesen lesmárolná Illyát, nem csak balesetből meg hasonlók, hogy világossá tegye a dolgokat + ezzel újabb féltékenységi hullámokat indítson be. Nagy lehetőségek vannak ebben a sorozatban, különösen a shippek terén. Micsoda anime, rendesen megmozgatja az ember fantáziáját... Kicsit máshogy mint mondjuk a Death Note vagy a Madoka, de... na :D XDDDD
Catrin írta:Saito Chiwán én is szeretek leakadni, bár azt a bársonyos hangját tökmindegy, hogy játszik vele, kihallani.
Ja, még akkor is, ha direkt valami genkibb csajszit alakít, és nem egy Senjou-féle mélyebb hangszínt hoz, de Kuronál frankón nem vettem észre, ott pislogtam amikor először láttam a stáblistát.
Catrin írta: ezek a korábbi picturepush linkek már nem jók.
Exekszerint beetetés volt a teljesen free imagehosting-duma -_- 1 hónapig bírta, most látom hogy fizetni kéne ha továbbra is használni akarom, addig blokkolva van minden. Kapják be.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1161
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.08.23. 11:30

LOL, egyre kreténebb ez az évad, Gil jelenete mindent vitt, thx! :vigyor:
Surci írta:Hát most nem is nagyon lenne kivel, mert el van választva a többiektől (...)
Hehe ez oké, de nem pont erre gondoltam. :D Nem az zavar, hogy Ilya megkapja a leszbi adagot Miyu pedig nem, hanem, hogy EGYMÁSTÓL NEM. Kuróék menjenek már a fenébe, nem igazságos, hogy nem volt még egy gigászi IlyaxMiyu leszbülés sem az évadok alatt!!!!! Akarom! Grrrrrrr

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.08.23. 15:25

Catrin írta:Nem az zavar, hogy Ilya megkapja a leszbi adagot Miyu pedig nem, hanem, hogy EGYMÁSTÓL NEM. Kuróék menjenek már a fenébe, nem igazságos, hogy nem volt még egy gigászi IlyaxMiyu leszbülés sem az évadok alatt!!!!! Akarom! Grrrrrrr
Szerintem Miyu is ugyanannyira akarja mint te (meg én, hehehe :D), csak hát ő tipikus passzív kuudere, magától sose szánná el magát egy ilyenre. Illya meg épp hogy nem fog kezdeményezni, mert ő eleve nem leszbi, mindig csak letámadják (mint valami háremhírót aki mindig fut a rámászó csajok elől - bár az a vicces hogy 10 éves loliként még így is tökösebb mint az említett puhapöcsök jó 90%-a :D ). Kuro pedig... hát, bátraké a szerencse, őt úgyis mindig fel kell tölteni, de ettől függetlenül is megvolt már neki Illya összes barátnője (nyami). Ezért mondom hogy jó lenne ha Miyu elszánná magát és végre letámadná Illyát, de olyan igazi Kuro-módra és minimum jól szétnyelvezné a kis "legjobbarátnőjét" LOL - ezzel túllépne gátlásain, amivel az ő vonalán egy decens coming of age animévé tenné ezt a remek sorozatot, elmélyítve a cucc pszichológiai jelentésrétegét is :dirr:

Másik: óóóó micsoda figurákat találtam gyerekek! :lol: Bajban vagyok most, mert ószom Ultimate Fallen Angel Homurát akartam rendelni, de ezeket látva dilemmába kerültem, ugyanis ezek nem hiányozhatnak egyetlen igazi Illya-rajongó vitrinjéból sem! Ráadásul mind a kettő kéne, mert együtt ütnek igazán :dirr:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1161
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2016.08.23. 23:37

Surci írta:Másik: óóóó micsoda figurákat találtam gyerekek! :lol: Bajban vagyok most, mert ószom Ultimate Fallen Angel Homurát akartam rendelni, de ezeket látva dilemmába kerültem, ugyanis ezek nem hiányozhatnak egyetlen igazi Illya-rajongó vitrinjéból sem! Ráadásul mind a kettő kéne, mert együtt ütnek igazán :dirr:
:gurul: Semmi akadálya, hogy szép sorban mindhármat magadévá tedd... én azért szurkolok, hogy hh-Homi(XD) legyen az első! :hammer:

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.08.26. 22:56

Illya 3rei Ep.8.

OMG micsoda morális dilemmák kerültek elő! Urobutcher átvette volna a scriptet?

SPOILER
Az első képsorokban egy sirályt látunk, amint a tél Fuyuki City partjai felett száll, szemrevételezve a viharos tengert és a partot szaggató vad hullámokat. A madár szemén át figyeli a Várost Darius Ainsworth, és megállapítja, hogy felgyorsultak a változások, nagyon nem lesz így jó ennek a világnak és fogytán az idő...

