Yuri Kuma Arashi

Egyes anime sorozatok, filmek, OVA-k megtárgyalása
Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.07. 15:54

Nem tudom mit finnyog erre mindenki, 2 ep után kijelenthetem, hogy sanszosan ez hozza eddig leginkább az Illya színvonalát! :D kb. 2 epizódonként benyomok ide valami kis összegzést a LÉNYEGRŐL, illusztrálva pár kontextusból kiragadott giffel, hátha más is kedvet kap XDDD Pingvindobos + Szaftra hajazó látványvilág EPIC WIN. Openingről már régebben megemlékeztem, egy pillanat alatt megvett :dirr:

Szóval ep.1. kretén expozíció: valami medvebolygó felrobbant, és darabjai meteorként hullottak a földre, amitől az itt élő medvék öntudatra ébredtek és szert tettek a moe kislánnyá változás képességére. És valamiért rákaptak az eNberevésre is, így fallal választják el a városokat az erdőktől, nehogy a félelmetes (földtől 45 centis) fenevadak feltrancsírozhassák a népeket. Spílerbe teszem azért, hátha valaki látatlanban is be akarja vállalni. Már most mondom hogy megéri!
SPOILER
Liliom (Yuri) akadémiára váltunk (nem ez a neve, de most én is szimbolikát használok, Ikuhara-cuccban vagyunk), ahová csak moemoe lánykák járnak. Liliomsulinak van egy liliomligete, ahol két liliomszál, Tsubaki Kureha és a meganekko Sumika ebédelgetnek együtt és zongoraszólótól kísérve győzködik egymást, hogy ők mennyire szerelmesek. Ezt szeretjük, nincs pöcsölés meg akogare "oh nem tudom mit érzek XY-chan iránt"-baromságok, bele a közepébe. Feltűnik az osztályelnök csajszi, aki feltűnően barátkozni akar Sumikával, hűűű szerelmi háromszög? Kaja után vissza az osztályba, ahol két titokzatos cserediákot mutatnak be a nagyérdeműnek. Mint arra minden 3nál több animét látott néző azonnal rájött, a két csajszi, Lulu és Ginko persze emberi alakot öltött mackók, és azért jöttek ide a suliba, mert az aranyos, ártatlan moe lánykák a legfincsábbak, kiváló ízlésről téve tanúbizonyságot, amivel csak egyetérteni tudok (medve alak linkelve fentebb). Ya és ezek is deklaráltan szerelmesek egymásba, éljen! :D Ki is nézik reggelinek Meganekko-chant, de nem tudják, hogy kis szerelme Tsubaki extrémen mackóellenes nézeteket vall, és otthon távcsövespuskával gyakorol egy esetleges éles randira készülve. Na de a lényeg, hogy másnap reggel Szemüveg-csan nem jön iskolába, csak egy cipő marad utána a Liliomligetben... Hát ezt bizony elropogtatták. OMG ANGST, majd Tsuba titokzatos telefonhívást kap! Eddig is vigyorogtam, pláne azokon a nagy szerelmes szövegeken amiket zongoraszólóval kísérve adtak elő, az összes idióta dumán + a hülye hangutánzó hülyeségeken, amiket nem lehet visszaadni(KUMA SHOKKÜ XDDDDDDDDDDD ezt linkelem mert hallani kell LOL ) de ezt követő jeleneten rendesen besírtam a röhögéstől: fenn a tetőn betámadja a két vérszomjas plüssmackó, aztán átlökik valami metaforikus világba, ahol ugyanők egy medveítélőszék előtt beterjesztik kérelmüket, hogy elnyammoghassák ezt a csajt (is?). Óriási bírósági szövegek, persze a bíró, akit úgy hívnak hogy LIFE SEXY LOÁLLL IGEN EZ A NEVE HÁHÁHÁHÁHÁÁÁ!!! a medvék mellé áll, és engedélyezi a lakomát. Ez visszatérő jelenetsor lesz, mert a 2. epben is előkerült, viszont nagyon nem bánom, mert így yurikuma párosunk szépen elnyalogathatja a Tsubaki liliomjának nektárját OH YESSS!!!! :banan:

Csakhogy a csaj nem halt meg, hanem a gyengélkedőn tér magához az osztálytitkár társaságában, és nem emléxik semmire. Később Class Rep-chan Sumika halálának helyszínére látogat, ahol a medvepáros épp egy másik csajszit hammog... de kit? Mert Tsuba megúszta.

