Legend of Galactic Heroes

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2016.11.20. 08:53

Nyitok ennek a CUCCnak egy külön témát, mert azért valahol mégis visszatetsző, hogy egy ekkora elitista (LOL) fórumon még topicja sincs... Ezen egyébként tényleg meglepődtem, lévén a régi Aoisok között sok fanja volt, és jópárszor elő is került, nem értem hogy nem nyitottak neki saját threadet. Mindenesetre a probléma most orvoslásra került.

Na de a lényegre: ACHIEVEMENT UNLOCKED: LOGH-SURVIVOR. Huh gyerekek, this animu was long. I mean LONG. Mindennel együtt 164 rész (meg egy bűnrossz mozi), és nem az a Nurucó-színvonal. Több mint 3 hétbe telt végignézni, de megérte. Tényleg egy jelenség, és ezt csak az tudja igazán átérezni aki az EGÉSZET végignézte - ezalatt értem nemcsak a 110 részes fő sorozatot, hanem az 52 epizódos előzmény OVA-kat is. Ennek ellenére nem esett nehezemre ilyen töménységben fogyasztani, mert ugyan érezhetően megvannak a "fő" sorozat arc-jai, mindig van egy-egy ezeken éppen átfutó szál, ami továbbviszi a cselekményt az újabb nagy világalakító események felé. Meg egyébként is, annyira unikális hangulata van, hogy egyszerűen nem is nagyon volt kedvem máshoz közben - nehéz lett volna kiszakadni belőle, na. Az alábbi irományt bárki végigolvashatja, kispoiler-tageltem belőle a nagyobb légterelőket.

Világ: az alapszituációt Libamáj itt már ismertette. Két egymással szembenálló, totálisan összeegyeztethetetlen ideológiai alapon nyugvó nagyhatalom másfél évszázada tartó háborúja a központi esemény, ami köré az egész ismert világ szerveződik. Olyan régen tart már a háború és annyira része a mindennapi életének, hogy sem a hétköznapi emberek, sem a vezetők elképzelni sem tudják, milyen lehet, amikor nem ez a legfőbb szervezőelve az életnek és nem ennek van alárendelve minden. Örültem, hogy itt minden, hadászattal kapcsolatos háttérelem életszerűen került elő: az oktatás, a hadiipar, a döntéshozás szintjei és ezeknek különbségei a felek között, későbbiekben a katonai közigazgatás, és ennek elfogadása-elutasítása az adott terület lakossága részéről stb... és hogy ezt bőven volt idő kifejteni a sorozatban. További pozitívum, hogy a világ, mint olyan óriási, és szó szerint van tér megadni azt a fajta grandiózusságot, ami a nagy űroperákat (SW, Dűne) jellemzi, ennek ellenére véges és belátható (és van térkép!!!). A két szembenálló fél különbözősége a külsőségeikben is megmutatkozik - bár a Birodalomnál egyrészt látványként hangulatosak, másrészt viszont elég viccesek volt a kvázi újkorra emlékeztető enteriőrök, ruhák és használati tárgyak (hintók, gyertyatartók és hasonlók). Egyébként a sci-fi jelzőt vitatnám a LogH esetében, ezen része nem igazán nyújt semmit, sőt feltűnően kevés a az új technológia. Ezzel (egy-két kivétellel) nincs is nagy probléma, mert enélkül is kellően feelinges, de Star Wars helyett inkább olyan érzése van az embernek, mintha egy kosztümös történelmi drámát nézne, csak épp a háborút magát a földi csatamezők helyett az űrben vívják. A világ történelme is kellően kidolgozott, 5-6 epizód megy el az elmúlt 1700 év ismertetésére.

Sztori: a becsontosodott évszázados struktúrákat egy rendkívül tehetséges és roppant ambíciózus fiatal hadvezér megjelenése forgatja ki alapjaiból. Reinhard üstökösszerű felemelkedése egy új korszak kezdetét is jelzi, mint történelmi szükségszerűség, ami fel fogja borítani az addig kimondva-kimonatlanul fennálló status quo-t: ő már nem egyszerűen háborúzni, hanem győzni akar, mindezt saját céljai érdekében, melyektől a hivatalos birodalmi ideológia nem is állhatna távolabb. Így nemcsak a Szövetséggel kerül szembe, hanem a Birodalom régi, belső köreivel is, akiknek nagyon nem tetszik az új csillag születése, továbbá a jelenlegi hatalmi viszonyok fenntartásában érdekelt harmadik féllel is, mely konkrét katonai erő híján leginkább politikai kavarással próbál keresztbetenni neki. Közben a Szövetségnél is megjelenik az aranyhajú fenyegetésre adható (lehető legjobb) válasz: Yanggal valami olyan szinten ellentétek az élet MINDEN EGYES területén, hogy ennél kontrasztosabb duót talán nem is lehetett volna írni. Az összes konfrontációjuk olyan, mint amikor egy megállíthatatlan erő találkozik egy mozdíthatlan tárggyal. Két dolog közös bennük: a másik tehetségének kölcsönös tisztelete és a hadászati zsenialitás. Ahogy halad a történet, folyamatosan bontakoznak ki a két főszereplő hátterét biztosító események mind birodalmi, mind szövetségi oldalon, melyeknek fontos szerepük van és megadják az indokot, valamint a keretet az éppen aktuális összecsapásnak, nemegyszer megfordítva annak kimenetelét. Viszont az anime utolsó negyede érezhetően gyengébb lett,
SPOILER
Yang halála óriási űrt hoz, amit Juliannak és régebbi társainak nem sikerül betöltenie, Oszikánk angst-háborúját is inkább éreztem plot-devicenak mint valóban a jelleméből fakadó húzásnak. De a leginkább pipa amiatt vagyok, ami a Kaiserrel történik (ezt a húzást már a BeruBarában is utáltam) -_- .
Monumentalitásban, jól felépített fordulatokban és életszerű reakciókban viszont nincs hiány sem a karakterek, sem az egyes szervezetek részéről. Valamint lényeges elem a politikai filozófia és a hatalomtechnikáról szóló morális rész, ezeket szerettem a legjobban, és azt ahogyan ez a sztoriban is megjelenik,
SPOILER
pl. talán a legsajnálatraméltóbb figura szememben a megszállás utáni első miniszterelnök Labello, aki előtte végig Yang oldalán állt, itt viszont politikai és emberi meggyőződése ellenére kell cselekednie, mivel a megszállás behatárolja a mozgásterét, így olyasmikre kényszerül, amiket egyébként mélységesen elítél, és ebben teljesen tönkre is megy.
Zenék: Az OP-END-ek nem hagytak maradandó nyomot, ellenben a klasszikus muzsikák kedvelőinek igazi krémek krémje ez a cucc. Bethoowent és Bach-ot sokszor kiszúrtam, de a legjobban a 15. epizód maradt meg ilyen téren: ez Yang és Reinhard első fullpower összecsapása, ahol már mindketten fővezérek, ami alatt VÉGIG Dvorak 9. szimfóniája szólt, és ez olyan grandiózus feelinget adott az egyébként is hatalmas számokkal és hadseregekkel megvívott összecsapásnak, amitől én teljesen elszálltam :D Alapból megvan a klasszikretró feelingje az animének, és ezek nélkül a zenék nélkül egyszerűen elképzelhetetlen a LogH - a mozijában lecserélték valami 90-es évek eleji tucatanime-OST-re, hát... olyan is lett.