Illya immáron magical bear formában bújkál odafenn, még szerencse hogy gyorsan átváltozott, mert megérkezett Rin & Luvia, akiket Ange a padlás rágcsáló-és kártevőmentesítésére utasított. Miközben egy lepkefogó hálóval üldözik őket, Sapphire kőkemény attackot követel, Illya próbálja csillapítani, hogy hát tudja hogy fárasztó a két semmirekellő, de nem biztos hogy most kellene szabad folyást engedni Szafi ellenük felhalmozódott frusztrációinak. Nem erről van szó, mondja a varázspálca, hanem hogy a lélek visszatér a testbe, ha azt kellően fájdalmas sokkhatás éri (Beat ezért nem ütötte ki őket a Thorral az előző epben). A cél érdekében mindent, MacIllya be is veti a jelen helyzetből legtöbbet kihozó Ultimate Attackot. Hát... ez nem igazán jött össze, lehet futni tovább. Közben Erika a hálószobájában Illya zombitestével van elfoglalva (úgy tűnik kissé elhamarkodott kijelentés volt az a "nem elég idős még ehhez"-dolog tőlem :D), bár elmondása alapján csak át akarja öltöztetni. Napersze. A padláson drámai fordulatot vesznek az események, miután Luvia ollókra cserélte a két légyirtós flakont. Illya visszatámad, aminek ugyan nincs túl sok hatása azon kívül, hogy ezután jobb rálátást kaphatunk a fúróhajú milliárdos ojou-sama méretes tejcsárdáira. Kicsit bánkódni kezdtem, miért nem Rin szedte be ezt a lövést, mert úgy végig az ő kellemes melleit lehetett volna szemlézni, de mintha a készítők kárpótolni akartak volna, bár csak egy rövid pillanat erejéig, ugyanis a csajok is bekeményítenek néhány noname varázskártyával, amiknek erejével szemben Macisvielnek tényleg semmi esélye. Be is szed egy támadást, ami átszakítja a plafont, és pont a kisloli játszószobájába zuhan, aki épp átöltöztetésével van elfoglalva. Mit ne mondjak, fura ízlése van egy hétéveshez képest :D De legalább body&mind egy légtérben, hátha meg lehet sokkolni Bodysvielt annyira, hogy visszatérjen belé a lélek: epikus sújtás következik, amire válaszként egy zombihangon elrebegett "Itai desz" a válasz... Semmire se megyünk ezzel a testtel, gondolja Illya, Sapphire azonban kiszúr egy rendellenességet: varázspecsét van a két melle között mellkasa közepén (azért jelzem külön, hogy a delicious flat chest mellett a lényegre is tudjanak koncentrálni a kedves olvasók :D )! A duplanullások is megérkeznek a padlásról, de ha ez nem lenne elég, még Ange is épp ekkor toppan a szobába. Veszélyes a helyzet, de nem biztos hogy lesz másik alkalom, így Szafi elmondja Illyának, hogy a pecsétre próbáljon meg egy utolsó csapást mérni, hátha... Közben Ange filozofikus fejtegetésbe kezd az emberek eszközként való felhasználásának mikéntjeiről, ill. arról, hogy ha adott esetben nem képesek betölteni szerepüket eszközként, akkor meg kell szabadulni tőlük, ahogy most Bodysvieltől is ideje lesz megválni, mert sem Miyu Illya-pótlékaként, sem Eri játékbabájaként nem vált be. MC-chan elutasítja ezen logikát, azonban Ange emlékezteti: ő maga is használta az osztálykártyákba kényszerített Hősi Lelkek erejét céljai érdekében (mintha ugyanaz lenne....), de Illyát nem tudja megvezetni, mivel a feladatra koncentrál a terelés helyett: nekiugrik Ange-nek, aki viszont résen van és a késével KÉT MOZDULATTAL DARABOKRA VÁGJA MACILLYÁT!48 BAD END. Azaz csak majdnem, mert annyi ereje még van, hogy szájjal elkapja a varázspálcát, és egy utolsó lövéssel telibe találja a pecsétet. Végre siker, Illya visszatért az eredeti testébe, és egy új átváltozás következik, mialatt a barátság erejéről is kapunk egy monológot, Miyu formás loli popójával illusztrálva, óóóó igen!!4

Ange támadásra utasítja a két zombit, akik a fekete kártyákkal rendesen neki is esnek Illyának, de ő szépen hárít. A noname kártyák nem túl erősek, de sajnos sok van belőlük. Nem akarván jobban szétverni a házat, Ange mindenkit kirugdos a kertbe, hogy ott játsszák le a meccset. Kinn Illya meglepődik, hogy teljesen más a kert mint amikor itt jártak 2 napja. Ange is felölti harci szerelését, aztán Rinékkel együtt most már keményen nekitámadnak Illyának, aki bár nagyon ügyesen kitart, de tudja, hogy 3:1 ellen nincs esélye (főleg ha majd a nagy cirkuszolásra netán előkerül Beat is, akkor neki végképp harangoztak). Valahogy észhez kellene téríteni a két zombicsajszit, meg is célozza a mellük közét egy szórt támadással, de Ange dimenziómanipuláló varázslatának köszönhetően a támadása visszahat rá, aztán még egy kardos sebet is benyel... Úgy tűnik vége a dalnak, Ange pedig nekiáll az előbb elkezdett kiselőadás folytatásának: Illyáék ezen világ ellenségei, és nemcsak elemi érdekkülönbségeik miatt, de morális alapon is.