Ep 2.

AAAAANGST, a suliban megemlékezés Sumikáról, ahol Osztálytitkár-chan kiszúrja, hogy a két cserediák medve! KUMA SHOKKÜ!!!! (előző ep-ben erre még nem jött rá, most esik le neki). Temetés után a suli folyosóján agyal, mire egy másik csaj kavarodik elő, aki láthatóan nem csupán baráti érzéseket táplál Rep-chan iránt, és feltűnik neki, hogy mostanában Tsubaki felé szállnak a kis szerelme gondolatai... Ebből baj lesz!

A helyzet fokozódik: az otthon búslakodó Tsubakihoz a semmiből hirtelen beállít Ginko&Lulu, hogy ők beköltöznének ide mert amúgy nincs hol lakniuk. o.O Ginko rendhagyó módon köszönti a házigazdát, aki így belemegy: jó, megfürödhettek, de utána tipli innen. Míg Lulu habfürdőzik, Ginko Tusbakival teázik, és megállapítja, hogy a szerelme őszinte (volt Sumika felé). De honnan? Hát az arcnyalogatásból (ez kérem nem fanszervíz!) majd jól le is teperi a csajt, mert nagyon fincsinek tűnik. Hogy mi köze ennek az igaz szerelemhez? Ez most még nem derül ki, mert Class Rep-chan ront be a házba egy puskával, így a lebukott páros az ablakon keresztül kénytelen távozni (zseniálisan komponált jelenet, pláne a vége). Újabb titokzatos telefon, mint az előző részben, nyomás fel a suli tetejére. Persze magában, hátha megint elkapják. Naná, mert a rész elején említett rövid hajú csaj is egy medve, és féltékenységében jól letámadja Tsubakit, átlökve a metaforikus világba, ahol megint lemegy a bírósági jelenet és az átváltozás... de ismét Tsubaki, Lulu és Ginko között, amit nem értek, mert ez a két leszb sehol nem volt most. Ez valami Ikuhara-féle agyfasság lesz, amúgy meg olyasmi mint a Kristályherczegnő átváltozása a Pingvindobban. De kit érdekel, mert megint voltak nektárnyalogató pucér lánykák, és ez a lényeg. Ja igen, mellbimbó nincs. Francba, pedig fokozná az élményt... Nembaj, majd odaképzelem :vigyor: . Jelenet vége, és egy puskalövés rántja vissza a valóságba főhősünket, mégpedig Osztálytitkár-chan jóvoltából, aki egy headshottal elintézi a támadó kóbort kis hódolóját. Taszkatta, de Tsubaki kissé kivan, dőljünk le egy kicsit a gyengélkedőn, ami nem biztos hogy jó ötlet, mert amint elalszik, Rep-chan máris hódolatát fejezi ki a finom falatnak (nyami, nekem is csorogna a nyálam :D). Bezony, ez is medve! KUMA SHOKKÜÜ!!! Csak jól be volt eddig épülve. Komplikált plot, alig tudja követni az ember. Időközben kiderül, miért olyan fontos hogy igaz szerelemben égő kislánykákat kajáljanak a kumák: mert csak azok a fincsik, a többinek kartonpapíríze van. Be is jelenti igényét Tsubakira. Ez gondolom valami medve-belháborúba fog torkollni, Ginkoék ugyanis feltűnően NEM akarták megkajálni Tsubát a lakásán. END.

Eddig rohadt jó, nemtom lesz-e direktbe kisszü, de reménykedem. Biztos van itt valami szimbolika is, de abszolút nem figyeltem. Folyt köv, nem ígérem hogy minden ep ilyen hosszan tárgyalásra kerül, de a lényeges jelenetekről lesz említés (és GIF!).
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2241
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.07. 17:48

YKA thread? Legyen, legalább itt is szarrá olthatom. :3 (Persze a poénokat nem lövöm le előre, Surci, úgyhogy dun wurry, de lesz itt majd még sok PIKÁNS ÉS EROTIKUS ÉS ÍZLÉSESEN EXPLICIT SZKÍN.)