Szereplők: itt lehetne annyit írni, hogy hat fórumpostba se férne bele, annyian vannak, ráadásul van 20-25 nagyon fontos és kellően kidolgozott fontos karakter a főszereplőkön kívül... Úgyhogy azokról vetnék képernyőre pár sort akik a legemlékezetesebbek, és persze a Galaxis két Hőséről, akikről a Legenda szól:

Reinhard: azt hittem hogy SOKKAL jobban fog hasonlítani Griffre, de az ambícióján, a hadászati tehetségén és a karizmáján kívül más közös nincs bennük. Meg is lepődtem, mennyire fontos neki a morál és az emberi élet, különösen a nagy fordulat előtt. Az emberi értékekről alkotott elképzeléseiről az előzmény OVA-kban kapunk bővebb képet, de hadvezérként is nagyon érzékeny a kérdésre (kiakad Obersteinre az atombombázás miatt, stb...). Utána viszont mintha elvesztené az egyensúlyt a kettő között, pl. amikor megintcsak Oberstein előáll egy nem túl nagy moralitással rendelkező, de hatékony tervvel sokmillió katona életének megóvása érdekében, Reinhard leoltja, hogy "tiszta csatában kell elgyőzni az ellenséget, mert úgy a becsületes!". Mondjuk ezt betudom annak hogy akkor már kezd kicsúszni a lába alól a talaj, és nincs már, aki visszafogja - Hilda ilyen kérdésekben nem tud hatni rá. Iszonyatosan impressziv figura, született vezéregyéniség aki célt tud adni a követőinek, de ez az energia annyira uralja az egész lényét, hogy mindig kell mellé valaki, aki folyamatosan mederben tudja tartani Reinhard túláradó személyiségét, és ezzel ő maga is tisztában van. Érdekes, hogy a fő sorozatban nem volt annyira teljes a kép róla, mert egy minden előzmény nélküli, kissé nagyképű csúcskategóriás figuraként jelenik meg, aztán pedig következik az angsty énje, ami eltart szinte a végéig. Nem volt rendesen felépítve, éppen ezért nagyon kellett nekem az a majd' 40 rész előzmény OVA, hogy teljes képet kapjak arról, honnan indult és hová érkezett, és hogy miért is ANNYIRA fontos neki a Kircheis-al való kapcsolata - és sokkal jobban kedvelem ezt a Reinhardot, mint az angsty atyaúristent a második felében.
SPOILER
Viszont tökéletesen meg is értem, mert Hilda ide, bajtársak oda, Kircheis volt a másik (jobbik) fele, a lelki társa és szövetségese a nagy álomért folytatott háborúban - a többiek már mind beosztottak egytől egyig, képtelenek megérteni. Hiába, a csúcson mindig magányos az ember...sokminden máshogy alakult volna, különösen a Birodalom győzelme után, ha Kircheis nem hal meg. A Reuenthal-féle ügyre se került volna sor, meg sok minden másra sem. Valahogy az az érzésem hogy hiába kapta meg Reinhard a világot, nem tudta kitölteni a lelkében lévő űrt, ezért jöttek ezek a pótcselekvések, sőt őt magát is az emésztette el (talán ennek a jelképe volt ez a hülye betegség is), mert nem volt mellette senki aki visszafogja.


Yang: az egyik, (ha nem A) legemberibb szereplő akit animében láttam. Utálja a háborút, elege van a hadseregből, nem szeret dolgozni, minden alkalmat megragad a lógásra. Menekül a felelősség elől, ennek ellenére az folyamatosan megtalálja, mert balszerencséjére egyszerű hadtörifanként több esze és érzéke van a stratégiához és taktikai hadászathoz, mint az összes szövetségbeli főtisztnek és politikusnak együttvéve. Valamint az ő karriere, előmenetele és mindennapjai azok, melyek talán a legvalósághűbben vannak ábrázolva, egy dolgozó ember csont nélkül bele tudja képzelni magát a helyébe. És amellett hogy nagyon intelligens valamint tele van kismillió morális dilemmával, valami elképesztően jópofa fazon is, egyszerűen képtelenség nem szeretni, és bár jellemileg és ambíciói miatt Reinhard sokkal közelebb áll hozzám, Yang alkoholhoz fűződő kapcsolata miatt nekem sem volt nehéz megtalálnom vele a közös nevezőt :D. Teljesen más jellem mint Reinhard, az "ambíció" szót szerintem nem is ismeri, és ha látja bármilyen szövegben, fehér szövegjavítóval tünteti el szem elől. Társaival-beosztottjaival való kapcsolata is gyökeresen más, egyenlőként tárgyal velük, emellett meggyőződéses híve a demokratikus értékeknek - a demokratikus politikusoknak már messze nem annyira, és a két dolog közötti ellentmondásokat hosszú, ám remekül megírt polfilós fejtegetésekben igyekszik feloldani. Ha minden demokrata ilyen lenne, nem lenne válságban a demokrácia intézménye.
SPOILER
Borzasztó nagy kár érte, halálával sajnos az utolsó negyed színvonala is erőteljes csökkenésnek indult. Btw a halálára érkezett reakciók közül Reinhardé volt a legdurvább: teljesen összeomlott, pont mint amikor Kircheist veszítette el. A Yanggal való rivalizálása volt az egyetlen, ami addig kitöltötte a lelkében az ürességet.
Kirchies: Reinhard jobbik énje, igazi fehér lovag és moralista. Alapvetően nem egy bonyolult jellem, viszont Reinharddal kölcsönösen kiegészítik egymást. Ez az előzmény OVA-kból derül ki jobban, hogy hányszor számíthatott Rei Kircheisre, hányszor mentette meg az életét, takarított fel utána, fogta vissza és mennyi közös kalandjuk-élményük volt a 10 év alatt, mindent a világ megváltoztatásának és Annerose visszaszerzésének érdekében alárendelve. Sokkal inkább átérzem így Kircheis szerepét, mint amikor a fő sorozatot befejeztem.