Közben a suli-főhadiszálláson Kuronak egyre jobban hiányzik a csaja onészamája, így egyre türelmetlenebbül cseszegeti Gil-t, hogy induljanak már végre kiszabadítani, aki egyre szánalmasabb kifogásokkal próbálja elütni a dolgot, kb. a "fáradt vagyok-messze van- nincs kedvem"-vonalon. Még azt is kitalálja, hogy hagyják ott a fenébe, amire Kuro eléggé begurul. Gil jelzi, hogy ha ki akarták volna nyírni, eddig kétszer lett volna alkalmuk, mégsem tették, és nem is fogják, mivel ők ezen világon az igazság védelmezőinek ("seigi no mikata", ismerős duma Sirótól -_-""") számítanak. Hogy a francba lennének már azok, akad le Kuro, amikor gyerekeket rabolnak és tartanak fogva? Gilnek mindenre van válasza: "Miyu ezen a világon nem egy gyerek, hanem a Szent Grál maga." Minden nézőpont kérdése ugyebár... És ha meg akarják menteni Miyut, akkor bizony ők maguk a pusztító gonosz szerepébe helyezik magukat ezen a világon - teszi hozzá most már igazi Gilgamesh-féle rohadék mosollyal. ZSENIÁLIS KARAKTER. Ainsworthék célja ugyanis...

...a világ megmentése, veszi át a szót Ange, immáron Illyának magyarázva. Dimenzióutazóként ők nem tudnak róla, de ez a világ haldoklik. Az ok ismeretlen, de lassan eltűnik belőle az egyensúlyt fenntartó mana, ami az élővilág pusztulásához, az állatok elhullásához és az emberek sorozatos eltűnéséhez vezet. A Föld tengelyferdesége is megváltozott, az évszakok felborultak - most is nyár van ugyan, mégis havazik odakinn. Hamarosan az egész bolygó össze fog omlani, ezért az Ainsworth család, mint nagyhatalmú mágusklán a Szent Grál megkreálásával próbálja utolsó esélyként megmenteni ezt a világot. Miyu maga a Grál - ha ő él, minden más elpusztul - ám életének feláldozásával az egész világot menti meg. Aki ezt tagadja, az ezen világ ellensége. A világ vs. 1 ember élete, azaz számszerűsítik az emberi életeket - mintha valami Sors/izében előkerült volna már ez a dilemma... END.

NEXT EP: Kuro érkezik, újabb fájtok, és... Illya elárulja Miyut...? o.O


Azta micsoda fordulatok, ki se bírjuk jövő szerdáig..!!4
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2016.08.28. 20:46

Surci, Catrin - Köszi, ha apránként is, de haladok a sorozattal annyira, hogy eljutottam a negyedik részig. :) A "ráérzés" részét illetően mondjuk van még hova jutni, mert eddig amolyan elnézegetem-de-semmi-különös hatása van a sorozatnak, függetlenül attól, hogy egyik-másik poén azért megmosolygtató tud lenni (például a maga módján szórakoztató tud lenni ahogy Rin és Luvia marják egymást, de az is jó volt, ahogy Miu nem tudta hova tenni Illya elképzelését a repülésről). Annyi köze mondjuk van ehhez, hogy a medzsik-magyarázós jelenetekből jó szokás szerint ebben a sorozatban is van jó pár, de egyelőre úgy vagyok vele, hogy ennyi még talán belefér, ha egyszer mégiscsak egy több szezonos sorozatról van szó, és az se rossz dolog, hogy a harcok tényleg mutatósak tudnak lenni. A negyedik rész végén pedig a
SPOILER
Saber cameo
sem volt rossz annak ellenére, hogy róla is jóformán csak azt tudom, hogy létezik, azt kezét csókolom kifújt a Fate tudomány, szóval bőven nem veszett fejsze nyele még a sorozat.
Kép Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.08.29. 10:54