Egyébként lehet egy fokkal én is jobban élveztem volna ezt az izét, ha mondjuk több marad az egykori yuri fanboy énemből, nem csak ~10%-nyi. Oké, sztoriban, karakterekben, meg Ikuharizmusban ugyanúgy elmaradt volna 2000km-rel, de legalább a fanservice-szel és eye-candyvel nem lett volna gond.

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.09. 14:46

Junchi írta:
2017.04.07. 17:48
lesz itt majd még sok PIKÁNS ÉS EROTIKUS ÉS ÍZLÉSESEN EXPLICIT SZKÍN
Azt látom :vigyor: És ezerrel jönnek a baromságok is, király ez a sorozat. :D

SPOILER
Ep 3.

Kicsit sokvót az ANGST, de a zenék egyre jobbak. Bear of the ep: az osztálytitkár, aki felfedi magát Tsubaki Kurehának, és hogy ő hamikázta meg a kisszerelmét. KUMA SHOCK!!! Jó volt ahogy szenvedteti ott a tetőn, már csak azért is mert a Sumikázás kezd az agyamra menni. Viszont a bírósági jelenet megint bővült: már nem csak Tsuba liliomját nyalogatják, hanem őt magát is, aki egyre inkább kezdi ÉLVEZNI a dolgot "a nyelvük kicsit érdes, de olyan kellemesen meleg és gyengéd" ÁÁH KIMOCSI ÍÍÍÍÍÍ :D És kap még egy ártatlan, aranyos kis puszikát is az arcára (ártatlan mi? :PPPPP). Lehetne ezt még fokozni, pl. lehetnének Ginko-ék is meztelenek. Szerintem lesznek is hehehe :lol:.

Ep 4. Micsoda hülyeség.

Lulu flashback-je, akiről kiderül, hogy valami medvekirályság medvekirálykisasszonya. WAT. Ez hol van? Aszittem a meteortól kaptak emberi alakot az eddig sima random medvék. Ikuharának nem kéne annyi viccescigit szívnia... Kisöcsi érkezik, ez nem teccik neki, mert már nem ő van a középpontban. Mindenáron meg akar tőle szabadulni, de nem sikerül, mindig visszajön egy mézesköcsöggel, ami elvileg az igaz szerelmet jelképezi (megint ez az incest szarság). Azért nagy nehezen is, de sikerül megszabadulni tőle, Lulu nem nagyon sír utána. De aztán rájön hogy mégis jó volt amíg volt neki valaki aki nem azért szerette mert hercegnő. Nemtom Ginko hogy kavarodott oda, majd kiderül. És mindig röhögök ezen a medveválasztó falon: ki-be járkál rajta boldog-boldogtalan. Talán ha nem a város közepére építenék, még védene is valamit (oké hogy szimbolikus, de akkoris kek).

Ep 5.

Kureha arra ébred hogy Ginkoék csak úgy beköltöztek hozzá (azok a lazacok nagyon kellett oda :D). Kiskorában is ismerte már Ginko-t, csak "meglepő módon" elfelejtette, anyukának pedig az igazgatónő volt a legeslegjobbarátnője :PPPPP Hirtelen az újdonsült pótosztálytitkár kavarodik elő aki nagyon barátkozni akar Kurehával. Gyanús, mert a múltkor pont ő dumálta rá a többieket, hogy Kureha legyen a kövi, akit megetetnek a medvékkel. Konstans vigyorban áll a képem amikor hallgatom ezeket a nagy szerelmes dumákat és a moe lánykák kemény bosszúállós és egyéb monológjait (pláne hegedű-és zongoraszólókra előadva). Ginkoék kitalálják hogy vacsit főznek, ezzel próbálva meg benyalni magukat Tsubaki Kurehánál - szerintem ennek volna más módja is, bár ezt ők is tudják, eleve ehhez öltöztek, csak túúúl hosszú a szalag azon a masnin A FRANCBA. Ginko jól bele is éli magát (bár még csak a kajálásba), de nem jön be, Kureha még mindig ki akarja dobni őket, mert "SUMIKA AZ EGYETLEN SZERELMEM" amit kezdek már rohadul unni. -__- De a készítők szeretnének kárpótolni, így a kaja utáni fürdőzés közben bepillantást nyerhetünk Ginko ártatlan álmodozásaiba *___* Ezért a jelenetért külön programot töltöttem le és megtanultam webm-be konvertálni, itt pedig arczom látható a jelenet megtekintése közben. Később kiderül hogy az új barátkozni akaró csaj egy gyökér. Jöhet a tárgyalás, ahol Ginko jól pofára ejti Lulut, OMG AZ ÉN EGYETLEN SZERELMEM KUREHA, tomodacs nyi naritáj!!! Szegény copfos meg csak néz, ebből féltékenységi cirkusz lesz! Megvan az engedély, tépjük szét a köcsög osztálytitkárt! De az számít a támadásra, és egy óriási medvecsapdával jól beszopatja a leszbimackókat! KUMA SHOKKÜ!!!!4
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Titkos
Grafomán
Grafomán
Hozzászólások: 5931
Csatlakozott: 2003.04.20. 12:27
Nem: Férfi