Oberstein: Reinhard rossz szelleme... Uh ez a fazon -_- . Annyira jó lenne utálni, de valamiért nem megy, pedig iszonyat irritáló. A reakciói, a hangja, a vegytiszta machiavellizmusa, amit mindenféle stílusosság nélkül visz keresztül döntéseiben... Igazi pszichopata, de nem az a Kira-féle, hanem olyan mint egy adroid, aki matematikai elven számítja ki a legnagyobb hasznot hozó döntést, függetlenül bármiféle moráltól, emberi értéktől vagy érzelemtől - de a konklúzióiba nem lehet belekötni. Egy időben szvsz túl nagy befolyást is szerzett Reinhard felett, amit később Hildának sikerült úgy-ahogy visszaszorítania,
SPOILER
de nem annyira mint az elején Kircheis-ak
. Egyébként folyton az a rajzilmes kép ugrott be erről a hármasról és az interakcióikról, hogy Oberstein az ördög Reinhard bal vállán, aki mindenáron bele akarja vinni a rosszba, míg Kircheis a jobb vállán fehér angyalként próbálja a lelkiismerétere hatva megállítani :D Ezt pedig még régen találtam, csak most már értem is, mi benne a poén.

Mittermeyer & Reuenthal: Wolfit kedveltem leginkább a "mellék"szereplők közül, talán mert neki nem volt semmiféle defektje, mellette viszont nem az a bemerevedett katonatiszt mint egyes kollégái. Szerető férj, kiváló hadvezér, az italt sem veti meg, és nagyra értékeli Reuenthal barátságát, ellenen nem csinál felesleges baromságokat, mint az utóbbi. A végén már komolyan azért drukkoltam, nehogy vele (is) kibasszanak valami módon, mert ha valaki, hát ő aztán végképp nem érdemelné meg. Oskar pedig... Elcseszett egy fazon, szar családi háttérrel, és ez rányomja bélyegét egész későbbi életére. Tipikus darkosangsty fekete herceg, és ahogy Reinhardnak Kircheis, neki Wolfi a jobbik énje, de a démonai végül erősebbnek bizonyulnak a józan eszénél.
SPOILER
Kár érte, különösen hogy a bukása sem volt olyan grandiózus, mint amilyennek ő maga szerette volna...
Julian: Vele az volt a bajom hogy annyira egyértelműen próbálták Yang utódjaként felépíteni, hogy a végére már zavaró lett a "tökéletessége", ráadásul nem voltak meg benne Yang azon emberi "hibái", amik igazán szerethetővé tették a nagy elődöt.
SPOILER
Ráadásul az a húzás, ahogy kvázi a semmiből megtették fővezérnek...
Nem utálom vagy ilyesmi, csak pont a fentiek miatt eléggé kilóg a szerepe az egyébként igencsak életszerűen ábrázolt szereplőgárdából.

A lányok: Mindkét főszereplő mellé kellett egy hölgyemény, akik képesek kezelni azok néha meglehetősen látható módon felszínre kerülő hiányosságait. Ez különösen Reinhard esetében lesz nagyon fontos, egyrészt kell valaki ellensúyozni tudja Oberstein befolyását, másrészt pedig bizalmasként közelebb tudja engedni magához emberileg, és erre Hilda nagyon is megfelelő személy. Frederika Yang oldalán kissé más szerepet tölt be, elsősorban afféle személyi titkárként és felügyelőként igyekszik összekapni a sokszor finoman szólva is szétszórt és nemtörődöm admirális urat. Persze ha huzamosabb ideig áll fenn egy ilyen meglehetősen bizalmas munkakapcsolat két ellentétes nemű, de korban egymáshoz illő fél között, akkor a végkifejlet meglehetősen egyértelmű. Viszont nagyra értékelem hogy mindkét lányt teljes értékű és önálló, döntésképes és erős személyiségnek írták meg, ami ezen cucc tekintetében nagy szó. Van még itt egy harmadik csajszi, mégpedig Karin, akinek a LOLtsundere természetét és apjával való bonyolult kapcsolatát bírtam is az elején - de aztán Juli love interestjévé degradáslták a szerepét... Kár. Ill. a másik Annerose, aki annak ellenére, hogy mennyire fontos katalizátora a sztorinak, annyira semmilyen maradt egészen a legvégéig. És még egy:
SPOILER
csak én gyűlöltem Frederikát KÖTÉNYBEN? Annyira szarul állt neki, meg az "Anatázás" is, hogy rendesen az arcomat kapartam, alig vártam hogy visszavegye az egyenruhát.

Schenkopp: Yang munkatársai közül őt bírtam a legjobban, minden tekintetben IGAZI FÉRFI, és ez nemcsak a háborúhoz való hozzáállásában és bátorságában nyilvánul meg, hanem vezetői képességeiben , valamint, na igen, a nőkhöz való hozzáállásában is :D Az anime utolsó harmadában válik igen hangsúlyossá a jelenléte, aminek eléggé örültem, mert nagy arc a fickó, és a beszólásai is királyak.