Dodgers írta:A "ráérzés" részét illetően mondjuk van még hova jutni, mert eddig amolyan elnézegetem-de-semmi-különös hatása van a sorozatnak.
Legalább bepróbáltad, már ez is valami :D Olyan hűűűdenagy dolgokra nem kell tőle számítani, az hogy én ennyi fasságot képes vagyok róla összeírkálni meg ennyire élvezem, ahhoz egy galaxisnyi csillag egytrillió évben egyszer bekövetkező együttállása kellett, a Fate/szériákhoz való ambivalens viszonyomtól kezdve a moeloli izékkel való nem túl baráti kapcsolatomon át az egyes animék hangulatelemeiről vallott elképzeléseimig (lásd lentebb), de lesz még benne egy-két, nem-special Illyafan szemmel is élvezhető dolog az évad végéig, utána meg... majdmeglátod :D
Dodgers írta:Saber - róla is jóformán csak azt tudom, hogy létezik, azt kezét csókolom kifújt a Fate tudomány
Annyit érdemes róla tudni, hogy azon kívül, hogy a Fate-univerzum legtúlértékeltebb legkedveltebb karaktere, Gilgamesh után az egyik legerősebb Hősi Lélek. Persze ez így szintén nem sokat mond, de talán kissé érthetőbb lesz, mitől volt még az egyébként ezt a sorozatot nem sokba nézők jó része is elszállva az ominózus fight scénától - bár aki itt szerepel, az nem az eredeti Saber, hanem az egyik "dark" alteregója.
A mordályos nyul OFF-ban írta:Ha azt vesszük a full-force fanservice is guilty pleasure.
Ide írom, mert erre IS vonatkozott, és itt ON: igen, és a fenti cuccban ilyesmiből nincs hiány (bár a mostani évadban sajnos még így is jóval kevesebbet kapunk belőle mint eddig :D ), és ya, egyebek mellett ennek a beleapofádba-loliecchifanszervíznek is nagy szerepe van abban hogy ennyire betalált nálam ez az izé. Mert bármily hihetetlennek hangzik a fentiek fényében, kb. annyira rühellem a moe-loli áradatot mint Titkos. És ezekben az egyébként nekem nagyonnembejövő karadesignok mellett sokkal inkább azt nem bírom, hogy megvan bennük az a rejtett hentai-vibe, amiért a célközönségük valójában nézi ezeket a jellemzően otaku-cuccokat - viszont nyíltan felvállalni már nem merik-akarják a sorozatok, inkább elalibizik: "jajj hát nyár van, hát persze hogy nagyon rövid kis nyári ruhácskában sütiznek a lányok", "ugyanmár, attól hogy lolik, még járhatnak közösen onsenbe, nem?" vagy "hát ha egyszer robotot kell vezetni, muszáj felvenni a testhez álló plugsuitot!" stb... És itt vége is az egésznek a képernyőn, a többire meg az otakuckó jótékony homálya borul... Ha a Silver Wingben Giselle elkapta volna Fam-ot, a Szerencsecsillagban Konata jól lerendezte volna Kagamint, esetleg a K-ON-ban egy délutáni sütizés alkalmával Azusa egyszercsak jól letámadta volna mondjuk Ritsut, és ott helyben alaposan szétsmárolja, miközben a lábával igyekszik combjai közé férkőzni, szerintem a kedvenc sorozataim között lennének azok is :D És nem azért, mert ez valami fétisem vagy hasonló, mert akkor hentait néznék, hanem mert az IGAZI lényege a legtöbb otaku-izének valójában ez.

Szintén díjazom hogy nem próbálnak "komoly" történettel, "serious" drámával, darkos hangulattal meg hasonló, ilyen cuccokban teljesen komolyanvehetetlen baromságokkal bűvészkedni és nem is próbálják azt hazudni hogy itt pure ecchifanszervíznél többről lenne szó, és ez a másik, amiért ezerszer többe nézem az Illyát mondjuk egy Mai-Otoménél vagy a Krossz Angélánál - ez utóbbit simán feljebb húztam volna, ha a "komoly" részeit hagyják a francba, mert az nem vicces volt hanem szánalmasan röhejes, és szépen megmaradnak a nunafejelésnél + a leszbülésnél :D Szal az Illya nem hazudozik, a moeloliotakukat is megpöcköli (akik paradox módon még élvezik is ezt így, szerintem jobban mint az aranyoskodós vackokat, mehetnének tüntetni több hasonló explicit baromságért XDDD ) a poénok, a sztori és fájtok meg csak extra, ráadásul egész korrekten teljesítenek. Külön szoktam röhögni amikor az FSN/UBW-fanok össze-vissza anyázzák, mintha arról nem jönne le, hogy akkora hentáj-háremgame-átirat mint a ház, csak épp ezt próbálja takargatni az OMGSERIOUS plottal, ami pont emiatt lóg ki belőle annyira.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
A mordályos nyul
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1889
Csatlakozott: 2006.11.12. 11:53
Nem:
Tartózkodási hely: Kő alatt

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: A mordályos nyul » 2016.08.29. 20:21