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Titkos » 2017.04.10. 01:29

Surci írta:
2017.04.09. 14:46
Ezért a jelenetért külön programot töltöttem le és megtanultam webm-be konvertálni...
Legjobb topic, abba ne hagyd az epizódok részletes ismertetését! :lol: Btw, örömmel hallom, hogy szerinted ez szegről-végről hangulatban még közel is áll az Illyához, mert ennél még van is rá esély, hogy megnézzem majd egyszer, már csak azért is, mert emlékszem, hogy futásakor szinte mindenkit jól felidegelt, aki csak nézte, szóval ez nem valami "vasárnapi" rossz anime lehet, hanem minimum Berszark-szintű "profizmussal" operáló, már a maga nemében... :D (Meg bazeg, ezek a debil hangeffektek... XDDD KUMA SHOCK, GAUGAU, SHABADADÚÚÚÚÚ, vagy mi a jó élet... XDDD Komolyan, ez tutira nem vígjáték, hanem komoly, pro-leszbi anime? XDDDDD Csak azért, mert ezek mellett igen nehéz bármiféle szimbolikát, vagy yuri szerelmi szálat komolyan venni, ellenben tény, hogy hasfogós röhögésre késztet. XDDDD)
SPOILER
Az a jelenet is, hogy a dobozba bemászó kisöcsit PicsaPrincess csak úgy belerúgja kartondobozostól egy működő vulkánba... XDDD Hát mi a f*sz???? XDDDDDDDDDDDDDD
Kép

Avatar
Junchi
Félisten
Félisten
Hozzászólások: 2241
Csatlakozott: 2007.06.23. 14:28
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Azuchi

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Junchi » 2017.04.10. 09:45

Titkos írta:
2017.04.10. 01:29
ez tutira nem vígjáték, hanem komoly, pro-leszbi anime? XDDDDD
Erre a részre pont emlékszem, ez a jelent valahogy emlékezetes maradt. (Mondjuk ez újfent eszembe juttatta, mennyire nem voltak karakterek ebben a cuccban, mindenki ilyen meme vagy vázlat volt csupán. Asszem pont Catrin mondta egyszer, hogy jellemet írni ennek a csürhének túlságosan fárasztó lett volna, ezért a KUMA SHOCK-kal, a SHABADABADOO-val, DELISÁSZÜSZMERÜ-GAOGAO-val, meg a KIRAKIRA-val akarták ezt a hiányt álcázni. Korrekt meglátás. :D)

Egyébként meg Titkos: Nem, ez nem pro-leszbi anime - ez Ikuhara anime (éppen pont a hitványabbik fajta, de azért az). Persze a YKA-nak sem szürreális WTF-ből, sem fabulousness over 9000-ből, sem ténylegesen deep témákból nem jutott elég, innen, hogy olyan a végeredmény is, amilyen.

Egyébként legalább egy Ikuhara animét megnézetnék minden fogékonyabb anime-rajongóval, mert egy egészen más, semmihez nem hasonlítható szelete az ő munkássága az animéknek, mint médiumnak.