A sok nyáladzás után azért említést tennék a cucc hibáiról is, amik elsősorban a csatáknál mutatkoznak meg. Nem is igazán a látványra van panaszom, az óccsó meg retro, de hamar megszokja az ember, hanem a dolog technikai oldala akasztott ki, úgy mint egy lézersugártól szétrobbanó hajók, csak főfőzászlóshajókon létező pajzsok (nem értem, hogy nem tudtak a többibe is szerelni valami pajzsgenerátort), az így értelemszerűen birodalmi rohamosztagos-szintű célzóképesség - ha 1 azaz EGY darab lézertől felrobban az egész hajó, akkor miért nem tudnak minden hajóra szerezni Egy darab jóenbert, aki a lézert kezeli és még célozni is tud (naná, mert akkor egy félóra alatt vége lenne a háborúnak :D). Az első pár csata után elengedtem ezt, mint ahogyan a lézerfegyverek korában csatabárdokkal megejtett kézitusákat és gyalogsági támadásokat is, de azé na... LOL. Ill. a másik, ami szintén ide tartozik, hogy a seregeket tisztára úgy vezették, mintha valami lovassági vagy gyalogsági támadást vezényelnének a 15. században, azaz ilyesmi hogy személyes legénységi morál meg hasonlók kulcsszerepet játszottak egy űrcsatában, ami megintcsak LOLOL.

Aztán az elején az "inkompetens parancsnokok" című fejezet mindkét oldalon, azaz nem tűnt nagy kunsztnak kitűnni abból a közegből, ahol az ember csak segghülyékkel van körülvéve. Szerencsére ez csak az első 10-20 ep-ben jellemző, ahogy a két nagy fővezér és stábjuk kerül egymással szembe, már sokkal komplexebb stratégiákkal kell előállni, mint a vén hülye parancsnokok ellen. Egyébként pont ezért örültem, amikor az öreg Bewcock rommá szívatja Reinhardékat az utolsó csatájában, végre egy kompetens parancsnok a régiek közül. Ill. mit ne mondjak, írókám igencsak jeleskedett hímsovinizmusban, mert bár minden alá van rendelve a háborúnak, a népesség felét alkotó hölgyeket érthetetlen módon nem sikerült bevonni a dologba. Persze nem a rohamosztagosok közé kellene besorozni őket, de pl. vadászpilótának vagy a fedélzeti számítógépeket kezelő legénység közé simán befért volna pár csajszi.

Verdikt: a fentiek ellenére mind a fő OVA-k, mind az előzmények bőven hozni tudták a 8 (felé)/10-et, látvány és feeling terén meg egyszerűen megismételhetetlen jelenség. Ellenben a Golden Wings mozit nagyívben kerülje mindenki: lecserélt karadizájnok, a sztori egy rossz fanfic, a zenék gagyi tucat-OST-k klasszikus helyett, még az Iserlohn-i Erődből is Halálcsillagot csináltak. Teljesen értelmetlen, emellett ronda és rohadt gáz is, a főellenség transzvesztita főhadnagy meg röhej a köbön. 2/10
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.06.04. 08:01

Kicsit fölrántom a threadet (a 2017-es verziót vélhetően itt tárgyaljuk majd úgyis ki), már csak azért is, mert zavar, hogy Surci nyitóposztja után semmi élet nincs itt, másrészt volt a napokban egy olyan extrém ötletem, hogy újráznám (megint) a 110 részes kalandot még a remake indulása előtt (főleg, hogy van 10bites BD-Rip és ilyen különbségekkel operál). Nem tudom, hogy ez mennyire lesz összeegyeztethető a szintén izmos Cardcaptor Sakurával, de majd igyekszem. (De legalább jó lesz a kontraszt közöttük. :D)

Egyébként Oberstein új hangjának tökéletes lenne az a fickó, aki Kayneth-t is szinkronizálta a Fate Zeróban. Az orgánuma kísértetiesen Obe-os. Tomiyama Keit viszont nem lehet pótolni. ;____;

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.06.05. 23:08

Jah tényleg, nyitott neki... ha ezt nem felejtem el, a múltkori seiyuus megjegyzést is ide írom. Mindegy. Hamarosan hátha népszerűbb lesz a thread. ::^_^::

Jujj, az a kép. Agyaltan én is a revaccson, de szerintem nem fog beférni... (max. majd nézem párhuzamosanXD) Örülök, ha a maradék ovával végzek addig.
Remélem ősszel tényleg érkezik az új és nem tologatják tovább.

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.06.24. 07:24

Revaccs 32-ig: Szükségtelen lenne bárhogy is köntörfalaznom, egyszerűen kimondom, megint nagyon belezúgtam ebbe a cuccba. Hiába futom már a harmadik kört vele, valahogy még mindig tud újat mutatni, más megvilágításba helyezni dolgokat, karaktereket, eseményeket és még mindig nagyon erős úgy általában véve minden komponense. A karakterekről meg aztán külön ódákat tudnék zengeni, igazából a Yang-Reuenthal-Oberstein-Reinhard négyes felérne egy külön esettanulmánnyal és akkor még ott vannak az olyanok, mint Kircheis, Mittermeyer, Muller, Kempf, Cazellnu, Marinedorf, Fahrenheit, Bucock, Merkatz (igen, ezeket most fejből nyomom mind xD), de még Poplant, Fredericát és Rubinskyt is ide sorolnám. Igen, Rubinskyt, akinél rájöttem, igazából egy egészen stílusos és értelmes szarkeverő, aki sokkal messzebb lát, mint az őt háttérből támogató Earth Cult bagázs, akiknél meg nem is igazán értem ezt a grandiózus tervüket, hogy a Szövetséget elpusztítva és a Birodalmat hatalomra juttatva hogyan tudnának ők ebből bármit is profitálni, mikor pont egy közkedvelt hódítót (Reinhard) juttatnának vele a legfelsőbb pozícióba, aki a neve alatt egyesítene mindent, és akkor majd ők még onnan (Reinhardot megölve) kiterjeszthetik a fennhatóságukat az egész mindenségre, a teljes lakosságra a vallásuk által? WTF? Nagyon nagy fanatikusok lehetnek (és azok is, erre számtalan hint lesz később), kéne melléjük egy Yang, aki elmagyarázná a történelemismeretével, hogy nagyon nem így működnek ilyenkor a dolgok.