Értem. :)
Az onsenbejárás meg amúgyis csak úgy autentikus, ha társasággal, meztelenül végzik. True story.
Surci írta:Külön szoktam röhögni amikor az FSN/UBW-fanok össze-vissza anyázzák, mintha arról nem jönne le, hogy akkora hentáj-háremgame-átirat mint a ház, csak épp ezt próbálja takargatni az OMGSERIOUS plottal, ami pont emiatt lóg ki belőle annyira.
Hát nem tudom, azért a játékok sem olyanok, mint az átlagpornó, hogy írunk bele medencésfiút kamusztorinak. 50 órát lejátszani pár ero-CG-ért a vége felé nem lenne akkora üzlet, ha nem fordítva lenne az arány: azaz történet megszórva egy kis extrával. És nem is az a lényeg, hogy "csípd fel a csajt", mint gondolom pl. a Shuffle-ben.
Ok, ok, én még mindig csak a Tsukihimével játszottam, de hasonlót várok a FS/N-ben is, ha valaha elkezdem végre.

Vagy csak én vagyok nagyonnemfiú, hogy a történetre figyeltem ahelyett, hogy igyekeztem volna felcsípni a csajt? :D De jól jártam, mert a történet is jó volt, meg az ero-CGk is.
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.08.29. 21:23

^Mordályos: nekem sosem az volt a bajom a Fate/Holdherczegnővel, hogy van benne hárem vagy esetleg ecchi utalások (az animében! a játékról tudom hogy vannak benne H-betétek, de sose játszottam), hanem hogy ezek mellett az animékben KOMOLYAN gondolták az OMG Grálháborút, moralizálást meg a többi SERIOUS kontentet, csak azzal a dizájnnal meg a School Rumble-re hajazó középiskolás gárdával én baromira nem tudtam komolyan venni. Szal érted, elég nehéz komolyan venni egy olyan (Grál)háborút, amiben mindig csak az ellenség hal meg, de a nagy moralizálások közepette a házunkba beköltöztetjük az összes otaku-sztereotípia csajt a lolitól kezdve az engedelmes kouhai-on át a cunderéig. Na ez nem fexik, mert akkor vagy legyen full deep&darkság mint a F/0-ban, vagy ha háremezünk, akkor nyomjuk úgy mint a Tenchiben vagy a Love Hinában. Persze, egyéni szocprob, de nálam sosem veszi jól ki magát, amikor olyan szettingbe próbálnak komolykodást (és most itt tényleg vérre menő komolykodásra gondolj, nem limonádé fájtokra) belenyomni, ami azt az alaphangulata miatt nem bírja el. A játékokról nem tudok nyilatkozni, meg biztos van aki szerint az anime is elbírja, szerintem meg nem - csak épp emiatt van az egész frencsájz az égbe hájpolva, mivel "ez nemcsak valami hárem, hanem kérem a GRÁLHÁBORÚ története" LOL. És tényleg nem tartom rossznak, vannak karakterek akiket még kedvelek is belőle, de az egész cucc szerintem ezerszer jobban illik egy love-comedyhez karadizájnostól-középsulistól-feelingestől-mindenestől, mint valami vére menő fájtos darkedgy természetfeletti drámához, aminek ez az egész eladni próbálja magát.

Na az Illyánál nincs ilyen, itt azt kapod amire befizettél. :LOL:
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1833
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.09.02. 22:49

Elnézést a kedves Illya-rajongóktól a késésért, az imgsafe elérhetetlen, nem tudtam honnan linkelni a képeket (a főoldal nem jön be, de az előző linkeket megjeleníti, nem értem...). Lassan kezdem már unni, a negyedik imagehosting szolgáltatóra kell regelnem 2 hónap alatt -_- . Elvileg csak átmeneti kihagyás, majd átlinkelem ha végre újra működni kezd. Tehát:

Illya/Zero Ep. 9
SPOILER
A Loli/0 mostani részében folytatódik a morális létkérdések boncolgatása, avagy 1 enber vs az egész világ? KOMOLY dolgokról van ám szó, mint a múlt héten említettük: ezen világból ismeretlen oknál fogva eltűnik a mana, minek következtében nemcsak a környezet és az éghajlat változik meg, de minden élőlényre hatással van. Ange virtuális projekción keresztül magyarázza a dolgokat: a mana magából az életből származik, kvázi minden élőlény emittálja, akkor is ha nem tud róla, ám egy adott élőlényből, így emberből is véges mennyiségű mana nyerhető, és használni csak a mágusok tudják (írókám az F/0 revaccs után beült egy Star Wars-maratonra is). Ahogy azonban csökken a manamennyiség, úgy csökken az élőlények száma is (és vica versa, a folyamat öngerjesztő). Illya közbevág, hogy ez kit érdekel, hisz legfeljebb eltűnik a mágia a világból és kész, Ainsworthék meg majd keresnek valami más melót (Ange-nek akár most tudnék testhezálló munkákat javasolni), de azonnal rájön, hogy ez nem ilyen egyszerű: a manamentes régiókat ismeretlen részecskék kezdik kitölteni, melyek minden életforma számára halálosan mérgezőek - ezért is pusztul minden élőlény azon területeken, tovább csökkentve a mana-generálók számát- ám sem azonosítani, sem megvizsgálni nem képesek ezt az új jelenséget. Sapphire kérdez: hogy akarják a Grállal megállítani/visszafordítani a mana eltűnését, amikor az maga is manából nyeri az erejét? A válasz: sehogy, nem erre megy ki a játék, hanem az összes, még jelenleg elérhető manát összegyűjtenék a Grálba, és a végső kívánság az lenne, hogy változtassa át az emberiséget olyan életformává, mely ebben a mana nélküli új, mérgezett világban is képes életben maradni. Az órának vége, Angelica-sensei szerint Illya elég infót kapott, hogy dönteni tudjon: Miyu vagy az emberiség? Illya 3 másodperc gondolkodási időt kap, de Ange szerint ha ezek után képtelen dönteni, akkor nincs miről beszélni, úgyhogy rá is vágnak egy támadást, de kivételesen nem érnek vele semmit, MC-chan eltűnik az udvarról. Illya újabb Osztálykártyát használt, az Assassint, ezzel sikerült lelépnie, és most a kert fái között bújkál, az elhangzottakon búsongva. Szafi kis erőt próbál önteni belé: amikor Miyu átkerült a másik világba, hiába volt ott idegen és kiszolgáltatott, mégis keményen szembe mert nézni a rá váró kihívásokkal már az elejétől fogva. A döntés Illyáé, csak döntsön valahogy. Szafi sokkal hasznosabb társ mint az idióta Ruby, ő valszeg azonnali kapitulációt javasolt volna -_- Nincs idő sokáig lamentálni, mert Ange egy rohadt nagy lángfűrész-szerű izét ránt elő a fegyvertárból, és nekiáll módszeresen tarra vágni a kertet.

A nagy eksönben remeg az egész kastély, még a toronyszobában is érezni. Eri megint Miyut boldogítja, nevetve újságolva hogy Illya már nem egy lélektelen báb, hanem magától visszanyerte a testét - ezért Ange most ki fogja végezni. Szerencsétlen Miyu még jobban megijed, megrázza a kislolit, hogy érti-e egyáltalán miket beszél? Úgy tűnik nem igazán, de EvilFater érkezése félbeszakítja a bájcsevejt.

Közben kinn a kertben drámai fordulatot vettek a dolgok, Ange kirugdosta Illyát a fedezékből, és egy rohadtnagy sziklaszerű tömbbel akar végső csapást mérni rá, de az utolsó pillanatban valaki blokkolja, és elrántja az útból. Kuro érkezik, és jól le is cseszi loveinterest-onészama-másikénjét, amiért már megint sokat szöszölt fájt helyett (mondjuk most igazságtalanul, mert elég keményen kitartott 3:1 ellenében csak egy sima varázspálcával, bár ezt Kuro nem tudja...). Dehát dönteni kell a világ és a másik szerelme barátja között, rebegi MC-chan, mire Kuro szokott határozottsággal vágja oda, hogy evidenciákon felesleges ennyit agyalni: Miyut választjuk, ennyi, több dumának helye nincs. Irracionális ez a döntés, egy a milliárdokkal szemben - jegyzi meg Miss Csöcs empátiamentesen, Tan-chan szerint meg nem az, elvégre kit érdekel egy ismeretlen világ, ha egyszer Miyu ismerjük és szeretjük (óóó de még milyen jól ismerjük, főleg Kuro hehehe :D), mely kijelentését nyomatékosítja is. Na innen már elég jó kis fájt-szcénák következnek, miközben végig megy a szöveg a két álláspont helyes-helytelenségéről: Ange logikai alapon próbálja meggyőzni az érzelmi alapokról érvelő Kurot, ergo a szintézis esélye kevesebb a nullánál. A két zombimaido is beszáll a harcba, Szafi javasol ellenük egy csöcsközi támadást, Illya viszont továbbra sem foglalt állást... Aztán egyszercsak megszólal: biztos hogy helyes, ha Miyut választjuk? Btw elnézést a gif minőségéért, ezeket a hosszúakat én gyártom és nem innen-onnan töltöm (sokáig is töltenek, remélem azért mennek), de csak ilyen minőségben tudja elmenteni valamiért (a rövidebbek szebbek, de nem akarom megtörni a harc dinamikáját). Aki szebbet akar, nézze a sorozatot! :P :D

A toronyszobában is zajlanak az események, bár egy fokkal talán kevésbé vérre menő fájtról van szó: EvilFater keményen elnáspágolja a kislolit, amiért a tudta nélkül idehozta Illyát, ezzel veszélybe sodorva a nagy tervet. Elég rendesen ki van akadva, Miyu próbálja bevédeni (óóóó az a kerek popetta! *_* ). Újabb robbanás, Fater mérge elszáll, más miatt kell aggódni: mi van ha Ange tényleg kinyírja Illyát? Ezek után nyilvánvaló hogy valami terve van vele... Úgyhogy inkább Miyut próbálja megtörni azzal, hogy[url=httphttps://s6.postimg.org/h83bkhuyp/Illya_3rei_9_13.jpg]közvetíti[/url] neki az egész harcot, és mindent hallani fog ami kinn elhangzik.