Avatar
Catrin
Fórumfüggő
Fórumfüggő
Hozzászólások: 1141
Csatlakozott: 2008.08.12. 11:00
Nem:
Tartózkodási hely: Hualian egyik szentélyében
Kapcsolat:

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Catrin » 2017.04.10. 20:11

Junchi írta:
2017.04.10. 09:45
Asszem pont Catrin mondta egyszer, hogy jellemet írni ennek a csürhének túlságosan fárasztó lett volna, ezért a KUMA SHOCK-kal, a SHABADABADOO-val, DELISÁSZÜSZMERÜ-GAOGAO-val, meg a KIRAKIRA-val akarták ezt a hiányt álcázni. Korrekt meglátás. :D
LOL tényleg mondhattam egyik conon, az áruvizslatódétónkközben rémlik. XDXD Az biztos, hogy én hülyét kaptam ezektől a hangeffektektől. XD Aztán már átment mókásba, főként a szoregaszeksi volt a kedvencem (ó, de jó dolga van Surcinak, hogy Suwabét most két animében is hallgathatja egyszerreXDD).
Azt mondjuk így utólag különösen kedvelem a cuccban, ahogy Ikuhara áthozta az összes eddigi elemét, csak valami iszonyatosan nagy baromságként túltolva. XD

Mindenesetre már ezekért a beszámolókért megérte Surcinak reklámozni a cuccot. :LOL:

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.11. 07:48

SPOILER
Ep 6.:
Ginko-t elkapták, a medvék nagy bajban vannak (DAIPINCHIII!!!), de Lulu lélekjelenlétének és a véletlenül pont nála lévő medve-villanógránátnak köszönhetően sikerül meglépniük (Taszkatta!!). OP után flashback, hogyan ismerkedett meg Kureha és Sumika: utóbbi elhagyott valami hajcsatot, ezt a másik megtalálta, ebből jött a nagy szerelem (dehogyelcsépelt lánysulis hülyeség). Egyszer aztán mindketten jól szétáztak, amikor a vihartól akarták a liliomligetet védeni, ami nem olyan nagy baj, mert utána úgy döntöttek hogy nem ártana átmelegíteni magukat. Egymással :PPPP - mert gondolom a mesekönyvolvasáshoz nem kell meztelenül hemperegni az ágyon. A tartalmi részt átugrom, mert a post szempontjából nem lényeges, az már inkább, hogy drága Sumika-chan szintén kiutálásra került az osztályból, mert Kurehával barátkozgatott, de ez őt az előző esti élmények hatására nem nagyon érdekli (nem csodálom). Flessbekk vége, kövi jelenetben a gyökér osztálytitkárcsaj is egy lepedőbe csavarva elmélkedik, hogy milyen kár hogy megléptek a medvék, de a befolyásos patrónusa inkább jövőbe tekint: holnap van Kureha szülinapja, amit alaposan ki kéne ÉLVEZNI, és ebben számít a kis nyaligép oszttitkárra (meg láthatóan másban is :PPPP). Ya igen ez még fontos lesz: Kureha még anno kapott a szemüveges kisszerelmétől egy borítékot amit nem nyithat ki szülinapjáig. Class Rep jópofizik Kurehának, hogy este jöjjön a liliomligethez, majd együtt szülinapoznak, mert megbánták a szemétkedéseiket. Be is veszi a dumát, de este partyfeeling helyett inkább lincshangulat fogadja. Felgyújtják a liliomkertet, a borítékot meg bevágják a tűzbe - de a sebesült Ginko hirtelen előkavarodik és kimenti a tűzből, amibe csak annyi van írva hogy "az új barátod az előtted álló lány lesz". Ja, most épp jól jött ki mert Ginko ott áll előtte, de ha mondjuk este bontja fel magában a szobájában?

Ep 7.

Szemét PótClassRep-chan az esti kör után örömködik a szeretőjének, hogy mennyire megszívatták Kurehát, de nem várt események zaklatják fel. KUMA SHOCK!! és pár perc múlva már szerelme emésztőrendszerében folytathatja gyökér monológjait. OP, majd Kurehára váltunk, aki az előző epizódban kissé megnyomorgatott és odakozmált Ginko-t ápolgatja otthon. Érdekes látomásai vannak közben, mert Maci-chan továbbra is kiütve fexik, de értékeli hogy megmentette a levelet. Az epizód többi része Ginko flashback-je, aki talált medvebocs volt, nemszerette senki, és háborúba küldték az eNberek ellen, de amikor egyedül kiterülve feküdt a csatamezőn, a kislány Kureha megtalálta és hazavitte, innen a nagy love. Ezeket Lulu meséli el neki, de gyanúsan NEM látni nyomát féltékenységnek, mintha direkt akarná összehozni őket... Nemteccik ez nekem.