A non plus ultra kedvenc jelenetem eddig Yang kivizsgálós ügye (amit ugye az a gerinctelen Truniht szervezett meg a háttérben), ahol a politikai és katonai nézeteivel gyakorlatilag megsemmisíti a korrupt és szintén gerinctelen vezetést. Olyan jókat vigyorogtam egyik-másik beszólásán, ááááh. xD
Surci írta:
2016.11.20. 08:53
Az első pár csata után elengedtem ezt, mint ahogyan a lézerfegyverek korában csatabárdokkal megejtett kézitusákat és gyalogsági támadásokat is, de azé na... LOL.
Erre amúgy van épkézláb magyarázat, méghozzá a (fiktív) Seffle-részecskék, amik szabad szemmel láthatatlanok, szagtalanok és robbannak. Nagyot. Elég egy leadott lövés valami sugárfegyverből és máris mindenki ropogósra sül, ráadásul még oxigén sem kell hozzá, mint közvetítő közeg, innen, hogy az űrben is hatásosak (ugye ezekkel vágta haza az egyik korrupt banda védelmi szatellitjeit Kircheis még ott a legelején). A legtöbbször pont tartanak a részecskék jelenlététől, innen, hogy inkább biztosra mennek, és a baltás-közelharcos módszert választják (ami szerintem még tök kúl is a tetejébe).

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.07.01. 11:16

Úristen, úristen, úristen. KELLLLLLLL

Ha már ezekről a boxokról sajnos anno lemaradtam. Reinhard is biztosan szép lesz.^^

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.07.01. 19:18

Na ne már! Ez... ez... lazán bakancslistás tétel. És milyen karakterhű már az egész (arc, ruha, póz), b*ssza meg!! Reinhard, de még Kircheis se lenne rossz, de azért egy Yang figu mégis csak Yang figu. (Meg nekem Reuenthalból is kéne egy ilyen, ha már itt tartunk. :D)
Catrin írta:
2017.07.01. 11:16
Ha már ezekről a boxokról sajnos anno lemaradtam.
Ezeket anno én is kinéztem magamnak, csak pont nem volt már rá keretem, meg a beszerzésük is problémás lett volna.

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Risa » 2017.07.01. 19:21

^ Nem látszik, hogy elég pisze-e az orra. :wink: Pedig az az úriember első számú charm pointja. :D

Megmondom őszintén, a chibi verzióktól kicsit zavarba jöttem. :'D Első ránézésre nem mindenkiről tudtam megmondani, hogy ki. XD

Majd lassan megpróbálom összeszedni magam, és írni ide valami értelmeset is. :D Aztán majd jöhetnek a kövek. XD
Kép

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Risa » 2017.07.18. 13:33

Utálom, utálom, utálom, ahogy ez az anime a nőket kezeli. :wwall: Felbukkan véletlenül egy női karakter (a "véletlenül" nem túlzás, mert kb. nagyítóval kell őket keresni), aki annak ellenére, hogy katona, rögtön azt a reakciót váltja ki a többi szereplőből, hogy "nocsak, Attenborough, csak nem nősülésre fogod adni a a fejed?" "Á, én nem, de Juliannak jó lesz." WTF??? Miért ennyi a jelentősége egy nőnek egy távoli jövőben játszódó történetben, MIÉRT?

Az meg már csak hab a tortán, hogy Katerose 15 éves, Attenborough meg mennyi, 32? Ja meg az állandó félkomoly viccelődés Juliannal és Cazellnu 8 év körüli kislányával.

Utólagos jótanács a szerzőnek: hagyta volna a kor űr-hype-ját a francba, és helyezte volna a művét a 19. századba, ha már ennyire idejétmúlt a gondolkodása. ::argh::

Ezt most ki kellett adnom magamból, sorry. :'D
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.07.18. 13:54

Ne is mondd, rémes... Látom felénél jársz, Frederika APRONBAN + kötelező anatázással megvolt már? :knife: Nem vagyok egy kimondottan feminista fazon, de amit a csajokkal ebben a cuccban leműveltek az kész. Btw a legtöbb animangában '90-es évek végéig bezárólag észre lehet venni ezt a típusú hímsovinizmust. Gondolom pont neked nem kell magyarázni, de ugye Japánban mindmáig ez az alap hozzáállás a női társadalmi szerepvállaláshoz, hát még 30 évvel ezelőtt...
Risa írta:
2017.07.18. 13:33
hagyta volna a kor űr-hype-ját a francba, és helyezte volna a művét a 19. századba
+1, az űrsetting egy mimikri, mert az egész háborúsdi, úgy megy, mintha közép-vagy újkori csatákat vívnának rendes földi csatatereken, ahol fontos a csapatmorál és hasonlók, míg a technológiára nem igazán van nagy hangsúly fektetve. Óóóó és erről jut eszembe:

Junchi írta:
2017.06.24. 07:24
Surci írta:
2016.11.20. 08:53
Az első pár csata után elengedtem ezt, mint ahogyan a lézerfegyverek korában csatabárdokkal megejtett kézitusákat és gyalogsági támadásokat is, de azé na... LOL.
Erre amúgy van épkézláb magyarázat, méghozzá a blablabla...
Szeretem az ilyen túlgondolást, kb. mint amikor én írtam másfél oldalt csak arról, hogy milyen mechanizmusok alapján működik Homura pajzsa :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.07.18. 14:15

Surci írta:
2017.07.18. 13:54
Szeretem az ilyen túlgondolást, kb. mint amikor én írtam másfél oldalt csak arról, hogy milyen mechanizmusok alapján működik Homura pajzsa :D
Na de ebben nincs semmi túlmagyarázás, effektíve elhangzik a sorozatban mindaz, amit mondottam fentebb.

Az űrszettinghez meg annyit, hogy én teljesen megértem az alkotót, legalábbis abból a szempontból, hogy kénytelen volt bizonyos kompromisszumokat kötni, tekintve, hogy az űrben nem viselt (még) az emberiség háborút, így nincs is forrás vagy anyag, amihez nyúlhatott volna. (Bár megjegyzem, ha csak a sci-fi oldalát nézem, akkor meg nagyon is működőképes és hiteles, főleg a távolságok, sebességek és időintervallumok tekintetében, az meg szintén elhangzik a sorozatban, hogy a technológia és fejlesztések túlnyomó részét a hadsereg használja mindkét oldalon, de itt is érdemes megfigyelni azért a finom különbségeket a Birodalom és az SzBSz között, gondolok például arra, hogy míg előbbieknél a harci hajók a bolygók felszínén állomásoznak, addig az SzBSz-nél stacionárius pályákon vannak.)

A női szerepek/dolgok kapcsán meg valóban támadható a sorozat, ezt aláírom.