A helyzet állása változó, Kuro elég durván támadja Ange-t, de ZombiRinékkel együtt túlerőben van az ellen, Illya meg még mindig a kis gondolataival van elfoglalva úgyhogy be is szednek néhány támadást. Közben megy az "1 ember vs. za world"-szöveg, most már Miyu is hallja. Direkt utalás Kiritsugura, aki ezen a világvonalon pont az ellekezőjét választotta, mint az F/0-ban: dobta az ideáljait, és seigi no mikata helyett inkább a családját választotta, ezért is lehetnek most itt - és milyen jól tette, legalább ebben az univerzumban nem csinált fasságot... -_- . Kuro is hasonló elveket vall, de szerinte elég most már a dumából, úgyse tudnak dűlőre jutni: rendezzük ezt le mielőbb! Ezt látva Miyunak már sok lesz az önfeláldozás, hagyják inkább elveszni! Kuro egyetlen, közelről bevitt végső csapással akarja elintézni végre a dolgot, de ahogy Illyánál az előző részben, Ange dimenziómanipulációs támadása ugyanúgy visszasugárzik rá... Még jó hogy nem a nagy csavartnyilas special attackját lőtte el, nem úszta volna meg egy vágással. De asszem ennyi volt, Ange még megjegyzi hogy ez van ha valaki ész nélkül, a képességeit csupán ösztönösen használva harcol, de most már mindegy, pusztuljon... aztán az egész évad eddigi legváratlanabb és legütősebb jelenete jön: MC-chan Ange kivégzőtámadása elé ugrik! ÉÉÉSSSS.... BASZKI KINYÍRTÁK ILLYÁT?!?!?!! o.O"""" WTF?!44 Hát egy percig el is hittem, aztán szerencsére kiderül hogy csak trollkodott, és az Assassin-kártyát használva mentette meg Kuro-t. Én nemtom milyen rendezőzsenivel operál ez a sorozat, animu-Oscart neki de rögtön. Ráadásul Illya végre döntött, feloldván jelen szituáció morális ellentmondásait. Sasuga Illyasviel! Ezt várja az ember magical grill aminu főhősétől! Miyu ezt hallván megszabadult a lelkét gúzsba kötő láncoktól. FIN. Új endinget is kapunk, a végén egy elég félreértelmezhetetlen uccsó képpel, lehet hogy az IllyaXMiyu leszbizésről álmodozók shipperek álmai is valóra válnak végre? Btw ha vége ennek a fájtnak, és Miyu még ezek után se kapja el a platinaszőkét, már én is mérges leszek, követeli fogom hogy rakják át őket a másik két béna mellé a Narancsba.
Jövő héten: Reunion Miyuval, Beat, Gil és Bazett érkeznek, EvilFater bekeményít, TOVÁBBI EPIKUS HARCOK VÁRHATÓAK!

Ebben a részben a harcok voltak a dominánsak, nyilván írásban nem jön át úgy mintha nézné az ember. Remélem azért sikerült valamennyit átadni belőle és nem feleslegesen pöcsöltem a gifgyártással, bár azok csak kb. az akciók negyedét tartalmazzák, tessék nézni a sorozatot! Amúgy elég kemény, hogy az Assassin kárdót kb. hatszor értelmesebben használták fel ebben az epizódban, mint a F/0 teljes első évadában... Ja igen, hogy került Illyához az a kártya, amikor elvileg az összes ott maradt a szálláson amikor elrabolták? A manga megmagyarázza XDDDD sajna ez kimaradt a mostani részből, és ez nagy hiba, természetesen csakis az ezáltal okozott plothole miatt. :D

Még valami, ami feltűnt: ezekben a láncos jelenetekben miért van kicenzúrázva a lényeg? Ill. ENNÉL az ecchilolifesztnél miért EZEKNÉL a jeleneteknél van kicenzúrázva, és miért ÍGY? Jó, persze a BD-n majd rajta lesz rendesen, de mit is látunk (láthatnánk)? Egy pucér lolit - viszont a kényes részek ki vannak takarva a láncokkal, és a BD-n is ki lesznek. Akkor meg? Pl. az onsenes jelenetben mehetett a nudi, hisz a kényes részek takarásban voltak ott is. Vagy a nyelvessmár mehet telibe, ez meg tizedolyan "durva" nincs, és mégsem. Nem értem én ezeket. Btw látszik hogy nem nézek ilyen eccsifanszervíz-cuccokat, vagy ha valahol szerepelnek is ilyen jelenetek, fel se tűnik a cenzúra, mert szerintem életemben először akadtam le ilyesmin. Még jó hogy az előző évadokat már BD-verzióban láttam :D Mondjuk ebben a szezonban jóval kevesebb is az ecchi, lehet ezért nem tűnik fel annyira. Aprócska adalék a cenzúrához, hogy a jó kis leglockos IllyaXKuro smárgifemet törölte a Gifyu. Képmutató banda, de kit érdekel, megvan máshol :P