Ep 8.

Na ki nem találjuk ki a főgonosz: bezony, az igazgatónő, aki anno szintén talált medve volt, és eléggé el volt veszve ebben a világban, mígnem Kureha anyukája rá nem lelt és legeslegeslegjobbbarátnők (hát persze :PPPP) nem lettek. De anyuci nem őt választotta, mert akkor nem született volna meg Kureha, viszont ezt árulásnak tekintette, ezért bosszúból jól kinyírta és megkajálta. Most Kurehára feni szuvas fogait, mint anyuci örökségére. Ennek érdekében elhatározza, hogy lebuktatja Ginko-ékat, mert ugye még mindig morcos a medvékre Sumika miatt (nem konkrétan Ginko-ra hanem úgy általában). Tetőn szakadó esőben Ginko bevallja, hogy hát ugyan medv, de már régóta ismerik egymást és hogy mennyire szeretne a barátnője lenni, ami úgy megindítja Kurehát hogy nem tudja kivégezni. Ám Lulu is megérkezik és nagy féltékenységében elárulja, hogy Ginkonak igenis köze van Sumika halálához! KUMA SHOCK!!!! Mire az előbbi kétségek semmivé foszlanak, és azonnal hazavágja Ginkot.

Ep 9.

A kezdésnél aszittem a 2. részt nyomtam be, mert előkerül az első, már rég kilyuggatott hosszúhajú osztálytitkár. De nem, mert itt van az előbb agyonlőtt Ginko is, aki EZT IS megúszta, OMG plot armor, hányszor is nyírták ki eddig? Asszem ez a harmadik, lassan eléri Orange-kun szintjét a CG-ből. De annyira nem baj ez, mert kiderül hogy ClassRep csak látomás és Ginko rossz szelleme lesz, + megtudjuk, hogy megakadályozhatta volna Sumika kinyúvasztását, de nem akarta, mert így kiüthette vetélytársát. KUMA SHOCK!! Azta micsoda fordulatok. Ezt természetesen csak pucéran lehet megbeszélni. Közben a suliban újabb osztálytitkárt választanak (remélem kötött életbiztosítást, nagy a fluktuáció ezen a poston), és szükségállapotot vezetnek be. A megbeszélést a fal tetejéről figyeli Shabadabadoo bíró úr és két sidekickje, bár néha elkalandozik (és amikor a legjobb rész jönne, pont lejár az idő... mire újabb érmét dob, már túlvannak az egészen, fenébe). Evil igazgatónéni most már nem bír magával, elcsalja és mindenáron magáévá akarja tenni Kurehát, de ráfázik mert a medveirtó különítmény rajtakapja és levadássza. Mivel ő gonosz, és nem főszereplő mint Ginko, így meg is hal ha megölik.

Ep 10.

A medvevadász különítmény tovább járőrözik, Lulu majdnem le is bukik, de megússza. Még elmegy Kurehához hogy visszaadja a nyakláncot, mire az beinvitálja... FÜRDENI!!! ÓH IGEN!!! Ugyan csak Lulu haját mossa meg, de nem is merem megkérdezni hogy miért nincs rajta alul semmi :D Közben kiderül egy-két dolog a múltjáról, pl hogy miért nem emléxik Ginkóra gyerekkorából. De nem sokáig tart az idill, mert a különítmény rajtuk üt, ráadásul durva liliomalakú medvepusztító sugárágyúval is fel vannak már szerelkezve! KUMA SHOCK!!!! Aztakurva mekkorát röhögtem amikor megláttam :D Ki is lövik vele Lulut, ill. csak majdnem mert az uccsó pillanatban Kureha megmenti és elviszi az átjáróhoz, ahol visszamehet a falon túlra. A copfos megúszta, de Kureha lebukik a medvevadászok előtt az ellenséggel való kollaborációval... Hűha, mi lesz most?