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Risa » 2017.07.18. 17:15

Surci írta:
2017.07.18. 13:54
Frederika APRONBAN + kötelező anatázással megvolt már? :knife:
Meg... Illetve a "jaj, nem tudok főzni, biztos rossz feleség vagyok, most mi lesz" is. :cry:
Surci írta:
2017.07.18. 13:54
Btw a legtöbb animangában '90-es évek végéig bezárólag észre lehet venni ezt a típusú hímsovinizmust. Gondolom pont neked nem kell magyarázni, de ugye Japánban mindmáig ez az alap hozzáállás a női társadalmi szerepvállaláshoz, hát még 30 évvel ezelőtt...
Én azt értem is, hogy 30 évvel ezelőtt ez így volt szokás, de ha a távoli jövőről írok, akkor talán elgondolkozhatnék kicsit azon, hogy pl. társadalmi változások. Azért bizonyára már a 30 évvel ezelőtti Japánban is észrevehető volt, hogy a nemi szerepek lassacskán változnak. Olyan érzésem van, mintha a szerző a nagyon mélynek hangzó mottó ("az emberek cselekedetei minden korban ugyanazok") mögé bújna, és ezt használná ürügyként arra, hogy még véletlenül se gondolkozzon progresszíven.
Kép

Avatar
iskariotes
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1036
Csatlakozott: 2007.04.11. 10:37
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Springfild, Evergreen Terrace 742

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: iskariotes » 2017.07.18. 22:14

1988:
Appleseed: Deunan Knute
Mobile Police Patlabor: Izumi Noa
Dominion Tank Police: Leona Ozaki
1989:
Kiki a boszorkányfutár: Kiki
Ranma ½: Tendo nővrek
1990:
Watashi no Ashinaga Oji-san: Jerusha Abbott
Mamono Hunter Youko: Youko Mano
1992:
Bishoujo Senshi Sailor Moon: mindenki
Video Girl Ai: AI
1993:
Aa! Megami-sama!: Belldandy vagy inkább Urd?
Dragon Half: Mink
1994:
DNA²: Karin Aoi
Macross 7: Mylene Flare Jenius
1995:
GitS: Kusanagi Motoko
Slayers: Lina
1996:
Rurouni Kenshin: Kamiya Kaoru
Detectiv Conan: Mouri Ran
1997:
A vadon hercegnője: Szan
Revolutianary Girl Utena: Utena

Csak így random felhoztam pár animét és női karaktereit akik abban az időszakban kerültek feldolgozásra amikor a Legend of Galactic Heroes futott. A példákkal csak azt szerettem volna érzékeltetni, attól mert valami még 30 éves cucc nem azt jelenti, hogy ne lehetett volna benne legalább 1-2 fontosabb női karakter.
"A barát olyan ellenség, aki még nem támadott meg." /Madagaszkár pingvinjei - Kapitány/
"Semmit sem tenni könnyű - megbocsátani viszont nehéz." /Avatar az utolsó léghajlító - Aang/

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.09.20. 13:04

Infók az új LoGH-gal kapcsolatban:

Először is a PV.

Aztán a hozzáfűznivalóim:

1. A karakterdesign FOS. UltraFOS. Valahol sejtettem egyébként, hogy jobban rámennek majd a fujo-vonalra a megjelenítésben, de erre azért nem számítottam, Reinhard úgy néz ki pölö, mint valami nyomorék karakter a Kuroko no Basuke-ből. Apropó, ha már KnB: Ugyanaz még a rendező is, úgyhogy duplán NOOOO!!!4
2. Miyano mint Reinhard = WIN. Ebben nem lehet hiba. Yang mint Suzumura Kenichi = megint teljesen oké így elsőre, úgyhogy a hangokkal elégedett vagyok, legalábbis a két főszereplőével.
3. Ki ez a vörös hajú gyerek és mit tett Kircheis-szal? (És mi ez a watashizás? Hol a watakushim?)
4. A CG nem tűnik olyan vészesnek!! Persze közelében sincs a kézzel rajzolt űrhajóknak, de ez nem is újdonság, nem is vártam, de a CG-t ettől még rosszabbnak gondoltam.

Elsőre ennyi. Úgy néz ki, 2018 áprilisában kezdődik majd (annyira tudtam, hogy idén már nem lesz ebből semmi...) és bár már most húzom a számat bizonyos dolgain (és még mennyire fogom, mikor később esetleg kiherélik a forgatókönyvet, vagy húznak ki apróbb, de fontosabb részleteket belőle, írnak át fontos dialógokat, etc.), azért így is várom a mókát.

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.09.20. 15:24

Oké, igazából csak most jöttem rá, mennyire nem voltam felkészülve a TUCATBISHI arcaikra. XDXDXD Basszus, végigröhögtem. A hangok... uhm, teljesen mások, Mamorut nem akartam Reiniként hallani... nagyon NEM! Viszont arra jók lesznek, hogy ezügyben már ne érezzem a folyamatos összehasonlítási kényszert és esetleg új arcként tudjam a karaktereket megszeretni.
Az űrhajók szépek, csak maradjanak is így.XD

(Már bánom, hogy fejre mégsem a shikis dizájnt kapták... X'D Valahogy karakteresebbek lettek volna. Mindegy. Bízzunk a seiyuuk és a plot erejében!X'D)
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1802
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.09.26. 10:02

Na csak eljutottam az új LoGH-trailerig... Ezek a karadizájnok, jesszus... Borzalom. A fenti képen Reinhard azzal az arczkifejezéssel pont úgy néz ki mint Lulu szőkén... De a videón OMFG meg tisztára mint Kira a Vastrónon + hozzá még Miyano... Ezen én is felröhögtem, amikor Kira-hangon, Kira-arccal osztja onnan az észt XDDDD Nem mondom hogy rossz lesz, csak az összkép semennyire NEM Reinhardos. Yangról nem is szólva, neki a pofázmánya és a hangja is jellegtelen így elsőre (vagy csak az előző volt túl jellegzetes... és idősebb!). Kíváncsi leszek mi lesz később, főleg a 24 éves Reinhááádóra hosszú hajjal XDDD

Viszont a látvány tetszett, az űrhajók szintén bejövősek, de látom az "állunk egymással szemben és frontálisan lőjük egymást"-harczkoreográfiától nem tudtak elszakadni - gondolom a hagyománytisztelet jegyében :P Kíváncsi vagyok milyen fasságok lesznek még, remélem azért beleapofádba csöcs és hasonló animés szarságok kimaradnak. Bár fene tudja, így első ránézésre amolyan űr-Code Geass-nak tűnik ez mint LoGHnak. Majd meglátjuk, melyikként működőképes.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.09.26. 14:48

Surci írta:
2017.09.26. 10:02
Kíváncsi vagyok milyen fasságok lesznek még, remélem azért beleapofádba csöcs és hasonló animés szarságok kimaradnak.
Én inkább a fujo-panderingtől tartok erősen, szal ezzel a tré karakterdesignnal már meg is mutatkoztak az első jelek. Gondolom a következő az lesz, hogy jól belenyúlnak majd a Reinhard-Kircheis kapcsolatba, megszüntetve ezt az alá-fölérendeltséget, hogy meglegyen a shipping, arról már nem is beszélve, hogy micsoda lehetőségek rejlenek a Reuenthal-Mittermeyer mókában, főleg, ha belőlük is ilyen nyominger bishit csinálnak.