Aztán hírek a fandomból-rovat: sajnos most nem újabb limited edition tangásloli-figurák piacra dobását jelentették be, hanem egyre inkább érkeznek a nézői reakciók a sorozatra így a vége felé közeledve. Ezt mindig szeretem, mert legtöbbször nagyon konzekvensen tudnak érvelni a jóemberek egy anime kapcsán. Jelen ezetben az képezi rinya tárgyát, hogy "há' mé olyan sok a harc és méééénincs több SOL meg ecsizés". Arcom amikor a 2wei két szezonja alatt azon ment a nyivákolás, hogy "hááá ez unalmas meg mi lett ebbő' , miez a lezbisó, ez má nem is Fét/ bezzeg az első évadban vót ákucijó meg sok háárc, tönkretettékazegészet!!4" -_-"""

Remélem ebben az évadben végére érünk ennek az arcnak, és nem cliffhanger-end lesz, bár kissé aggódom... Egyrészt a forrás manga még mindig fut, másrészt pedig ha vége is lesz, akkor lesz-e Illya 4ier? Mert eddig minden évben jött egy sorozat, de azok a mangán alapultak, ha nincs forrás, mi lesz velem a rajongókkal? Legalább stabilan volt egy frencsájz, amire minden évben lehet számítani, nagy szó ez ilyen szezonok mellett :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Dodgers
Sensei
Sensei
Hozzászólások: 537
Csatlakozott: 2011.03.07. 09:00
Nem: Férfi
Kapcsolat:

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Dodgers » 2016.09.09. 19:29

Surci írta:
Dodgers írta:Saber - róla is jóformán csak azt tudom, hogy létezik, azt kezét csókolom kifújt a Fate tudomány
Annyit érdemes róla tudni, hogy azon kívül, hogy a Fate-univerzum legtúlértékeltebb legkedveltebb karaktere, Gilgamesh után az egyik legerősebb Hősi Lélek. Persze ez így szintén nem sokat mond, de talán kissé érthetőbb lesz, mitől volt még az egyébként ezt a sorozatot nem sokba nézők jó része is elszállva az ominózus fight scénától - bár aki itt szerepel, az nem az eredeti Saber, hanem az egyik "dark" alteregója.
Dark verzió vagy sem, a vele való csatározást illetően aláírom, hogy az tényleg meglepően jól lett megoldva - volt tényleges (és viszonylag látványos) koreográfia, Illya Archer módban passzoló párosítás volt Saber itteni változatához, és a zene is egy kicsit akciódúsabb volt mint egy magical girl sztoritól várni lehetett volna, szóval ilyen téren a Silver Link nem aprózta el a dolgokat. Nem mintha amúgy ronda lenne a sorozat (függetlenül attól, hogy ki mit gondol a karadizájnokról), de a Saber-es nagyjából három részre aztán aligha lehet kifogás ebből a szempontból, és amennyi gif-et/webm-et/miegymást láttam az Ufotable-féle Fate sorozatokból, az itteni harci jelenetekben mintha több élet is lenne (az Ufotable-es kivitelezés túl mesterkéltnek hat, legyen akármilyen mutatós amúgy), szóval egyáltalán nem áll a rosszul a széna egy moeloli spinofhoz viszonyítva. Az már mondjuk más kérdés, hogy a sorozat továbbra se nőtt számottevően a szívemhez: elnézegetem én továbbra is szó se róla, de arra kíváncsi vagyok hogy a későbbiekben mi lesz Kuro-lolwtf húzások ide vagy oda, mert ebből egyelőre egy kissé soknak tűnik ebből a négy évad, annyira legalábbis igen, hogy a második végéig való eljutás is részben inkább kihívásnak hangzik. Természetesen nem arról van szó, hogy akkor ezt most kényszerből nézem, mert mondom, elnézegetem ezt az első évadot az Aria S3 epizódokkal együtt (a kettőt váltogatva, pontosabban) de a humor is, és a plot is olyasmi per pillanat, amibe nem biztos hogy lesz motiváció beleölni az időt a későbbiekben, mégha azért a második évad végéig, vagy akár csak a feléig szeretnék eljutni, ha már az S2-től kezdve van a jelek szerint igazán felcsavarva a szőnyeg.
Kép Kép

Válasz küldése