Ja és elég LOL hogy folyton "tomodachi"-ként hivatkoznak egymásra, amikor akkora koibito itt mindenki mint a ház. Ma szerintem be is fejezem.
Titkos írta:
2017.04.10. 01:29
Btw, örömmel hallom, hogy szerinted ez szegről-végről hangulatban még közel is áll az Illyához (...) szóval ez nem valami "vasárnapi" rossz anime lehet, hanem minimum Berszark-szintű "profizmussal" operáló, már a maga nemében...
Annyiban még meg is áll az összehasonlítás, hogy úgy aránylik ez a szokott yuri lányközépsulis animukhoz, mint az Illya a Sors/szériák többi tagjához, szal nem akarja halálkomolyan vetetni magát, mert tudja hogy nem is lehet, és nem is célja. A többi része meg az, amit Junchi fentebb írt: ez Ikuhara-anime, ami egy külön műfaj, ergo ez nem azért ilyen mert el lett cseszve mint a Berszark, hanem mert az összes ikuhara-cucc hasonló. A másik kettőben sem azért volt komolyanvehető a sztori vagy erős a szimbolika, mert hiányoztak a poénok, ne lettek volna telenyomva agyfasszal vagy ne lett volna bennük valamennyi fanszervíz, csak itt látványosan ez a része került előtérbe a tartalom helyett.

De a humora ÜT. Mondjuk azt a Pingvinben is nagyon bírtam.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.11. 14:56

Owari. Az uccsó 2 ep eseményeibe nem mennék bele részletesen, mert poénok és leszbülés helyett más volt a középpontban, de a végére azért csak összejött a lényeg. Btw olyan ismerős volt ez az end... Honnan is...? Ja hogy full Utena-lopás.

Összességében nagyon is elégedett vagyok ezen hogyishívjáknak szemcukor-és leszb-fronton nyújtott teljesítményével, végre valami a sok pofáraesés után ami Illya-szintet tudott hozni (bár lehettek volna 10 évesek, úgy az igazi :dirr:).

De azért objektíve szemlélve minden egyéb téren gyengus kis izé ez, pláne mint Ikuhara-anime. Sokszor rohadtul irritált, mert én bírtam ezeket a gaogaokat/kirakirákat meg a többit, de a százezredik sumikázás után már ott tartottam hogy leöntöm magam benzinnel és lángolva ugrok ki az ablakon (illusztráció az aláírásomban megtekinthető). A szimbolikája egyrészt kevés, másrészt meg iszonyúan túlhasznált, emellett olyan szinten szájba rágja a mondanivalót hogy már rendesen idegesített, és mindezt úgy, hogy ezerszer elismétli ugyanazt, van hogy egy részen belül háromszor. Köszönjük rendezőúr, igen, felfogtuk hogy milyen üzenetet szeretne közvetíteni - lehet a Pingvin után sok levelet kapott hogy a népek nem értették a tartalmi részt, erre most pont a fordítottját dobta be, csak ez így nem intelligens hanem fárasztó, pláne hogy egyébként se egy Utena/Pingvin-szerű komplikált valami ez. Másik, hogy yuriként se működik túlzottan, max úgy mint bármelyik tizenkettő-egytucat lánysulis kamuleszbanimu, mert itt is csak annyi van hogy "NAGYON SZERELMESEK VAGYUNK EGYMÁSBA" és kész. Se kémia, se felvezető jelenetek ahonnan jönne ez a nagy love, szal ha nem lenne ilyen szinten explicit, akkor semmiben nem tűnne ki a szokott uncsi és elcsépelt otakupan-yuriizék közül. Aztán ott a narratíva, ami összevissza csapong, de ezen mellékszálak végül semmit nem tesznek hozzá a karakterekhez, pedig 3-4 rész elmegy rájuk + a végén már túl sok lesz a melodrámából és a flashbackekből - nem szeretem amikor ennyit és ilyen módon használják ezt az eszközt. Óigen, karaktergárda: mindenki szépen megmarad abban az egydimenziós skatulyában, ahonnan a legelején elstartolt...

Lehetne még sorolni a hibáit, de mindezek ellenére ÉLVEZTEM ezt a cuccot, és mint Illya-pótlék tökéletesen működött. A végére még kedvenc szereplőm is lett, mégpedig Lulu, mert ő rinyált a legkevesebbet és bár tudta hogy nincs esélye, végig kitartott Ginko mellett. És egyébként is aranyos volt ahogy ott genkin nyomult a kis mézescsuprával :D

Úgyhogy most túlértékelem, de egy 6/10-et megadok neki. Lehet hogy a későbbiekben promózom majd ezt is mint az Illyát (látom nincs ismertető róla a főoldalon, úgyhogy ideje lesz... :D).