Mondjuk tök mindegy ilyen szempontból, hogy milyen lesz az I.G.-féle feldolgozás, az eredeti értékéből semmit nem tud levonni.

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Risa » 2017.09.26. 19:43

Hát ezt a karakterdizájnt valóban szokni kell majd. :'D Btw komolyan a Kuroko direktora rendezi? :LOL: Pont most néztem bele youtube-on a KnB mozifilmbe, and it's fucking hilarious. XDD

Azt mondjuk sose fogom megbocsátani, hogy Reinhardot nem Tachibana Shinnosukére osztották, sajnos túlságosan beleéltem magam. :cry: Viszont most komolyan, mi a gond Umehara Yuuichirou-val? :?: Mármint szerintem Kircheis hangja nem volt annyira jellegzetes és különleges, hogy ne tudná kb. bármelyik seiyuu produkálni a stílusát, de lőjetek le, ha szentségtörő vagyok. XD Én mondjuk nem emlékszem, melyik névmást használta, de ha most a trailerben a watashi van, az még nem jelenti azt, hogy a watakushit már nem is fogja használni. (Bár szerintem olyan égbekiáltó különbség nincs a kettő között, főleg ha férfi használja.)

Ami a fujo-panderinget illeti:
SPOILER
vicces, mert amíg Kircheis élt, nem shippeltem őket, de mivel a halála után Reinhard kb. minden második percben a medált szorongatja, nem tudom figyelmen kívül hagyni a shipet. :'D
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.09.27. 10:14

^A watakushi inkább csak megszokás, de mindenesetre nagyon furcsa volt Kircheis(ra nyomokban emlékeztető vörös hajú csávó) szájából ezt hallani. Az új seiyuu meg meglátjuk, hogy tud majd RAINHARDOSAMAzni, de egyelőre nekem ettől függetlenül sem jön be, valahogy... hiányzik a Kircheis-faktor. (Pedig most tényleg nem vagyok elfogult, Yang új hangját pont dicsértem, holott Tomiyama Kei sokkal jobban szívügyem.)

Mondom, nekem Reuenthal lesz még egy aggodalomra okot adó elem, Wakamotóval egyszerűen túl magasan volt a mérce. (Maa, mondjuk én seiyuu-fronton is erősen oldfag vagyok, szal sokkal többre tartom azt a brancsot, akik a 80-as évek közepétől a 2000-es évek elejéig/közepéig szinkronizáltak, mint ezeket a mai őzikéket, meg "celeb-seiyuukat".)

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.09.27. 13:27

Junchi írta:
2017.09.26. 14:48
Gondolom a következő az lesz, hogy jól belenyúlnak majd a Reinhard-Kircheis kapcsolatba, megszüntetve ezt az alá-fölérendeltséget, hogy meglegyen a shipping...
Nyugi, ha csak a shippingre mennek, akkor igazából ez nyugodtan maradhatna is, úgy értem, tudod hány embernek fétis-shipje az ilyen "főnök-beosztott" viszony? :lol:
Kép

Avatar
Ricz
Nagymester
Nagymester
Hozzászólások: 910
Csatlakozott: 2016.12.24. 01:12
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: sajnos a Föld nevű bolygón
Kapcsolat:

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Ricz » 2017.09.28. 23:10

Nem hogy örülnétek, hogy egyikükből se csináltak a mai trendeknek megfelelően trapot. :LOL:
"A vérfürdő a második legkimerítőbb tevékenység a futball után."
Kép
MAL || Librarian Warrior

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.09.29. 18:37

Ricz írta:
2017.09.28. 23:10
Nem hogy örülnétek, hogy egyikükből se csináltak a mai trendeknek megfelelően trapot. :LOL:
Na, csak várjuk ki a végét! A karaktergárda 98%-át nem is láttuk még, és ha az első manga megtette anno, hogy Rubinskyt(!!) átoperálta nővé, akkor bármi előképzelhető. :D

Én azon fogok még röhögni, mikor Merkatz, Bucock, meg ezek az idős karakterek hirtelen visszafiatalodnak majd minimum kúlos oyajiba, mert azt a fujók egy része csípi. Ja, meg amikor szegény ember Kircheis-a (Emil?) is sokkal közelebb kerül majd Reinhardhoz, mint kéne.

Avatar
Risa
Profi
Profi
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2017.06.23. 20:01
Tartózkodási hely: 井戸の底

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Risa » 2017.10.01. 18:14

Na jó, azért ne tegyetek úgy, mintha a klasszikus sorozat nem lenne épp elég gay. (Mert az. XD)
Én mondjuk minimum gyanakodnék Reinhard miniszterei helyében, hogy azért nem nősül a Kaiser, mert Emil személyében boytoy-t tart. :'D

Seiyuuk: aha, a régi nagy öregeknek mondjuk pont annyi volt a dolguk, hogy 8 és 16 óra között felmondták a szöveget a mikrofon előtt, a mostaniaknak meg egyszerre kell színésznek, énekesnek, rádiósnak, műsorvezetőnek meg tudomisénminek lennie, illetve egész nap felvételről koncertre, koncertről fellépésre, fellépésről közönségtalálkozóra, közönségtalálkozóról meg interjúkra rohangálnak, hogy benne tudjanak maradni a szakmában. Azért ne beszéljünk már úgy róluk, mint valami Győzikékről pls. :cry:
Kép

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1094
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Kapcsolat:

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2018.03.02. 07:27

Áhh, omg nézzétek ezeket az ábrázatokat!xD (Reuenthalról inkább nem is mondom melyik BL karakter jutott eszembe.)
Amúgy a hangok nem meglepőek, Kaji Yuki főleg nem..
Viszont Suwabe, mint Oberstein!!? WTF? XD Ez mókás lesz...

