Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.11.15. 12:58

Ószomnessz of Siró Illya/Movie

Bár a mangóból tudtam mi vár rám, nem bírtam kivárni a BD-t és tegnap onlájn lenyomtam az "Illya" mozit. Hátizé... Megint ott tartok, hogy a darkoskodás nagyon nem áll jól ennek a cuccnak, viszont rossznak se mondanám, ami azért meglepő, mert tele volt mindennel ami miatt nemszeretem a Sors/izéket.
Catrin írta:
2017.05.23. 18:02
OMG az a borító, egy Ilya sincs rajta. XD

Nincs, mert az egészben egy darab Illya se szerepelt, viszont Siróból annál többet kaptunk. -__- Ez a mozi az Illya-sorozatok előzménye, pontosabban annak a sztorija, mi történt a 3rei-ben bemutatott párhuzamos világban, kicsoda az ottani Siró-nyícsan, Julian (aki Issei Ryuudo itteni megfelelője), CsöcsSakura, a kifőzdés Kirei meg a többiek, és hogy kavarodott Miyu Illyáék dimenziójába.

Sztori röviden, de nem bonyolítom túl, nem olyan poén mint a sorozat hogy minőségi epblogot érjen:
SPOILER
Siró és Kiritsugu Fuyuki felé tartanak, amikor is az útról meglátják, hogy egy nagy fekete árnygömb készül beteríteni a várost, ám eccercsak csodával határos módon a pusztító erő eltűnik egy fényforrásban. Nyíícsan odaszalad, és csodák csodája a fény forrása az 5 éves Miyu, aki magányosan üldögél egy romba dőlt ház verandáján a kráter peremén. Magukhoz veszik, de Kiritsugu jelzi, hogy ne nagyon élje bele magát a bátyó-szerepbe, mert Miyu eszköz a világ megmentésére, grálidézés, faszságok (ugyanaz az elbaszott filozófia mint a F/0-ban). Szerencsére fater később elpatkol, Siróra hagyva a meló befejezésének kiviteezését, aki persze nem tud másként gondolni a kiscsajra, mint hugiként (tudom perszehogy a célközönség egyéb módon is gondol rá :PPP). Ezen világvonal törvényszerűségei szerint 6 évig a legerősebb az isteni (mágikus?) kapcsolat a gyerekekben, majd fokozatosan kinövik. Telik az idő, Miyu már 10 éves, Siró meg suliba jár, ahol legjobb pajtija Issei Julian + itt is jelen van Sakura az irritáló szerelmes szenpájozással. Nyíííícsannak valami oknál fogva az a remek ötlete támad, hogy bevallja ezt az "eredetileg eszköznek akartunk használni"-baromságot Miyunak a kráter peremén, ahol először rátaláltak, de ott már lesben áll Juli és Ange az aranypáncélban. Julitól érkezik a nagy főgonoszmonológ hogy ő most elrabolja Miyut hogy vele vigye végbe a 3rei-ban ismertetett világmentős tervet, miközben Ange hazavágja Sirót a Babylon Gate-el, aki sajna nem krepál be, mert Kirei megmenti. Azt hitte volna a boldog tudatlanságban élő anime-only néző, hogy a 3rei-béli tofuárus-felvezető után poénabb kari lesz, de nem, megkapjuk a F/SN-es papot Nakata Józsival és morálszövegekkel (csak itt nem köcsög). Meh, Siró megússza, kap egy kokuhakut Sakurától, és egy figyelmeztetést hogy a százezredik OMGrálháború elkezdődött, de ebben a perczben már nekik is támad Shinji, aki az Assassin kárdót használva hazavágja Sakurát. Ezen Siró bepöccen Ácsááá-vá változik és elintézi a retardáltat, beleveti magát a grálháborúba és mindenkit kinyúvaszt (Lancer Archibald LOL). Minden ellenféltől megszerzi az osztálykártyákat és ezzel a hatalommal átküldi Miyut Illyáék dimenziójába azon kívánsággal, hogy találjon egy helyet ahol biztonságban, békében élhet + vele küldi a 7 osztálykártyát is. Ezután Ange végleg elintézi a Babylon Gate-el, Nyíícsan így kerül sittkóra, míg Miyu sikeresen átjut ---> Illya 1. sorozat sztártó.
Persze a lényeges kérdésekre nem kaptunk választ, pl. Sakura hogy változott CsöcsBerserkerré, Kirei mit keres a kifőzdében (nem tudtak elrugaszkodni az F/SN-től, francnak kell ebből is KOMOLY Fate-t csinálni? ), Beatrizsa eredettörténetére is kíváncsi lettem volna de szintén nem került elő, stb. stb... Igazából semmi extra, amire akár manga ismerete nélkül ne lehetett volna rájönni, plusz volt idegesítő szenpájozás, sablonos Kirei pap-szerep, kretén Shinji-óbégatás meg jóóó sok "igazság hőse vagyok"-morálduma, szal ez a része MEH. Ahogy a látvány is, minőségre olyan mint egy 85 perces TV-epizód a sorozatból, jó műanyag, az eksönscénáktól se dobtam magam hanyatt. És Siró felszopása baromira nem hiányzott (itt is) -__-

Ami viszont hiányzott, hogy mindenféle eredetiséget nélkülöztek, ami az Illyára jellemző, a sorozatok könnyed, poén hangulatát dettó, minden dark, minden deep, minden doramai -__- . Ez nem is Illya movie, hanem egy újabb Fate/Siró annak minden kellékével, és ezt nagyon nem akartam ebbe a frencsájzba, de ez szubjektív. Ezt leszámítva összességében nézhető mozi, mert hozza azt, amit elvár tőle az átlag Sors/rajongó, egyeseknek még jobban is bejön a darkoskodás. A mangót "kissé" megnyirbálták, főleg a második felét, Siró gyorsan ledarált mindenkit, bár annyira ezt se bántam. Csalódásnak szintén nem nevezném (ha nem olvastam volna a szekszualizált mangót akkor az lenne, de így tudtam mire számíthatok), egyszer nézhető, összességében érdektelen. Ahogy fentebb többször írtam, kár volt elvinni ebbe az irányba az Illyát, ezt már láttuk máshol ezerszer (és már akkor is uncsi volt). Remélem a 3rei végén lezárul ez a vonal most már és mehetünk vissza az iskolába meg az onsenbe.

5/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1801
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Fate/kaleid liner Prisma☆ Illya

Hozzászólás Szerző: Surci » 2018.12.27. 21:31

EJHA micsoda karácsonyi ajándékot kaptam gyerekek!

Na nem, még mindig nem a pucér tangásloli figurákat, csak egy bejelentést, mégpedig hogy új Illya OVA érkezik. Ugyan nemtom mikor, de az elmúlt időszakban sajna nem voltunk elkényeztetve mi Illya rajongók, úgyhogy mindennemű hasonlóra kellően KI VAGYUNK ÉHEZVE :dirr:

Az eddigi OVA-k színvonalát tekintve nagy reményeket fűzök a mostani gyöngyszemhez is. :D

Ps. Mikor lesz már új sorozat??!?
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Válasz küldése