Ps.:Nemtom az megvan-e nektek hogy Japánban gao-gao-val brummog a medve, ezért nyomták ennyire.
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: scineram » 2017.04.12. 21:54

Surci írta:
2017.04.07. 15:54
Nem tudom mit finnyog erre mindenki, 2 ep után kijelenthetem, hogy sanszosan ez hozza eddig leginkább az Illya színvonalát!

Eddig rohadt jó, nemtom lesz-e direktbe kisszü, de reménykedem. Biztos van itt valami szimbolika is, de abszolút nem figyeltem. Folyt köv, nem ígérem hogy minden ep ilyen hosszan tárgyalásra kerül, de a lényeges jelenetekről lesz említés (és GIF!).
Nekünk sem a yurilolicon fanszervíz tett ám keresztbe, hanem az Ikuhara mű mívoltából fakadó expektációink. :wink: Neked így könnyű volt, hogy már megmondtuk, mennyire gány lesz olyan szempontból. Így nyugodtan fókuszálhattál arra, mennyire elégít ki téged a folyamatos Yuri Kurvázás. Ilyen hozzáállással már könnyű, nem csalódhattál benne. :D
Surci írta:
2017.04.11. 14:56
De azért objektíve szemlélve minden egyéb téren gyengus kis izé ez, pláne mint Ikuhara-anime.
Látod, azért te sem vagy reménytelen, még ha korrektül szervízelt is mint Prison Íliász pótlék. :lol:

De ha annyira yurikisszüre vagy kattanva, nekem Sakura Trick sokkal kellemesebb emlék. (Már openingben is!) Igaz, az inkább aranyos romkom, mint fanszervízfest.
Kép

Avatar
Surci
Fanatikus
Fanatikus
Hozzászólások: 1828
Csatlakozott: 2004.03.05. 18:42
Tartózkodási hely: SkyEye Corporation

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: Surci » 2017.04.12. 22:29

^ Persze, mert eleve úgy kezdtem bele hogy egy fanszervizes baromságot fogok nézni, de aki futó soriként ült le elé és a Nagy Duóhoz hasonlót várt, annak elhiszem hogy totál pofáraesés.
scineram írta:
2017.04.12. 21:54
De ha annyira yurikisszüre vagy kattanva, nekem Sakura Trick sokkal kellemesebb emlék.
Már rég le van szedve, bár a sima kisszü és aranyoskodás önmagában nem számít, a minél explicitebb beleapofádba-moeloliyurifanszervíz közbeni kisszü a lényeg. Meglátjuk (de ezek is gimisek már = túlkorosak :dirr:). Komplex feltételrendszerek vannak itt, ha valami nem klappol, már mehet is a levesbe az egész :D
今度こそ... 決着をつけてやる! - This time... I'll end it all!
-----------------------------------------------------------------
Kép
MAL

Avatar
scineram
Hikikomori
Hikikomori
Hozzászólások: 1477
Csatlakozott: 2006.05.30. 13:43
Nem: Férfi
Tartózkodási hely: Green Hell
Kapcsolat:

Re: Yuri Kuma Arashi

Hozzászólás Szerző: scineram » 2017.04.13. 23:18

Egyébként a yurikurvák is gimisek, nem? Vagy ez még csak chuugakou?
Surci írta:
2017.04.12. 22:29
^ Persze, mert eleve úgy kezdtem bele hogy egy fanszervizes baromságot fogok nézni, de aki futó soriként ült le elé és a Nagy Duóhoz hasonlót várt, annak elhiszem hogy totál pofáraesés.
Most így rohadtul meghallgatnék erről egy Dobai-elemzést. ::jcrazy::
Surci írta:
2017.04.12. 22:29
minél explicitebb beleapofádba-moeloliyurifanszervíz közbeni kisszü
Ezekből maradt még egyáltalán az elmúlt évekből, amin nyáladzhatnánk? Esetleg Valkyrie Drive jut eszembe, de az inkább antiloli. :neutral:
Kép

Válasz küldése