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2160
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2018.03.02. 08:39

Én már reggel szörnyülködtem rajta, mikor /a/-ra tévedtem, de ezen nem lehet elégszer. Juliannak meg annyira várható volt Kaji "fuccboi" Yuki, hogy az lett volna meglepő, ha nem ő lesz.

Mindegy, fantasztikus paródia lesz ez, én már várom. :thumb:

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5839
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Legend of Galactic Heroes

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2018.03.04. 14:07

Junchi írta:
2018.03.02. 08:39
Juliannak meg annyira várható volt Kaji "fuccboi" Yuki, hogy az lett volna meglepő, ha nem ő lesz.
De az a dizájn is... XD Szal én, aki csak így képeket/jeleneteket látott a régiből (ergo nekem nincs is élmény, amit elronthatnának), szóval még én is úgy reagáltam, ahogy pörgettem az új karikat, hogy "igen, Birodalmi 1, Birodalmi 2, Birodalmi 3, valami yaoi slice of life-ból szalajtott "boytoy", Szövetségi 1, Szövetségi 2" :lol: Szal "picit" kilóg az egészből, meg "kissé" túl egyértelmű, hogy ő miért került bele... XDDD A szinkronhangján meg külön felröhögtem, mert bár nekem semmi bajom a fazonnal (lehet az a "titok", hogy még relatíve kevés animében hallottam, speciel most csak a Shingeki Erenjeként ugrik be, ott meg szvsz semmi gond nincs vele :) ), viszont emlékeztem rá, hogy Junchi rühelli, mint állat, úgyhogy innentől már hivatalos, hogy az egész LoGH-remake direkt az ő szívatása miatt készült el. :lol:

Amúgy a cikkre is reagálva: ezeknek az "új kariknak" lesz vajon bármi értelmük? Vagy még nem tudni? Tehát kvázi úgy "újak", hogy igazából az LN-ben már eredetileg is benne voltak, csak mit tudom én, a régi sorozatban nem volt idő/lehetőség őket is belerakni, vagy pedig sima anime-only filler karik lesznek? A másik meg, amit nem értek, hogy manapság, amikor csoda, ha egy 26 részes sorozatot be mer vállalni bármelyik stúdió és a legtöbbjük a 12 részes biztonsági játékokat játssza, nem tudom, hogy akarnak egy olyan cuccot végigvinni, ami már anno is 112, vagy hány epizód volt és ha jól tudom, már akkoriban is csak rajongói crowdfundinggal (legalábbis Mufurc nekem anno ezt mondta XD) sikerült végig meganimálniuk. Szerintem a fele körül, vagy még azelőtt el fognak vérezni. A másik verzió, hogy én értem félre az egészet és rohadtul nem is az a cél, hogy feldolgozzák a sztorit mai köntösben, hanem tényleg egy "majdnemyaoi" bishounen fest az egész, ahogy OJ írta a másik topicban, aztán megnézik, hogy pusztán a fanservice-el meddig tudják ezt a franchise-t fejni. XD

Illetve így a végére még lenne egy kérésem/kérdésem: tudtok olyan torrentet, ami a régi LoGH-ot tartalmazza végig (specialok, előzmények, meg mittudomén még mi jött ki ehhez... XD), rendes subbal, rendes minőségben, stb-stb.? Most, hogy jön ez az új izé, úgy érzem, sürgősen archiválnom kell a régi sorozatot, mert utána már felkutatni sem lesz egyszerű, minden animés torrentoldalon kb. az első öt oldalnyi keresés a "LOGH" szóra ennek az új izének a különálló epizódjaival lesz tele öt különböző fansubbercsapattól és további háromféle rawval, szóval lehet még előtte megspórolnám magamnak a vesződséget és inkább most szedném le a régit. XD (Ez nem azt jelenti, hogy meg is lesz nézve hamarosan, de a gépen elfér jelenleg... XD Ez is lassan ilyen EVA, meg Madoka lesz most már, értsd: "NEM VAGY IGAZI ANIMÉS, HA NEM LÁTTAD!", szal biztonságképpen elrakom, egyszer még lehet le kell majd nyomnom. XD)

Ja és totál random, de mivel lassan minden második "nagy klasszikus" anime kap egy (10-ből 9-szer) elcseszett remake-et/reboot-ot, ezért még most szólok Japánnak, hogy ha esetleg kacérkodnának a gondolattal, hogy mondjuk az Urusei Yatsurát "felújítják" és csinálnak belőle egy ilyen majdnemhentai, csöcsökapofádba, moecsajdizájnú, stb. sorozatot, kérem ne tegyék, mert vagy magamat ölöm meg, vagy a szigetük alatti kéreglemezek találkozási pontját nyitom meg annyira, hogy az egész sziget elsüllyedjen. Szóval ne tegyék, semmi jó nem sülne ki belőle. :dirr: (Ugyanez áll amúgy nálam az összes Rumiko cuccra, illetve a Dirty Pair-re is.)

Edit: Btw, kissé pontosítva az előbbi postomat: lehet én nem értem (vagy az, aki a cikket írta... XD), de most nézem, hogy miért tálalják az ANN cikkben az ilyen karikat, mint Oberstein vagy Mittermeyer úgy, hogy "The official website and Twitter account for Production I.G's new anime of Yoshiki Tanaka's epic science fiction novels The Legend of the Galactic Heroes revealed additional cast members on Friday. " Most akkor az lenne az "újdonság", hogy bejelentették a seiyuujukat? :dirr: Mert én ebből az "új karakterek" dumából elsőre teljesen azt hittem, hogy behoznak így 3-3 fillerkarit mindkét oldalra, csak most így utólag átolvasva a nevüket is, néztem, hogy "wtf, ezekben mi az "új", még a régiben is benne voltak, amit én nem is láttam." XD Mondjuk akkor így a "boytoy-elméletem" részben ugrik, tényleg azt hittem, hogy azt a srácot direkt ilyen uke-fanservice-nek alkották meg... XD (Bár az új verzióban még lehet belőle az, akkor is, ha a régiben még nem az volt, vagy nem ennyire... XDDD)
Kép

Válasz küldése